Hittat på nätet: Lennart Bengtsson talar i Uppsala

HITTAT PÅ NÄTET Lennart Bengtsson, en av Det Goda Samhällets populäraste skribenter, talar i Uppsala torsdag den 16 januari. Han kommer att tala under rubriken: ”En klimatforskares syn på klimatpolitiken”. Föredragsmötet arrangeras av studentföreningen Heimdal i samarbete med Medborgarskolan.

Lennart Bengtsson är professor i dynamisk meteorologi. Han blev filosofie kandidat vid Uppsala universitet 1957 och filosofie magister 1959. Han är professor i dynamisk meteorologi vid Max-Planck-Institut für Meteorologie i Hamburg, och var föreståndare för institutet 1991-2000. Sedan 2000 är han professor vid University of Reading. Professor Bengtsson invaldes 1993 i Kungliga Vetenskapsakademin och utkom 2019 med boken Vad händer med klimatet?, som nominerades till Stora fackbokpriset.

Efter föredraget finns fika till försäljning, och därefter finns möjlighet att ställa frågor till talaren. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar och kostar 20 kronor för övriga. Mötet äger rum i Heimdals lokal på St Larsgatan 10 i Uppsala.

Heimdal anordnar varje vecka föredrag med olika talare. Höstens program och mer information om föreningen finns på hemsidan.