HITTAT PÅ NÄTET: Skarp kritik mot universitet när Dickensklassiker får varningstext

Nu varnas litteraturstudenterna på den viktorianska litteraturutbildningens masterkurs på Royal Holloway University of London för Charles Dickens klassiker Oliver Twist. I varningen står att läsaren kommer att utsättas för en bok som innehåller ”barnmisshandel”, ”våld i hemmet” och ”rasfördomar”.

”Det är vårt ansvar att stödja våra studenters mentala hälsa och välbefinnande och innehållsvarningar är en del av detta”, säger en talesperson för universitetet.

Kritiken har inte låtit vänta på sig. På sociala medier är många eniga om att universitetsstudenter som får ångest och oro av att läsa litteraturklassiker förmodligen behöver annan hjälp än en triggervarning och att de kanske borde välja en annan utbildning.

Redaktionen