HITTAT NÄTET: Doomern

HITTAT PÅ NÄTET Doomern är en ny memefigur som blivit populär på Internet. Han representerar unga, vita män som gett upp allt hopp. Doomern är en incel, ofrivillig celibatär, som ägnar sin mesta tid med att spela datorspel.

Han känner dock inte längre som inceln bitterhet över att aldrig ha fått uppleva romantisk kärlek, bara apati och tomhet. För att döva tillfälliga utbrott av ångest, missbrukar Doomern droger och alkohol.

Han gör detta utan att känna någon glädje eller njutning. Doomern har fått sitt namn eftersom han befinner sig i en ständig undergångsstämning – han upplever att han lever i civilisationens ruiner.

Doomern har så att säga tagit ”det sista röda pillret”  och efter detta uppvaknade till livets meningslöshet återstår inget förutom döden och upplösningen i intet. Doomer rimmar med de liknande begreppen boomer och zoomer som beskriver 40-talister respektive generation Z, det vill säga de som är födda från mitten av 1990-talet och 2000-talet. Doomer-figuren är, liksom NPC-figuren, grafiskt baserad på Wojak, som skapades av en anonym författare år 2016 på sajten 4chan.

YouTubern ”Pursuit of Wonder” om Doomer-figuren:

Redaktionen