Mohamed Omar: Anders Lindberg är en dålig förlorare

Mohamed Omar

En desperat vänster söker förklaringar överallt utom i verkligheten. Ett av de roligaste exemplen på detta läste jag i en kulturartikel i Göteborgs-Posten förra året: ”Nordic Noir banade väg för högerpopulismen”.

Det var vänsterskribenten Mattias Hagberg som lade pannan i djupa veck och med fundersam min försökte förstå hur Sverigedemokraterna kunde växa så de gjort. Kan de bero på ryska troll? Pengar från Putin? Nej, det beror på att svensken läst för många mörka deckare!

Det är alltså överdosering av dessa nordic noir-deckarna som förvandlat många tidigare goda och optimistiska svenskar till ”högerpopulister”. Det kan inte vara en slump, resonerar Hagberg. Connect the dots! Mankell-deckarnas popularitet och SD:s uppgång i opinionen hänger ihop:

”Allt oftare tänker jag att det finns en koppling mellan högerpopulismen framgång och kriminallitteraturens segertåg? Den grundläggande berättelsen är alltför lik för att det bara ska vara en slump. Mellan Kurt Wallander och Jimmie Åkesson finns ett märkligt band.”

Deckarförfattarna, förklarar Hagberg, ”målade en bild av ett Sverige i förfall, ett land där det gamla och trygga var på väg att falla sönder under trycket av något nytt och skrämmande.”

Krönikan är ett utmärkt exempel på vänsterns verklighetsfrånvända synsätt. Det är inte verkligheten som har gjort att allt fler svenskar börjat begripa att utvecklingen är på väg åt fel håll och att det behövs en mer ansvarsfull och rimlig invandringspolitik, nej, det är deckarna. Det är typiskt för vänstern att söka långsökta och orimliga förklaringar för att slippa behöva prata om det besvärliga, nämligen att massinvandringen och mångkulturalismen har havererat.

I en ledare i Aftonbladet igår (13 oktober) gör Anders Lindberg samma sak. Men han menar att det är sociala medier som gör att ”högerpopulismen” växer: ”Kan Facebook hjälpa SD till en valseger?”

Lindberg är minst lika verklighetsfrånvänd, eller låtsas vara det, som kulturkrönikören på Göteborgs-Posten:

”De sociala nätverkens makt är i dag global. Deras ’algoritmer’, de regler som styr vilka inlägg du ser och inte ser på nätet, påverkar allt mer vilka politiker som är framgångsrika även i Sverige – och vilka som inte är det.”

Lindberg verkar önska att Facebook akunde ändra sina algoritmer så att bara nyheter godkända av vänstern syns i flödet. Han varnar för att sociala medier kan hjälpa Sverigedemokraterna att vinna nästa val:

”Ett år senare verkar de demokratiska partierna inte ha gjort så mycket åt saken, på Facebook, Twitter och YouTube är de fortfarande ungefär lika dåliga. Om det vore val i dag skulle SD antagligen vinna nätet igen – och kanske även bli största parti på kuppen.”

Twitter, menar han, domineras av ”högerpopulister”:

”Den högerpopulistiska digitala dominansen påverkar dessutom politiken varje dag. Särskilt svenska Twitter har förvandlats till ett högerpopulistiskt ”spin-room” befolkat av politiska aktivister, arga nättroll och journalister – en sällsynt dålig kombination.”

Att så kallad ”högerpopulism” är så stark på sociala medier beror nog till stor del på att mainstreammedierna har undertryckt de rösterna.

Vi vanliga svenskar som lever våra liv i Det Nya Sverige behöver inte Facebook för att se att vi har många problem relaterade till en ansvarslös invandringspolitik. Det som gör att den så kallade ”högerpopulismen” växer är etablissemangets vanskötsel av landet.

Etablissemanget har misslyckats, därför vänder sig folk till andra.

Den ”desinformation” som sprids av svensson på Facebook, som Lindberg anser är så farlig, kan väl inte vara värre än de mäktiga mainstreammediernas myter om så kallade ”apatiska flyktingbarn” och ”ensamkommande flyktingbarn”, eller?

När jag går in på Twitter och kollar Anders Lindbergs konto så ser jag att han ständigt blir ifrågasatt och motsagd. Han har få fans. Förmodligen är det därför han är frustrerad.

Han klarar inte av att spela spelet och vill därför ändra reglerna, så att Facebook och Twitter blir ännu mer vänstervridna än de redan är. En dålig förlorare.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)