HITTAT PÅ NÄTET: Brittisk polis varnar – kan genomsöka shoppingkassar

Ett nytt klipp visar hur Nick Adderley, polischef i Northamptonshire, varnar medborgarna att polisen kan komma att genomsöka deras shoppingkassar:

”We will not at this stage be starting to marshal supermarkets and checking the items in baskets and trolleys to see whether it’s a legitimate, necessary item but again be under no illusion, if people do not heed the warnings and the pleas that I’m making today, we will start to do that.”

Kassarna (shoppingbaskets) ska undersökas för att fastställa om varorna som inhandlats är ”nödvändiga” eller ej. Under de stränga corona-reglerna som gäller under nedstängningen får man nämligen bara lämna sitt hem för att köpa ”nödvändiga” varor.

Polischefens varning har mötts av ilska av den brittiska allmänheten. Efter en kritikstorm tog polisen tillbaka sitt hot:

Redaktionen