Mohamed Omar: Perfekt storm – en roman om Sverige efter det islamistiska maktövertagandet

Mohamed Omar

Framtidsskildringar använder sällan möjligheten att diskutera två av vår tids stora problem i västvärlden: massinvandringen och islamiseringen. När man tittar populära filmer, romaner och teveserier inom science fiction-genren är det som att dessa problem inte existerar. Miljökriser, pandemier och kärnvapenkrig är populärare.

För ett tag sedan skrev jag till exempel om den danska teveserien The Rain på Netflix. Den handlar om ett gäng ungdomar som försöker överleva i Danmark efter katastrofen. Men inte ord om islam eller mångkulturella konflikter, vilket inte känns trovärdigt. Det är synd att den här genren inte utnyttjar sin potential.

Jag har läst tre svenska romaner har försökt ta upp mångkultur och islam i sina skildringar av framtiden. Johannes Anyurus De kommer att drunkna i sina mödrars tårar fick Augustpriset 2017. Anyuru är konvertit till islam och ger en förskönande bild av religionen. I hans roman är det inte islamisk fundamentalism som är faran, utan svenskarnas reaktion mot den. Det är muslimerna som blir offer för en hårdför nationalistisk regim. Muslimer sätts i läger där de tvingas lära sig svenska värderingar, äta griskött och rita skämtteckningar av Muhammed. Romanen inleds med en dikt skriven av en Guantanamofånge och budskapet är väl att Sverige i framtiden riskerar att bli ett stort Guantanamofängelse.

Tyvärr riskerar Anyuru till att underblåsa en bland muslimer redan grasserande västofobi som tar bort skulden från jihadisterna och skuldbelägger väst. Vad författaren inte nämner är att väst inte har hämtat hit muslimer för att plåga dem. De har kommit frivilligt och de har behandlats med respekt. De har samma fri- och rättigheter som alla andra. Till skillnad från hur icke-muslimer behandlas i många islamiska länder.

Anyuru undviker att tala om att jihadismen faktiskt är grundad i islams texter. Läser man profeten Muhammeds biografi upptäcker man att han gjorde samma saker som Islamiska Staten gör. Hade det funnits videokameror på Muhammeds tid hade vi kunnat se klipp på YouTube som är lika hemska eller hemskare än de som IS producerar. Våld, kvinnoförtryck och slaveri har varit en del av islam under hela dess historia.

Och hela det dystopiska förtryckarsamhälle Anyuru beskriver finns redan. Inte i väst, utan i islamvärlden. Hela Saudiarabien är ett stort läger där man är övervakad av islamisk sedlighetspolis. Oliktänkare kallas hädare och torteras och avrättas. Det finns inte ett enda islamiskt land där man öppet kan kritisera Muhammed och hans Koran.

I Anyurus roman är sverigevännerna de onda, de som provocerar fram våldet från jihadisterna genom sina envisa hävdande av yttrandefriheten, även när det kommer till kritik av islam och Muhammedbilder. I författaren och debattören Jan Sjunnessons roman Framtidsmannen, som kom ut 2014, är perspektivet det omvända.

Den utspelar sig under perioden 2013-23 och börjar med en terrorattack på ett plan på Bromma flygplats. Matematikern, statistikern och framtidsforskaren Paul-Krister, ”P.K.”, Matthiasson ingriper när islamistiska terrorister försöker kapa planet han sitter på med destination London. Paul-Krister får en platskniv i ögat, men blir också Sveriges populäraste person.

Efter den hjältemodiga insatsen blir han ett stående inslag i diverse debattprogram och morgonsoffor i olika TV-kanaler. Men så började han säga obekväma saker:

Paul-Krister berättade på två minuter att den svenska välfärdsstatens grundvalar skulle rämna inom en generation, runt 2030. Belastningen av okvalificerade migranter som inte försörjer sig själva och inte betalar in skatt kommer att bli övermäktig och skatterna måste höjas, vilket kommer leda till uppror från skattebetalarna, infödda som utlandsfödda. Vidare är denna grupp migranter mer barnrika och har andra religiösa och kulturella värderingar, vilka i båda fallen ställer dem utanför folkmajoriteten av sekulära kristna med under två barn per kvinna, hävdade han medan mikrofonen sände ut budskap som fick mig att svälja därutanför.

I Anyurus roman är det alltså muslimerna som sätts i läger, motsatt förhållande råder i pseudonymen Arvid Kleggs humoristiska dystopi Candida Olsson 2014. Filosofen Pangloss framträder för första gången i Voltaires roman Candide från 1759. Pangloss är den unge naive Candides (ordet betyder ”troskyldig”) lärare. Hans budskap är att vi lever i den bästa av världar.

Pangloss är grekiska och betyder ”många ord”. Orden är allt, verkligheten ingenting. Det var inte länge sen som etablissemangsmedierna visade bilder på vuxna men med skägg, men skrev ”flyktingbarn” i rubrikerna. Lita inte på dina sinnen, lita på Pangloss lära!

Romanen handlar om en svensk och kvinnlig version av Candide vid namn Candida Olsson. Hon tror på etablissemanget och särskilt på sin lärare Bengt Pangloss. Hon lever i den bästa av världar och inget kan rucka på denna övertygelse vad som än händer.

Candida föds i en medelklassfamilj i huvudstaden och får lära sig att mångfald berikar, att det svenska är tråkigt och att islam betyder fred. Av sin lärare Bengt Pangloss får hon så klart lära sig att Sverige är bäst, men ändå inte bättre än andra, för alla människor är lika mycket värda.

Detta Sveriges förändras i rask takt av massinvandringen och islamiseringen. Men Candida Olsson avfärdar eller bortförklarar varje steg i denna förändring tills landet slutligen förvandlats till Kalifatet Norden. Och innan dess har den svenska flaggan tagits bort:

När det sedan stod klart för vanligt folk att det faktiskt var ett kristet kors på flaggan, togs den självklart bort. Alla muslimer blev kollektivt kränkta. Det var en otäck skamfläck. Ingen hade berättat för dem när de aningslöst kom till Sverige att det var ett vidrigt kors på flaggan, samma blodiga kors som korsfararna hade haft på sina ryggar när de mördade och slaktade miljoner oskyldiga muslimer i Palestina på medeltiden.

Candida är så övertygad av etablissemangets panglossianska mantra om att ”mångkultur berikar” att inte ens självupplevda gruppvåldtäkter kan få henne att vakna ur hypnosen:

Själv hade hon blivit gruppvåldtagen flera gånger och minsann hade hon inte för den sakens skull fastnat i något stereotypt rasisttänkande, enär männen bara tog ut sin rättmätiga vrede på en representant från det före detta vita herrefolket som förslavat deras förfäder. I båda fall som Candida själv hade upplevt hade det rört sig om trevliga unga män som var utestängda från arbetsmarknaden på grund av strukturell rasism.

När Kalifatet Norden upprättats och Sverige utplånats sätts Candida på en buss för att skickas till ett läger för gammelsvenskar. Men inte ens på då vill hon se verkligheten som den är:

Här och där längs vägrenen stod det grupper med trevliga nysvenskar som intresserat följde deras resa. En del skämtsamma gjorde fuck you-tecknet eller vände sig om och visade dem rumpan.

I den nya thrillern Perfekt storm av Arne Weinz har svenska flaggan också bytts ut mot något som är mer halal och Sverige har förvandlats till en islamisk stat. Lördagen den 17 juli 2027 landsätter Muslimska Brödraskapet en invasionsarmé från havet. Invasionsarmén får stöd av lokala jihadister i de svenska no go-zonerna. Islamisterna tar snabbt kontroll över landet:

Arabiskan införs som officiellt språk vid sidan av svenskan 2025, samtidigt som den svenska flaggan görs om. Muslimerna anser nämligen att korset är förolämpande och därför byts den ut mot en flagga med tre stående fält i färgerna blått-gult-blått. Några veckor senare införs blasfemilagen där all kritik av islam blir förbjuden.

Kaoset breder ut sig och Sverige saknar en fungerande politisk ledning. Men grupper av svenska patrioter vägrar att ge upp och vi får följa deras kamp.

Arne Weinz har skrivit en underhållande roman, som trots att den är politisk och militär spänningsroman innehåller en hel del satirisk humor à la Candida Olsson. Flera av figurerna i boken är lätta att känna igen från verklighetens Sverige:

På de stora bildskärmarna kunde luleborna se den välkände imamen, Abd al Haqq Bielat, uppenbara sig, han som under decennier fått föra ut sina påståenden om att islam var fredens och kärlekens religion i lokalmedierna. Imamens budskap var att muslimerna fullt ut respekterade kristna och judar som bokens folk. Inte vid ett enda tillfälle hade imamens utsagor ifrågasatts offentligt, för att inte reta upp de lättkränkta muslimerna, men nu blev luleborna alltför sent varse vad imamens utsagor egentligen var värda.

En invasionsarmé känns dock inte som ett särskilt trovärdigt scenario. Skulle ett inbördeskrig utbryta i Sverige, så tror jag hellre på en eskalerande spiral av terrorattacker och motattacker som leder till skärmytslingar och upplopp och så småningom krig.

I romanen lyckas muslimerna hålla ihop ganska bra (med undantag av ett antal assimilerade namnmuslimska sverigevänner), något jag har svårt att tro på. Splittringen är för stor mellan shia- och sunnimuslimer för att de skulle kunna samarbeta mot de otrogna. Shiamuslimer, även islamisterna bland dem, hade förmodligen hellre levt i en svensk, sekulär stat än i en sunniislamisk. Shiiter och sunniter är dessutom splittrade sinsemellan. Islamisterna har haft oerhörda svårigheter att bygga upp och upprätthålla sin mardrömsstat i något islamiskt land – risken att de ska lyckas i Sverige är ytterst liten. Men islamiseringen är ett problem som ska tas på allvar och den här romanen hjälper oss att se problemet.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

21 reaktioner på ”Mohamed Omar: Perfekt storm – en roman om Sverige efter det islamistiska maktövertagandet

 1. Mitt vykort skriver:

  Det finns väl inget ämne som populärkultur och konst och litteratur undviker som detta ämne, på rak arm kan jag bara nämna Vilks, Rushdie och Michel H och endast Vilks har en tydlig udd. Detta enda faktum visar ju på att samexistens med kultur x är i grunden omöjlig och att vi väntar på mera explicit och organiserat försvar. Man kan säga att hela den politiska processen nu agerar propp i ketchupflaskan innan det nya kommer.

  En israelisk högt uppsatt militär fick frågan om han inte var orolig över att kultur x nu bredde ut sig i Europa och svarade: inte alls, européerna har tidigare visat vad de är kapabla till.

  Det krävs ganska lite att stå emot en dysfunktionell kultur när man väl bestämt sig för en sådan kultur kan inte organisera sig disciplinerat, en pytteliten stat med ett par miljoner invånare står emot miljarder människor som hatar dem i kultur x. Mer krävs inte.

  Gillad av 4 personer

 2. V för Vendetta skriver:

  Romaner eller inte….. jag läser med spänning den serie artiklar som publiceras på Ledarsidorna där man presenterar Muslimska Brödraskapets agenda och förehavande de senaste åren. Jag ser och hör att Moskér växer upp ur jorden här i landet, jag hör det pratas i SVT om muslimska högtider och statistiken på Migrationsverket berättar att 55 000 nya musselmaner har etablerat sig i landet bara i år. Det behövs ingen invasionsarmé som skjuter och landstiger. Det enda som behövs är att i ett av de etablerade vänster eller liberalpartierna se till att få sina frågor hörda och kanske t o m själv göra karriär så kommer landet snart att ligga i muslimska händer. Och dit är vi på väg med stormsteg. När jag först läste Candida var det med ett skratt i halsen och en tanke om att det var en bok som hade sin förankring i ironin…… så känner jag inte längre, den är betydligt mer nära sanningen är nästan allt annat som präntats ned.

  2040 är svenskar i minoritet i det här landet. Shia och sunniter må vara dåliga på att samarbeta men i Egypten har de lyckats ta död på massor med Kopter och fördrivit ännu fler. I Syrien har de krossat nästan allt Asyrier hade plus dem själva. Överallt där muslimer drar fram är de själva det största offret och trots det kantas deras väg av blod och lemlästade kroppar. Så… 2040 är vi i minoritet i vårt eget land…

  Gillad av 2 personer

  • bejji skriver:

   Detta skulle innebära en stor politisk och militär instabilitet i Sverige med närmaste omgivning. Och ledarna i Kreml hatar instabilitet i det ryska närområdet – därför kommer man att ingripa, kanske med USA:s tysta medgivande. Man har övat tidigare på svenskt territorium, i Norrbotten 2006 tillsammans med svensk militär, då att slå ned terrorangrepp i Sverige. Manövern leddes av en rysk överste och statsminister Göran Perssons svenska försvarsminister hälsade de ryska soldaterna välkomna. Nya övningar var planerade senare men dessa inställdes av den nyvalda alliansregeringen med Reinfeldt och Bildt.

   Gilla

 3. Aurora skriver:

  Har alltid sagt att om Sverige skulle invaderas från luften skulle svenska befolkningen gå ut och tro att det var flyguppvisning istället för att springa till skyddstum. (Vi vet ju inte var de finns idag heller). Nu är Sverige invaderat men den kom inte från luften. Men svenskens reaktion är densamma. Börja träna näsan i golvet och rumpan i luften och slicka.

  Gillad av 1 person

 4. miketheviking skriver:

  Förvisso är islamister och införande av en teokratisk ordning ett hot.
  Men att förstora det är att samtidigt förminska de andra mer mer kännbara hoten.
  Den försåtliga liberalismen som vill förbjuda all annan demokrati än den liberala.
  Den än mer försåtliga HBTQLT-rörelsen som sakta men säkert löser upp allt vi hållit heligt (i Australien förskräcker exemplena).
  Störst hot är politikers och medias envisa motstånd mot den normala matematiken att pengarna inte kommer räcka till om 100 000-tals människor ska livstidsförsörjas utan att ha bidragit med annat än en mycket kostsam handläggning av Migrationsverket.

  Islamister är ett så uppenbart hot och jag tror inte att svenska kvinnor kommer frivilligt låta sig gruppvåldtas i Allahs namn. Det är de andra hoten som är mer reella och som sakta stryper oss.

  Gilla

  • Hans Karlsson skriver:

   Läste beskrivningen av Perfekt Storm på Bokus. Visst är det intressant att där står det ”Brödraskapet” och ”gudskrigare” och allmänt om inbördeskrig. Ingen antydan om vilket brödraskap, vilka gudskrigarna är. Detta kryperi för att inte få den muslimska vreden över sig.

   Gilla

 5. Tomas skriver:

  I höst måste svenskarna demonstrera mot fortsatt orimlig immigration och utbredningen av islam i Sverige. Lämpligen efter presentationen av höstbudgeten där ekonomiska nedgången synas i form av minskad välfärd samtidigt med uppdatering av ökande kriminalitet. Jag skulle gärna stå som värd men har av ideologiska skäl ett minimalt nätverk, dock skulle jag anmäla mig som ideellt arbetande. Några som fortfarande har facebook eller twitter kan väl starta diskussioner om demonstrationer där? Ovana demonstranter kan väl som uppmjukning likt mig stötta bl.a. Bensinupproret på Sergels torg den 20e september 13.00

  Gillad av 2 personer

 6. Elof H skriver:

  Ett inte helt otroligt scenario är att Sverige inom några år mer eller mindre försätts i blockad av våra grannländer (redan på gång) för att skydda dem mot brottslighet och politiskt våld från svensk mark. Sveriges ekonomi kraschar och oroligheter bryter ut i mellan svenskar som fått nog och invandrargrupper. Det begås fruktansvärda övergrepp på oskyldiga vilket triggar grupper från våra grannländer att ansluta sig för att hjälpa svenskarna. Irreguljära grupper från Norden, Polen Baltikum och Tyskland strömmar till med deras regeringars tysta medgivande (förutom kanske Tyskland). Med detta stöd skapas snabbt ett inbördeskrigsliknande förhållande. Hur skulle ett sådant scenario sluta?

  Gilla

 7. Göran Holmström skriver:

  Fortsättning.
  2026, den gamle mannen tände en hemodlad cigarett, blossen lindrade skönt i hans inflamerade luftrör, astma medicin fanns inte att uppbringa sedan 2024,
  året då Sverige kastades tillbaka till en tid då el och bekvämligheter som rinnande vatten försvann.
  Statsstyre och myndigheter föll samman då,
  det som återstod var en liten grupp före detta socialdemokrater, som i kaosen rekvirerade en pansarterrängbil 360.
  Patria som den kallades användes tillsammans med ett par bepansrade säpobilar för att som dom själva hävdade,”bygga”, demokrati..
  I själva verket så plundrade som vänliga människor som klarat sig igenom kaoset.
  Partiledaren, så kallade sig den lille mannen, med sina runda glasögon och sin mörka kostym och sitt kortklipptahår.
  Påminde han mycket om nazisten i den svunna filmen Indiana Jones,
  han älskade att leda sin Patria på frälsningsbesök som han kallade plundringarna.
  Denna kyliga morgon, så hade byn med gamlingen valts, det ryktades om elektricitet och rinnande vatten, även så fanns det tydligen drivmedel.
  Patrian gick ytterst uselt på gengasen,
  som var drivmedlet, den lille mannen avskydde att frälsa sin omgivning i gångfart.
  Myllret från motorn nådde byn.

  Gillad av 2 personer

 8. Svetlana skriver:

  Tack för artikeln! Jag hoppas på mycket mera om kultur kulturartiklar kulturrecensioner bokrecensioner i alternativ media. Det finns ett stort sug efter detta. Det beror nog på att kulturarbetare i Sverige verkar vara Som en Klan. De recenserar varandras böcker utan att vara alltför kritiska, och Kliar varandras ryggar. De Sitter i stipendie nämner och ger varandra ekonomiskt stöd. I Svenska Akademien pågår sexuell övergrepper i årtionden utan att medarbetare i akademin reagerar. De hade en egen klubb dit medarbetare! Nyheter DN kultur brukade komma på fest. Allt bli solkigt. Det blir inte så intressant att då läsa deras texter då, och det blir också dålig konsumentupplysning. Man upptäcker att den bok som skrivits upp väldigt med en bra recension, inte är en bok som håller särskilt god verkshöjd.
  Så alternativ media behöver ta över en hel del kulturbevakning.
  Jag vill därför tacka stort för denna artikel.!! Och hoppas på mera eftersom det verkar som att flera av medarbetarna I det goda samhället är det kunniga inom det kulturområdet.

  Gilla

 9. Nils Dacke skriver:

  Jag tror också på ett ryskt militärt ingripande om Sverige skulle riskera att kastas in i kaos och ett islamistiskt maktövertagande. Ryssland kommer aldrig att acceptera islamister vid makten även vid sin västra gräns, de har fullt upp med dessa vid sin södra gräns. Blev jag tvungen att välja skulle jag sannolikt hellre leva under ryskt inflytande och eventuellt förtryck än under en islamistiskt diktatur och kalifat.

  Gillad av 1 person

 10. Aha skriver:

  Så här tyckte jag om boken Perfekt Storm av Arne Weinz;
  Boken var så spännande att jag sträckläste den då jag ville veta hur det skulle sluta för Sverige och hur det skulle gå för enskilda karaktärer. De mångfacetterade krigshändelserna var spännande och kändes trovärdiga. Patriotismen vällde ibland fram när man läste enskilda historier. Vissa inslag var briljanta och etsade in sig såsom när reservkaptenen Hugo Engman (?) tog befälet över en stamanställd sergeant eller när Jas-piloterna bedömde sin egen insats som over kill.

  Själva historien med en väv av realistiska krigshändelser pekar på en mycket omfattande research som torde attrahera många läsare – det vore intressant att veta vad militärer skulle säga om krigsscenariot.
  Även i andra ämnen framkom gedigna kunskaper vilket imponerar. Författaren har tydligen haft ett rikt liv.

  På den negativa sidan återfinns några avsnitt där icke PK-ismen är för förutsägbar, är för pekpinnaraktig. Bättre om läsaren genom handling själv får ta ställning, av samma skäl skulle prologen ha kunnat utebli. Det skulle antagligen bredda bokens läsekrets.

  Vissa karaktärer etsar in sig såsom lätt igenkännbara Benno Roskanen/Fredrik Virtanen vars fantasifulla öden och äventyr lockar till skratt men som ändå slutar i en viss sympati för denna.

  Då boken handlar om hur Islamister utifrån med hjälp av en stor mängd inhemska Islamister angriper Sverige och den dessutom innehåller många angrepp på den PK-ism som varit en jordmån för en Islamisk resning torde välvilligheten för boken bland PK-kretsar inte vara på topp.
  Boken skönmålar heller inte utan ”låter” den goda sidan begå grymheter i form av etnisk rensning.

  Spänsten i språket finns där. Ibland blixtrar det till med njutningsbara språkliga stunder.

  Sammanfattningsvis en riktig spänningsroman som pockar på en fortsättning.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.