Gästskribent Nima Dervish: Barbarer kräva dessa bomber

logo­DGSAtt lämna Sverige var ett smärtsamt beslut. I ett slag skulle jag lämna land, stad, lägenhet, föräldrar, vänner, mina katter och ett yrke som jag hade brunnit för.

Den sista dagen lekte jag med katterna på gräsmattan framför lägenheten, bad dem tyst om ursäkt för att jag övergav dem (jag hade alltid varit förvissad om att de skulle åldras hos mig) och lämnade över lägenhetsnyckeln. Efteråt insåg jag att min tröja var fullt med katthår. Jag tvättade den inte på en vecka. När jag slutligen gjorde det var det de allra sista kvarvarande spåren av ett kärleksfullt hem och kapsejsade drömmar som sköljdes ner i ett avloppsrör.

Första året i irakiska Kurdistan var bra. Regionen genomgick en ekonomisk boom och huvudstaden Hewler [Erbil] spåddes bli nästa Dubai. Så kom IS-sommaren: i juni 2014 tog IS Mosul, 85 km från Hewler (ungefär avståndet mellan Stockholm och Storvreta).

Initialt fokuserade IS på Irak, men snart avancerade de även mot Kurdistan.
”Här slutar jag skriva om islam” tänkte jag, ”lägger ner allt, svär dyrt och heligt att ignorera nyheter om islamistdåd och leva ett normalt liv fritt från halshuggningsklipp … Men nej, islamonazisterna kommer dit jag är”. Det kändes lite som den där scenen i Gudfadern 3: ”Just when I thought I was out, they pull me back in!”

Hewler borde vara tryggt: Amerikanerna hade investerat för mycket pengar i för många företag för att överge staden. Man hade ett konsulat här. Å andra sidan ville USA inte dras in i ett nytt Irakkrig.

”Räkna alltid med det värsta” var ett gott råd någon gav mig en gång. ”Det finns ingen lojalitet i politik” påminde jag mig själv. ”Var inte naiv. Tänk om USA sviker?”

Plan A: Jag bodde en kvart från flygplatsen. ”Packa det viktigaste i en liten väska och ha redo vid dörren. Vid behov, lämna allt annat och stick.” Felet med denna plan uppenbarades den 2 augusti när flera bolag ställde in sina avgångar av säkerhetsskäl.

Givetvis! Så dumt att tro att man, som i filmer, kan hoppa in i ett överfyllt sista-minuten-plan med en brinnande stad i bakgrunden. Om IS kom tillräckligt nära för att jag skulle vilja fly så skulle de, långt innan dess, vara nära nog för att kunna beskjuta flygplan. Alla rutter skulle ställas in långt innan jag nödgades fatta mitt beslut.

Plan B: ”Om flyg inte är ett alternativ, ta närmsta taxi, ge föraren en bunt dollar och be honom gasa mot turkiska gränsen fem timmar bort.” Men om IS först tog staden Dohuk norr om oss och fortsatte österut skulle de blockera vägen mellan Hewler och turkiska gränsen.

Plan C: ”Det finns en till internationell flygplats. Ta taxi österut mot staden Slemani, två timmar bort.” Om IS nådde Hewler skulle dagar av frenetisk stadsstrid följa. Här låg parlamentet. Här låg allt. Kurderna skulle försvara sin huvudstad med näbbar och klor för om den förlorades skulle hela Kurdistans existens, allt de gett så mycket blod för att uppnå, vara i fara. Jag skulle ha tid att flyga från Slemani innan IS hann dit och flygavgångar ställdes in.

”Om det inte går då? Du har redan gjort en korkad missberäkning. Räkna med det allra värsta” påminde jag mig själv.

Plan D: ”Om du blir fast i Hewler ligger svenska konsulatet tio minuter bort. Kanske kan de göra något?” Jag lurade nog mig själv. Vad skulle konsulatet kunna göra? Jag skulle vara stekt: Iranier är lika med shia och enligt IS är en bra shia en död shia. Att påpeka att jag faktiskt inte är shia då jag lämnat islam skulle inte precis förbättra läget.

Om IS-soldaterna bestod av bara araber kunde jag kanske med hjälp av min hjälpliga kurdiska låtsas vara kurd, och därmed sunni, från Iran?

Ett litet problem bara: Min hebreiska tatuering på ena underarmen! Som ”jude” eller ”sionistlakej” skulle man få VIP-plats på slaktlistan, kanske även hedras med en egen youtube-video.

”Bär långärmat vad som än händer.” Men tänk om man tvingades klä av sig?

”Skäggmongona är obildade och vet nog inte ens hur hebreiska ser ut. Bluffa:
’Hebreiska?! Nej broder, språket heter Sámegielat. På en USA-resa träffade jag några indianer från stammen Quzzelqurt [kurdisk svordom]. Ni förstår, vi var i Tallahassee så på tal om t-ALLAH-assee berättade jag för dem om islam, varpå en konverterade på momangen. Tacksam över att ha förts till ljuset insisterade indianerna på att, enligt sitt folks tradition, få tatuera mig: Det står ”må islam segra” fast på deras språk. Det uttalas ’sjuttisju sköna sjuksköterskor’. Ja, lustigt språk, eller hur? Liknar det fortfarande hebreiska säger du? Bara för att du läser från höger till vänster, men deras språk läses uppifrån och ner; nu när jag böjer armen 45 grader ser det mer ut som japanska’.”

”Underskatta aldrig fienden” påminde jag mig själv. ”Linda in armen och låtsas att du skadat dig.” Fast nån gång skulle bindan behöva tas bort.

Till slut blev lösningen (var var vi nu, plan H?) att om IS tog staden och jag inte hann iväg fick jag ta en kniv och skrapa huden på underarmen så hårt att när blodet stelnade skulle det täcka tatueringen helt. Det var avgörande att skrapa så djupt att när såret läkte så skulle tatueringen inte skönjas. Skulle jag våga? Svaret fanns i filosofen Nicholas M. Butlers citat: ”Necessity does the work of courage”.

På dagarna var jag lugn – så lugn man kan vara när man i bakhuvudet förbereder sig mentalt på att eventuellt fångas av islamist-orcher – och följde nyhetsuppdateringar på Twitter, medan jag slog personlig rekord i kedjerökning (tre paket/dag).

Min oro gällade natten. Läget kunde förändras snabbt. Tänk om IS avancerade på natten och jag vaknade till ett helt annat läge än den jag somnat till?

En morgon vaknade jag av… tystnad. Min lägenhet låg bredvid en livlig asfalt-artär, men nu lyste trafikkakofonin med sin frånvaro. När jag tittade ut var gatan tom. ”Folk har utrymt stan och jag missade det” tänkte jag panikslaget medan jag sprang upp på taket för bättre överblick. Det tog nog bara en minut, men kändes som en evighet, innan jag började se bilar och insåg att trafiken var gles men normal.

När elen gick, vilket den alltför ofta gjorde, hade jag plötsligt noll koll. Alla mina lärarkollegor som bodde i samma byggnad hade redan i början av sommaren stuckit på utlandssemester. Utan wifi var jag plötsligt ensam i ett svettigt rum utan AC. Öppna fönster släppte bara in 50-gradig värme.

Samma isolering inträffade när kurdiska regeringen stängde ner sociala medier den 7 augusti, för att undvika ryktesspridning och panik. Tursamt nog har varje teknologiskt hinder ett kryphål: jag hittade en plug-in som lurade webbläsaren att tro att den befann sig i USA.

Den 8 augusti kom det äntligen: 30 kilometer från Hewler, motsvarande avståndet mellan Stockholm och Södertälje, fick annalkande IS-trupper en blixdejt med amerikanska flottans jaktplan och kysstes av 500-pund tunga laserguidade bomber.

Jag antog att latte-vänstern i Sverige skulle himla med ögonen och fälla standardkommentarer om ”amerikansk inblandning”, men de kunde faktiskt dra åt helvete.

Det var inte ”antirasisters” förnumstiga Facebookaktivism mot islamofobi som tillät Hewlers muslimer att fortsätta med vardagen.

Det var inte Svenska kyrkans ängsliga floskler om ”fredens religion” som gjorde att assyrierna, även december 2014, kunde dekorera sina hus som om jultomtens släde hade exploderat över stadsdelen Ankawa.

Det var inte tomma ord från den moraliska stormaktens politiker som tryggade tillvaron för de svenskkurder som hade flyttat tillbaka till Kurdistan.

Det var piloterna, drönaroperatörerna och besättningen på hangarfartyget USS George H.W. Bush i Persiska viken, varifrån attackplanen lyfte, som såg till att mina syriska kollegor och mina elever från Baghdad slapp fly än en gång.

I fredsskadade Sverige är det lätt att förakta ”militärt våld”, men när din stad hotats av blodsberusade barbarer för vilka dialog är ett icke-existerande koncept – ja då är F/A-18-plan änglar på våra axlar, ord som Hellfiremissil och Predator-drönare är poesi, och CNN-bilderna efteråt, på rökmoln synliga från kurdiska Khazar-checkpointen, är en underskön syn.

Nima Dervish är frilansskribent och författare till böckerna ”Varför mördar man sin dotter?” [2009] Och ”Ordbrand” [2013]. Föddes i Iran och kom till Sverige som tolvåring. Har sedan 2005 skrivit, debatterat och föreläst om ämnena invandring, integration och politisk islam.

40 reaktioner på ”Gästskribent Nima Dervish: Barbarer kräva dessa bomber

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  En berättelse från verkligheten som i en tidigare svensk verklighet hade kunnat stå att läsa i Dagens Nyheter kanske med en Barbro Alving vid skrivmaskinen. Det är precis av denna anledning som gammalmedia har upphört att fungera åtminstone för de människor som fortfarande ”lever”.

  Gillad av 4 personer

 2. Bjarne Däcker skriver:

  När vi får se foton från Malmö med alla utbrända bilvrak så för det tankarna till Beirut eller Aleppo. De säger sig ha flytt från våldet men har i själva verket bara tagit det med sig. Och latte-vänstern hymlar om psykosociala faktorer.

  Gillad av 4 personer

 3. Gunilla skriver:

  Nej, i Sverige är det inte mycket pk-etablissemanget har fattat. När pk-ideologi krockar med verkligheten har ‘den moraliskt överlägsna’ skrik-vänstern gömt sig.

  Gillad av 4 personer

 4. BjörnS skriver:

  Nima har naturligtvis rätt och det är det perspektivet vi måste ha också i Sverige. Föreställningen att ”hemvändande” IS-krigare inget annat vill än att integrera sig och arbeta bara de får hjälp med jobb och bostad är ren och skär idioti. För dem bör gränsen vara stängd och medborgarskapet återkallas – om de nu har något. Islamska staten får väl sörja för dem. Släpp dem i fallskärm över Raqqa. Släpper man dem tillbaka in i Sverige har man ett tungt moraliskt ansvar när de eventuellt begår ett terroristdåd (varför skulle just Sverige skonas?) eller i fängelset radikaliserar medfångar som i sin tur antingen sluter sig till IS eller begår terroristhandlingar i Sverige.

  Nej, har man med öppna ögon anslutit sig till IS så har man visat vem man är och var ens lojalitet ligger. Varför ska vi visa lojalitet och generositet mot dem?

  Gillad av 7 personer

  • B skriver:

   Detta borde vara självklart.

   Det viktigaste borde vara att skydda alla oss andra från dessa återvändande IS-krigare, inte att de ska gullas med och få hjälp att hitta sina styrkor och resurser av någon socialpedagog eller vad man nu hade tänkt sig. Man tar sig för pannan när man täcker på hur fruktansvärt naiva svenska politiker är. Det är ganska obehagligt att det går runt hundratals personer här hemma som har varit och slaktat kristna i Syrien. Förutom risken för terrorattacker så kostar de förstås enorma summor när de ska försörjas och ha tillgång till samma sjukvård (där människor numera dör i vårdköer) osv. som människor som betalat skatt och skött sig under hela sitt liv.

   Gillad av 5 personer

 5. gmiksche skriver:

  En förståelig men icke desto mindre myopisk synvinkel. Att ISIS kunde bli en maktfaktor i ME berodde på att Saudiarabiens och andra konservativa sunnitiska regimers inblandning i Syriens och Iraks inre angelägenheter skedde med USAs tysta godkännande. Det var först när anden som släpps ur oljelampan vuxit sig till sig som insikten kom om vad som släpps ut. I motsats till Aladdins ande gick den anden inte att styra. För att bli lite tydligare: USAs bombningar har räddat Kurdistan för tillfället. Samtidigt har den saudiarabiska koalitionen stödd av USA åter börjat bomba Saana. Goda bombningar de också?

  Gillad av 1 person

 6. bullstomper skriver:

  Det som beskrivs är faktiskt så sant som det kan bli. När latté människor tror att det räcker med några Facebook kommentarer för att stoppa ett gäng psykopater ifrån mordiska härjningar varhelst i världen, eller att de slå sig för bröstet med marxistiska floskler om europeisk arvssynd och ”det är egentligen vårt fel” räcker det med att komma ihåg att hot om våld, och eventuellt användandet av våld, kan lösa problem som t.ex. det som Nima beskriver. Sorgligt men sant. Alltför många människor i världen idag har deras frihet och välgång tack vare en välriktad JDAM som träffar rätt och låter de leva sitt liv i fred. Hade det inte varit för våra tappra soldater i Afghanistan så hade många människor idag fortfarande levt under t.ex. Bacha Bazi. Listan är oändlig . . .

  Gillad av 4 personer

 7. lioninuniverse skriver:

  Gripande…. ett nära skriande skildrat ögonblick – utifrån ”Räkna alltid med det värsta” ÄR ett gott råd någon gav ÄVEN mig en gång. ”Det finns ingen lojalitet i politik” påminner jag mig ständigt – SÅ ”Var inte naiv”. Tänk om kärleken till Moder Svea sviker i och för enfaldighetens altare” Egentligen kunde och borde det stått ” fredens änglar från skyn” – istf USA/Ryssland/Frankrike m.fl i Nimas artikel, men Änglar finns – det sa även Ingmar Bergman på/för ett mera platoniskt plan….

  Gillad av 1 person

 8. Georg Carl von Döbeln skriver:

  Plan E: Organisera ett Civilförsvar efter Svensk kalla krigsmodell. Gör upp gemensamma planer på hur civilbefolkning kan varnas/skyddas/evakueras vid eventuellt anfall. Mat, vatten och mediciner måste lagras upp. Evakueringsfordon(flyg, bussar, lastbilar) måste säkerställas.
  Organisera ett hemvärn av svensk modell. En evakuering måste skyddas detta blir hemvärnets uppgift. Detta är naturligtvis svårt men inte omöjligt. Ryssarna stoppade tyskarna vid Stalingrad tillräckligt länge för att krigslyckan skulle hinna vända.
  Organisera ”stay behind/gerilla” trupper att ge IS trupperna ett helvete på jorden om de sätter sin fot i de kurdiska delarna av Irak. Vägbomber och krypskytte kan användas av båda sidor. Afghanerna slog ryssarna på detta sätt och Vietnameserna slog både Frankrike och USA
  Detta är bara en fråga om beslutsamhet.

  Gillad av 1 person

 9. Birgitta C skriver:

  Jag saknar ord. Sunni strider mot sunni, sunni inte lika alltid. Kurdernas armé störst i att bekämpa IS, fast båda är sunni ! Shia och sunni strider mot varandra, det vet vi. Och en del andra falanger på ytterkanten ska vi kategorisera också. Finns det också kristna kurder? Informationen varierar. Inte utan orsak undrar en fredlig mesig, jo vi anses på många håll som mesiga och fega, svensk som ännu inte behövt uppleva amerikanska missilers underbara ljud om det ändå inte är själva striden som är grejen. Alltsedan Djingis Khans dagar , kanske t o m före, och genom tiderna . Machosismen, manligheten, värdet i att vara stark och modig, svärdet och vapnet som skyddar familjen. Orsaken till striden tycks kunna variera i oändlighet, men det går alltid att hitta någon . Och väst hjälper till i alla lägen, låter sig villigt spelas med på jordens stora spelbricka. Jag kan inte förstå dessa konflikter, vill inte heller. När jag var liten läste man Bröderna Grimms lärande sagor. Där fick man bl a lära sig att inte ropa på hjälp när det inte behövdes, alltså ropa på skämt . Det lärande däri låg att när allvaret kommer så bryr sig ingen. På samma sätt kan det gå om man aldrig lär sig att inte skapa konflikter och krig och sedan tro och förvänta sig att världen varje gång ska hjälpa till. En värld som förstår fred men som man i nästa andetag föraktar. Jag låter antagligen väldigt cynisk och oemotionell. Men jag är nog inte ensam i det .

  Gillad av 2 personer

 10. dogen skriver:

  Jo, och att tro att Sverige kommer at helas genom att parter i konflikten i mellanöstern hjälper oss, som Nima, ser jag som orealistiskt. Vi måste segregera oss från alla från denna region, inklusive kurder och assyrier. Södertälje var inte precis himmelriket på jorden då assyrierna var i majoritet bland invandrarna. Det är instruktivt med Nimas perspektiv, men det hör inte hemma i Sverige.

  Gillad av 1 person

 11. Erik skriver:

  Förmågan och viljan till att faktiskt utöva våld, kanske till och med dödligt sådant, är det som skiljer ett normalt samhälle från det svenska.

  Feminiseringen av det svenska samhället är numera så värdegrundad att vi nog numera saknar förmågan att försvara oss själva. Ett land som högljutt, självrättfärdigt och triumferande talar om feministisk regering och feministisk utrikespolitik har gått bort sig ganska ordentligt. Vad är detta för lingvistiska konstigheter? Skall vi fortsätta ordtramset med ‘feministiskt försvar’? Vad skulle det i så fall betyda? Hör och förstår ingen hur kokkobängbäng sådana etiketter är? Eller är vi kanske redan där efter borgarnas nedrustning?

  Sverige som överlevnadsvillig nation befinner sig på ett sluttande plan och jag är inte säker på att processen är reversibel.

  Synd. För vi hade det ganska bra här.

  Gillad av 5 personer

 12. Ami skriver:

  Det är nästan lika svårt att ha hebreiska tatueringar i Malmö. Att en sommardag flanera i Malmö, gå på torget och handla grönsaker är en stor utmaning som kräver samma resonemang som Nima använder i krönikan.
  Till slut så tänker man ändå Fuck It, det är vad det är och det får gå som det går.

  Tack för en mycket bra krönika,

  Gillad av 5 personer

  • Nima Dervish skriver:

   Jag har ironiskt nog fått fler kritiska kommentarer i Sverige än i Irakiska Kurdistan. Mina kollegor var (bl a) syrier, irakier och kurder. Ingen, bokstavligen noll personer, störde sig. I Sverige har det dock uppstått diskussioner á la ”men barnen i Gaza då?”

   Gillad av 3 personer

   • Ami skriver:

    Nima
    Det förvånar mig inte, ibland känns det som omvända världen där vanliga människor i MENA är mer toleranta än vad de är i Sverige. Beträffande barnen i Gaza så lider de nog mer av styret i området än två män med hebreiska tatueringar i Sverige.

    Gilla

   • tirutaa skriver:

    Man tar sig för pannan! Detta visar hur hjärntvättat detta folk fortfarande är. Jag förstod att du stack, så mycket som du hade försökt diskutera och debattera med förnuft. Men nu är det tyvärr så att i Sverige är det inte längre förnuftet som råder, det är känslan. Så längre än näsan behöver man inte tänka, det räcker med att följa med strömmen. Med de andra. Tycka som alla andra. Den naturliga nyfikenheten är veck. Ibland undrar jag när och vart integriteten på detta folk försvann.

    Gilla

   • Hovs--hallar skriver:

    ”Barnen i Gaza” används som mänskliga sköldar av de muslimska terroristerna, när de inte från dagisåldern drillas att hata alla judar för att senare bli mordrobotar.

    Fö. värmde det att i din krönika läsa hur du smular sönder de förbannade hycklande PK-idioterna i Sverige.

    Gilla

   • Madelaine Fusfield skriver:

    De stackars barnen i Gaza tränas att hata, att attackera Judar med kniv, och skrika Död åt Israel. De donationer västvärlden, inkl. Svenska Kyrkan, skänker för att bistå de stackars Palestinierna användes av Hamas och Fatah ledar organistioner till att begå terrorstattacker. Är det någon i Sverige som lyssnar??? Det verkar vara stor förvirring bland svenskar över vilka är skurkar och änglar i världen, om man ens kan förenkla världspolitik så enkelt i svart-vitt. Det behövs mer nyanserad rapportering.

    Nima, glad att du klarade farorna och kom iväg hel och hållen.

    Gilla

 13. Hovs--hallar skriver:

  Fantastisk berättelse. Undrar bara fortfarande EN sak:
  Hur kan man ta beslutet att frivilligt lämna ett (ännu) tryggt land som Sverige, inklusive två katter, och bege sig till ett land som Kurdistan, där man förutom att utsättas för 50-gradig värme (själv tyckte jag 30-35 grader i Florida var mer än nog) — riskerar att råka ut för invasion av terrorgrupper som IS? Det vore intressant att läsa en berättelse om detta.

  De svenskar som fått nog av idiotvänsterns hegemoni i Sverige brukar emigrera till länder som Schweiz, Kanada eller Australien.
  Själv har jag gått i inre exil, på hemlig ort, och håller tummen för valet 2018.

  Gillad av 2 personer

  • Nima Dervish skriver:

   A. Har man överlevt nordisk vinter kan man överleva kurdisk sommar också 😉 ”Det finns inget dåligt väder…” 😉

   B. Nån invasion var inte på tapeten när jag stack 2013. Då hörde man om terrordåd i Kirkuk och Mosul (som inte styrdes av KRG utan Irak), men i Hewler/Erbil där kurder styrde hörde man bara om försök till terrordåd som avstyrts. Och *risken* för potentiella terrordåd fanns vid det laget även i väst så…”Otur kan man ha överallt”.
   Jag hade aldrig satt min fot i Baghdad (”läget är bättre nu, istället för 20 bomber per dag är det nu bara två”), men den kurdiska delen var ok innan ISIS.
   Att ISIS blev ett stort problem berodde bl a på att irakiska armén flydde fr Mosul och lämnade kvar massor med pengar & vapen i händerna på ISIS.

   C. Bättre betalt. Schweiz eller Australien väcker inte samma associationer som ”Irak”. Färre är beredda att åka dit. Utbud och efterfrågan.

   D. Hade aldrig planer på att stanna där för alltid.

   E. Jag är lite knäpp, det medges. 😉

   Gilla

   • Birgitta C skriver:

    Hej Nima. Förlåt en senkommen fråga, kanske läser Du. Punkt C är intressant ‘Bättre betalt. Är det alltså som lärare? Är det en irakisk/kurdisk statsskola eller en biståndsskola? Eller annan privat skola? För oss svenskar är det väldigt intressant att få veta lite mer från världen än det Sverige-bäst-vinklade perspektiv vi annars bara får del av. Tack Nima för det.

    Gilla

 14. Stefan Sewall skriver:

  Stort tack för mkt intressant och tänkvärd berättelse av Nima Dervish. Lämplig lärorik läsning om den sanna verkligheten för vänsterflummare och västhatande relativister, som i sitt rödvinsrus i sina elfenbenstorn på söder aldrig upplevt verkligheten. När det verkligen gäller livet är det hårdvara i starka vänners händer som krävs för att stoppa barbarerna. Det stod klart bl.a. 1683 i Wien, 1942 i El Alamein, 1944 i Normandie och 1948 i Berlin och 1950 i Korea då den onda sidan till slut kunde stoppas i prekära lägen, tack vare tillräcklig eldkraft.
  2007 arbetade jag i Gbg tillsammans med en trevlig kollega från Erbil som var mkt glad över USA:s närvaro som möjliggjorde Kurdiskt självstyre och frihet. Undrar var han är nu.

  Gillad av 2 personer

 15. bomarkusson skriver:

  Ja, vad ska man säga? ”Fredens religion? Svenska Kyrkan tillsammans med Muslimska Brödraskapet skriver tillsammans om ”Fredens Religion”. Man fylls av vanmakt. Läs de Heliga Skrifterna! Dash (IS) har stöd för allt de gör. Salafisterna vill gå tillbaka till den ursprungliga bokstavstron. Saudiarabien betalar moskéer och skickar wahabitiska imamer. Vad kommer näst i landet med de öppna hjärtana? Stening? Lemlästning? Sharia finns redan väl etablerat i Sverige. Balkongflickor? Otrogna svennehoror är tillåtna att ha som slavar?

  Ingen reagerar. #Tafsa inte på Islam. De senaste årens utveckling är irreversibel. Man får inte registrera åldringsrånare därför att de råkar vara romer. Alla har armband med ”#Do not touch.
  me” utom vi svenskar. Vi kanske har/får 100 000 människor som lever under radarn illegalt i landet. Hur försörjer de sig? I Västernorrlands län har alla papperslösa, illegala, tillgång till samma sjukvård, som svenskar. Undanträngningseffekterna är väl synliga. Mindre än hälften av de asylsökande har asylskäl. Behöver inte ens göra sin identitet trolig!

  Fattigpensionärerna svälter. Nybyggda modulhus duger inte. Det ska vara förstahandskontrakt i City. Flytt för sina liv? En student skulle kunna betala 5000:- per månad för ett boende i modulhus.

  Man fylls av vanmakt!!!

  Gillad av 3 personer

 16. Tahmas skriver:

  Kristna blir slaktade i Mellanöstern samtidigt som påvedömet och svenska islamiska kyrkan håller tyst och ingen tar i heller yazidierna i försvar.
  Israelerna har tagit emot tilldags datum cirka 3000 kristna och ett hundratal yazidier som har lyckats ta sig ner via Libanon och Golan. Mellan Israel och Syrien har det upprättas skyddszoner för samtliga oavsett religion.
  Vad gör Europa och Sverige, vad gör katolikerna och lutheranerna, inte ett smack.
  Man väljer i stället att skriva en debattartikel i DN med en islamist och på det tåget har man fått med rabbinen från judiska församlingen i STHLM.
  Det är synd, skam och vedervärdigt.

  Gillad av 1 person

 17. Lars skriver:

  Svenskar är ju svenskar.Verkligen proffsigt.Allt sitter där det ska.Proffsigt.Proffs har ofta humor.Tatueringen på hebreiska.Bombsäkert att den skulle sända Dig till slaktarbänken?Bombsäkert?Kunde du inte – skämt!- ljugit stort och sagt (på tyska!):Mein name ist Kapitän Dervish,Mossad-agitprop-abteilung.Zeigen Sie mir bitte den Weg zu Oberst Kurz,ihre kommendant.Bitte.Ett falskt Mossad-id skulle göra susen direkt.Ville Du fläska på ordentligt kunde Du för att skoja till det ordentligt utge Dig för att heta Ilse Hirsch,Mossad Kapitän.Fast det är nästan för tjockt.Alldeles för tjockt.Då är det nästan ej roligt längre.Skrattet liksom fastnar.

  Gilla

 18. Lars skriver:

  Opassande skämt är min specialité.Till yrket är jag stand-up-comedian.Ett har jag lärt:Riktiga Proffs har verkligen humor och tål ett skämt.

  Gilla

 19. Mikael Steinwall skriver:

  Det känns just nu som om jag fått en överdos av Islam, Mohammed, Sharia, Sunni, Jihad, Koranen, Burka, Halal och…..ja, det känns ibland som Danielsson på Migrationsverket uttryckte det i höstas:
  ”Det är som om Sverige skulle vara ett grannland till Turkiet”..
  Men då syftade han på flyktingströmmen.

  Gillad av 1 person

 20. "Fördomsfull" skriver:

  Jag är 25 och minns med nöd och näppe en lycklig tid innan jag visste vad Mellanöstern och islam var.
  Gud vad jag saknar det tillståndet.

  Nu finns inte en plats i riket där jag inte konstant påminns om etniska och religiösa konflikter som inte har ett dugg att göra med Sverige eller svenskarna.
  Eller ja, som inte HADE ett dugg att göra med Sverige eller svenskarna.

  Jag ville inte bli nationalist, för det fick jag lära mig var himla uschligt och ”Urk, blä, äckligt”, men empatin tog slut. Vi måste ta vår egen sida först. Jag kan inte bry mig längre.

  Sunni, shia, yezidi, assyrier, syrian, irakier, kurd, palestinier, israel, alawit— Jag hör bara ett evigt ökendrön som maler, maler, maler.

  Repatriera. Använd katapult. Hejdå.

  Gilla

  • Birgitta C skriver:

   Du är 25! Då vet du vad du har att se fram emot. Inget att gratulera dig till som det verkar. 😢. skönt att höra en ung person säga att man skiter i alla dessa varianter av muslimer som ändå är samma skrot och korn och vars problem vi ägnar alldeles för mycket energi åt. De borde lösa sina eviga problem själva.

   Gilla

   • Fördomsfull skriver:

    Jag vet att mina barnbarn och kanske t.o.m mina barn kommer vara en bespottad minoritet i sitt eget hemland om vi inte stänger gränsen och börjar repatriera snarast. Höga/låga skatter, privat/allmän skola etc är petitesser. Det handlar om mitt folks överlevnad, hur melodramatiskt det än kan låta.
    De otäcka nationalisterna brukar tala om 14 ord.

    ”We must secure the existence of our people and a future for White whildren”

    Att det ofta uppfattas som stötande visar hur djupt rubbad vår självbevarelsedrift har blivit. Det är hela grunden för vår fortsatta existens och genom att importera stora mängder utlänningar som vare sig kan eller vill integreras gräver vi vår egen grav. Svårare än så är det inte, tyvärr.

    For the record så uppskattar jag skribenten och det han skriver och jag sympatiserar med honom.

    Gilla

   • Paul K. skriver:

    Det handlar inte bara om ”secure the existence . . . ” utan också att inse och acceptera att vi importerar människor som inte har någon som helst acceptans för basala mänskliga rättigheter som t.ex. rätten att leva sitt liv som hbtq samt kvinnors rättigheter i ett civiliserat samhälle. Detta, mer än något annat, bör vara upphovet till insikten att dessa människor inte hör hemma i vårt samhället när de inte vill eller kan acceptera grundtesen att alla är lika. I deras samhälle är ju dessa civil ideal åsidosatt för religionens skull som mer liknar en ”Boys Club” än inkluderande och fridfull världsåskådning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.