HITTAT PÅ NÄTET: Black Lives Matter-grundarens pengaaffärer väcker misstankar

Skandalerna kring Black Lives Matter tar inte slut. Nu avslöjas att Black Lives Matter-grundaren Patrisse Cullors, som lämnade rörelsen efter ifrågasatta fastighetsförvärv, har kopplingar till flera välgörenhetsorganisationer vars ekonomiska transaktioner väcker misstänksamhet hos myndigheterna.

En av grupperna, Reform LA Jails, samlade 2019 in nära en och en halv miljon dollar, varav 200 000 dollar gick till ett konsultföretag som ägdes av Cullors själv. Ytterligare 200 000 dollar gick till Cullors vän Asha Bandele, och nära 90 000 dollar till en förening som leds av Damon Turner, far till Cullors barn.

Patrisse Cullors misstänks också för att flyttat runt pengar till flera andra organisationer som hon själv är en del av.