Asylsökande jihadister bakom attackerna i Paris

mohamed omar

Mohamed Omar

Den ungerska säkerhetstjänsten har avslöjat att sju av tio av jihadisterna som utförde terrorattackerna i Paris den 13 november 2015 var asylsökare. De hade slunkit igenom Ungerns gräns med falska syriska pass. 130 människor dog i attackerna och hundratals skadades.

Svenska etablissemangsmedier kallar alla som söker asyl i Sverige ”flyktingar”. Till och med de som fått avslag på sina ansökningar kallas så. Det heter att de flyr för sina liv. Men ingen syrier behöver resa hela vägen till Sverige för att rädda sitt liv. Det räcker att ta sig till ett grannland. De som kommer till Sverige söker något annat.

Dessutom, alla som flyr för sina liv är inte goda människor. I Syrien flyr jihadister från USA, Assad, och Putins bomber. Men vill vi verkligen ha dem här? Om, eller snarare när, Islamiska statens fäste i Mosul i Irak faller, kommer många jihadister att tvingas fly hals över huvud. Ska vi välkomna dem?

Mediernas förenklade bild av alla asylsökare som goda flyktingar som flyr för sina liv är farlig. Den gör oss mindre vaksamma. Den kan leda till att liv går till spillo. Liv som hade kunnat räddas. I Paris, London, Berlin och Stockholm.

En sak vi kan lära oss av nyheterna om de jihadistiska asylsökarna är att asylsystemet, som det är utformat idag, inte fungerar. Så fort någon åberopar asylrätten släpps man in, först därefter utreds ansökningarna. Det betyder att helt okända personer, det kan röra sig om jihadister, kriminella eller psykopater, får stanna här i långa perioder, kanske år, försörjda av svenska skattebetalare.

De som inte får uppehållstillstånd vill i många fall inte resa hem, vilket innebär ännu större kostnader och ännu mer mänskligt lidande.

Ingen bör släppas in i landet utan giltiga papper. Om vi ska ha ett asylsystem så bör asylansökningar utredas utanför Sverige. Den som fått sin ansökan beviljad kan sedan tryggt resa in. Vi slipper då också utvisa dem som fått avslag.

En annan sak vi bör lära oss är att inte lyssna på sångerskan Malena Ernman. Den 22 september 2015 skrev hon tvärsäkert på Facebook att det där med jihadister i flyktingströmmarna bara var en myt och att det är viktigt att ”vi rustar oss mot myterna”.

Den verkliga myten är i stället att alla asylsökare är goda flyktingar. En farlig myt som redan kostat många människor livet. Vi bör rusta oss mot jihadisterna. Med vaksamhet och nykter klarsyn.

20 reaktioner på ”Asylsökande jihadister bakom attackerna i Paris

 1. tomas skriver:

  Inom Iinternet finns det brandväggar för att avvärja dataintrång. På samma sätt måste ett land skydda sig med ”brandväggar” mot yttervärlden för att skydda landet mot obehörigas intrång. Många förstår inte detta…

  Gillad av 2 personer

  • Hovs-Hallar skriver:

   Exakt. Och Sverige borde inte ta emot asylsökande inom landets gränser alls, hela de senaste 30 årens migrationspolitik är rent vanvett.

   Istället kunde vi, om det nu finns en stark opinion för att hjälpa verkligt nödställda i främmande länder, bidra med pengar till UNHCR:s hjälpverksamhet på plats i flyktinglägren (vilket föreslås av bland andra ekonomen Tino Sanandaji, själv invandrare).

   Att låta asylmigranter komma till Sverige är ett vansinningt och destruktivt sätt att både förstöra pengar och förstöra vårt land.

   Och varför har inte makthavarna insett detta, utan istället drivit en hysterisk hetspropaganda för att alla ska ”gilla” den förda vanvettspolitiken?
   Jo, enkelt uttryckt — för att främja sina egna karriärer!

   Den som sade sig gilla asylinvandring kunde framstå som ”godhjärtad”, och vann goodwill på detta.

   Alltså började nästan alla politiker tävla inbördes om vem som kunde vara MEST invandrings-positiv! Och ingen fick regna på den paraden.

   Har du tex. investerat att guldpriset ska stiga, så gör du allt för att det faktiskt ska bli så, för att skydda din investering. Samma med att investera din politiska prestige i ett visst filantropiskt projekt. Och resultatet av detta spel (som egentligen är ett pyramidspel där ALLA förlorar i slutänden) — skönjer vi nu.

   Man kunde förresten jämföra med ”tulpanmanin” i Holland på 1600-talet.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Tulpanmanin

   Gilla

 2. sten lindgren dy skriver:

  Så är det så klart, migrantströmmarna rymmer båda goda och onda människor, tidigare hade jag trott att en minoritet var onda, jag är inte säker längre, När jag ser hur ensamkommande står och blänger på tjejer, även minderåriga på gymmet jag går på så tänker jag att det är tur att de inte är ensamma med flickan. Det är en kulturkrock mitt i människan starkaste drift, fortplantningen. Olika kulturer har utvecklat olika sätt att kontrollera detta och det muslimska sättet är inte kompatibelt med vårt. Jag ser det som ondska och tror att en stor andel av de muslimska männen helt enkelt har detta med sig hemifrån, en majoritet, kanske.

  Jag tror inte att ma har ett papper på vem man är ändrar detta.

  Gillad av 4 personer

 3. Gunilla skriver:

  Nu ska man veta att Sverige är en veritabel safe heaven för grovt kriminella som lyckas fly undan rättvisan i sitt eget land där det finns dödsstraff.. Mördare, psykopater och våldtäktsmän som begått grova brott som i det egna landet renderar dödsstraff FÅR INTE utvisas från Sverige. Att dessa skulle utgöra fara för den svenska befolkningen väger lätt. Så, naturligtvis skulle terrorister och jihadister som begått fasansfulla brott få stanna här efteesom de med största sannolikhet skulle straffas med döden när det blir fred i deras eget land eller om de återvände till ett annat eget land som t.ex USA. De skulle säkert sättas infängelse hör, efter svensk rättegång (‘vad tänkte/kände du när du högg huvudet av XX?…., ) men det ‘straffet’får nog ses som rena lyxsemestern.

  Gillad av 4 personer

 4. Christer Carlstedt skriver:

  ”Skomakare – bliv vid din läst”!

  Det gamla uttrycket anger att man bör ägna sig åt det man kan.
  Malena Ernman är duktig på att sjunga. Gör det då!
  Tänka går inte riktigt lika bra. Avstå då! I vart fall offentligt.
  Detsamma torde för övrigt gälla en hel del personer inom nöjesbranschen.

  Inom trafiken kollar polisen med jämna mellanrum nykterheten eftersom det är farligt med onyktra trafikanter. Jag vill minnas att man tror att det är någon procent som far omkring påverkade.
  Lika förgrymmat så kollas alla när kontroller görs. Vi dessa tillfällen väntar man inte på att se om någon vinglar över körfälten.

  När det gäller den så kallade flyktingströmmen så tycker däremot Malena och hennes likar att man skall släppa in kreti och pleti i landet utan att först kontrollera att de inte är icke önskvärda trots att det finns synnerligen goda skäl att anta att vissa inte kommer för att strö blommor på vår väg.

  Ett rattfyllo kör i bästa fall av vägen och i sämsta fall tar han med sig ett par personer in i evigheten. Dock icke med avsikt. Bara av dumhet.

  I fallet med jihadister sker morden överlagt och med avsikt.
  Vi VET att det finns någon procent av den kategorin i ”flyktingströmmen”.
  Om Malena inte tror det så kan hon ju fråga sina kompisar i till exempel Paris och Nice.

  Gillad av 1 person

  • Hans L skriver:

   Christer C
   Ännu ett sätt för PK-media att få ut sitt ”budskap” till oss lättledda är att låta kändisar (typ Ernman och många flera) få utveckla sina åsikter inom de mest skiftande områden. Varför ska just de här komma till tals? För de är kändisar.
   Jo, det är nog så de listiga journalerna tänker.
   Med dessa i ryggen (personer som visat sig var duktiga sångare, idrottsmän eller vad som helst) räknar man säkert med att ”nå fram” gentemot läsarna med sitt budskap. De är ju idoler i mångas ögon. Men, förlåt, vad kan de bättre än vi andra om asylpolitik, integration och andra frågor, komplicerade frågor?
   Ett annat otrevligt sätt är att utnyttja människors utsatthet. I Sverige har vi lagar och förordningar, regelverk med mera som ska styra vår samhälle. Och det gäller för alla medborgare i landet. Myndigheter som ska följa regelverket måste ibland givetvis konstatera, att alla kriterier som riksdagen (och regeringen) ställt, för att t ex asylsökande ska få permanent uppehållstillstånd inte uppfyllts och därmed måste lämna landet. Hur ofta ser vi inte i tidningar reportage där tidningen ställer sig utanför svensk lag och menar att ”just den här personen måste få stanna”. (Nästa steg vore kanske att ifrågasätta domstolarnas domar, och är det på den vägen vi är? Anarki?))

   Gilla

 5. Lasse W skriver:

  Ja det är allsköns marginalfigurer som tar sig till Europa. De som suttit på bykrogen på¨vischan i Gambia eller Niger och inte klarat parbildningen och/eller yrkeslivet där. Eller de afghanska barn som blivit gatutiggare i Kabul först och sedan i Teheran. Lösningen blir att ta sig till Europa på vinst och förlust. Där väntar refugees welcome med bananer och en placering på gamla stadshotellet i Hofors. Som sagt: det är nog mer än hälften av de som kommit under 2015 som är marginal- och problemmänniskor på ett eller annat sätt i sina respektive hemländer. Fan så fel det blivit. Och lögnerna står som spön i backen. Tur att det går att lämna det här landet. Tillnyktringen lär inte komma förrän försörjningssituationen i landet är sådan att journalister och politiker tvingas ut på potatisåkern.

  Gilla

 6. Anna skriver:

  Ja, att skydda landet ligger långt bak i partiernas och myndigheternas prioriteringar. Fullkomligt vansinnigt att dömda får stanna i Sverige, att värna sin egen befolkning finns tydligen inte på kartan för dagens makthavare. Istället ynkar de mördarna, tydligaste exemplet på detta är vår nuvarande ”gode” rikspolischef!

  Jag är alltmer orolig för Sveriges barn och unga – visst fanns det ”fula” gubbar även när jag växte upp ( 1960-70-talen), men samhället var ändå så pass tryggt att mina föräldrar utan oro lät mig cykla till skolan själv, åka ner på sta’n, gå till kompisarna och leka i parker och skog. Nu, med alla sk ensamkommande ” barn”, no way att jag låter min unge gå ensam ens hem från skolan! Jag gillar det inte, jag vill att mina barn ska bli självständiga och kunna står på egna ben, men inte till priset av våldtäkt och bortrövande. Tycker någon att jag överdriver kan jag säga att t.o.m barnens skola gick ut med en varning – en man i bil två gånger försökt locka till sig elever och skolan ville att vi föräldrar skulle vara vaksamma.

  Gillad av 1 person

 7. Hortensia skriver:

  Tack, modiga Mohamed, för ännu en insiktsfull, välformulerad och välkommen protest mot ”DOS” – Den Onda Samhälls(o)ordningen.

  I kommentarsfältet till Julia Caesars senaste krönika skrev signaturen ”Oberst”:

  ”I Tyskland jagar man terrorister.

  I Sverige jagar man de personer som protesterar mot gruppvåldtäkten på en rullstolsburen kvinna.”

  http://snaphanen.dk/2016/10/08/sondagskronika-bristningsgransen/#disqus_thread

  Jag har inget att tillägga.

  Gillad av 3 personer

 8. Paul skriver:

  Mycket bra artikel och viktig information bland om hur svensk massmedia och politiker dagligen missbrukar begreppet ”flykting”.

  Gilla

 9. Ami skriver:

  Det ”godas” världsbild håller på att krackelera, insikten om att männsikor inte vill oss väl och att människor som kommer hit får för sig att kvinnorna är allmän egendom.
  Det ”goda” gör allt för att påvisa att de fortfande har rätt vilket innebär att smutskastning blir värre och värre. Löfven och hans nazist referenser är bara början.

  Gilla

 10. ludde38 skriver:

  Den enda gången det finns anledning att lyssna på Malena Ernman är när hon sjunger, för det kan hon. Mohamed O kan man däremot lyssna på hur ofta som helst. Jag fastnade speciellt för följande: ”Men ingen syrier behöver resa till Sverige för att rädda sitt liv. det räcker att ta sig till ett grannland. De som kommer till Sverige söker något annat.” Att använda flyktingbegreppet som statstelevisionen och andra media gör är att slå blå dunster i ögonen på folk. Här handlar det om ekonomiskt motiverad migration till det land som har mest att erbjuda av olika bidrag samt naivitet. Det sistnämnda har ju till och med Stefan Löfvén erkänt. Och därför får skattebetalarna punga ut med hundratals miljarder, som i stället kunde ha gått till mer behövande i närområdet. Det är inte klokt.

  Gillad av 2 personer

 11. seniorciticen skriver:

  Tack för den inlagan Mohamed Omar
  Det du nämner borde vara självklarheter – även för vänsterextrema politiker
  Asylansökan innan man kommer till Sverige
  Ingen kommer in i landet utan giltiga dokument
  Deportering av migranter som inte lever efter landets lagar

  Gilla

 12. Hortensia skriver:

  ”Och därför får skattebetalarna punga ut med hundratals miljarder, som i stället kunde ha gått till mer behövande i närområdet. Det är inte klokt.”

  Det är synnerligen oklokt, LUDDE38, men det klokaste, mest anständiga, hade väl ändå varit att låta dessa, uppenbarligen lättillgängliga, jättesummor svenska skattekronor gå till att hålla svälten borta från den ökande skara gammelsvenskar, som efter ett helt yrkesliv – med tillhörande, obligatoriska skatteinbetalningar – har blivit fattigpensionärer?

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.