HITTAT PÅ NÄTET: Tror eliten på sin egen coronahype?

I en artikel på sajten OffGuardian (26/5 2020) frågar sig skribenten Kit Knightly om eliten verkligen tror på sin egen coronahype. Idag diskuterar man i Storbritannien huruvida Dominic Cummings, Boris Johnsons chefsrådgivare bör avgå eftersom han brutit mot coronanedstängningsreglerna.

Ett annat fall är epidemiologen Neil Ferguson som låg bakom Storbritanniens stränga coronastrategi. Han kritiserade även Sverige eftersom han menade att den svenska linjen var för mjuk. Sedan bröt dock Ferguson mot sina egna regler och fick avgå.

Kit Knightly argumenterar i sin artikel för att dessa två fall, och andra liknande, handlar om något mer än hyckleri. Det är snarare ett uttryck för att eliten inte tror på den bild som den förmedlar till allmänheten.

Läs hela artikeln: ”The REAL meaning behind Dominic Cummings breaking lockdown”

Redaktionen