BITTE ASSARMO: Abdullahi och Doubakil förlorade – skål för yttrandefriheten!

De båda islamisterna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil, som vid flera tillfällen bagatelliserat IS framfart och ifrågasatt insatser mot terrorister, förlorade yttrandefrihetsmålet mot Göteborgspolitikern Ann-Sofie Hermansson. Hovrätten fastslog att yttrandefriheten har ett starkt stöd i Sverige. Jag säger bara en sak: Champagne! Champagne for everyone!

Utslaget var naturligtvis självklart. Men självklart är ingen garanti, inte i Sverige och framför allt inte när det gäller muslimer och islamister som försöker skaffa sig fördelar genom särbehandling.

Så fort någon kritiserar koranen är hela medieetablissemanget och politikeradeln där och fördömer – samtidigt som ingen ens höjer på ögonbrynen över att andra kritiserar bibeln. Så man kan aldrig riktigt veta när det gäller svensk lag. När det handlar om islam och islamism blir det gärna ”klart yttrandefriheten är viktig men…”

Även om alla med fler än två rivaliserande hjärnceller redan från början förstod att de båda islamistkvinnornas syfte var att försöka skrämma människor till tystnad om den islamistiska extremismen, var det alltså långtifrån givet att rättssystemet skulle fungera. Det är så politiserat, infekterat av den snedvridna PK-ismen och så in i helskotta ängsligt att en grupp jurister och lagmän mycket väl skulle kunna få för sig att det är förtal att kalla en person med extrema åsikter för extremist.

Det är därför jag skålar i champagne denna dag. Det är därför alla, som verkligen på allvar tror på demokratiska grundpelare som yttrandefriheten, bör skåla.

Abdullahi och Doubakil får nu betala Ann-Sofie Hermanssons rättegångskostnader. Då tar de Swish till hjälp. ”Swisha för rättvisa” trumpetar de ut, med den sedvanliga offerkoftan tätt svept runt kropp och hijab. Som om det skulle vara orättvist att just de av alla människor tvingas anpassa sig efter den svenska lagstiftningen. Hallegosingen liksom.

Ännu har det inte kommit några anklagelser om prostitution från public service och sannolikt kommer det inga heller. Sveriges Radio valde redan tidigt sida i det här målet och givetvis valde de extremisternas så jag tvivlar på att Ola Gäverth skulle vara våga kalla de här damerna för swishhoror.

Utan att ställa en enda svår fråga har Sveriges Radio gett röst åt Abdullahi och Doubakil i det ena snyftreportaget efter det andra för att stötta och peppa de två hijabaktivisterna. I ett reportage med den påfallande tendentiösa rubriken ”Vad är det vi gjort?” får alla islamistkramare komma till tals, men inte ett ord lyfts från den motsatta sidan. Istället konstateras att ”det saknas saklig grund för påståenden om extremism”.

Ursäkta mig, men de här kvinnorna har vid flera tillfällen bagatelliserat IS brott mot mänskligheten. Det är ”så kallad radikalisering eller terrorism” och ”terrorismutbildningar” inom citattecken hit och påståenden om att åtgärder mot terrorism är riktade mot alla muslimer hit. Vad är detta om inte extremt?

Nåja, nu har det i alla visat sig att hovrätten lyckades nästla sig ur det politiserade PK-nätet och döma ett korrekt beslut. Jag tvivlar inte på att de två islamisterna snabbt får ihop (horar ihop, skulle väl Ola Gäfvert ha kallat det, om det handlat om några andra än islamister) pengar via Swish för det finns gott om islamister och islamistkramare i Sverige nuförtiden. Men den här striden förlorade de, helt i enlighet med lagen om yttrandefrihet, och de lyckades inte skrämma upp någon enda människa utan fick bita i det sura äpplet.

Som sagt: Champagne! Champagne for everyone!

Bitte Assarmo