Asylsökande jihadister bakom attackerna i Paris

mohamed omar

Mohamed Omar

Den ungerska säkerhetstjänsten har avslöjat att sju av tio av jihadisterna som utförde terrorattackerna i Paris den 13 november 2015 var asylsökare. De hade slunkit igenom Ungerns gräns med falska syriska pass. 130 människor dog i attackerna och hundratals skadades.

Svenska etablissemangsmedier kallar alla som söker asyl i Sverige ”flyktingar”. Till och med de som fått avslag på sina ansökningar kallas så. Det heter att de flyr för sina liv. Men ingen syrier behöver resa hela vägen till Sverige för att rädda sitt liv. Det räcker att ta sig till ett grannland. De som kommer till Sverige söker något annat.

Dessutom, alla som flyr för sina liv är inte goda människor. I Syrien flyr jihadister från USA, Assad, och Putins bomber. Men vill vi verkligen ha dem här? Om, eller snarare när, Islamiska statens fäste i Mosul i Irak faller, kommer många jihadister att tvingas fly hals över huvud. Ska vi välkomna dem?

Mediernas förenklade bild av alla asylsökare som goda flyktingar som flyr för sina liv är farlig. Den gör oss mindre vaksamma. Den kan leda till att liv går till spillo. Liv som hade kunnat räddas. I Paris, London, Berlin och Stockholm.

En sak vi kan lära oss av nyheterna om de jihadistiska asylsökarna är att asylsystemet, som det är utformat idag, inte fungerar. Så fort någon åberopar asylrätten släpps man in, först därefter utreds ansökningarna. Det betyder att helt okända personer, det kan röra sig om jihadister, kriminella eller psykopater, får stanna här i långa perioder, kanske år, försörjda av svenska skattebetalare.

De som inte får uppehållstillstånd vill i många fall inte resa hem, vilket innebär ännu större kostnader och ännu mer mänskligt lidande.

Ingen bör släppas in i landet utan giltiga papper. Om vi ska ha ett asylsystem så bör asylansökningar utredas utanför Sverige. Den som fått sin ansökan beviljad kan sedan tryggt resa in. Vi slipper då också utvisa dem som fått avslag.

En annan sak vi bör lära oss är att inte lyssna på sångerskan Malena Ernman. Den 22 september 2015 skrev hon tvärsäkert på Facebook att det där med jihadister i flyktingströmmarna bara var en myt och att det är viktigt att ”vi rustar oss mot myterna”.

Den verkliga myten är i stället att alla asylsökare är goda flyktingar. En farlig myt som redan kostat många människor livet. Vi bör rusta oss mot jihadisterna. Med vaksamhet och nykter klarsyn.