HITTAT PÅ NÄTET: Han kastas ut ur brittiska Labourpartiet för sina åsikter om islam

HITTAT PÅ NÄTET Britten Carl Benjamin, mer känd under signaturen ”Sargon of Akkad”, är en av de populäraste opinionsbildarna på YouTube och profilerar sig som kritiker av politisk korrekthet, feminism och kulturmarxism.

I en ny video på sin YouTube-kanal Akkad Daily kommenterar han att det brittiska Labourpartiet kastar ut en av sina kända profiler: Trevor Phillips.

Trevor Phillips var ordförande i The Equality and Human Rights Commission som sattes upp under Tony Blair. Han kastas ut ur partiet på grund av sina åsikter om islam.

Onsdagen den 13 april 2016 sände Channel 4 en dokumentär med rubriken ”What British Muslims really think” som redovisade resultaten av en opinionsundersökning av brittiska muslimer. Det framkom bland annat att 66 procent av de tillfrågade inte skulle rapportera till polisen om de kände någon som var på väg att bli inblandad i terrorism.

Phillips tolkade undersökningen i egenskap av dokumentärens presentatör. Han uttryckte oro för att muslimerna i Storbritannien riskerade att bli en ”nation inom nationen”.

”Integrationen av brittiska muslimer”, sade Phillips, ”kommer sannolikt att bli den svåraste utmaningen vi någonsin har mött. Den kommer att kräva att vi överger vattvällingsmångkulturalismen som är så omhuldad av många, och att ett anammande av en betydligt mer kraftfull hållning till integration.”

LÄS ÄVEN Mohamed Omars artikel ”Riskerar muslimer att bli en nation inom nationen?” (27/5 2016)

Se videon med Sargon of Akkads kommentarer nedan:

Redaktionen