HITTAT PÅ NÄTET: Skarp kritik mot Svenska freds: ”Verklighetsfrånvända”

Efter att Svenska freds protesterat mot militärövningen Aurora 23, som nyss påbörjades, får organisationen hård kritik på sociala medier.

”En totalt verklighetsfrånvänd klubb av snälla tanter som tycker vi alla ska ta varandra i hand och sjunga We Shall Overcome medan ryssarna härjar i ett av våra grannländer.” skriver twittraren Anders Bergqvist.

Underligt tänkt av Svenska freds, menar Markus Barnevik Olsson, Klimat-, miljö- och energipolitisk talesperson för Gröna Studenter: Vi tränar för att hålla uppe försvarskvaliteten och för att avskräcka en potentiell fiende = säkra freden. Att avstå vore att låta främmande makt att påverka vår försvarspolitik.

Många twittrare menar också att Svenska freds uttalande gynnar Putins krig i Ukraina.

Följ diskussionen här.

Bild: Skärmdump, Omni

Redaktionen