Patrik Engellau: Krafttag

Patrik Engellau

Med anledning av en artikel i SvT Nyheter kallades till ett krismöte i styrelsen för Lunds kommun.

Nu har det gått för långt, sa ordföranden. 32 bilbränder hittills i år och ingen enda misstänkt har gripits. Nu är det dags för skarpa åtgärder.

Vi får inte gripas av panik, sa en s-ledamot. Räddningstjänsten har ju redan fattat ett tungt beslut.

Vadå? sa en centerpartist.

Räddningstjänsten rekommenderar att folk inte ska parkera nära byggnader för då kan byggnaderna börja brinna, sa s-ledamoten.

Jag tror att vi måste ta till ännu skarpare åtgärder, sa ordföranden dystert.

Vad hade du tänkt dig? frågade en liberal.

Vi måste sätta p-böter på alla bilar som står mindre än tio meter från en byggnad, suckade ordföranden. Det känns jättejobbigt, men jag ser ingen annan lösning.

Varför är det jämt parkeringsvakter och andra låglöntagare som ska ta konsekvenserna när ni borgerliga ska ta till med hårdhandskarna? sa en vänsterpartist trotsigt. Förresten är det bra om bilar brinner. Annars kommer de att förinta allt liv på jorden med sina avgaser.

Det ligger faktiskt mycket i det, sa centerpartisten. Tänk om vi kunde få folk att byta bilen mot cyklar.

Det går inte, sa en moderat. Folk kan inte storhandla med cykel.

Det ger mig en idé, sa ordföranden. Antag att vi ger varje hushåll tre cyklar och en flakmoppe på kommunens bekostnad.

Det kan funka, sa en miljöpartist. Och så försöker vi få hit Greta när vi inviger projektet.

Men vänta, sa en socialdemokrat, vi måste vara lite realistiska och inte drömma oss bort i oprövade åtgärder som kanske slår helt fel. Om bilbrännarna inte har några bilar att bränna så kanske de bränner något annat. Tänk om de i stället tuttar på kommunhuset eller sjukhuset!

Det ger mig en idé, sa ordföranden. Tänk om kommunen köper en massa bilar och ställer ut för bränning. Då minskar risken att ungdomsgängen sätter eld på medborgarnas egna bilar.

Vi måste tänka lite på de psykologiska motiven, sa socialdemokraten som också satt i socialnämnden. De som bränner bilar vill egentligen protestera mot den strukturella rasismen i Sverige, särskilt polisbrutaliteten.

Inte bara polisbrutaliteten! utbrast miljöpartisten. Tänk på allt det förtryck och den förnedring som de utsatta ungdomarna utsätts för i skolan, till exempel när lärare ska sätta betyg.

Det ger mig en idé, sa ordföranden. Vi bör lära av Greta. Se vad en 16-årig flicka kan göra. Ingen skulle sätta fyr på Gretas bil om hon hade någon. Jag undrar om vi inte skulle anställa så många tonåriga flickor som det bara går och ge dem alla viktiga kommunala befattningar som rektorer, parkeringsvakter och brandmän.

Jag tror vi måste söka oss närmare problemets kärna, sa miljöpartisten. I sista hand rör det sig om djupt liggande värderingar. Jag tror vi måste få folk att skämmas mer. Det räcker inte med flygskam och köttskam. Det är för nischat. Vi måste uppmuntra till allmän skam. Om medborgarna skämdes mer så skulle de inte provocera bilbrännarna med sin vräkiga överkonsumtion.

Vi skulle förstås kunna lägga en ny kommunal skatt på alla som inte skäms, sa liberalen.

Och hur hade du tänkt att vi skulle veta vem som inte skäms? frågade en moderat hånfullt.

Det är lätt, sa liberalen. Alla kommuninvånare måste skamcertifieras. Skamcertifiering är ungefär som HBTQ-certifiering, det finns redan organisationer som gör sådant. En gång om året bör det göras. Sedan får de sätta upp en liten klisterlapp för att visa att de klarat årets certifiering.

Ungefär som kröning av bensinpumpar menar du? sa ordföranden. Det är ju en tillförlitlig och beprövad ordning. Jag ser fram emot att implementera dessa fina idéer. Nu får jag tacka er alla för ett kreativt och stimulerande möte. Jag tror att vi nu närmar oss ett helt färdigt nytt kommunalt koncept för att lösa det här problemet en gång för alla.

En kristdemokrat harklade sig och sa att han ville att det skulle tas till protokollet att han inte yttrat sig i debatten då han nyss blivit mordhotad och därför ville hålla sina åsikter anonyma särskilt som polisen avrått från anmälan eftersom polisinblandning brukar förvärra situationen för den utsatte.

65 reaktioner på ”Patrik Engellau: Krafttag

 1. Christer L skriver:

  Dagens Patrik låter skämtsam men är inte bara allvarlig utan även litet nedtonat deprimerad och en aning desperat. Detta är svensk ironisk humor som allra bäst.

  Rättsväsendet och politiken översvämmas av kvinnor. Hur ska kvinnor kunna förstå och hantera kriminalitet? Det här är någonting som har med män och manlighet att göra. Mycket få brott genomförs av kvinnor. Så vad har alla dessa kvinnor i brottsbekämpningen att göra, vad har överhuvudtaget moderligheten och känsligheten där att göra? Inget. Allt har sin plats, på fel plats blir det fel. Feminsmens hispigheter har blivit en fara för rikets säkerhet och själva bestående. Öga för öga och tand för tand är vad vi har, indirekt, när vi obeväpnade går på en nattlig promenad i staden. När vi parkerar bilen, när vi tar ut pengar på automaten. Detta försvar är inte konkret närvarande, men förefinns indirekt enligt samhällskontraktet. Jag får inte bära kniv eller pistol, inte ens knogjärn, och absolut inte använda sådant, men tidigare hade jag skydd mot förbrytare i vad jag indirekt kunde möta hotet med, nämligen polisen, åklagaren, rätten, böter, fängelse. Nu har vi dock inte längre detta att komma med, nu rekommenderas kvinnligt beteende: följsamhet, bevekande, uppgivenhet, anpassning till de nya riskerna. Flytta från orten eller landet, välja noga var man vistas, inte bära juveler, eller dyr mobil, eller bankkort, plånbok, bilnycklar, rock, skor, klocka – allt sådant som kan vara pull-factor för rånare. (Som vit man hota med att genast ropa på hjälp, annars om möjligt springa sin väg, som vit pojke undvika vissa grupper av pojkar, som vit kvinna undvika vissa grupper av män, inte ohämmat jogga, dansa, vara på kanelen, flörta med främlingar) osv. etc. Polisen avskriver sedan länge ärenden enligt olaglig men dock invand praxis. Feminism är ju överordnad lagen. Så blir det nog så bra så. P.S: Löfven är informerad.

  Gillad av 25 personer

  • Palle9 skriver:

   Christer L: Du ger en lika korrekt som skrämmande bild av sakernas tillstånd.
   Kanske börjar trots allt lundensarnas känslor för Mp svalna, i fjolårets val backade detta parti med ca 5% i kommunalvalet, men har ändå 9.5% därstädes. SD ligger klart lägre än vad som är snittet för övriga skånska kommuner (9.4%, upp med måttliga 2.1% i kommunalvalet).
   ”Löfven är informerad” – efter moget övervägande, och mot bakgrund av vilka som i allt högre utsträckning utgör väljarunderlaget för hans parti, låter han meddela: det är OK.

   Gilla

  • Björn skriver:

   Hela Sverige har blivit en enda stor ”pull-factor”, tack vare naiv ”feministisk” vänsterpolitik och ”Refugees Welcome”! Det vi ser idag av bilbränder, skjutningar, rån, misshandel och våldtäkter m.m, ger bara en mild antydan om vad vi kan förvänta oss i framtiden…..

   Gillad av 2 personer

  • Elisabeth skriver:

   Christer L, mycket bra, jag är kvinna men jag håller med dig.Det är inte bra att rättsväsende och politik översvämmas av kvinnor som tyvärr visar/visat sig alltför naiva inför verkligheten. Och betänk, idag är det fler kvinnor än män inom juristutbildningarna så hur ska det bli ? Kvinnorna lär gå till den offentliga sektorn ( polischefer, åklagare, domare, jurister inom migrant-industrin ) medan männen blir affärsjurister.Så brukar det bli. Men å andra sidan, det finns fortfarande tillräckligt många mähän till män i båda sektorerna. Män som vill vara till lags för att göra karriär….Däribland rysliga av-arter som Kapten Klänning.

   Gillad av 11 personer

  • Axel skriver:

   Patrik. Jag tror du hade smugglat in en bandspelare till riksdagens möte btr gängkriminaliteten. Men vill inte avslöja det.
   Så gick det till i förhandlingarna.

   Gilla

  • Therese skriver:

   Vad jag aldrig förstått är hur dessa kvinnor i maktpositioner är funtade. Kvinnliga journalister politiker högre chefer,mellan chefer inom polis och domstol,inom det sociala,inom all övrig offentlig verksamhet.
   Hur är deras innersta funtat när de sviker både män/pojkar och kvinnor/flickor? Framför allt deras medsystrar som de med berått mod utsätter för riskerna att bli ett nytt offer för en överfallsvåldtäkt framför att t.ex. gå ut med signalement eller t.o.m. foton från övervakningskameror på gärningsmännen bara för att de kanske varit invandrare.
   Det är så vansinnigt att jag kan inte förstå hur de tänker,om de nu inte gör det,hur de känner inombords.
   Så tillsätt gärna kompetenta kvinnor,vi finns faktiskt,men tillsätt inte efter kön eller politisk färg.

   Gilla

   • Elisabeth G skriver:

    Therese,
    de kvinnor som tagit sig fram i min bransch är likadana strebrar som vissa män. Jag tror faktiskt inte att de känner någonting och gör de det förklarar de sannolikt bort det. De tycks sträva efter att vara någon slags (perverterade) män.

    Dessutom ska vi inte glömma att en förutsättning för att bli chef i dag är att man är mjukryggad inför dem som tillsatt dem. På så sätt är Sverige mer centralstyrt än man i förstone kan tro.

    Gilla

 2. V för Vendetta skriver:

  Och den ende som inte fick vara med var Sverigedemokraten som helt enligt regelverket är paria på DGS. Annars kanske dennes förslag att sätta in buset bakom lås och bom samt frånta buset ett eventuellt medborgarskap skulle kunna minska bilbränderna

  Gillad av 12 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    En berättigad fråga. Vilken är den rätta stereotypen för en sverigedemokrat nuförtiden, efter alla uteslutningar och all terror från toppen, all anpasslighet för att få anses vara rumsren enligt fiendens spelregler?

    Men det viktiga var observationen att SD fattades i tablån trots att det är Sverige största parti. Hur förklarar Patrik det?

    Gillad av 1 person

   • Redaktionen skriver:

    Fredrik,
    En berättigad fråga. Jag lämnade SD utanför av vankelmod. De bryter mot de övrigas kompakta förmörkelse, men det är ändå svårt att veta var man har dem. Man vet vad de ogillar, men inte vad de vill göra. Fast jag vet att jag ställer mycket höga krav på att politiska program ska gå att begripa och bestå av annat än floskler.
    Patrik

    Gillad av 4 personer

   • primitivo skriver:

    Den ständiga stötestenen. Jag ser precis om Sagan om Ringen, metaforen är muren, the black gate, vi kan i detta läge inte avkräva perfektion av murbräckan. Muren måste ner. Eller är Patrik Gollum som vet en hemlig väg till Mount Doom? Inga övriga likheter förstås.

    Gillad av 1 person

 3. Jari Norvanto skriver:

  Sista stycket får mig att tro att detta kommunstyrelsemöte kan vara uppdiktat, eller felciterat:

  ”En kristdemokrat harklade sig och sa att han ville att det skulle tas till protokollet att han inte yttrat sig i debatten då han nyss blivit mordhotad och därför ville hålla sina åsikter anonyma särskilt som polisen avrått från anmälan eftersom polisinblandning brukar förvärra situationen för den utsatte.”

  Polisinblandning brukar inte förvärra situationen för den ”utsatte”, dvs gärningsmannen. Höhö.

  Gillad av 9 personer

 4. messkalle skriver:

  Morgonens skratt som blev till en grimas, då jag nu skäms när Sveriges ära ej längre far över jorden.
  – Kanske kan denna dräpande satir väcka fler att inse att Löfven målat in sig i ett hörn ( läs Dagens Sanning).

  Gilla

 5. primitivo skriver:

  Skrivet som en dystopi verkligheten är värre, jag har mycket fantasi men blir ändå förvånad över aktivistklassens galenskap och att media lyckas inte bara att få svenskarna att svälja det, de ser det SOM NORMALT! Det är Den Stora Lögnen, det är som sanning och lögn ligger på en kompassros och ljuger man lite så ser folk det för de anar rätt kurs, men ljuger man 180 grader så har folk inga hållpunkter längre så Löfven poserar gång efter annan med vuxna män (varav flera är våldtäktsmän) och hela landet fås att delta i lögnen, det är normalt.

  Jag ser det som att vi har all analys och verkligheten på vår sida, men andra sidan har all taktik och motivation. Ett redskap är ju att aktivisterna har monopol på vad som är normalt. Presenteras något i Aktuellt i lugn saklig ton, eller med darr på rösten i GodMorgon Sverige, då är det NORMALT. Nästan hela DGS och väldigt mycket av alternativmedias energi går åt på att demontera alla lögner men det enda man uppnått efter detta är att man i bästa fall står på noll igen, det är alltigenom defensivt. Om man istället tar för givet att allt är lögn (A), att allt har sin rot i anti-kristet utopiskt vänstertänkande (Östman) och att de faktiskt vill ha det så här (Danske mand) så behöver man inte slösa mer tid på försvar. Ett anfall måste istället formuleras, ett är att medelklassen engagerar sig precis där aktivistklassen verkar (Patrik E) samt att vända den projicerade skulden så att folk skäms för att rösta 7-klövern (DM). Mer måste till.

  Gillad av 8 personer

  • A skriver:

   Det finns MASSOR att göra Primi, men det går inte att lägga upp allt rakt upp och ned, helt osorterat som ett råmaterial. Man kan ju inte bara kapa P.E`s blogg, och, det blir för fragmenterat och ostrukturerat. Det behövs en fördjupning vid sidan av. Ett bollande, laborerande och utsorterande. Fredrik hade ju nåt slags protokoll eller nåt? Hur funkar det??

   Mvh A

   Gillad av 1 person

 6. Rutger skriver:

  På varuhuset stod en lekbil man stoppar i en slant och barnen kan leka man kör den. I bilen satt en unge som vägrade kliva av efter åkturen. Modern försökte säga åt barnet, men utan effekt och kön av ungar som ville åka växte.

  Ett förbipasserande par uppmärksammade det hela och den ena sa ; jag fixar det här. Sedan denne fram till ungen i bilen och viskade något i barnets öra. Omgående klev barnet ut, bockade och gick iväg med sin mor.

  Hur lyckades du med det frågade sig alla förvånat. Moderns försök var ju fruktlösa. Vad viskade du egentligen för magiska ord, är du psykolog ?

  Svaret blev ; det var mycket enkelt. Jag sa bara att om du inte kliver ur bilen direkt så vrider jag öronen av dig

  Gillad av 7 personer

 7. Lars Bernhoff skriver:

  Tack för detta fiktiva samtal med målet att förlöjliga alla orealistiska lösningar som eventuellt har dryftats i Lunds kommun eller i andra kommuner som drabbats. Det värsta är väl om vi ska visa förståelse för den strukturella rasism och liknande som gör att dessa illgärningar blir förståeliga. Det är brott som har stora likheter med de omfattande bibilbränder i Västra Frölunda där det för en gångs skull gått att få fram några troligtvis skyldiga trots självklara förnekanden

  Gangstrarna skickades en film till Expressen,som innehöll ett hatiskt budskap till polisen, staten och enskilda myndigheter. Exempel:
  – Behandlar ni oss som djur, så beter vi oss som djur, sa den maskerade talesmannen – som förutom påstått trakasserande från polisen i området även klagade på socialtjänstens omhändertagande av barn.

  I det här fallet är alla inblandade såpass unga att de, i händelse av fällande domar, kan kalkylera med betydande ”ungdomsrabatter.
  Lösningen på dessa bilbränder är inte lätt. Som nämns i artikeln (länk nedan) så har polisen gjort 1000 intervjuer och ingen har kunnat eller vågat ge namn på de personer som de sett, men många har filmat. Rättegången beräknas ta en månad. Några av dessa ungdomar kan bli fällda på sina dna efter blodspillan vid de sönderslagna bilrutorna.
  Det är uppenbart att när ungdomars våldskapital är mer hotande än vårt rättssamhälle med polisens uppenbara försvagade status och resurser så har vi en lång väg att vandra. Myndighetssverige är chanslöst när även civilsamhället sätts ur spel.
  En fiktiv lösning är att bilförsäkringarna i de utsatta områdena blir så höga att myndighetssverige överväger att subventioner bilförsäkringar för de drabbade. Naturligtvis måste ett uppvaknande till. Vem av politikerna vaknar först med ett realistiskt förslag om nolltolerans i verklig tillämpning. Rabatter på straff efter grova brott är ingen lösning
  https://www.gp.se/nyheter/göteborg/bilbränderna-skador-för-miljoner-sex-unga-killar-inför-rätta-1.18859824

  Gillad av 3 personer

 8. miketheviking skriver:

  Haha!
  En sann bild av ett dårhus.

  Tyvärr är sanningen den att de sitter helt normala och fungerande människor med sunda vätskor och diskuterar i dessa termer. De är inte dårar men har fastnat i en dåraktig diskurs.

  Oftast räcker det att knäppa med fingrarna (tyvärr får vi inte längre örfila hysteriska människor) och ställa adekvata motfrågor så löser det sig.

  I Lund har ingen vågat ställa en endaste motfråga. Och då blir krafttaget att uppmana folk att parkera bilarna annorlunda istället för att sätta span på de kända gängen. Utlys 100 000 kr i tipspengar. Samhällsekonomiskt blir det bättre än att 100 000 bilägare får höjd bilpremie med 1500 kr/år.

  Gillad av 2 personer

  • Håkan skriver:

   Det är en bra ide/resonemang du för. Att sätta span på gängen. Men det är ju inte bara premierna man skall ställa i relation till spankostnaden. Även de brända bilarna kostar – i Lunds fall 32 bränder på ett år. Minst 3,5 miljoner som skall ut i nya bilar. Det torde räcka till två spanare dygnet runt.

   Politikerna skulle kunna lösa det hela bilbrandsproblemet mycket snabbt:

   1. Inför riktiga ungdomsfängelser med hårda regler. För barn från 15 år. Skola och arbete från 8-17. Trotsar man blir det varken TV eller internet på rummet.

   2. Inför föräldraansvar. Föräldrarna får betala ungdomarnas bilbränder. Har dom inga pengar och lever på bidrag – ta pengarna från bidragen.

   3. Inför spanpoliser. Kan Löfven ge 8 miljarder till FN:s klimatfond, kan han även skippa klimatfonden och använda pengarna för att införa 1000-tals gängspanare.

   4. Inom några månader har 100-tals bilbrännare (och andra brottsligar) haffats, ställts inför skranket och placerats i ungdomsfängelse. Föräldrar har fått miljontals kronor i böter, varav en del fått beslagtagna bidrag och därmed blivit vräkta.

   5. Inga mer bilbränder kommer uppstå.

   6. Naturligtvis samma regler och process för alla ungdomsbrott.

   Hur enkelt som helst. Kan införas om bara viljan finns.

   Gillad av 4 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Hur har du tänkt dig att de som genomför dessa åtgärder skall skydda sig mot anklagelser om rasism och irrationella angrepp på oskyldiga offer för felaktiga sociala strukturer?

    Hur skall man kunna motivera fortsatt immigration om man tydligt utpekar de immigrerade som ett allvarligt socialt problem? Hur skall man kunna rationalisera den immigration som redan har genomförts?

    Gillad av 2 personer

   • Håkan skriver:

    ”Hur har du tänkt dig att de som genomför dessa åtgärder skall skydda sig mot anklagelser om rasism och irrationella angrepp på oskyldiga offer för felaktiga sociala strukturer?”

    Sa bara att det är enkelt att göra om viljan finns.

    I ett hypotetiskt scenario valet 2022 (om inte förr), får SD 25% och KD/M får 25% och de genomför det helt enkelt. Annars blir det ”Efter oss, syndafloden”.

    Gilla

 9. Astrid skriver:

  Bästa DGS:are! I kommentarsfältet till Peter Krabbes senaste blogginlägg: Utblick Europa, oktober 2019. 12 OKTOBER, 2019; kommer mycket av den dolda sanningen fram. Den sanning vi alla behöver vara medvetna om. för att förstå vad som pågår.

  Gillad av 1 person

  • primitivo skriver:

   Jaså? När folk skriver ”den dolda sanningen” så är det ofta kodspråk för judar, och mycket riktigt. Skriv vad du tycker istället ”Astrid”, eller är du feg? Lars Bern dras också med ner i skiten blsnd kommentarerna så man kan misstänka att detta är en påverkansoperation. Lars Bern talar om globalister och inte om judar, Rockefellers är inte judar. De som generaliserar om judar och antyder hemliga förbund är möjligen de som gör mest skada för att kunna ta makten från pk-isterna och mota ut kultur x.

   Har jag konstruerat en halmgubbe så är Astrid välkommen att berätta vad hon menade egentligen.

   Gillad av 3 personer

 10. lenam skriver:

  Ja Lund som ville vara bäst i klassen på ”allas lika värde” behöver ompröva en hel del. De tycks inte gilla de bedragare som både förutsätter att bli försörjda och tar sig friheter att kränka och förstöra för deras försörjare.

  Gillad av 1 person

 11. primitivo skriver:

  Ett exempel på att vi har analysen och sanningen på vår sida som jag skrev ovan, men att det inte är nog är denna föreläsning av Murry Salby. Jag önskar verkligen att alla ser den till slut även om man inte kan följa matematiken:

  Videon är ett mikrokosmos av vad vi befinner oss i, Salby visar att klimathotet inte är en liten lögn utan ett exempel på Den Stora Lögnen. Väsentligen så är ALLT lögn, i videon görs upp med att det är människan som står för huvuddelen av ökningen av CO2 i atmosfären, något jag ändå trodde fram tills jag såg hans arbete. Som introduktion kan man spola fram till 34:44 och se världskartan över emission och absorption av CO2 i havet. Exakt samma bild visas på annan plats över land: vid kallare breddgrader ABSORBERAS CO2 och varmare så EMITTERAS CO2, dvs att CO2 absorberas där världens industriella centra finns och emitteras där det inte finns nån industri. Salby visar att mindre än 5% av nettotillväxten i CO2 har mänsklig orsak, 95% är NATURLIGT. Så ALLT ÄR LÖGN, jorden bli grönare, haven stiger inte pga CO2, temperaturen stiger inte nämnvärt eller alls, och CO2 ökar oberoende av mänsklig aktivitet.

  Salby redogör i slutet för hur en kollegas arbete döljs av klimatforskaretablissemanget och hur han av sitt universitet nu förbjuds att forska på klimatet.

  Ett förslag kan vara att göra T-shirts med jordens CO2-absorption/emission. De visar med ett ögonkast att CO2 ökar pga naturen, inte oss.

  Gillad av 4 personer

  • Christer E skriver:

   Hur kom du in på klimatet när ursprungsartikeln handlade om lokalpolitik i Lund?

   Jag tittade på videon och har ett par kommentarer/anmärkningar.
   1. CO2 minskar över tiden i borrkärnor från Antarktis. Hur kan man extrapolera fram den ”äkta” halten CO2 i data från flera 100-tusentals år gamla borrkärnor? Klar risk för över- eller underskattning.

   2. Jag hängde inte helt med på den mycket kortfattade beskrivningen av halten av C12 och C13 i CO2-molekylerna, men verkar vara härledd från proportionerna C12 och C13 i fossila bränslen relativt CO2 i dagens luft och vatten. Frågan blir om verkligen alla fossila bränslen (kol av olika typer, olja från olika geografiska områden, naturgas, etc.) har samma proportion C12 och C13? Här risk för olika sorters antaganden, som kan leda till felslut.

   3. Absorberas verkligen CO2 linjärt av världshaven, eller finns någon sorts mättnadsnivå över vilken CO2 i mindre grad absorberas?

   Säkert hittar de som är kunnigare i klimatfrågor flera svaga punkter i Salby’s resonemang. Bara för att en eller ett fåtal forskare lägger fram avvikande teorier, uppbackade av data som kanske bygger på egna antaganden och egna approximationer, behöver det inte betyda att de är mer sanna än vad andra forskare lagt fram. Det är något som forskarsamhället självt måste lösa och meddela någon sorts konsensus (som t.ex. IPCC).

   Gilla

   • A skriver:

    Men Christer E, konsensus är inte värt något alls, det enda som har betydelse är vad som är mer sant än det som är mindre. Hur tror du den processen ser ut? Sanning är ingen omröstning.. den är mera sann oavsett om någon enda människa vet det än. 🙂

    Mvh A

    Gillad av 1 person

   • Christer E skriver:

    IPCC gör enbart samanställningar av forskningsresultat som forskarsamhället i stort är helt överens om, dvs en sorts konsensus, eller mer sant än resultat som redovisats i andra media, om du vill.
    Sedan finns ju inga sanningar i logisk eller matematisk mening om klimatet och dess framtida utveckling.

    Gilla

  • bee-lips skriver:

   https://www.ldeo.columbia.edu/res/pi/CO2/carbondioxide/pages/air_sea_flux_2010.html

   Här kan man se hur haven ABSORBERAR CO2 vid kallare breddgrader, och EMITTERAR vid varmare. Precis samma bild gäller över land, dvs CO2 emitteras där det inte finns några människor och ABSORBERAS NETTO EXAKT DÄR ALLA INDUSTRIELLA CENTRA FINNS. Detta kan endast ske om mänskliga utsläpp är mycket mindre än de naturliga, inga uträkningar behövs. Salby visar att mänskliga utsläpp av CO2 är mindre än 5% av totalen. Det är NOAAS egna satellitdata som visas.

   1+1 är inte lika med 2 pga konsensus, utan för att det är sant. Klimatet är idag en del av den stora lögnen, kultvetenskap som Feynman sade.

   Gilla

 12. svenne skriver:

  ”Nu har det gått för långt, sa ordföranden. 32 bilbränder hittills i år och ingen enda misstänkt har gripits. Nu är det dags för skarpa åtgärder.”

  Efter dödsskjutningen i Malmö av en mamma som bar på ett barn blev ju både statsministern och justitieministern mäkta förgrymmade. Citat:

  Morgan Johansson: ”De ska jagas till världens ände om det behövs. Kallblodiga mördare kan inte få gå lösa.”

  Stefan Löfvén: ”Hela samhället ska trycka tillbaka våldsverkarna.”

  Statsministern har ju vid ett antal tillfällen till och med påpekat att skjutningar och mördande är ”oacceptabelt”. De kriminella elementen i samhället måste ju nu bli svaga i knävecken efter att dessa ”skarpa åtgärder” har aviserats av två högt uppsatta politiker.

  Gillad av 4 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Fredrik jag jobbar numer, måste ju rädda landet med plikt och skatteinbetalningar,
   Vinsterna kommer ju sedan.
   Det har ju din namne lovat.
   Hinner läsa och le, men det är full fart på jobbet.
   Helgerna är bra frukost i sängen, och tid för reflektion.

   Gillad av 1 person

 13. Matte skriver:

  Sverige är så sjukt att man inte längre kan veta vad som är fantasi och vad som är verkligt.

  Verkligt är dock att statsmedia på givna länk publicerar följande häpnadsväckande citat:
  ”– Vi råder att man inte parkerar för nära byggnader, med tanke på risken för brandspridning, säger Jonas Sandberg.”

  Hur länge kan clownerna hålla på?

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Tills pengarna tager slut.

   Skatterevolt nu!

   Sluta med övertid! Gå ned på deltid! Tag ett friår för att preppa! Smuggla, byt varor och tjänster med grannen! Tag ett friår i Thailand, så går momsintäkter också förlorade för staten! Gå i förtidspension! Ansök om bidrag! Engagera dig politiskt och ideellt!

   Gillad av 4 personer

 14. Bo Svensson skriver:

  Krav på ekonomisk garant är den definitiva lösningen som kommer förr eller senare. – Där finns receptet för en i princip självfinansierad kriminalitet och för att de bevakade enklaverna skall vara för problemklientelet istället för som nu för de välbeställda i trakter där man inte klarar att försvara fred och trygghet.

  Man kan ju börja med dem som redan utmärkt sig som asociala och destruktiva, – barn som vuxna: Krav på ekonomisk garant för att fortsättningsvis få nyttja det offentliga rummet.

  Garanterna ansvarar sedan för fullgod kostnadstäckning, vilket kräver att förlusterna och bedrövelsen orsakade av våldsbrott ges ett mått i pengar.

  Gilla

 15. Linden skriver:

  Bilbränder, skjutningar klimathysterin, Sverige är ett smörgåsbord av galenskaper.
  110 nya tulltjänstemän ska tillsättas, låter bra men var placeras dom? På bron i söder?
  Nej de har rekryterats till Svinesund vid norska gränsen för att främst stävja smugglingen av legala varor som kött.
  Man blir matt, när fattade sjuklövern ETT klokt beslut senast?

  https://www.energinyheter.se/20190927/20306/ledare-ideologidrivna-beslut-hotar-var-energiforsorjning
  På något närmast mystiskt outgrundligt sätt har det blivit nästan som en religiös övertygelse eller en ideologi att vi till varje pris skall skapa en framtida fossilfri energiproduktion i Sverige som skall ersätta den fossilfria energiproduktion vi redan har och som gjort Sverige till ett föregångsland i Europa.

  Fossilfritt skall alltså ersättafossilfritt! Kostnad? Mycket svårt att uppskatta, kanske 1 500 miljarder kronor eller 300 000 kronor per hushåll om man inkluderar alla kostnader som denna satsning måste bära för att elleveranserna skall säkras…

  när man har sett MP s Bolund i partiledardebatten så förstår man mer orsaken till de ologiska besluten i energifrågan.
  Galna fanatiker fattar inte rationella beslut.

  Gillad av 3 personer

 16. Elisabeth skriver:

  I gårdagens Sydsvenska ( som jag icke längre prenumererar på men då och då studerar på biblioteket ) kunde man läsa att Lunds politiske boss, den unge liberalen Philip Sandberg, vill minska flyktingmottagandet. Sensation. Har liberalen Sandberg kommit ner på jorden ? Nåja, det visade sig att han ville att Lund skulle tillgodoräknas de ”flyktingar” som grannkommunerna, ex Staffanstorp, styrt av Christian Sonesson, påpassligt placerat i kommunen. Men det verkar onekligen som så att Sandberg inte längre ser ”flyktingar” som en fantastisk bonus. Jag tycker att Sandberg påminner starkt om Canadas unge PM, Justin Trudeau. Och det är ingen komplimang minsann…….
  Och så läste jag att Ann Heberlein, Lunds mest kryssade moderat, flyttar från Lund till Malmö. Hon lämnar Lundapolitiken, säger sig ha fått nog av den bysantinska politiken i Lund. Ja, hon jobbar förstås numera för Sonesson i Staffanstorp.

  Gillad av 1 person

 17. Lars-Olof Svensson skriver:

  Fullt i klass med Voltaires Persiska brev eller HC Andersens bästa. Man får hoppas att texten kan smugglas in till Åsögatan, Bondegatan och Nytorget, ungefär som Otto Hampel gjorde i Falladas roman Jeder Mann stirbt allein,

  Gilla

 18. Jan Hyllengren skriver:

  En organisation jag är medlem av äger några lokaler som kan hyras för evenemang. Vi har också vår del av asylaktivister som hatar SD. Dessa bad styrelsen besluta att vägra hyra ut till SD. Vilket styrelsen fann rimligt trots en allmän olustkänslan över transitflyktingar och motvilja till islam. Tills någon reste sig och sa ifrån att i en demokrati kan man inte göra så. Därefter beslöt styrelsen att utestänga alla politiska partier från möjligheten att hyra. Med förhoppning om att slippa konflikter med såväl personal som politiska partier. Så duckar demokrater varje dag i vårt land. Demokratin är som kulturen en tunn förnissa som behöver ständig vård och ans…

  Gillad av 5 personer

 19. MartinA skriver:

  Kristdemokratens åsikt var väl att det behövdes mer invandring av humanitära skäl. Och att den blivit mordhotat var en vit liten lögn för att höja Kristdemokratens status och skydda Kristdemokraten från angrepp från de som stod ännu längre till vänster än Kristdemokratskräket.

  Gillad av 1 person

 20. Södermalmsrealisten skriver:

  Vänd på (den vegetariska förstås) steken: Gör bilbränder till något positivt. I Lerwick eldar man varje midvinter upp ett upprålat Vikinga skepp !Eftersom jag bott mina mannaår i Lund vet jag att där finns en brö över järnvägen ganska så mitt i stan, Oscars bro ? Förslag: Bron stängs för trafik mellan 23 och 04. Innan dess har han bil fraktats dit och körts upp på ditforslat bilbrygga. Så tillhandahåller Fritidsnämnden brännmedel i flaskor och små bränntussar att kasta in i bilen. Den bör vara åtminstone halvtankad. Och får alltså tuttas på.

  t ex varje söndag eler verje månad Kl 4 röjs platsen och vanlig bilåkning.

  Visst inte gratis, men antagligen in toto -billigareän det jävla nuläget

  Gilla

 21. christer jacobsson skriver:

  Jag svalde vi måste sätta p-böter på alla bilar som står mindre än 10 meter från en byggnad.Sen förstod jag att du skämtade.Var och en av meningarna är tyvärr inte otänkbara i dagens sverige.

  Gilla

 22. Rikard skriver:

  Hej.

  Nu var du väl elak, PE? Tänk om någon tar åt sig och blir ledsen, eller till och med kränkt!

  Vi skall vara rädda om våra politiker, de gör ju så mycket åt så många för så litet.

  Titta på Johan Karlsson för Centerpartiet: tänk hur hemskt det varit i hans hemkommun utan honom.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   MSB redovisar utryckningar av brandmän, men ofta brinner även bilen till vänster och höger om den man satt fyr på, så statistiken kan vara missvisande vad gäller hur många bilar som brunnit.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.