Varför vill terrorister dö?

8-26-13_11971

Patrik Engellau

En självmordsbombare vet att han ska dö och att polisen troligen kommer att skjuta ihjäl honom om bomben av någon anledning inte skulle utlösas. Men det skrämmer honom tydligen inte. Han vill dö.

Orsaken bakom denna önskan är, vad jag förstått, att han räknar med att komma till Paradiset. Men vad är det som är så bra med Paradiset? Under min Koranläsning har jag bara hittat relativt kortfattade beskrivningar av förhållandena därstädes. Så här sammanfattade jag mina observationer och slutsatser i en krönika nyligen:

Paradisborna ska enligt Koranen åtnjuta ”armband av guld och pärlor och klä sig i dräkter av siden” enligt sura 35:33. Vidare kommer enligt sura 37:45 ”en skål [att] bäras runt från en ren källa” och dessutom ska de enligt sura 38:42 erbjudas ”alla frukter [som de har lust till]”.

 För en nutida bedömare verkar paradisets löften inte särskilt märkvärdiga. Armband köps numera av vem som helst som har lust, sidenkläder finns på H & M, rent vatten har vi i kranarna och det finns hur mycket frukt som helst i närmaste ICA-butik.

Om man nu redan bor i Paradiset, till exempel i Göteborg, varför ska man då ta livet av sig genom att bomba sig själv och andra till döds? Jo, det finns en faktor som vi underligt nog inte talar så mycket om eller bara en passant, nämligen kvinnorna. De radikaliserade och radikaliseringshotade män 20 + som berörs har på det hela taget inga kvinnor. De har inte jobb och pengar så det räcker till att skaffa sig muslimska hustrur. Svenskorna släpper oftast inte till.

Den som själv inte varit en testosteronstinn ung man kan inte förstå vilken plåga tillståndet väcker. Den som dock anar vad safterna ställer till med kan inse vilken lockelse Paradiset i det perspektivet måste representera. Så här skrev jag i samma krönika:

Allah lockar med jungfrur i paradiset: ”Gud har [slutit ett avtal] med de troende, enligt vilket Han i utbyte för deras liv och egendom lovar dem paradiset; de kämpar för Guds sak och dödar eller dödas… Och [deras] hustrur skall vara med dem i dessa [lustgårdar], renade från [all jordisk] orenlighet, och där skall de förbli till evig tid.” (sura 9:111 och 2:25). Ibland översätts med ”rena makar”. Karl Vilhelm Zetterstéens Koranöversättning används beskrivningar som ”jungfrur med blyga blickar” och ”mörkögda tärnor” (samma suror). Även Mohamed Knut Bernströms översättning tar ibland ut svängarna: ”och hos dem skall vara oskuldsfulla kvinnor, med blygt sänkta blickar, evigt unga som de själva” (sura 38:52).

På Internet, till exempel, kan en ung muslimsk man i detta slags beråd få frestande beskrivningar av de jungfrur som väntar honom så snart han kommer till Paradiset.

Men det finns en hake, för strax bredvid Paradiset ligger Helvetet, och den unge mannan kan ju inte säkert veta var Allah tänker förlägga just honom. Inte ens Profeten själv kände säkert sitt postuma öde. Här finns emellertid en skickelsediger paragraf i form av sura 6:10-12, som åtminstone jag tolkar som ett löfte om garanterad biljett till Paradiset för den som dör i kampen för tron:

O du som varit troende, ska jag leda dig till en uppgörelse som kommer att rädda dig från ett plågsamt straff? Det är att du tror på Allah och hans Budbärare och kämpar för Allahs sak med alla dina tillgångar och ditt liv. Det är det bästa för dig om du vill veta. Han kommer att förlåta dig dina skulder och inbjuda dig till trädgårdar under vilka floder rinner och med behagliga boningar i trädgårdar för evigt boende. Det är det evigt uppnådda.

Vi kan sammanfatta så här. Ahmed överflödar av sina drivande safter och sin lust men det blir inget bättre än lite tafsande på småtjejer på musikfestivaler. Han inser att en bra lösning är att han dör och hamnar i Paradiset. Men för att säkra sig mot risken att i stället hamna i Helvetet måste han dö i kampen för tron. Jihad blir lösningen: dör han så vinner han, överlever han så kommer väl Islamiska staten att erbjuda lämpliga kristna eller på annat sätt otrogna sexslavar.

Skulle inte välfärdsstaten kunna bekämpa terrorismen genom att erbjuda bordeller för muslimska unga män? Snyggt, värdigt, planerat och genomtänkt och utan att uppmuntra till missbruk, ungefär som Systembolaget. Kanske kan Mehmet Kaplan bli styrelseordförande i ett nybildat bolag för att säkerställa att det hela är halal.

26 thoughts on “Varför vill terrorister dö?

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Förslaget är utmärkt som en sexuellt frigjort land som det feministiska Sverige lätt skulle kunna ordna. Kanske det kan bli en del av hälsoministerns nya sexuppdrag? Kanske man kan erbjuda östrogen åt de ivriga unga männen så att de snabbt kan bli del av den nya feministiska världen. Alternativt kanske man kan finna en ytterligare hbtq variant så att de unga männen kan kli korrekt klassificerade. Oftast löser ju välfärdsstaten ett problem genom att bara ge det ett namn samt en lämplig medicin för att bota ”åkomman”. Annars frågar jag mig varför det just är MENA migranterna som är så särskilt besvärliga?

  Liked by 5 people

 2. larslindblog skriver:

  Ha-ha-ha..Det är nog inte bara erotisk lust…..i arabvärlden finns det bordeller….man ingår ett kort äktenskap före akten , efteråt uttalar man bara orden ”jag skiljer mig ” tre gånger . Alltsammans tar bara några minuter .
  Dessutom är unga arabiska män storkonsumenter av pornografi på nätet . En familj i Täby (godhetsapostlar) hade tagit emot två ensamkommande barn…dom vuxna var helt förfärade över ”barnens” ständiga porrsurfande och därtill hörande aktiviteter..
  Att dom vill dö som martyrer är nog mer religiös fanatism , att bli ”odödlig” -”martyrens” minne hyllas , föräldrar får pengar och massa andra saker.

  F.ö. verkar utlänningarna i Malmö inte bry sig nämnvärt om Sveriges förbud mot att betala skökor för erotiska tjänster ..det har ju uppmärksammats nyligen.

  Liked by 3 people

 3. Gunilla skriver:

  Har länge undrat om det är rasism när svenska tjejer nekar till samlag med dessa män. Inget får ju förnekas de nya svenskarna. I så fall kanske allmän kvinnlig ‘ligg-plikt’ ska införas? Vill se hur våra politiker uppför sig om det skulle handla om deras döttrar, flickvänner, systrar, mammor eller hustrur.

  Liked by 4 people

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  De unga männen kan utbildas till leg ”massörer”,
  anställas på speciella inrättningar till kvinnors förnöjelse,
  där Feminister får ett speciellt RUT-avdrag till Allahs förnöjelse!

  Tror nog att hen kan överse med prostitution,
  just i detta speciella fall…

  Men i jämlikhetens namn o genom HBTQ-certifiering bör de betjäna även män!

  Vi bör väl dock sätta en 40-års gräns för att gå dit!
  Inga fertila kvinnor skall lockas av bruna ögon!

  Då blir de kåta ynglingarna ej längre sexuellt frustrerade,
  o har redan kommit i Paradiset!

  Kvinnor i överflöd, o inkomst därtill!
  Men glöm oskulderna helt!

  Då minskar arbetslösheten drastiskt!
  En timmes jobb i veckan räcker därvidlag!

  Men en timme om dagen orkar de Allah gånger ”jobba”,
  vana att jobba i grupper finns o ger erforderlig vila mellan insatserna…

  Liked by 1 person

 5. MartinA skriver:

  Kul och modigt. Och såvitt jag förstår med en hel del sanning. Men litet orättvist att använda ett Shia namn när Shia muslimer inte begår terrordåd i västvärlden. Jag antar att jihadismen borde finnas i Shia islam också men jag känner helt enkelt inte till några shia självmordsdåd?

  Gilla

 6. Aha skriver:

  Bordeller för muslimska män? Ja, jäkeligen, kanske ändå inte så otroligt.

  Kan feministerna vara tysta mot muslimernas bristande jämställdhet eller vänstern tysta mot Islams Sharialagstiftning, så kan man väl också vara tysta mot muslimska bordeller om nu någon skulle få för sig att fixa sådana (som antagligen inte kommer att bestå av muslimska kvinnor).
  Att det omöjliga blir möjligt belyses väl ändå bäst av Stockholmvänsterns (inkluderar MP) förslag att prioritera arbete och bostäder åt återvändande krigsförbrytare från IS.

  Liked by 2 people

 7. Tahmas skriver:

  Det säger väl allt, döda folk och bli belönad. Åtnjut alla fördelar med det moderna samhället men när man känner sig det minsta oförättad så spränger de sig till döds och bli belönade.
  Lysande upplägg.

  Liked by 1 person

 8. BjörnS skriver:

  Provokativ humor är en bra start på dagen. Tanken är absurd att jag nästan tror att den skulle kunna föreslås av MP, V eller F!. Men, för att vara lite allvarligare, det finns nog två sorters terrorister/IS-krigare: opportunister och fanatiker. Kanske inte världens bästa terminologi men jag tänker mig att opportunister är de som ser terrorn som ett medel för personlig vinning och fanatiker är de som tar till terror för att nå ett högre mål. PEs förslag skulle marginellt kunna minska mängden opportunister men inte fanatiker. Men, jag tror att en stor drivkraft för opportunisten är att ”bli någon”, ”bli sedd upp till” och att utöva reell och ofta sadistisk makt istället för att vara den miserabla person han/hon egentligen är. Ett bordellbesök är inte något substitut till detta.

  Liked by 1 person

 9. Sten Lindgren skriver:

  Jag tycker man skulle kunna börja lite mera försiktigt, det handlar kanske om en ny affärsidé. En av Konsumentverket godkänd Uppblåsbara Barbara iklädd heltäckande niqab men naken under förstås, namnet borde väl vara något arabiskt. Förslagsvis bildas ett statligt bolag med säte i Arjeplog så får vi med den regionalpolitiska aspekten. Man skulle också kunna tänka sig att föra in digitaliseringsaspekten genom att erbjuda möjlighet att beställa Uppblåsbara Barbara via e-handel, kanske med särskilda kuponger för betalning. Vilken minister tar upp denna boll?

  Liked by 1 person

 10. Lars-Erik Eriksson skriver:

  ”You get pie in the sky when you die.” Joe Hill
  Första gången jag hörde denna arbetarklassvisa var i Mö lågstadie, tidigt 70-tal, när en lillgammal klasskamrat – indoktrinerad av sin morsa – sjöng den för klassen och vi förstod noll.
  Men, observera att detta var en, i sann socialistisk, revolutionär anda, sarkasm.
  Vet ej hur man på arabiska skriver: You get Madonna, (hon är väl snart 72 bast?) if you don’t last, when you blast! Men det skulle kunna bli en hit i Islamabad, Kabul och Malmö.

  Gilla

 11. Matsini skriver:

  Tyvärr så håller jag inte med dig Patrik Engellau.
  Det är ett ‘intelligent’ resonemang så därför faller det på ”egen grep” som bonden sade.
  Vi människor är tyvärr inte så funtade att vi vare sig orkar, kan eller vill tänka konsekvensiella tankar (typ; – hur tänker läsaren om mig när jag skriver ‘konsekvensiella’ och inte ‘konsekventa’? Tappar jag läsarens förtroende då?).
  Människan kräver två fundamentala, grundläggande perspektiv på livet.
  Ett i ‘bekräftelse’ och ett i ‘tillhörighet’ eller omvänt; tillhörighet – bekräftelse.
  Att finna dessa basala perspektiv i/på livet kan ‘göras’ eller inte. Tyvärr, allt för ofta – ‘inte’.
  Om sökandet sker genom könsdriften, eller frigörelse, eller avståndstagande ‘ifrån’… är egalt.
  Det går förresten att finna ‘tillhörigheten’ i ‘sökandet’ också! …det går att finna tillhörighet i ALLT! …bara det om-/innefattar bekräftelse! M.V.! – Inte ‘ger’! För då är det omänskligt! För då är det ett resulterande förlopp utifrån ett tänkande, en ‘intelligens’!
  – Varför ‘spränger’ man sig då?
  Det finns inom religioner ett praktiskt ofta tillämpat begrepp som kallas ‘dogma’: ”Dogma is a belief or set of beliefs that is accepted by the members of a group without being questioned or doubted.[1] It serves as part of the primary basis of an ideology or belief system, and it cannot be changed or discarded without affecting the very system’s paradigm, or the ideology itself.”
  Gavs och ‘köpte’ ett gott förklarande forskningsstudieresultat:
  En studie med x antal apor i en ‘rum’ med attraktiv föda i ett ‘hörn’.
  Aporna drogs till födan men skrämdes bort med vatten.
  Reultat: Ingen apa vare sig vågade chansa eller tillät någon annan att chansa (vattnet kunde typ; stängas av. Aporna tog inte födan utan hungrade hellre).
  Under studiens gång ersattes flockens ‘ledare’ kontinuerligt med nya individer. När dessa skulle ta födan så hindrades dem av ‘erfarna’ apor. Tillslut fanns det inga apor ur ursprungsgruppen kvar MEN de nytillkomna uppvisade samma beteende OCH TILLÄT INTE NYA ATT ENS NÄRMA SIG FÖDAN! – Den är ‘helig’! Dogma!
  Detta ÄR religion!

  Slutledande svar på frågan , enligt MIN uppfattning! Är att: – Så har vi alltid gjort och så ska vi alltid göra!
  Även om ‘bekräftelsen’ inskränker sig till ‘jaget’ så ÄR självbekräftelsen ett livsfarligt resultat av ett samhällsbygge! Den är fullkomligt hänsynslös! Då man ser sig som ”one of’em choosen few”… The 1% that don’t fit and don’t care! (Vågar man ta fram ‘Israels’ folk…?)

  Resultatet enligt min uppfattning, som personligen har konverterat från ett liv i världen och ‘av’ världen, till ett Liv i Kristus, är att religionen skadar men en levande tro på manifesterad ‘Kärlek’ är uppbygglig! – Jesus ÄR den Kärleken!

  Gilla

 12. Ulrika skriver:

  ”Skulle inte välfärdsstaten kunna bekämpa terrorismen genom att erbjuda bordeller för muslimska unga män?” Har redan hört den idén men…
  Vem ska betala kvinnorna varje gång eftersom männen inte har råd? Hur många frustrerade män finns det inte i tex Egypten med utbildning utan jobb eller dåligt betalda. De kan varken gifta sig eller ha råd med en prostituerad! Hur ska det sluta…

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Du har helt missförstått tanken!

   De unga männen skall betjäna sexuellt frustrerade PK-kvinnor,
   som villigt o glatt(!) betalar för nöjet!
   Med ett rabatterat RUT-avdrag förstås!
   Halva priset en gång/månad.

   Rimligen bör en del e Allah bordeller vara HBTQ certifierade,
   även betjäna svenska män,
   aktivt eller passivt!
   Sätta på eller bli påsatta, alternativt via avsugning, båda vägar…

   Först då har vi nått riktig jämlikhet)

   Eftersom det råder stort kvinnounderskott,
   finns inga mussor att tillgå, för svenska män.

   Här gäller det enbart att minska den sexuella frustrationen!
   För att rädda våra tjejer!

   Gilla

 13. Hovs--hallar skriver:

  Ja — att självmordsattacker motiveras av just det Patrik skriver ovan; att detta enligt islam är den ENDA garantin för att komma till ”Paradiset”, det stämmer verkligen.

  Och detta attraherar framförallt sådana muslimer som har dåligt samvete för sina depraverade liv, och vill få en garanterad biljett till sitt ”paradis”.

  Finns det något liknande inom kristendomen? Nej, INTE vad jag vet! Islam är mig veterligt den ENDA religion som öppet sanktionerar mord på ”otrogna” för att främja den egna läran.

  Hur skulle en så helt fnoskig lära, valhänt kalkerad på kända företeelser inom kristendomen, annars kunna vinna anhängare — om inte genom att predika våld?

  Muhammed verkar ha varit smart nog att inse detta — hans fredliga ”uppenbarelser” i Mecka gav usel utdelning av anhängare, men efter flytten till Medina då han började få mer våldspräglade ”uppenbarelser”, blev det fart på värvandet!

  Islam blev den perfekta förevändningen för män att gå ut och mörda, plundra och våldta — och så har det fortsatt genom historien.

  På denna webbplats ges en briljant sammanfattning av vilken smart konstruktion islam är:

  (tyvärr på engelska): http://www.citizenwarrior.com/2009/05/terrifying-brilliance-of-islam.html

  Gilla

 14. Jaxel skriver:

  Mycket intressant. Förslaget syftar alltså till att förvandla otillfredsställda arga unga män till tillfredsställda nöjda och godmodiga dito. Det är mycket lovvärt.

  Vill dock peka på vissa problem med det bordellsystem som föreslås och som krönikören måhända inte beaktat, men jag skall också föreslå lösningar. Låt mig till att börja med föreslå att brukarna av systemet kallas något annat än det det sedvanliga ”torskarna”, det låter så illa. Kallar dem i brist på bättre för just brukarna.

  Med tanke på att förslaget så att säga skall utgöra en ersättning för paradiset måste rimligtvis lokaler som används vara av hög, för att inte sägs luxuös, standard. Detta är förstås inget allvarligt problem staten får se till att för dyr penning renovera lämpliga lokaler i utanförskapsområdena. Pengar kan alltid lånas för detta ändamål. Det har också den fördelen att det bidrar till sysselsättning i dessa områden samt inte minst bidrar det till (en ökning av) BNP.

  Kvinnorna skall enligt krönikans citat vara renade från all jordisk orenlighet. Detta är inte helt enkelt att uppnå. Här krävs massiva insatser från sjukvårdspersonal. Dagliga hälsoundersökningar av sexarbetarna (sexslavarna) krävs. (Även med med dagliga undersökningar finns nog inga 100 procentiga garantier för renhet, men man kanske inte kan kräva perfektion.)

  Detta kräver förstås mycket stora insatser av sjukvårdsutbildad personal. Det kan synas utgöra ett problem och en stor kostnad. Detta är dock ett missförstånd, enär det skulle ge den stora mängden högt kvalificerad personal bland flyktingarna ett meningsfullt arbete. Till glädje för dem och för landets BNP. (Staten lånar givetvis pengar för att betala dem.)

  Den stora efterfrågan på sexarbetare riskerar förstås att ge upphov till de berömda flaskhalsarna på arbetsmarknaden. Någon föreslog ovan en sorts värnplikt för svenska kvinnor – liggplikt. Även om mycket stora uppoffringar kan krävas för att undvika krig eller krigsliknande tillstånd så tror jag inte detta förslag är realistiskt.

  Lösningen måste nog bli att importera kvalificerad arbetskraft från andra länder. Redan idag förekommer väl en del import av sådan arbetskraft. Med anledning av kulturella förhållanden så kan vi nog inte räkna med arbetskraft som i någon större utsträckning kommer från samma områden som brukarna kommer ifrån. Krönikören har redan noterat att sexarbetarna antagligen måste utgöras av ”otrogna”.

  Arbetskaftsimporten måste således komma från annat håll än brukarna. Detta är i så fall alldeles utmärkt enär det skulle bidra till den eftersträvansvärda mångkulturen. (Hur eftersträvansvärd dagens invandring än är så går det inte att bortse från att mångkulturen skulle gynnas ännu mer om inte det geografiska och kulturella ursprunget bland invandrarna var så koncentrerat.)

  På pappret finns en kvarstående risk att förslaget skulle strida mot sexköpslagen. Detta är dock ett skenbart problem. Det kan självfallet inte begäras av brukarna att de betalar för tjänsterna enär det är synd om dem som inte får sina behov tillfredsställda. I vilket fall kan vi nog inte räkna med att någon större andel har några arbetsinkomster varför det offentliga på ett eller annat sätt ändå måste bekosta verksamheten, se även ovan. Det handlar således inte om sexköp.

  Ett kvarstående problem är att dagens regerande feminism generellt sätt är negativ till att män får sina behov tillfredsställda. Det tycks dock vara ett skenproblem. Senare tid har visat att ledande feminister i valet mellan att å ena sida försvara historiska landvinningar inom sitt område och att å andra sidan försvara invandringen och mångkulturen väljer det senare. Förslaget får anses vara en del i det senare.

  Kort sagt: Ett strålande, för att inte säga genialiskt, förslag. Det enkla är det sköna som man brukar säga.

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   De kvinnliga kunderna kan vi kalla frivilliga sexterapeuter!

   Som tom skänker en symbolisk slant)

   För tillfredställelsen, att glädjen att få bistå en ung frustrerad man.

   Givetvis är det männen som skall ha den medicinska servicen!

   Försmådda kvinnor bär ju inte på några sjukdomar!

   Gilla

 15. Kristina von Heland skriver:

  Tycker om den om översättningfelet. junfrur och vindruvor ganska lika språkligt. När han sprängt sig själv och kommer till paradiset är han lycklig och ska få tidernas rajtantajtan. Han möter då en klase med 72 vindruvor i stället.

  Gilla

 16. ruben skriver:

  Ja det var en hel del humor 🙂
  Först att muslimerna lurar Allah så simpelt ”..man ingår ett kort äktenskap före akten , efteråt uttalar man bara orden ”jag skiljer mig ” tre gånger . Alltsammans tar bara några minuter”
  Lurar de verkligen Allah så lätt ?
  Statliga bordeller är kanske en modell för integration Statlig liggplikt ungefär som värnplikt kanske är en idé 🙂 haha kreativa idéer är sällan tråkiga.
  Kanske införandet av en integrationsmössa att bäras som ett synligt pass som ett vitt kort för brottsliga handlingar, våldtäkt eller liknande så att man är extra varsam när man protesterar eller försöker hindra brotten. Påbjuden för män att bära så länge man inte är integrerad. Men det enda nya var en synlig mössa… har inte funderat på designen, men tankarna går åt dumstrut-hållet. En manlig version av slöjan som muslimska män påbjudit sina kvinnor.
  Det är alltför många praktiska problem med invandringen, så alla försök till ”work around” lösningar blir bara en ytterligare karusell av nya problem varje gång tyvärr och man kastar enorma resurser i sjön varje dag. Lös problemets mytiska kärna. Sluta tillåta främmande och krävande människor flytta in och leva på våra skattepengar.

  Gilla

 17. Jaxel skriver:

  Allvarligt talat. Den sneda könsfördelningen som till följd av invandringen uppstått i många åldersgrupper är ett stort problem i sig. Ett problem som skulle behöva diskuteras.

  Gilla

 18. Birgitta C skriver:

  Det är ju intressant att som skrivits ovan av annan skribent, självmordsdåd inte begås av shiamuslimer. Tyder väl på att det i Koranen beskrivna paradiset kan nås även på andra sätt än via jihad och jihaddöden. Personligen tror jag mer att det som driver jihadisterna till självmord är en slags kollektiv psykopatisk ådra. Har varken med sex eller inte-sex att göra. Att nå någon slags helgonstatus som martyr blir väl lockande för den som av samhället i övrigt anses som oduglig .

  Gilla

 19. Problem skriver:

  Jag gör ett sista försök här.

  Inga av mina inlägg verkar längre gå igenom. Det började med vissa för någon dag sen, men verkar nu gälla alla.

  Nu har jag ändrat signaturen och emailadressen, som annars tidigare hela tiden har varit samma. Vidare skriver jag allt från samma ställe och på samma dator, så jag begriper inte vad som har hänt. men jag är å andra sidan inte så tekniskt kunnig.

  Om detta går igenom, vill jag bara upplysa om att det verkar vara något problem på bloggen.

  Mvh,

  Utlandssvensk

  Gilla

  • Thor skriver:

   Du har varit alltför politiskt inkorrekt i dina inlägg. Säpo behöver nu pga resursbrist
   4 arbetsdagar på sig innan inläggen eventuellt går igenom censuren.

   Skämt åsido, ibland undrar man.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.