Bitte Assarmo: Även unga ser på samhällsutvecklingen med sorg

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

”Jag minns en annan tid… Jag växte upp med min mamma i västra Stockholm. Jag minns tryggheten och säkerheten man kände. Rapporterades det om ett mord eller en våldtäkt hoppade man till i TV-soffan. Nu orkar man knappt läsa nyheterna, de är fulla av mord, misshandel, våldtäkt.

Minns också min kära mormor som bodde i skärgården. Där tillbringade vi mycket tid och vi brukade aldrig låsa dörren när vi gick och lade oss. Det är som en film i huvudet nu bara, allt det som en gång var så tryggt och bra.”

Så skrev en tjej till mig på mejl för några dagar sedan, vi kan kalla henne Linda. Hon är 27 år gammal, men precis som jag – som är 30 år äldre – minns hon en annan tid och ett annat, tryggare Sverige.

Det är fruktansvärt att en ung människa, som inte ens fyllt 30, ska behöva känna så. Jag kan inte ens föreställa mig hur jag skulle ha mått om jag, när jag var 27, hade tvingats konfronteras med det som händer i Sverige idag. På den tiden – sent 80-tal – kunde man röra sig fritt var som helst i samhället, och det fanns inte en polis med självaktning som skulle ha förmanat unga kvinnor att hålla sig inomhus efter mörkrets inbrott. Visst skedde det våldtäkter, visst skedde det mord – men precis som Linda skrev så hoppade man till när nyheterna rapporterade om sådana saker. Att gruppvåldtäkter, skjutningar och sprängningar skulle bli vardag kunde man inte tänka sig.

Så ja, jag känner med Linda. En 27-årig tjej med hela livet framför sig ska helt enkelt inte behöva ha sådana tankar om sin samtid. Tryggheten och säkerheten – det goda livet – ska inte vara som en film i huvudet. Det ska finnas där som en självklar del av vardagen.

Samtidigt inger det ändå något slags hopp att även yngre människor ser hur samhället på så många sätt förändrats till det sämre – och att de vägrar att gilla läget. Ibland är det ju så lätt att få för sig att vi som är medelålders är allmänt förlegade i vårt sätt att se på samhällsutvecklingen. Säkert upplever många en osäkerhet när politiker, journalister, kändisar och andra överprivilegierade förnekar verkligheten och försöker få den vanliga svennebananen att tro att otryggheten är inbillad. Men det är alltså inte bara vi medelålders tanter och farbröder, som växte upp medan samhällskontraktet fortfarande var i bruk – innan de yrkeskriminella tog över gatorna och innan myndigheterna införde straffrabatt för kriminella – som känner en sorg och saknad över det Sverige som en gång var vårt.

Det får mig att fundera över alla dessa arga unga tyckare som knyter nävarna och ondgör sig över ”högerpopulister” så fort någon ens andas om medborgarnas rätt till en trygg vardag. Vad är det egentligen som driver dem? Det är knappast det faktum att de är unga, som man ibland förleds att tro, för Linda är inte ensam om att tycka det hon tycker.

”Det är fler unga som reagerar. Jag har många vänner, både etniskt svenska och de med invandrarbakgrund som undrar vad som håller på att hända.” skriver hon. Och så är det ju.

Men de unga arga tyckarna, som tycker det är ballt att kategorisera alla som reagerar på kriminalitet och våld som ”högerpopulister” är ju inte Linda och hennes vänner. De pratar inte heller för Linda och andra unga som ser samhällsförfallet. De pratar i egen sak, för att uppnå något för egen vinning, och de bryr sig inte ett dugg om hur vanligt folk har det. SSU:are, Grön ungdom och Ung vänster – fostrade in i partier som bestämmer vad de ska tycka och tänka och hur de ska uttrycka sig. Artister, knappt torra bakom öronen, vars karriärer får en extra skjuts om de skriver under någon beskäftig debattartikel om ”värdegrunden”, påstår sig hata män eller gastar om att det är för mycket vita människor i publiken på en spelning. Komplexfyllda journalistwannabes, som ser flosklerna om ”högerpopulism” som ett säkert sätt att få skriva krönikor i blaskor som Aftonbladet. Verkligheten är det inte så noga med, så länge de hörs och syns.

Men verkligheten försvinner inte bara för att man förnekar den eller försöker utmåla den som bättre än den är. Och Linda, 27, försvinner inte heller. Hon är kanske inte artist eller påläggskalv i ett politiskt ungdomsförbund, och hon har kanske inte en stor plattform där hon kan ondgöra sig över svennebananerna. Men hon har något annat och något mycket större. Hon har integritet, sunt förnuft och hon minns hur det är att leva i ett tryggt samhälle. Och när flosklerna från de överprivilegierade tar slut är det just sådana som hon som kommer att vara med och vända den här skutan. Vanliga människor som, oavsett etnisk bakgrund, kräver att få leva i ett land där det råder ordning och reda.

53 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Även unga ser på samhällsutvecklingen med sorg

 1. Loke skriver:

  Likväl röstade 95 % av hennes svenska vänninor för att mansimporten skulle fortsätta. Det var inte heller länge sedan som både Lindor och deras mammor var beredd att i ordväxlingar klösa ögonen ur män som påpekade de uppenbara konsekvenserna; en irreversibel ökad våldsutveckling som främst skulle drabba kvinnor.

  Varför ska man känna sorg när Sverige utvecklats i exakt den riktning som befolkningen röstat?

  Gillad av 22 personer

 2. Aurora skriver:

  Det Sverige vi minns och växte upp i finns inte längre. Det har våra politiker förstört. Och många svenskar har tyvärr i val efter val tillåtit det. Det finns heller ingen väg tillbaka. Vi har nu bara att hantera verkligheten. Men, som vi förstår, så väljer makten fortfarande att förneka verkligheten eller i vart fall dess orsaker.

  Gillad av 7 personer

 3. Jonas Bohman skriver:

  Bra text. Helt rätt. Jag upplever det på samma sätt. Det blir så fel när andra skall tala om för oss vanliga om hur verkligheten är (eller borde vara). Vi får fortsätta att gå till detta vattenhål, som denna sida är, och fortsätta ventilera vår frustration över samhällsutvecklingen. Några makthavare lär inte bry sig på länge än, även om det verkar som vissa börjar vakna till…..

  Gillad av 5 personer

 4. Benjamin Dhover skriver:

  Vända skutan? Optimist. Skutan har redan gått på isberget och sluttar alltmer oroväckande åt babord i takt med att kubikmeter efter kubikmeter vatten forsar in. Det dröjer nog några år innan skrovet bryts isär, men det är rätt hopplöst att greppa en hink och börja ösa i det här skedet. Säkra en livbåt för familjen istället och låt SSUarna och Grön Ungdom upptäcka vad som händer när deras önskan går i uppfyllelse.

  Gillad av 11 personer

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Visst kan vi vända skutan.

   Håll dig i en tamp eller koffernagel, så ser vi still att den slår runt. Kölen mår bara bra av lite sol i det här läget. Väl böset drunknat eller flyter bort, kan vi få den flott igen.

   (Den som inte kan skilja bildlig metafor från bokstavlighet och vill vara lite kreativt missförstående, och som är av nautisk övertygelse kan säkert torpedera liknelsen… gör så! Det är alltid lika roligt.)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 3 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Jag stängde av, den började så korkat. Först kunde han inte skjuta bort containern han seglat på trots att de både fördes i samma ström och med samma vindar. Sedan lade han inte båten i halv vind med hålet i lovart, utan i lä, så att hon tog in mer vatten.

    Gilla

   • Mv skriver:

    Haha jag retade mig också på det, men han är väl 80 år. Då missade du Maerskbåten, han är ganska klantig på slutet också.

    Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   ”Ja, de finns nog. Men hur många är de?”
   Många, många fler finns förstås som inte vill rösta på fortsatt nedbrytning, utan på partier emot, men mediernas svartmålning och demonisering av motståndet mot barbarisering, kriminalimport och mångkultur har lyckats över hövan väl. Media, media och åter media spyr ond grön giftig demoniseringsgalla över alla som protesterar så folk blir hjärntvättade att tro att alternativa partier är genuint onda och tabu att rösta på. Tabu tabu tabu. Allt allt allt är medias fel. Tänk dig hur svenskarna skulle ha kunnat tänka fritt om inte SVT, SR, AB DN etc. skrikit Rasist!!!!-skriet i Goebbels-falsett och oändligt orerat om hur onda vi är som vill bevara civilisationen i VÅRT land.

   Undrar vad Monica Zetterlund skule sjungit idag. Uppdaterad (som det heter): ”Snabbt vi rusar genom stan”

   Åh det är natt och på avstånd hörs skott
   Förskrämda vi snor på genom stan
   En doft av krut från en förortsgranat
   Rädslan den smyger sig på

   Sakta hitåt drar ett gäng i en gränd
   stannar och sparkar en bög
   Allt är panik och jag tiger av skräck
   Rädda vi rusar i stan…

   Jag funderar på att börja bli riktigt elak. No more Mr Nice Guy som Alice Cooper trallade.

   Gillad av 15 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Men, valen är ju faktiskt hemliga. Ingen ser hur du röstar. Du kan vara PK ut i fingerspetsarna med dina vänner och de du känner. Men rösta SD i hemlighet. Inte ens det gör folk. Så folk vill ha det så här. Varför?

    Gillad av 9 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    Nä,
    Psykologiskt tror jag det fungerar så att folk skäms för sig själva att rösta på ett skämmigt parti som de även är lite rädda för, som de har blivit skrämda att tro är riktigt lömska. Allt beror på erfarenheterna från Hitler och Tyskland. Att tyskarna inte visste vad de röstade på 1933. I Sverige har media och politiker lyckats framställa det som en parallellsituation.

    Jag utgår från mig själv. Det har tidigare burit emot att rösta på något som man blivit lurad att tro inte är riktigt pålitligt. Först för sent inser man hur lurad man blivit. Särskilt om man inte varit intresserad av politikkäbbel, och lång tid undvikit höra på debatter och tjafs, och inte förstått hur illa det egentligen varit ganska länge, därför att information om allvaret i situationen undanhållits av media.

    Gillad av 5 personer

   • A skriver:

    Vad tänkte du Stefan Sewall mera exakt, när du inåg att du blivit grundlurad. Och hur gick processen till, att vakna. Jag känner mycket dugligt och listigt folk som ändå sitter fast i skiten.

    Mvh A

    Gillad av 3 personer

  • Mitt vykort skriver:

   Folk verkar inte förstå hur indoktrinering fungerar när de frågar sig varför folk inte ens i valbåsen röstar som de EGENTLIGEN vill. Själva folks rätt och fel är ju idag i hög grad format av pk-ismen, integritet måste läras in och har man inte fått det hemifrån, och via kultur och religion så är det inte medfött, eller endast delvis. Så i valbåset så vet alla vad som förväntas av dem, och feghet gör sitt till,och de röstar som är påbjudet. Utan religion och kultur så är vi oskrivna blad, något även flera på dess sidor inte inser.

   Gillad av 4 personer

   • Björn skriver:

    PK-ismen, som ju är en dekokt på sjuka vänsterfantasier och gammalt religiöst förtryck, håller Sverige och väljarna i ett järngrepp! Deras propagandamaskineri(MSM) har som huvuduppgift att indoktrinera massorna genom noga utvald ”information”, och samtidigt sprida skräck genom punktmarkering och brännmärkning av ”upproriska” och ”oliktänkande”! Känslan av övervakning och kontroll är tydligen så stark, att folk inte ens vågar rösta efter egen övertygelse i de, trots allt, fria valen! Inte olikt DDR, faktiskt!

    Gillad av 3 personer

  • Daylight skriver:

   Jag tror inte att dom som röstade på KD och M gjorde det för att dom vill ha ett samhälle i fortsatt kaos. Tvärtom tro jag att dom gjorde för att dom inte vill det. Jag tror inte ens att dom som röstade S, C och L vill det. dom förstår bara inte bättre. Tror det handlar mycket om okunskap. Vad beträffar V och MP, har jag ingen uppfattning.

   Gillad av 1 person

   • Mv skriver:

    Men det är exakt denna din uppfattning vi måste göra upp med. Vänsterutopierna FINNS inte, och man måste ta ansvar för sina egna beslut och gudarna skall veta att det finns nog med tecken, så gör man sig ingen ansträngning så är man delaktig, man har inte ens gjort det lilla lilla som krävs för att kunna rösta informerat. Ingen svensk idag, eller ens för 10-20 år sedan kan säga att att de inget visste. Det är i så fall självvalt och därmed så är man ansvarig och vill ha det så här. Att gömma sig i stimmet är inget försvar som kan motiveras logiskt,

    Gillad av 5 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Vi gömmer oss i stimmet för att det totalitära system vi lever i har skapat anarkotyranni, som kan drabba vem som helst när som helst. Så totalitarismen och demokratin bildar en positiv återkoppling. Det är resultatet av detta vi ser i det accelererande eländet som vi får samtidigt som vi enligt våra rationaliseringar borde se ständiga förbättringar.

    Gillad av 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    Ungefär som de tyskar som röstade på Hitler och inte såg vad som hände runtomkring dem. Idag är det få som tror att tyskarna var så korkade och inte såg vad som hände. Nu är det svenskar som inte ser vad som händer. Tyskar och svenskar. Ignoranta människor?

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    MV skrev: ”Ingen svensk idag, eller ens för 10-20 år sedan kan säga att att de inget visste.”

    -Jag tror inte folk fortfarande vet riktigt och framför allt inte för 20 år sedan. Exempelvis tror jag inte sosse-väljare vet hur Tro och solidaritet inom partiet är ett rent islam-infiltrationsinstrument. Islam och värdegrund-vansinnet eller genustokeriet har införts i smyg, liksom mångkulturlagen och HMF lagens nyare tolkningar. Det har inte tydligt redovisats och blivit valfrågor eller blivit föremål för folkomröstningar.
    Jag tror verkligen inte folk vet (fr.a. visste) vad som händer i Sverige. Först när de personligen upplever våldet eller yttrandeförbuden förstår de i viss mån och även då kanske de tror att det var en unik tillfällighet.

    Bilbränderna 2007 medvetandegjorde mig om att integration inte fungerade. Förortens ungar vill alltså inte ha ett samhälle utan djungler och krigszoner. Det var då en chock. Dittills hade jag lärt känna så många bra invandrare som var välintegrerade. Jag såg bilvrak och läste i GP om det. Enstaka händelse ville man tro först. När de bara ökade medan notiserna i GP samtidigt blev mindre blev jag misstänksam. Varför slås det inte upp stort? Varför blir det ingen kraftig reaktion från polis och samhälle. Varför kallas det skadegörelse och inte mordbrand?
    När man röstade i tid. val fanns också fler frågor än förortsproblemen, som man uppfattade som just förortsbegränsade. För mig var viktigast att sossar och kommunister inte skulle få makten. Jag trodde länge på M och att de var kloka nog att verkligen vara konservativa, och kunde aldrig tro att migrationen skulle växa till ett sådant jätteformat och att vi skulle bli så förrådda. Jag kunde aldrig drömma om att t.ex. Anne Ramberg var så skum. TIdigare trodde jag det var vettigt folk som sådana hade makt och positioner.

    Jag visste inget om sossar och andra partiers islaminfiltration förrän jag läste Ledarsidorna.se. När en M-politiker i norra Sthlm uteslöts för att ha sagt det självklara, att islam inte är förenligt med västerländsk demokrati, förstod jag till slut att M inte är mitt parti. Och det finns inget annat konservativt och värdekonservativt parti.

    Gillad av 3 personer

   • Mv skriver:

    Det Stefan beskriver är grodkokning, visst, jag var motvals från början men så klart ändå till dels indoktrinerad och hade sen förmånen att bo utomlands i nästan 15år så den onda förtrollningen bröts. När jag kom hem för 13år sedan så var det till ett galet land med en galen befolkning. Ta bilbränder, eller att man kastar sten på ambulans, detta var ju icke-existerande fenomen förr, eller våldtäkterna, ett par hundra förr, i år över 8000 anmälda med säkerhet. Det kräver rätt mycket vardags händelser, otrygghet och hot INNAN det börjar brännas bilar men från början så drogs alla svenskar med (utom nationalister) och blev omedelbart medskyldiga, det började med en liten kollektiv lögn som vuxit och vuxit och vuxit, men ingen skall inbilla mig att inte svenskarna VET att de bär en lögn, att deras liv är lögn, alla vet det, därför reagerar folk ju omedelbart när ämnet nämns, det är deras kollektiva skuld som talar. Denna skuld måste ut i ljuset, dess ständiga ursäkter gör att detta bara fortsätter. 80% av svenskarna är skyldiga.

    https://www.nyatider.nu/kidnappad-flicka-fritagen/

    Gillad av 4 personer

   • A skriver:

    Stort tack för detta Stefan Sewall. Om du skulle tänka dig ett exempel på en mental murbräcka som i ett slag skulle kunna ha förmågan att ge en duktig knäck hos någon omedveten sömngångares uppfattningar. Hur skulle en sådan kunna se ut tror du Stefan.

    Mvh A

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    A: ”Om du skulle tänka dig ett exempel på en mental murbräcka som i ett slag skulle kunna ha förmågan att ge en duktig knäck hos någon omedveten sömngångares uppfattningar. Hur skulle en sådan kunna se ut tror du Stefan.”

    Jag tänkte på sådan dramatik med kraft att väcka uppmärksamhet och ändra opinionsläget som självbränning.
    Jag minns de mycket obehagliga händelser som höjde tonläget i Vietnamkriget och nog påverkade kraftigt, som bestod av att en buddistmunk brände sig själv 1963 och sedan även en annan har jag för mig. Dessa självbränningar gjorde intryck. Alla som såg det insåg att dessa munkar hade starka åsikter och menade allvar.
    Jag trodde annars tidigare att när väl en riktig terroristattack inträffade i Sverige så skulle folk vakna och vilja slänga ut allt som är associerat med islamistterrorism, men idioterna vid mediamakten och politiken har bara lyckats tona ner och bortförklara Akilovattentatet.

    Gillad av 1 person

 5. Mv skriver:

  Utopisten i Bitte lever ju för de unga som börjar förstå hur det är fatt har ju nästan hela Sverige emot sig, 80% röstar för detta, fortfarande, hela media och underhållningsvärlden (utom fickor i hårdrock osv) är pk, hela statsapparaten, skolan osv. Att då samla ett motstånd är omöjligt, så mitt äldsta barn drömmer istället om att flytta.

  Det blir inga barnsoldater som räddar oss, antingen får Patrik med sig överheten i Stockholm eller så är det kört, som kommunismen så måste detta kollapsa under sina egna lögner. Både Sörman och Bitte pekar på de unga: rädda oss! Det är något patetiskt över det, antingen ser man på DGS inte klart nog på detta så man kan finna nog med motivation, hat, eller så är det en feghet att lämpa över det på barnen och deras mera dynamiska känslor. Det är något lågt i att hålla fram de unga i detta innan man ens gjort upp med sig själv och sitt ansvar.

  Gillad av 4 personer

   • uppstigersolen skriver:

    I min kommun har vi två stora FB sidor vi kan göra inlägg på. En som har moderatorer som är lite ”prinsessan på ärten” typer. Sen har vi en sida där moderatorn, en kvinna faktiskt, är betydligt mer förlåtande. Så länge man inte skriver rent förtal eller elakheter mot nån person så slinker allt igenom. Kanske skulle vi ha ett ”DGS icke korrekt” forum där allt som inte passerar här kan landa. Men så klart det måste ligga på nån server utomlands. Ingen ansvarig utgivare som kan åtalas. Flashback är ju ganska så fritt. Där hittar man godbitar.

    Gilla

 6. Johanna skriver:

  Igår lämnade jag över nycklarna till mina föräldrars småhus, i ett lugnt medelklassområde i en välskött kommun norr om storstaden, till ett skötsamt mkt ungt modernt par med invandrarbakgrund.
  De flydde från en söderförort i förfall där våld och kriminalitet bland de unga eskalerat under de senaste 5-6 åren berättade de. Nyligen hade unga män som mördats och torterats hittats i deras bostadsområde.
  Jag frågade dem hur de såg på framtiden.
  Den unge mannen var mkt mkt pessimistisk medan den unga kvinnan försökte ändå tro på framtiden. Vi talade om de unga politiker som ex. Hanif Bali och andra samhällsdebattörer med invandrarbakgrund som vågar ta i dessa frågor. Vi talade om varför svenskar är så tysta. Vi talade om den svenska 1900-talshistorien. Det var ett givande och djupt samtal medan mäklaren sysslade med ägarbytets formaliteter.
  Jag blev så berörd av detta unga par som genom sin beslutsamhet och handlingskraft givit sig av från sin uppväxtmiljö i söderförorten.
  Jag förstod också att dessa unga fått stöd och råd av en äldre svensk man i sin jakt på att hitta en bättre plats att bo på.
  Hela resten av dagen tänkte jag på vårt samtal. Trots mannens pessimism inför framtiden hade han ändå tagit ett betydande steg mot något bättre.
  Det gav mig lite hopp om framtiden.
  De ungas klarsynthet .
  Människans kamp för överlevnad och ett bättre liv.
  Vi äldre måste också stödja våra unga i landet.

  Gillad av 2 personer

   • Johanna skriver:

    Jag förstod att Du med flera skulle komma med den här typen av kommentar.
    Men vi har många unga med invandrade föräldrar som faktiskt uppskattar Sverige, den svenska kulturen och svenska värderingar. De är födda i Sverige och talar perfekt svenska.
    Jag råkar själv vara en av dem med en invandrad förälder.
    Jag ville inget hellre än att bli betraktad som svensk när jag som barn på 60- och 70-talet fick bokstavera mitt efternamn och känna av ett utanförskap pga min fars utländska härkomst.
    Vi är många som högaktar den svenska kulturen och vill inget annat än att vara svenska trots att vi har föräldrar från andra länder.
    Men få helsvenskar har under årens lopp vågat stå upp för Sverige. Hos dem har jag ofta fått utstå kritik när jag själv ifrågasatt en så stor invandring som jag ansett ett så litet land som Sverige inte mäktat ta emot utan att i grunden bli helt förändrat.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Jag är själv invandrare och mina barn är i samma situation som du var. Det ändrar inte på faktum: svenskarna låter sig bytas ut mot ett annat folk, och detta andra folk kommer inte vara svenskt eller ha svensk kultur.

    Gilla

 7. Hamnarbete skriver:

  Men Bitte, den gediget byggda, men ohjälpligt vanstyrda skutan Svea har ju, fullkomligt översköljd av migranttsunamin, redan gått på grund.

  Dags att pumpa läns och låta Kapten Åkesson lotsa alla de – bokstavligen – illa medtagna passagerarna tillbaka hem till tryggheten igen.

  Gillad av 2 personer

   • Hamnarbete skriver:

    Åkesson har en plan, Fredrik, och jag utesluter inte att den innefattar framtida samarbete med ett större AfS och MED, förutom med KD och ett totalsanerat M.

    ”Sverigedemokraterna är tydliga. I praktiken behövs ett asyl-minus. För att nå dit ser vi tre huvudsakliga fokusområden, som vi kommer lyfta i förhandlingarna:

    Sverige måste sträva efter en nollnivå med bäring på asylmottagningen tills vi fått ett grepp om den kaosartade situation vi befinner oss i. Vi bör under inga omständigheter gå längre än vad vi förbundit oss till genom internationella åtaganden. Till detta hör att i ord och handling kräva av andra länder att de – i egenskap av säkra länder på vägen till Sverige – hanterar asylströmmarna.

    Vi behöver omöjliggöra ett liv i det så kallade skuggsamhället. De som befinner sig i Sverige illegalt måste förmås att självmant lämna landet. Den som trots allt stannar måste snabbt och effektivt identifieras och omedelbart föras till förvar i avvaktan på en snar utvisning.

    Migrationsverket behöver tydligare arbeta med återvandring. Det sista steget i en ansvarsfull flyktinghjälp måste vara att bistå även med återuppbyggande och återvändande när läget bedöms vara säkert nog. Vi har i vår budget initialt föreslagit en extra miljard för sådana insatser.”

    https://www.aftonbladet.se/debatt/a/RRqM4d/asylmottagningen-maste-ner-till-noll

    Gillad av 1 person

 8. Stig Bergman skriver:

  Visst var det ett annat samhälle förr i tiden men ändå…
  (Nils Ferlin från LÖPSEDEL ur Goggles 1938. )

  Se, här är det en som förskingrat,
  och här är det en som dränkt sej
  och här är det en som slingrat
  sej undan lagen och hängt sej!

  Och här är det senaste mordet:
  mördarens kniv är funnen!
  Den var lite rostig i bladet
  och hittades nere i brunnen.

  Och kniven är fotograferad
  och mördaren och fiskalen.
  Fiskalen är djupt chockerad
  och mördaren troligtvis galen.

  Och mördarens mor hon gråter
  – Det kunde man nästan tänka!
  en mördare är hennes ende son.
  Och hon är änka.

  Gilla

 9. O.T. skriver:

  De två kvinnliga lärare i 60-årsåldern som misshandlades svårt av en elev på en skola i Alvesta var fortfarande kvar på sjukhuset. De fick föras med ambulans till sjukhus efter misshandeln. Det rapporterar SVT.
  Enligt uppgift greps aldrig den misstänkte 15-åringen efter misshandeln, som enligt polisens bedömning betecknas som grov.

  Överläkaren: Har skett en klar ökning av knivskador
Förra året fick 828 personer sjukhusvård efter knivangrepp.
  De svåra knivskadorna har ökat med 40 procent på två år, enligt sjukhuset.

  Och Löfven står och blåljuger att våldet minskar i samhället i TV intervjun med Knutsson.
  Följdfrågor på det….onödig fråga.
  Man biter inte den hand som föder en.

  Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Hej Patrik, kanske vi kommentatorer kunde få en liten vägledning i vilka ”trigger words” man bör undvika för att slippa få sin kommentar raderad av Word Press?

   Gilla

 10. S Eriksson skriver:

  Det borde finnas en möjlighet att på något sätt kunna fråga folk i riksdagen vad som hände med ”allt som var tryggt”. En allmänhetens frågestund eller dylikt, eller har ”Sverige varit naiva” som statsministern sa?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.