Bitte Assarmo: Trumpna Donald ska lära förskolebarnen rätt värdegrund

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Eftersom läsningen stadigt minskar bland barn och unga så känna det extra varmt inombords att veta att Statens kulturråd griper in och bidrar till att entusiasmera och inspirera. Via bokgåvor till förskolan sörjer det skattefinansierade rådet för att våra småttingar redan i tidig ålder introduceras till objektiv och opartisk kvalitetslitteratur av klassiskt föredömligt svenskt snitt. Vad sägs till exempel om en barnbok med titeln Bosse och Bella och trumpna Donald?

Om man bortser från att det väl måste anses som minst sagt bakåtsträvande att kalla två förskolebarn för Bosse och Bella i dagens Sverige, då det förmodligen finns oändligt många fler barn som heter Liam och Tindra eller Ahmed och Fatima, så har den här boken allt man kan begära av en svensk bilderbok för de minsta. Den är fostrande, självrättfärdig och har helt rätt värdegrund, och som om inte det vore tillräckligt för att uppfylla varje statsanställd kulturkoftas våta dröm så innehåller den också en nidbild av USA:s president Donald Trump. Svenska barn måste ju tidigt lära sig att avsky USA:s president, så vad kan vara mer passande än en bilderbok där dumme Donald sätts på plats av pursvenska syskonen Bosse och Bella?

Bosse och Bella och trumpna Donald handlar alltså om det sura och elaka barnet Donald, som nyss flyttat in i det vita huset vid lekparken. Han har ljust hår med flygig lugg och en sur och bestämd min och han vill bestämma precis allt. Därför bygger han en mur i lekrummet ”så att inte småbarnen kan komma och ta våra leksaker” och när alla barnen ska sjunga Imse Vimse spindel tillsammans blir han jätteputt för han vill att de ska sjunga att Donald är bäst.

”- Ni är dumma! Skriker Donald. Alla är jättedumma!”

När alla barnen bakat bullar tillsammans äter Donald upp allesammans själv. Och dessutom slösar han med elen, något som lille Bosse blir mäkta upprörd över:

”- Elen kan faktiskt ta slut, säjer Bosse.
-Näe! ropar Donald.
Och så springer han runt på förskolan och tänder alla lampor. Fast solen skiner…”

Ja ni förstår ju själva hur dum trumpna Donald är. Han är helt enkelt jättejättedum – lika dum som USA:s president.

Boken presenteras med stolthet som en politisk satir: ”Visst är det något bekant över den trumpna Donald. En vuxen läsare uppfattar författarens politiska satir. Barn förstår bilderbokens budskap, att det är roligare att leka tillsammans med andra, även om det innebär att en inte alltid får bestämma allting själv.” (Nej, det får ”en” inte. Om ”en” fick det så skulle jag förbjuda approprieringen av det dialektala ordet ”en” som ersättning för ”man” eftersom det ser onaturligt och skitlöjligt ut i skrift och låter pinsamt tillgjort när det uttalas av människor utan rätt dialekt)

Nåväl. Ska det vara värdegrund så ska det. Och jag kan redan nu se kulturstipendierna hagla över Gahrton och Eriksson för deras insats för den svenska barnlitteraturen. Det ska ju böjas i tid, det som krokigt ska bli, och det tvångsmässiga Trumpföraktet är numera en av värdegrundens hörnstenar. Att det finns föräldrar och förskolepersonal som tycker att barnen bör slippa politisk indoktrinering tar man förstås ingen hänsyn till. Det kan ju faktiskt hända att det finns treåringar som ännu inte tagit till sig public services och de stora tidningsjättarnas Trumpbudskap, så den här bilderboken kom sannerligen i rättan tid. Alla småbarnsföräldrar kan nu lugnt luta sig tillbaka i förvissningen om att staten ser till att barnen fostras på rätt sätt, även om deras föräldrar har fel åsikter.

Den här trevliga lilla bilderboken gavs ut redan 2018, i god tid före riksdagsvalet. Då tipsade Bonnierförlagets inspirationssajt Bokiño om den, som en av de goda barnböckerna om demokrati. För, som de skriver, ”trots att våra barn och unga inte får rösta än på många år- involvera och förbered dem genom att läsa om samhälle, demokrati och allas lika värde.” I samlingen nyttiga demokratiböcker för de minsta rekommenderades också en om kritor som strejkar mot de traditionella färgerna, för vad är det för fel på rosa brandbilar, liksom?

Även barnbiblioteken runt om i landet har hyllat boken. Vänersborgs bibliotek beskriver den som en ”Bra bok när det gäller att prata om hur det blir roligast för alla på förskolan och den är en träffsäker satir för vuxna som har stora paralleller med ett stort grannland i väster.” Träffsäker satir? För vuxna? Knappast. Jag skulle snarare kalla den ett utslag av det infantila tvångssyndrom som tycks ha tagit hela PK-Sverige i besittning efter att amerikanerna illvilligt nog röstade fram fel president 2016.

Kulturrådets urval av bokgåvor till förskolan görs av sakkunniga och, enligt rådets hemsida, ”utifrån verkens kvalitet och tar hänsyn till barns olika förutsättningar. Det är böcker inom olika genrer och språk, inklusive de nationella minoritetsspråken.” Så nu vet ni det. Att en bok där presidenten för en av världens största demokratiska stater utmålas som en trumpen skitunge håller hög kvalitet.

Vad blir nästa kvalitetsverk av Gahrton och Eriksson? Bosse och Bella och islamistiske Hassan? Bosse och Bella och unkna Kim? Bosse och Bella och märkliga Angela? Jag väntar med spänning.

43 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Trumpna Donald ska lära förskolebarnen rätt värdegrund

 1. V för Vendetta skriver:

  Regimen använder de medel som står till buds helt enkelt. Skolan är en plattform där man vet man kan komma åt framtidens röstboskap utan några större betänkligheter och så görs också. Usch… är ett bra ord för att beskriva det hela.

  Gillad av 8 personer

 2. Thomas Ek skriver:

  Därför ställde Trump in sin resa till Danmark
  President Trump avbröt inte sin resa på grund av att Danmark inte ville sälja Grönland. President Trumps planerade besök handlade inte (i första hand) om att köpa Grönland av Danmark. Det var de respektlösa kommentarerna som Danmarks statsminister Mette Fredriksen (S) slängde ur sig då president Trump upprepade USA:s välkända önskan om att få köpa Grönland av Danmark. Ofattbart klantigt hanterat av Mette Fredriksen. Klåpare är bara förnamnet.

  Svenskarna begriper inte (av förståeliga skäl) att en dylik affär är bruklig och, att en sådan affär skulle vara av godo för hela Västvärlden. USA har faktiskt, bl.a., köpt Alaska av Ryssland.

  Om USA fick köpa Grönland så skulle det i väsentligt betydande mening stärka Europas säkerhet. Denna synnerligen betydelsefulla och samhällsviktiga information undanhålls för oss tvångsfinansiärer här hemma. Agerandet som skyddas av vår egen Granskningsnämnd är inte bara oförenligt med vårt Public Service uppdrag. Det är enligt min mening, straffbart.

  I ett inlägg på mikrobloggen den 20 aug skrev Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali några träffsäkra mycket väl valda ord;
  Sverige fullföljer Bildt-doktrinen. I täten för att normalisera relationen med regimen. [Irans naziledarregim – världens största sponsor av terrorism].

  Passande att doktrinen är döpt efter en man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin.

  När jag såg Hanif Balis uttalande kom jag först att tänka på Per Ahlmarks berättigade angrepp på sin partikollega Hans Blix i tidningen Washington Times. – Här, här äntligen, har vi grabben som kan leda Moderaterna tänkte jag. Dagen efter ser jag att Hanif Bali ber om ursäkt. Det visar tyvärr, att Hanif Bali inte är av rätta virket.

  Bristfällig social kompetens medförde att Carl Bildt på ett tidigt stadium stöttes ur den politiska gemenskapen i USA. Bildt var helt enkelt för oerfaren och, stöddig. Det är pinsamt att idag tvingas se på när Bildt i vår tvångsfinansierade politiskt styrda Public Service-verkstad tillåts ge igen för att han inte godtogs i USA.

  Med reservation för att Carl Bildt inte är smart nog att förstå varför Trump ställde in resan till Danmark så är Bildts uppförande ledsamt.

  Att Carl Bildt – Sveriges forne statsminister – nu under sina sista år tvingats ansluta sig till vårt Public Service incestuösa inavel med den USA fientliga grupprörelse som genom vårt Public Service formats till ”greenhorn know-nothings” (som inte vet någonting) är inte bara solklart. Det är en tragedi, för Bildt, och vårt Sverige.

  Gillad av 17 personer

  • jacobsteckelenburg skriver:

   @Thomas Ek
   Tack för en briljant analys av Carl Bildt. T.o.m. för mig som inte tror på ett extra lager av freudianska skal runt psyket är det överdrivet lätt att se att Carl Bildt drivs online av ett vitglödgande, besinningslöst och patetiskt USA-hat. Mixat med insikten att den stora världen utanför Sverige var större än vad den såg ut på avstånd. Och att amerikanska diplomater inte gillar små ilskna svenska diplomathundar som skäller gällt och länge.

   Jag själv har bara upplevt Carl Bildt i nutid, när han redan dragit sig tillbaka men även med ledig tid på sin hand imponerar han stort som
   posören med blott ett mycket tunt gyllene verbalt skal runt sin tomma stupiditet. Snus är snus om än i gyldne laptops.

   Gillad av 3 personer

 3. Mitt vykort skriver:

  Tack för dagens knuff Bitte. Din karriär är utstakad, du kan beskriva dessa knuffar mot totalitarism i resten av ditt liv. Faktum är dock att många vill ha det så här, vi har kommit till samma punkt som de första som utvandrade till Amerika kom till, deras tro var inte kompatibel med det härskande skiktet i landet.

  För en mera nyanserad bild av Trump så kan man lyssna på Ben Shapiro som på inget sätt är Trump-fan (som jag) utan ogillar och missförstår hans stil:

  https://www.podcastone.com/episode/Ep-845—Good-Trump-Bad-Trump-The-Revenge

  Gillad av 5 personer

 4. Missed opportunities skriver:

  Håhåjaja. I stället för att jamsa med finns ju två uppenbara anfallsvektorer: Måns Gahrtons perpetuerande av namnbaserad barnamobbning genom Alla barnen-böckerna (”alla barnen fick vara med och leka utom Britta för hon var en…”) samt släktskapet med rattfylleristen Per Gahrton.

  Gillad av 4 personer

 5. Hihitensia skriver:

  Pinsam historia, Bitte, men är den inte skriven främst för Riksdagisbarnen, tro? Bosse och Bella måste väl vara Per Bolund och Isabella Lövin?

  Fortsättningen kan bli en riktig rysare, om de upptäcker Fredriks (M)onster under sängen och måste be den vuxne i rummet, Jimmie, om hjälp.

  Gillad av 11 personer

 6. miketheviking skriver:

  Nästa bok kommer heta: ”När Bosse och Bella bytte kön och ingick registrerat partnerskap” med uppföljaren ”Bosse och Bella adopterar hazaren Nizan”

  Växte själv upp i en tid när fröken i skolan spelade ryska nationalsången varje fredag.
  Jag gillade den starkt. Jag fick också lära mig att Gösta Bohman var ond och ville göra min familj fattig.

  Lite senare i gymnasiet hade jag en ”fantastiskt” lärare som konstruerade provfrågor där du fick högre poäng om du t.ex. kunde föra ett resonemang om imperialister i världen, de svartas frihetskamp i Sydafrika och marxism-leninismens betydelse för Sveriges välstånd.
  De i klassen som tillhörde Kommunistisk Ungdom fick så klart högsta betyg jämt.

  Det som förvånar mig idag är att Sverige är så genomsyrat, även i Näringslivet, av PK-ismen.
  Det finns ingen möjlighet för de unga att värja sig då t o m kommersiella intressen vräker ut bilder som äter sig in i medvetandet.

  Ingen funderar längre över en ”svensk” familj med 4 barn i reklamen där en unge är svart, en annan asiat, ytterligare en syrian och en rödhårig medan föräldrarna är bleksvenskar.
  Eller att pappa och pappa handlar på Ikea med en dotter som ser ut som en kille.
  Ingen protesterar heller om SVT.s nyhetshallåor betecknar ett annat lands parti som Högerpopulistiskt, Högerextremt eller Främlingsfientligt (eller alla tre på rad) fastän partiet i fråga heter något med Konservativt eller Frihet.
  Propagandan är total.

  Att då fostra nya barnen i att hata Trump – vad är väl det i jämförelse?
  Bosse och Bella kan mycket väl bli en succe där allsköns personer avhumaniseras och förgörs och vinner valet åt de Rödgrönljusblåa partiet.

  Gillad av 14 personer

   • miketheviking skriver:

    Sanslös knarktripp!
    Samtidigt så tycker jag det är ok att ryssar hyllar sin nationalsång och vurmar för sitt ”rodina”. Putin var smart som behöll den ”kommunistiska” varianten av nationalsången då den blivit ett med ryssarna under årens lopp.

    Tänk å se Stefan Löfvenmta i med virm och barm för den Svenska nationalsången…
    Kommer aldrig ske och skulle inte vara trovärdigt då hans passion ligger mer åt Internationalen.

    Gillad av 1 person

 7. Observatör skriver:

  Jag tror att det är kontraproduktivt att försöka indoktrinera barn, med det begriper uppenbarligen inte kulturrådet, I det gamla Östeuropa indoktrinerades barnen till goda kommunister och pionjärer. När de blev tonåringar försvann tron och övergick till en överdrivet positiv syn på USA och västvärlden.

  Gillad av 6 personer

  • Mv skriver:

   Jaha du. Dina observationer lyser med sin brist på insikt, alla svenskar under 60 har indoktrinerats hårt hela sina liv, hur skulle det annars gå till att få folk att ge bort sitt land och avskaffa sig själv.

   Gillad av 11 personer

 8. Henric Ankarcrona skriver:

  Jag gråter men det hjälper inte. Varje granskning av krönikans art, där enfalden och likriktningen avtäcks, tror jag bidrar till att samhällsklimatet förbättras. Varje diskussion med PK-företrädarna får dem att känna att marken gungar en smula nu och mera sedan.
  Låt oss kämpa på!

  Gillad av 7 personer

 9. Patria Amissa skriver:

  Tja, det är ingen konst att se flertalet pk-uppföljare av dessa blivande Nobelpristagare: ”Bosse och Bella byter kön med varandra”, ”Bosse-Bella och Bella-Bosse är lika mycket värda”, ”Bosse-Bella och Bella-Bosse slutar äta kött” osv.

  Gillad av 5 personer

 10. Göran Holmström skriver:

  Lugnt Socialstyrelsen, visade ju vägen med ”till dig som är gift med ett barn”,
  Uppföljaren, Feminismen och balkongflygar flickorna ligger pipen för utgivning,
  Det lovas splaschiga bilder i många färger!
  Eller varför inte Plastpappas åtta fruar,
  den kan ju både förklara vår nutid och fungera som en bruksanvisning om hur man svindlar till sig massor av bidrag..
  Sista boken jag vill se på läroplanen är, ”Annie och skäggbarnen”, med mustiga bilder förklaras feministers innersta drömmar!
  Inget förvånar i Sodom, förlåt menar Sverige längre.

  Gillad av 7 personer

 11. UlfH skriver:

  Jag förstår inte att svensk media HATAR Donald. Vad har han gjort. SVD har dagligen negativa artiklar om hur falsk han är. Borde de inte skriva mer om svenska förhållanden, där finns ju mycket mörker att rota i. Att Donald ville köpa Grönland som media gjorde en stor affär av, slår tillbaka mot deras vilja att förtala Donald. Han kan inte ensam bestämma om att köpa Grönland, eller kan han det? Skulle inte kongressen och senaten protestera?Även om han har sagt sig vilja köpa Grönland, så leker han bara med korkade medier. Men åter igen, varför hatar exempelvis SVD med flera medier Donald?.

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Men idag skriver SvD att Kina satsar mycket på Grönland. Detta som en del i sitt Belt and Road program. Tidigare presidenter i USA har inte uppmärksammat detta men Trump gör det. Han inser att Danmark inte står emot Kina. Därför vill han köpa Grönland och sätta dit några militärbaser. Så journalister kan tänka själv även om det är ytterst ovanligt.

   Gillad av 3 personer

   • Thomas Ek skriver:

    @UPPSTIGERSOLEN
    Där har du fel.
    President Harry Truman var den förste amerikanske presidenten som av vad jag förstår först framförde önskemålet om att köpa Grönland.

    Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Till Thomas Ek. Nåja, Harry Truman var ju president för USA till 1953. Det har ju varit några presidenter sen dess. Som inte har uppmärksammat detta. Hade Harry lyckats kanske inte Kina haft nåt större inflytande på Grönland. Som de har nu.

    Gillad av 1 person

  • jacobsteckelenburg skriver:

   Trump hatas av det lite freudianska skälet att den amerikanske presidenten säger det som alla PK-människorna har tänkt i decennier (dvs så länge som PK i sin utrerade form har artikulerats i offentligheten).

   När Trump t.ex. säger att vissa immigranter är en fara för USA:s nationella säkerhet och kan planera och begå terrordåd på amerikansk mark så stavar Trump ut den PK-troendes innersta, bland dom cerebrala vindlingarna mest undanstoppade, tankar. Man behöver inte tro på id-et, det-et och ens överjaget för att förstå att detta är vad PK-isten fruktar mest av allt – att det hen vet är sant (att Trump har så rätt) kan spridas till andra, vanliga (”ickeideologiserade”) människor och folk kan börja tänka fel. Och få en nyanserad bild av livet och Trump.

   Ett undantag från hatvrålet fick jag tips om betr Aktuellt 19-08-23. En svensk-amerikansk ekonom (med en bakgrund som matematiker) som jobbar som ekonomisk huvudrådgivare till Trump gav en annan bild av Trump och amerikansk ekonomi och politik än sista nordkoreanska utposten svensk public service och svensk media.

   Gillad av 4 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Han är för vit, för mycket man och för konservativ för den tongivande vänsterliberala agendan i Västerlandet.

   Danmark vill inte sälja Grönland, men de ger frivilligt bort sitt land till massimmigrationen och islamiseringen… Sverige har inget att sälja mer än frystorkat samvete.

   Gillad av 5 personer

 12. Elisabeth G skriver:

  Barn blir tydligen helt hjärntvättade i skolan. Vänsterns patologiska hat ska läras in tidigt och de flesta vuxna bara jamsar med. Undra på att familjer flyr Sverige för att slippa detta. Vårt land är bara så sjukt.

  Vidare: Att ersätta ”man” med ”en” är inte bara töntigt, det leder dessutom ofta till rejäla syftningsfel.

  Gillad av 7 personer

 13. Aha skriver:

  Etablissemangets och PK-isternas hantlangare och fotfolk tar sig verkligen friheter. Politisk satir på barnboksnivå över USAs president som representerar ett land som är ett bålverk för yttrandefrihet och demokrati. Det är ett bottenskrap. Det är visserligen helt i linje och i stort sett på samma nivå som vuxenmedias beskrivning av Trump, men ändå. När får vi barnböcker över de verkliga fienderna till demokrati, Islamisterna? De som tvingar Bella att ha huckle och leka med tjejerna och Bosse att förtrycka sin syster? Vem tar då den trumpna Donalds plats?
  Annie Lööf kan väl vara en bra kandidat som sjunger mångkulturens och de öppna gränsernas lov.

  Gillad av 6 personer

 14. ahlmarianne1 skriver:

  Daniel B. Klein ger konkreta tips om hur indoktrineringen av dina barn begränsas.
  ”För det första, tala med dina barn om den politiska orienteringen i deras skolarbete och hos lärarna. Berätta för dem att världen är komplicerad och att människor i verkligheten har olika uppfattningar om hur man på bästa sätt hanterar många viktiga frågor. Och att människor dessutom har olika uppfattningar om vilka frågor som är viktigast. Berätta för dina barn att deras lärare till största delen är människor som tillhör vänstern, men att vänsterns politiska perspektiv inte nödvändigtvis är bra. Säg åt dina barn att du förstår de dilemman de möter när de förväntas instämma i de Officiella problemen och upprepa de politiskt korrekta klichéerna och plattityderna.”
  https://timbro.se/smedjan/sa-undviker-du-att-dina-barn-blir-indoktrinerade-skolan/

  Gillad av 6 personer

 15. phnordin skriver:

  Inte vill man att denna recension av Bosse och Bella skall passera obemärkt utan kommentar. Svenska barnboksförfattare av typ M. Gahrton & A.Eriksson borde skämmas för att försöka påverka småbarn i politisk riktning. Deras initiativ flyger lågt oavsett vad man tycker om Donald Trump.

  Gillad av 2 personer

 16. Christer L skriver:

  Det här som Bitte tar upp hör ihop med varför svenska folkets majoritet röstat för att ”ge bort sitt land och avskaffa sig själv”, som MV formulerar det. Enligt min uppfattning förstår Vänstern helt enkelt inte sig självt. Ingen ger bort sig land och avskaffar sig själv avsiktligt, de är bortkollrade i en tradition av bortkollrade. Författarna till boken om den stygge Donald är själsligt helt isolerade från vad de åstadkommer hos många barn. De våldför sig mentalt på barn men ser inte detta. De förstår inte därför att de själva är just detta som de nu vidarebefordrar. En pedofil grymhet sprider sig i samhället, där barn utsätts för hänsynslös mental makt. Den här bokens syfte är hat.

  I grunden handlar detta om en materialistisk ”människosyn”. Medvetande och vilja är enligt denna materialism produkter av en hjärna som råder över oss. Hjärnan vet innan jag vet, är budskapet. Hjärnan har valt innan jag tror att jag väljer: hjärnan ligger alltid minst 0,4 sekunder före jaget. Därmed finns inget ansvar och det uppfattas vara positivt att följsamt och gladlynt göra ”som hjärnan säger”. Som Aschberg säger: ”häng med”. Jag upptäckte det här när Bengt Westerberg på sin tid hade en artikel i DN i samband med riksdagsvalet. Han såg det hela som en konsumentundersökning. Därmed blir den politiska debatten en fråga om påverkan, reklam, inte en diskussion. Och det politiska ansvaret försvinner: valet är en sorts ”demokrati-mekanism”. För vänstern är idealismen tvingande, det är hjärnan över individen. Och i övrigt, beträffande brottsligheten, exempelvis korruptionen, så drabbar den ju i första hand förövaren. Ur led är tiden.

  Gillad av 5 personer

 17. Rikard skriver:

  Hej.

  Den passar bra för nyhetssändningarna – eller tvåminutershatet som det borde kallas.

  Men hör här nu, alla kommentatorer som rättmätigt vämjes av att man indoktrinerar baaarn. Kommer ni inte ihåg när diverse brädspel och sällskapslekar av kulturvänstern anklagades för att vara indoktrinering av baaarn? Kommer ni ihåg, eller har läst om när musikstilar och spel och filmer ansågs olämpliga för baaarn, av allt från kyrkliga till gåsleverkommunister? Vad skall vi kalla kyrkans barntimmar, om inte indoktrinering av baaarn? Att gå och läsa för konfiramtion, vad är skillnaden på det och Unga Örnar, annat än din egen åsikt?

  Att bestämma vad ett verk skall innehålla, eller inte får innehålla, går på ett ut i slutändan.

  Jaså, jaha, det var så det var ja. När det är en åsikt du själv inte gillar är det indoktrinering. När det gäller att tvinga spädbarn in i en religiös kult (dopet, omskärelse, bar/bat mitzvah) går det bra.

  Men var då för Hels kalla forsars skull rakryggad nog att säga det – att det du ogillar är inte indoktrineringen som sådan, utan vad den innehåller. Kvid inte utifrån en teoretisk objektiv position du egentligen inte tillhör eller tror på – stå för att du är partisk och visa på vilket sätt.

  Och den som tror sig vara eller kallar sig marknadsliberal och libertarian – jaha, tack, men då är det faktiskt bara att erbjuda befintlig marknad en konkurrerande produkt. Eller kräver kanske marknadsliberalismen och libertarianismen att staten skall garantera alla lika del av marknaden?

  ”Sagan om den lilla röda hönan”, är den bekant? Köp den och läs den för dina barn om du gillar budskapet. Kräv att biblioteket där du bor köper in den. Kräv samma av skolan. När de vägrar, kräv att få veta varför – på papper med namnunderskrift.

  Det är och var så ”vänstern” med god framgång gjorde. Det är ingen gudomlig ordning som gett dem makten; det är deras motståndares nånannanism och lata giriga feghet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 7 personer

 18. Maria C skriver:

  Ojdå! Om Donald varit en Sonny eller en Ahmed skulle hans sorgliga familjesituation och socioekonomiska utsatthet belyst. De små läsarna skulle lära sig förstå och tycka synd om ungen. Värdegrunden har sina gupp och håligheter,

  Jag väntar med spänning på böckerna om Annie och Stefan.

  Gilla

  • Elisabeth G skriver:

   Annie, Stefan och blåsningen. Det är en sedelärande berättelse. Den handlar om hur Annie och Stefan spelar under täcket med varandra och förstör för de övriga barnen. Den har ett gott slut för båda hamnar i fängelse (skamvrån). Slutsats för de små barnen: Det är fult att ljuga.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.