Gästskribent LENNART WAARA: Hallå, Morgan Johansson! 

God morgon Morgan Johansson! Jag hoppas att du sovit gott och vaknat med en positiv inställning till oss etniska svenskar och att du är beredd att lyssna till vad jag har att säga. Jag misstänker dock att du har viktigare saker att tänka på så här inför valet och att du kanske inte lyssnar som du borde göra. Jag skriver ändock till dig med ett aldrig svikande hopp.  

Om du vill vara en del av, vilket jag ändock hoppas att du vill, det offentliga politiska samtalet eller kanske till och med av den intellektuella diskursen (som du sannolikt varken förstår eller begriper just nu) bör du tänka på en sak. Det räcker med en sak! Det tror jag att du kanske kan klara, med någon liten mental och intellektuell ansträngning. Jag vet, många elaka tungor uttrycker tvivel på att du har den förmågan. Jag har själv ibland elakt kallat dig för Morgan DDR Johansson. Det ber jag om ursäkt för! Hoppas att det hjälper. Jag är ändock en tolerant natur full av positiv tillförsikt så jag hoppas och tror att du klarar den tankeuppgift du får av mig. 

Det enda du behöver tänka på och kontemplera är följande: I det politiska samtalet och den intellektuella diskursen ingår både att själv bli synad och att syna andra. Att själv få kritisera andra men också att själv bli kritiserad. Så enkelt är det faktiskt! 

Det är jobbigt, det förstår jag, med kritik och ifrågasättande eftersom du sitter med lagstiftningsmakten i en socialistisk maktklan omgiven av statssekreterare och politiska rådgivare som stryker dig medhårs och som bejakar (karriärbefrämjande) varje infall du får hur stolligt det än är.  

Det är inte bara personligt jobbigt, jag förstår det Morgan Johansson, det är också politiskt irriterande att bli kritiserad och ifrågasatt. Det är klart att det svider i egot och skapar svåra mentala trauman att bli utsatt för misstroendevotum av Sveriges riksdag och bli räddad av en kommunist, PKK-kurd dessutom. Dessutom får du nålstick av Konstitutionsutskottet (KU) med jämna mellanrum, där till och med dina egna socialister instämmer i kritiken av dina falska fakta och påståenden. Det kan ta tid att komma över allt detta. 

Men, Morgan Johansson, yttrande-, tryck- mötes- och demonstrationsfriheten är grundlagsfäst och det viktigaste skydd vi etniska svenskar har emot maktmissbruk och totalitära tendenser och inskränkningar. Den bör absolut inte inskränkas ytterligare. Minister Morgan Johansson, sluta med att hantera och bemöta dina kritiker med det ena lagförslaget efter det andra som inskränker nämnda borgerliga fri- och rättigheter som faktiskt har sin grund i den franska revolutionen 1789. Du skall inte titta på DDR (Tyska Demokratiska Republiken, en kommunistisk diktatur som föll med braket från en mur) som en förebild som så många av dina partikamrater gjort historiskt. Som förebild skall du ha den amerikanska konstitutionen och främst dess First Amendment. Yttrandefriheten och tryckfriheten är där som den skall vara, dvs total. Jag skall kunna säga och skriva att en spade är en spade och ett spett är ett spett. Jag skall som etnisk svensk ha rätt att kritiskt skriva och säga precis vad jag vill, även sådant som av någon/några kan uppfattas som stötande och kränkande, ja till och med rena ”stolligheter” som exempelvis fakta om andra etniska gruppers IQ. Kritiska påståenden, påhopp, stolligheter och förlöpningar skall hanteras och bemötas i det tidigare nämnda politiska samtalet och den intellektuella diskursen. 

Jag hoppas att du lyssnat. Om du inte instämmer i mitt inlägg, vilket du möjligen inte gör, var vänlig återkom gärna med ett hårt kritiskt inlägg, men svara inte med en lag som inskränker min rätt att kritisera och att säga och skriva vad jag vill. 

I avvaktan på vad som kommer att hända i Sverige framledes, beväpnar jag mig med stark tillförsikt, ökat hopp och en växande positiv mental hållning. 

Lennart Waara disputerade 1980 i ekonomisk historia på en avhandling om statligt företagande i marknadsekonomier. Undervisat vid Uppsala universitet. Arbetat som revisionsdirektör på Riksrevisionsverket. Organisationskonsult med uppdrag åt bland andra banker, företag samt finansdepartementet, utrikesdepartementet och åt Sida i Ryssland. Företagsledare i olika företag bland annat som VD och rektor för Beckmans School of Design och näringslivsdirektör i Örebro kommun. Blogg kring politik, samhälle och kultur: lennartwaara.com

Gästskribent