Gästkrönika: Offer för ett bombdåd skriver öppet brev till regeringen

Mona Iréne Schultz är 63 år, mor och farmor. Natten till den 2 november drabbades hennes son och hans familj av ett av de bombdåd som skakar Sverige på närmast daglig basis. Trött på det hon kallar strutsbeteendet i Sverige skrev hon dagen efter dådet ett öppet brev till Stefan Löfven och regeringen på sin Facebooksida. Nu publicerar vi det även på Det Goda Samhället.

I morse blev jag väckt av ett telefonsamtal, som om det vore sig riktigt illa kunde inneburit en ofantlig tragedi.

På bilden ser ni rutan till mitt lilla barnbarns rum och på andra sidan väggen av den sprängda porten låg den finaste lilla killen och sov. Han sov gott i tron att han var trygg i sitt hem. Men kvart över tre i natt väcktes han av ett konstigt väsande ljud och sen exploderade världen!

Någon hade placerat en bomb utanför porten till deras trappingång och hela entrén blåstes ur, taket i entrén föll ner, rutor sprängdes vida omkring, deras ytterdörr for upp, väggen där barnbarnets säng stod fick en stor spricka och glassplitter for in i deras lägenhet. Vi kan bara tacka Gud (?) för att ingen kom till fysisk skada.

Den psykiska vet vi dock inget än, eftersom det kan visa sig långt senare…

Men hela familjen och vi som står dem nära har tusen olika känslor just nu. Det är förutom chock, rädsla för vad som kunde ha hänt, ilska, förtvivlan, förvirring över hur detta kan få ske i vårt land, också djup tacksamhet över att alla är oskadda.

Att de är oskadda är dock inte regeringens förtjänst, får man sorgligt nog konstatera.

Vår förvirring över hur sånt här kan få hända, vem som är ansvarig för svenska folkets och speciellt barnens säkerhet och alla frågor vi har runt denna händelse vill vi ställa till er i regeringen. Ni som väl kan förväntas ställas till svars för hur de kriminella falangerna kan tillåtas härja fritt, utan att ni agerar. Ni som sitter med skygglappar för ögonen och leker med vanliga människors liv. Ni som tror att vi alla är lika blinda som ni tycks vara. NÄR ska ni öppna ögonen och erkänna att ni helt har tappat kontrollen? Att ni inte har en aning om hur ni ska reda ut detta?

För vi vet, vi vanliga människor, fotfolket, vi vet att Sverige, vårt kära fosterland är på väg rakt söderut om ingenting görs i rödaste rappet.

Idag funderar jag och hela familjen på om det alls är tryggt att leva i Sverige längre. Till och med min gamla mamma på 92 uttryckte denna åsikt – och då är detta landet vi alla är födda i, har levt i genom många generationer och det är inte ens ett ”krig” i ordets egentliga mening som jagar oss på flykt…

Barnbarnet som sov i sängen är 8 år, hans lillasyster ska fylla 7 om två veckor. Tills i går kväll upptogs hennes tankar bara av det förestående kalaset. Idag är hon och hennes bror två väldigt rädda svenska barn, vars trygga tillvaro just har rämnat. Deras farmor gråter av sorg över att deras tillit och tron på det goda nu är skakad i sina grundvalar. Jag är idag förtvivlad, förvirrad och djupt bedrövad.

61 reaktioner på ”Gästkrönika: Offer för ett bombdåd skriver öppet brev till regeringen

 1. Skarprättarn skriver:

  Men de som smällde av kinapuffen är minst lika mycket offer som barnen som drabbades! De har hamnat snett i livet och behöver samhällets omsorg, kanske en västindienresa, förtur i bostadskön och en gratis körkortsutbildning! Slippa visa CV vid anställning!

  Jag tycker det är en njugg inställning att bara tänka sig själv. Vi behöver öppna våra hjärtan och visa kärlek till de ensamkommande, till de apatiska flyktingbarnen. Vad är väl en liten smällare i Malmö mot bomberna i Syrien och Beirut?

  Gillad av 6 personer

  • Erik skriver:

   Ibland är ironi inte roligt skarprättarn och detta är ett exempel på det.
   I övrigt min djupaste sympati till artikelförfattaren,den enda ”tröst” jag kan ge är att du är inte ensam i din ilska och vanmakt.
   Själv förbereder jag flytt utomlands eftersom jag inser att det går inte att inom överskådlig tid eller för tiotals år framåt,återfå det Sverige vi hade tidigare och den trygghet vi kände tidigare. För det går ju fortfarande åt fel håll,vi har inte ens stannat upp i försämringen utan den ökar hela tiden. Så min slutsats är att det kommer bara bli värre och värre innan det kanske mynnar ut i ett inbördeskrig som kanske kan bli början på ettbättre Sverige. Eller så blir det än värre efter ett inbördeskrig med ett delat Sverige i olika falanger. Hur som helst med det,jag stannar inte kvar för att uppleva detta mina kanske återstående ca 20 år( är 62 år) .
   Jag läser språk,polska, förbereder mig genom att läsa engelskspråkliga tidningar och ser på engelspråklig TV,har öppnat bankkonton utomlands,håller koll på bostadsmarknaden på de 2-3 alternativa städer jag har i Polen,läser på om polsk historia och politik,söker efter lämpliga föreningar där som vi(hustrun också självklart) kan engagera oss i.
   I dag är det ganska enkelt att flytta till ett annat EU land,men vem vet hur länge detblir så.
   Vi flyttar inom något år.

   Gillad av 11 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Ja, enligt polisen riskerade ju gärningsmännen (kvinnorna) att skadas, då det kan innebära fara för dem att hantera denna utrustning.
   Det behövs alltså varningar till dem, alternativt utbildning i denna konst.

   Gillad av 4 personer

  • Monica Eliasson skriver:

   Erik har rätt. Ironi är ett litterärt verktyg, som i RÄTT sammanhamg kan ha en kraftfull verkan. I FEL sammanhang blir effekten helt enkelt felriktad och direkt osmaklig.

   Gillad av 9 personer

  • Björn skriver:

   Undrar hur mycket mer bidrag folken i orterna måste ha, för att de ”socioekonomiska klyftorna” ska jämnas ut, och vi får lugn och ro i samhället? Om det nu skulle vara så som vissa kriminologer och vänsterpolitiker påstår, att utbredningen av all kriminalitet till största delen beror på ”socioekonomiska faktorer”, varför då fylla på med fler människor utifrån, som saknar både ekonomiskt och mentalt kapital? Det går ju inte att logiskt tolka deras agerande på något annat sätt, än att de medvetet vill skada Sverige och oss svenskar …..

   Gillad av 5 personer

 2. Dalmas skriver:

  Kom ihag bombdadet pa Drottninggatan i stockholm. Regeringen utlovade betongklossar for att forhindra att en terrorist an en gang skulle kunna kora genom folkmassorna till Ahlens. Efter narmare tva ar kom de utlovade belongklossarna. Men de star sa langt ifran varandra att man fortfarande kan kora med lastbil hela gatan — till ungefar 100 meter fore statsministerns hus. Dar ar det stopp.

  Vad sager detta om varderingen av overhetens liv versus den gamla tantens fran Orsa som ar pa besok I Kungl. Hufvudstaden?

  Dalmas

  Gillad av 8 personer

  • Leif Nilsson skriver:

   I Danmark kallar man betongblocken ”koranklodser” (koranklossar). När de är tillräckligt många och stora, så att de kan förhindra lastbilsattacker, säger man att gatan är ”halal-certificeret”. I Berlin försöker man ofta försköna koranklossarna till konstverk.

   Gillad av 11 personer

  • Dalmas skriver:

   Alla Sverige-vanner. Erkanner att det inte finns ett riktigt bra parti for dem som vill bevara ett tryggt och ordnat Sverige. Men det finns grader aven I helvetet.

   Nasta gang, rosta inte av gammal vana. Rosta pa det minst daliga partiet.

   Dalmas

   Gillad av 2 personer

 3. lenam skriver:

  De som påstod sig fly från krig tog kriget hit. Det var inte kriget offer vi fick hit utan krigets förövare. Vi är inte förvånade. Vem som helst kan ljuga sig hit med ”asylrätten” som förevändning.

  Gillad av 18 personer

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Och utanför allt detta, som idag händer i Sverige står i dag en före detta statsminister som var med att driva landet till vad det nu har blivit. Han lever gott, får 100 000 kr för en föreläsning på en timme som betalas av en fattig kommun. I övrigt lever han furstligt ersatt av en rik bank.
  Kanske han i alla fall kunde ta av litet av sitt nya apanage för att hjälpa svenska bomboffer eller i alla fall skämmas för vad han bidragit till att göra med det land som han flera år hade huvudansvaret för. Och hans efterföljare fortsätter på samma sätt. Att göra något kan eller vågar han inte. Bättre i stället att försöka låtsas att inget händer. Kanske är allt bara påhittat av elaka ryssar som ständigt sprider falska nyheter om Sverige. Fotografierna är nog från ett rivningshus i St Petersburg.

  Gillad av 28 personer

  • tc skriver:

   Ingen kommer att skämmas förrän de tvingas till det. Igår noterades av MartinA att det kanske viktigaste med Östlings intervju med swebbtv var att det ger legitimitet åt swebbtv. Därför så är alla som har någon publik profil alls mycket viktiga, Lennart Bengtsson är en sådan person, Patrik en annan. Genom att figurera på swebbtv ger man legitimitet åt denna kanal, något som etablissemanget uppenbarligen fruktar.

   Gillad av 16 personer

 5. Christer L skriver:

  Det här är konkret politik. Detta är konsekvenserna av den politik majoriteten röstat för här i landet. Det är inget tillfälligt, inget enstaka, ingen fobisk farhåga. Detta är också vårt lands framtid om majoriteten fortsätter att rösta som tidigare. Mer och mer sådant här. Vill vi ha det så här? Naturligtvis inte. Men varför blir det då på det här viset?

  Svaret är enkelt. Svenska media, tidningar, radio, teve, har i stor enighet med den ”mångpolitiska” regimen skapat en bild av tillståndet i landet. Denna bild är landets själva ordnande struktur, utan denna bild bryter styrsystemet samman. Vad som saknas är en process som gör att fel och misstag rättas till. Utan återkoppling ökar fel och misstag exponentiellt. Men detta förstår inte den svenska ”eliten” i ledning för landet, regering, riksdag, media, myndigheter.

  Försvarandet av denna Sverige-bild och den politiska enighet den står för gör att landet inte kan styras genom verklighetens landskap. Ledningen kör vilse, men vägrar sedan ändå att rätta sig efter realiteten, fortsätter att hävda bilden. Det vi ser är konsekvenserna av styvnackad centralism, det klassiska misstaget i all politik i alla tider. Och vår tids centralism är mer omfattande än någonsin tidigare, därför att politik gått in i precis allt i samhället.

  De politiskt ansvariga ser överhuvudtaget inget annat än Sverigebilden – och den personliga inkomsten och statusen, förstås. Så hur går dessa bombsprängningar och annat in i bilden? – Jo, det gynnar krafter som har sitt ursprung i vit makt-rörelsen att sådant här förekommer, men det är oacceptabelt och vi ser till att dessa kriminella spåras upp, grips och ställs inför domstol.

  Gillad av 4 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Christer L — det vi ser är följden av att Sverige domineras av en ideologisk sekt styrd av en PK-ideologi som struntar i verkligheten. Makthavarna tillåter att kriminella element dominerar i det offentliga rummet, sådana som även bränner bilar och på alla sätt demonstrerar att de numera är landets verkliga härskare. Detta är bara förövningar till ett kommande inbördeskrig.

   Gillad av 1 person

 6. Pelle skriver:

  Visst blir man nedstämd och känner djupaste sympati med textförfattaren. På Sveavägen 68, i sosseklaturans högborg, anses dock sådana här texter vara hot och hat som måste bekämpas hårdare än hårdast. Om de alls tänker sig några åtgärder i dagens Sverige är det mot oroliga medborgare snarare än bombmännen. För egen del erkänner jag: Jag hatar Löfven, Morgan, Damberg och hela det rödgröna anhanget innerligt och hoppas de som individer får uppleva den djupaste personliga olycka och sorg.

  Gillad av 16 personer

  • Margareta skriver:

   Håller fullständigt med denna text ovan, liksom de flesta inlägg här i detta ämne. Tyvärr fungerar inte min ”gilla-funktion”. Men tack för alla insiktsfulla inlägg om den fruktansvärda och oerhört sorgliga utvecklingen i Sverige.

   Gillad av 2 personer

 7. Aurora skriver:

  M Löfvens ens läser detta så kommer han ändå inte att röras i ryggen av det. Detta är det Sverige som svenska folket får höra att det är vår skyldighet att ta hand om dessa människor. Tig och acceptera din skyldighet. Nu har vi förstått att Migrationsverket och Migrationsöverdomstolen står över t.o.m Säpo som är satta att skydda vår nation. Mördare och terrorister ges fristad i Sverige istället för lagstadgade straff i sina egna länder. Inget skyddsansvar för svenska befolkningen finns.

  Gillad av 8 personer

 8. Hortensia skriver:

  Tack, Mona Iréne Schultz, för en isande klar bild av det nya, spännande Sverige ur oskyldiga, värnlösa brottsoffers perspektiv.

  Vi är nog många infödda svenskar, som är förtvivlade, förvirrade och djupt bedrövade, men på god väg att bli heligt förbannade.

  Gillad av 12 personer

 9. Dandersan skriver:

  Skrämmande och avslöjande.
  Tycker mig se att isoleringen i entren är underdimensionerad för vårt klimat med alltför stora klimatavtryck som följd.
  Bra att detta avslöjades!
  Vi lever i klimatnödläge och bör satsa allt på att minska våra avtryck.
  Regeringen arbetar för fullt i denna anda-hoppas ni kan gilla detta!

  Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   Även underdimensionerat för att stå emot improviserade bomber i vårt nuvarande, mångkriminella samhälle. Inte ens i dagens projekterade nyproduktioner har bostäderna ett adekvat skal och stomme. Hemma vill man kanske hänga av sig bombdräkten, men det är inte random galgstång, tamburmajor eller herrbetjänt som orkar bära upp den. ”Tänkte inte på det…”

   Gilla

 10. Aha skriver:

  Åtgärdslista för minskat antal bombningar;
  – tre halvallvarliga brott = 10 – 15 år i fängelse. Efter ett tag kommer gatorna att bli fria från livsstilskriminella. Bombmän blir sällsynta.
  – ingen hänsyn till ålder. Man får köra komvux när man kommer ut och skylla på ungdomlig förvillelse när man sedan söker jobb efter 10 år i fängelset
  – utvisning i alla lägen
  – indragna bidrag när det börjar arta sig illa i familjen

  Låt det svida. Västvärldens rättsväsen låter istället befolkningarna lida.

  Gillad av 12 personer

 11. Björn skriver:

  Är dessa ”satans mördare” jämt fördelade över HELA befolkningen, om man bortser från ”socioekonomiska faktorer”……? Att antalet sprängningar(men även rån, misshandelsfall och våldtäkter) ökat i takt med den enorma invandringen från MENA, är kanske bara en slump….?

  Gillad av 3 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   De växande klyftorna yada yada… Men beträffande de expanderande sprängkratrarna är tystnaden dånande. Endast avlöst av de öronbedövande krevaderna.

   Gilla

  • Nils Dacke skriver:

   Exakt, var är Löfven dessa dagar när landet utsätts för omfattande sprängningar bland vanliga bostäder och potentiella terrorister släpps fria i samhället pga det är för farligt att utvisas?. Vi behöver NU en ny ledning för landet som vill och vågar ta ansvar hela vägen, tänk om vi skulle attackeras militärt av främmande makt och med denna helt inkompetenta regering vid makten.

   Gillad av 3 personer

 12. Palle9 skriver:

  Mona Iréne Schultz: Tack för din krönika, sorgligt att små barn ska behöva utsättas för detta.
  I veckan uttalade en expert på nationella bombskyddet att situationen i Sverige beträffande antal sprängningar är unik bland industriella länder – speciellt om man beaktar vårt lands relativa litenhet befolkningsmässigt. Detta nationella bombskydd måste för övrigt vara ytterst hårt belastat, förvånar mig faktiskt att de orkar med sin uppgift.
  En annan form av brottslighet – skolbränder – har också diskuterats. Frågan har gällt om vårt land har flest skolbränder i världen , och t.ex. överskrider USA:s motsvarande siffra i absoluta tal. Viss tveksamhet råder pga hur statistiken förs i olika länder, men bara det faktum att det råder tveksamhet i frågan när vi jämför våra 10 miljoner invånare med USA:s ca 300 miljoner säger en hel del …
  Förhoppningsvis börjar den kvinnliga delen av befolkningen vakna till insikt om att vårt land under denna och de närmast föregående regeringarna är på väg åt helt fel håll – och drar de rätta slutsatserna av detta faktum.

  Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Förhoppningsvis börjar den kvinnliga delen av befolkningen vakna till insikt om att vårt land under denna och de närmast föregående regeringarna är på väg åt helt fel håll – och drar de rätta slutsatserna av detta faktum.”

   Hoppas på det bästa, men förbereda för det värsta.

   Gillad av 2 personer

   • cmmk10 skriver:

    Precis, jag tror tyvärr att det skall mycket till innan en tillräckligt stor grupp kvinnor inser sammanhangen.

    Det är inte ens säkert att de ändrar sig även om detta sker. Folk röker, trots att de vet att det är farligt, då de sociala fördelarna kortsiktigt överväger.

    Gillad av 2 personer

 13. Thomas Ek skriver:

  Till Mona Iréne Schultz är 63 år, mor och farmor
  Tack för Du tog dig tid till att försöka väcka regeringen.
  Beklagar verkligen den sorg Du drabbats av.

  Mitt råd till dig;
  Uppmärksamma dina familjemedlemmar om de möjligheter andra länder erbjuder. Uppmuntra dina barn till att lämna Sverige.

  Gillad av 1 person

 14. Hasse skriver:

  Är det fler än jag som upplever att ”det PK-istiska manifestet” eroderar som ett sandslott på en upprörd strand? Godhetens posörer håller på att kläs av inpå bara skinnet. Pizza, Råtta, Netflix, Små-Grodorna som kulturell humor, eller Fanta spelar mindre roll. Idag står de tysta och nakna inför dagens verklighet – den utveckling de så länge förnekade, och gjorde sig lustiga över. Alltid med skämt riktade nedåt, och inte mot maktens män och kvinnor. Det behövs inga explosioner för att överrösta dem idag. De är tysta ändå. För komikernas idévärld tålde inte verklighetens ljus. Mycket av deras omhuldade tankevärld ligger idag slagen i spillror. Namnen på humorns estradörer slocknar en efter en. De är inte längre gångbara på humorns himmel. Även om de plockas ihop i hög, fredrikisabellaåsanisseözzschyffertsahlinstefanbetnersoran. De blir inte roligare för det. Skämt utan poänger, har ingen kraft. Humorn har utsatts för en hyperinflation. Och försvunnit bakom dagens händelsehorisont.

  Gillad av 4 personer

  • Palle9 skriver:

   Hasse: Lysande beskrivning! Förvånande att det tydligen ändå finns virrhjärnor, som betalar för att lyssna på exempelvis Özz eller Schyffert än idag.
   När jag tänker på satirgruppen ”Public service” i radions P1 Godmorgon världen kan jag inte låta bli att tänka att denna idag har en omöjlig uppgift: enbart de vanliga vardagsnyheterna överträffar ju regelbundet allt vad dessa satiriker kan tänka ut.
   Verkligheten har blivit en övermäktig konkurrent. Som ett exempel kan man lyssna till Morgan Johanssons Bagdad Bob-liknande beskrivning av invandringssituationen i landet härom dagen i en riksdagsdebatt:
   https://samnytt.se/ekeroth-sagar-justitieministerns-pastaende-att-vi-inte-har-massinvandring/
   Även redaktionen för ett tv-program som Veckans brott måste uppleva att de skulle känna sig tvungna att övergå till ett dagligt program, Dagens brott, för att hjälpligt försöka hålla jämna steg med eskaleringen. Det känns egendomligt att programmet ägnar en avsevärd del av sitt utrymme åt historiska brott (kan upplevas som en inblick i ett annat land för övrigt) när det aktuella utbudet svämmar över alla bräddar.

   Gilla

   • Tunnelseende skriver:

    Palle9. Senast i Veckans brott beskrevs små bomber ingående. Man hade lagt upp ett antal på bordet. Och bomber i en termos sades vara praktiska. Kunde inte låta bli att tänka på hur knivmord på motsvarande sätt skulle ha beskrivits. Man hade då lagt upp ett antal knivar på bordet och talat om deras praktiska användning. Och inte alls talat om morden och knivens roll i det. Ingen sade sig heller förstå motiven till alla sprängningar. Som om plötsligt fantasin tagit slut och man inte kunnat fråga någon initierad. Tunnelseendet vart plötsligt mycket frapperande. Inte ett ord om de människor och verksamheter som utsatts.

    Gillad av 1 person

 15. C de Longueville skriver:

  Sådan är belägenheten i landet där klokhet, sans och måtta satts i karantän och stupiditeten givits fritt spelrum.
  Det är tillståndet i det rike, där vanvettet regerar och en träskalle pekar ut färdriktningen.
  Det är för sorgligt när beslutsfattare uppträder, som om de vore svårt psykiskt efterblivna.

  Tyranniet håller Svea rike i ett järngrepp.
  Sanningen är de styrandes fiende och den måste blockeras så länge det går.
  I den ”humanitära stormakten” är desinformation och manipulation satt i system.
  Följderna av den förfelade statskonsten skall bara döljas och tonas ner.
  Till detta har skräckministeriet god hjälp av alla ”nyttiga idioter” och den kompakt PK-styrda tredje statsmakten.

  Antalet vittnesmål om den dårskap, som uppträder i planetens ”godaste” land accelererar mot oändligheten.
  Asylkatastrofen är en galen ockupation, som plågar och bryter ner riket och över vilken de styrande har förlorat herraväldet.

  Gillad av 5 personer

 16. X skriver:

  Vet inte om mitt inlägg blev censurerat eller om det fastnade i något filter, men googlar man skribentens namn får man fram ett Facebookinlägg där hon attackerar Lunds universitet för ”djurförsök på katter”, så vi kan nog med sannolikhet gränsande till visshet gissa oss till hennes politiska åsikter.

  Gillad av 1 person

  • Annkristin skriver:

   Bästa X,

   Vill du vara snäll att utveckla den tankegången lite mer så vi AFS-röstande kvinnliga djurvänner förstår vad du menar!

   Gilla

 17. Lars-Erik Eriksson skriver:

  När en nations lagstiftare rekryteras ur ungdomsklubbar där naivitet och känslosamhet prioriteras framför logik och konsekvensmedvetenhet kan resultatet inte gärna bli mycket annorlunda än den allt hastigare fragmentiseringen av gamla goda Sverige.
  Som Tino deklarerat, kriminalitetens mer tydliga härjningar här hemma är blott toppen av isberget, det verkligt kusliga är utarmningen av intelligens, arbetsvilja och eroderingen av vårt luthersk kynne. Alla som läst ”Markens grödor” av Knut Hamsun vet vad jag pratar om. Att grooma fram den sortens oömma tåga tar tusentals år.

  Gillad av 1 person

 18. Margareta skriver:

  Att dagligen lyssna på SRP1 är som att lyssna på en följetong: ”polisen har tagit in tre(som exempel) personer med anledning av bombdådet(eller vilket annat dåd som helst) i XXXX för förhör”. Nästa dags sändning: ”De tre som polisen tog in för förhör med anledning av bombdådet i XXX har släppts …….”. Osv, osv.
  Ja, vad säger man? Jag blir bara trött, så trött, så trött, orkar inte ens uppamma någon form av tro på förändring.
  Ett annat perspektiv: under 1990-talet läste jag en del Wallander-deckare samt en del annat i den genren. I dessa böcker fanns en hel del ohyggligheter beskrivna. När verkligheten hann ikapp dikten i början av 2000-talet slutade jag med denna min läsning. Nu har verkligheten överträffat sig själv många gånger om. Hur kommer detta att sluta?

  Gillad av 1 person

 19. Arthur skriver:

  Vad skall familjen Schultz ta sig till? Det verkar uteslutet att det nuvarande ledargarnityret kommer att tillerkänna hederliga medborgare något värde så länge det inte behövs för att tilltvinga sig skatt och röster. Det är tungt att rycka upp bopålarna när man har barn i skolåldern och man måste ha tillräckligt med pengar för att förvärva en bostad i någon av de allt färre trygga enklaverna i konkurrens med sina egna kommunala skattepengar.

  Finland kan kanske vara något då barnen inte omedelbart behöver tala finska. Finska måste hela familjen dock lära sig, om inte annat så för att visa respekt. Barnen kommer också sättas i en skolklass där de andra barnen ligger långt före de som bara fått svensk skola.

  Gilla

 20. M Svensson skriver:

  Jag är född i Malmö på 40-talet och har kunnat följa den katastrofala utvecklingen i denna stad från första parkett. Har långsamt vant mej vid att aldrig känna mej riktigt trygg här. Är man försiktig kan man ha tur och klara sej från bomber, rån och vådaskott, hoppas man. Men livet blir så begränsat när man måste undvika större delen av staden och aldrig vistas utomhus efter mörkrets inbrott. Det känns som man lever i en belägrad stad med utegångsförbud.

  Gillad av 3 personer

 21. M Svensson skriver:

  Har grubblat över vad motiven kan vara till dessa bombdåd. Först verkade det som att det var varningar från utpressare till någon boende i huset. Men nu efter de senaste bomberna tycks det inte vara någon anledning utom att sprida skräck och misär till vanliga malmöbor. Kan det vara så att de vill få oss malmöbor att lämna staden så att fler invandrare kan flytta in så att det påskyndar stadens islamisering.

  Gilla

 22. Bjorn K skriver:

  Jodå våra politker och kriminologer jobbar hårt med detta, de sitter dagarna i ända och justerar för socioekonomiska faktorer….

  Gilla

 23. M Svensson skriver:

  Trist höra allt om de åtgärder som ska vidtas för att minska ”utanförskap” och arbetslöshet, fler poliser behövs osv osv! Det enda som verkligen hjälper mot detta är ett totalstopp på all invandring och massutvisningar av dem som redan ljugit sej hit!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.