HITTAT PÅ NÄTET: Ron Paul kommenterar USAs roll i kriget i Ukraina

I en krönika (25/5 2022) kommenterar den amerikanske libertarienske politikern Ron Paul kriget i Ukraina:

”War is a racket, wrote US Maj. General Smedley Butler in 1935. He explained: “A racket is best described, I believe, as something that is not what it seems to the majority of the people. Only a small ‘inside’ group knows what it is about. It is conducted for the benefit of the very few, at the expense of the very many. Out of war a few people make huge fortunes.”

Läs mer här

Ron Paul var fram till 2013 republikansk ledamot av USA:s representanthus för en valkrets i sydöstra Texas. Han var aktuell som kandidat för den republikanska nomineringen till de amerikanska presidentvalen 2008 och 2012.

I presidentvalet 1988 kandiderade Paul för det libertarianska partiet. Paul blev trea i valet efter republikanen George H.W. Bush och demokraten Michael Dukakis. Han bytte därefter tillbaka till det republikanska partiet.