Patrik Engellau: En milstolpe

Patrik Engellau

Historieskrivningen brukar hängas upp på bemärkta händelser vars betydelse egentligen först framgår när man studerar de mer svårbegripliga företeelser och rörelser som är deras upphov. Stockholms blodbad hade plats och datum men kan begripas först när man inser att stark fiendskap rådde mellan den svenska och den danska adeln. På samma sätt var invasionen av Normandie en storslagen tilldragelse som går att studera på plats men i sig inte förklarar någonting.

Nyligen inträffade en inte särskilt uppmärksammad händelse som framtida historieböcker kanske kommer att betrakta som en milstolpe, en markering av en etapp på en lång resa. Det var bildandet av det svenska islamiska partiet Nyans.

Islam är en expansiv, missionerande religion som trivs bäst när den dominerar. Är inte alla religioner sådana? undrar du kanske. Nej, judendomen är det definitivt inte. Kristendomen var det fram till 1600-talet men sedermera endast sporadiskt även om det fortfarande, som i Brasilien, uppträder starka evangeliska väckelserörelser. Det är rimligt att tro att muslimer känner ett tryck från sin religion att markera sin särart, exempelvis genom att uppmuntra kvinnorna att bära slöja, och att i de länder och samhällen de bor gradvis verka för att deras egna synsätt ska få ökat erkännande och genomslagskraft.

I ett land som Sverige, där så mycket makt över samhället ligger hos staten och politiken kan man därför vänta sig att lokala muslimer, så snart de blivit tillräckligt många för att börja organisera sig, förbereder ett eget engagemang i partipolitiken. Inledningsvis var det naturligt att engagemanget kanaliserades genom de etablerade svenska partierna. Detta har också inträffat med början i slutet av förra århundradet. Som Johan Westerholm påpekat ingick Socialdemokrater för Tro och Solidaritet år 1999 ett samarbetsavtal med Muslimska brödraskapets nätverksorganisation Sveriges Muslimska Råd. Muslimer sattes på valbar plats på socialdemokratiska listor och snart gav övriga partier, kanske särskilt centern och miljöpartiet, motsvarande erbjudande.

Att vara förtroendevald i ett sådant parti var emellertid inte optimalt för alla muslimska politiker. Det krävdes en större anpasslighet till respektive parti än vad flera av dem hade lust med. Många var tvungna att smussla med sina övertygelser vilket blev särskilt besvärande när övertygelserna uppdagades och muslimska politiker blev uteslutna. Bostads-, IT-  och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan blev petad från sina poster och Mikail Yüksel, toppkandidat för centerpartiet på riksdagslistan för Göteborg, blev utesluten ur partiet strax före valet 2018 – i båda fallen för samröre med olämpliga utländska organisationer.

Det är lätt att förstå även för en utomstående betraktare att sådana som Mehmet Kaplan och Mikail Yüksel måste ha känt sig klavbundna och hämmade som gäster i icke-muslimska partier. De måste hela tiden upplevt en press att lägga band på sig själva och vakta sin tunga och sina steg ungefär som när en icke politiskt korrekt människa umgås i PK-kretsar. När de muslimska väljarna i Sverige nu blivit så många att de av egen kraft skulle kunna ta sig förbi fyraprocentsspärren är det inte konstigt att Mikail Yüksel bildat det renodlade muslimska partiet Nyans.

Partiet och dess politik presenterades i en debattartikel i Aftonbladet. Programmet går ut på att flytta fram muslimernas positioner i det svenska samhället. Muslimer ska ha en grundlagsfäst minoritetsställning vilket troligen betyder att arabiskan skulle bli officiellt minoritetsspråk i Sverige vid sidan av exempelvis finskan och samiskan. Dessutom ska ”islamofobin [få] en egen brottsrubricering” vilket låter som att den som hatar muslimer ska dömas efter andra regler än den som hatar tyskar. Även integration diskuteras: ”Samtalen har gått från att diskutera arbetsmarknadspolitiska lösningar till att allt oftare röra värderingar och i många fall assimilering”. Det är inte glasklart men jag tror det betyder att Nyans blir förfärat om någon antyder att exempelvis muslimer skulle kunna anpassa sig efter svenska värderingar och svensk kultur.

Även om den obändiga och målmedvetna vilja som jag tror ligger bakom skeenden som denna partibildning troligen inte förlorar sitt fokus framöver så är det omöjligt att veta när nästa milstolpe kommer att kunna utplaceras – eller ens vari den kommer att bestå. Man vet ju inte om partiet Nyans kommer att kunna nå sina mål eller om det blir en flopp. Är Sveriges muslimer tillräckligt integrerade för att fortsätta att rösta på partier med gammal förankring i Sverige eller kommer de i stället med en suck av lättnad att välja Nyans? Man vet inte heller hur de övriga partierna, som hittills stridit för muslimska röster, kommer att reagera på den nya konkurrensen. Kommer socialdemokraterna att vända i steget och börja odla sin återstående nationalism i stället för multikulti? Kommer centerpartiet att vända sig till sitt ursprung och låta höra tongångar från bondeförbundets dagar? Om muslimernas röster ändå är förlorade tvingas partierna vässa argumenten för att få stöd av övriga befolkningsgrupper.

101 reaktioner på ”Patrik Engellau: En milstolpe

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Detta är en väntad utveckling. Med tanke på den stora och växande gruppen muslimer i Sverige skulle det inte förvåna mig att ett islamskt parti kan komma in i riksdagen, kanske redan 2022. Det kommer säkert att innebära ett uppvaknande hos de svenska partier som hittills fått de muslimska rösterna. De kommer nu att få färre röster och måste anstränga sig mer att få röster från andra grupper och därmed ändra sin profilering. En intressant utveckling av det politiska Sverige som kanska många inte gjort klart för sig.

  Gillad av 7 personer

  • Mv skriver:

   Vad får dig att tro att de inte varit vakna hela tiden? Utvecklingen är ju barnsligt självklar. De kommer att fortsätta precis som nu och försöka göra sig attraktiva för den snabbast växande väljargruppen. Det finns många muslimska varianter så några bildar parti, andra blir i S och C och Mp osv.

   Gillad av 3 personer

  • Folke Lidén skriver:

   Ironiskt nog drabbas, till att börja med, de allra mest ”muslimvänliga” partierna – S och C.
   Frågan är om partierna på vänsterkanten – dit C i allt väsentligt hör – begripit att massinvandring av muslimer till sist skulle resultera i nya partier.

   Gilla

  • Christer L skriver:

   Det roliga är att det finns flera muslimska inriktningar här i landet. Hur förhåller de sig till varandra? Inte vet jag, vem vet? Socialdemokraterna har väl bugat åt olika håll från sin dominanta position. Om nu ett shia eller sunni-inriktat muslimskt parti bildas, så kommer kanske snart ett annat med motsatta traditionen. Eller flera. Hur ska det gå?

   Gillad av 1 person

   • Jari Norvanto skriver:

    Hur det ska gå? Multikulti medelst massinvandring och växande minoriteter innebär ett eller flera av följande:

    – Segregation;
    – Ökade konflikter mellan etniciteterna och kanske inom;
    – Separatism;
    – Totalitärt samhällsskick för att hålla missnöjet i schack, vilket i sig är en grund för missnöje.

    Gilla

  • Erik skriver:

   Jag tror att vi alla måste fundera över vad som sker. Är det misstag och okunnighet som styr sjuklöverns politik gentemot islam,muslimska länder som Iran eller hur sjuklöverns agerar gentemot muslimer inomSverige. Eller är det en medveten och övertygad ideologi som styr sjuklöverns agerande?
   Om det är det senare,vilket jag ärövertygad om,så bör ett nystartat muslimskt parti mötas av samförstånd och positiv inställning av sjuklövern. Visst konkurrerar det nya partiet med sjuklövern om välbetalda platser runt köttgrytan men det gör deras aktiva redan när de arbetar inom sjuklövern. Men det viktigaste för sjuklövern(förhoppningsvis med KD som undantag) kommer bli att jobba tillsammans med det nystartade muslimska partiet för att kunna behålla makten och genomföra sin politik.
   Och det nya partiet kommer sannolikt att växa kontinuerligt i takt med nya muslimer som anländer till Sverige och i takt med att penningstödet utifrån ökar. Nya lagar kan stiftas som underlättar och snabbar på rätten att rösta i riksdagsvalen liksom andra lagar och regler hur statsTV ska utformas,hur skolor och bibliotek ska utformas,m.m.,m.m.

   Gillad av 1 person

  • Peter skriver:

   Varför har inga skribenter gått in på det självklara svaret? Naturligtvis kommer S, C och MP svara på utmaningen genom att bli ännu mer muslimvänliga.

   Särskilt S och MP kan inte undvara sina nya kärnväljare.

   Gillad av 7 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   Jag läste någon stans att grundaren av ”Nyans”, Mikail Yuksel, är från Turkiet och står nära Erdogans Sunnimuslimska parti. Han har alltså ordentlig finansiering bakom sig. Turkiet ( läs Erdogan ) finansierar också de turkiska moskéerna i Sverige så den kraftfullaste propaganda kanalen är redan på plats. Allt är seriöst och välplanerat och sunnimuslimerna är på god väg att ta över Sverige. Inte mycket våld kommer att behövas – vi vet ju hur de sunnimuslimska turkarna har opererat i Turkiet – eller?

   Gillad av 5 personer

   • Klas Göran skriver:

    Det är nog ännu mer komplicerat än så.

    AKP är ju inte bara sunnimuslimskt med närhet till Muslimska brödraskapet. Det är även turknationalistiskt.

    Denne Yüksel har dessutom förbindelser till Grå vargarna, en ultranationalistisk, panturkisk rörelse, som ofta betecknas som fascistisk. Fascistisk som i ”Mussolini”, inte som i ”SD är ett fascistiskt parti, för det har Henrik Arnstad sagt”. Erdogans parlamentsmajoritet baseras på ett samarbete med Grå vargarnas partipolitiska gren, MHP.

    Det är inte sagt att araber och somalier tvunget kommer att fylkas under Yüksels och Erdogans grön-röda fanor.

    Gillad av 1 person

  • Matsen skriver:

   Ironiskt att det heter Nyans. Men betyder något annat än något nyanserat?!?

   OT. Kul ni har med en del kultur etc. Uppskattade även Nya Tiders recension av filosofibok:

   ”Smith gör upp med vetenskap, naturalism och evolutionsteorin och dessutom skärskådar han historiska ”framsteg”. Han lotsar oss ut ur vad E.F. Schumacher beskriver som total förvirring. Istället för att ge efter för alienation och fragmentering, andas boken upptäckarglädje och en formuleringsförmåga utöver det vanliga.”

   https://www.nyatider.nu/filosofi-ar-kulturens-grundbult/

   En Ylva Johansson som skrivit, dock tror jag inte det är S-politikern. Det här är nog för bildat för svenska politiker av idag.

   Gilla

 2. Tomas skriver:

  Jag påminner om att de som vill ha verklig förändring bör delta i kommande demonstration den 20 september kl 13.00 på Sergels Torg anordnat av Bensinupproret. Sedan hoppas jag på en ny demonstation i höst där etniska, ickesocialistiska svenskar (och migranter som delar deras värderingar) kräver extraval. Om man inte stoppar RU från att med skattemedel infiltrera all opinionsbildning och offentliga beslutsorgan, samt hindra den invasiva muslimska extremismen, nu återstår bara att fly. Den som tror jag överdriver kan bl.a. läsa dagens Bitte.

  Gillad av 9 personer

 3. miketheviking skriver:

  Det är redan andra lagar, eller inga lagar alls, som gäller när folk hatar tyskar.
  Det händer ingenting och du kan skylla vädersystem på tyskar eller ryssar, det är alltid oväder med tysk eller rysk anknytning som hotar Sverige, aldrig ett Brittskt lågtryck.

  Det går att hata tyskar och svenskar, uttrycka den största missaktningen och säga de fulaste saker utan att det händer någonting. Om en svensk tjej bespottas med ”hora” och hotas med våldtäkt skrattar bara myndigheterna och pratar om ökad dialog.
  Om någon säger det minsta nedsättande om afrikanska våldtäktsmän, boys-in-the-hood, islamistister eller väl påbyltade somaliska kvinnor så åker du dit.

  Ett muslimskt parti är en självmotsägelse. Det kan inte tillåtas då islam förordar ett teokratiskt samhälle styrt av imaner. Sverige har en gång för alla skiljt Kyrka och Stat åt – då kan vi inte ha partier som driver den agendan.

  Men som precis allt annat i Sverige så kommer det INTE bli som du förutspår Patrik.
  Istället kommer Lööf, Löfven o Lövin tävla om de att lägga fram de mest muslimvänliga reformförslagen i Riksdagen.
  Och svenskarna tiger stilla med näven knuten i fickan.

  Gillad av 17 personer

 4. Hihitensia skriver:

  Lika bra, Patrik, att islamisterna visar sitt rätta ansikte, så att de onyanserade PK-isterna får tvättäkta brunt och svart att kleta med.

  … medan även de allra blåögdaste av svenskar så småningom ser rött och röstar blåsippeblått, friskt blågult eller milt eklövsblågrönt.

  Gillad av 2 personer

  • Pelle skriver:

   Tror du det? Om tio år kommer framtidens motsvarighet till Åsa Romson, en etnisk svensk kvinna ur medelklassen, att sitta i morgonsofforna och glatt förklara att hon låtit omskära sina döttrar – ”för integrationens skull”. Konformismen hos detta lands invånare vet ibland inga gränser.

   Gillad av 5 personer

 5. Mitt vykort skriver:

  Ja, en liten knuff till, grodan kokar. Stupet väntar. Vad gör vi annat än rannsakar oss själva och eftertänksamt försöker förstå andra sidan alltmedan vänstern och muslimerna hela tiden flyttar fram positionerna, sedär ett muslimskt parti, sedär SSU vill svälta gamlingar och sedär, en barnbok med arge Trump på dagis.

  Någon sade att Trump har en högeragenda men en vänstermentalitet. Jag tror detta stämmer åtminstone som karikatyr, så han slår vänstern i eget spel, han dompterar dem som pudlar, en tweet, så håller han vänstern och NYT och CNN upptagna med den samtidigt som han ändrar lagar och tillsätter domare, exempelvis så har han precis sett till så att barn till illegala migranter kan hållas i förvar så att man inte separerar föräldrar från barnen. Sedan kan de utvisas tillsammans. Vi dompteras på samma sätt, vår huvudsyssla är att klokt och eftertänksamt kommentera varför allt nytt som sker och som etablissemanget gör och har gjort är dåligt. Så rätt vi har! Fast vänstern gör som Trump, de GÖR.

  Så exempelvis så pratar Patrik mycket om skolan och i kommentarsfältet så finns många goda förslag på ekonomi och annat men som någon annan skrev, det börjar bli som när man planerar vad man skall göra om man vinner 100 miljoner. Kanske en Grand Banks 52a? Hus på Bali? Huskock? Jag hade köpt en superformance Ford GT40 med Hennesey-kit, vad hade du köpt för bil?

  Mitt huvudspår som många uppfattar som gnäll är att få folk att inse att de vill ha det så här och att de länge agerat som våra direkta fiender, förrädare. Bali och Westerholm pekar på att Bildt länge tillhört den skaran, något jag känt på mig i många år. Varför tjatar jag om detta, jo för att detta betyder att det inte finns någon dialog, utan vi befinner oss effektivt i krig. Detta vet vänstern och självklart kultur X, de söker inget samförstånd alls, utan bara dominans.

  Så utan denna insikt så kommer vi ingen vart, inget av det som tänks kommer att realiseras, istället så får man beskriva knuff efter knuff mot stupet. Jag har inga färdiga lösningar men man kan stjäla mycket av Trump och Farage, de hoppar helt enkelt bock över etablissemanget fast vi är mycket värre ute i Sverige.

  Jag bara önskar att vi inser att de som styr inte har några moraliska spärrar alls, och vi borde agera därefter. Vi måste också hoppa bock, och nå folk direkt, med ett mediahus. Många här har större talang än vad exempelvis jag har för att få folk att följa och komma med konkreta program, men dessa program måste rikta in sig endast på att nå makten, precis som vänstern och kultur x alltid agerar.

  Gillad av 22 personer

  • Richard skriver:

   Ett mediehus som når ut med vårt perspektiv skulle vara väldigt bra. Vi måste nå flera! Alla som har ekonomiska resurser eller/och kunnande bör bidra till detta.

   Att vinna över flera bör rimligtvis vara högst prioriterat i dagsläget. Satsar vi allt på den fronten bör vi snabbt kunna förbättra vår position avsevärt.

   Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Eftetsom det är uppenbart att syndaflofen kommer är väl rätt väg att gå att bygga en ark. Nu menar jag inte att preppa och hoppas på att kunna rida ut stormen. Vi måste packa en tidskapsel, en kulturkapsel, en idékapsel, ett frö som någon gång i framtiden någonstans i världen kan slå rot och växa upp till ett nytt livsträd.

   Gillad av 5 personer

   • A skriver:

    Förra gången var det Konstantinopel och Venedig som var kapslar. Som gick att skydda. Nu tycks östeuropa möjligen gå att skydda. Pga marxismen… det ska till en mördarideologi för att folk ska fatta vad man ska ge fan i. Då är man lite mer försiktig tycks det.

    Mvh A

    Gillad av 6 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Fin bil har jag men skulle jag vinna rejält med pengar så blir det en huskock. Tänk att kunna säga till kocken, överraska mig idag. Sen blir det en fantastisk middag. Likadant nästa dag, samt nästa. Visserligen lagar min hustru helt OK mat, men en stjärnkock……………

   Gillad av 1 person

  • Christer L skriver:

   ”Jag har inga färdiga lösningar men man kan stjäla mycket av Trump och Farage, de hoppar helt enkelt bock över etablissemanget fast vi är mycket värre ute i Sverige.”

   Sant att upplägget här på DGS är att flytta fokus från dag till dag. Men det finns förstås ett övergripande. Det som helt saknas på DGS är en diskussion om SD´s politik. Även kommentarsfältet glider förbi detta. Vi hänvisar ibland till SD, eller AfS för finsmakarna, men om vi ska ha en politisk identitet så är det inte ”nettoskattebetalare” utan en partianknytning. Det är inte Trump eller Farage, utan Jimmie och vad han nu heter. Utan detta är det enligt min pessimism kört. Jag hoppas och tror på demokratin, inte på kaos och väpnat våld. Det senare är emellertid en ökande risk, det inser väl alla. Och många inser nog hur väl detta skulle passa regimen. Så jag ska i fortsättningen efterfråga mer hur skribenterna förhåller sig till SD.

   Gillad av 5 personer

   • Törnrosa - alltid trött och taggig skriver:

    Christer L: Mitt intryck av kommentatorerna här. Har studerat rätt länge nu. De är väldigt beroende av varandra och sina lajks.

    Tidigt på morgonen griper de tag i dagens problem. Efter några välformuleringar går de vidare i livet. Och inget händer förrän nästa morgon när det blir nya utmaningar. Och lajks.

    Ve den som kommer in utifrån och ser saker och ting ur ett annat perspektiv, gärna med ett lite provocerande uttryck. Då blir det svårt. Ärligt talat känns det rätt sorgligt och ett evigt stampande på samma fläck. Vissa ska frysas ut och vissa ska det gullas alldeles otroligt med.

    Synd. Här har ni ett gäng stjärnor som skriver utmärkta artiklar som är värda att grotta ner sig i, men vettiga diskussioner – ja de uteblir. *skakar på huvudet och går vidare* mvh

    Gillad av 2 personer

   • Gustav H skriver:

    Bra och intressant avslut att reflektera över.

    ”Jag hoppas och tror på demokratin, inte på kaos och väpnat våld.”
    Du inser väl att det är den sk svenska ”demokratin” som har fört oss hit? Nåväl, en sorts skruvad ”demokrati” som enkom gynnar ett perverterat partiväsende.

    ”Det senare är emellertid en ökande risk, det inser väl alla.”
    Det är den naturliga följden av demokratin när demokratin tillåts bli ett verktyg i de självupptagnas händer. Vilket har skett i Sverige. Då leder demokrati till korruption, kaos och anarki, vilket redan Platon förutspådde,

    ”Och många inser nog hur väl detta skulle passa regimen.”
    Du överskattar ”regimen”. De är enbart obildade, självupptagna och paranoida ynkryggar.

    ”Så jag ska i fortsättningen efterfråga mer hur skribenterna förhåller sig till SD.”
    SD är dömda att bli som de andra partierna. Så varför enbart begränsa undran till SD?
    Alla tycks dock förhålla sig till SD som om SD vore en klippa i ett stormigt hav.
    Men SD i själva verket som vilket flytetyg som helst, möjligen i en desperat rodd bort från malströmmen som oundvikligen kommer att sluka de, tillsammans med resten av partierna.

    Gillad av 1 person

  • Jan Andersson skriver:

   Den som inte har några pengar men oförskyllt vinner en större summa kommer oftast att spendera dem så fort som möjligt på skitsaker. ”En idiot och hans pengar skiljs snart åt.”

   Hundra miljoner skulle vara fantastiskt mycket pengar för ett nystartat bolag med en bra produkt men som idag har nästa omöjligt svårt att hitta ett startkapital någonstans – det finns inga affärsbanker längre i Sverige. Bli istället en smart riskkapitalist! Om tjugo år kan du ha gjort en fin samhällsnytta, skapat hundra riktiga jobb och ha en miljard investerad istället.

   Då lever du gott på avkastningen och kan köpa en sportbil, men då vill du garanterat inte ha någon. Du har lärt dig att man kastar inte pengar i sjön hur som helst; varje krona måste få en chans att göra nytta flera gånger innan den slutligen hamnar i fickan på en bilhandlare och försvinner ur sikte för gott.

   Gillad av 1 person

   • Kronblom skriver:

    ”A fool and his money are soon parted” säger man i USA. Jag har investerat mina inkomster ungefär som Jan beskriver. Sportbilar och sånt kan jag tillverka själv, i mån av fritid.

    Gillad av 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    Bli en riskkapitalist skriver du. Men, det betyder att du måste vara duktig på att bedöma andras idéer. Vissa människor har den förmågan. Väldigt få faktiskt. Oftast har de dessutom genom sin förmåga också skapat sig ett kapital. Har jag inte den förmågan finns det risk att jag får sitta och träffa bedragare och efter några år har jag varken pengar eller en juste bil. Så att känna sig själv och sina förmågor är en viktig kunskap.

    Gilla

 6. svenne skriver:

  ” Man vet inte heller hur de övriga partierna, som hittills stridit för muslimska röster, kommer att reagera på den nya konkurrensen.”

  Detta är en mycket befogad fundering. Det finns ju vissa företrädare inom de ”rumsrena” partierna som JÖK:arna anser sig tillhöra – som anser att SD är ett odemokratiskt, intolerant, kvinnofientligt och rasistiskt parti som bör förbjudas. Det skall bli mycket intressant att beskåda hur partiet Nyans kommer att bemötas av 7-klövern och ”oberoende” media. Anser dessa att Nyans är ett demokratiskt parti vid jämförelse med SD?

  Kommer det att i det oändliga – i samband med intervjuer – att ältas frågor som är besvärande för muslimer på samma sätt som SD hela tiden har fått förklara det som anses vara ett mörkt kapitel i partiets förflutna och ”skandaler” orsakade av vissa partimedlemmar (som sedan i många fall har uteslutits)?

  Här finns det ju mycket godbitar att borra i för en sanningssökande journalist som t.ex. kvinnosyn, homosexualitet, terrorism, IS-kopplingar etc. Tyvärr tror jag att Nyans, av rädsla, kommer att behandlas med silkesvantar av alla ”rumsrena” politiker, journalister, debattörer och samhällsvetare precis på samma sätt som MP och detta är ett nederlag för demokratin. Skulle någon företrädare för Nyans medverka i en intervju så skulle vi få se ett ynkligt krypande av utfrågaren som härigenom visar vad ”oberoende media” egentligen innebär.

  Gillad av 8 personer

  • karlgunnareriksson skriver:

   I och med starten av det politiska partiet Nyans tycks inte muslimer vilja integrera sig med nuvarande riksdagspartier. Samma fenomen med muslimska friskolor. Integration tycks bara vara ett önsketänkande hos vissa delar av svenska medborgare. Byt ut ordet integration med sekterismen , så hamnar vi mer i verkligheten när det gäller muslimsk viljeyttring.

   Gillad av 5 personer

   • elina skriver:

    Har det gått att integrera (assimilera) muslimer någonstans annat än i enskilda fall? Är inte det snarare så att deras önskemål om särbehandling (läs krav) ökar med % av befolkningen och myndigheterna sätter inte mot?
    Spelar Nyans sina kort rätt kan de förena muslimer tillfälligt till ett val – om det finns fördelar att hämta enas även fiender för en dag.
    Då sitter vi mer illa till och får se vilka av de styrande partierna vänder kappan snabbt.

    Gillad av 1 person

  • Erik P skriver:

   Muslimerna kommer att bli föga granskade.

   Det kallas för de låga förväntningarnas rasism och jag måste nog säga att jag själv har en släng av den.

   Vad förväntar jag mig egentligen av muslimer? Nobelpris? Innovationer med världsmarknad? Förmåga att organisera ett samhälle så att det blir attraktivt?

   Nä.

   Ingen gör det, inte ens muslimerna själva har några sådana förväntningar. Det blir istället en klapp på huvudet och uteblivna frågor för att inte genera dem för mycket.

   De lågt ställda förväntningarnas rasism.

   Gillad av 3 personer

   • Hans Högqvist skriver:

    Du underskattar de ledande muslimerna.
    Deras tankar om vad som är rätt och eftersträvansvärt har inget med Västerländsk tradition att göra.
    De arbetar för Allahs sak, Allahs överhöghet över jorden och universum.
    Om hela mänskligheten dör ut i denna strävan är oväsentligt, endast Allah har betydelse och Islam är vägen till hans härlighet.

    Gillad av 2 personer

  • Christer L skriver:

   ”Skulle någon företrädare för Nyans medverka i en intervju så skulle vi få se ett ynkligt krypande av utfrågaren som härigenom visar vad ”oberoende media” egentligen innebär.”

   Det blir en skam och nesa utan dess like!

   Gillad av 1 person

 7. A skriver:

  De fåtal muslimer jag känner är förvånande omedvetna om tex svensk politik. Men jag tror jag börjar förstå varför. Om man i detalj vet vad målet är så blir eventuella motståndare oväsentliga. Inget att hänga upp sig på, de är ändå bara nonsens. Det är förmodligen det som är anledningen till att jag på senare tid kännt att nyckeln är att man måste formulera en TRO. Det är något oerhört mycket kraftfullare än att jamsa med och REAGERA på vänsterns ständiga förstörelseverk. De är egentligen totalt förutsägbara och ointressanta för någon som är intresserad av att välja livet. Att veta vad man vill, är att vara FÖR i motsats till MOT. Som jag ser det nu, så handlar precis allt om exakt detta. Det kan uttryckas på mängder av vis, men det är ändå samma. Alltså, vi bör minska på att reagera på maktens sjukligheter, och istället formulera hur vi väljer livet. En TRO på detta som därigenom blockerar dödskultens härjningar. Ur sanningens logik kan vi hämta ALLT vi behöver. Observera att jag inte är det minsta religiös, men logiken fungerar exakt lika oavsett. Ingen motsättning alls. Alltså för att sammanfatta, vi kan inte förvänta oss annat än att en dödskult väljer döden, det är förutsägbart. Vårt försvar är att vi väljer nåt annat, och att vi måste veta vad det ÄR. En tro på detta andra. Jag föreställer mig det vara livet. 🙂 Det är egentligen mycket enkelt.

  Mvh A

  Gillad av 9 personer

 8. Kenneth Haarala skriver:

  Ibland får jag uppfattningen att våran regering och manliga politiker på alla nivåer tror att de kommer till islams paradis och får oskulder som belöning för sin godhet och de de kvinnliga hoppas på och få bli någon av oskulderna.

  Gillad av 1 person

 9. Janne skriver:

  Den politiska islamiseringen av Sverige kommer inte att accelerera på nationell utan på kommunal nivå initialt. I kommunvalet behöver du exempelvis inte vara svensk medborgare för att få rösta varför även stora grupper relativt nyanlända och ointegrerade muslimska migranter har rösträtt. När dessa gruppers önskemål nu kanaliseras direkt via ett muslimskt parti i stället för att förfiltreras genom ett mer traditionellt svenskt parti kan vi få se snabba förändringar i kommuner med en stor muslimsk befolkning. Härigenom tar de muslimska värderingarna allt mer utrymme och dessa områden islamiseras härigenom successivt samtidigt som integration och assimilation med det svenska samhället uteblir.

  Gillad av 10 personer

 10. Elisabeth G skriver:

  Islamofobi som brott? Tankeförbud, alltså. Då kanske vi kan få kristofobi som brott också, eftersom vi har religionsfrihet. Då blir det många muslimer som kommer att bli dömda för kristofobi.

  Sossarna och Centern kommer säkert att välja samarbete med det nya partiet om det kommer in i riksdagen, så länge det medför att de själva kan sitta kvar vid makten. Därefter är det för sent.

  Gillad av 1 person

 11. Aha skriver:

  ”Om muslimernas röster ändå är förlorade tvingas partierna vässa argumenten för att få stöd av övriga befolkningsgrupper.”
  Så blir det, men var säker på att vänsterpartierna, S, V och MP är bundna till att samarbeta med ett muslimskt parti för att de ska chans att bibehålla sitt övertag. Det sätter gräns på hur mycket man kan vässa argumenten. Nyans, det muslimska partiet å andra sidan torde inte ha något annat alternativ än att samarbeta med vänsterpartierna, annars riskerarar de att makten lämnas över till det borgerliga lägret där SD ingår, Islams tydliga motståndare.

  Detta borde betyda att vänsterpartierna, framför allt sossarna kan ta ut svängarna mer mot sådana saker i muslimernas liv som retar folk, folk som av den anledningen finns i det borgerliga lägret. Muslimska partiet Nyans kan också ta ut svängarna mer när det gäller motsatsen; mer av sådant som retar folk men som muslimer gillar. Det skulle alltså medföra en ökad polarisering på vänstersidan men ändå ett sammanhållet vänsterblock.
  Det intressanta i kråksången blir hur detta kan påverka C och Ls inställning till vänsterblocket. Att behöva vara beroende av ett radikalkonservativt muslimskt parti torde minska deras vilja att stöda vänsterblocket. Men med Annie Lööf i farten blir det svårt att sia.

  Rimligtvis borde Nyans komma in i riksdagen, 300 000 röster behövs. Det borde väl imamerna i moskéerna kunna ordna.
  Lägg därtill Hanif Bali som öppnar ett nätparti och två uppstickare med sina motsatser har goda chanser att komma in i riksdagen 2022.

  Gilla

  • Anders L. skriver:

   En killgissning ger vid handen att ett muslimskt parti kan bli det fjärde största: Av gruppen utrikes födda (2 M) kommer ca. 60 % från muslimska länder (SCB). Ca. 60 % kan antas vara svenska medborgare. Antaget att alla är trogna sin kultur och religion får vi med 87 % valdeltagande även hos dessa 650.000 röstande på det muslimska partiet. Väljarflykten ändrar också proportionerna. Oräknad är gruppen barn till två utrikes födda (ca. 0,5 M) med fler potentiella väljare. (Det är grovt antaget här att det är lika många som bortfaller, de som är under 18 år, i den förra gruppen som det tillkommer i den senare gruppen).

   Gillad av 1 person

 12. Lars Bernhoff skriver:

  Det förväntade har hänt dvs muslimer startar eget parti. För att vara ett partiprogram är det helt ofullständigt och en testballong. Målet verkar vara att se om muslimer i det sekulariserade Sverige är så fixerade vid sin religion att de anser att deras religiösa ställningstaganden avviker så mycket från svenska normer att det behövs ett eget parti för att skydda deras intressen.

  Hur många är då muslimer i Sverige. En beräkning är drygt en miljon varav ca ⅓ anses praktiserande. Det innebär att ca 10% har en muslimsk koppling vilket gör Sverige till det land i västvärlden som har högst andel muslimer, fördelat på praktiserande, ej praktiserande och sk kulturella muslimer. Denna beräkning enligt denna artikel. https://aktuelltfokus.se/hur-manga-muslimer-finns-det-i-sverige/

  Partiet Nyans nämner inte sharialagar som rättesnöre istället inkluderar man några kloka förslag blandat med helt orealistiska förslag. Det viktigaste för partibildarna är nog att få fram lagstiftning mot islamofobi.
  Initiativtagarna är uteslutna från sina tidigare partier. Det skulle vara olyckligt om en religion med politiska ambitioner,, som i de flesta sammanhang vill låta religionens regler sätta sig över landets lagar, skulle kunna rekrytera tillräckligt med röster. De partier som försökt flirta med sådana grupperingar (dvs MP, C, V och S) är de som drabbas mest om Nyans lyckas.

  Främst är det ändå skäl för oss alla att fundera på hur kunde det bli så här? Ett sekulariserat land ska kämpa hårt för att det ska styras utan att rättesnören som är äldre än 1000 år ska lyftas upp. Religionen behöver vara en privatsak.

  Gillad av 1 person

  • A skriver:

   Lars B, jag undrar om du inser vad religionen är?? Om du skulle fullständigt avsvära dig kristendomens viktigaste rättesnöre, så påstår jag att du vore död inom några timmar. Utan sanning finns bara döden, bokstavligen. Bara som ett tankeexperiment alltså. Varför ska vi förneka de kraftfullaste tankeverktyg som någonsin funnits. Det är helt enkelt löjligt kraftfulla verktyg.

   När du undrar hur det kunde bli så här, så tror jag inte du förstår vad du själv skriver.
   Det är avsaknad av rättesnöret sanning som lett oss hit Lars. Det som de religiösa kallar fadern.
   Och vi är helt i händerna på denna fader, tänk efter Lars, det stämmer på pricken. Det är inget hokus pokus eller övernaturligt överhuvudtaget. Det är ett faktum bara. Vi kan inte göra nåt åt det , det är bara så det är. 🙂 Ju förr man fattar desto bättre. Och ju mer förståelse man får, desto mer samhörighet kan man känna med denna fader.

   Försök gärna ikullkasta det jag skriver, jag tror jag kan förklara in i minsta detalj. Men jag är alltid öppen för att ha fel. 🙂

   Mvh A

   Gillad av 4 personer

 13. Runt ett köksbord skriver:

  Allt politiskt elände i världen kan spåras till någon typ av yttre pålagt tvång. Från milt till hårt, allt efter rådande omständigheter. I botten hittas alltid en önskan om att omforma människan själv, utefter egna önskemål. Även i Sverige förekommer detta från högsta politiska håll. Att om den inre viljan hos enskilda människor sviktar, så anlägger man ett yttre samhällstryck. Där målen då anses helga medlen.

  Vi lever i detta nu i en politisk vattendelare. Där historien kommer att betrakta dagens ögonblick som vår egen tids ödesstund. Och det ögonblick uppkom när den frikostiga immigrationens överskott lagmässigt tvingades ut i kommunerna. Att man via lagtvång spred ut multikulturen jämnt över hela landets yta.

  Multikulturen tvingas nu ut i varje kommunhörn, ut på minsta ort. För att ekonomiskt och etniskt berika Sverige med ett annorlunda humankapital. En politiskt färgad uppfattning om vad humankapital egentligen består av. Mer antagen än av verkligheten beprövad.

  Nu börjar effekterna av detta tvång visa sig som aktiva flyttmönster hos ursprungsbefolkningen. Där annorlunda kulturer flyttar in, flyttar den svenska kulturen ut. En stad där detta håller på att ske är Kristianstad. När tillvaron börjar kännas alltför otrygg flyttar människor bort. De vill ju vila ut i en mer invand och kulturellt säker miljö.

  Tag Kristianstad som exempel. Kristianstad är en stad i nordöstra Skåne som nu är utsatt för en snabb förändring.

  Citat, Fria Tider;
  ”Sedan asylvågen 2015 har nyanlända fått bostäder i så gott som alla delar av centrala Kristianstad, varför det spekuleras att även de centrala delarna av staden nu kommer segregeras.

  Samtidigt har ett tiotal ”turkbutiker”, som de kallas lokalt, etablerats mitt i staden, även i områden som tidigare varit typiskt svenska.

  Staden förändras även av att affärsbutikerna i centrum bommar igen på löpande band. Redan i april förra året hade ett 20-tal butiker i centrala Kristianstad stängt ner. Det börjar mer och mer likna en spökstad. ”Känns som centrum kan dö helt”, hette det i Lokaltidningen för några dagar sedan”. Slut citat.

  Görs ingenting under 2019, hotar en del att starta ett nytt politiskt parti för att ”få Kristianstad säkert igen”.

  Man kan med lätthet föreställa sig att detta mönster kommer att gå igen på fler platser i Sverige. Att svensken och de väl integrerade invandrarna inte alls kommer att låta tvångsintegrera sig lite hur som helst.

  Hur tänkte makthavarna egentligen när de införda tvånget mot kommunerna? Trodde de att alla lokalt skulle ta varandra i hand och börja festa tillsammans? Att multikulturen skulle komma som skänk från ovan? Som en slags godhetens välsignade tvångsåtgärder?

  Jag vet inte hur insatta politikerna är i mänskliga krafter. Om de någonsin med lupp synat forna Jugoslavens och dess inre sönderfall. Tror riksdagspolitikerna att människorna i Sverige är annorlunda skapta än de som levde i forna Jugoslavien? Att svensken och de naturaliserade invandrarna består av en annan typ av människor än i resten av världen? Åk ned till Kristianstad, ni rikspolitiker, sätt er vid ett vanligt köksbord och lyssna in. Och tänk efter. Och glöm för ett ögonblick de egna politiska maktmedel.

  Gillad av 6 personer

  • Leif Nilsson skriver:

   Också PK-politikernai Kristianstad, försöker som alltid, dölja orsaken till problemen: Den okontrollerade massinvandringen från helt främmande kulturer!

   I en artikel skriver följdriktigt det liberala kommunalrådet Pierre Månsson:
   ”Otryggheten hänger samman med den otillåtna körningen på gågatorna i centrum och den generas av den ökade knarkförsäljningen. Knarket är problemet i grunden. Vi måste ta tillbaka gågatorna och där kommer polisen att ha en viktig roll, säger han till Kristianstadsbladet och kräver en riktad polisinsats i centrum.”

   PK-politikerna vägrar att nämna problemens orsaker. Istället gör de allt för att för dölja dem och förfölja de som vågar säga sanningen. Kristianstadsborna får ligga som de bäddar!

   Gillad av 1 person

   • Palle9 skriver:

    Leif Nilsson: Kristianstadsborna röstade faktiskt (i riksdagsvalet där migrationspolitiken ju avgörs) till 26.5% på SD, strax före S på andra plats (26.2%) – SD gick starkt framåt, medan S backade tydligt. Så troligen hade allt fler av dem börjat känna av effekterna av multikulti (eller multikusligt kanske) redan innan valet.

    Gilla

  • Kulturisten skriver:

   Svenska politiker är inte insatta i mänskliga krafter alls, eftersom Sverige under trettio år skapat fram en helt ny människoras. I resten av världen motsvaras denna varelse närmast av dagisbarn, som tvingas mottaga varje nykomling i gruppen med kärleksfylld glädje. Det är detta jag ser varje gång en svensk politiker öppnar truten. En förmanande dagisfröken.

   Gillad av 7 personer

 14. Östrahult skriver:

  Det officiella Sverige fortsätter utför det sluttande planet. Vi har en ärkebiskop som jämställer islam och kristendomen. Moderaterna vill förbjuda religiösa symboler som kors. För större delen av väljarkåren är detta sådant som rör sig under ytan, man ser inte detta.
  Dock tror jag att det officiella Sverige håller på att tappa greppet. För flertalet i det officiella Sverige är den underminering som pågår något som rör sig under ytan, man ser inte detta. Två bubblor således.

  Gillad av 1 person

 15. olle holmqvist skriver:

  Kinas kommunistparti bildades i juli 1921 i franska flickskolan i Shanghai av ett drygt tiotal personer, oklart exakt hur många, mötet pågick flera dagar, och en del kom och gick. Mao Zedong var en. Mindre än 30 år senare hade man makten i världens folkrikaste land. Man kunde mobilisera ett stort folkligt stöd mot vad som upplevdes som ovärdigt mänskligt liv.

  Gillad av 2 personer

 16. Dandersan skriver:

  KD får ett systerparti ID-islamsk Demokrati.
  Där kommer alla islams olika inriktningar att samsas i en demokratisk organisation.
  Kanske måste de först lägga till ett ess-samling!

  Gilla

 17. slaszlos skriver:

  Det är början på slutet på nationalstaten Sverige med svenska nationen vilket är övertagen av främmande makters intresse genom infiltration att påverka, förändra, behärska och störta den fria världens , s k judiskt-kristna civilisationens grundpelare och grundvärderingarna i frihetsidealen i skuggan av landsförräderiet med flyktingspionagets effekter. Staten har förlorat det viktigaste uppdraget att skydda landets och medborgarnas säkerhet mot inre och yttre fiender.

  Gillad av 6 personer

 18. Fredrik Östman skriver:

  Namnet Nyans är mycket väl valt. Nu tänker kanske någon: ”Ha-ha, femtio nyanser av rött, en politik för förnedring och underordning!” Men jag tänkte så här:

  När muselmanerna tilldelas makten över det som en gång var vårt land, var Sverige, är det mycket som kommer att få en ny ans:

  – flera hundra tusen förrädares förhudar får sig en ny ans
  – listan på yrken som är tillåtna för icke-muselmaner får sig en ordentlig ny ans
  – skaran av överlevande dissidenter får en ny ans
  – våra kulturminnesmärken, runstenar, kyrkor, hällristningar, kyrkogårdar och begravningsplatser får en ny ans
  – flora och fauna får en ny ans — igelkottar används som fotboll eller för att öva upp tortyrbödlar
  – våra matsedlar får en ny ans

  Vill ni verkligen ha det så här? Den gamla ansen var illa nog, SAP har förstört nästan allt, men skall vi lägga en ny ans därtill?

  Gillad av 6 personer

  • Åke Sundström skriver:

   Varför så enögd, Fredrik? Det är verkligen inte bara SAP som ”förstört nästan allt”, de så kallade borgerliga (fast i själva verket socialistiska) partierna har ju godkänt alltsammans, minus några få så kallade valfrihetsrefomer.av marginell betydelse!

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Du har inte uppmärksammat att SAP varit vid makten mellan 1932 och 1976 och under denna tid egentligen redan slutfört förstörelseverket, så att de andra partierna inte hade någon kraft och betydelse när de så småningom kom till en del av den nominella makten?

    Gillad av 2 personer

  • Hihitensia skriver:

   Kloka synpunkter, Fredrik, men jag undrar ändå om namnet inte ska utläsas: Nya NS?

   NS som i Nationalsocialisterna, alltså. Nyanz hade i så fall, enligt min mening, passat bättre, men kunde möjligen ha stuckit i ögonen till och med på den dövblindaste multikultivurmare…

   … och effekterna av deras eventuella politiska inflytande torde bli exakt de du anger.

   Gillad av 6 personer

 19. Willy Lindqvist skriver:

  Med tanke på hur många muslimer det redan finns i landet, och hur många som i fortsättningen kommer hit, kan ett islamiskt parti, om muslimerna håller ihop, rätt snabbt bli största riksdagsparti och hamna i regeringsställning. Sen kan det handla om hur snabbt svenskarna måste assimileras i den islamiska staten..Eller om de överhuvudtaget tillåts detta.

  Gilla

 20. Sixten Johansson skriver:

  Man får ett enkelt och objektivt test på sin fingertoppskänsla för samtiden, om man då och då skriver ner sina framtidsgissningar och kollar något år senare. Alltså snabbgissar jag nu att allting de närmaste åren kommer att fortsätta som i tangentens riktning, men polariseringen ökar på alla fronter och därmed spänningarna och laddningarna:

  Nyans kommer in i riksdagen 2022. Mp och L åker ut. Alla partier utom SD intensifierar sina ansträngningar att fånga upp muslimernas röster. SD blir (försiktigt) lite mer öppet islamkritiska och vältalande kring återvandring. Bland invandrarna ökar polariseringen mellan sunni och shia, mellan muslimer och icke-muslimer, mellan olika etniska grupper, och i förhållande till lokalbefolkningarna.

  Inom partierna ökar motsättningarna mellan olika fraktioner, muller hörs från knapptryckarkompaniernas magar och potentiella, men impotenta, utbrytargrupper överväger att sannerligen snart samla sig inför det våghalsiga halvmeterssprånget från ena mattkanten till den andra.

  Gillad av 1 person

 21. Rikard skriver:

  Hej.

  ”Axelryckning” som enda reaktion.

  Vad trodde ni, när ni de senaste sju valen röstade för att öka antalet muslimer i Sverige, både invandrade och här födda?

  Mer än lovligt galen är inte starkt nog, men bloggen får svår klåda av mer passande eder och kraftuttryck, så jag håller mig till galen.

  Får muslimer bosätta sig i ditt land, blir ditt land muslimskt. Det finns inget ‘om’ i den ekvationen, endast ‘att’ och ‘när’. För den som kan sin islam är det fasansfullt: där en moské byggts, och där böneutropet skallat tillhör för evigt islam. Otrogna må erövra det, men det tillhör för alltid islam. Att otrogna lyckas återta mark ses bara som skäl för krig, inget annat. Gör otrogna motstånd är det skäl för krig, inget annat. Vägrar otrogna att lyda, är det skäl för krig.

  Och de flesta som skriver här har villigt röstat för att göra landet muslimskt.

  Och de som läser och skriver här som skulle ställa sig bakom och medverka till att tömma landet på muslimer? Färre än fingrarna på en blind slaktares hand.

  Istället skall det integreras, ställas krav, och jag vet inte allt vilka snuttefiltar som dras fram.

  Ja ställ du kravet på en muslim att han skall erkänna att islam står under svensk lag. Hoppas du har män med vapen med dig, för annars är ditt krav inget annat än den besegrades gnyende, att han egentligen, på riktigt, hade rätt och rättigheter. Allah Akbar, säger muslimen och agerar. Insh’Allah säger muslimen i med- som i motgång. Emshi khaffir! säger muslimen och du flyttar på dig.

  För annars är du ju rasist, eller hur?

  Är du för Sverige, eller för islam? Du kan bara få ett av dem.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 10 personer

  • Christer E skriver:

   Jag kan hålla med om att Islam är en förskräcklig religion (”le plus con”, sa Houelebecq och blev ställd infor rätta, men frikändes), men vi kan ju i vår västerländska frihets namn inte förbjuda allt vi ogillar. Det hela handlar i stället om att sätta gränser, var gränsen mot det förbjudna går. Om en imman i Gävle uppmanar till brott mot den stat som för tillfället försörjer honom, finns bara en åtgärd, fängslande/isolering och utvisning (om möjligt). Andra proselyter vill inte äta fläskkött, eller inte äta alls under dagen ljusa timmar under en speciell månad, eller vill hylla Jesus som bara en profet bland en antal andra profeter. Så länge den personens åsikter inte skadar eller kränker oss alla andra finns ingen anledning att ingripa som någon sorts åsiktspolis.

   Om den gränsen sedan ska dras vid offentliga böneutrop eller beslöjade kvinnor/barn är den verkligt kniviga frågan. Att försöka jämställa den gamla klockringningen med publika böneutrop håller inte av både kulturella och historiska skäl. Den svenska lagstiftningen innehåller inga syftningar till religion (förutom att regenten måste vara av viss trosinriktning). Alltså inte ens en ansats till sharia-lagstiftning kan tillåtas i svensk lagstiftning.

   ”Förbjud allt” eller ”skicka hem alla” är dels ingen framkomlig väg (samlar ingen majoritet) och dels praktiskt omöjligt (t.ex. att tvångsseparera kungafamiljen). Det hela handlar om att hitta var den skiljande gränsen ska dras.

   Gilla

 22. Beria skriver:

  Erövringen genom ”jihad” är själva livsnerven i det imperiebyggande Islam.Strategin är enkel och självklar:1.Etablera enklaver och brofästen i de områden som skall islamiseras.Helst skall värdnationen genom utpressning tvingas att underhålla invasions- och ockupationssoldaterna samt deras familjer och anhöriga genom erläggande av ”yizah”-tvångsskatt.2.Ständigt utökande av enklavens numerär genom påbjudande av tvångsgifte och glorifierandet av en hög fertilitet.3,Infiltration av värdsamhällets styrande politiska institutioner och dess media-apparat.4.Etablering av skarp politisk kontroll med synnerligen stränga straff för dem som kritiserar eller tar avstånd från Islam.Sträng tillämpning av ”Sharia” i den egna islamiska ockupations- och invasionsstyrkan.5.Utåt visavi de otrogna ”taqqya” och instrumentalisering av terror,skräck-och-fasa syftande till att gradvis knäcka de otrognas motståndskraft och göra dem ”ödmjuka” inför Islam.6.Ständig rekrytering av ”hängivna” islamska elit- och terrorgrupper framförallt-men inte bara-inom den islamiska invasions- och ockupationsstyrkan som rekryteringsbas.Konverteringar till Islam av exempelvis kristna eller ”judar” underlättas och ses som ”ärorika”.7.När ”tiden är mogen” och de otrogna är försvagade i tillräcklig utsträckning sker så det officiella maktövertagandet antingen på ett fördolt subversivt sätt syftandes till värdnationens implosion eller genom våldsam fysisk konfrontativ ”jihad” t e x genom bemäktigande och övertagande av officiella byggnader som t e x riksdagshus,kungliga slott etc.Sannolikt sker dock maktövertagandet på ett ”krypande” fördolt och subversivt sätt genom ”implosion” och ett gradvis etablerande av en ny Normailtet.En kombination av subversion och konfrontation är även trolig.Fråga; Var finns de svenska islamiska hjälptrupperna nu i kungariket Sverige?Svar:De finns på de kungliga slotten,i bankernas styrelserum,i den skattefinansierade media-apparatens redaktionsledningar och ”trälhav”,i den svenska kyrkans ärkebiskopliga och biskopliga kretsar,i den svenska polisens ledningscentraler och i den svenska arméns högsta befälshierarkier.Så det är ”moget” nu då?Inte riktigt än-men om endast 10-15 år,högst 35 år är det det.Alluhaakbar!-kommer då att på ett ”naturligt organiskt sätt” att vara det nya svenska stridsropet.Margot Wallström håller ”innerligt” med om det.

  Gillad av 6 personer

 23. educaremm skriver:

  Det vill ofta menas att en vuxenhet innebär ett nödvändigt eget ansvarstagande för felbedömningar, felanalyser, feltolkningar och felaktiga beslut och steg som vederbörande individ själv gör och tar i (en vuxen) tillvaro?

  Det kan då handla om att felbedöma människor, felbedöma situationer, felbedöma omständigheter och göra felaktiga val, felaktiga beslut och felaktiga steg, vilka då inte kan skyllas på några andra som varande ansvariga för. Eller skuld till. Ansvariga för.

  Om nu en hel västvärld, eller om nu t ex hela Skandinavien, hela Sverige, gör felaktiga beslut, felaktiga steg, och felaktiga omdömen och felaktiga analyser, samt gör felaktiga val för sig sjläva och för sina nationer, vilka skall dessa nationer och dessa folk då skylla på för sådana politiskt felaktiga val och steg?

  De val och de steg som gjorts, görs och har tagits, får nog en västvärld själv ansvara för,? Detta om den vill se sig själv vara vuxen? Vara klok? Vara ansvarsfull? Vara intelligent?

  Att hålla på att skylla på andra (vilka då inte alls har varit delaktiga i de beslut som har tagits och heller inte själva valt den politik som förts), det är då kanske att kunna anse som någonting omoget? Kanske som infantilt? Kanske som någonting barnsligt? Eller som ett sätt att vilja skylla ifrån sig? Att vilja skylla på – de andra – ?

  – Jag/vi har inte gjort något fel, det är bara – de andra – som gjort och som gör fel.

  – Jag/vi är fullkomligt oskyldiga till de händelseutvecklingar, (som våra egna val och steg har framskapat vad gäller konsekvenser), som uppenbarar sig inför våra ögon.

  – Det är absolut inte vårt eget fel.

  – Jag/vi är enbart goda och snälla och det är endast – de andra – som är dumma, primitiva, outbildade och också ointelligenta, och elaka, (mot oss).

  – Jag/vi har endast handlat, tänkt och agerat i – god tro – men det är – de andra – , som har lurat oss. Det är endast de andra som har varit dumma och som kommer att råna, döda, våldta och mörda oss. Det är inte alls vårt eget fel. Nehej, inte alls. För det är enbart – de andra – som är de dumma, de korkade, de outbildade, de elaka och de ointelligenta, samt också de primitiva och de onda, så det så. Jag/vi är fullkomligt oskyldiga och oansvariga och kan inte anklagas alls för någonting, eller ställas till svars för någonting. Så det så….

  ….
  Jo, jo, så kan det tänkas och låta lite var stans….

  Gilla

 24. Stefan Sewall skriver:

  Muhammed spred islam med svärd i egen hand. Han krigade och dödade och dödade fångar.
  Paulus och Petrus gick ensamma för fot omkring och spred berättelsen om Jesus från man till man utan våld, och lyckades göra Jesus populär så att kristendomen växte i utbredning från noll, troligen för att idéerna var tilltalande. Inget våld från Jesus sida och inte från de första apostlarna. Inte förrän omkr. år 60 började spridningen då Jesus varit död länge.
  Kristendom och islam är helt olika. Kristendomen blir man övertygad om. Islam blir man påtvingad.
  När kristendomen blev statsreligion i Romarriket 300 år efter Jesus, kom den att användas som redskap och mål i alla Roms och senare rikens krig och erövringar och kolonisering precis som alla krigare och kungar i alla tider använt sina resp. religioner att styrka sig med, och motivera sig med, och att motivera grymheter med, och för att pådyvla sina överlevande kolonislavar.

  Kristendomens natur är ändå från början fredlig eftersom det bara var en idéberättelse och samhällsutopi och tro på himmelrike som man som lyssnare blev rekommenderad men inte tvingad till. Den otrogne missade himlen, men inget straff fanns i jordelivet.

  Islam är i sig en egen jordisk makt däremot. Den har varit synonym med och identisk med de stater som krigat för dess utbredning. Islam kan inte separeras från de stater som är muslimska.
  Islam genomsyrar och styr sina samhällen och stiftar lagarna.
  Kristendomen var inte sådan från början och inte heller nu någonstans.

  Bra att tänka på vid diskussion med islamförsvarare som vill likställa religionerna.
  En kyrkans man som var aktiv C-partist, ute för att propagera på valdagen påstod att islam och kristendom är samma sak.

  Gillad av 1 person

  • Palle9 skriver:

   Stefan Sewall: Du beskriver skillnaderna mellan islam och kristendom mycket väl. Det fanns perioder då även företrädare för kristendomen utförde illdåd i religionens namn (tänk bara på spanjorernas härjningar i Syd-Amerika), men som du nämner var detta inte i modern tid, och saknade stöd i själva religionens läror (Bibeln). Här råder en markant skillnad mot islam och dess heliga skrift.
   Det är skrämmande hur svenska kyrkans högsta ledning försöker likställa dessa religioner – tack och lov är det inte lika insnöat på lokal nivå alla gånger.

   Gilla

 25. Stefan Sewall skriver:

  Glöm aldrig dödsdomarna för bagatellhädelse i Pakistan och Bangladesh häromsistens.
  Det är alltså i nutid och inte medeltid.

  Gilla

 26. Hans Jensevik skriver:

  Ni funderar över om Nyans blir stora, en politisk kraft att räkna med? Det blir de för horder av svenska kvinnor ledda av väninnor som är muslimer kommer att godhetsrösta på Nyans. Ni förstår det om ni tar del av bifogade video. Sverige är ett matriarkat och historien har hittills inte gett länder som styrts så någon längre varaktighetstid. Det kommer inte att ske med Sverige heller. Om den sovande delen av folket inte vaknar (de män som är samhällsbyggare, krigare och gentlemän) så är vi en islamisk stat ganska snart (inom ett antal tiotals år). I videon ser ni hur en muslimsk socialsekreterare får med sig personalen (1+18 personer) ”kvinnogrant” på en svensk kommuns socialförvaltning mot socialnämnden, som är på gränsen att vika ner sig. Läs och begrunda. Underskatta inte Gudrun Schymans kvinnosvans när det gäller att agera som nyttiga idioter.
  http://www.youtube.com/watch?v=051K_s71HEA

  Rekommenderar att ni ser alla tre videos i trilogin. P E lär ha sett dem av hans artiklar att döma.

  Gillad av 2 personer

 27. Lars skriver:

  Jo och det är den retorik Fredrik och M kör med, det är vänsterns fel, det är sossarnas fel för de dominerade fram till 1970-talet. Och så det naiva ”de vill ha det såhär” och man undrar vilka ”de” är och hur det kan komma sig att dessa jävla idioter som leder landet tros veta vad de vill? Och konsekvenserna av sina beslut? Det går inte ihop. Ibland är de personer som bara ser till sitt egenintresse, åren vid köttgrytorna, och ibland är det ”de som vill ha det såhär”-

  Tänk om bluddret om socialister och vänsterns dominans kunde avslutas på dessa sidor? Tänk om Patrik inte släppte igenom sådana kommentarer, endast accepterade de som inser att det är sju partier och en mängd sk folkrörelser och universitet och media och generaldirektörer och media tyckare och tidningsledningar som skapat detta moras?

  Jag misstänker att samtalet skulle höjas fem våningar upp och kunna blir resonerande och konstruktiva även avseende analys av hur och varför. Jag noterade att de enda kommentarerna som var intressanta var en om hur det ser ut i Kristianstad och en med kritik av dessa tyckade på dessa sidor.

  Det här med ”de vill ha det såhär” är ju inte en analys, det är inte en slutsats ens för vad är det svar på?

  Förövrigt skulle jag gissa utvecklingen bara fortsätter i tangentens riktning och det är väl skönt att man lämnar in så småningom och slipper se eländet, men sannolikt kommer nog en finanskris inom ett decennium som skakar Sverige med den stora privata skuldsättningen och då jävlar blir det kris! och innan dess har motsättningarna mellan Islam och övriga i landet ökat till den milda grad att måttet är rågat och vi kommer att stå utan ledning för större delen av de svenska eliterna från höger till vänster (utom eventuella eliter inom SD) har visats fullständigt rabiata och okunniga.

  Gillad av 1 person

 28. Lars skriver:

  Vad jag inte begriper av kommentarerna på DGS är att de som skriver tycks blinda för att deras retorik är en avspegling av moderaternas retorik de senaste 30 åren med undantag för invandringspolitiken. Var gång M leder en regering dvs Bildt regimen på 90-talet eller Rheinfeldt på 2000-talet så förlorar de opinionen och vänstern tar över. Varför? Eftersom de angriper välfärdssystemen och svenska folkets majoritet värdesätter välfärdssystemen.

  Först hade vi Bild regimens katastrofala försvar av den svenska kronan på 90-talet, men vi fick också sänkta pensioner med det nya pensionssystemet, släpande sjukersättning och privatisering av skolan. Bildts utrikespolitik spelade dessutom de islamska länderna i händerna, man ville ha med Turkiet i EU, man förde Iran vänlig politik och man släppte loss invandringen genom att upphäva 89 års Lucia beslut. Varför amerikanerna räddade hans status genom att få EU, eller enbart EU, att utse honom till hög representant på Balkan kan man spekulera om.

  Sedan hade vi ”nya moderaterna” som visade sig vara de gamla moderaterna. Åter angrep man, med Kristersson i spetsen välfärdsystemen och ökade inkomstspridningen med framförallt jobbskatteavdrag, sänkt fastighetsskatt (och en lösning för KDs skull så de skulle lyckas kvala in till riksdagen), släpande akassa och sjukförsäkring. Många trodde moderaterna gått mot mitten och försvarade välfärdssystemen och de fick ca 30 % av rösterna, men nu ligger de på hälften (och centerpartiet tror många är som det gamla centerpartiet och har inte förstått att det är moderaterna i ny tappning). Numera har de halverat röstetalen men det är mer av den normala nivån för moderaterna. De tilltalar övre medelklass, ett klassintresse, människor i Täby, Danderyd, Vellinge, Askim och av någon anledning är de stora i Stockholm med förorter (beror på att man tror att socialdemokratins hyresreglering är orsak till bostadsbrist och höga priser – man stöds av ekonomer som Assar Lindbeck, som endast ser till efterfrågesidan och inte beaktar utbudsrestriktioner – man vill ju ha mer i plånboken (och man har inte fått in i skallen att man driver migrations politik som den har sett ut, nu är ju redans skadan skedd, nu kan man svänga…)).

  Så vart vill kommentatorerna med talet om socialism och vänster? Ett normalt vänsterparti före 1990 skulle ju rimligen ha slagit vakt om medborgarna och stoppas invandringen. Vänster är slut. Men de är inte orsak till att det ser ut som det gör mer än vad de borgerliga åstadkommit.

  Det är synnerligen osannolikt att den världsbild baserad på amerikanska konservativa som man här för fram någonsin skulle slå rot i svenska folket utom vid ekonomisk kris typ 30-talet. SD flirtande med moderaterna kommer också att begränsa dem i väljaropinionen och den typ av amerikansk konservativ retorik som förs fram här kommer också att få rimligt vederhäftiga väljare att ta avstånd.

  Så vad vill ni? ”De vill ha det såhär”. Vilka de, inga de utan ni.

  Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   Måste också nämna de som tror att det är 68:ornas marsch genom institutionerna…som är orsaken. De var inte många i Sverige, visst finns de på sociologiska institutionen eller litteraturvetenskap osv på universiteten, men det vi sett i t.ex. kultursverige i det avseendet är ju en parodi och några beslutsfattande poster har de knappast haft. Partierna rekryterar från sina ungdomsförbund, allmänt obildade personer. Lägg ned ungdomsförbunden. Samtliga. Även SDs.

   Gillad av 1 person

 29. Arthur skriver:

  Det nya partiet kan möjligen få en gynnsam effekt. Det kan åskådliggöra för våra förvirrade partier hur få röster som finns i radikalism. Medelmuhammed i Sverige är rätt sekulär. Med det nya partiet kanske det samhällskadliga svassandet för extremister inte längre framstår som angeläget.

  Gilla

 30. Klas Göran skriver:

  Erdogan flyttar fram sina positioner i Sverige. Debeattören (?) Menekse Mermer har fått gå till frontalangrepp i pressen mot Hanif Bali, Carl Bildt, svenskar i allmänhet och ”vita män” i synnerhet i flera veckor och nu så kommer Yüksel med sitt nya parti.

  Partiförsöket är i sig inget nytt, Erdogantrogna turkar har försökt liknande i Tyskland i flera år nu. Den avgörande skillnaden ligger i att i Tyskland så har bara medborgare rösträtt (med undantag för EU-medborgare på kommunnivå), medan i Sverige även ickemedborgare har kommunal rösträtt.

  Detta gör att Yüksels svenska AKP-parti mycket väl kan komma att utöva makt på kommunnivå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.