BITTE ASSARMO: Låt dig inte skrämmas – rösta på vad du vill!

När inget annat hjälper mot opinionssiffrorna plockar Socialdemokraterna in sin avlagde partiledare, tillika en av Sveriges sämsta statsministrar genom tiderna, för att han tillsammans med Liberalernas rättrådige ålderman Bengt Westerberg ska skrämma svenska folket att rösta på vänsterblocket. Och sossarnas supertroll, Annika Strandhäll, twittrar förstås om den fantastiska propagandaartikeln – och om hur de väljare som tänker rösta för ett regeringsskifte i princip gör sig skyldiga till brott mot mänskligheten. Skamlöst är bara förnamnet – klassiskt sosseri med andra ord.

Ända sedan valrörelsen började har Socialdemokraterna valt att kritisera motståndarsidan, snarare än att berätta något konkret om vad de själva vill. De bryr sig inte ens om att ge några vallöften. Deras argument för varför folk ska rösta på dem är så barnsliga och banala att man tar sig för pannan. ”Ingen ung ska bli kriminell” – vad betyder det egentligen? Och vem säger emot? Inte har jag hört Kristersson, Thor eller Åkesson säga att de helst vill att fler unga ska bli kriminella, men när man ser socialdemokraternas valaffischer kan man nästan tro det. Allt för att utmåla inte bara SD som nazister, utan även de partier som sagt sig vara villiga att prata med dem.

Ändå är det en sak att ständigt varna för SD, en annan när Socialdemokraterna nu börjar anklaga väljarna. Vem fan tror Annika Strandhäll att hon är egentligen?

Sanningen är att hon inte är något annat än en en storögd, infantil sosse-Stalin som är så berusad av sin maktposition att hon tror att hon kan bestämma vad andra fria medborgare ska rösta på. Vad är nästa steg? Att förbjuda alla misshagliga partier som inte går fot i det socialdemokratiska kopplet? Införa åsiktsregistrering och avskaffa rösträtten för alla som inte röstar rött, grönt eller Center-marinblått?

Med tanke på alla de groteska utspel från Socialdemokraterna på senaste tiden måste man ställa sig frågan vad Strandhäll och hennes partikamrater kommer att göra om det blir regeringsskifte efter valet. Om hatet mot väljarna är så starkt redan innan valet, hur ska det då inte bli om de röstar bort den sittande regeringen?

Jag föreställer mig att Annika Strandhäll redan nu, tillsammans med Mållgan och andra maktgalna ministrar, funderar på om det skulle gå att införa ett lämpligt straff för alla de medborgare som röstat olämpligt. Om de ens kommer att acceptera en valförlust. Det är långtifrån säkert. Det är fullt tänkbart att de istället skulle försöka ogiltigförklara valet med Putin och rysk påverkan som argument.

Annika Strandhälls yttrande är så skandalöst att man blir mörkrädd, för det visar så oerhört tydligt vilken skev syn hon har på demokratin. Hon uppträder ungefär som en gammal träpatron som tog till alla medel för att hindra sina anställda från att gå med i facket.

En politiker som har en så nedlåtande syn på medborgarna, och som försöker skrämma dem från att rösta på det parti de har förtroende för, borde bli av med jobbet omedelbart. Låt oss därför hoppas att den här regeringen byts ut. Och låt dig inte skrämmas. Rösta på vad du vill! Det är din rättighet, oavsett vad den infantila och obildade Strandhäll tycker.

Bitte Assarmo