HITTAT PÅ NÄTET: Därför kan man inte ställa in julen

I en krönika (21/12 2020) på Ben Shapiros konservativa opinionssajt Daily Wire skriver Ian Haworth om de olika utspelen om att årets jul måste ställas in på grund av covid-19. Julen är en kristen högtid, skriver Haworth, som handlar om att fira Jesu födelse. En sådan högtid kan inte ställas in av politiska ledare:

Whether uttered or alluded to by politicians or journalists, the phrase ”Christmas is Canceled” is beyond absurd. After all, Christmas is the celebration of the birth of Jesus Christ, a Christian observance of the birth of their messiah. The arrogant and mortal words of an autocrat have no bearing on the religious meaning of Christmas, and the idea that such a momentous event can be ”canceled” by diktat is laughable.

Läs krönikan här

Redaktionen