I paradiset

8-26-13_11971

Patrik Engellau

I hela mitt liv har jag klagat över att saker och ting varit fel, att politiker, och förresten de flesta övriga också, haft fel och inte begripit det uppenbara, det som jag begripit.

Ändå, när man betraktar den period jag pratar om, i stort sett förra århundradets andra hälft till nu, har det varit en paradisisk tid för oss som levt i Sverige. Jag tror ingen tidsålder, ingenstans, haft det så beviljat om man betänker våra svenska ekonomiska och sociala framgångar räknat i kronor respektive lugn och ordning. Det är inte olika partier som regerat, det är förnuft och hyggliga människor.

Koranen ger ett slags bekräftelse på att Sverige varit något av en Edens lustgård. Koranen är nämligen, jämfört med Bibeln, mycket upptagen med frågan om förhållandena i himlen och helvetet och vem som ska hamna var.

Dessa platser beskrivs ganska detaljerat. Till exempel visar det sig att de ligger så nära varandra att invånarna på ömse håll kan betrakta vad som pågår på det andra stället och till och med föra samtal: ”En mur skall skilja de båda [grupperna] åt… Och de som hade både insikt och urskillning skall ropa till dem som de igenkänner på deras kännetecken [som förnekare]… Och de vars arvedel är Elden skall ropa till dem som stigit in i paradiset: ’Häll litet vatten över oss eller något av det som Gud har skänkt er!’ De skall svara: ’Bådadera har Gud nekat dem som avvisade tron.’” (sura 7:48, 50)

(Denna föreställning om himlens och helvetets geografi återkommer hos kyrkofadern Thomas Aquinas, som 600 år efter Muhammed i sin skrift Summa Theologica förklarar att ”helgonen kommer att njuta desto mer av sin salighet och av Guds nåd när de betraktar de förtappades bestraffningar i helvetet”.)

Ibland lockar Allah med jungfrur i paradiset: ”Gud har [slutit ett avtal] med de troende, enligt vilket Han i utbyte för deras liv och egendom lovar dem paradiset; de kämpar för Guds sak och dödar eller dödas… Och [deras] hustrur skall vara med dem i dessa [lustgårdar], renade från [all jordisk] orenlighet, och där skall de förbli till evig tid.”(Sura 9:111 och 2:25). Ibland översätts med ”rena makar”. Karl Vilhelm Zetterstéens Koranöversättning används beskrivningar som ”jungfrur med blyga blickar” och ”mörkögda tärnor” (samma suror). Även Mohamed Knut Bernströms översättning tar ibland ut svängarna: ”och hos dem skall vara oskuldsfulla kvinnor, med blygt sänkta blickar, evigt unga som de själva” (sura 38:52).

I tillägg till bäckarna och jungfrurna ska paradisborna enligt Koranen åtnjuta ”armband av guld och pärlor och klä sig i dräkter av siden” enligt sura 35:33. Vidare kommer enligt sura 37:45 ”en skål [att] bäras runt från en ren källa” och dessutom ska de enligt sura 38:42 erbjudas ”alla frukter [som de har lust till]”.

För en nutida bedömare verkar paradisets löften inte särskilt märkvärdiga (jungfrurna lämnar vi utanför). Armband köps numera av vem som helst som har lust, sidenkläder finns på H & M, rent vatten har vi i kranarna och det finns hur mycket frukt som helst i närmaste ICA-butik.

Poängen med denna observation är a) att en existens där den sortens i nutida ögon rätt ordinära glädjeämnen betraktas som paradisiska i sanning måste ha varit en jämmerdal, b) att det inte är så konstigt att folk från resten av världen vill komma till det svenska himmelriket samt c) att det däremot är jättekonstigt att radikala muslimer vill återupprätta de jämmerliga förhållandena från Mohammeds tid i sin salafitiska strävan att gå tillbaka till förfädernas samhälle.

45 thoughts on “I paradiset

 1. ruben skriver:

  Haha! Så bra tänkt. Det finns förstås inga paradisiska tillstånd, som gör någon salig om man inte förtstått. Det finns förstås inga jungfrur som väntar på självmordsbombare, utan självmordsbombare får bara möta vad de själva åstadkommit i en hårdare verklighet än de var i.

  Gilla

 2. Bjarne Däcker skriver:

  Jag tror att Patrik Engellau har rätt om den paradisiska tiden i slutet av förra århundradet. Den hade bland annat åstadkommits genom politiska reformer. Men när allt var klart och fungerade så kunde inte politikerna låta sig nöja. Nu var det inte reformer som gällde längre utan förändring. Minns ni till exempel löntagarfonderna? Men framför allt nu fick inte Sverige längre vara en vanlig tråkig nationalstat utan skulle transformeras till något slags USA. Inte minst skulle Sverige bli ett föredöme som andra länder skulle följa efter. Det här handlar inte alls om att ta hand om landet för invånarnas bästa utan det handlar om någon slags politisk ego-trip där riksdagspolitikerna tappat kontakten med verkligheten och styrs mer av sina ideologier. Till yttermera visso så hakar medierna på. I stället för att bevaka makten åt allmänheten tar de rollen som maktens megafon och ägnar sig mer åt folkuppfostran än åt nyhetsförmedling. Den som är oroad för framtiden kallas främlingsfientlig och ännu värre saker. ”Vi har varit naiva” säger statsministern vilket är århundradets understatement. Hur skall vi kunna reparera landet? Om en kultur använder bilar som transportmedel och en annan kultur använder bilar för att elda upp så blir det svårt att kombinera dem till något slags multikultur.

  Liked by 2 people

 3. Avon Barksdale skriver:

  Har alltid funderat på vad som finns i islams paradis för kvinnorna. Vad får en kvinna i paradiset för att hon levt sitt liv i niqab, gått till moskén, varit kysk och inte ifrågasatt. Blir hon en av de 72 jungfrurna i någon illitterat IS-martyrs lilla privatharem? Eller blir hon en man och belönas som männen? Eller får hon 72 unga hunkar att roa sej med?
  Nån som vet?

  Liked by 2 people

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Det har aldrig upphört att förvåna mig varför de Abrahamitiska religionerna med sin eländiga,usla och trista ökenkultur och med all sin bedrövliga rappakalja fortfarande kan attrahera något som helst intresse från en modernt tänkande varelse. Varför inte överge detta nonsens och ta vara på allt enastående som vår moderna och tekniskt avancerade värld har skapat och kan erbjuda! Vill man nödvändigtvis hålla sig med en religion så finns det i dag betydligt bättre val. Personligen tycker jag de grekiska eller nordiska gudarna är mer roande att ”umgås” med. Med modern datorteknik kan man säkert snart producera sitt eget Valhall i vardagsrummet och äta gott fläskkött och dricka ett mustigt öl i trevligt sällskap. Annars är ju alternativet med en evig vilsam sömn ett betydligt bättre alternativ än ett småtrist himmelrike eller ett otrevligt stökigt helvete ungefär som dagens Mellanöstern.

  Liked by 2 people

 5. Christer Carlstedt skriver:

  Har Ni tänkt på vilken sagolikt ondskefull gud man håller sig med Islam?

  Översätt evigheten till tusen år.!

  De dumheter Du gjorde under en mikrosekund skall ge Dig tusen års obeskrivliga plågor utan möjlighet till rättelse.

  Gilla

 6. aha skriver:

  Det är nog inte alla gånger så att ”frukt från ICA” är detsom betraktas som paradisiskt utan det handlar mer om följande;
  – retroaktiv föräldrarpenning för småbarnen
  – etableringsersättning
  – äldreförsörjningsstöd
  – att en hel familj kan bli personliga assistenter åt en familjemedlem
  – försörjningsstöd
  – sjukvård
  – skola
  – fuskmöjligheter såsom att ljuga om ålder för att kunna bli pensionär tio år tidigare.

  Världens kanske mest generösa välfärdssystem kombinerat med världens nog slappaste kontrollsystem blir i sanning ett paradis, vilket land som helst blir i jämförelse en jämmerdal.

  Liked by 8 people

  • B skriver:

   Det är helt obegripligt att en befolkning kan gå med på att försörja så många människor som aldrig har arbetat och betalat skatt här och som med all sannolikhet inte heller kommer att göra det. Det måste väl vara typiskt svenskt att prata om att alla vill ha ett arbete och om ”utanförskap”. Vem i hela friden skulle inte vilja slippa jobba om man nu inte hade haft familj att försörja? Det är väl inte ”utanförskap” att få vara hemma och ta hand om sina barn? Jag hade innerligt gärna varit hemmafru, men det är naturligtvis omöjligt med tanke på bostadspriserna och att man inte får något gratis, i alla fall inte om man är skötsam. Mannens lön räcker inte och vi lever inget lyxliv, men det enklaste radhus i småstaden kostar minst ett par miljoner och då behövs två löner. Dessutom måste man ju, om man är skötsam, hålla sig anställningsbar och kan inte gå hemma i flera år även om man har råd just för stunden.

   Konstigt att det anses som höjden av mening med livet att jobba fram tills man blir pensionär. Innan 65 år är det ”utanförskap”, efter 65 år är det ”det ljuva pensionärslivet”.

   Hur kan det anses rättvist att vissa ska arbeta och slita hela livet medan andra lever på bidrag och har samma materiella standard men en betydligt högre själslig standard eftersom de kan disponera tiden som de vill och inte behöver känna stress och ansvar? Det är nog typiskt svenskt i ordets sämsta bemärkelse. Vem annan hade gått med på detta?

   Liked by 3 people

   • Bengt skriver:

    B: ”Vem i hela friden skulle inte vilja slippa jobba om man nu inte hade haft familj att försörja?”
    Inte jag i alla fall!
    Att den som inte vill arbeta inte heller ska äta hette det förr, och det ansågs nog vara rätt självklart. Då som nu fanns det förstås människor som inte kunde och att även de skulle ha mat var givet.
    Jag erinrar mig ett gammalt talesätt/bibelcitat: ”Arbetsamhet befordrar hälsa och välstånd, är till hjälp under motgångar och frestelser och hindrar många tillfällen till synd”. Det skriver jag gärna under på, men visst kan det bli för mycket av det goda (arbetet). Som ensamföretagare vet jag vad det vill säga att nästan aldrig vara ledig, och det är inget eftersträvansvärt. Att lagom är bäst gäller även här.
    Jag instämmer i sista stycket av din kommentar ”Hur kan det anses…” med undantag av ”…betydligt högre själslig standard…”

    Gilla

  • Janne skriver:

   Du har glömt bort bostadsbidrag, möjlighter att importera ela din släkt på skattebetalarnas bekostnad, försäljning av arbetstillstånd om man har registrerat firma, ta anställning på migrationsverket, som tolk, sälja din bostadsadress och hyra ut din stuga för kommunens inhyssninga av migranter, etc etc

   Liked by 1 person

 7. Folke Lidén skriver:

  Ledarna i det Islamska paradiset eller i Kristendomens himmel verkar ha liknande problem som de som t ex Morgan Johansson och Anders Ygeman dagligen brottas med. Det kommer för många och ingen åker därifrån.

  Liked by 2 people

 8. Sten Lindgren skriver:

  Detta paradis lockar tydligen ärkebiskopen i svenska kyrkan, det gamla talesättet att gräset är grönare på andra sidan äger tydligen fortfarande sin giltighet. I går publicerades en debattartikel i DN undertecknad av olika kyrkliga företrädare, bl a ärkebiskopen. Budskapet uppfattats nog som kontroversiellt av många svenskar, terrordåd utgör inget skäl till att peka på kulturella skillnader eller vidta någon åtgärd som kan provocera. Nu framkommer ytterligare uppgifter som är sensationella. Dessa publiceras av journalisten Per Gudmundson på länken

  http://www.svd.se/muslimska-brodraskapet-ett-udda-val-av-kyrkan/om/ledarbloggen

  En av undertecknarna är med största sannolikhet också frontfigur i Sverige för terrororganisationen Muslimska Brödraskapet. Det är inte troligt att ärkebiskopen är omedveten om detta och då måste man på allvar ställa frågan vad menar människan med detta beteende?
  Vad är det som lockar? Att det är lite mera stake i att vara religiös ledare i dessa kretsar, lite mera power, eller vad är det?

  Liked by 2 people

 9. Jaxel skriver:

  Mycket intressant iakttagelse kring paradiset (på jorden) och människors ovilja att acceptera det när de faktiskt är förhanden. Kan man kanske uppfatta att även första Mosebok säger något sådant? Jag vill också gärna instämma i följande; ”Jag tror ingen tidsålder, ingenstans, haft det så beviljat …….”. Man kanske får tillägga att detta gäller om man betraktar samhällen av samma storleksordning. Och att det i rum-tiden möjligen finns sådana jämförbara samhällen.

  Varför går människor då så långt att de inte bara klagar och försöker i ord förändra saker som ändå kanske kan bli bättre, utan till och med önskar förgöra vårt samhälle/paradiset.

  Jag tror hat är en mycket viktig drivkraft, Den kanske viktigaste drivkraften är nog ändå någon sorts känsla av personligt misslyckande. Dessa faktorer hänger också ihop. Känsla av misslyckande uppkommer när man jämför sig med andra, den har knappast med objektiva förhållanden att göra . Tillhör man då icke-majoriteten så blir det väldigt frestande att beskylla majoriteten för detta misslyckande. Alldeles särskilt som massmedia trumpetar ut budskapet om den strukturella rasismen. I detta läge går det nog i och för sig bra att skylla på majoritetssamhället även utan denna hjälp. Fast det finns nog mycket god anledning att undra över hur budskapet att ”du har ändå ingen chans” påverkar skolungdomars vilja att anstränga sig för att undvika att hamna i detta misslyckande.

  Nu har vi en hotfull brygd, lägg därtill religionen, här islam, så blir den toxisk. Här erbjuds den unga människan ett alibi för att agera ut sitt hat. Och inte nog med det samtidigt erbjuds möjligheten att göra något som verkligen sätter ett avtryck. Något som är storslaget och till och med ger en beundrarskara (om än begränsad). Den presumtive terroristen kan till och med utföra handlingar som i hans religiösa föreställningsvärld låter honom bli älskad av Gud. Religionen erbjuder alltså raka motsatsen till ett nesligt misslyckande i livet.

  Här finns anledning att anknyta till ärkebiskopens (med fleras) artikel i DN i förrgår. Budskapet är att inte skuldbelägga islam eller på annat sätt öka på motsättningarna i samhället. Islam är också i grund och botten en kärleksfull religion.

  Kanske är det rätt och kanske är inget av det hon säger direkt fel och mycket av det hon säger är väl bra. Problemet ligger huvudsakligen i vad hon inte säger, varken här eller annars.

  Hur det än är med islam i grunden så är denna religion liksom utanförskapet en nödvändig ingrediens i den toxiska brygden enligt ovan. Vad gäller utanförskapet tycks det bara finnas en någorlunda effektiv väg att minimera det. Minska tillströmningen av individer till det. Det är en sak som ärkebiskopen troligen inte ens är beredd att acceptera en diskussion kring. Den diskussionen lyser i alla fall med sin frånvaro.

  Det står förstås ärkebiskopen fritt att anse att inget pris, inte ens terrorism, är för högt när det gäller att hjälpa en människa som ber om det. Guds kärlek påbjuder så att säga att ingen som ber om hjälp får avvisas oavsett vad denna hjälp kostar. Det är helt enkelt oförlåtligt att här också lägga in sitt eget bästa i övervägandet. Ärkebiskopen borde i så fall vara tydlig på denna punkt.

  http://www.dn.se/debatt/odesdigert-mota-terrorhot-med-upprop-till-kulturkamp/

  Gilla

  • cmmk10 skriver:

   Ärkebiskopen är någon slags ”självmordsbombare” som är beredd att offra hela det svenska samhället i sin längtan efter att göra ”gott”. Därigenom antas hon försäkra sig om en plats i paradiset, men hon skapar ett helvete på jorden för oss stackars pursvenskar.

   Ev. kan hon diagnosticeras med patologisk altruism?

   Gilla

  • dogen skriver:

   Det är nu dags att gå ur svenska kyrkan. Det kan dock vara så att det är Kackelens syfte..? Tycker inte det är långsökt att hon verkar för främmande makt.

   Gilla

 10. tirutaa skriver:

  ”att det däremot är jättekonstigt att radikala muslimer vill återupprätta de jämmerliga förhållandena från Mohammeds tid i sin salafitiska strävan att gå tillbaka till förfädernas samhälle.”

  Det är ju inte de ”jämmerliga förhållanden från Mohammeds tid” som salafisterna vill återgå till. Det är den överhöghet, positionen som varande härskarna, de främsta av alla, som de längtar till. Tiden när de kristna och judarna betalade skatt, underlägsna som de var.

  I århundraden hade muslimerna vant sig vid att vara de högsta, inget av intresse fanns att finna hos andra folk, så man isolerade sig i sin självgodhet, ingenting vetandes om den vetenskapliga och tekniska utveckling som pågick i väst. Visserligen skickade de rika fortfarande sina söner till de europeiska universiteten, men tog ändå ingen notis om vad som hände där. En gång för alla hade de slagit sig till ro, rökte sina vattenpipor eller sitt opium, drack te, åt sig tjocka, och hade slavarna som tog hand om det praktiska. Trodde fast att de var världens herrar för evigt.

  Dekadans kan det också kallas.

  Så slogs det oövervinnerliga osmanska riket sönder, den isolerande slöjan drogs undan och världen där utanför öppnade sig för häpnad och och beskådan. Avund med. Hur var detta möjligt, alla dessa rikedomar, de tekniska underverken, hur gick det till? Den egna stagnationen var alltför uppenbar i jämförelse. Kränkningen, fallet från föreställningen som de Högsta, måste ha varit smärtsam. Den har de ännu inte klarat av att bearbeta, än mindre starta det mödosamma arbetet att bygga upp sina egna moderna, enkannerligen mentalt moderna samhällen. Genom arbete och studier och arbete och studier ….

  Hassan al-Banna och Sayyid Qubt kom på det: vi måste återgå till det ursprungliga islam, det som fanns under Muhammeds tid, ta honom åter som föredöme, för ingen skugga får falla på självaste islam, den perfektaste av alla religioner. Och som man helt saknar självkritik inom den islamska kulturen, måste orsaken ligga utanför: Judarna! USA! Hela Väst!

  Återgå – blev stridsropet.

  Frågan är nu hur långt vi i väst kommit i vår egen dekadans?

  Liked by 3 people

  • Utlandssvensk skriver:

   @ TIRUTAA,

   Bra kommentar!

   Ett tillägg är att om man nämner Hassan al-Banna och Sayyid Qubt, kan man även inkludera Haj Amin al-Husseini . Jag skulle säga att det är dessa tre som var de tongivande inom det tidiga brödraskapet.

   Haj Amin al-Husseini utgjorde också den mest direkta länken mellan islam och nazismen. Det finns mycket att säga på området. Här är t.ex en ”kontroversiell” bok från 2008 som fick stor uppmärksamhet i internationell press:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Icon_of_Evil

   Gilla

   • tirutaa skriver:

    @ Utlandssvensk

    Tack för vänlig respons.

    Stormuftin Haj Amin al-Husseini spelade sitt fula spel, men han var mest en antisemit, de övriga två ideologer med sina föreläsningar och skrifter som folk läste och lyssnade på. Det var intressant att väst släppte igenom Haj Amin när han fortfarande befann sig i Europa efter WWII:s slut, då när han i stället skulle ha ställts inför rätten i Nurnberg, jämsides med sina likar.

    Liked by 1 person

   • Jaxel skriver:

    @UTLANDSSVENSK

    Jag skall erkänna att mina kunskaper kring utbredningen av sympatier i arabvärlden för nazismen under 2:a världskriget är mycket små. Vill ändå komma med ett par reflexioner.

    1. Nazistsympatier och dito medlöperi fanns också i Sverige. Åtminstone fram till dess krigslyckan vände.

    2. Det finns betydande anledning att tro att arabiskt ställningstagande för Tyskland under kriget var av karaktären ”min fiendes fiende är min vän”. Britterna hade lovat judarna ett ”nationellt hem” i Palestina, d v s i praktiken lovat bidra till upprättandet av en judisk stat där. Hade Storbritannien varit på förlorarsidan i kriget hade det förmodligen inte blivit något av den saken. Kanske inte helt otroligt att tänka sig att stormuftin i Jerusalem allierade sig med tyskarna av helt andra skäl än ideologiska.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/British_Mandate_for_Palestine_(legal_instrument)

    Gilla

  • Hovs--hallar skriver:

   Lysande formulerat!
   Ju sämre det går för dessa länder, desto starkare klamrar man sig fast vid sin gamla snuttefilt — Koranen.

   Och desto envisare skjuter man skulden för sina misslyckanden på den elaka Västvärlden, därtill ivrigt påhejad av idiotvänstern — som förövrigt, i skepnad av individer som Antje Jackelen, mest tjänar som islams förtrupp vid den pågående islamiseringen av Sverige.

   Liked by 1 person

  • dogen skriver:

   Japan råkade ut för en liknande chock i mötet med väst men reagerade helt annorlunda och gjorde allt man kunde för att ta till sig västlig vetenskap och teknik.

   Gilla

 11. B skriver:

  Jag längtar tillbaka till det Sverige som var och jag hoppas att det finns tillräckligt många vettiga, jordnära, hederliga människor kvar därute för att det ska gå att dra Sverige upp på banan igen. Jag är hoppfull för jag känner inte längre någon som håller med proffstyckarna om att mångkultur (egentligen MENA-kultur) är positivt för Sverige, som tycker att det är bra med könsapartheid i badhus och på festivaler osv och nästan alla jag pratar med är oroliga för allt från hur sjukvård, skolor och rättsväsende ska upprätthålla sin standard till hur religiös extremism vinner mark i naiva gullegullsverige. Jag tror kanske inte att Sverige kommer att bli exakt som det en gång var, men jag tror att vi kommer att bli mycket mer rädda om det vi har kvar. Och om några år kommer nog inte så många av politiker, biskopar, kommunalråd osv. att kunna sitta kvar som har de åsikter som nu torgförs (t.ex. om att kristna kors skulle vara uppviglande och provocerande och därför ska döljas eller att flickor ska bada på vissa tider i offentliga badhus).

  Liked by 1 person

   • B skriver:

    Det är ju det Svenska Kyrkan tydligen säger numera, när man anser att kampanjen att bära kors för att visa stöd för förföljda kristna kan anses provocera muslimer. Jag har varit medlem länge i Svenska Kyrkan, inte minst för att stödja det sociala arbetet med t.ex. äldre, men kommer nu att gå ur. Jag kan inte vara med i ett kristet samfund som anser att man inte ska bära kors för att det kan provocera våra nya herrar.

    När hörde ni en ledare för en muslimsk församling säga till kvinnor att ta av sig huvudduken för att inte stöta sig med t.ex. svenskar i det samhället som tagit emot dem som kommit hit? När man vänder på kuttingen hör man hur otroligt undfallande och ärligt talat nästan sjukt det låter. Hur kan en befolkning låta sig hunsas något så oerhört som den svenska?

    Jag vill inte ha ett religionskrig och jag vet att det finns vettiga muslimer som kan leva sida vid sida med västerlänningar, t.ex. Nalin Pekgul om jag har förstått hennes gärning rätt, men någon sans och balans måste det väl ändå finnas? Hur kan man vara så ynklig som många i det svenska etablissemanget är? Jag tappar hakan.

    Gilla

 12. dogen skriver:

  Jo, även jag har alltid rätt, det är ett ok. Det är märkligt men det finns väl flera delförklaringar. En är att materialismen inte ger svaret på frågan om livets mening, när vi sekulära avfärdat de religiösa förklaringarna så har vi inte lyckats ersätta dem med några andra. Vissa verkar kunna leva med detta, men den kantring åt vänster och sökan efter att vara god och multikulturell är uppenbarligen ett substitut, likt Ted Gärdestad när han blev tokig i moonsekten.

  En annan förklaring är att den muslimska kulturen tar hyckleriet till nya höjder, man går på strippbar, dricker alkohol och sedan flyger man ett flygplan in i en skyskrapa för att vissa amerikaner gör samma sak. Det verkar återigen som de kulturer som utvecklats i kallt klimat särskiljer sig, hyckleriet är mindre för Lutheraner? Katoliker däremot går och biktar sig efter synden och muslimen verkar alltid ha en ursäkt som alltid pekar på någon annan. Hycklare allihop.

  En tredje förklaring är kanske att vi sekulära inte riktigt förstår vad det är att vara troende, det är väl delvis därför vi överskattat viljan att bli som oss och nu talar om svenska värderingar, som om man kan injicera dem med en spruta. Det går inte.

  Hur som helst, konklusionen är enkel, vi måste skydda oss, inte omvända andra. De som förespråkar multikulturalism kan lämpligen utöva den genom att resa till den muslimska världen själva, de som förespråkar att vi skall inympa västerländska värderingar hos muslimen kan göra samma sak, likt forna missionärer.

  Liked by 2 people

  • Utlandssvensk skriver:

   @ Dogen,

   ”Vissa verkar kunna leva med detta, men den kantring åt vänster och sökan efter att vara god och multikulturell är uppenbarligen ett substitut”

   Ja, så ser även jag saken. Det går bara att förstå ”PK-ismen” i termerna av en religion.

   Sen skriver jag även under på att ” vi sekulära inte riktigt förstår vad det är att vara troende”. Om man växte upp som svensk i Sverige de senaste 50 åren tänker man lätt på religion som den extremt urvattnade form av kristendom som är förekommande här. Detta har nästan ingenting att göra med hur verkligt, äkta religiösa människor tänker och agerar. Detta gällde i högsta grad även i västvärlden upp till för 50-100 år sen. Kristendomen var då ett verkligt, hårt och levande normsystem.

   Men det är viktigt att det finns en koppling här. Den PK-ism som en del utövar är en riktigt, hård religion. De blir ärligt rasande och ibland nästan vansinniga om deras grunddogmer ifrågasätts. Detta har absolut inget att göra med om folk är smarta eller korkade,

   Personligen finner jag studier av mormoner belysande i denna fråga. Det är verkligen en religion som är rent stollig, långt utöver vad som är vanligt i dessa sammanhang. Grundaren var en yrkeskriminell bedragare som fick inspiration av islam till att skapa sin egen religion. Det är väldigt dråpligt att läsa om hur han gjorde. Bland annat spände han upp ett lakan i ett rum och kallade in sin granne. Denne fick sen sitta på andra sidan och skriva ner det gud berättade för den färske profeten. Vidare var en grundbult att den lokala indianstammen ursprungligen kom från Israel!

   Läs om du har tid och lust, men poängen här är att mormonerna, trots dessa stolligheter, är en extremt framgångsrik grupp. Nu är de även väldigt fredliga, så ingen bryr sig längre väl så värst mycket. Men de var INTE populära när kristendomen var levande utan fördrevs hela tiden.

   Liked by 1 person

   • Hovs--hallar skriver:

    @UTLANDSSVENSK

    PK-ismen (= ”idiotvänstern”s åsikter) ÄR verkligen en slags pseudo-religion, och kan bara begripas om man ser den så. (Även ekonomen Tino Sanandaji anser detta.)

    Den PK-ism som en del utövar är en riktigt, hård religion. De blir ärligt rasande och ibland nästan vansinniga om deras grunddogmer ifrågasätts.

    Just så är det, och därför är den så svår att bli av med sedan den väl invaderat människors sinnen. Som ett extremt envist rot-ogräs som bitit sig fast i hjärnan.

    Gilla

   • Jaxel skriver:

    @UTLANDSSVENSK
    Liknelsen mellan religion och PKismen har onekligen fog för sig. Förutom alla trossatser som inte får ifrågasättas så förkommer satan lika flitigt som i medeltida svenska föreställningar. Idag uppenbarar han sig i form av rasister och främlingsfientliga. Man kan inte vara nog på sin vakt mot sådana.

    Gilla

   • dogen skriver:

    Jo, jag har varit på semester med en grupp frireligiösa kristna, det var ett uppenbart försök att värva. Det var en upplysande upplevelse, delvis obehaglig, där var en medföljande präst som var den mest obehagliga och dominanta människan i gruppen. En kväll så börjades det plötsligt tala i tungor eller närapå, det som avhandlades var att en av de religiösa nog var homosexuell, och detta dryftades då genom att tala i tungor, det var starka hjärnvågor i rummet och mina gick i ofas.. Det är säkert ågot liknande när man bugar mot mecka, jag hade en muslimsk kollega och han var alltid helt såsig i huvudet efter besöken i mosken efter lunch. Nog påverkar religion alltid och det är inte intellektet som får näring.

    Gilla

 13. Gösta Johnsson skriver:

  Vilket svammel som dessa islamister och vissa muslimer tar till sig..hur kan nutidens människor…även om de bor och verkar i mellanöstern eller mörkaste Afrika eller i Asiens mer avlägsna delar tro på något sådant? Upplysningens tidevarv har för länge sedan även nått dessa delar av jordklotet. Till och med i Sydamerikas djungler där små indianstammar lever vet man bättre.
  Idag är det en maktfråga och då tar man till vilka medel som helst…även dödar oskyldiga människor.

  Liked by 1 person

 14. Ami skriver:

  En persons helvete kan vara en annan persons paradis. Att Sverige aspirerar, och det självmant, till att bli ett nordiskt kalifat är inte svårt att förstå.
  När kyrkan och staten ställer sig bakom islamister, låter dem komma in i värmen som politiker, tillåter dem att starta föreningar, lyfter fram dem i media och tillåter dem vara med som medförfattare till den mest tunna och genomskinliga debattartikel jag har upplevt (DN igår angående slakten på prästen i Frankrike) så är det väldigt enkelt att förstå.
  En av medförfattarna till artikel har starka kopplingar till Muslimska Brödrarskapet och förnekar det inte. Uttalande som att: det har skett ett genombrott för islamister i svensk politik: talar väl sitt tydliga språk.
  Det är med stor oro man följer utvecklingen i Sverige, spontant så borde utveckligen gå åt rätt håll dvs avhållsamhet mot islamismen och dess företrädare istället väljer Sverige att gå svärdets väg, med bortförklaringar, vurmande och med självförakt för sin egen statsreligion och sina egna värderingar.

  Liked by 1 person

 15. Hovs--hallar skriver:

  Riktigt — Sverige var verkligen ett litet Paradis på jorden fram till dess att Idiotvänstern lyckades infiltrera landet, ungefär som masken borrar sig in i och gradvis förstör äpplet.

  Denna process inleddes under Palme på 1970-talet, och startdatum kan sättas till den dag år 1975 då Sverige officiellt förklarades ”mångkulturellt”.

  De som vågat sätta sig upp mot förstörelsen och idiotiseringen av Sverige har brännmärkts som ”främlingsfientliga” osv., vilket har skrämt de flesta till tystnad eller medlöperi.

  Om inte idiotvänstern mycket snart kan rökas ut ur de hålor där de bitit sig fast, kommer Sverige att vara förlorat.

  Idiotvänsterns viktigaste tillhåll är Sveriges mediaredaktioner. Där sitter idiotvänsterns indoktrinerings- och lögnskapar-divisioner, med makt att tom. avsätta misshagliga politiker.

  Dessutom har idiotvänstern åtskilliga tillhåll på universitet och högskolor — där de kan indoktrinera studenter. Där sitter tex. figurer som Tobias Hübinette — se http://sv.metapedia.org/w/Tobias_H%C3%BCbinette

  Tobias Hübinette skrev följande i tidningen Creol 1996:
  ” ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!” ”
  I en artikel publicerad på Newsmill den 21 september 2011 uttryckte Hübinette en önskan att förinta svenskar: ”För att den vita melankolin en dag ska kunna botas och den svenska vitheten en gång för alla ska kunna annihileras krävs därför att ord som sårar inte längre praktiseras som illokutionära talhandlingar.

  Och:
  Tobias Hübinette dömdes i maj 1992 av Uppsala tingsrätt för skadegörelse, sabotage och uppvigling till en månads fängelse. Vid denna tid var han aktiv i det trotskistiska partiet Socialistiska Partiets frontorganisation Stoppa Rasismen med bland annat Stieg Larsson, en annan av tidningen Expos grundare och mångåriga medarbetare.
  Hübinette blev sommaren 1995 på nytt dömd till en lång rad brott med koppling till hans politiska aktivism. Bland annat hade han mordhotat ledande sverigedemokrater samt även arbetsgivare och föräldrar till dessa. Bedömdes av rätten som psykiskt instabil och dömdes till böter. Han närvarade också när AFA stormade Sverigedemokraternas årsmöte och kastade in syra och gatstenar i möteslokalen i Norrköping 1995.
  I tidningen Svartvitt Med Expo berättade han 2000 att han att han brukat våld mot både barn och pensionärer av ideologiska skäl.

  Hübinette har även varit misstänkt för ett politiskt mord, men åtalades aldrig.

  Denna individ hålls numera med sina förvirrade rasistiska idéer, förklädda till ”vithetsstudier” (!) på Södertörns högskola.

  Gilla

 16. Lars skriver:

  Muslimer kan i denna kontext uppfattas som ”weaponized wetware”.Våtvaru drönare med explosiv laddning.Människor som vapen.Men vilka har aktivt understött dessa farliga och explosiva vapens transport till Europa?Svar:EU har gjort det.Vargen i fårakläder har gjort det.EU är en dödsmaskin för alla europeiska folk och nationer.

  Gilla

 17. Rolf Ahlqvist skriver:

  Detta att det varit en paradisisk tid för de av oss som levt i Sverige sedan förra
  århundradets andra hälft till nu, kan nog de flesta av oss hålla med om.
  Och fortfarande sker ett historiskt omvälvande paradigmskifte från manligt,
  modernistiskt våldsmonopol till ett mer mänskligt, kvinnligt, samhälle. Motsatserna
  berör varandra som bekant, och ursprungets Eden ligger nu nära tidens vändpunkts-
  samhälle med återkomstens paradis, där Eden, Sweden och Norden
  är en början till en högre andlig värld, som därefter sprider sig globalt, kan man
  tänka..

  Men det är divergerande förståelsehorisonter som avtecknar sig framåt, efter det
  att manssamhällets, modernistiska, historiska våldssamhälle ”fastnar” i det
  kvinnliga postmoderna rummet. Paradistanken har gått norrut från
  Mellan-Österns ursprungsparadis, och nu är vändpunkten nådd här på
  nordliga breddgrader. Och en splittring sker mellan det omedvetnas, minst
  4-dimensionella styrande av skeendet av såväl lagstyrande Gud som hans
  universelle motståndare i deras ödeskonflikt, som slutligen sker i en annan
  värld.

  Där de som inte kan eller vill tro, får en något jobbigare tillvaro, en
  arbetslinjens och arbetspartiernas rättvisekrävande Gehenna, Schweden,
  att söka sin revansch i. Men de troende, främst de på den kristna religionen
  når istället sitt återvunna paradis. Eller till sist nirvana i österländska
  religioner ytterst sett, tror jag.

  Gilla

 18. Lars skriver:

  Teologi.Swedenborg -den svenske mystikern och religionsstiftaren (Nya Kyrkan) avvek i sin helveteslära mycket från Koranen.De avlidna transporteras enl S till antingen Paradiset eller Helvetet helt ef ter deras egen önskan.Många infernaliska trivs i helvetet som är en avbild av de jordiska helvetena.Här finns bankernas utlåningsavdelningar,krogarnas nerspydda interiörer,fängelserna,dårhusen,de syfilisnedsmittade bordellerna,de falska prästerna etc.Paradisen finns också som en tvillingverklighet till de jordiska paradisen.En hel del nyligen avlidna förstår ej att de är avlidna utan måste hänsynsfullt av änglar påminnas om detta.En del avlidna tröttnar även på psalmsången och lovprisningen i Paradiset och söker sig därför av egen vilja till Helvetet där det ju är ”action” hela tiden.Tidningsredaktioner finns där gott om.DN:s tidningsredation med Volodarskys skräckstämning?Expressens helvetiska PK-redaktion?Nordenskjöldarna var länge swedenborgare,men väl ej Mehmet Kaplan.

  Gilla

 19. Samuel af Ugglas skriver:

  Sorry Patrik, att verkligen behöva offra så mycket tankemöda på dessa arma muhammedaner kunde Du sluppit om Du hade koncentrerat Din tankemöda på att avslöja de svenska socialisternas plundringståg bland sina egna medborgare. Man kan lugnt påstå att de svenska parasiterna han först genom att ödelägga moralen och välståndet i landet. Ca 55.000 svenskar har insett det hopplösa att jobba emot landsförräderiet iscensatt av BATRA och Löfven i skön förening och lämnat landet. Det välstånd dessa genererat behöver i framtiden inte genera det socialistiska tänkandet i Sverige, någon annan nation som uppskattar deras insatser blir säkerligen ytterst tacksamma.
  Inga muhammedaner och Sverige hade säkert varit relativt välmående!

  Gilla

 20. Lars skriver:

  Det högsta politiskt korrumperade prästerskapet i Svenska kyrkan dråpligt kostymerade i sina surrealistiska clownutstyrslar har slugt ompositionerat sig.Jesus som allekumenisk symbol.Muhammed som dold kristen freedomfighter.Det innerligt mänskliga i polygamien och haremet.Haremsslavinnan som dold radikal feminist.Etc.Religionsbyte har skett tidigare i Sverige.Senast vid reformationen då väl snällt. 98% av det svenska prästerskapet slugt över en natt nästan övergav sin katolska tro i utbyte mot att behålla lön,prästgård och tionde.Äsch det där med Allah och så där.Allah är ju bara ett annat namn för Jesus och Koranen är ju bara en piratupplaga av NT.Och korset som symbol är ju gammalmodigt.Förresten är det sant att Antje fått slavinneplats i Sultanens mest exklusiva harem i Uppsala?Vilken deal!

  Gilla

 21. Lars skriver:

  Jaså.Är Antje ”comme ca”?Då får hon väl bli ”haremsövervakare” i Sultanens mest exklusiva harem i Uppsala.Stackars flickor som får en sådan övervakerska på halsen.Stackars människor.

  Gilla

 22. Tahmas skriver:

  Det är viktigt att erkänna för oss själva på vilka grunder vårt samhälle bygger på. När vi väl kommer till insikt att det är den judeo- kristna traditonen och dess värderingar så finns det möjlighet för oss att bli stärkta i den vetskapen och det gäller även de som är ateister.
  Styrkan kommer från att stå upp för att vi inte kan tolerera att bli åsidosatta enkom för att vi inte vurmar för islam. Islam är en religion och en kultur som måste mogna precis som kristendomen har gjort.
  Att jämföra vad som står i Bibeln med vad som uppmanas i Koranen är som dag och natt. Inget i GT eller NT uppmanar oss utövare till att ta till våld mot våra medmänniskor och det viktiga är att vår Gud gör det inte i heller.
  Man behöver inte vara speciellt teologiskt bevandrad för att se det finn stora skillnaderna mellan kristendomen och islam. Är man läskunnig så förstår man skillnaderna.

  Jag skulle vilja se den förläggare som hade givit ut Koranen som en debut manuskript i dagens toleranskultur. Det hade aldrig hänt.

  Gilla

 23. Göran Eklund skriver:

  Detta ger ett osökt tillfälle att citera en mindre skånsk filosof:
  ”Ingenstans är livet så behagligt lättjefullt som i ett land på dekis
  alldeles före sammanbrottet, när resan utför fortfarande går i första klass.”

  Gilla

 24. Lars skriver:

  Förändring (”change”) och kollaps på svenska:Först händer ingenting,sedan ingenting,sedan ingentingalls,sedan svajar det lite,sedan svajar det en aning mera,sedan hörs lite gnissel,sedan svajar det lite men inte så mycket.Sedan händer det.But not with a bang.But with a sigh.En hemsk avgrundslik dödssuck.Korthuset ramlar ihop i eld och lågor.Bara lite aska finns kvar som pietetsfullt förs bort av vinden.Ja.Alltihop var bara en hägring.A Mirage.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.