Anders Leion: Kloker och Toker

Anders Leion

Det finns inte så många socialdemokrater som jag gärna lyssnar till eller läser. Men det finns två. De är helt olika. Den ene, som är mycket sympatisk, kallar jag för Toker. Han är som ett stort barn, ett gladlynt barn.

Den andre har ett torrare, litet tillbakahållet framträdande. Han är likaledes mycket sympatisk – samtidigt som han är klok.

Toker gör inte bara mig glad. Han är trivsam och sprider denna trivsamhet omkring sig. Trots sina mycket uttalade, gammalmodiga vänsteråsikter ses och hörs han uppträda på torg över hela landet, i debatter i alla medier.

Han är också glatt uppfinningsrik i sitt språk. En del av nöjet med att lyssna på honom är att få höra hans språkliga kvickheter. Men så är han inte bara en politisk debattör. Han är också poet. Han heter Göran Greider.

Han har noll självinsikt. Så här uttalade han sig nyligen: ”Jag är en upplysningsmänniska. Om du gick fram till Immanuel Kant skulle inte han heller vara så hågad att prata om känslor!” (SvD 31/8).

I resten av intervjun visar han sig som den irrationella känslomänniska han är. Ett ofrånkomligt ämne också i denna intervju i SvD är invandringen. Han erkänner att den är ett problem men utan särskilda drag: visserligen anser han det vara sorgligt att det skjuts så mycket, men det kan politiken göra något åt. Han tvivlar inte. Men man får inte fastna i invandringsfrågan, säger han. Då kommer man att fastna i rasismen. Istället måste samtalat handla om inkomster och bostäder.

Han ser alltså inte någon koppling mellan den stora invandringen – som han erkänner stundtals ha varit för stor – och bristen på bostäder och den ökande nyfattigdomen.

Men han är en känslomänniska och romantiker. Han ser landet utifrån ett trettiotalsperspektiv: bara vi bygger vidare på välfärdssamhället och värnar det mot angrepp kommer vi att återigen få hopp och framtidstro. Han anser att vänsterns misstag varit att inte se ”på de här frågorna”, det vill säga invandringen, ur ett fördelningspolitiskt perspektiv. ”Och det är livsfarligt”. Slopandet av värnskatten skulle alltså bidra till att förhindra en lösning av problem förbundna med invandringen…

Den andre är Widar Andersson. Han är självständig, Han är det gentemot både den socialdemokratiska hierarkin och gentemot de för tillfället rådande politiskt korrekta åsikterna. I Folkbladet (2/9) kommenterar han Mikaels Dambergs uttalande att alla partier utom SD skall inbjudas till överläggningar om dödsskjutningar och kriminella gäng under rubriken ”Skräck för SD får S att krampa.” Rubriken är en utomordentlig sammanfattning av den socialdemokratiska hållningen inte bara i denna fråga (kriminaliteten) utan också partiets allmänna oförmåga att på något sätt ta sig an SD. Man är fast en nästan obegripligt låst situation, som man skapat helt själv.

Widar Andersson påpekar att det är det socialdemokratiska partiets låsningar i invandringsfrågan som får det att uppträda ytterligt irrationellt och därför ”har svårt att leva upp till traditionell folklig och politisk rationalitet. Förmågan att tala om en spade som en spade har sjunkit”.

Det är nödvändigt, skriver han, att man lämnar den nuvarande destruktiva hållningen och ohållbara politiken och ”visa att man menar allvar genom att avstå från framtida tokerier likt den så kallade gymnasielagen och liberaliseringar i anhöriginvandringen och arbetskraftsinvandringen till lågkvalificerade arbete”.

Men sedan han på detta sätt givit Damberg underbetyg och underkänt den socialdemokratiska retoriken och praktiken i invandringsfrågan måste han ända avsluta med att säga:

Visst har en alldeles för omfattande invandring och misslyckad integration starkt bidragit till kriminaliteten. Men problemen finns här i Sverige. Att älta de kriminellas och de mördades blodsband och ursprung är en återvändsgränd. 

Invandringen håller inte bara det svenska samhället i ett järngrepp. Invandringen och inställningen till denna håller långsamt på att strypa socialdemokratin. Inte ens Widar Andersson vill erkänna att ursprung, det vill säga kultur och klantillhörighet, har inverkan på människors beteende också här i Sverige. Samtidigt har DGS visat att invandrarna står för större delen av brottsligheten i landet och brottsbenägenheten ökar när invandrarbarnen avlöser sina föräldrar.

Invandringsfrågan kväser till och med Widar Anderssons förnuft och självständighet.

53 reaktioner på ”Anders Leion: Kloker och Toker

 1. V för Vendetta skriver:

  Invandringen kväser allt i landet, inte bara olika såssar utan verkligen allt. Ingen såsse har i modern tid tagit strid för det gamla moderna Sverige där ekonomin balanserades utifrån nativiteten och inte utifrån hur många främmande språk man ansåg vara mysigt att höra under lördagspromenaden på stan. Såssar är landets största dödgrävare oavsett om de heter toker eller kloker

  Gillad av 6 personer

   • Axel skriver:

    Sossarna har tagit efter invandrarnas kränkhets moral. Dom blir synnerligen kränkta när svenska folket inser och påtalar tokerierna som pågår. Dessa kränkta personer (såssarna)måste försvara sin heder in i döden och fortsätta med den pågående politiken.

    Gillad av 2 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Jag vet inte det. Att försvara sin heder med livet som insats låter inte direkt sosseaktigt. Varken det där med heder eller delen att offra sig själv. Möjligen är de beredda att låta andra plikta med sina liv, om det tros rädda dem kvar ytterligare en stund vid makten.

    Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   På nyheterna i går pratades det om en helt ny trafikkultur. Mängden smitningsolyckor är visst femsiffriga! Någon ytterligare analys gjordes inte.

   Jag anar att moralupplösningen och kulturförändringen kan ha en bakomliggande orsak som man inte gärna vill tala om.

   Gillad av 6 personer

 2. Palle9 skriver:

  Anders: Utmärkt sammanfattning – jag kan instämma med den skillnaden att jag har svårt att förmå mig till att lyssna till Göran Greiders svammel. Widar Andersson kan däremot vara förnuftig och pragmatisk, men i den avgörande fråga du tar upp är han förstås snett ute. När det gäller S är det en fråga, som jag ibland ställer mig: det var ju inte så långt borta att Mona Sahlin kunnat bli statsminister, hade invandringspolitiken möjligen kunnat bli ännu mer destruktiv än vad som blev fallet under Reinfeldt, eller är detta ens tänkbart?
  Med talespersoner som Greider och med regeringsföreträdare som Löfven, M. Johansson, Ygeman, Strandhäll m.fl. tror jag man kan beteckna S som ett parti med framtiden bakom sig.

  Gillad av 9 personer

 3. miketheviking skriver:

  Bengt Westerberg, Birgit Friggebod, Erik Ullenhag, Jan Björklund, Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt är resten av tomtarna i denna saga.
  Det går inte att skylla varken invandring eller den tokigt förda politiken på enbart sossarna.
  De som kan klandras lika mycket eller mer är ovanstående BORGERLIGA politiker.

  Att jag inte nämner några Miljöpartister beror på att hela deras existensberättigande utgörs av invandringsvurm.

  Sen ska man inte glömma svensk tidningsmedia,SVT och TV4 som med sin kader av vänsterfolk och miljöpartister jagat alla politiker in i invandringsfållan – även de som försiktigt uttryckt tvivel om det kloka i vissa situationer.

  Så att bolla upp sossarna som de stora förbrytarna håller inte – de är betydligt fler och kommer i alla färger.

  Gillad av 17 personer

  • Erik P skriver:

   Helt rätt.

   Och den värste av dem alla är Reinfeldt. Ingen enskild person har varit till större skada för landet i modern tid.

   Nuvarande moderatledning utgörs till större delen av Reinfeldts proselyter och nu vill de få oss att tro att de har helt nya övertygelser, helt i strid med sina tidigare lika starka övertygelser.

   Trovärdighet nolla.

   Gillad av 8 personer

  • Palle9 skriver:

   Miketheviking: Instämmer (och med Erik P:s kommentar). Din lista kan förstås förlängas, t.ex. med Maud Olofsson med sitt tal om Sverige som ett ”nybyggarland” och att vi kunde ta emot tiotals miljoner invandrare (även anammat av Annie Lööf). Tydligen såg detta ljushuvud framför sig en situation snarlik den som rådde i USA på 1700- och 1800-talen med folkförflyttning västerut (på indianernas bekostnad). Det är på samma nivå som Reinfeldts aha-upplevelse när han vid flygning över landet plötsligt insåg att stora delar av vårt land är skogbevuxet, och därmed såg han inga problem med en gigantisk invandring. Man får hoppas att han inte tar något flyg över ryska taigan, då skulle det väl gå varmt i klimpen på karln.

   Gillad av 4 personer

   • miketheviking skriver:

    Haha!
    Jo, Maudan och Annie pryder ju väggen också förstås. Maud som lyckades kasta bort 39 miljarder på en holländsk elbluff.

    Och Reinfeldts flygupplevelse tillhör nog kategorin ”Om detta må ni berätta” i generationer framåt där barnen frågar sina föräldrar varför alla kompisar heter antingen Mohammed eller Ailay och kallar dem otrogna hundar.

    Gilla

  • Tomas skriver:

   Varför blir inte Annie uppräknad, den största politikförstöraren av alla? De uppräknade har ju galna åsikter men Annie har bara en, att bli statsminister.

   Gilla

 4. Aurora skriver:

  Greider säger att vi får inte fastna i invandringsfrågan. Det säger i princip alla vänster”experter” i media också. Det var därför Damberg inte låter SD vara med i samtal. Kort sagt; Så länge maktetablissemanget vägrar ta i sanningen varifrån våldet och samhällsproblemen emanerar så kommer ingen lösning att uppnås heller.

  Gillad av 5 personer

 5. Benjamin Dhover skriver:

  Göran Greider hade kunnat vara underhållande på samma sätt som stadens original kan vara festlig när han sitter på parkbänken med några ölburkar och håller ett passionerat tal om nödvändigheten att ge ankor rösträtt. Skillnaden är att stollen på parkbänken ses som den eccentriske knallkork han är, medan Göran Greiders ord tas på fullt allvar av alltför många för att det ska vara roligt.

  Gillad av 13 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Göran Greider hävdar på fullt allvar att det inte är hans fel att han är tjock. Det är ”samhällets” fel. Oklart vilket samhälle dock.

    Gillad av 2 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Göran Greider-samhället kanske… Det går ju att göra politik av att skylla på samhället; som en logisk följd kommer skattehöjningarna, offerhierarkierna och det välfärdsindustriella komplexet, särintressena och byråkratin. Att ta ett individuellt ansvar genom att äta lämpligt och motionera är svårare att exploatera politiskt?

    Gilla

   • Magnus Rosensparr skriver:

    Det är helt riktigt. I Finland finns det också vänstermänniskor, men ingen tillnärmelsevis så tjock som Göran Greider. Det finns det inte ens i Norge. Möjligtvis skulle man kunna hitta någon i samma klass som Greider i Danmark, men så är ju Danmark också Danmark.

    Gillad av 2 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Dumheterna Greider kläcker ur sig har ingenting med hans storlek att göra. En tjock människa är inte per definition dum. Det finns många magra idioter. En tjock människa har bara fått felaktiga kostråd, dvs. sådana som staten tillhandahåller via Livsmedelsverket (eller som vi säger ”Livsfarliga verket”). I kombination med en viss genuppsättning samt ev. sockerberoendeproblematik blir det förödande för vikten men har ingenting med intelligens att göra.

    Gillad av 1 person

   • Jari Norvanto skriver:

    Jag har inte sagt att han är dum, bara att han är för tjock för att tas på allvar. *fniss*

    Jag vet inte i vad mån tjockisar är hörsamma gentemot vare sig goda eller dåliga kostråd, eller om de snarare bara äter för mycket, onyttigt och vid olämpliga tidpunkter. För att de ska vilseledas i kostråd måste de ju hörsamma dem, till att börja med. Och det är inte alltid fallet. Men visst finns det en hel del av dem, och magrare personer, som tror att lågfettalternativ är sundare än standard. Eller att konstgjorda specialmargariner ‘för hjärthälsan’ är nyttigare än smör. Att sockerhaltg läsk är bättre än aspartam och acesulfam-K. Att Lingongrova är nyttigt, eftersom det är mörkt. Osv osv.

    Begreppet sockerberoende är omtvistat, men jag antar att det inte är frågan om beroende i gängse bemärkelse. Beroende som annars utmärker sig genom ökad upptagenhet kring socker, ökade doser (i storlek och/eller frekvens), toleransuppkomst, abstinenstecken och fysiologiska förändringar som vidmakthåller beteendet.

    Gilla

   • Elisabeth G skriver:

    Det finns gott om forskning nu som visar på att sockerberoende är ett reellt beroende med just de effekter du räknar upp. Det är visserligen omtvistat av en del forskare men det är ”gamlingar” som vägrar ge upp sina käpphästar. Belöningscentrum i hjärnan påverkas på samma sätt av socker som alkohol och narkotika. Tyvärr.

    Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   (I Annie Lööf:s stil)

   ”Nu tycker jag att du könsdiskriminerar, och det känns minsann inte bra! Kvinnor kan också supa och svina och svamla osammanhängande om politik, så det så! Du måste vara mer inkluderande i ditt språk! Varför kan originalet inte vara en låghalt transsexuell polyamöros alternativ-vertikaliserad lesbiska svart albinokvinna från Transnistrien i stället?”

   Med lite mer allvar: ett sätt att vara subversiv som är rätt kul är just utbytesleken.

   Inte våldtäktsman och gärningsman utan våldtäktshen och gärningshen, t ex.

   Det retar gallfeber på de troende, minst sagt.

   Dessutom hade forna dagars A-lagare betydligt djupare och bättre förmåga till politisk analys än Göran ”staten skall reglera mängden lösgodis” Greider. Å ena sidan ville borgarna då göra det lättare att få tag i dricka; å andra sidan ville han med näsan ge en mer stålars till dricka – sådana dilemman kunde avhandlas med stor frenesi även under Ståkkålms broar.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 2 personer

 6. Aha skriver:

  Sossarnas låsning till SD betingas av att de är tvungna, liksom de övriga partierna, att demonisera SD annars skulle de rusa i opinionsmätningarna. SD:arnas omogenhet och bristande förmåga att ge igen likt Trump har därvid varit en lycka för etablissemangspartierna.
  Detta tål inte nog att upprepas.
  Göran Greider med sin godmodiga ”toker”-image är därvid en person som släppts fram av media för att igen och igen försvara invandringspolitiken och för att demonisera SD.

  Widar Andersson får även han synas men då som en balanserad sosse-röst. Widar kommer ofta med intressanta perspektiv såsom att han nyligen skrev att man ska inte fråga ministrar vad de känner för offren vid skjutningar. Det är att intimisera politikerna. Det är de anhöriga som ska visas omsorg. Helt rätt. Betänk sådana politiker som Mona Sahlin som intimiserade politiken med sina jag känner, jag är upprörd, jag är förfärad, det är fruktansvärt, jag blir så arg etc. Löfven går inte av för hackor han heller när det gäller sjävgenererad intimisering. Intimisering låter bra, men är en sjaskig del av politiken. Det är handling som måste vara målet.

  Widar Andersson torde mötas med respekt över de politiska gränserna. Han borde därvid släppas fram. Han är ämnad för större uppgifter.

  Gilla

 7. akelaslair skriver:

  Jag tar ”Klokers” avslutande kommentar för vad den är; en brasklapp. Han vill nog inte bli utesluten ur partiet, utmobbad från jobbet, utsatt för mediedrev eller utsätta sin familj för mobbing från vänsterextremt håll. Man kan tycka att det är fegt men jag har förståelse för det.

  Gillad av 2 personer

 8. Dandersan skriver:

  Invandringen är ett problem som ger bostadsbrist och ojämn inkomstfördelning.

  Bostadsbrist och ojämn inkomstfördelning är ett problem som kan leda till kriminalitet.

  Varför är det så svårt att greppa två så fundamentala åsikter och dra , för väljarna, relevanta slutsatser utifrån detta.?

  Gillad av 2 personer

 9. Elisabeth G skriver:

  Man brukar säga att någon målat in sig i ett hörn men när det gäller SD har Löfven svetsat in sig själv i det blå skåpet.

  S är helt fixerade vid sina gamla idéer om att bostad och jobb ska råda bot på kriminaliteten. Så är det inte mer än i undantagsfall. Denna medicin har prövats och prövats och prövats sedan 70-talet och patienten har bara blivit sämre.

  Gillad av 2 personer

 10. Snövit skriver:

  Tack Anders. Själv försöker jag nogsamt undvika att se eller höra tokern Greider, men hederlige Widars klokare åsikter tar jag gärna del av, fastän blotta tanken på sedvanesossar gör mig så infernaliskt trötter.

  ”Det svenska tillståndet” är ingen Disneyanimerat f-ttmösserosa askungesaga, utan ren och skär skräck; en flammande blodröd och smutsigt IS-svart realitysåpa i gastkramande regi av JÖK-bopartisterna.

  Gillad av 2 personer

  • Elisabeth G skriver:

   ”…blotta tanken på sedvanesossar gör mig så infernaliskt trötter.”

   Instämmer. Jag blev faktiskt besviken på GW Persson när han sade att han alltid skulle komma att rösta på sossarna. Karlen har ju hjärna, och är mycket kompetent inom sitt område, men varför använder han den inte när det gäller politik? Man måste ju se till hur samhället och partierna förändras. I min ungdom röstade jag på Fälldins parti men skulle aldrig drömma om att lägga min röst på Annies.

   Gilla

 11. Mv skriver:

  Jag ser problemet snarare som Leion själv, de som enligt egen uppfattning står i någon slags mitten som alltid är klarsynt men mycket viktigare, inte är för ARG, ORESONLIG, EXTREM eller HATISK. Så man tycker att dess farbröder är lite mysiga, men att de som går runt med pilkorset är hemska hatiska människor. Men vem har orsakat mest skada, orsakar mest skada? Dagligen läser jag om vidriga våldtäkter och nästan alltid går förövarna fria mer eller mindre, man läser om tafs och rån, folk låser dörren idag. Kultur X som är den ojämförligt vidrigaste kulturen på jordklotet sprider sig idag i väst. Är det pilkorsarnas fel? Nej det är dessa mysiga gubbars och tanters fel, de företräder som jag ser det ondskan, den socialistiska lögnen, de är förrädare och (censur). De är våra direkta fiender.

  Så det kanske är taktik för att inte skrämma bort allierade men jag tror inte det, jag tror Leion tycker exakt vad han skriver. Själv så ser jag vänster etablissemanget som en fegare version av kommunisterna, av PolPot men de jobbar på mannamodet och tränar en ny oförsonlig generation, företrädd av Greta. Efter henne kommer det kanske en ung ledare från kultur x? Tänk er när klimathysteriker och kultur x verkligen korsbefruktar varandra, det är i full gång, de delar de innersta värdena de som hela tiden legat i dagen i kultur x men som nu återigen blir tydliga i socialismen.

  Gillad av 7 personer

 12. Gilbert Andersson skriver:

  Jag har många vänner som är typiska gamla gråsossar.
  De klagar lika mycket på samhällsutvecklingen som vi andra men man tror inte på att SD skulle vara lösningen på problemen.
  Dessutom känner man inte till alternativmedia utan innerst inne tror man på SVT och SR.
  T ex trodde man i början att rapparen i Stockholm hade gett sig på svenskar. När man berättar att han förföljdes av en kriminell afghan så är man förvånade.

  Gillad av 1 person

  • Mv skriver:

   Jag står inte ut med svenskarna längre. Föräldramöte i veckan men jag mäktar inte med det. Det skall bland annat handla om att våra barn skall delta i en studie om mindfullness.

   Gillad av 2 personer

 13. Kristina von Heland skriver:

  Jens Ganman som blev censurerad av facebook och youtube rör sina inlägg om Göran Greider. Filmen kanske någon laddat hem och kan lägga ut,pizzadiagrammet finns nu uppe på fb. Filmen skildrar hur Greider finns i alla TV soffor alla radioprogram. En dag i Greiders liv. Mycket rolig och satir på riktigt!
  Widar har iaf gjort något vettigt han trott på genom olika uppdrag. Han verkar ha ryggrad.
  Greiders alster går väl samma väg som Karl Wennberg,en annan hyllad författare som stöddes av sossarna. Lite koppling till nationalsocialismen där men det kan man bortse ifrån då han har den rätta färgen. Annat är det med Kamprad…

  Gilla

 14. Rikard skriver:

  Hej.

  Du är snäll du, Anders Leion.

  Tankar som knackar på hjärnans vindruta, på grund av din text:

  Jag skulle nog klassa de grå tu som Dummer & Dryger, men så är min själ likt gamla verktygs järn sliten och anfrätt.

  Ingen av dem lever i verkligheten. De lever i sina illusioner och bygger teoretiska elfenbenstorn allt medan imamer predikar jihad och muslimska kvinnor föder barn i Sverige.

  De gör likt haren på vägen: söker undvika bilen med samma metod som duger och att lura rävar och hundar. (Till Jösse Harpalts försvar får dock anföras att han gör så gott han kan – han till skillnad från Dummer & Dryger kan inte begripa bättre ens om han försöker.)

  Skriv till dem, till Dummer & Dryger, och fråga vad ordet ”Sverige” och ordet ”svensk” betyder. Publicera det eventuella svaret här.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 12 personer

 15. MartinA skriver:

  Socialdemokratins förräderi i invandringsfrågan var tillräckligt stort redan för 35 år sedan för att de alla skulle ha förtjänat repet i ett rättfärdigt land. Vad de babblar om idag är mindre intressant.

  Gillad av 9 personer

 16. Steven Jörsäter skriver:

  Kul artikel! Och jag håller med dig. Jag gillar också Göran Greider. Han är den naiva dårskapens apostel. Jag vill se mer av honom i politiken. Då tror jag att vänsterns sanna natur framkommer ännu bättre än någon motståndare klarar av att exponera. Hans åsikter om att matematiken borde tas bort i skolan för att den är svår är helt enkelt obetalbar.

  Widar Andersson sitter nog i samma fälla som många av hans jämnåriga partikamrater gör. Det socialdemokratiska parti de en gång började sympatisera med har inte mycket gemensamt med dagens fast det har de ännu inte upptäckt. Att sedan inte ens gamla sossar kan förväntas ha den fulla analysen är inget förvånande.

  Gillad av 1 person

  • Elisabeth G skriver:

   ”Hans åsikter om att matematiken borde tas bort i skolan för att den är svår är helt enkelt obetalbar. ”

   Har Greider verkligen sagt så?! Det har jag missat men det är ju obetalbart. Men visst, för en socialist låter det kanske bra; då kan de lura skjortan av folk utan att de märker det lika lätt. Sanslöst!

   Det påminner mig om en lärare i matte och företagsekonomi på ett lantbruksgymnasium. Pågarna tyckte det var onödigt med matte för de skulle ju bli bönder. När hon förklarat för dem att de skulle bli egna företagare och hur viktigt det då var med kunskaper i matte och företagsekonomi blev det fart på räknandet.

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Matematiken står som den kvantitativa metodens verktyg i direkt kontradistinktion till den confirmation bias, bekräftelsetendens, som direkt förorsakar socialismen. Självklart tycker socialister instinktivt illa om matematiken. Verkligheten är socialismens värsta fiende.

    Gillad av 1 person

 17. Göran Holmström skriver:

  Än en gång, så ska potentiella lägervakters sinnelag avhandlas!
  Trodde i min enfald att vi (mest du Anders),
  Kommit till större insikt.
  Den ene finner du roande, han har ätit och druckit gott på skattemedel, den andre har aldrig blött en droppe för sin omgivning.
  Ändå sitter dom på höga hästar och försvarar sitt partis slakt av ett fungerande land.
  Lösningar Anders, lösningar.
  Problemen räcker utan att måla om dom!

  Gillad av 4 personer

 18. p kohlin skriver:

  Kloker är en toker då han bortser från sossarnas behov av importerade röster samt den brottslighet och kulturella komplexitet migrationen medför. Widar lever inte i verkligheten och behöver det inte heller,delvis skattefinansierad som han är. Folkbladet har en upplaga på ca 7 000 och får i år 7 miljoner i presstöd.

  Gillad av 3 personer

 19. Magnus Rosensparr skriver:

  Instämmer till fullo när det gäller Widar Andersson, men inte alls när det gäller Greider. Han är inte ens en sosse, i alla fall inte av den gamla hederliga modellen, utan något slags fritt svävande vänsterpartikel av svårbestämd art. Istället skulle jag vilja ersätta honom genom att framhålla en annan riktig sosse av den gamla hederliga modellen – dock inte med epitetet Toker utan istället med epitetet Glader – nämligen Stig-Björn Ljunggren. Sedan har vi ju ytterligare en i samma liga om än inte längre partimedlem – som jag ger eptitetet Butter – nämligen Johan Westerholm. Tänk om det var deras gelikar som satt i riksdagen istället. Företrädarna för S som sitter där nu är mer tokiga än Greider utan att ens vara glada, trevlig eller sympatiska. Dessutom är de inkompetenta, lata och korrumperade, vilket ju inte Greider är.

  Gillad av 2 personer

 20. rudmark skriver:

  Månadens diktare ÄR Göran Greider (i P1 kring kl 12 varje dag)
  Att P1 fått mer användning för sin huvudrekvisita till alla debattprogram…Grattis.
  Noteras att han inte är speciellt bra som poet, iaf inte i mitt tycke.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.