Ny podd med Mohamed Omar: Kulturetablissemanget inifrån

I ett nytt avsnitt av podden ”Försöka förstå” (inspelat 7/4) pratar jag, Eddie (Mohamed Omar), med Jonas W. E. Andersson. Vi sitter på Södermalm i Stockholm och dricker te. Andersson är grafisk designer. Han utbildade sig vid skolan Saint Martins i London. Vid hemkomsten till Sverige började han arbeta som lektor vid Konstfack i Stockholm. Han fick då uppleva hur den politiska korrektheten genomsyrade utbildningen.

I vår podd berättar han hur staten försöker styra kulturen i Sverige i riktning mot allt mer radikalfeminism, postkolonialism och idéer om vit skuld. I en krönika i tidningen Samtiden den 3 januari 2018 skriver Andersson om hur viktigt det är att våga stå för sin övertygelse och för fakta och sanning och inte bara anpassa sig efter det politiskt korrekta konsensus.

Vi vill gärna tro om oss själva att vi vågar stå upp mot orättvisor, att vi vågar gå mot strömmen och att vi törs vara den där enda personen som ställer oss upp och säger ifrån när vi förstår att något inte gått rätt till. Populärkulturen är proppfull av karaktärer som agerar just så. Hjältar och visselblåsare som lider av sin tapperhet men nästan alltid får upprättelse i slutet. Vi sitter där med våra popcorn och njuter av det hjältemod som verkar smitta av sig på oss själva. Så hade vi också gjort! Väl? I verkligheten är modet dyrare, det personliga priset högre och påföljderna alltid oklara. Bortom populärkulturens färdigskrivna manus är verklighetens mod kompromisslöst, farligt och obönhörligt. Vi ställer oss till förfogande för dess konsekvenser. Det är just det som riktigt mod betyder.

De politiskt korrekta och bidragsfinansierade konstnärerna omhuldar bilden av sig själva som någon slags ”rebeller”, vilket blir smått löjeväckande, menar Andersson. Kulturlivet i Sverige kan bäst beskrivas som ”en ideologifabrik” som försöker får människor att ”tänka rätt”.

Andersson och jag håller med varandra om att som konstnär, författare och musiker blir man lyckligare och når större tillfredsställelse om man skapar det man verkligen vill skapa i stället för att följa maktens taktpinne.

12 reaktioner på ”Ny podd med Mohamed Omar: Kulturetablissemanget inifrån

 1. Bo Svensson skriver:

  Kvinnor är faktiskt sämre än männen på att vara män och har dåligt med genetiskt stöd för att vara annat än kvinnor.

  Mitt råd till min välväxta dotter om jag haft någon: Se till att bevara din fräschör och attraktionskraft så att du kan få en framstående man som pappa till dina barn. – Skaffa gärna en bra utbildning och ett välavlönat jobb men det viktigaste är att skaffa bra gener till din avkomma. – Ju längre du väntar och ju mera sliten och härjad du blir, desto sämre män har du kvar att välja bland och till sist får du nöja dig med något importerat.

  Gillad av 8 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Svenska män blir allt mindre manliga, högst troligt på grund av livsmiljöns berikning med hormonstörande ämnen i mediciner, hygienprodukter och p-piller. – Det är därför förklarligt om kvinnorna därför kan föredra invandrare. – Den rätta ordningen är att männen är revirhävdarna och kvinnor som vill skaffa sina ungar ihop med afrikaner, araber och afghaner, flyttar till deras länder och att ungarna får pappans nationalitet.

  Man får ta det onda med det goda.

  Rätten att dra hem en fattig flicka långt bort ifrån kan inte heller vara ovillkorlig.

  Gilla

  • Ulrika skriver:

   ”kvinnor som vill skaffa sina ungar ihop med afrikaner, araber och afghaner, flyttar till deras länder och att ungarna får pappans nationalitet.”
   Enligt Islam så äger pappan barnen. Tar det slut så kan pappan ”kidnappa” barnen och sen ser mamman dem aldrig mer.

   Gilla

 3. MartinA skriver:

  Jag tycker det är litet kul hur staten tar sin hagelbrakare och tömmer båda piporna rätt ner i de egna apostalahästarna. Och sedan trevar i fickan efter nya patroner för en omgång till..

  Gillad av 1 person

 4. Elvin skriver:

  Islamisterna i Ibn Rushd-sfärens ostörda framfart är ett tecken på att Sverige är ett väldigt ofriskt

  Detta påstår bland annat Myndigheten för samhällsberedskap.
  De är inte ensamma. Dagens Nyheters Erik Helmerson varnar för dem,
  den för några veckor sedan så unisont hyllade Patrik Oksanen varnar för dem,
  terrorexperten Magnus Ranstorp varnar för dem, och så vidare.

  Att Ibn Rushd-sfären och dess förgrundsfigurer Rashid Musa, Kitimbwa Sabuni, Fatima Doubakil och Mattias Gardell har en ytterst sinister agenda är välbelagt.

  Organisationernas förehavanden och drivkrafter har vid det här laget blivit grundligt kartlagda i ett stort antal artiklar och böcker. Det råder, kort sagt, inte längre några som helst tvivel.

  http://fnordspotting.blogspot.se/2018/04/islamisterna-i-ibn-rushd-sfarens.html
  Och ändå fortsätter sjuklövern att finansiera deras verksamhet med våra skattemedel.

  Gillad av 1 person

 5. Hovs_hällar skriver:

  PK-sekten har insett vikten av att indoktrineringen ska börja tidigt — redan i förskolan ska barnen få höra att JImmie Åkesson är en hemsk fascist!

  — Intressant för övrigt att även Jonas WE ser detta som vad det är — en SEKT.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.