Är moskéer mer värda än kyrkor?

mohamed omar

Mohamed Omar

Vi befinner oss i den islamiska fastemånaden ramadan. För de fromma är detta en månad att öka sitt religiösa nit, att be mer och med mer inlevelse, att ge mer allmosor och att läsa och begrunda Koranens visdomar.

En gärning som i traditionell islam ses som särskilt god är jihad, det heliga kriget. Numera finns det muslimer som känner sig obekväma med jihad och menar att det bara är till för försvar. Men så finns det andra grupper som vill hålla fast vid hur jihad beskrivs i Koranen och profeten Muhammeds undervisning. Det är då det blir farligt.

Profeten Muhammed utkämpade sitt första och viktigaste slag mot ”avgudadyrkarna” under ramadan och månadens helighet gjorde att detta heliga krig blev ännu heligare. Jihadistiska grupper som Al-Qaida och Islamiska staten (IS) blir något ivrigare i fastetider.

Vad handlade Muhammeds krig om? För att göra en lång historia kort: Muhammed såg sig som den renaste av monoteister och hatade ”avgudadyrkan”. Han ville rensa hemstaden Mecka från ”avgudabilder”. Men meckanerna vill ha kvar dem och så blev det krig. När Muhammed till slut erövrade Mecka förstörde han alla bilder.

Muhammed instruerade också sina följeslagare att krossa varje styggelse till ”avgudabild” de kom över. Det är sådana instruktioner IS stödjer sig på när de går lös på gamla statyer med släggor och bomber. Det är lätt att se att kristna bilder av Jesus och Maria med flera kan reta gallfeber på någon med en sådan mentalitet.

Ja, särskilt under ramadan när man tillbringar mer tid i moskén med att läsa Koranen och de fromma legenderna om Muhammeds krig och att lyssna på suggestiva predikningar om de goda muslimska monoteisterna och de vederstyggliga avgudadyrkarna.

Någon lättrörd, religiös svärmare kan få för sig att detta onda måste utrotas här och nu. Att ”avgudabilder” och ”avgudadyrkan” inte ska tolereras under denna heliga månad. Det kan ha varit en man av det slaget som måndagen den 27 juni gick till anfall mot Sankt Pauli kyrka i Malmö.

Vi vet att i alla fall att när polispatrullen kom in så höll han på att slå sönder saker, skrikandes ”Allahu akbar”, iklädd arabiska kläder. ”Han var fullständigt galen och gick till attack mot poliserna med träpåk. Han greps efter visst tumult och tumultet har fortsatt här inne på polisstationen”, sade Mats Attin på kriminaljouren i Malmö till Sydsvenskan.

Lars Förstell, presstalesman på Malmöpolisen, gav ytterligare förklaringar till 24Malmö.se. Mannen var ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”. Han är nu misstänkt för våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, olaga intrång samt grov skadegörelse. Ja, polisen misstänker också att mannen gick till attack mot kyrkan för att den är en symbol för den kristna tron.

Den här typen av attacker är mycket vanliga i muslimska länder med kristen minoritet. Där lever de kristna i ständig fruktan för angrepp mot liv och egendom. Kristna är idag den mest förföljda religiösa gruppen, och det beror till stor del på islamisk kristofobi. I flera islamiska länder är dessutom kristofobin sanktionerad av staten genom diskriminerande lagar.

På grund av islamisk invandring till Europa sprider sig den islamiska kristofobin även här. Attacken mot Sankt Pauli kyrka är ett exempel på det. Den antirasistiska rörelsen, som tagit sig an ”kampen mot islamofobin”, struntar dock i detta problem.

När den stora moskén i Uppsala vandaliserades i januari i 2015 uttalade sig statsminister Stefan Löfven. ”Det viktigaste nu är att alla tar avstånd från det här”, sa han. ”Jag vill samtidigt berömma dem som varit ute och gett de drabbade sitt stöd. I Sverige ska ingen behöva vara rädd när man utövar sin religion”.

I Sverige ska ingen behöva vara rädd när man utövar sin religion. Man får förmoda att han med ”religion” även menade den kristna religionen. Ändå är det tyst från regeringen när en kyrka attackeras.

Under torsdagen meddelade tingsrätten att kyrkovandalen släppts fri, med motiveringen att brottet inte är tillräckligt allvarligt för att hålla honom inlåst under fortsatt utredning.

45 thoughts on “Är moskéer mer värda än kyrkor?

 1. Madelaine Fusfield skriver:

  Muslimer har inte monopol på hat. Det var inte så länge sedan goda kristna förstörde synagoger och judisk egendom. För att inte tala om Reformationstiden då protestanter stred mot katoliker och enormt mycket kyrklig konst förstördes. Och detta skedde trots att kristendomen inte predikar jihad. Huruvida religiös tro fyller människor med hat eller den endast är en bekväm ursäkt för känslor som är medfödda är svårt begripa. Det är uppenbart att kulturskillnaderna som Sverige och Europa f.n. brottas med inte framkallar de bästa sidorna hos någon.. Man kan bara oroa sig för hur det ska sluta.

  Liked by 1 person

  • arne skriver:

   Detta är ju rena dumheter. Dessa histororiska referenser är bara en kvalitativ jämförelse inte en kvantitativ. Det är som att jämföra en kinapuff med little boy. Det är alldeles uppenbart att islam är vår tids nazism men vi befinner oss ännu i förkrigstiden där vissa såg både för och nackdelar med nazismens framväxt, och inte förrän katastrofen var ett faktum så såg alla vad som hade varit uppenbart länge.

   Det är ett helt irrelevent och barnsligt argument att muslimer inte har monopol på hat, det hade inte Hitler heller. Din relativism är det verkligt farliga i detta.

   Liked by 10 people

   • SG skriver:

    Att påstå att islam är vår tids nazism är som att påstå att kristendom och nazism är samma sak. Det är islamismen i dess olika former som institutionaliserar hatet mot den andre. Koranen är en bok. Islamismen är ett politiskt verktyg, snarlikt det du begagnar dig av när du skriver den här kommentaren i avsikt att skapa rädsla. Vad åstadkommer vi genom att ersätta profeten med nationen? Det enda sättet att bekämpa främlingsfientliga våldsbejakande ismer är att skapa ett alternativ som människor kommer att identifiera sig med för att det är bättre. Varje tänkande människa som inte är omedvetet styrd av sin egen rädsla förstår att detta inte kommer at åstadkommas genom att likställa islam med nazism.

    Liked by 1 person

   • arne skriver:

    @sg,

    då skall vi se.. nej jag tycker inte man kan likställa kristendom och nazism, även om det begicks övergrepp i kristendomens namn i en svunnen tid, dagens kristet motiverade övergrepp är försumbara. Däremot om vi ser till islam så underblåser denna religion hat och konflikter på en nivå som är helt jämförbar med nazismen, den enda skillnaden är muslimernas lägre kompetens och organisationsförmåga jämfört med tyskarna. Vem tvivlar på att om Israels grannländer hade haft tyskarnas kompetens att de utrotat judarna i regionen? Grymheterna i islams namn är gränslösa, inte ens kvinnor och barn går säkra, och hatet mot judarna precis detsamma som hos nazisterna, det är välbelagt att nazisterna hade kontakter med muslimska grupper under kriget. Hatet mot judarna förenar, och då nazismen i stort sett är förpassad till historien pga att alla inser ondskan i denna ideologi så lever muslimers hat mot judar och kristna i allra högsta välmåga, judehatet är vida utbrett inom muslimska kretsar och kan på intet sätt avgränsas till ”islamister”.

    Den distinktion du gör mellan ”islamism” och islam är en falsk konstruktion, det finns inte någon sådan gräns, och de som begår mord och övergrepp i islams namn gör det just i islams namn, de åberopar ingen ”islamism”, de åberropar koranen.

    Jag tycket vidare att det är fullt ut berättigat att underblåsa rädsla för islam, vi borde alla vara skräckslagna, ditt önsketänkande om något framtida tillstånd där vi alla lever tillsammanans utan ismer och nationer är en ren utopi, bevisen är övertydliga, från det som sker på Bråvallafestivalen till det kaos och förfall vi ser i MENA när religionen får ökad makt. Se på Egypten, allt fokus i väst var på några enstaka sekulära bloggare, men när det väl gällde vem klev fram? Vem röstade folk på? Muslimska brödraskapet är svaret, är det goda representanter för islam eller ”islamism”? Vad är skillnaden? Islam gör världsliga anspråk och är därmed inkompatibel med moderna västliga nationer, nationer som skapats som den största stabila enhet som man kan organisera likasinnade genom samarbete i, ingen annan konstruktion fungerar, om du inte ser klansamhällen som ett alternativ?

    Så det är bara en analogi, men visst förtjänar islam att likställas med nazism i termer av den ondska dessa idelogier rymmer och hatet mot den andre. Du är medveten om att det är skrivet att man skall dö om man lämnar islam och att om man gifter sig med en muslim så skall man konvertera, eller är detta ”islamism”? Att islam tidigare levde ett mera stilla liv, i varje fall från en västlig synvinkel berodde endast på att dessa regioner kontrollerades av väststödda diktatorer med ett effektivt våldsmonopol. Islam visar nu sitt rätta ansikte.

    Så du får ursäkta sg, varenda tänkande människa håller inte med dig. Men kul med någon som inte håller med!

    Liked by 4 people

   • arne skriver:

    @sg

    Ursäkta ett litet tillägg, men visst är det så att många muslimer hellre levde med den sekulära utveckling som uppstod under Shahen av Iran och Saddam Hussein, problemet är att det inte är dessa som är tongivande längre utom bland önsketänkade västerlänningar. Tar vi exemplet Sverige så har vi fått en häxbrygd där vi skapar bokstavstroende enklaver och terrorister, dels genom invandring men i synnerhet genom en växande religiös underklass, precis som muslimska brödraskapet vill ha det och precis som i Egypten.

    Liked by 2 people

  • Jan Erikson skriver:

   Korkade relativist! Bara för att vi har lärt oss av våra misstag så ska vi tillåta att andra gör dem!? Vitsen med att lära sig av misstag är just att se till att de inte sker igen men det har du tydligen missat.
   Om du med ditt exempel på antisemitism menar nazisterna så ska du också komma ihåg att de styrde kyrkorna och de som verkställde pogromerna var nazistiska organisationer och inte kristna. Nazzarna i sin tur försökt skapa en egen religiös kult som inte hade ett dugg med kristendom att göra. Läs åtminstone på innan du häver ur dig ditt korkade dravel.

   Liked by 5 people

   • SG skriver:

    Du kan i princip byta ut ”nazistiska organisationer” mot ”islamistiska” i din kommentar. Och därefter ”kristna” mot ”muslimer” och ”kristendom” mot ”islam”.

    Gilla

   • Kristina von Heland skriver:

    Jag var för ett tag sedan i en liten tysk stad. Jag skulle på fest på kvällen och tog en promenad. Vid en plats satt en infotavla. Man hade en historisk promenad som skildrade vad som hänt där under kriget. Tysk noggrannhet visade var de judiska kvarteren legat, vad som hänt där. Vid en plats låg det gamla biblioteket. Där hade nazisterna rensat ganska hårt. De hade förbjudit stora delar av GT som ju var skrivet av judar. Det som förbjöds och rensades bort blev ganska absurt-skojigt om inte det hela var så tragiskt Att kalla nazism för kristendom faller platt. Socialdarwinism mer adekvat. Hitler hade ett experiment då han skulle korsa häst med kamel och tror åsna och zebra för att få en härdig korsning med de bästa egenskaperna från varje djurslag. Hitler var ju vegan och stor djurvän, påminner lite om veganerna typ djurens rätt idag. De jämställer djur med människor och vill utrota alla tamdjur för de har dåliga gener och alla ska äta grönt och de vilda djuren ska sedan ströva fritt.I en diskussion med de ledande inom rörelsen på en nätsida föreslog jag gasning av djuren vilket en företrädare för rörelsen tyckte var ett bra förslag.Då jämförde jag med just Hitler för om djur och människor är lika värda så är det ju OK enligt dagens veganer att gasa ihjäl och avliva alla tamdjur och då är det ju OK att göra det med alla människor med dåliga gener också? Då blev de arga och skulle döda mig och det understryker väl min jämförelse-så långt eller nära idag och igår.

    Gilla

  • Gösta Svensson skriver:

   Din kommentar påminner om hur en delmänniskor väljer att förhålla sig till ”vanliga” brottslingar – de fokuserar först och främst på systemkritik och tar helst inte upp individers och gruppers ansvar för sina handlingar. Brottslingen ses som ett offer för den verklighet han eller hon råkar befinna sig i, och primärt skall energin läggas på att kritisera och försöka förändra miljön.

   Nu vet vi ju av decenniers erfarenhet, inte minst häri Sverige, att detta synsätt är felaktigt. Det fungerar helt enkelt inte att försöka angripa problemet så.

   Jag förespråkar att man agerar på två plan samtidigt. Man måste dock alltid primärt se till att skydda medborgarna från de som hotar. Detta måste visserligen ske rättssäkert, men i princip ALDRIG får det betraktas som en förmildrande omständighet om man kan lägga fram den ena eller den andra hypotesen om ”samhällets skuld” eller liknande. Samhället och medborgarna skall skyddas, till varje pris, punkt!

   Jag upplever att det svenska rättssystemet glider alldeles förmycket idag och saknar fokus i alltför hög utsträckning då det gäller denna primära uppgift. Diskussionen hoppar ofta till att söka orsaker som ligger utanför gärningsmannens ansvar. Ett ganska färskt exempel på hur bisarra effekter denna felsyn kan ge, är väl när rikspolischefen Dan Eliasson gjorde sitt avskyvärda, skändliga och motbjudande uttalande angående det mördarsvin som ändade en ung kvinnas liv på ett hvb-hem för några månader sedan.

   Liked by 3 people

   • Kristina von Heland skriver:

    En människa saknar en egen fri vilja i detta synsätt. En människa är inte ansvarig för sina handlingar-goda eller onda. Nu ska ju ett armband skydda kvinnor från våldtäkt-han kanske tror på besvärjelser och lite abrakadabra också? Offer? Smällar man får ta? En våldtäkt idag blir en man dömd till skyddstillsyn för. Även om offret var en 13 åring. RPS chefen verkar ligga helt rätt i tiden enligt det svenska rättssystemet.

    Gilla

  • Aha skriver:

   Vi kan hitta väldigt mycket hat om vi tittar bakåt. Håller vi oss till nutid så är det väl närmast så att det är muslimer som har monopol på
   hatet vilket terrorbrotten och diverse undersökningar entydigt visar.
   Håller vi oss till Sverige så är väl det mest slående hatet utöver ovanstående etablissemangets hat mot de som kritiserar invandringen och mångkulturen. Du blir av med jobb, hängs ut i tidningar, får inte vara med i facket, riskerar stryk på krogen etc.

   Relativiseringen, att vi minsann gjorde dåliga saker förr, är för att uttrycka det milt, en tveksam debatteknik, ofta blir det bara trams.

   Liked by 3 people

  • Hedvig skriver:

   Joodå, men frågan är varför Sverige öppnar sina portar för denna folkvandring från ortodoxt troende, förmoderna, patriarkala klankulturer? Sverige (det svenska maktetablissemanget) håller i rask takt på att gräva sin egen grav,

   Liked by 1 person

   • JAN BENGTSSON skriver:

    MAN kan bara med förundran se,
    hur naiva våra tongivande Feminister är…

    De hen omfamnar lär begränsa deras handlingsfrihet,
    i en inte alltför avlägsen framtid!
    Hen när en orm vid sin barm)

    Ovanstående gäller i än högre grad våra HBTQ-aktiva…
    Där binder man ris åt egen rumpa!

    Vi byter ut ett högt utbildat kultiverat folk,
    mot något helt annat,
    som vi skall hålla under armarna i överskådlig tid…

    Hur dum får hen bli, undrar man?

    Liked by 1 person

   • Gösta Svensson skriver:

    Tron att man är ”tolerant” och en ”god humanist” tror jag är grundorsakerna. Visserligen har man totalt missförstått vad dessa begrepp betyder och vilket ansvar tillämpandet av dem för med sig inför det man ärvde och det man skall lämna till sina efterkommande, men man tror nog att man gör gott och har rätt.

    Sen skall man nog inte räkna bort alla de som faktiskt ser sin chans till ett reellt maktövertagande här! Det handlar nog både om rena landsförrädare och intränglingar med fientliga avsikter. Det är liksom öppet mål för dem med den politik som förts de senaste decennierna. Det finns än så länge endast ett litet, om än bitvis intensivt, psykologiskt försvar mot detta angrepp. Den stora allmänheten är inte riktigt medvetna om vad som sker.

    Gilla

 2. JAN BENGTSSON skriver:

  Det förstår väl Allah att detta är ett ensidigt ställningstagande!
  Gäller enbart gentemot Islam…

  Vita kristna kan ju lugnt sova vidare varje natt i detta land, liksom Judarna.
  Våra makthavare glömmer ju aldrig vilka hemska trauman dessa kan ha utsatts för!
  Stefan är ju ett föredöme, Allah gånger, när det gäller att värna sin utsatta röstboskap…

  Mottot är ett sammansvetsat folk, eller?

  Liked by 3 people

 3. Elisabet Henriksson skriver:

  Jag blir fullkomligt upprörd och väldigt rädd av den fortsatta nonchalansen mot de uppenbara hoten mot vårt samhälle, vår kultur och freden i vårt land.

  Liked by 5 people

 4. Gunilla skriver:

  Hatbrott mot svenskar och kristna (och judar) negligeras i Sverige. Märk väl att de många överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter som begås är rena hatbrott också. Man tycks inte vilja förstå att det pågår ett globalt religiöst krig. Som någon sade; vi är lammen som själva frivilligt får till vär slakt.

  Liked by 8 people

  • Ivar L skriver:

   Vi har ju haft ett flertal sexualbrott och våldsbrott med tydliga hatmotiv mot svenskar, som dubbelvåldtäkten i Strängnäs och Ikeamorden men rätten låtsas som det regnar. Förmodligen bara toppen på ett isberg dessutom.

   Gilla

 5. malmobon skriver:

  Mohammed blev först avvisad av judarna i Mecka, men sedan blev han inbjuden.
  I Medina förvisade han en judisk stam, för att sedan döda den sista, våldtog kvinnor.
  Nu bjuder vi in islam i Sverige, och vad tror ni kommer hända?
  Sossarna är beroende av muslimska väljare, så varför bita den hand som föder en.
  Hjärntvättade sossepensionärer dör ut, och då är den nya väljarkåren muslimer.
  Tyvärr fattar inte sossarna att muslimer lär sig hur systemet fungerar och när dem är tillräckligt många startar dem ett eget parti.
  Malmö är snart förlorat. Demografin håller på förändras snabbt. Åldrande befolkning och stor nativitet med 3 av 4 barn som är av utländsk härkomst.
  S planen är att Malmö skall öka med 6-7000 invånare/år. Förtätning och byggande på fin åkerjord gör att vår natur kommer förstöras. Kriminaliteten öka.
  Robin Hood skatten måste bort. Sossarna måste bort. Malmö måste räddas annars är hela
  Sverige förlorat.

  Liked by 4 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   PARTIET finns redan!

   Ligger lite lågt, tills väljarpotentialen är tillräcklig, kanske 10-15 % om några år…

   Då står Sharialag öppet på dagordningen…

   Det heter hizb-ut-tahrir!

   Sen rullar det på tills de är i mojoritet, i en osäker framtid, mot Kalifatet Swerabia(((

   Liked by 1 person

   • Ami skriver:

    Det stämmer mycket väl Jan att det partiet existerar och är i allra högsta grad välmående. Det är bara att googla så finner man deras hemsida. Det är ingen rolig läsning om man inte är muslim. Skönmålningen på hemsidan är dessutom bortom alla sunda gränser.

    Man kan bara drömma om hur många muslimska organisationer som i detta nu lägger upp riktlinjerna för att till valet 2022 se till att in i Hizb-ut-tahrir kommer in i riksdagen.
    Det hade varit en syn för gudarna när partiet tar plats i Almedalen med sin homofobiska, antisemitiska och anti demokratiska politik och deras syn på världen och samhället.

    När SD talar så är det oftast väldigt många som försöker störa talet, en berättigad fråga är hur många som kommer och vågar störa Hizb-ut-tahrir.

    Troligtvis så kommer en stor del av deras partiprogram utgöras av Taqqiyya för att dölja deras riktiga agenda och med största sannolikhet kommer folk att ta det till sig som ännu ett steg mot mångfaldskultur och att alla skall ha samma möjligheter och rättigheter.
    Teoretiskt är det en väldigt god tankemodell men i praktiken är det ytterst tveksamt om det kommer att leda till något gott i det här fallet.

    Gilla

 6. John Nilsson skriver:

  Om Lars Förstell, eller någon annan i hans position, efter ett angrepp i en moské, hade sagt att den som utfört brottet var ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i moskén”, vad hade reaktionen då blivit, kan tro?

  Liked by 6 people

 7. Ami skriver:

  Om det här brottet inte går till åtal och mannen döms för hatbrott så är vägen öppen för liknande attacker. Synagogan i Malmö har varit utsatt för skadegörelse flera gånger och judiska församling har fått lägga miljontals kronor ur egen budget för att säkerställa säkerheten.
  Attacken i Malmö kan bli ett startskott för en religiös sammandrabbning och jag misstänker att det här var en test från en grupp som vill så oro i folk att besöka kyrkorna och andra kristna institutioner.
  Det som är extra obehagligt är synen på brottet från Polismyndigheten, en sådan nochalant inställning till ett hatbrott tror jag inte det hade varit tal om om det hade varit moskén som drabbades.
  Uppenbarligen är vi inte lika inför lagen längre, många påpekar i bloggen att det håller på att ske en islamisering av Sverige och det kan jag skriva under på.
  Vi får vänta och se när nästa kristna eller judiska instution blir drabbad hur politiker och polisväsendet reagerar.

  Liked by 5 people

  • Gösta Svensson skriver:

   Trots att jag inte är kristen skulle jag mycket väl kunna tänka mig att stödja manifestationer som syftar till att uppmärksamma muslimernas angrepp både mot den organiserade och privata kristendomen. På samma sätt kan jag stödja homosexuellas krav på att bli behandlade som fullvärdiga människor, på en del av de krav miljörörelsen ställer då det gäller att skydda och förvalta jorden vi ärvde till efterkommande generationer och feminismens grundläggande krav på jämlikhet.

   Tyvärr känner jag mig i nuläget inte bekväm med det sällskap jag då skulle hamna i. Människor som ägnar mera kraft åt att fördöma och svartmåla demokratiska och svenskvänliga politiska rörelser, än de gör då det gäller att ta ställning mot islamofascismen, verkar ha infiltrerat och tagit över kristenheten i Sverige. De kristna får nog utkämpa sin inre strid på egen hand först och på så vis försöka vrida rätt den egna moraliska kompassen.

   På sätt och vis kan detta som sagt liknas vid mitt förhållande till både miljörörelse, djurrättsorganisatoner och feminismen: I grund och botten är jag fortfarande positivt inställd till mycket av det dessa rörelser strävar efter och jag erkänner viktiga delar av deras problembeskrivning, men extremister och politiska särintressen med samhällsomstörtande agendor, verkar ha tagit över och jag kan därför inte längre ge dem mitt förbehållslösa stöd. Det finns för mycket ”skit i maskineriet” som måste rensas bort först, om nu inte hela motorn rent av måste bytas ut.

   Gilla

 8. Vishram skriver:

  Finns kanske inga bevis för att det var muslimer som brände ner den historiska klockstapeln i Sigtuna i förra veckan. Men mot bakgrund av den här historien, är det väl en rimlig hypotes som polisen borde arbeta efter. Har man över huvud taget gjort någon polisutredning av den händelsen?

  Liked by 1 person

  • arne skriver:

   Polisen i Sverige har fullt upp med att inte kunna lösa alla sextrakasserier och våldtäkter på festivalerna runt om i landet. Vi har vår helt egen summer of love, den svenska varianten är summer of rape. Är detta sista året med musikfestivaler för ungdomar i Sverige? Vem som är vid sina sinnes sunda vätskor skickar sina barn rakt in gapet på detta patrask.

   Liked by 1 person

   • Ivar L skriver:

    Gratisfestivaler verkar drabbas mest. Den enda lösningen är rejäla biljettpriser (tyvärr) men det drabbar naturligtvis även barn i mindre bemedlade svenska familjer.

    Gilla

 9. Agneta Berglöw skriver:

  Fullständigt oacceptabelt att denne våldsverkare av St Pauli Kyrkan i Malmö släpps fri o att det inte hörs någon kommentar från ledande politiker vare sig på regeringsnivå eller kommunstyrelsen i Malmö.
  Undra hur det omvända skulle följas upp,om någon skulle utöva vandalisering av en moske?
  Tänker även just nu på den förfärliga händelsen på IKEA i Västerås förra sommaren där mor o son knivhöggs till döds av en man från Somalia(tror jag) som redan fått avslag på sin asylansökan o inom kort skulle utvisas.Den mannen fick vandra runt fritt i väntan på avisning.Helt absurt.
  Från regeringshåll hördes inte en enda kommentar av detta oacceptabla vidriga dåd.

  Liked by 4 people

 10. Utlandssvensk skriver:

  Någon som kommer ihåg ”Antifascistiska kommittén för barnens rättigheter””?

  De sysslade under många år med omfattade stölder från svensk kyrkor.

  Från 2005:

  ”Rikskriminalen, Säpo och regeringskansliet har i flera år följt arbetet med att avslöja den mystiska aktionsgruppen AKBR, ”Antifascistiska kommittén för barnens rättigheter”.
  Gruppen misstänks för ett tjugotal stölder ur kyrkor i Västernorrland och Jämtland sedan mitten av 1990-talet.
  AKBR har i brev till tidningsredaktioner och regeringskansliet hotat bränna konstverk som en protest mot att män som utvisats ur Sverige skiljs från barn som de har här.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10731555.ab

  Sen har det varit massor av andra fall med stölder och vandalism i kyrkor och även på begravningsplatser länge.

  Liked by 2 people

 11. B skriver:

  Det borde vara självklart att man ser angrepp på religiösa byggnader lika allvarligt oberoende av om det är en muslimsk eller kristen helig byggnad. Sorgligt och skrämmande (vad ska det bli av denna favorisering av en viss religion och strunt-samma-i-kränkningar-mentalitet när det gäller en annan religion?) hur det ser ut i Sverige idag. Jag tror att det har pratats så mycket om islamofobi att det inte ens går att kritisera den religionen utan att ses som islamofob samtidigt som det har ansetts nästan lite positivt att kritisera, rentav håna, kristendomen. Många, till och med statsministern, har väl fallit in i att behandla religionerna olika. Dags att sätta strålkastarljuset på hatet mot kristna.

  Liked by 1 person

 12. Ami skriver:

  Det som söker en mest är hur kyrkoherden föringar det inträffade (SDS) genom att säga att skadegörelsen inte var så allvarlig och att skadorna redan är åtgärdade.
  Jag har svårt för att följa tankemönstret som kyrkoherden har. Det allvarliga ligger inte i skadegörelsen i sig utan i att en person med en annan religion attackerar en annan religiös helgedom.
  Jag bara gissa att kyrkoherdens uttalande ligger i linje med er ärkebiskop som verkar vara en riktigt ögontjänare till islam och har tydligen avslutat en bön med Allahu Akbar, vilket verkar synnerligen märkligt. Inom islam är Jesus en simpel profet och inte Guds enfödde son men ändå väljer ärkebiskopen att avsluta en bön med orden Allah är större.

  Liked by 1 person

 13. Birger Winsa skriver:

  Det saknas diskussion om varför muslimer påstås till 90 % rösta på vänstern. Kristna har i alla tider röstat på liberaler, moderater, centern och kristdemokrater. Varför är det så? Är det en annan gud? En annan form av insikter? Varför? Kristna jihadister finns det gott om. T ex alla amish i USA, ca 200 000. De söker som många andra kristna religiösa att frigöra sig från all social makt. Total pacifism. Även pacifism uppfattas som tecken på vapenskrammel i det sociala, De deltar inte i samhället. Röstar inte. Politiskt är de längre till höger än de flesta moderater och kristdemokrater. Kallas trots detta av antropologer för kristna kommunister. De är individualistiska socialister. Raka motsatsen till Marx. Islam vill som Karl Marx få all social makt och tvinga åsikten på alla andra. Islamister är kommunister i förklädnad. Ayatollans/arbetarklassens/det olärda folkets diktatur över samhället. Jihad är är antingen underkastelse under själen eller bokstaven. Anabaptister som amish söker frigöra sig från allt samhälleligt. Det är inte en slump att Hus, Wycliff, Luther, katarer och valdensare kallade påven för självaste djävulen i struthatt och långkofta. Påven ville ju ha social makt som islamisterna. (Inte kanske dagens påve.) Detta är förmedeltida i islam. Medeltida hos påven. Islamisterna är 1500 efter sin tid. Men nära 1800-tals mannen Marx. De som underkastade sig bokstaven kallas föraktfullt för Bokens folk av profeten. Men idag är islamisterna Bokens folk. Självförakt skulle inte skada.

  Gilla

 14. Hortensia skriver:

  Ramadanraseri kallas företeelsen, tydligen, när muslimer går bärsärkagång just under fastemånaden. Vad mig anbelangar, är sådana galningar inte vatten värda.

  ”Officiellt heter det att muslimer ska undvika ”våld, ilska, avundsjuka, småaktighet, girighet och skvaller” under ramadan, skriver SvD, men i verkligheten sammanfaller månaden med en markant ökning av våldet i samhället.

  Fenomenet har fått öknamnet ”ramadanraseriet”, rapporterar Breitbart, och enligt en studie från Algeriet mångdubblas våldsbrottsligheten under månaden.

  I det nordafrikanska landet ökar antalet bråk och fall av misshandel med 320 procent, kvinno- och barnmisshandel med 120 procent, antalet olyckor med 420 procent medan antalet dödsfall stiger med 80 procent under ramadan.

  Anledningen antas vara att en muslim som inte ätit ordentligt är mer trött och lättretlig än en muslim som har mat i magen.”

  http://www.friatider.se/eu-sprider-islam-i-ny-skattefinansierad-kampanj

  Gemene svensk är måhända icke-troende och vansinnigt tolerant, men kan man bli annat än heligt förbannad över att våldsamma utlänningar, som med utstuderad intolerans, uttalat hat och iögonfallande otacksamhet attackerar vår civilisation ska ”tas emot” och ”integreras” i just Sverige?

  http://www.friatider.se/man-till-attack-mot-kyrka-i-centrala-malmo

  Repatriera mera!

  Liked by 2 people

 15. Ami skriver:

  För att nysta upp ett missförstånd så vill jag ta tillfället iakt. Jag har lärt mig att man är per definition är kristen när man blir döpt och att konfirmationen bekräftar dopet.
  Om en person har genomfört de här två sakramenten och väljer att spränga sig själv till döds och ta andra med sig i sin handling så är väl det inte att beteckna som ett kristet terrorattentat om personen ifråga inte har uttalat kristna motiv till handlingen. Om så var fallet så borde alla mord och dåd vara gjorda i Kristus namn då de flesta i västvärldens är kristna via ovan sakrament.

  Terrorister och självmordsbombare uttalar sig i islams namn och följer de heliga skrifterna och då går tankarna givetvis till att det är deras Gud de avser att ära via handlingen för att göra en god sak och bli martyrer vilket ger dem en expressbiljett till himlen.
  Men jag kan ha fel.

  Gilla

 16. Cassandra skriver:

  Mycket bra inlägg av bl.a. Arne, Gunnar Svensson och Ami bland kommentarerna till dagens utmärkta krönika av Mohamed Omar. Det är i viss mån befriande att efterhand märka en ökande medvetenhet i kommentarsfälten på denna blogg om vad det egentligen är vi har att göra med när det gäller islam. Det verkar som att allt fler inser att tiden sedan länge är förbi för naivt önsketänkande och det är hög tid att tala klarspråk om sanningen.

  Gilla

 17. Ami skriver:

  SG
  Totalitära läror skiljer sig inte nämnvärt ifrånvarandra. Om du har tid och möjlighet så gå in i närmaste bokhandel och köp Koranen eller ännu bättre den engelska versionen med fotnoter.
  Läs på och återkom gärna med kommentarer, och om du har lust fråga om de har en Torah också, vilket de inte har så klart.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.