Gästskribent GABRIEL OXENSTIERNA: Största barriärrevet  

Under många år har vi fått nyheter om att Stora barriärrevet varit mer eller mindre döende, att korallerna blekts och falnat. Sir David Attenborough har sagt att det enorma revet nog kommer att vara helt borta inom några decennier.  

Nu har det glädjande nog visat sig att korallerna återhämtat sig kraftigt under de senaste fem åren, och har sin största utbredning någonsin sedan mätningarna började för 37 år sedan. Se den glada nyheten här

Detta är inte minst en personlig triumf för Peter Ridd, havsforskare vid James Cook University i Australien. Han visste de senaste 5+ åren genom sin forskning att påståendet om ett döende barriärrev var falskt. Han stod på sig mot klimatalarmisternas påståenden om ett döende rev. Det gick så långt att han anklagade kollegor för agendastyrd forskning när de gjorde allt för att dölja att det pågick en positiv utveckling.  

Till sist blev Ridd utmobbad och avskedad från universitetet. Han överklagade till högsta instans, men förlorade till sist. Läs om den legala processen här

Avsked, abrupt slut på karriären, 3 MSek förlorat på advokater. Forskningsfrihet? Åsiktsfrihet? Nej, sådana friheter kunde inte stå emot arbetsrättsliga aspekter. Ridds avsked är en beklämmande historia om hur PK-ister klämmer åt den som har en avvikande mening, även om den är grundad i fakta och publicerad forskning.  

Men idag strålar Ridd ikapp med korallerna av glädje. Se bilden. 

Här är Ridds diagram över korallutvecklingen, man ser tydligt vändningen uppåt från 2012, alltså för 10 år sedan: 

Koraller älskar varmvatten, då växer de bättre. De gillar också CO2, livets gas, som hjälper deras symbiotiska ekosystem att växa. Det allra mesta av det CO2 som släpps ut i atmosfären hamnar också efter hand i haven, där det tas upp av vattnet och formar de karbonater som utgör byggmaterial för koraller. Korallrev utvecklas över tid och har en naturlig variation i sin utbredning. 

Men… när man läser predikotexterna från klimatkyrkan får man snabbt klart för sig att det inte finns någon anledning till glädje. Nej, snart ska alla korallerna dö igen. Svartrockarna på The Guardian är ett bra exempel på hur man vänder det positiva till något negativt, här

Det har funnits koraller som blekts trots att korallrevet växt. Oroväckande!  
Det var blekning även fast det råder La Niña, skrämmande! 
Det är fel sorts koraller som växer! Aja baja!  

Klä er i säck och aska och inse att goda klimatnyheter alltid kommer att tolkas som dåliga nyheter. 

Och glöm föralldel inte att naturliga variationer egentligen inte finns, även om de verkar finnas. För så har IPCC bestämt. Se senaste rapporten, där de tilldelas 0,0 i vikt. I klimatkyrkan får endast ett budskap predikas, att klimatförändringar i sin helhet orsakas av människans utsläpp av växthusgaser.

Korallerna håller inte med.

Gabriel Oxenstierna är fil. dr. i nationalekonomi vid Stockholms universitet, författare till böcker för finansmarknaden, samt fristående krönikör på konservativ värdegrund.

Gästskribent