Ny podd: Högerhippiesar på Söder lanserar reklambyrå

I ett nytt avsnitt av podcasten Tankar från framtiden (inspelat 16/10) pratar Eddie (Mohamed Omar) med Magnus Fermin som är musikproducent, kompositör och grafisk formgivare. Tillsammans med Jonas W.E. Andersson driver han nu reklambyrån Etablissemanget – releasefesten ägde rum i september i år. Andersson har varit lärare i grafisk design på Konstfack. Han berättar om sina erfarenheter av den vänstervridna miljön i ett tidigare avsnitt i Tankar från framtiden: ”Kulturetablissemanget inifrån” (9/4 2018).

Reklambyrån Etablissemanget är partipolitiskt obunden, dess värdegrund beskrivs som ”konservativ och humanistisk” med ”stor kärlek till Sverige och svensk kultur”. Jonas och Magnus, som båda bor på Södermalm i Stockholm, kallar sig skämtsamt för ”högerhippiesar”.

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan:

16 reaktioner på ”Ny podd: Högerhippiesar på Söder lanserar reklambyrå

 1. aragorn skriver:

  Så bra! Jag har ofta tänkt skriva om detta som är ÄNNU ett område där aktivistklassen verkar, kanske det enda område som inte är skattefinansierat. Vi finner aktivistklassen här ändå för man kan ju manipulera folks tankar. Är det någon svensk reklam idag som inte bygger på tant brun, tant grön och tant gredelin? Svar nej, det är en sån uppenbar indoktrinering och står mig upp i halsen.

  Mitt beslut att inte se svensk TV eller följa svensk media och inte ha social media är en välsignelse för man slipper då också denna reklam. Youtube ser jag dock, detta storebrorsföretag, för att dominansen är total. Det hade varit intressant att läsa en längre studie om indoktrineringen i reklamen, jag får lyssna på inlägget.

  Jag undrar om man inte blir fälld för hets mot folkgrupp om man endast har med en svensk heterofamilj med tre barn i reklamen?

  Bojkotta indoktrinerade produkter!

  Gillad av 7 personer

 2. Göran Holmström skriver:

  En fråga bara heter det hippisar eller hippiesar?
  Högerhippiesar ligger inte lika bra i munnen som högerhippisar,
  men är dom det då? Trippat på LSD, flummat på festivaler, haft gruppsex i lera.
  bott i en liten husbil med blommor .
  Är svaret nej på ovan nämnda saker så är dom bara wannabes i min värld.
  Precis som att kalla sig biker utan att ha åkt på stryk eller vaknat skitfull och nerpissad och lerig, eller för den sakens skull inte haft sex medan man kört sin kära mc.
  Wannabees 😉

  Gillad av 1 person

 3. MartinA skriver:

  Reklambyrån ”Etablissemanget” var den bästa nyhet jag hört på hela året. Möjligheterna borde vara enorma. Och den skulle kunna göra enorm nytta.
  Reklam är knepigt i en mångetnisk stat. Officiellt är ju alla antirasister och färgblinda. Samtidigt som det är tydligt att reklammakare och statens propagandister är hyperfixerade på ras i sin reklam. Sanningen är ju att folk faktiskt i mycket stor utsträckning identifierar sig med ursprung och biologi och konstigt vore det väl annars. Så att bara välja till exempel positiv reklamkampanj med nordiskt utseende skulle kunna ge enorm uppmärksamhet och gratis hatkampanjer från etablissemanget och samtidigt kunna landa i god jord hos en ansenlig del av konsumenterna. Vi ser ju hur till exempel Comviq och Åhlens och Nike har nichat sig mot människor med Europeiskt ursprung. Fast om man gick så långt som att göra en positiv reklamkampanj som använde skådespelare med Skandinaviens ursprungsbefolknings utseende skulle man nog bli avstängd från TV4 och andra plattformar så det kanske är att ta det litet långt.
  Men generellt, att projicera konservativa värderingar i reklam kommer tas emot väldigt positivt av många. Och generera gratisreklam genom hatkampanjer från såna som folk ändå inte gillar. Hoppas verkligen att det går bra för Etablissemanget och att ni får till balansen rätt.

  Gillad av 3 personer

  • MartinA skriver:

   Ni behöver ju liksom locka till attack samtidigt som attacken måste framstå som helt befängd vid närmare eftertanke. Till och med få delar av etablissemanget (alltså inte Etablissemanget AB) att råka tänka ”men vad håller vi på med”? Inte helt omöjligt i dagens klimat.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.