Vad bör göras?

8-26-13_11971

Patrik Engellau

Jag frågade min polare på den amerikanska managementkonsultfirman Boose, Goldmann, Young, McGilvie, Rubicam, Frankenstein, Mountbatten, Lingonskog, Putin & Partners vad de skulle ge för råd till en svensk som jag som bara ser en massa problem och inga lösningar och inget trovärdigt ledarskap. De skickade ett team på femton kostymklädda konsulter av olika kön och skrev en rapport varur jag nu återger sammanfattningen.

Executive summary

Sverige är verkligen under isen. Problemet är tvåfaldigt. 

För det första har ni ingen fungerande och tillräckligt spridd självförståelse. Den dominerande ideologin eller samhällsuppfattningen – det ni kallar pk-ismen, alltså tanken att politiker och välfärdsindustrin har ansvaret för nationens framtid och dessutom kompetens att säkra framtiden – är själva grundproblemet i nationen. Ni har, med ett lyckat svenskt uttryck, utsett bocken till trädgårdsmästare. 

För det andra har ni inga potentiella nationella ledare som skulle kunna samla ihop ert förnuft och leda nationen rätt. Hur skulle förresten sådana ledare kunna uppstå och få genomslag i ett samhällsklimat där dagordning och etablerade synsätt bestäms av dem som är Sveriges problem?

Vår bedömning är att det där med politiska partier för er bör vara prioritet två. Ni har de partier och politiker ni har. Inget av partierna har egentligen någon genomtänkt politik på något enda område. Gör så gott ni kan med dem ni har. 

Er första prioritet bör vara det där med självförståelsen. I Sverige finns ett stort antal individer, som kanske rentav utgör en majoritet av befolkningen, med sund grundinställning men ofta med ganska spretande och obearbetade åsikter. Ert problem är att dessa är oorganiserade. De har inga media som artikulerar och utvecklar deras åsikter, de har inga tevekanaler, inga tidningar, inga skolor, inga universitet, de har helt enkelt ingen rimligt välordnad intellektuell infrastruktur. De saknar vad Karl Marx kallade klassmedvetande, alltså en gemensam föreställning om sig själv som enat och legitimt samhällsintresse. Dessutom saknar de kurage. Det räcker med att kalla dem ”nazist” eller motsvarande så skrumpnar de inombords. De grymtar och knyter handen i fickan, men till ingen nytta.

Det första ni borde göra vore att starta en tidning – behöver inte vara på papper –, en teve- och kanske radiokanal samt rejält med egna gräv- och forskningsresurser.

Lycka till.

Herregud, tänkte jag, tio journalister, tio tevepersoner, lite forskare och tänkare plus kringkostnader, det blir 40 – 50 miljoner kronor om året. Det är mer pengar än man sett på länge.

Så jag ringde till min polare och frågade om han inte kunde tänka sig något prisbilligare alternativ. Vafan, sa han, om er egen medelklass inte själv kan hosta upp ens 50 miljoner spänn för att rädda sitt skinn, vem tror du tänker värna om ert öde? Då är ni kanske inte ens värda att rädda.

Jag vet inte, sa jag, men jag lovade att tänka på det.

69 thoughts on “Vad bör göras?

 1. pllay skriver:

  Du sätter ord på min defaitism, om vi inte ens kan få ihop folk och pengar till ett organiserat försvar av det borgerliga, sekulära samhälle vi kallar svensk kultur, hur ska vi då ens kunna drömma om att våra enskilda insatser ska kunna påverka en bred opinion?
  Nå, när tiden är mogen kommer kanske betydligt mycket mer radikala krafter än våra få ett avgörande inflytande över samhällsutvecklingen. Vojne, vojne.

  Liked by 5 people

  • Bornagainchristian skriver:

   Det är sånt som händer i samhällen där tilliten minskar mellan människorna. Ju mer mångfald desto sämre tillit bland alla grupper även inom den egna etniska gruppen. Invånarna i sådana länder är alldeles för splittrade och misstänksamma mot varandra för att kunna enas och bjuda ett äkta folkligt motstånd mot den politiska makten. Att svensken inte engagerar sig mer är inget annat än den logiska slutprodukten av det mångkulturella samhället.

   Liked by 1 person

 2. lars a skriver:

  Jag är med, alla fem pseudonymerna ;). Jag är en typisk knyt-näven person, feg tjo, men inte fegare än de som vänder ansiktet bort så fort ett problem nämns. Feg jo, men det verkar som vissa, jag tror Lennart B på denna blogg tyckte att vuxna människor skall kunna stå för sin åsikt, men han är möjligen pensionär? Det är verkligen så att man riskerar sin karriär och sina vänner i många fall, sorgligt men sant. Man framstår som lite knäpp för de pk-anstrukna för de verkar inte fatta allvaret, vem vill ha en knäppis som anställd eller vän som inte gillar invandrare och islam, som inte är .. sund.

  Så bra ide! Jag har redan börjat stödja ledarsidorna med belopp som närmar sig ett tidningsabonnemang, 5000kr är verkligen möjligt att avstå, även upfront. jag stödjer förslaget fullt ut. Jag läser exempelvis inte samtiden för det är en så uppenbar partsinlaga, men jag hade läst en tidning som Patrik startade. Jag lyssnar heller inte på Ingrid och Konrad eller Sjunneson, det är på samma sätt lite förutsägbart. Däremot så lyssnade jag på Michael Jalvings radioprogram om pk, även om det också vara amatörmässigt och hans svenska var ..hmm sådär.

  Så detta är ett superförslag.

  vh

  vi alla

  Liked by 3 people

 3. Stella Krook skriver:

  Instämmer HELT med denna utvärdering av det rådande klimatet bland medmänniskor! Dock finns det en mindre skara som både vågar och gör sig hörda, men resten VILL inte höra… Och det kommer att bli så att de som KAN och VILL kommer att rädda sig själva på ett eller annat vis. Synd att folk inte vill se på de lösningar (verktyg) som faktiskt finns, utan att skrika ”konspirationsteoretiker” eller ”sinnessjuk”!

  Liked by 4 people

  • Anne-Hedvig skriver:

   Stella –
   Det er vel heller postmodernistene som har ‘problemer med realitetsbrist’ (et uttrykk for mer eller mindre psykotisk).
   Tror ikke du behøver føle deg truffet av skjellsord som ‘sinnssyk’!

   Liked by 2 people

 4. Torbjörn Holkner skriver:

  Detta har varit självklarheter för många landsortsbor i flera år. Det svåra är att få stadsbor att förstå detta. Den moderna människan har fullt upp med att förverkliga sig själv.
  Så länge den egna konsumtionen är det enda målet för att uppnå lycka så känns det kört.

  Liked by 5 people

 5. Jonas Bohman skriver:

  Tack för en klockren analys. Precis så här är det. Hur svårt skulle det vara och få fram nämnda summa och köra igång på allvar. Kloka människor finns det gott om runt om i landet, dom skall bara få höras och synas mer, så bredare lager vaknar och inser var vi är på väg. Det är inte ”någon annan” som skall göra jobbet, utan vi som tycker att tillståndet är fel i detta land. Själv stöttar jag med 300-400 kr per månad dom alternativa medier som trots allt finns, och uppmuntrar dom kloka människor som orkar fortsätta. Gör det du också, redan idag…..

  Liked by 2 people

 6. Tahmas skriver:

  Er egen medelklass…. Vilken klass och samhällssyn har polaren? I den större sfären finns det säkert människor som skulle ställa upp både med pengar och kunskap utöver det finns donationer.
  Ett exempel är Axess med tv kanal, nättidning och blogg med intressanta program och utan den intensiva vänster retoriken.

  Liked by 1 person

  • Opie skriver:

   Tänkte också på Axess. Dock är de alldeles för svårtillgängliga och intellektualiserande för gemene man, den tysta majoriteten. Vi behöver lättillgänglig media som blandar allvar med trams, djuplodande analyser och debatt blandat med populärkultur (och kanske sport?) för att attrahera läsare/lyssnare/tittare.

   Liked by 2 people

   • Hedvig skriver:

    Protest! Inga fler media med ”trams”, ”populärkultur” och ”sport”! Det är förmodligen inte sådana lättviktiga program – som de flesta av oss – som läser och kommenterar på DGS söker. Rätt eller fel?

    Liked by 1 person

   • Tahmas skriver:

    Opie
    Nja vet inte om jag håller med dig. Det är dock seriösa frågor som skall diskuteras och debatteras. Blir svårt om man blandar in populärkultur i sammanhanget.
    Jag brukar leva efter devisen att den som söker han finner vilket betyder att sport och roligheter inte bör vara dragningskraften i just det forumet, men det är en rent personlig reflektion.
    Men trevligt att du gillar Axess då är vi två åtminstone. (smiley)

    Gilla

 7. Christer Carlstedt skriver:

  Visst är pengar ett problem.
  Den som har få har problem att få dem att räcka till.
  Den som har många vill få dem att förmera sig eller i vart fall inte bli färre.

  Även om det med tiden tycks ha blivit allt mer ovanligt, så finns dock fortfarande möjligheten att som tidigare basera sig på frivilligt arbete och åtagande.
  Det hat givetvis den lilla nackdelen att man inte kan förvänta sig att ett resultat skall levereras till en viss deadline, eftersom få är villiga att ägna tio-tolv timmar av sin dag till frivilligarbete. Vissa av oss har faktiskt behov av att sköta handlande, matlagning, tvätt etcetera.
  Detta utgör emellertid sällan ett hinder för att sätta av 10-12 timmar i veckan på något man anser viktigt och värdefullt.

  Sedan är jag självfallet medveten om att vissa insatser säkerligen kräver en ekonomisk bas.
  Kan man få juridisk rådgivning, så att man inte presterar något som blir jobbigt att svälja, på frivillig grund?
  Kan man låna studioutrustning?
  Sändningstillstånd?
  Näthyra för sändning?
  Får man i så fall tag på en sminkös så att det inte ser för eländigt ut?
  Listan kommer säkerligen att bli väldigt lång. Men skrivas måste den.

  För en liten stund sedan tittade jag på nätet på ett ämne som blivit så populärt att det till och med behandlas på universitet och högskolor numera.
  ”Genusteori”
  Nej, någon djupdykning blev det inte på femton minuter!
  Men – det räckte för att det skulle vända sig i magen.

  Första artikeln visade sig vara presterad av Länsstyrelsen i Västmanland och avsågs, som jag förstod det, vara ett styrdokument för jämställdhet.
  Redan i andra stycket hittade jag den första lögnen. Det står att ordet ”genus” kommer från engelskans ”gender”.
  Sanningen är att ursprunget är grekiskans ”genesis”, som betyder skapelse eller ursprung.

  Grundvalen för detta styrdokument är ett antal teorier skrivna av några namngivna personer.
  Nu är det så med teorier att det är just det de är. Teorier. De är följaktligen inte vetenskapligt bevisade. Det som anses vara sanning i en teori baseras på något som någon annan tidigare har teoretiserat om. Och heller inte kunnat leda i bevisning.
  Men lik förgrymmat använder man dessa för att styra verksamhet i förskolor och skolor.
  Man kan bli mörkrädd för mindre!

  Genus verkar nu i dessa teoriers kretsar vara tämligen vedertaget som en social konstruktion.

  Tänk då så jädrans fel naturen har haft som envisas med att producera hanar och honor!
  Jo, det finns nog vissa undantag. Maskar och sniglar bland annat lär kunna föröka sig utan partnerhjälp om det skulle vara nödvändigt. Det skulle ju kunna tänkas bero på att de har litet problem med snabba förflyttningar inom reviret.

  Var så goda!
  Härmed bjuder jag på en ballong som känns rätt färdig för punktering av någon med djupare ämneskunskaper än vad jag själv har.

  Liked by 2 people

 8. oppti skriver:

  Varför vända sig utomlands för råd?
  Räcker det inte med att lyssna på de folkvalda?
  Alla partier bör höras. Speciellt de som så klart såg riskerna och hade lösningen i partiprogrammet.

  Liked by 1 person

 9. Susann Andersson skriver:

  Det finns ett nytt parti, som kan innebära en ny väg framåt, https://vettigt.wordpress.com/2016/09/12/borgerlig-framtid-kan-visst-ha-en-framtid-i-riksdagen/
  Jag instämmer med artikelförfattaren i ovanstående artikel, men skulle vilja tillföra ett namn på listan, Patrik Engellau. Gå med i detta parti, Patrik, och var med och utforma det med din klokskap.
  Åtminstone vore det intressant att få läsa dina synpunkter på det, och deras partiprogram.

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Dessvärre tio år för sent…
   Hinner ej skapa tillräcklig tyngd till 2018.
   Men hemlösa Liberaler o KD kan ge det en skjuts 2022)

   Det gäller 2018 att nya krafter ges rejält inflytande.
   Annars kör Moder Svea rakt ner i ravinen, utan bromsar!

   Liked by 1 person

   • Gert B. skriver:

    Förra hösten läste jag Borgerlig Framtids partiprogram och mitt bestående minne (det enda jag minns) är att programmet var tilltalande på många punkter.
    Ett gott alternativ för den som ej vill rösta på SD. Politisk tyngd kan skapas fortare än du anar.
    Kom ihåg att Ny Demokrati gick från skapelse i början av 1991 till 6,1 % den 15/9-1991.
    Källa: Bert Karlssons sommarprat den 27/7 i år. Lyssna 59 min. och 35 sekunder in i programmet. För övrigt menar Bert att Ny Demokrati i första hand var ett småföretagarparti.
    Första halvan av Berts sommarprogram handlade om hans entreprenörsskap och andra halvan handlade om det politiska engagemanget. Intressant var det!

    Gilla

 10. Lasse W skriver:

  Ja det är svårt att bryta in på den svenska åsiktsmarknaden, tidningsmarknaden och politikmarknaden. Jag kommer att tänka på ord som monopol och oligopol. De som är ”inne” bekämpar med alla till buds stående medel de som är ute. Idag slåss SvD på nytt mot SD. Igår påstod man att väljarna via sin egen beställda undersökning SvD-Sifo inte stöder ett närmande SD-Alliansen. Dessutom en artikel från ett M-kommunalråd i Knivsta som vill hålla SD borta. Rubriken var ”M vill inte regera ihop med SD”. Oklart om man menar att SD ska sitta i regeringen eller bara ge passivt stöd. En medveten oklarhet? Tröttsamt är bara förnamnet. Gamla moderater som lämnat M och valt att rösta SD ges inga anledningar att gå tillbaks till M. De blir kvar hos SD i valet 2018 som det ser ut.

  Nej SD ska hållas ute i kylan. Det är något sorts DÖ2 som SvD backar upp. Tanken är väl att M och alliansen 2018 ska M få bilda regering med stöd av S som ska lova att inte fälla den. Och att SD ska fortsatt hållas ute. Idag har man dessutom fräckheten att påstå att det finns stora tvistefrågor mellan S-regeringen och främst M. Man vill låtsas som att det finns en opposition. Nej jag mår illa när jag läser SvD på nätet varje morgon. En liten klick styr Sverige uppbackad av medier som i sin tur styrs av medier i USA och London som i sin tur backas upp av Big Finance. Det är inte uppbyggligt. Men den folkliga opinionen fortsätter som ett gäng bävrar att nöta på det här betongetablissemanget. Jan Björklunds utspel skapade nog en del stress…..Tack för att jag fick gnälla.

  Liked by 2 people

 11. Peter M skriver:

  Ett inverterat resebrev. Det var en gammal goding. Märkligt att dessa amerikanska konsulter så snabbt kom fram till en korrekt analys.

  Sätt ihop en affärsplan och crowdfunding. Om t o m ETC kan gå med vinst genom optimering av presstöd bör det ju kunna gå vägen. Jag är på.

  Gilla

 12. JL skriver:

  Vilket konto vill du ha pengarna till?

  Skämt åsido, börja småskaligt med donationer härifrån? Lättare hitta finansiering sen när det finns proof of concept. Jag, och flera med mig gissar jag (?), kan bidra, men kanske inte med 50 miljoner. Många bäckar små dock.

  Känns som man letar efter någon att kasta förtroende och pengar på. BF såg lovande ut, gick med där. Verkar dock vara lång väg att vandra då all info som kommer rör interna problem…. 2018 blir tufft.

  Grattis ”arbetskraft” kan du nog hitta här inne också. Varenda inlägg genererar väl numera 40+ vettiga kommentarer. Kör sen Janne Josefsson som grävande ankare för att få lite initial publicitet i MSN 🙂

  Gilla

 13. Gunilla skriver:

  Ett par observationer att notera. Vi har inga potentiella ledare. Det stämmer nog. Vi kan bara se på de som finns idag och återväxten är cloonade varianter på samma. De som skulle kunna finnas, som kanske från detta forum eller liknande, stoppas effektivt. det är ju, som sagt, de som är problemet som styr och sätter dagordningen. Tidningar, webb eller papper, finns också. De går under samlingsnamnet ‘hat-media’ och är effektivt portade från allt inflytande av vänster-makt-etablissemanget. Ärligt talat; vilket inflytande har egentligen denna bloggen? Ett parti finns också; ja ni vet hur det behandlas. Vad dina polare glömde att notera är att vi har inte demokrati i Sverige. För i en demokrati skulle de föreslagna ändringarna kunna göras; dock inte i demokraturen Sverige. Ja, vi kanske får skylla oss. Vi borde gå ut och demonstrera. Men Svensson är fullt upptagen med att jobba för att försörja alla nya svenskar. Jag själv, gammal som jag är, kom ut från ett gympa-pass, för att orka hålla mig iform för att fortsätta jobba (var det pension vid 67 nu eller 70?), och möter då i daglig ledighet lugnt promerande nya svenskar som i lugn tygghet vet att de blir försörjda av bl.a. mig. Såg att nu ‘omkodar’ polisen inrapporterade brott; för att det inte ska synas att de inte kan åka ut på larm där de är skyldiga att åka ut. Därför kan en rapport om polisen ‘visa’ att uppklarandegraden inte försämrats emedan den de facto har det(en annan rapport (tack) visade det). Som en följd får BRÅ felaktigt underlag att föra statistik på. Det är synnerligen allvarligt. Det är därför vi ju också är ‘statistikskeptiker’. Det var ju alla i komministdiktaturerna också. Av förklarliga skäl.

  Liked by 5 people

 14. Kjell Hasselroth skriver:

  Att bilda en parti politisk oberoende förening, med uppgifter enligt artikeln. Tycker jag är en utmärkt idé. Om läsare av Det Goda Samhället, Ledarsidorna.se blir medlemmar så är det väl ingen dålig plattform. Lägg där till lokalföreningar runt om i landet, som har till uppgift att arrangera lokala informationsmöten och diskussions träffar. Så har vi en maktfaktor att räkna med inför valet 2018.
  Någon bättre lämplig person att starta upp föreningen än Patrik Engellau är nog svårt att hitta.

  Liked by 2 people

 15. Hortensia skriver:

  Aj, aj, aj! Det var ord och inga visor, men många medborgare tycks redan nu villiga att stödja obekväma sanningssägare, som exempelvis Johan Westerholm och Merit Wager ekonomiskt.

  Folkvettiga nystartade mediekanaler i all ära, men om demokratiföraktande karriärpolitiker ska kunna berövas sitt destruktiva inflytande över svensk politik, måste nog 7-klövern demonteras och reformeras på alla plan. Identitetspolitiskt framburna kulturrelativistiska företrädare med illa dold egen agenda måste definitivt konkurreras ut.

  Det är, enligt min bestämda uppfattning, inte rimligt, att icke-svenskspråkiga nyligen anlända, ointegrerade, utländska medborgare från korrupta, dysfunktionella länder i tredje världen ska förväntas förvalta förtroendeuppdrag i Sveriges kommuner enligt god svensk sed.

  Rakryggade, modiga, mogna, kloka, pålästa, pålitliga, engagerade, erfarna och etablerade personer, som Johan, Merit och du själv, Patrik, skulle sannolikt snabbt få ett enormt folkligt stöd – och förhoppningsvis viktiga ministerposter – om ni tog fan i räddningsbåten och engagerade er i SD.

  Om hela BF och bevisligen kompetenta, etablerade politiker, som Sara Skyttedal (KD), Staffan Danielsson (C), Finn Bengtsson (M) m fl vore beredda att göra detsamma, torde de stigmatiserade SD-stolarna ute i kommunerna relativt enkelt kunna fyllas med vanliga, hederliga, vuxna svenskar, som hellre vill försöka rädda Sverige än emigrera för att trygga sin och familjens framtid.

  Liked by 6 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Fler o fler högutbildade o framgångsrika medborgare har gått till SD,
   därför man inser att ingen förändring kan ske i övriga partier,
   som blundar för strukturproblemen, o förtränger dem!

   Johan Westerholm hade blivit en lysande Utrikesminister)
   Staffan Danielsson Jordbruksmister,
   Finn Bengtsson Sjukvårdsminister!
   Sara Skyttedahl Media o Demokratiminister
   Gärna Hanif Bali som Assimilationsminister)

   Tunga kunniga erfarna inom sitt kompetensområde!
   Vilken skillnad mot denna Regering!

   SD ade snabbt blivit ett tungt Regeringsparti.

   Gilla

   • Hortensia skriver:

    Snygg laguppställning, Jan! 🙂

    Jag drömmer vidare om Alice Teodorescu som justitieminister och allas vår Patrik som inrikesminister/vice statsminister och hoppas fler DGS:are inspireras att, efter eget huvud, fylla på önskelistan med potentiella ministerämnen i ett efterlängtat regerings-dream team.

    Gilla

 16. Borjön skriver:

  ”Då är ni kanske inte ens värda att rädda.”

  En fråga som faktiskt är värd att fundera kring.

  I naturen går det under som inte lyckas hävda sig. Genom miljoner år så har naturen framgångsrikt lyckats föra fram sin skapelse. Man kan förvisso ha synpunkter på hur hon lyckats med den senaste stora skapelsen – människan – men det får bli en annan diskussion.

  Frågan är dock om inte svensken riskerar att gå samma öde till mötes som dronterna? Det finns kusliga likheter mellan dessa två ”arter”. Naturen kommer att ha sin gång, var så säker. Frågan är bara om hon anser att svensken blev en av de utvecklingslinjer som inte visade sig hålla måttet?

  I nuläget ser det ut som att hoppet för Sverige står till de människor som fortfarande har sitt förnuft i behåll. Frågan är om de är tillräckligt många och om det går att få dessa att organisera sig för att få fram det erforderliga momentum som krävs. Kanske måste det komma från dem som ändå inte har något att förlora, t ex pensionärer och/eller ekonomiskt oberoende. Kurage kommer sannolikt att bli den avgörande faktorn. Kanske är bloggar som DGS de första små tecknen på att någonting är på gång?

  Det jäser i leden i Sverige. De närmaste åren kommer sannolikt att vara avgörande för Sveriges långsiktiga utveckling.

  Liked by 6 people

  • Majken Larsson skriver:

   2018 blir SD största parti. S kan mycket väl hamna under 20%.

   2022 kommer alla som inte röstar på avgrundsvänstern – det brukar röra sig om 15% som lägger sin röst på V, MP, F! – att rösta för sverigedemokratisk politik. Nej, de kommer inte alla att nödvändigtvis rösta på just SD, men vid det laget kommer samtliga partier, utom de extrema vänsterpartierna, att föra en politik som är i princip identisk med den som SD förespråkar idag.

   Det här snacket om ”flyktingpaus” är bara sådant de säger för att kunna retirerar, och inbilla sig att de inte helt förlorar ansiktet. Alla rationella individer vet att vansinnet är över, det blir ingen mer massinvandring. Det som gäller framöver är massåtervandring. Sist in, först ut! Börja förslagsvis med alla de 10,000-tals afghanska ensamkommande asylbedragarna, och de marockanska ligisterna.

   Jag tror för övrigt inte svenskarna kommer gå någon drontdöd till mötes. Visst, massinvandringen har varit förödande på många sätt – men vi kommer reda oss i slutändan. Jag har svårt att se att vi kommer bli utkonkurrerade av den somaliska och irakiska kulturen… Den enda anledningen till att det finns några sådana kulturyttringar här uppe i kalla norden är för att vi har socialbidrag. (I dagsläget går 60% av soc till utrikes födda, räknar man in andra generationen blir det ännu mer pengar som omfördelas från den arbetande, etniskt svenska befolkningen, till migranterna.).

   Men snart är pengarna slut. Välfärden kommer knytas till medborgarskapet. Har du dubbla medborgarskap och inte sköter dig, så ryker ditt svenska pass och du utvisas. Har du inte varit skattebetalare och skötsam under minst fem år, får du inget medborgarskap. Med tanke på hur dålig sysselsättning asylinvandrarna har, så kommer de flesta aldrig att bli medborgare – och då kan de lika gärna återvända. Får vi stopp på inflödet – vilket EU kommer hjälpa oss med eftersom de kommer bomma igen nere i Sydeuropa för gott – och vänder migrationsströmmarna åt andra hållet, och ser till att de täranade migranterna återvänder, så kan det nog bli någotsånär ordning på det hela till slut. Sen så får vi väl leva med att det kommer finnas ett par 10,000 somalier i Sverige, som aldrig kommer göra någon glad. Men det kanske är bra att de drar runt och snor cyklar, som en påminnelse om att vi aldrig ska ha en sådan typ av invandring igen.

   Liked by 4 people

   • Nils Dacke skriver:

    Jag anser att massinvandringen fortfarande pågår , idag med veckotakt på 500-600 vilket ger årstakt på ca 30 000 . Ifall vi kalkylerar med att 50-60% får tut och med en tillkommande anhörighetsinvandring plus att häften av de som får avslag stannar illegalt så blir det hyfsad stor svensk kommun varje år. Detta kommer att bli ohållbart i längden och en katastrof för landet både socialt och ekonomiskt. Gränsen måste stängas under tio år samt arbetet med återvandring påbörjas fortast möjligt.

    Liked by 1 person

   • Majken Larsson skriver:

    Förvisso kommer det fortfarande asylbedragare.

    Men det är det lägsta antalet på fem år. Det är givetvis svårt att gå från 163,000 till 0, bara så där. Sverige har ju varit El Doradot för MENA i flera år. Men nästa år kommer vi vara under 10,000. Från valet 2018 och framåt kommer vi ha en princip obefintlig asylinvandring för resten av seklet – så till vida det inte blir krig i vårt direkta närområde. Däremot kommer vi att bli världsbäst på massåtervandring, eller ”kretsloppsmigration”, som ju låter mycket bättre, något som MP skulle kunna anamma till och med. Minst förevändning för att utvisa kommer nyttjas. Det kommer inte funka att resa hem på semester till Somalia eller Irak längre – då får du stanna där. Begår du brott – då ryker uppehållstillståndet och du utvisas.

    Och kraven för att få medborgarskap kommer vara skyhöga. De som kommit från 2012 och framåt, då invandringen spårade ur helt och hållet, kommer i de flesta fall aldrig att uppfylla dem. Det är slut med att dela ut svenska pass till höger och vänster. De kommer snarare att återkallas som aldrig förr.

    Problemet är att det funnits ett sådant enormt informationsunderskott kring invandringen. Gemene man, och i synnerhet kvinna, har inte fattat hur illa ställt det varit. Men idag är det väldigt få som tror att det är lönsamt att importera analfabeter från väldens mest dysfunktionella länder, eller att invandrarnas kriminalitet är en myt, eller att islam är fredens religion, eller att ett extrem mansöverskott från patriarkala klankulturer inte hämmar jämställdheten i landet, etc, etc, etc.

    Det kommer bli intressant att följa händelseförloppet framöver. På senare tid har Romson, Sahlin och Mehmet Kaplan som bekant schavotterats. Och det var bara början. Reinfeldt är redan betraktad av de flesta som den katastrof han var. Löfvens eftermäle kommer bli att han var en hopplös klåpare.

    FP/L håller på och gör en panikartad omläggning, och helt plötsligt låter de som den utfryste och förlöjligade Mauricio Rojas gjorde för ett par år sedan. Men nu är det nya tider. Kaosglobalister som Birgitta Ohlsson kommer kastas till vargarna. Frågan är om det ens räcker för att klara riksdagsspärren.

    Inom några månader är Dan Eliasson historia. Anders Danielsson och Migrationsverket kommer få det svettigt framöver – när syndabockar för haveriet ska pekas ut, och ansvar ska utkrävas.

    Och så vidare.

    Sverige är ett märkligt land. Vi är inte landet lagom, vi ägnar oss bara åt ytterligheter.

    Liked by 2 people

   • Janne skriver:

    Nej, sweet dreams, SD kommer inte att bli störst. Och andra partier kommer inte heller att närma sig de. Förmånder kommer inte att knytas till medborgarskapet. Du glömmer bort att det är svenskarna som du får stå tillbaka till förmån för migranterna när det gäller bostadsköer och sjukvård. Deras ”behov” kommer att tränga ut de ursprungliga svenskarnas. Jag vet inte varför en del SD sypatisörer inbillar sig att SD blir störst.
    Sen glömmer du bort att det finns många med PUT men som inte är medborgare och som har exakt samma förmåner (eller t o m förtur) som de gamla svenskarna och det står inte på kartan att det skulle ändras.

    Gilla

   • Majken Larsson skriver:

    Närma sig DEM, heter det. Och det har de ju för övrigt redan gjort i stor utsträckning, så att hävda att de ”inte kommer göra det” är helt befängt… Du kanske har bott under en sten det senaste året.

    Men berätta gärna du vad som kommer hända framöver. Låt höra?

    Och bokmärk också den här sidan, och ställ ett alarm på 14:e september 2200, så kan vi höras då, och se vem som fått rätt i sina förutsägelser.

    Gilla

 17. JAN BENGTSSON skriver:

  Lättare idag att starta en TV kanal/sändning idag på nätet!

  För att SD skall nå igenom den rådande Media antipatin,
  borde man starta en mediastiftelse!

  100 kr per sympatisör skulle ge 100 miljoner e långt mer i startkapital!

  BARA 10 kr i månaden sen, ger ett driftstillskott på 10 miljoner i månaden)

  Anställa ett gäng dugliga ERFARNA grävande journalister
  o skapa ett svenskt 60 minutes,
  det skulle förändra svenskt mediaklimat totalt!

  Då skulle sanningen komma fram)

  Som granskade struktur problemen i Sverige,
  i skolan vården äldrevården polisen domstolar bidragsstrukturer mm

  Vilket skulle innebära en övergång till förnuftig assimilering,
  INTEgration fungerar ej Mångkulturellt land,
  med så aparta ursprung!

  Liked by 3 people

  • Hovs-hallar skriver:

   Utmärkt idé, som jag stödjer. MEN: det gäller att skapa en tidning som inte ses som ett trist propagandaorgan. Och kanske bättre att den som Patrik föreslår ÄR politiskt fristående — just därför.
   NyheterIdag är ett försök i den riktningen, en utmanare till typ Expressen…

   Gilla

 18. Hovs-hallar skriver:

  Lysande i sin slagkraftighet — men jag kunde formulera det lite annorlunda.

  Jag ser det mera i termer av en ockupation. På motsvarande sätt som östra Tyskland var ockuperat av kommunisterna i över 40 år efter krigsslutet, är Sverige nu i praktiken ockuperat av en slags identitetsvänster. Detta har varit en långsam och smygande process, ungefär som när man långsamt giftmördar någon genom att ge dem många låga doser arsenik.

  Här handlar det förstås om ett mentalt gift, som den post-marxistiska identitetsvänstern kan sprida genom att den tagit makten över strategiska institutioner som media och delar av den högre utbildningen.

  Exempel: Tage Erlander (som var Sveriges statsminister före Palme) kunde som en naturlig sak säga att vi i Sverige var lyckligt lottade genom vår etniska homogenitet. Han kunde också säga att vi absolut inte borde ha invandring från muslimska länder, då detta skulle leda till motsättningar.

  Detta är egentligen helt o-kontroversiella självklarheter, och sågs även allmänt så på 1950-talet. Vad är det som har hänt sedan dess, som gör att nuvarande makthavare ALDRIG skulle våga säga något liknande?

  Jo, runt 1968 uppstod en flodvåg av vänsterextremism i hela Västeuropa, inklusive Sverige. Det var nästan enbart unga intellektuella — universitetsstuderande — som bar fram dessa åsikter. Kärnan i det hela var att man, vilket är vanligt i ungdomen, ansåg att världen var orättvis, och att den äldre generationen inte fattade detta.

  Istället skulle de unga vänsterradikalerna, som ansåg sig veta allting bättre, ta över rodret.

  Och detta ÄR, i stort sett, exakt vad man har gjort! Den gamla borgerligheten har blivit alltmera undanträngd ideologiskt. Efter ett katastrofval 1968 bytte t.ex.Högerpartiet namn till ”Moderata samlingspartiet”, och sedermera till ”NYA moderaterna”.

  Effekterna av den post-marxistiska identitetsvänsterns politik — som jag tar mig friheten att kalla ”infiltration” — märktes inte så tydligt i början, men de senaste decennierna börjar varningslamporna blinka ilsket rött överallt i samhället.

  Dessa varningssignaler försöker vänstern, vars politruker behärskar media, dölja, men vi har nu nått en punkt där förstörelsen inte längre kan döljas.

  Liked by 7 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Har för mig att Tage sa att Islam INTE hör hemma i Sverige,
   eller om det möjligen var EUropa)…

   Där var han ej bara tydlig som Svetsaren,
   utan ÖVERTYDLIG!

   Liked by 1 person

 19. Erik skriver:

  Tror att vi redan är på väg mot en kraftigt förändrad situation gällande informationsspridning.

  Internet är det värsta som har inträffat för politikerklassen och mediaklassen.

  Det har knappast funnits någon konspiration mot svenska folket för att skapa ‘värdegrunden’ utan det har gått så bra att bara gunga vidare i samförstånd när antalet plattformar för åsiktsspridning är relativt få, vilket var fallet före internet. Kompisar rekryterar kompisar till media och det bildas naturligtvis en form av åsiktshegemoni inom gruppen, någon konspiration har knappast behövts.

  Nu granskas varje samband och siffra som meddelas av politiker eller journalister av oss alla och denna granskningen har blivit så extremt lätt att genomföra på grund av internet. Alltför ofta konstateras att både politiker och journalister förvanskar uppgifter och då sprids detta med blixtens hastighet. Internet har kraftigt beskurit utrymmet för den gamla tidens agendasättande.

  Vi lever faktiskt i mycket bättre tider för möjlig påverkan nu än för 20 år sedan.

  Liked by 2 people

  • Hovs-hallar skriver:

   @ERIK:
   Kompisar rekryterar kompisar till media och det bildas naturligtvis en form av åsiktshegemoni inom gruppen…

   Just så. Och om dessa kompisar dessutom delar en och samma ideologi, som de är starkt engagerade i, blir den samlade effekten vad jag kallar ”infiltration”.

   Sådan infiltration går ju INTE till så att det sitter någon slags hemlig konspirationsledare i någon hemlig källare och sänder ut sina hemliga trupper på hemliga uppdrag — i verkligheten är det en långt mer subtil och informell process, som handlar om att skapa en viss tidsanda där vissa åsikter blir allmänt accepterade medan andra förut accepterade åsikter stöts bort. Exempel: asylinvandringen.

   Liked by 1 person

 20. Jaxel skriver:

  Jag tror det är riktigt och viktigt att tänka i dessa banor. Vore själv villig att donera räknat i kkr om jag uppfattar ändamålet som gott.

  Tror dock att det är viktigt att inte, från ett borgerligt perspektiv, göra detta till en höger-vänster-fråga. Det man framför allt uppnår är att alienera närmare halva befolkningen och vad är vitsen med det?

  Dessutom är det sakligt sett fel att lägga skulden för invandringssituationen på de röda (och gröna). Fel både i ett historiskt och ett dagsaktuellt perspektiv. Om de borgerliga partierna skulle vilja vända upp och ned på något (vad som helst) i den röd-gröna invandringspolitiken är det bara att skrida till verket. En samlad borgerlighet skulle i detta avseende ha fria händer i riksdagen, men inget görs.

  Högst tvivelaktigt om höger-vänster-skalan i grunden är relevant här. Visst går det att hitta kopplingar, men samtidigt är det ju så att stora delar av socialdemokraternas väljarbas är de som har mest att förlora på den förda politiken,

  Liked by 2 people

 21. Verdandi skriver:

  Strålande, tack för dagens skratt i inledningen!

  Självklart skulle jag bidra (skänker till alternativ sajter som ledarsidorna) eftersom jag slängt ut tvn och och således inte betalar radiolicens eller det förhatliga kabelbolaget längre, och slutade prenumerera på DN för många år sedan. Spar mellan 5-10000 per år men sedan går det förstås ett par tusenlappar för streamingtjänster och internet i stället. Man får ju ha en stor datorskärm på väggen och kan se alla nyheter från Fox, SVT, CNN, RT, Al Jazeera osv via Internet.

  Gilla

 22. Peter M skriver:

  Vid eftertanke – Har ett absolut krav för mitt deltagande. Ingen som fått sin utbildning vid Södertörns Högskola får anställas.

  Är f.ö. övertygad om att det efter den initiala kapitalinjektionen så bör det gå att driva denna typ av satsning som ett företag. Har varit med och startat två massmedieföretag under de senaste åren. Deltar gärna på ideell bas med råd och dåd. Det går bra att kontakta mig.

  Liked by 5 people

 23. Gösta Oscarsson skriver:

  Jag har skrivit till några av de förnuftiga skribenter som finns på skilda ställen och mumlat något om att ”samlade vi stå, men söndrade vi falla”. Genomgående så är reaktionen att det är bättre att vara tupp på liten gödselstack än att vara en av många på en stor. Bekymmersamt eftersom vi faktiskt har problem.

  Gilla

 24. Kim skriver:

  Konsulterna föreslår således uppstart av ett mediebolag med tidning, TV och radio. Oavsett vad man tycker om presstödet så borde det väl kunna bidra till finansieringen? Presstödet ska ju enligt föreskrifterna främja mångfald i nyhetsrapporteringen, vilket detta nya mediebolag sannerligen skulle göra. Dessutom tror jag att en stor del av befolkningen gladeligen skulle avsäga sig SvT och istället skicka licensavgiften någon annanstans. Således är nog finansieringsfrågan inte så svårlöst när verksamheten väl rullar. Problemet är att hitta de rätta entusiasterna med de rätta kunskaperna för att dra igång projektet.

  Gilla

 25. Ewe skriver:

  Det tillhör vår tradition att lita till att staten tar hand om allt på bästa sätt, till fromma för medborgaren. Inget kunde vara mer felaktigt och sorgligt nog är lejonparten av svenska väljare alltjämt offer för den villfarelsen. De är mycket ovana vid att ifrågasätta och engagera sig i politiska spörsmål samt att iaktta något som ens liknar källkritik. Det faktum att något publicerats i PK-pressen eller visas i SVT tycks av flertalet uppfattas som saklig nyhetsrapportering. Man kan innerligt hoppas att tiden fram till nästa val skall visa sig tillräcklig för att få folk i gemen att vakna upp.
  Så länge den egna härden inte utsätts för hot, väljer man av hävd och bekvämlighet att upprätthålla illusionen om att politiken inte vidare angår den ordinäre medborgaren, vilken har nog med att intressera sig för sitt vardagligt liv och värv.
  Uppvaknandet kommer att ske successivt för de flesta och mycket bryskt för andra.

  Gilla

 26. lioninuniverse skriver:

  Hmmm … Patrik är i mina ögon en lysande och mångsidig ”krönikör”, samt en nutidens Sherlock i att hitta bakom alla och Alla(h)s fasader…. för att ”irritera” och stimulera oss läsare – bort mot insikt och ”se utanför den box ” som makteliten vill vi ska se, dvs allt det mummel, ljug, förnekande amsagor, som idag präglar mycket i informationen från DE som EGENTLIGEN styr vårt samhälle…. Ni vet väl att merparten av media, ägs av 2 familjekonstellationer… och SVT… Tja, det får väl vara UG, som avviker lite…

  JAG vill tillägga en aspekt, som jag vid genomläsning INTE funnit från någon bevandrad kommentator till Patriks brandfackla…. BILDERBERGS-Gruppen (BBG) och dess totala och mörklagda makt över Sverijen… Ja, jag vet… konspiratorisk nörd, är jag väl – MEN du kan t.ex läsa inlägg kring detta, väl invävt i romanform av Gunnar Wall och Anders Jallai… I min värld är det nästan ”kört” för i princip hela Västeuropa – då BBG via Rothschilds mer eller mindre ”äger” vår och EU.s Riksbank/-er. De använder vindflöjeln SL som både broms och gas för att skapa sådan oreda i landet – att ”andra krafter” kan ta över t.ex Polis… Försvaret är redan sålt vidare och den sk Välfärden – ser jag mera som en färd mot ättestupan – än för allas väl… MEN skyll gärna på vänstern och SD… och fortsätt gå i samma hjärnspår som du troligen gjort alltför länge… ”Tiden är relativ”, sa Einstein, dvs det finns tillräckligt många otroligt rika multinationella företag att knäcka Sverijen – och återinföra ”furstevälden”… Kissinger lär ha sagt: ”Det är lättare och mera ekonomiskt lönsamt att döda 1 mille – än att försöka kontrollera dem”… MEN – Sverijen har ju Margot Wallström i säkerhetsrådet :-0 ! -> MEN också SL i BBG!!!!

  Gilla

 27. Gallimatias skriver:

  Dra igång en Kickstarter-kampanj!

  https://www.kickstarter.com/

  T.ex. ”Help the Swedes Help Themselves. We need New Swedish Media”, eller något vad vet jag. Kanske något mer seriöst.

  En del artiklar kan översättas på Engelska för att nå ut till en större läsarkrets vilket kan locka uppbackning från utlandet. Lennart Bengtssons text om postmodernismen är ju relevant för alla i väst.

  Det är många människor som söker efter objektivitet, fakta och djupsinniga argument för att förstå vår samtid. Miljontals i Europa och i resten av västvärlden törstar efter detta.

  Gilla

 28. Ami skriver:

  Mitt Malmö 2016
  Sök på youtube: Eid bönen Malmö 2016/0912 tusentals muslimer i Pildammsparken.

  Jag tack jag är med och donerar vad än som krävs för att upprätthålla en balans mellan religiösa grupper. Det är är inte ok att rabbinen i Malmö inte kan gå till Templet utan at bli utsatt för trakasserier eller att judar inte kan böra sin kippa emedan tusentals muslimer få utan vidare be till sin Gud Allah i en allmänn park.
  Tyvärr är det här droppen som får bägaren att rinna över. Sorry.

  Liked by 1 person

 29. Björn skriver:

  Det är ju ändå i valen det avgörs hur mycket ”vanliga” medborgare snappat upp om tillståndet i landet! Tyvärr är jag skeptisk till mångas förmåga att ”sortera” informationen från de vanliga sanningsförvrängarna på SVT o TV4 o de flesta dags-o kvällstidningarna, och någon annan alternativ informationskälla besökes aldrig! ”Det måste va sant, för de sa så på TV”, typ! Verkligheten måste bokstavligen banka på dörren för att det ska bli nån reaktion från dessa människor(och de är många!)!

  Liked by 1 person

 30. MartinA skriver:

  Varför inte stödja de media som redan finns? Alterna media, Arktos och Motgift har lagt ner ett enormt jobb och engagerar troligen uppåt 50 intellektuella redan idag. Och har en årsomsättning på några miljoner. Och har aldrig besudlat sig och sålt sig på det sättet som ni i den liberala medelklassen gjort.

  Liked by 1 person

  • MartinA skriver:

   För övrigt är Fria Tider en stark media med en tydlig paleokonservativ hållning.

   I&C är en stark röst som kämpar allt vad de kan. Petterssons är väl en rätt kraftfull aktör också. Det är många som kämpar. Men ni i medelklassen bara rynkar på näsan, vrålar ”nazist” och vill inte smutsa era händer.

   Gilla

 31. Ami skriver:

  Jag tror att redan att grundarna av DGS och Stiftelsen Den Nya Välfärden har en plan i verket men vill lyssna av hur vi kan bidra och det med rätta. Pengar finns, men givetvis är det en fråga om organisation och donationer.
  Det viktiga är att det blir ett media som attraherar både stort som smått. DGS attraherar både stort som smått och det är viktigt. Det finns gott om fotfolk men det krävs mer än så. Johan Westerholm har vad man kallar ” a good thing going” och det kan man ta fasta på.
  Viktigt är dock att man inte tappar kompassen och börjar vingla in in mainstream och ger avkall på vad syftet är. Som i allting så måste syftet och visionen vara glasklara annars är risken att man faller i den så odrägliga fåran av ja sägare och PK-ismen.
  Pengar brukar göra det med folk tyvärr.

  Gilla

 32. phnordin skriver:

  Detta är vad jag har lust att säga:

  Fria borgerliga tänkare förenen eder! Slå mot den smygande vänstervridningen i Sverige. Representanter för de odemokratiska vänsterkrafterna är främst mediafolk som inte tvekar att svartmåla sina motståndare, använda billiga tricks för att nedvärdera eller hota dem. Upp till kamp-den kan inte längta skjutas upp.

  Gilla

 33. Steven Jörsäter skriver:

  Härligt att se så många kloka kommentarer. Jag publicerade just ett par inlägg i the Economist. Där är inläggen till skillnad från de flesta svenska media inte bortcensurerade. Men dårskapen hos publicisterna är skrämmande nog liknande den hos oss. Så läget är mycket värre än på 70-talet då mycket var lokalproducerat.

  Gilla

 34. lars a skriver:

  Patrik! Ett tillägg, kanske ett speakers corner ala London hade varit något? Där kunde vi galningar som gillar sanning stå och skämma ut oss på ölbackar.

  Gilla

 35. bomarkusson skriver:

  Även om det är för sent, måste vi försöka göra något för att minska skadorna. Självfallet ställer jag upp med månadsbidrag och dessutom behöver jag inte betala kyrkoskatt nu, då jag avsagt mig från att ingå i symbios med den islamska ”freden”.

  Om intresse finns, kan jag säkert uppbringa arabisktalande personer för att bevaka arabiskspråkiga media.

  Namnfrågan kanske är för tidigt väckt, men ”Den goda mångfalden”? Givetvis genuscertifierad!

  Det går säkert att hitta ”nya svenskar”, som är villiga att deltaga på något sätt för att bidra till mångfalden. Många högutbildade ”nysvenskar” är oroliga över de tendenser de ser i Sverige. Det, som de trodde sig ha lämnat.

  Gilla

 36. Jonas Nilsson skriver:

  Den som betalar bäst får mest, det är väl en erkänd sanning?
  Frågan om vad som bör göras var Tjernoshevskijs 1863, besviken över att reformerna 1861 inte tagit bättre. Dostojevskij hade sett det nya Europa på sin första resa efter fångenskapen. Han hade mist sin första fru när han var på utlandsresa med älskarinnan.
  Han svarade med Anteckningar från källarhålet 1864. Roséns efterord träffade rätt. Översatt säger Dostojevskij genom henne i denna sak att det goda samhället paneras inte fram, det kan bara levas fram. Det är också ett svar på den nu i de flesta sammanhang ställda frågan, oavsett politisk nyans: Hur får vi igenom det som vi tycker var tanken när nu reformerna inte räcker?
  Det goda samhällsbygget kan inte handla om mindre än att fostra nästa generation med såväl Tjenoshevskijs otåliga fråga och Dostojevskijs otämda svar: rätten att bygga det sjuka samhället, det som inte fungerar perfekt, det som inte har svar på alla frågor men som får människor, också i underjorden, att ta till orda och ta ansvar. Så länge vi satsar på samhällen som tar mänskligt liv på allvar finns det hopp oavsett hur många kronor som kommer in.
  Predikanter med mycket pengar blir glada en stund. Sedan behöver de mer.
  Satsar vi för våra grannars överlevnad i nästa generation kan det bli rätt.

  Gilla

 37. Johan utan Land skriver:

  Medelklassen är inte längre särskilt homogen, om den ens någonsin varit det. Att ena den är som att valla katter. Det går inte. Dessutom går inte skiljelinjen mellan de traditionella klasserna längre utan mellan samhällsomstörtare och samhällsbevarare. Tyvärr sitter idag många samhällsomstörtare fast förankrade som samhällets störtepelare. Man tycker att detta förhållande att de nått makten borde få dem besinna sig och börja bekymra sig över tillståndet i den nation de förvaltar men de borrar glatt vidare i skrovet på M/S Titanic (förlåt M/S Svea) som de förmodligen tror är osänkbar.

  Nåväl. Vad göra nu då? Kloka människor har redan kommit med en massa förslag här.

  Jag vill bara säga att jag är för förslaget att bredda målgruppen från endast medelklassen till samtliga som är intresserade av att Sverige skall fortsätta att vara en modern, sekulär, rik och demokratisk stat. Vare sig de är arbetare, akademiker, arbetslösa eller invandrare. Huvudsaken är att de är intresserade av att verka för att hålla ihop samhället. Det är klart att medelklassen har men pengar men även arberklassen lyckades en gång bygga upp imponerande verksamheter på den tiden de hade det riktigt fattigt.

  Vidare borde allianser knytas med motsvarande samhällsbevarare i andra länder. Även om Sverige ligger riktigt illa till så är hela västvärlden utsatt för samma postmoderna förstörelsemani. Hela västvärlden behöver en ny renässans och upplyslning idag.

  Slutligen vad gäller nya tidningar så är inriktningen så klart något som de som startar det hela bestämmer. Mitt förslag är att diskussioner som t.ex. på DGS passar utmärkt på de nya ledar- och kultursidorna medan övrigt material gärna kan vara tämligen neutralt. Allt jag önskar av de allmänna sidorna är att de INTE dryper av den oikofobiska sverigepiskningen och de snyftreportage om apatiska stenkastare utan fritidsgård som är så vanliga i MSM idag.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s