MOHAMED OMAR: Kvinna och muslim

Jag hittade en intervju med den svenska tjejen Maya som konverterat till islam på ”Malou efter tio”.

Temat var ”Kvinna och muslim 2020”.

Efter att ha mått psykiskt dåligt under en längre tid konverterade Maya Fredin till islam. Det blev hennes räddning. Hon började må bra.

Den som känner till vad som står i Koranen undrar förstås hur en normalbegåvad människa som gått i en västerländsk skola kan tror att den boken kommer från Gud.

Jag är inte säker på att det spelar någon roll för Maya. Hon har nog inte reflekterat över allt som står i Koranen innan hon tog steget in i islam.

Det är nog mycket i den boken hon inte förstår.

Tror Maya på jinner? Det måste man göra som muslim. Tron på att osynliga andar befolkar världen är en del av islams credo. Det går inte att komma runt.

Jag tror dock inte att någon har frågat Maya: ”Du är muslim nu. Tror du på jinner?”

Jag antar att hon inte har frågat sig själv. För det spelar ingen roll. En stor del av islams lockelse är gemenskapen.

Maya kallar sina nya muslimska väninnor ”systrar”.

Många svenska tjejer mår dåligt av konkurrensen med andra tjejer om framgång och skönhet. Kanske var Maya en av dem?

Bland muslimerna behöver hon inte vara jättesnygg för att få uppmärksamhet. Hon behöver inte ha en karriär för att bli respekterad.

Det räcker med att Maya är en vit, svensk konvertit till islam. Det gör henne intressant och värdefull och föremål för massor av positiv uppmärksamhet.

Som svensk tjej är Maya bara en av många helt vanliga tjejer. Som muslim är hon speciell.

Hon berättar för Malou att hon lever i en relation. Jag kan tänka mig att detta kan ha betytt mycket för hennes tillfrisknande från den djupa depressionen.

Som muslim behöver Maya inte swipa på Tinder och bli sårad och nobbad. Hon kommer att få en fin muslimsk kille med hög status. Det ordnar ”systrarna”.

Maya säger att hon känner sig fri när hon har på sig hijaben. Hon slipper leva upp till förväntningar om hur kvinnor ska se ut, säger hon.

Hon säger också att hijaben är ett fritt val.

Om det är så, betyder det att hon kan ta av den vissa dagar när hon inte känner för att ha på sig den?

Jag tror inte det. Tar hon av sig hijaben kommer den varma relationen till ”systrarna” snabbt att kallna.

Malou pratar om något hon kallar ”kvinnliga imamer”. Hon menar en slags motsvarighet till den kvinnliga prästerna i moderna, västerländska kyrkor. Alltså religiösa ledare som står framför församlingen och talar och leder bön.

Något sådant finns inte någonstans i den islamiska världen. Det ses som något totalt oacceptabelt och skandalöst och perverst. Men Maya låtsas inte om det. Hon väljer att inte kommentera skillnaden.

Man måste vara gift en man för att få umgås med honom, säger hon. Hon glömmer att nämna att enligt Koranen kan män inte bara ”umgås” utan även ha samlag med sina slavinnor utan att ha gift sig med dem först.

Profeten Muhammed, enligt Koranen muslimerna föredöme, låg med sina slavinnor.

Men låt oss inte förstöra Mayas nya psykiska välmående med otrevliga fakta.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook.

Du kan visa din uppskattning för skribenten genom att donera via swish till 0760078008 (swishnumret stämmer, även om namnet inte är Mohamed Omar eller Eddie) eller bli månadsgivare på Patreon

Mohamed Omar