BITTE ASSARMO: Politikerna borde be folket om ursäkt på sina bara knän

Nu ska ambulanspersonal utbildas i självförsvar. På vilket sätt ska det hjälpa dem att utföra sitt värv? Ska de brotta ner stenkastare med judogrepp? Avvärja kulor med karatesparkar? Det enda som hjälper mot den typen av våld som ambulansförare och annan blåljuspersonal utsätts för idag är beväpnade vakter.

Det är för övrigt något jag gladeligen skulle lägga en del av mina skattepengar på. Vapenutbildade vakter som kan skjuta skarpt när ambulanspersonal hotas och hindras att göra sitt jobb. Det gör mig förmodligen till en väldigt inhuman och hemsk människa, men vem orkar vara god när godhet innebär ständiga eftergifter för ondskefulla människor?

Men att lägga skattepengar på ”självförsvar”? Knappast. Det är bara ett spel för gallerierna, för att ansvariga politiker desperat vill bevara myten om att våldet går att hantera utan att sätta hårt mot hårt.

Det är när man läser sånt här som man påminns om hur långt det faktiskt har gått. Hade man läst något sådant för tjugo, trettio år sedan hade det enbart kunnat vara ett aprilskämt, för det fanns inte på kartan att folk attackerade människor vars yrke var att hjälpa och vårda. Men idag är det ett stort samhällsproblem, som tillåtits att breda ut sig eftersom våra politiker satt en ära i att ingenting se eller höra – att vara ”naiv”. Och i samma ögonblick som det blev fint och upphöjt att vara naiv blev det fritt fram för våldsverkare att ta över det offentliga rummet och skapa ett samhällsklimat som är helt främmande för den svenska kulturen. De tidigare lugna, tysta och trevliga biblioteken numera är ”mötsplatser” för kreti och pleti, och badhusen ockuperas av ouppfostrade och våldsamma människor som inte fått lära sig veta hut.

Allt detta har förklarats och försvarats med begrepp som ”inkludering”, ”öppenhet” och ”tolerans”. Få politiker har stannat upp och funderat över om det verkligen är deras uppdrag att tvinga svenskarna att inkludera gängkriminalitet i sin vardag, öppna sina hjärtan för våld och hot och tolerera att skattefinansierade verksamheter som bibliotek blir en plattform för våldsverkare. Istället har de kört över oss fullständigt. Vi är deras kassako och med våra skattepengar förvandlar de ett fungerande välfärdsland till ett samhälle som fungerar allt sämre.

De svenska politikernas framfart – och det gäller i stort sett alla partier – är ett fasansfullt svek mot Sverige och svenskarna, och naturligtvis också mot den majoritet av invandrarna som integrerat sig, anpassat sig och som anammat svenska seder och bruk. Hur kunde det ens ske, och varför ställs ingen till svars? Vi har hur många journalister som helst, tunga namn som titt som tätt darrar av vrede över än det ena, än det andra, men inte ens nu, när clowner som Anders Ygeman påstår att de vill ”vända på varenda sten” för att rätta till det som blivit fel, ställs några svåra frågor. Jag menar, varför ska han vända på stenar just nu? Varför inte innan allt började gå åt helvete?

Det finns många frågor att ställa till de politiker som är ansvariga för samhällsutvecklingen. Och de borde inte tillåtas svänga sig med icke-svar och floskler. De borde egentligen låsas in i ett kalt rum och tvingas stanna kvar där tills de faktiskt svarar ärligt på de frågor som ställs och tills de erkänner hur förbannat arroganta de har varit. Sedan borde de be hela svenska folket om ursäkt på sina bara knän innan de avgick och försvann in i anonymiteten. För nog måste det väl finnas folk som är bättre lämpade att styra Sverige än dagens inkompetenta politikeradel?

Bitte Assarmo