BIRGITTA SPARF: Hjältar i praktiken

Våren 2018 fick min Saab 9.5 ett bensinläckage. Enligt Mekonomen Globen berodde det på en trasig bränsleslang som inte längre fanns att uppbringa någonstans på denna jordens yta.

Jag ringde runt till alla Saab-kännare i hela mellersta Sverige. Ingen visste vad det handlade om. Saab-klubben, där jag inte är medlem, intog en mycket amper och avståndstagande attityd. Min Saab blev stående uppe på Mekonomen Globen från maj till och med augusti. Jag blev tvungen att köpa en annan 9.5:a för att kunna ta mig till och från mitt nya uppdrag långt borta i en skärgårdskommun.

När jag slutligen fick tag på Leif Söderlind på Solna Saab-service efter hans semester så förstod han efter två minuters telefonsamtal vad det var som fattades min bil. Tre dagar senare kunde jag hämta min bränsleslang, som han hade fått fram.

När jag hämtade den gav hans gamle far mig en guidad tur bland de parkerade Saabarna som väntade på service. Han berättade hela sin egen långa och fascinerande Saab-historia.

Det är människor som dessa som får Sverige att gå runt! De är de sanna hjältarna! Jag älskar dem! 💖

Birgitta Sparf