Det är synd om mig

8-26-13_11971

Patrik Engellau

Mitt ursprung finns hos det fredsälskande ostpreussiska folket som för ett halvt årtusende sedan blev härtaget av det grymma kolonialväldet Sverige. Mina urfäder blev förslavade av de ondskefulla svenskarna och tvingades göra skitjobb åt dem, mata grisarna, diska, städa, och sedan tillfredsställa deras sexuella lustar.

När svenskarna guschelov förlorade sitt orättmätigt fångna kolonialvälde i Baltikum kunde min släkt såklart inte stanna kvar eftersom vi betjänat svenskarna och därför riskerade dödsstraff som quislingar om vi inte flytt. Mina anförvanter, som naturligtvis inte fick någon hjälp av de falska svenskarna – se hur svenska staten idag behandlar afghanska tolkar! – förflyttade sig under några generationer som krabbor västerut längs östersjökusten. Under outhärdliga umbärande lyckades mina släktingar ta sig till Danmark och därefter till Torekov.

Gissa om Refugees Welcome hade satt upp något tält med förnödenheter. Gissa om det fanns ett gäng aktivister i röda och gröna skyddsvästar som tog hand om mina anhöriga. Nej på båda. Min första kritik går därför mot sådana aktivister och förmenta flyktingvänner. Var fanns ni när ni behövdes? Lätt att ta på sig väst och vara god numera, när staten betalar för verksamheten, men då? Minsann, då var det inte så angeläget. Mina fränder fick klara sig själva. Refugees Welcome, ni falska opportunistiska lismare, jag har ert organisationsnummer och ni kommer att få betala er skuld till min släkt.

Men den största skulden till mig och mina anförvanter har ni svennar och er förtryckarstat. Ni erkände oss aldrig som vi var utan tvingade oss att assimilera oss till ert majoritetssamhälle. På bara fyrahundra år har ni raderat ut allt ursprungligt i mig. Jag kunde ha varit en stolt ostpreussarblatte, men se, ni fick mig att skämmas över mitt ursprung och låtsas att jag var svensk.

Vi har en släktförening. Föreningen har aldrig på sina möten vågat diskutera det förtryck släkten varit utsatt för. På nästa släktmöte ska jag komma ut som originalpreussarblatte. Jag ska lära mig att bryta på litauiska. Vi ska kräva svenska staten på kompensation för fyrahundra års utebliven hemspråksundervisning. Hur mycket skit ska vi ta?

Det har gjorts lite släktforskning och en sak är uppenbar, det gick aldrig något särskilt bra för min släkt. Så fort någon fått gå i skola och tagit högre examen så dog den släktgrenen bort. Tidigare trodde jag att det hade med dåliga gener att göra, men numera har jag insett att det handlar om förtryck. Svennarna har hållit oss tillbaka. Det ska ni också ge oss kompensation för. Vi har aldrig fått den plats i samhället vi har rätt till.

Det tog fyrahundra år innan ni lät en av oss – en enda! – nämligen min farbror Gunnar komma ens så långt att han blev VD för AB Volvo. Och sedan? Vad har ni gjort sedan? Ska min släkt nöja sig med det, tacksamt ta emot och vänta fyrahundra år till på att ni bevärdigar oss med något annat anständigt jobb?

Nej, ni svennar, er tid har kommit. Ni tror att ert välstånd på något sätt kommer sig av era egna ansträngningar. Men det gör det inte. Det beror på utsugning och förtryck av sådana som mig och min släkt. Nu kräver vi våra rättigheter och det är så dags.

35 reaktioner på ”Det är synd om mig

 1. 77711n skriver:

  Och min släkt blev bortjagade av de grymma fransmännen och släkten flydde genom Tyskland i omgångar tills min morfar hamnade i Skåne. Den andra stackars grenen av släkten rymde från norrmännen till Göteborg och flydde vidare tvärs över landet till Vikbolandet o släktleden slog sig som par ihop som studenter i Lund. Större delen av av släktens grenar flydde sedan iväg som guldgrävare och äventyrare till USA och Australien, med konsekvensen att släkten i Sverige håller på att dö ut och kontakten med övriga förlorats. Säkerligen har många svenskar i likhet med vår släkt oerhört mycket färre individer än de som kommit nya från fjärran länder från 70-talet och framåt. Och inte har våra religioner katoliker, kristna och ateister vållat oss några kultur- och integrationsproblem, varhelst vi etablerat oss på jorden.

  Gillad av 4 personer

  • leena44 skriver:

   Och mitt land kom ni svenskar och bara tog, bit för bit, tills allt var ert. Nu tillhör ni Konungariket Sverige, sa ni. Och vad gjorde ni sen, efter att vi i krig efter krig bistått er mot er ärkefiende Ryssland, jo ni sålde ut oss till Ryssland. Och kom ni och hjälpte oss när vi försökte befria oss från dem? Nej! Men vi klarade det ändå med äkta finsk sisu! 😊😉

   Gillad av 5 personer

   • Anne-Hedvig skriver:

    Leena –
    Grattis!
    Samme her for oss i Norge i 1814. En av mine forfedre på riksforsamlingen der ville ikke være med svenskene, den andre mente at det var ikke annet å gjøre – dessuten var det bra for businessen. Og en tippoldefar ble SKUTT etter på Langenes august samme året, han fikk til og med et hull i frakkeskjøten (som han selvsagt ikke fikk stoppet der i felten… Tenk å måtte gå med hull og se helt shabby ut! Sulten var han også, på grunn av krigen (populært kalt ‘Kattekrigen’).
    Siden det var så synd på oss i Norge at vi allerede hadde vært mer eller mindre et lydrike under Danmark siden 1380, fikk vi omsider nok av unioner, og gikk ut i 1905 ”med en bisetning”, som det heter!

    Den danske forfaren min fra Jylland som kom heropp på begynnelsen av 1600-tallet med en fersk teologeksamen fra København og ble prest på Helgelandskysten under nordlyset, tror jeg ikke det var så synd på. Heller ikke på den lille hollenderen i marinen som forelsket seg i konsulens datter og endte opp som meget velstående byskriver i Kristiansand. Han må ha nytt godt av en slags Refugee Welcome i 1700-tallspakning! Men så har han nok tilpasset seg skikker og seder i det nye landet, og ikke minst sørget for å lære seg språket!

    Gillad av 1 person

 2. Gösta Svensson skriver:

  Och jag som är skåning, hur mycket förtryckthet har jag inte gått och burit på i hela mitt liv?

  Skit samma om mina rötter verkligen är skånska sedan flera generationer tillbaka (jag har inte släktforskat och kan egentligen bara säkert fastställa att ett par, tre generationer bakom mig var infödda skåningar), jag känner mig kränkt (om man ”känner” sig kränkt då ÄR man kränkt, allt enligt Den Nya Logiken) och jag vill ha pengar och en bättre samhällsställning!

  Gillad av 4 personer

 3. Sten lindgren dy skriver:

  Jo, jag vet inte om det ändå inte är ännu värre för mig, du har iallafall ett land att fly tillbaka till. Mitt land är utraderat, borta, fullständigt utplånat. Mina anfäder var stolta danskar i direkt nedstigande led från Harald Blåtand och brukade den bördiga jorden i Östra Danmark, men föll offer förr Svea rikes nesliga erövringskrig, vi har inte ens någon egen stat! Men det talas om en intifada, det är någon P Herslow som leder motståndet, kanske kan vi skicka självmordsbombare till Stockholm i vår rättmätiga kamp på självständighet! Dessutom så har släktforskning visat att den anfader som försökte göra något åt saken och blev pirat slutade i svennarnas galgar. Deras kvinnor är dessutom blodfattiga och duger endast till, alltmedan de danska kvinnorna är frejdiga med röda kinder och rejäla barmar.

  Gillad av 4 personer

  • Bo W skriver:

   Apropå humor: Jag fick en hälsning från en kompis i USA häromdagen som innehöll följande poäng, sett i ljuset av hemvändande IS-terrorister.
   A World Health Organization (based in Geneva, Switzerland) study shows that eating ham and salami while drinking a glass of good wine at each meal reduces the risk of becoming an Islamic Terrorist by exactly 100%.
   Med andra ord: tvångsmata fanskapen med bacon och fläskkött!

   Gillad av 3 personer

 4. Jasa skriver:

  Upp till kamp! Kan sionisterna få ett helt land efter nästan tvåtusen år frånvaro, vad skulle du och din släkt kunna få? Hela Jämtland?
  Jag skrev tidigare ett inlägg om att du borde få en egen tid med dina nyheter på AXESS-TV, men det kom bort.

  Gillad av 1 person

   • sören holdar skriver:

    Bra rutet Ami. Diasporan var aldrig aldrig 100%ig. Och en stor andel har i årtusendena efter att Titus surade ihop bott i det som nu är Israels granländer – tills nu . . .

    Gillad av 2 personer

   • Jasa skriver:

    Som vanligt blandar sionisterna medveten ihop korten. Att vara anti-sionist är inte att vara anti-semit! Jag håller med att diasporan inte var 100%. Judar och araber levde tidigare sida vid sida i harmoni. Sedan kom Hitler och västvärlden tyckte med rätta synd om judarna. Men istället för att upplåta en del av sitt territorium i Europa till att bygga ett nytt land åt judarna, så tog man det ifrån araberna! Smart, vad? De fick och får dyrt betala Hitlers skuld. Hur många miljoner liv behöver Israel ta för att vi ska tycka synd om araberna? Tydligen hur många som helst. I dagens värld är ett arabiskt liv inte värt nåt. Det visar tydligt Obamas droner.

    Gillad av 1 person

  • Madelaine Fusfield skriver:

   Judar har bott i Israel sedan urminnes tider, långt innan araberna som följde Mohammed på 600-talet. ALLA flydde inte efter Rom förstörde Templet 71AD. Många flydde till arabiska grannländer varifrån de tvingades fly när Israel deklarerades som stat. Vart tog de vägen 1948? De återvände till det enda område som välkomnade dom. Sverige hade starka nazistsympatier på den tiden och verkar fortfarande ha det. Tror inte dessa flyktingar skulle vara välkomna där. För att inte tala om flyktingarna under efterkrigsåren. Vem ville ta emot dom?
   Judar skulle kanske försöka flytta till månen? Tror säkert de kan få månlandskapet att blomstra. När de lyckats förbättra månen kommer väl anklagelser om kolonialism och försök att få bort dem därifrån. Man blir cynisk när man följer debatten.

   Gillad av 3 personer

  • ulfjoson skriver:

   Om jag inte missminner mig så var Staten Israel på gång redan på 1860-talet! Israel är den enda demokratin i detta område! Israel har fler nobelpristagare och vetenskapsmän samt en fantastisk industri! Detta sett ur begreppet pr/capita! Judar och Muslimer kommer hyfsat bra överens inne i Israel! Däremot är det en enorm belastning för Israel att hjälpa alla kristna flyktingar, där börjar det gny i stugorna!
   Lev väl!

   Gillad av 1 person

 5. Christer Carlstedt skriver:

  Protest!

  Det är mera synd om mig, som (såvitt jag kunnat utröna) är äktsvensk.

  Ingen i min släkt har nämligen blivit chef för något av Sveriges största företag någonsin.
  Det kanske rentav är så att Patriks farbror Gunnar trängde sig före och snek till sig en befattning som någon släkting till mig rätteligen borde ha haft?
  Nu blev det i stället så att ingen i min släkt ens hade råd att köpa en Volvo under ”Farbror Gunnars” tid.
  Detta har resulterat i ett svårt trauma, för vilket vi nu vill bli kompenserade.
  Nåja – Jag skall inte vara sniken. Det räcker om jag blir det.

  Nu tror jag förstås att Patriks epos skall ses som en metafor. I andra sammanhang har jag förstått att avlopp och bruna råttor också anses vara det.

  Icke desto mindre förs dessa minst sagt lustiga tankegångar om bakgrundens betydelse för med eller motgångar fram och då till synes på fullt allvar. Allt som oftast handlar det då om kulören på skinnet.
  Om det nu vore så att kulören är avgörande för att svarta amerikaner t.ex. har en på förhand given bottenroll i sitt samhälle, så vore ju en Obama i presidentbefattning en omöjlighet.
  Tänk om det i stället är så enkelt att hans föräldrar inte lät ungen ränna ute på nätterna utan tvingade honom att läsa läxorna?

  Tänk om det är en grupps beteende och attityder som i stället är avgörande för fram eller motgång?

  Gillad av 3 personer

 6. BjörnS skriver:

  Allt är väldigt enkelt. Svaret är naturligtvis kvotering! I sann identitetspolitisk ordning, självfallet. Frågan är bara hur vi fastslår identitet. Jag tror att vi måste börja mäta skallar och dela in i raser, kolla på stamträd och så vidare. Utvecklingen går sannerligen framåt, inte sant?

  Gillad av 4 personer

 7. Lennart Jonasson skriver:

  Mycket litanior idag. Vi som blivit utsatta för båtyxefolkets förgörande kulturimperialism är det ingen som visar solidaritet med. Förtrycket har sträcker sig långt innan Gud testade Abraham. Vi kräver blott ursäkter från trenne individer ur det officiella Sverige.
  Ann från advokatsamfundet, Arnstad från gammelmedianerna samt senaste lillprins när han lärt sig tala.

  Gillad av 1 person

 8. CHSF skriver:

  Som svensk i flera generationer tillbaka (i vart fall tio generation bakåt, oklart var släkten befann sig under den danska tiden) känner jag en oerhörd skam för landets koloniala förtryck som vi utsatt våra grannländer för. Vi måste ta ansvar! Vi svenskar måste skämmas! Det är solklart så att inga andra länder gjort samma sak och därför vill jag uppmana staten att tvinga mig att skänka mer av mina inkomster till det allmänna goda. Gärna också tvinga mig att bosätta mig bland mina nya landsmän och lära mig att bli som de.

  Gilla

 9. Steven Jörsäter skriver:

  Att erfara att en uppenbar satir, som denna, tas på allvar av vissa är en obehaglig upplevelse. Men i denna Allmänna Dårskapens Tid (ADT) tycks allt möjligt. I USA finns universitet som gör precis det. Åtskilliga artiklar har skrivits om Georgetowns University som år 1838 sålde 272 afrikanska slavar för att finansiera driften. Nu är man fullt uppe med ceremonier och verksamheter som syftar till att sona dessa hemska brott och en särskild kvot skall upprättas för efterlevande till slavar. Andra universitet är också besmittade. Se

  http://www.nytimes.com/2016/09/02/us/slaves-georgetown-university.html

  Man tappar andan när man läser sådant. Ingen försvarar längre slaveriet och ingen förnekar heller de många gräsligheter som omgav det. Men att lyfta fram en enskild och i tiden obetydlig händelse för snart 180 år sedan blir absurt. Det är en slags invers historielöshet. Att förstora något 10 000 gånger jämfört med allt annat som hänt sedan dess. Tänk om alla skulle börja följa upp de oförrätter som har begåtts de sista 200 åren? Europa skulle kollapsa under handlingsförlamning. Genom att fokusera på historiska obetydligheter missar man verkligheten mitt framför ögonen.

  Gillad av 4 personer

 10. Samuel af Ugglas skriver:

  Tyvärr Patrik, även om Din beskrivning är djupt tragisk har själva valt att göra oss till ”offer” för socialister och det krävs knappast några kvalifikationer för att stoppa en ”statsomstörtande” valsedel i ett kuvert! Priset, blir det socialistiska tvånget. Inte samma sak som frihet!

  Gillad av 1 person

 11. Sixten Johansson skriver:

  Det är allra mest synd om mig, för jag är tornedaling. Min mor kom från finska sidan, så i motsats till de flesta av mina medkämpande meänkieli-talande har jag valt att solidarisera mig även med sverigefinnarna och kan föra in även deras kompensationsrätt på mitt kravkonto. Och jag har säkert minst en sextondel samiskt blod i mig och både pappa och farfar har ägt några renar, så jag åberopar två urfolks och en invandrad minoritets rättigheter. Och egentligen är vi kväner, som har levt här redan före lapparna, så vi är de allra mest förtryckta. Vi har sannerligen rätt att kräva många Sanningskommissioner och retroaktiv ersättning redan från tiden före inlandsisen, innan ni svenskar ens var påtänkta.

  I de svenska skolorna förbjöds vi att tala vårt modersmål (som vi på den tiden kallade finska). Biblioteken fick heller inte ha böcker på finska, för ni högfärdiga svenskar trodde att ett radikalt språkbad var bästa sättet att assimilera och utplåna oss stackars halvfinnar och lappar och bibringa oss kunskap om er geografi och kolonialistiska historia. Förbuden avskaffades inte förrän under 1960-talet, så de aktivaste kämparna bland oss har bara haft 50 år på sig att gråta över spilld mjölk och en så kort tid räcker förstås inte för att själv lära sig stava och förkovra sig i sitt språk. Och inte behöver de föra språket och kulturen vidare till sina barn och barnbarn, därför att det är svenskarnas förbannade skyldighet att lära de nu svenskspråkiga barnen deras meänkieli-modersmål från grunden, eftersom vi talar det så knaggligt – det är helt och hållet ert fel! Och DET måste vi alltid berätta för barnen. Vi är offer! De är offer!

  Visserligen har vi alltid kunnat gå i svenska skolor och studera vidare och bli nästan vad som helst, men det som störde oss mest var den där dolda nedlåtenheten under all tolerans och välvilja, nästan precis det som vi mer öppet visar mot finnar och finnarna visar mot ryssar och balter. Därför är det med skadeglädje som vi ser hur hela det svenska översittaretablissemanget har gödslat sin herrefolksmentalitet så att den har blommat ut i fullt storhetsvansinne och hela världen skrattar åt de inbilska svenska clownerna, som läxar upp alla andra folk. Och inte bara arbetarsvenskarna, utan även hundratusentals medel- och överklassvenskar har fått så mycket stryk av sin egen karma att de till sist har tvingats ner på knä och nu ödmjukt tackar och berömmer finnar, norrmän, danskar, balter, polacker, ungrare och alla andra tidigare underlägsna folk, ja, tänkande och kämpande individer i alla länder. När tillräckligt många slutar göda översittarsvenskarna och punkterar deras uppblåsthet och makt kan vi hjälpas åt, så att pengar, stöd och uppskattning fördelas vettigare.

  Gillad av 1 person

 12. oppti skriver:

  Ber om ursäkt !
  Räcker det eller vill du ha kompensation för dina förfäders träldom.
  Fö så kan det vara nån av mina förfader som förtryckte, detta eftersom nån var skeppare i kustfarten som så många andra från Torekov och Bjäre.

  Gilla

 13. Stefan Sewall skriver:

  Det var verkligen synd om Elvira, min arbetskamrat på sjukhuset 1983 då jag var nyanställd. Hon skulle snart pensioneras. Hon kom från Karelen. Hon och hela familjen och släkten och alla kareler flydde från Sovjets ockupation då Stalin tog Karelen och Petsamo under kriget efter Sovjets anfall på Finland på 40-talet. Elvira kom som barn hit. Hon blev undersköterska. Hon var mycket snäll och trevlig. Hon darrade på läppen när Sovjet och kommunismen och dess hot under kalla kriget kom på tal i kafferummet. Hon blev rädd bara av att tala om det, och i synnerhet då man hårt kritiserade kommunismen. Hon kände sig tydligen inte säker i Sverige heller.
  Men varken hon eller hennes släktingar stod vid ryska gränsen och sköt granater in i Sovjet. De demonstrerade aldrig på gatorna eller kastade sten på någon. De sprängde inga flygplan eller tog någon gisslan eller skickade in några barn med självmordsvästar. De gjorde inget väsen av sig. De bara lämnade sina hem och flydde och kunde börja om, i många fall i Sverige.

  Gillad av 1 person

 14. Margareta skriver:

  Som släktforskare sedan drygt 40 år skrattade jag så jag nästan grät åt Patriks krönika och sedan alla underbara inlägg. Måste också dra mitt strå till stacken trots att jag hukar mig av blygsel. Mina flesta släktgrenar kan nämligen föras tillbaka till allmogen i Mellansverige, Södermanland och Uppland och kanske också några grenar uppåt hälsingekusten. Det var den vanliga, utsugande, vita svenska allmogen, nämligen småbönder, både skatte- och frälse, samt de ättlingar dessa producerade. Soldater, soldater, soldater(friskt och segt virke i stammen), torpare, fattighjon och backstusittare. Min farmors mormors mormors mor hade av staden fått tillstånd att gå och tigga på Eskilstunas gator, änka efter en dagsverkskarl på det som senare skulle bli Gevärsfaktoriet och med små barn att försörja. Tack och lov levde hon inte i dag och kunde ta försörjningen från de stackars romerna från Rumänien och Bulgarien.
  Ingen adelsman eller präst så långt ögat når men ett par förskrämda klockare dyker upp.
  Men vad den ryttare under Adelsfanan eller de bland förfäderna som deltog i Karl XI:s och Karl XII:s krig har utövat för förtryck vill jag inte tänka på!
  Jag har Herre pris och lov några bakgrunder som gör min skuld mindre, en gren från Öland och Blekinge samt en trolig skogsfinsk gren.
  Jag saknar också valloner så någon skuld i hanteringen av det järn som användes för att fängsla slavarna från Afrika har jag inte direkt men samtidigt bär jag med mig den skuldbörda alla nu levande infödda svenskar och den svenska staten har i detta. Men kanske någon av mina norduppländska bönder vid något tillfälle kunde försörja sin familj genom att frakta järnet på släde? De afrikanska slavarna lär under sin färd från Afrika ha blivit utfordrade med salt sill, fiskad av svenska fiskare. Tack och lov inga anfäder i Bohuslän!
  Så en fråga till Patrik. Jag trodde namnet Engellau var tyskt ursprungligen och att ostpreussarna talade någon slags tyska.

  Gillad av 1 person

 15. Bengt skriver:

  Självfallet måste vi som enskilda människor, inte bara som nation, ta ansvar för vår släkt generationer bakåt. Själv har jag visserligen inte gjort några efterforskningar i huruvida min farmors morfars farfar (vad han nu var för en) skodde sig på Någon Annans bekostnad. Innan denne Någon Annans släkt begär en ursäkt av mig och begär rättmätig ekonomisk ersättning kan jag dessvärre inte uppfylla mina moraliska förpliktelser i det avseendet.
  Det finns en lösning på detta problem: Inför en särskild skatt! Det är ju gott och väl att jag redan nu som skattebetalare medverkar till gottgörelse åt kränkta romer och andra, men det räcker inte.
  Dags för obligatoriskt statligt ”avlatsbrev” att lösas ut av i första hand pensionärer med svenskt ursprung!
  Om inte annat skulle detta bidra till ökad sysselsättning för byråkrater för fondförvaltning och utdelning till berättigade mottagare.

  Gilla

 16. VX skriver:

  Det talas alltmer och allt högre hos många i vänkretsen om att fly landet. Motiven kan vara lika många som olika, men den röda tråden finns där. De som funderar på Malta, Spanien eller Åland vill bort från dagens Sverige. Jag vill det med, men jag orkar inte omsätta tankarna i handling än. Dagens utvandrare flyr ett Sverige där rättssamhället är på väg att kapitulera, där våldet och otryggheten breder ut sig alldeles oavsett vad Sveriges samlade kår av ståuppare än säger. Utvandrarna vill inte se förfallet längre och inte på nära håll. De tror inte längre på den där vandringssägnen om att de skyhöga svenska skatterna skall ge dem en fantastisk ålderdom och en perfekt sjukvård. De fattar att det där bara är skitsnack. De väljer att lämna.
  http://iotakt.se/blogg/

  Gillad av 1 person

 17. bomarkusson skriver:

  Skäms!
  Nu tycker jag herr Engellau visar om möjligt än större otacksamhet än många av våra nuvarande asylanter. Ja, kanske inte riktigt ändå. Såvitt jag vet har du inte våldtagit svennehoror, strypt din hustru pga den Engellauska släktens hederskrav eller rånat åldringar.

  Hade det inte varit så att släkten fått en fristad i den Humanitära Stormakten Sverige, hade din far skjutits eller deporterats till Sibirien av Gudrun Schymans rötter och tillika föredömen. Din mor hade våldtagits av Sovjetiska soldater som ett rättmätigt straff för att familjen hade levt i ett Sverigedemokratiskt land. Hade du och din kvarvarande familj försökt fly sjövägen, skulle fartyget ha torpederats av Vänsterpartiets (fd Kommunistpartiet) rötter. Hade ni flytt via Gotland hade samma sak hänt ombord på Hansa.

  Självklart ska familjen ha ett rejält skadestånd från staten och en offentlig ursäkt från ärkemuftin som andra förfördelade minoriteter har krävt. Det finns säkert prejudikat på det. Jag tycker du ska vända dig till diskrimineringsombudsmannen.

  Om era traditioner påbjuder viss klädedräkt såsom heltäckande stövlar, handfängsel för kvinnor eller clownmask, har ni rätt att kräva positiv särbehandling.

  Har ni halshuggit oskyldiga människor eller bränt någon levande i järnbur, ska du veta att ni har rätt till bostad, körkort och skuldsanering från regeringen med guldbyxorna. Prejudikat finnes.

  Du kan säkert hävda att betyg och läkarlegitimation har ”kommit bort” och du kan då direkt träda i tjänst på något av våra universitetssjukhus. Vårt land har en mångfald av dessa enkla jobb! Du ska dock veta, att du troligen tjänar bättre på att sitta på parkbänkar och stirra på svennehoror.

  Ni är varmt välkomna till det nya landet.
  Ni ska veta att Humanitära Stormakten behöver er så att vår feministiska kan peka på BNP-ökningen och hävda att de lador, som tidigare varit tomma, nu är välfyllda.
  Det är som Anne Ramberg säger, att våra fattigpensionärer får masa sig till Frälsningsarméns soppkök. De flesta av dem röstar kanske inte heller rätt och vad gör 50 00 röster när det muslimska kollektivet snart räknar 1 000 000 röstberättigade och dessa röstar, som de blir tillsagda under fredagsbönen.

  En en gång! Varmt välkommen till landet med de outsinliga källorna!

  Gillad av 1 person

 18. Micke skriver:

  Wikipedia Ostpreussen: området beboddes inledningsvis av den baltiska stammen pruser (preussarna). På 1220-talet tog Tyska orden kontroll över området varpå pruserna kristnades och förtyskades eller utrotades,

  Gilla

 19. bomarkusson skriver:

  Det är mitt fel alltihop! Jag är svensk, det finns nog inget ädelt blod i mina ådror. Småländsk knektsläkt, indelta soldater, torpare, backstugusittare och daglönare.
  Mina förfäder har säkert varit med och härjat lite här och var. Några flyttade till Amerka. Men min farfars far var husar vid Smålands Husarregemente. Men sedan blev han frälst och ville då inte slå ihjäl folk längre utan tog avsked. Han miste då både lön och bostad. Idag hade han klarat sig bättre om han massakrerat sin nästa istället. Ja, körkort var väl inte aktuellt och kanske inte heller skuldsanering.

  Släkten kommer från trakten runt Vimmerby och Hultsfred. Mormor kom från Lönneberga och det är jag, som är Emil. Jag blev den förste i släkten med mer än 6-årig folkskola. Mamma ville bli ”lärarinna” men det saknades pengar, så hon blev piga. Städade också hos mina gymnasiekamrater.

  Mamma praktiserade sina lärartalanger på oss barn. Tog sig alltid tid med våra (mest mina) frågor. Hon öste ur Bonniers Konversationslexikon av årgång 1936 i halvfranska band. Jag ville bli ingenjör när jag var åtta år, flygingenjör. Nu blev det elektronfysik istället. Eftersom mina föräldrar inte fått studera, ville de att jag skulle gå på Chalmers (kanske lät fint?) och det ville jag också. Så då så!

  Jag har en känsla av att Patrik ville säga något utöver att berätta om sin släkt? Ibland funderar jag över all anakronism, som väller över oss. Vi mäter forna tiders företeelser med våra måttstockar. Jag tror att det ofta leder fel. Vad kommer man att säga om vår humanitära insats om femtio år? Jag tror kanske inte att domen blir särskilt nådig. Om man överhuvudtaget får säga något, som kan uppfattas som haram? Eller säger man: ”Döm va la ente rekti goa i hövö”? I vilket fall som helst, tror jag att man i omvärlden, ännu mer än nu, använder den Humanitära Stormakten med dess feministiska regering, som ett avskräckande exempel på hybris. ”Högmod går före fall”.

  PS. Jo, mina föräldrar kände en del missionärer. Det var beundransvärda människor. Hur de verkligen kände för människorna. De var ofta sjukvårdsutbildade och tänkte verkligen på den lekamliga spisen först. Ett par hade upplevt Boxarupproret i Kina. En annan blev utkastad av belgarna i nuvarande Zaire efter att protesterat mot deras utsugning av landet. Jag är själv inte troende men jag vill protestera mot nidbilden av att den kristne vite mannens våldtäkt på den inhemska kulturen. Men belgiska kungahuset tog verkligen för sig och blev rika som troll.
  DS

  Gillad av 1 person

 20. Hedvig skriver:

  Patrik Engellau!

  Din humor och muntra ton är en välkommen bristvara i det allt dystrare identitetspolitiskt korrekta Sverige, där humor, förnuft och kunskap håller på att bli alltmer sällsynt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.