NYTT PODDAVSNITT: Ärans och hjältarnas tid – samtal med en bronsåldersentusiast

PODCAST I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 5/5) pratar Eddie (Mohamed Omar) med bronsåldersentusiasten Daniel. För ett år sedan startade Daniel bloggen Brons och Blod där han skriver framför allt om den nordiska bronsåldern, men även om Grekland och Indien och andra delar av världen. Daniel berättar att han redan som barn blev fascinerad av hällristningarnas i Tanum i Bohuslän.

På bloggen gör Daniel fantasieggande spekulationer om paralleller mellan bland andra de nordiska, indiska och grekiska mytvärldarna. Han spekulerar också i om föreställningar och traditioner från bronsåldern kan ha levt vidare in i vikingatiden och ännu längre fram.

Daniel har även skönlitterära ambitioner och skriver berättelser som utspelar sig i den nordiska bronsåldern. Han hämtar sin inspiration från arkeologi, fornnordisk litteratur, indiska och grekiska epos och moderna fantasy-berättelser som Conan Barbaren.

I det allra första inlägget på bloggen den 30 mars 2019 kallar han bronsåldern ”Ärans och hjältarnas tid”.

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan:

Redaktionen