Mohamed Omar: Anders Lindberg är en dålig förlorare

Mohamed Omar

En desperat vänster söker förklaringar överallt utom i verkligheten. Ett av de roligaste exemplen på detta läste jag i en kulturartikel i Göteborgs-Posten förra året: ”Nordic Noir banade väg för högerpopulismen”.

Det var vänsterskribenten Mattias Hagberg som lade pannan i djupa veck och med fundersam min försökte förstå hur Sverigedemokraterna kunde växa så de gjort. Kan de bero på ryska troll? Pengar från Putin? Nej, det beror på att svensken läst för många mörka deckare!

Det är alltså överdosering av dessa nordic noir-deckarna som förvandlat många tidigare goda och optimistiska svenskar till ”högerpopulister”. Det kan inte vara en slump, resonerar Hagberg. Connect the dots! Mankell-deckarnas popularitet och SD:s uppgång i opinionen hänger ihop:

”Allt oftare tänker jag att det finns en koppling mellan högerpopulismen framgång och kriminallitteraturens segertåg? Den grundläggande berättelsen är alltför lik för att det bara ska vara en slump. Mellan Kurt Wallander och Jimmie Åkesson finns ett märkligt band.”

Deckarförfattarna, förklarar Hagberg, ”målade en bild av ett Sverige i förfall, ett land där det gamla och trygga var på väg att falla sönder under trycket av något nytt och skrämmande.”

Krönikan är ett utmärkt exempel på vänsterns verklighetsfrånvända synsätt. Det är inte verkligheten som har gjort att allt fler svenskar börjat begripa att utvecklingen är på väg åt fel håll och att det behövs en mer ansvarsfull och rimlig invandringspolitik, nej, det är deckarna. Det är typiskt för vänstern att söka långsökta och orimliga förklaringar för att slippa behöva prata om det besvärliga, nämligen att massinvandringen och mångkulturalismen har havererat.

I en ledare i Aftonbladet igår (13 oktober) gör Anders Lindberg samma sak. Men han menar att det är sociala medier som gör att ”högerpopulismen” växer: ”Kan Facebook hjälpa SD till en valseger?”

Lindberg är minst lika verklighetsfrånvänd, eller låtsas vara det, som kulturkrönikören på Göteborgs-Posten:

”De sociala nätverkens makt är i dag global. Deras ’algoritmer’, de regler som styr vilka inlägg du ser och inte ser på nätet, påverkar allt mer vilka politiker som är framgångsrika även i Sverige – och vilka som inte är det.”

Lindberg verkar önska att Facebook akunde ändra sina algoritmer så att bara nyheter godkända av vänstern syns i flödet. Han varnar för att sociala medier kan hjälpa Sverigedemokraterna att vinna nästa val:

”Ett år senare verkar de demokratiska partierna inte ha gjort så mycket åt saken, på Facebook, Twitter och YouTube är de fortfarande ungefär lika dåliga. Om det vore val i dag skulle SD antagligen vinna nätet igen – och kanske även bli största parti på kuppen.”

Twitter, menar han, domineras av ”högerpopulister”:

”Den högerpopulistiska digitala dominansen påverkar dessutom politiken varje dag. Särskilt svenska Twitter har förvandlats till ett högerpopulistiskt ”spin-room” befolkat av politiska aktivister, arga nättroll och journalister – en sällsynt dålig kombination.”

Att så kallad ”högerpopulism” är så stark på sociala medier beror nog till stor del på att mainstreammedierna har undertryckt de rösterna.

Vi vanliga svenskar som lever våra liv i Det Nya Sverige behöver inte Facebook för att se att vi har många problem relaterade till en ansvarslös invandringspolitik. Det som gör att den så kallade ”högerpopulismen” växer är etablissemangets vanskötsel av landet.

Etablissemanget har misslyckats, därför vänder sig folk till andra.

Den ”desinformation” som sprids av svensson på Facebook, som Lindberg anser är så farlig, kan väl inte vara värre än de mäktiga mainstreammediernas myter om så kallade ”apatiska flyktingbarn” och ”ensamkommande flyktingbarn”, eller?

När jag går in på Twitter och kollar Anders Lindbergs konto så ser jag att han ständigt blir ifrågasatt och motsagd. Han har få fans. Förmodligen är det därför han är frustrerad.

Han klarar inte av att spela spelet och vill därför ändra reglerna, så att Facebook och Twitter blir ännu mer vänstervridna än de redan är. En dålig förlorare.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

56 reaktioner på ”Mohamed Omar: Anders Lindberg är en dålig förlorare

 1. Jan Hyllengren skriver:

  Ja, nog undrar man hur länge han ska få hållas. Vänsterliberala Netflix kom nyligen med filmen ”The Death of Stalin” med bl.a. Steve Buscemi där man driver rätt så hejdlöst med hur ”kollektiva” beslut av partitoppen alltid lyckades bli korrekta -även när de motsade varandra totalt. En nyproducerad film befriad från politisk korrekthet ser man annars (nästan) aldrig. Anders L. hade känt sig som hemma i Kreml. Tack och lov så får många i nomenklaturan numer ordentligt med mothugg på twitter och samma sak syns i tidningarnas kommentarsfält. I den mån sådana finns.

  Gillad av 5 personer

  • Willy Lindqvist skriver:

   På Netflix visas också filmen The Great Hack som handlar om hur analysföretaget Cambridge Analytica påverkat val och valprocesser i bortåt 200 fall, bl.a. Brexit och valet av Trump i USA, men också i Brasilien, Indien, Mexiko, Kenya och Malaysia. Med hjälp av data från sociala medier som Facebook har partier som anlitat företaget kunnat påverka väljare som varit osäkra. De har också använt sådana data för att kunna locka in politiker i komprometterande fällor. ”För att förändra ett land måste man först förstöra det”, är en av kommentarerna i filmen.

   Gillad av 2 personer

   • Benjamin Dhover skriver:

    Ursäkta om jag ställer mig något tvivlande till hur stor makt ett företag som Cambridge Analytica har i verkliga världen. Jag menar, även osofistikerade väljare köper inte vilka fejkhistorier som helst bara för att det sitter någon anonym tomte och pushar rövarhistorier på heltid. Google har väldigt bra koll på din ”profil” och levererar skräddarsydda annonser som företag bara kunnat drömma om för 20 år sedan, men hur ofta nappar du själv och faktiskt köper något?

    Påverkansoperationer har kanske blivit mer slagkraftiga, men även en fördubbling av effektiviteten gör inte att mer än kanske några promille av röstberättigade medborgare masar sig av sofflocket och röstar som CA/Putin/Vadsomhelst vill. CAs influens är en fis i rymden jämfört med MSM-propaganda.

    Gillad av 1 person

 2. anselmo skriver:

  Nåja, än har han inte förlorat, han är chefredaktör och vi skriver på en blogg få hört talas om. Varje dag så fyller vänstern på sina väljarled med invadring, Sandelin skall visst gå igenom detta på Swebbtvs konferens, det går fort och skall inte underskattas, för varje dag som gör måste fler återvandra, detta är matamatiken under orden. För Lindberg och Reinfeldt och Lööf och Löfven KOMMER att vli försktade och hatade av de flesta svenskar, men sker det inte snart så är det för sent, Sverige är ändå förlorat. Detta är DGS akilleshäl för DGS är för defensivt och placerar inte skulden för våldtäkter och allt annat och attackerar utan parerar galenskaper hela tiden, samt försöker mobilisera svensk kultur och medelklassens engagemang. Det går inte, attack krävs, rakt på, och problemet med hur man skall ställa sig till kultur x går heller inte bort, in or out, det finns inget mellanting.

  Gillad av 8 personer

 3. Martin skriver:

  Vänstern i Sverige….dvs fram till helt nyss ALLA utom SD…har inte förmått se verkligheten som de skapat…nu går linjen mellan L och KD på ett ungefär…om nu bara L kunde se lika klart och ta ställning skulle ett ”höger”-block kunna skapas och vinna valet 22…
  Anders Lindberg är patetisk och enda gången han sagt något förnuftigt var på årets Folk och Försvar i Sälen…chockande att Lindberg kunde tala förnuft. Åtminstonde var det för mig.

  Gilla

 4. Jonas Bohman skriver:

  Bra skrivet. Upprörs också av att man brunsmetar och kallar vanligt folk för högerpopulister, bara för att folk reagerar på att samhället går åt fel håll. Vi vanliga vill inte ha detta samhälle, som vi nu fått. Fortsätt att protestera och gör motstånd. Vi skall inte finna oss att påtvingas något vi inte bett om. Denna mångkulturella utopi kommer ALDRIG att fungera, oavsett vad man påstår.

  Gillad av 5 personer

  • Beppe852 skriver:

   Jag reagerar också starkt på alla epitet vänstern kallar hederliga människor till höger. Senaste utspelet från en fradgasprutande Sjöstedt var att högerpartierna ”har främlingsfientlighet som en affärsidé”. Ett grovt påhopp från en som borde se sitt egna partis agerande i mångt och mycket. Mao Zedong lät i fredstid avrätta mer än 70 miljoner människor, Sovjetunionen lika många etc. Nämnas bör också vänsterpartiets inställning till hederskulturen i Sverige, där krafter som Amineh Kakabaveh, som arbetat för att dessa kuvade kvinnor, utesluts ur partiet! Stefan Löfven ständiga upprepande att SD är ett nazististiskt parti utan tanke på egna historien. En uppmaning till högerpartier är att vid varje tillfälle de ”brunsmetas” ge igen med samma mynt. Vänsterpartiets kommunistiska massmördargrund av oönskade inslag i befolkningen och Socialdemokratiska partiets vurmande av Hitlerregimen. Vilket än idag visas genom den antisemitism som genomsyrar partiet!

   Gillad av 3 personer

   • Gert Persson skriver:

    Ja, när jag såg Sjöstedts utfall i TV tänkte jag, det blev ju en liten pinsam paus, skall nu inte SVT gå in och tala om att de inte står bakom detta rasistiska utfall … … . Men nej, de undrade om Jimmie ville kommentera det? Dessa skälmar förnekar sig inte. Saknar även Jesper i ”Svenska nyheter”. Där ligger man oftare dubbelt så nära sanningen som SVT gör i sina nyheter. Och det är ju ett så kallat satirprogram!

    Gilla

  • Björn skriver:

   För att förstå varför typer som Lindberg m.fl, på ett så uppenbart provocerande sätt, agiterar MOT allt vad sans, vett och förnuft heter, och varför allt går åt fel håll i det svenska samhället, måste man ha klart för sig hur dessa ”vänstermänniskor” fungerar! De vill inte alls ha den ”bättre värld” de PÅSTÅR sig kämpa för, utan tvärt om, motsättningar, krig och kaos! Likt bakterier trivs de bäst i öppna sår och infekterade miljöer……

   Gillad av 2 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Björn,
    det skulle faktiskt förklara varför vänstern är våldsbejakande. Ut och slåss? Ja, men det gör ju ont. Kanhända är adrenalinkicken så stor att det med råge väger upp smärtan. Kanhända har de tänt på innan.

    Jag känner till ett par bröder som laddade med Rohypnol och lite annat smått och gott för att sedan slåss med varandra. Det var deras idé om att ha roligt. Det låter som en saga men det är faktiskt sant.

    Gillad av 1 person

   • Björn skriver:

    Elisabeth G, om de ändå slogs med varandra! I stället angriper de oss, ”den breda allmänheten”! I varje enskild konflikt, ställer de sig alltid på den för oss vanliga vettiga och skötsamma människor, mest destruktiva sidan! De hatar allt som är ”vanligt”, ”normalt”, ”vedertaget och fungerande” i samhället! De hatar helt enkel oss och de trygga liv vi vill leva! Man kan faktiskt kalla dem terrorister, eftersom de begår terrorhandlingar i syfte att medvetet skada Sverige och oss svenskar! Om inte de öppna gränserna som medger massinvasion från MENA är terrorhandling av högsta rang, då vet inte jag….

    Gilla

 5. Tomas skriver:

  Finns det någon mera passande person att ikläda sig epitetet Quisling? Han har många medtävlare som bl.a. huserar eller huserat i Sagerska Palatset men som, med sin teflonpäls obekymrat framför tokargument genom skrattsalvorna, tar priset.

  Gillad av 3 personer

 6. karlgunnareriksson skriver:

  Sossarna och Vänsterpartiet är numera för överstatlighet . Nationellt självbestämmande är inte längre deras agenda. Dessutom har dessa partier en gudstro till FN klimatpanel IPCC (intergoverment panel of climate chance ) . V och soss är indoktrinerade av IPCC med deras klimatalarmismen . Att ta till sig svenska forskare i ämnet ( motståndet till sagor från IPCC ) tycks inte vara av intresse för dessa partier. Nätverket http://www.klimatsans.com ger också grundläggande kunskap . //. Ett parti som inte vill bejaka nationellt demokratiskt självbestämmande och som drabbats av klimatsagor /klimatbedrägeriet lär med tiden implodera. De vill tydligen inte leva i verkligheten !

  Gillad av 2 personer

 7. Elisabeth G skriver:

  Jaha, annars uppfattade jag Henning Mankell som varandes vänster, vilket jag tyckte märktes i böckerna. Jag gillade dem ändå men det berodde på miljön och Wallander själv och var trots det politiska budskap som sken igenom.

  En annan dålig förlorare av samma kaliber som ovannämnda journalister är Annie Lööf. Hon hävdade att SD:s framgångar berodde på att KD och M inte markerat tillräckligt mot SD. Snacka om hål i huvudet. SD:s framgångar beror på att många börjar få nog av hennes egen vettlösa politik.

  Gillad av 4 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Du har rätt Elisabeth G

   I Wikipedia står bl.a.:
   ”Mankell var i ungdomen politiskt engagerad i den vänsterradikala 68-rörelsen och deltog bland annat i protesterna mot Vietnamkriget, Portugals kolonialkrig i Afrika och mot apartheidregimen i Sydafrika.[6] Han var också engagerad i föreningen Folket i Bild/Kulturfront.[6] Sedan han träffat en norsk kvinna flyttade han till Norge, där han bodde under större delen av 1970-talet. Under sin tid i Norge kom Mankell i kontakt med det maoistiska Arbeidernes Kommunistparti (marxist-leninistene) och deltog aktivt i dess verksamhet, dock utan att vara partimedlem.”

   Gillad av 2 personer

 8. elfyma+ skriver:

  Lindberg har fel. Det är precis tvärtom.
  Verkligheten är att stödet för SD ökar TROTS att Google och Facebook allt oftare diskriminerar inlägg på alternativmedia som på något sätt stöder SD.
  När man googlar på något ämne så är det Lindbergs egen skittidning som oftast kommer överst, trots att tidningen endast perifert berört ämnet, eller inte alls.
  Använder allt oftare andra sökmotorer, som Duckduck, för att runda den påbjudna vänsterliberala censuren som Lindberg tycker borde stramas åt ytterligare.

  Gillad av 7 personer

 9. Aha skriver:

  Anders Lindberg får mycken påhugg i kommentarsfälten, inte minst på Aftonbladets Facebooksida. Det märkliga är att kommentarerna på Aftonbladets Facbooksida är rentav icke-PK till skillnad från SvDs kommentarsfält som är mera PK. Kan vara så att det senare är mer modererat.
  Aftonbladets pappersutgåva är kraftigt krympande, hans inflytande på gråsossar torde på liknande sätt ha krympt om det inte vore för att han får synas så ofta i TV. SVT verkar ha upphöjt chefredaktörer till högsta tyckare, murvlar har blivit vår tids främsta opionsbildare (i konkurrens med sådant lättgods som kändisar och kulturmarxister på egna kultursidorna).
  Anders Lindbergs skada för samhället kan inte underskattas. Förhoppningsvis dokumenterar någon detta genom att gå igenom hans skrivelser och framträdanden.

  Anders Lindberg är ett tacksamt ämne för en krönika.

  Gillad av 2 personer

 10. Treve skriver:

  Jag tror mannen i GP har rätt. Jag har här ett bevis. Häromdagen gick jag ut utan regnkappa. Efter en stund började det regna! Ett tydligt orsakssamband. Jag beklagade att jag på detta sätt påskyndat att vi kommer att få svåra översvämmningar och att Manhattan kommer att drunkna i havet, kanske också Stockholm och Malmö. GP-skribenten är innovativ och ser framtiden, något som ju alltid motarbetas, särskild av äldre män.

  Gillad av 2 personer

 11. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  Bloggen
  https://elisabethoglund.se/blogg/
  använder Facebook software i stället för WordPress

  En test jag gjort visar att VARJE kommentar som innehåller länken
  https://www.klimatupplysningen.se/
  blockeras av ett inbyggda filtret och följs av en email från Facebook som säger att jag postat en ”Hate post”. Jag har (ännu) inte provat om detsamma gäller för
  https://detgodasamhallet.com

  Detta är väl en följd av en organiserad ”massanmälning”!
  Jag har aldrig hört talas om någon sådan blockad av riktiga ”hate sites” so t.ex. ”expo” eller ”antifa”. Detta ”modus operandi” används bara av ”vänstern”. För ”vänstern” är yttrandefrihet en styggelse, en kommunistisk censur är målet!

  Gillad av 5 personer

  • Gert Persson skriver:

   Är det så är det ju fruktansvärt! Eftersom klimatupplysningen är en seriös sida. Detta måste gå att rätta till på något sätt. Kan man inte i så fall på samma sätt stoppa alla ”vänstersidor” som ”hate sides”? Några tips?

   Gilla

 12. UlfH skriver:

  Det är socialdemokraterna själva med hjälp av SVT och andra dominerande medier som gör att sverigedemokraterna går fram så kraftigt. Ty människor upptäcker allt mer skillnaden mellan propaganda och ärlig journalistik. Själv har jag till exempel slutat att se statsmediernas program utan att ha tagit ett aktivt beslut. Jag litar helt enkelt inte på sanningshalten i deras program

  Gillad av 1 person

 13. Lennart Bengtsson skriver:

  Är det inte så i stället att det är Sjövall-Wahlöö och Mankell mm mm som via sina krimis gjort svenskar och även andra till riktiga vänsterprofiler? Det har varit ett utomordentlig slug och genomtänkt hjärntvätt från vänsterkollektivet. Inte ens Goebbels hade kommit på ngt liknande.

  Gillad av 5 personer

  • Palle9 skriver:

   Lennart Bengtsson: Så är det. Jan Guillo konstaterade tidigt att Sjövall-Wahlöö nådde ut med vänsterpropaganda på ett betydligt mer effektivt sätt än vad skribenter av debattartiklar gjorde. Detta föranledde Guillo att satsa på thriller-författande, i hans fall har han bl.a. strävat efter att inympa en positiv bild av palestinska staten och dess militära grenar. För den som är ute i sådana ärenden utgör deckare/thrillers en utmärkt väg att på ett försåtligt sätt nå ut med sitt budskap. Förutsättningen är förstås att själva berättelsen i sig är fängslande.

   Gillad av 2 personer

 14. ERROL skriver:

  Det behövs mer kvalitativt granskande journalistik som DN och dess Sandvikenrapport, fler ”seriösa” ledarskribenter som Per Svensson som mekaniskt, ständigt hänvisar till 30-talet.

  Det behövs fler fullständigt osakliga och ytliga självgoda krönikörer som Alex Schulman samt pekoralister som Lars Lindström.

  Det behövs fler intellektuellt hederliga ledarskribenter som Anders Lindberg som kan förklara för läsarna att organiserat tiggeri är en myt, samtidigt som rättsfallen om faktiskt konstaterat organiserat tiggeri ansamlas i domstolarna.

  Monumentalt självgoda ”kulturskribenter” som är förblindade av postmodernitiskt dravel och upptagna av skendebatter och löjeväckande metaförklaringar likt Mattias Hagberg, är symptomatiska för journalistikens fördumning. Agendadrivande kulturskribenter för vilket narrativ föregår sakuppgifter och sakkunskap är typiskt för den provinsiella utblick och det vulgärpaternalistiska tilltal som präglar svensk MSM.

  Den monumental självtillräcklighet som SvT, genom sin desperata reklamkampanj, och övrig MSM visar genom att fullständigt löjeväckande slå sig för bröstet som värnare av kvalitativ journalistik eller snarare folkuppfostran, samtidigt som all social media och utländska källor brännmärkes, är patetisk och pinsam.

  Gillad av 2 personer

 15. Ulf skriver:

  Hur förklarar de att allt gick åt skogen i alla andra länder som de älskat? Senast nu Venezuela. Ja oftast något ännu mer långsökt som de försöker koppla till USAs utrikespolitik.
  Jag tror inte vänstern fattat att de inte längre kontrollerar informationsflödet dom de gjorde på 1970 talet tack gode gud för det.

  Gillad av 2 personer

 16. MartinA skriver:

  Vänsterliberalerna, nysocialisterna, globalisterna, mångkulturarna, kulturmarxisterna, postmodernisterna, vad man nu ska kalla dem. Anklagar alltid alla andra för vad de själva gör. Det är en taktik. Många människor kan inte föreställa sig en sådan ohemul fräckhet. Så det fungerar. Dessutom, det förekommer att avslöja deras eget fulspel. När en sån här person anklagar facebooks algoritmer för att ge fördelar till folkviljan kan man hoppa upp och sätta sig på att den gör tvärtom. (tips: Project Veritas kommer med ett nytt avslöjande nu i veckan). När såna här pratar om ”Putins trollfabriker” kan man hoppa upp och sätta sig på att det är tvärtom. Vilket sedemera har avslöjats. Både att sossarna har betalda trollfabriker. Och att MSB har samarbete med Ukrainska och Brittiska trollfabriker. Det är som de tre reglerna för SJWs, SJWs always lie, SJWs always project, SJWs always double down. Så funkar alla kulturmarxister. Sanning finns inte, det finns bara taktik.
  Nordic Noir förresten. Bara läst en och den beskrev någon vänsterflummares fantasier om samhället och hittepå brott. Den beskrev INTE hur Sverige faktiskt blivit. Så även där, samma lögnaktighet som vanligt.

  Gillad av 6 personer

 17. Margareta Fogelberg skriver:

  Mattias Hagberg, kulturskribent på GP får ha sina spalter, det är ju en liberal tidning. men jag har länge undrat i vilken värld han lever. För en tid sedan raljerade han över Björn Ranelids krönikor i Kvällsposten. Ranelid skrev ”Om tio,elva eller tolv städer i Sverige är nästen för olika gangsterligor och kriminella nätverk som vid ett flertal tillfällen har uppgörelser med automatvapen där allmänheten befinner sig, så råder det ett småskaligt eller mer utbrett krig i Sverige.” Detta kallar M. Hagberg fabler! Som väl är har GP ledarskribenter och gästkrönikörer som har fattat hur det står till i fäderneslandet.

  Gillad av 1 person

 18. Nils Dacke skriver:

  Intelligensnivån på vänsterns s.k intellektuella elit är häpnadsväckande låg, går väl knappt mäta tillförlitligt och ligger någonstans mitt mellan badboll och fiskmås.

  Gilla

 19. Lars-Olof Svensson skriver:

  Jag tycker det är bra att Hagberh&Lindberg släpper ut sin tankefoster i det fria. Det visar att de inte begriper varför valmanskåren har flyttat på sig vilket betyder att tex S inte haren chans att komma tillbaka. Högst 20 % nästa val.

  Gillad av 1 person

 20. christer jacobsson skriver:

  Anders Lindberg är ett kapitel för sig själv,om nu desinformation är så farligt så kanske Lindberg skulle ta sig en titt i spegeln.
  Folket har väl alltid blivit påverkade av media i en eller annan form.Det måste vara upp till var och en vad man finner sant och vem man har förtroende för.Att mediejättarna försöker att påverka en vet vi bla fick en googlechef vittna om att google påverkat valet 2016 till hillarys fördel med 2-10 miljoner röster.Som tur var hjälpte det inte.Medierna har blivit aktivister!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.