Vad gör muslimer åt kristofobin?

mohamed omar

Mohamed Omar

En tokig amerikansk pastor brände ett exemplar av Koranen. Muslimska kristofober i den Islamiska staten (IS) bränner kristna. En bränner böcker, en annan levande människor. Frågan är om inte kristofobin är ett större bekymmer i världen än islamofobin.

I väst finns en utbredd föreställning av islamofobin som ett bekymmer, särskilt bland medie- och kulturfolk. Den svenska regeringen delar ut våra skattepengar till skumma organisationer i syfte att motverka denna islamofobi.

Så har vi de andra som undrar hur islamofobi ska definieras. Vad är det för något? Ingen verkar ha ett ordentligt svar. Inte jag heller, trots att jag använder ordet. Är det islamofobi att tycka att Koranen är en dålig bok? Är det islamofobi att anse att Jesus var bättre än Muhammed? Är det islamofobiskt att inte se den gudomliga visdomen i straff som stening och stympning? Är det islamofobiskt att skoja med islam ungefär som Monty Python skojade med kristendomen i Life of Brian?

Som sagt, i Sverige ger vi skattepengar till aktivister som far runt och föreläser om islamofobi. Men hur mycket gör staterna i islamvärlden för att motverka kristofobin? En fråga få ställer. I Sverige finns det inga islamofobiska lagar överhuvudtaget. Det finns ingen statligt sanktionerad diskriminering av muslimer.

Men i islamvärlden är kristofobin sanktionerad av staterna i form av lagar. I Saudiarabien får kristna inte bygga kyrkor och missionera. De har inte samma rättigheter som muslimer. Men kristofobin tar sig utöver detta också uttryck i många muslimers attityder. Det finns förakt, och även hat, mot kristna. Muslimer som blir kristna avrättas av staten eller mördas av fanatiker.

Vad gör staterna i islamvärlden att skapa medvetenhet om och motverka kristofobi? Faktum är att de inte gör någonting. Vissa stater, som till exempel Saudiarabien, Egypten, Sudan, Pakistan med flera gör ju tvärtom: de främjar kristofobin. Imamerna har fått carte blanche att hetsa mot både judar och kristna.

I väst är alltså islamofobin ett mindre bekymmer än vad kristofobin är i islamvärlden. Ändå gör väst mer för att motverka vad man uppfattar som islamofobi än vad islamvärlden gör för att motverka den allvarliga, ja, dödliga kristofobin och antisemitismen. Istället är alltså kristofobin statligt sanktionerad och uppmuntrad. Detta visar på den stora skillnaden i värderingar mellan västvärlden och islamvärlden.

I Sverige gör kristna samfund ganska mycket för att nå ut till muslimer. Svenska kyrkan anställde till och med en imam under en period. Man bjuder in imamer till samtal. När jag var muslim och redaktör för tidskriften Minaret talade jag i flera kyrkor. Däremot är det betydligt sällsyntare att moskéer bjuder in kristna som talare. Mig veterligen har det aldrig hänt att en kristen har fått berätta om sin tro i en svensk moské. I Gävle ville Svenska kyrkan samarbeta med moskén. Det gick till så att muslimer fick komma till kyrkan för att berätta om islam och läsa ur Koranen, men de kristna fick inte läsa ur Bibeln för muslimerna i moskén.

Tyvärr är det vanligt, vilket jag upplevt många gånger, att imamer predikar mot kristendomen i svenska moskéer. Man varnar för de kristnas avskyvärda ”avgudadyrkan” eller ”shirk”. Man varnar för jul- och påskfirande. Man uppmanar föräldrarna att hålla barnen hemma.

Det finns alltså en obalans i förhållandet mellan kristna och muslimer i Sverige. Nästa gång en imam erbjuder sig att tala i en kyrka borde man fråga: får vi också komma till moskén? Man borde trycka på för ett mer ömsesidigt ansvarstagande för sämja mellan religionerna. Nästa gång man som kristen under ett studiebesök i en moské får pröva att bära sjal, göra böneställningar och läsa den islamiska trosbekännelsen kan man också fråga: kan ni också komma på besök i vår kyrka så sjunger vi en psalm om Jesus tillsammans?

Jag minns en gång under min islamiska tid. Vi hade en dialog i Missionskyrkan i Uppsala. Muslimerna ville dock inte lära sig något, bara predika islams förträfflighet. När det var dags för bön fick vi muslimer gå in i ett mindre rum och be. Men först täcktes krucifixet över med en jacka. Jag undrar: om kristna gäster i moskén skulle vilja be, skulle muslimerna gå med på att täcka över skriften ”och Muhammed är hans profet”? Eller låta de kristna männen och kvinnorna fira gudstjänst tillsammans. Tror inte det.

Varför är det bara en sida som ska vara öppen och generös mot den andre? Om svenska, icke-muslimska kvinnor sätter på sig sjal i solidaritet med muslimer kan väl muslimer också ta av sig sina sjalar i solidaritet med icke-muslimska kvinnor? Det finns många kvinnor i muslimska länder som lider. De vill inte ha sjal på sig men känner sig tvingade – och i vissa stater är de tvingade. Förtjänar inte dessa någon solidaritet?

Kristna har förföljts genom hela islams historia, men förföljelserna har eskalerat. Idag håller de kristna i Mellanöstern på att utplånas. Det är inte bara Islamiska staten (IS) som står för hatet och våldet. Problemet är mycket större än en enskild terrorgrupp. I ett sådant läge är det märkligt att Sverige fortsätter att betala ut skattepengar till dem som påstår sig vilja stävja islamofobi, men inte en krona till dem som vill motverka kristofobi bland muslimer. Finns det ens några muslimska organisationer eller moskéer som arbetar för detta? Jag har inte hört talas om någon.

Det jag vill ha sagt med detta är att kristna i Sverige borde bli lite mindre mesiga. Kräv ömsesidighet i era relationer till muslimer! Om ni gör något för muslimer borde ni också förvänta er att muslimer gör något för er. Det är inte mer än rätt.

55 reaktioner på ”Vad gör muslimer åt kristofobin?

 1. Aha skriver:

  Bra rutet, självklart bör det vara en balans i parternas ekumeniska strävanden.

  När det gäller Islamofobin bör det finnas ett motbegrepp för de som trots information om Islams i våra ögon bristande kvinnosyn, drakoniska lagstiftning, bristande jämställdhet, hedersförtryck och bristande demokratisyn och annat förglömt, ändå försvarar Islam och dess företrädare. Vad kan de kallas som står upp för Islam, de som är medlöpare, apologeter till Islam?

  Islamkramare? Vad kallade man medlöpare till nazister och kommunister för?

  Hur som helst torde Islamkramandet vara ett allvarligare problem än Islamofobin, som snarare kan ses som en samlad motreaktion mot Islams bristande samstämmighet med västerländska värden enligt exemplen ovan.

  Extra allvarligt blir det med Islamkramandet då den mest naturliga motpolen, vår ärkebiskop Antje Ackelen tenderar att vara en Islamkramare.

  Gillad av 8 people

 2. larslindblog skriver:

  Man hade ju kunnat tro att Pingstpastorer som till ex. Ulf Sundkvist i Karlskrona skulle värna kristendom. Men icke ! Pastorn tror på ”dialog” och församlingen samlade in kläder till muslimer som f.ö. inhysts på ett centralt hotell !! Församlingsmedlemmarna blev nog lite långa i ansiktet när männen klagade på att det var för få ”märkeskläder” och dessutom vägrade hjälpa till med ”kvinnogörat” att hänga alla plaggen på galgar.

  Själv har jag hela tiden haft uppfattningen att man inte kan tillåta moskeer i Sverige om inte kyrkor får verka i muslimska länder.

  Svaret från (M) och andra har varit att man inte kan ha samma krav eftersom dessa länder inte är demokratier….
  –Nähä–God dag Yxskaft !

  Gillad av 9 people

  • Stockvax skriver:

   Och om ”kvinnogörat” inre passade dessa ”män” borde det med vändande post tagits fram ett lämpligt markområde i norra Karlskrona kommun som behövde ett rejält handgrävt krondike på ett par kilometer. Ett riktigt ”mansarbete” till vilket märkeskläder från Fristads skulle erbjudas.

   Gillad av 7 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Med det resonemanget sätter vi väl VÅR EGEN DEMOKRATI i uppenbar fara?

   När denna ”högkulturimport” nästan uteslutande röstar framförallt på S,
   men även sett till tidigare ”Islamistinfiltration” i MP/(V) riskerar man dessutom,
   att tappa allt eget inflytande över Sveriges framtid…

   Snacka om att tvinna snaran,
   att (M)ed öppna ögon medverka,
   till sin egen snara DÖd…

   Klarsynt eller?

   Tror Drottningen har nått sin inkompetensnivå redan…

   Gillad av 1 person

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Varför inte sända detta utmärkta inlägg till landets ärkebiskop samt till de ledande mediainstituten och politiska partierna för åtminstone en kommentar? Jag tror många skulle finna det värdefullt att få läsa ett sådant svar från de högt etablerade.

  Det troliga svaret blir sannolikt att Omar kommer att klassificeras som islamofob eller kanske till och med som rasist ( dock med med varmt och kärleksfullt överseende från det högkyrkliga hållet) vilket förstärkts av att han lämnat en fullkomlig tro och därför inte kan tas på allvar längre.

  Men vem vet kanske tidningarnas redaktioner kommer att kärleksbomba honom?

  Gillad av 4 people

 4. Gunilla skriver:

  En uppsjö organisationer (i detalj angivna av bl.a Uvell, Westerholm och MO) får skattepengar till sin verksamhet. Verksamheten, på papperet, är samma för alla; motverka islamofobin. Samma anledning till att söka pengar för allesamman. Bakom kulisserna, däremot, verkar man precis för det ändamål som bidrar till den islamofobin som anses funnas. Begreppet strukturell rasism innebär att Sverige inte inför ett islamsk samhälle där sharia och islamska klädregler (i ett större perspektiv del av hederskulturen) råder. All kritik anses vara islamofobi. Då personer från dessa organisationer kommer in i politiken har de bara ett ‘intresseområde’ som de vill arbeta med; rasism och islamofobi. Tänk en hel riksdag som bara jobbar med en sak; och inget som driver landet framåt.

  Gillad av 3 people

 5. Erling skriver:

  Superbra aspekt! Tack för den! Och innan muslimerna gör något borde väl vi svenskar skärpa till oss! Undrar om kristofobin är så utbredd i något land som i Sverige?
  Och i täten tycks skattefinansierade Svenska kyrkan vandra!!!

  Och det är fullt accepterat att tro på vad som helst. Stenar, stjärnor, asagudar, buddhastatyer,
  you name it, men nåde dig om du bekänner Jesus Kristus. Per automatik infinner sig då ironin,
  överlägsenheten, löjets skimmer etc.

  Så än en gång Omar – tack!

  Gillad av 2 people

 6. Gunilla skriver:

  Mera ‘cojones’ från Svenska kyrkan förblir nog en dröm. De är bokstavstrogna och ‘vänder andra sidan till’. Bra stt du beskriver det ensidiga ‘samarbetet’ mellan svenska kyrkan och moskeer. Muslimska barn hålls ju också borta från religionsundervisning när det handlar om kristendom. De ‘får’ inte lära sig om andra religioner. I Indonesien, efter tsunamin, förbjöd de styrande kristna organisationers hjälparbete. För de kunde riskera att människor fick smak för kristendomen.

  Gillad av 4 people

 7. elfyma+ skriver:

  Kristna och muslimer är åtminstone överens om en sak
  -att vi ateister (gudlösa) är förtappade.

  Men de tackar märkligt nog inte nej till våra ”smutsiga” pengar, efter att de ”tvättats” av Skatteverket.
  De ”rättrogna” kräver bara mer och mer och blir aldrig nöjda.

  Gillad av 1 person

 8. Tahmas skriver:

  Ekvationen är enkel. Vurmandet beror på att vi lever i dhimmi systemet, vi står under den muslimska överhöghetens beskydd och vår jizya är att krypa på knä för dessa människor.
  Att våra kristna bröder och systrar slaktas är av underordnad betydelse, det viktiga är att vi inte stöter oss med fredens religion.

  Gillad av 5 people

 9. dogen skriver:

  Mitt dilemma är om jag skall gå ur svenska kyrkan. Precis som den svenska staten har blivit kapad av extremister så har svensk kyrkan blivit kapad av antingen vansinniga utopister alternativt infiltrerade av främmande makt. Så jag vill för allt i världen inte stödja den svenska kyrkans ledning. Men det svenska kyrkan är ju mer än så, eller är den det? Det är alldeles uppenbart att kyrkor snart i snabb takt kommer att konverteras till moskeer. På samma sätt har den svenska staten blivit kapad och används nu till extremisternas syften, därför borde man helt enkelt stiga av och emigrera så att skattebasen eroderas och kollapsen blir påskyndad.

  Det är antingen detta eller kamp på plats, vilket är det mest effektiva? Jag är osäker då jag ser folk runt mig, det verkar omöjligt att mobilisera folk och de flesta får fortfarande sin ”information” från MSM och är därmed omöjliga att nå, det går inte ens att börja att argumentera.

  Så gå ur kyrkan eller inte, vilket orsakar mest skada på Kackelen och hennes gelikar?

  Gillad av 2 people

  • Gunilla skriver:

   Ja, du ska gå ur. Svenska kyrkan är inget villkor för att vara kristen. Jag ser i en, förhoppningsvis nära, framtid en ny kyrka bildas i Sverige. Den kan heta t.ex. Kristna kyrkan. Svenska kyrkan är ingen nödvändighet. Den arbetar idag bara för sitt eget egensyfte.

   Gillad av 2 people

   • Willy Lindqvist skriver:

    Det verkar vara dags för skatteverket att sluta serva Svenska kyrkan med uppbörd av medlemsavgifter. Det enda vettiga är att den som vill vara medlem själva betalar in sin medlemsavgift.

    Gilla

  • B skriver:

   Min första tanke när jag hörde talas om att Svenska Kyrkans företrädare anser att det korsbärande till stöd för de snart utrotade kristna minoriteterna i Mellanöstern kunde anses som okristligt och uppviglande var att jag måste slunga mig ur som medlem med omedelbar verkan, men jag börjar fundera på om det är riktigt. Tänk om jag skulle stanna kvar och försöka påverka kyrkan i rätt riktning? Om alla går ur finns ju till slut inte kyrkan kvar och vad kommer istället? Jag gillar också att kunna gå till kyrkogården och minnas näta och kära, att gå på julotta och liknande och om alla slutar betala så blir det väl inget kvar av detta heller. Och återigen, vad kommer istället?

   Gillad av 1 person

   • Kim skriver:

    B, du gjorde helt rätt som gick ur. Att lämna kyrkan är det bästa sättet att påverka i rätt riktning. Så länge du snällt stannar kvar signalerar du att du är nöjd. Själv har jag inte alls lust att betala för den icke-kyrkliga verksamhet och propaganda som nu finansieras med kyrkoskatten. När skatteintäkterna krymper tillräckligt mycket kommer kyrkans företrädare att inse att folk vill ha just en kyrka och inte en urvattnad, icke-religiös plattform för politiskt korrekt åsiktsspridning.

    Gilla

  • John Nilsson skriver:

   DOGEN,
   Känner som du, när det gäller Svenska kyrkan. Tröstar mig med att bland annat Annika Borg är en del av samma kyrka.

   Det du uttrycker är väl också att svensk flyktingpolitik håller på att skapa nya flyktingar? Det måste väl ändå vara ett misslyckande för denna politik? Om man vill forma en vacker trädgård, är en grundläggande regel att åtminstone inte trampa ner de önskvärda växter som redan växer där, innan man börjar tänka på att plantera nytt. Så kanske kan man säga att Sverige har dåliga ”trädgårdsmästare”, som är dåliga på att ta vara på, och vara rädda om, det som redan är?

   Vad göra? Vet ej, men kommer att tänka på nedan länkade video av Lucian Valsan, där han talar mest om aktivism relaterat till mäns rättigheter och feminism (aktivism-delen kommer efter 16:05), men eftersom feminism, ”antirasism” och islamofobi, synes ingå i samma paket, tycker jag den är relevant:

   Lucian Valsan ICMI16 London:

   Gilla

  • bomarkusson skriver:

   Tyvärr har jag fattat ett beslut att lämna Svenska Kyrkan, Det har varit ett svårt beslut men tack vare ärkebiskopen har det blivit ett lätt beslut. Jag är kristen men inte troende. Jag omfattar den kristna etiken men om den är gudomlig har jag ingen aaaaning om.
   Jag har tyckt att Svenska Kyrkan har varit kulturbärande men det har den upphört att vara. Mitt samvete säger mig att jag inte kan stanna kvar i något,, som totalt kapitulerat för Islam. Och inte vilket Islam som helst utan ett Islam som är salafistiskt och wahabitiskt med stark anknytning till det muslimska brödraskapet.

   Det är naivt att tro på en dialog. Salafisternas agenda är att infiltrera steg för steg.

   Nu ger jag fan i svenska kyrkan.

   Gillad av 1 person

 10. Bjarne Däcker skriver:

  Det är självklart att en relation måste vara jämbördig och symmetrisk. Mohamed Omar berättar väldigt konstiga historier från Uppsala och Gävle. Om de kristna agerat på detta mesiga sätt så är det klart att de inte får vederbörlig respekt. Om Sverige skulle vara multikulturellt skulle vi behöva många fler hinduer, buddhister, shintoister, konfucianer, animister etc. Vi andra måste klargöra att i Sverige är religion en privatsak och tillhör fritidssektorn.

  Gillad av 1 person

 11. Sten Lindgren skriver:

  Grundproblemet i Sverige är väl att religionsutövandet kommit att bli en nischartad verksamhet som sker rent rutinmässigt vid födslar och dödslar. Detta i sin tur har sannolikt uppstått som en följd både av en tilltagande fixering vid världsliga ting i befolkningen och som en följd av en högst medveten politisk påverkan från vänsterhåll under många decennier.

  Detta innebär att det inte har varit så givande att vara verksam inom kyrkan och det är möjligt att den senaste tidens utveckling därför ses som en vitamininjektion av vanliga hederliga bland kyrkans personal. Samtidigt finns ett ledande fulskikt inom kyrkan som har bestämda politiska avsikter.

  När det gäller befolkningen i stort så vill den nog om den tänker efter helst fortsätta sina liv i ett samhälle baserat på kristna värderingar även om man inte riktigt har klart för sig sambanden och både är rädda och ovana att uttrycka sig om sådant.

  Slutsatsen är att vi får fortsätta vänta på den eller de personer (er) som kan sätta ord på dessa känslor så de når ut i folkdjupet. Att den dagen kommer är jag övertygad om men svenska folket är knappast ens yrvaket ännu, till skillnad från i Tyskland där ett av dagens diskussionsämnen är förbud mot heltäckande slöja.

  Gillad av 1 person

 12. tirutaa skriver:

  Återigen lyfter Mohamed Omar upp det självklara. Benar ut frågan om kristofobi från många håll, utifrån verkligheten. Avslöjar det förljugna, rent av det fördolda, det som man kollektivt inte låtsas om. Då finns den inte. Och det verkar vara just de som ropar högst om alla människors lika värde, som inte följer sina egna mantran om detta lika värde. Inte är ju de kristna, eller jezidierna för den delen, jämförbara med dessa stackars muslimer. Tänk på islamofobin. Ett begrepp giltigt enbart i väst.

  Vilka kristna är det som förföljer och dödar muslimer? Inga. Vilka jezidier är det som förföljer och dödar muslimer? Inga. Hur kommer det sig då att det är så synd om just muslimerna. Att ta avstånd från och kritisera islams ideologi, är inte rasism, eller kalla det då för islamofobi (ordet går ju inte riktigt att begripa som något annat än som en stoppsignal för vidare diskussion). Det är att ta avstånd med argument. En helt normal intellektuell tankeverksamhet i vår upplysta värld.

  Kanske den enkla anledningen med den makalösa fokuseringen på muslimer i väst är att de är sådana mästare på SJÄLVÖMKAN. För mig är det häpnadsväckande med vilka verklighetsförvrängande glasögon de ser på världen. De verkar faktiskt tro på denna islamofobi. De verkar heller aldrig se sitt eget hat mot judar – antisemitism kallas det, även rasism – eller sitt alltmera synliga hat mot de kristna – det som då kallas för kristofobi.

  Tack Mohamed!

  Gillad av 4 people

 13. Elisabet Henriksson skriver:

  Kanske borde alla kristna församlingar och ideella föreningar i Svetige söka bidrag för projekt i syfte att motverka kristofobin?! Projekt innebärande att resa runt i muslimska miljöer och/eller bjuda in muslimer och för dem berätta om kristendomens kärleksbudskap och de 10 budorden samt återge berättelserna ur nya testamentet.
  Undrar just hur många sådana ansökningar som skulle få bifall.

  Gillad av 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Skulle enbart mötas av hånskratt hos handläggarna!

   Är väl enbart hos Allmänna Arvsfonden en förening kan söka medel,
   då för att motverka Islamofobi,
   motsatsen är nog en ren utopi?

   Hos MUCF är det väl enbart Riksorganisationer som kan söka?

   Gilla

 14. BjörnS skriver:

  En bra krönika med en tydligt och högst rimligt budskap.

  Sekulära muslimer är inget problem pga av sin religion då de tar den som en privatsak och har en flexibel och pragmatisk syn på den. Men de är tystlåtna. Istället finns det en stor grupp som är dogmatiska och som vill underordna alla andra sin världsbild. Det är de som organiserar sig och som kyrkan vill ha en dialog med. Lycka till, det lär behövas.

  Islamofobi är ett lika urvattnat begrepp som fascist, rasist och främlingsfientlig. En fobi är en obefogad rädsla. Givet många svenska muslimers militanta hållning och ovilja att anpassa och integrera sig, andelen IS-resande från Sverige, hur Islamskt styrda länder fungerar, budskapen i Koranen om icketroende, islamistiska terrordåd och så vidare, måste jag börja ifrågasätta om rädsla för stora delar av Islam inte är befogad.

  Gillad av 3 people

  • Kristina von Heland skriver:

   Jag anser just att begreppet fobi är en rädsla som är en irrationell känsla. Jag anser att islamofobi är ett språkfel. Det ska heta islamkritisk, Allahförnekare eller nåt. Att kritisera islam har inget med en obefogad rädsla att göra. Jag är också kritisk till kommunismens och socialismens härjningar. Lider jag då av kommunistfobi. Att låna ett ord från psykologin och baka ihop till ett nyord beskriver ju mig som skvatt galen utan rationella skäl att kritisera. Min kritik har nu övergått i förakt och en nedvärdering. Misstänksamhet. Den kan vara befogad eller obefogad-tycker den glider över till befogad. Nästa steg blir hat-hat föder hat. Att åka till Turkiet nej tack. Att kalla demonstrationerna för demonstrationer i MSM men hallå! En dem är den fria människan som uttrycker en kritik mot något. Här är det utkommenderade människor som flaggar till stöd för att inte mista jobb, bli sparkad och torterad. Som i gamla kommunistländerna då gubbarna stod och applåderade diktatorn-den som slutade först var rädd att bli skjuten så de stod i evigheter. I Polen blev man tvingad att ”demonstrera” på 1 maj-de gick från hus till hus och sparkade ut folk att gå under fanan. Mina polacker stängde av radio och SVT för att slippa höra internationalen för då blev de sjuka…

   Gillad av 1 person

 15. LIsa C skriver:

  Det kommer att krävas ett arbete under lång tid, eller en katastrof, för att få alla dessa, som stiger upp tidigt på morgonen, åker till arbetet, handlar på ICA, bor i sitt hus eller bostadsrätt, och har sommarstuga i skärgården, att inse och reagera på det som händer utanför sin komfortzon. Man läser MSM och pratar om att springa maraton i NY elle Sydney, sätter sina barn i privata skolor. Man vet inte hur det ser ut eller vad som är på väg att hända i vårt land, och man bryr sig inte så länge ens cirklar inte rubbas.

  Så, MO, ditt upplysningsarbete behövs länge än. Men jag hoppas vi blir allt fler som kan bidra!

  Gillad av 4 people

 16. B skriver:

  Jag tycker det är väldigt skrämmande med den svenska undfallenheten inför islam. Vem tror att vi ursvenskar kommer att få det bra i ett allt mer muslimskt Sverige? Och nej, jag hatar inte enskilda muslimer, jag vill bara inte leva i ett land där en stor del av befolkningen är muslimer eftersom landet då egentligen är muslimskt. Jag gillar våra västerländska och kristna traditioner, allt från luciafirande på förskolan till mänskliga fri- och rättigheter, religionsfrihet och jämställdhet mellan kvinnor och män. Varför i hela friden skulle vi vilja byta ut detta och få vårt fantastiska samhälle (som i och för sig har en hel del fel och brister, men som har varit väldigt bra att leva i trots allt) mot hur samhället ser ut i MENA-länderna? Är vi inte kloka?

  Gillad av 3 people

 17. Erik skriver:

  Skälet till asymmetrin är underordning och överordning.

  Jag som vit, medelålders man och kulturellt kristen betraktas som överordnad.

  Godtycklig muslim betraktas som underordnad.

  Ordningen leder i svensk kontext till att jag som överordnad ovillkorligen (mea culpa) skall ge extra utrymme till den underordnades excesser för att kompensera för min överordning. En hel del dumheter skall accepteras ty annars är jag som överordnad inte snäll.

  Den invasiva ‘religionen’ islam ges därför över tid en position i det svenska samhället som kommer att vara samhällsförstörande.

  Gillad av 6 people

 18. John Nilsson skriver:

  Islamofobi, ogrundad fruktan för islam, kan bekämpas framgångsrikt genom att ge en solid grund för fruktan av islam, till exempel genom förtryck av, och mord på, icke-mulimer, dödsstraff för äktenskapsbrytare och apostater, och terrorattentat och annan storskalig våldsutövning, i islams namn.

  Gilla

 19. Hovs--hallar skriver:

  Islam är en totalitär, invasiv, våldsförhärligande ideologi konstruerad för att MÄN ska kunna härska oinskränkt över alla andra — och just därför verkar den *älskas* av dagens feminister!

  Att den kunnat lägga under sig en så stor del av världen beror på att den som härskar-ideologi är så djävulskt skickligt konstruerad.

  — du kan mycket enkelt bli muslim, men du kan INTE ångra dig senare!

  — som muslim är det din heliga PLIKT att omvända andra, med våld om så krävs!

  — enda sättet att garantera att du kommer till paradiset är, för en man, att dö i strid för islam!

  — kvinnor har INGEN talan inom islam. Som muslimsk man kan du tom. slå dem om de inte lyder. Vidare kan du som man ha flera hustrur, + slavinnor. Detta underlättar för dig att skaffa MÅNGA barn = FLER muslimer.

  — en muslim har rätt att ljuga och bedra om det gynnar islam

  — islam ska expandera tills den dominerar över HELA världen. Därför är islam ”fredens religion”!

  Vad som händer när en sådan invasiv lära släpps lös i vårt samhälle ser vi redan början av.

  Makthavarna har av någon ideologisk orsak (”PK-ismen”, ”idiotvänstern”) bestämt sig för att ge islam särskild positiv särbehandling för att gynna dess invasion av Sverige.

  De flesta svenskar röstar på de partier som stödjer denna självmordspolitik.

  Gillad av 1 person

 20. bomarkusson skriver:

  Vad är det vi håller på med? Min hustru är arab och berber och jag umgås mycket frekvent med araber. De är sekulära men min hustru tror på Allah men inte på den falske Profeten . Gemensamt för mina vänner är att de alla har upplevt det muslimska förtrycket. Min frus bästis har flera gånger blivit tillsagd att bära hijab.

  Den femåriga dottern till en kristen familj kom en dag hem fullständigt otröstlig. ”Mamma vi kommer till helvetet!” Dottern hade varit i sandlådan med en något äldre somalisk flicka. ”Är ni kristna?” ”Ja” ”Om ni ska vara kristna, får du inte leka med mig, och ni kommer till helvetet”.

  Eftersom min hustru talar arabiska, även klassisk arabiska har jag fått höra mycket bl. a, från SFI (Svenska för invandrare) . Man grips av vanmakt över vad man får höra. (Kanske jag skulle skriva en krönika över detta?)

  Mina vänner är överens att islam definitivt inte är en ”Fredens religion” och uttrycker åsikter att vi är totalt galna som inte förstår hur Islam infiltrerar det svenska samhället. De har stor erfarenhet om hur det islamska brödraskapet arbetar. Islamiseringen pågår i hela MENA. För tjugo år sedan var hijab ovanligt i min frus hemland men är numera är det nästan ett tvång. Min fru arbetade på ett statligt telekomföretag men motarbetades av sin chef för hon inte täckte håret. Först när hon sa att hon skulle göra i framtiden blev det bra.
  Mina vänner är universitetsutbildade och brinner för att börja arbeta och assimileras i det svenska samhället. Jag kan försäkra att de skiljer sig radikalt i det avseendet från majoriteten. majoriteten har dessutom inte ”Flytt för sina liv” De har önskat att komma till ”Schlaraffenland” .
  De går till SFI och skriver upp sig för att få 352:- per dag och avviker snarast. Och ingen Reagerar? Det finns de som ”studerat” SFI i åtta år utan att kunna särskilt mycket svenska. Min fru och mina vänner klarade SFI på några månader är är nu klara med ”grund och ”svenska 1-3), alltså gymnasiet. Det har de klarat av på 18 månader och och vi kommunicerar mestadels på svenska. De har ambitionen att tala avancerad svenska utan brytning. De tycker att man ska läsa svensk litteratur på kursen. De ansåg att Alexsandra Paskalidous ”skrytbiografi ”Bortom mammas gata” var ett veritabelt bottennapp!!! De frågade mig om hon var riktigt …
  Där fick man lära sig att ALLA svenskar är rasister och nazister. Och det kan ju vara bra att veta för en nyanländ.så de kan bli politiskt korrekta svenskar,. Mina vänner börjar förstå att något är totalt på sned i Sverige.

  En vanligt förekommande åsikt är att regimen Bashar Al Assad inta var demokratisk i vår bemärkelse men att vad som kommit efter är en klappjakt på icke muslimer. Fadern till min frus bästis blev skjuten till döds Damaskus av Daesh för ett par månader sedan, när han skulle hämta vatten. Jag såg en bild där han låg skjuten på gatan övertäckt med en filt.

  De, som säger att Islam är ”Fredens religion” är antingen oupplysta, mindre bemedlade å huvudets vägnar eller rena lögnare. Allt enligt mina vänner! Och mig själv!

  The religion of piece .
  They blow you up.
  One piece here,
  another piece there.
  A lot of pieces everywhere.

  PS
  Min frus bästis kommer hit strax för att vi ska äta tillsammans och sedan ska de ut och plocka kantareller. Bara kantareller absolut inga vita svampar om inte jag får godkänna dem.
  Själv ska jag tillverka ett antal kors, som mina vänner vill bära. Jag har berättat om vår ärkebiskops uttalande och om kyrkans åsikt att man inte ska bära kors, ty om detta har Svenska Kyrkan utfärdat en fatwa att bärande av kors är onödigt provocerande! De tror inte sina öron när de förstår den totala kapitulation inför Islam.
  DS

  Gillad av 3 people

 21. Hortensia skriver:

  Du har så rätt, Mohamed. Slipade imamers kluvna tungor och empatilösa jihadisters vässade klingor står mig upp i halsen, men det lär dröja innan hela det extremmesiga svenska samhället slutar försöka vända andra kinden till så ivrigt att strupen blottas, redo att skäras av.

  Terrorreligionen islams aggressiva, opåverkbara utövare saknar uppenbarligen förutsättningar att samexistera på ett anständigt civiliserat sätt med undfallande, kulturellt kristna befolkningar i sekulära samhällen, så det är dags att sätta ner foten…

  http://omni.se/norskt-forslag-forbud-mot-heltackande-sloja/a/4WkLo

  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/tyskland-kan-skarpa-terrorlagar-och-forbjuda-burka

  … eller kraftfullt placera den i bakändan på kroniskt kristofoba, antisemitiska och fundamentalistiskt religiösa muslimer, som bör repatrieras omgående!

  Gillad av 2 people

 22. Hans Erling Jensen skriver:

  Även Merkel sa häromdagen, att tyskar kanske skulle börja att visa sin kristendom något mer synligt, om de var rädda för islam och den starka tro som finns hos muslimer. Henne kommer det annars inte mycket förnuftigt i från.

  Gilla

 23. Birgitta C skriver:

  Nej se, kristofobi behöver inte bekämpas för den är inte rasistisk, begås alltså inte av vita västerlänningar. Till skillnad från islamofobi.

  Gilla

 24. Birger Winsa skriver:

  Kärleken begär inga motkrav, heter det. Därav en kravlös hållning. Det finns kloka muslimer. Även imamer. I Fisksätra lär det finnas en moske som samarbetar med katolska kyrkan och judar. En gemensam loka för alla tre har planerats. Alla svenskar vet att t ex kvinnor inte får köra bil i flera arabländer.,att demokrati är ett ord som de flesta i arabländer inte vet vad det innebär osv. Det är ju ett kristet synsätt. Men kristna arbetar utifrån kärlekens kravlösa verksamhet. Fårahereden påstod att kärleken övervinner allt, även muslimska fanatiker. Men detta kan vara för avancerat tänkande för ateister. Var är deras kärlek?

  Gilla

 25. Ami skriver:

  Både judendom och kristendom är de otrognas religioner. Oavsett vad vi försöker göra så är vi dömda till Gehenna.
  Om judar och kristna inte sätter ner foten så kommer vi att förlora. Islam kommer att dominera samhället inom tio år.
  Vi är skyldiga oss själva och våra judeo-kristna värderingar att göra ett tappert försök att återta vår plats i samhället som ledare av ett homogent och tolerant samhälle. Även ateisterna har en skyldighet att värna om oss. För mycket står på spel om vi inte kraftsamlar.
  Jag har två religiösa symboler runt min hals, Davidsstjärnan och korset, det är ett sätt för mig att värna vår judeo-kristna tradition och ett sätt att visa omgivningen att vi står enade mot hatet och stå emot en religion som vill ta kål på oss.
  En religion får inte och skall inte dominera andra troende, vi tillhör bokens folk och det skall vi vara stolta över.

  Gilla

 26. Ulla L skriver:

  Att tillåta inflyttning av muslimer till vårt land kommer att leda till Svenska kyrkans självutplåning. Utvecklingen är tydlig för dem som kan historia och har ögon att se med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.