Bitte Assarmo: Ryssen kommer! 2019 års upplaga av ryss-skräcken är digitaliserad

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Nyligen publicerade New York Times ett uttömmande reportage om högerpopulism och nationalism i Sverige, The Global Machine Behind the Rise of Far-Right Nationalism – ungefär ”Det globala maskineriet bakom högernationalismens uppgång.

Kortfattat kan man säga att reportaget slår fast att det är Ryssland som ligger bakom att det en gång så progressiva landet i norr nu börjar bli mer konservativt. Detta har de åstadkommit genom att komma hit till Sverige och muta alternativt hota invandrarungdomar i förorten att ställa till bråk för att ge sken av att vi har så kallade no go-zoner och samtidigt hjälpa Sverigedemokraterna att tillskansa sig makt.

Med tanke på hur kriminaliteten frodas inte bara i våra förorter utan i småstäder och mindre samhällen i hela landet så är det väl snart folktomt i Ryssland, så många som de måste ha skickat hit. Men enligt New York Times finns det minsann inga no go-zoner i Sverige, för det har den svenska regeringen sagt.

För inte så längesen var det så kallad foliehattvarning på såna här konspirationsteorier. Nu flödar de fritt, och de både skapas och underhålls av samma medier som annars brukar vara väldigt snabba att slå ner just på konspirationsteorier. Men konspirationsteorier om en ”rysk påverkan” på omvärlden har blivit till en sanning. (Konspirationsteorier om exempelvis George Soros påverkan på samma omvärld är dock fortfarande just konspirationsteorier.)

Om man gräver under ytan på det som händer i Sverige hittar man en en internationell desinformationsmaskin som odlar, provocerar och förstärker högerextrema och invandringsfientliga passioner och politiska krafter”, skriver New York Times. Men eftersom de inte kommer fram till vad den här desinformationsmaskinen egentligen har för anledning att ta sig an just lilla Sverige är det svårt att ta till sig allt som sägs i texten.

Men i många svenska medier suger man förstås åt sig som en svamp av ansedda New York Times analys av det svenska läget. För om man kan förklara det ökande missnöjet med regeringens politik och det labila läget i landet med ondsint påverkan från Putinpatrioter och högerextrema rednecks från amerikanska Södern slipper man ju att alls gå in på de verkliga orsakerna till den framväxande nationalismen.

Vilka är då dessa? Det förklaras faktiskt delvis, och oväntat redigt, av Ardalan Shekarabi som intervjuas av tidningen. Han säger att antalet flyktingar som kom till Sverige 2015 – 163 000 på mycket kort tid – överväldigade regeringen som agerade för långsamt med att skärpa gränskontrollerna och asylreglerna. Det gav Sverigedemokraterna spelrum, menar han och säger vidare:

– Jag tror absolut inte att majoriteten av svenska har rasistiska eller främlingsfientliga åsikter, utan att de hade frågor om migrationspolitiken som de andra partierna partierna inte kunde svara på.

Det har han naturligtvis alldeles rätt i. Lägg till en skola i fritt fall, en skenande brottslighet, gruppvåldtäkter i mängd, skjutningar så gott som dagligen, vårdköer och miserabla förhållanden på äldreboenden med oändligt mycket mera, och det är inte särskilt märkligt att allt fler svenskar börjar oroa sig över vad som sker med deras land.

New York Times kallar det för nationalism och högerextremism. Och även om det naturligtvis är helt korrekt att det finns en högerextremister i vårt land så är de fortfarande närmast försvinnande få, jämfört med andra extremister. Och de allra flesta som oroar sig för Sverige gör det för att de är patrioter och älskar sitt land – inte för att de går i ryssarnas ledband.

Men ryss-spåret är förstås för snaskigt för att New York Times ska ge upp det. Ryssarna har minsann sina fingrar i alla nationalistiska kakburkar, får vi veta, och det frossas i berättelser om hur SD-politiker och skumma nationalistiska tidningsaktörer besöker konservativa länder som Ungern och där träffar andra skummisar.

Att vi för inte så länge sedan hade en grön minister som hade klippkort på Turkish Airlines, och öppet dinerade (och sannolikt konspirerade) med fascistiska Grå vargarna nämns dock inte. Men det skulle förstås förstöra hela budskapet om den ryska faran och om de svenska nationalisterna.

Det är klart att det finns människor och organisationer i andra länder som har intressen i Sverige, hederliga såväl som skumma. Affärsmän, politiker, journalister – människor som är höger, vänster eller mittemellan, eller vars intressen inte har någon politisk färg. Men det är knappast unikt just för vårt land. New York Times påstående att Sverige blivit en ”digital ekokammare” för ryska nationalistiska intressen, och högerextremism, är en konspirationsteori som åtminstone inte jag tar på särskilt stort allvar.

48 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Ryssen kommer! 2019 års upplaga av ryss-skräcken är digitaliserad

  • karlgunnareriksson skriver:

   Studera ” Natos Hemliga Arméer ” av Daniel Ganser , så blir politiska händelser typ attentat mer analytiskt att greppa. Vem , vilka som på olika sätt styr andra nationer och varför .

   Gilla

 1. Hohortensia skriver:

  Ja, Bitte, de största utländska hoten mot Sverige har ju pajasregeringen skapat alldeles själv.

  Om ”våra” pinsamt ignoranta, indifferenta eller rent illvilliga politiska företrädare hade frågat Putin om råd, hade dagens fullständigt kaotiska ”svenska tillstånd” sannolikt aldrig uppstått.

  Gillad av 3 personer

 2. karlgunnareriksson skriver:

  Att destabilisera andra nationer är väl USA en läromästare i . Syrien ( stöd till extremister för att störta Assad// Ukraina : stöd till fascister i det att genomföra en kupp ) . Huruvida USA betalar extremister i Sverige i det att skapa en ryssfientlig regim har jag ingen kunskap om . Men alla dessa bilbränder som högerextremister lägger skulden på invandrare kan säkert få opinionen att svänga. Anmärkningsvärt är att polisen aldrig får tag i sabotörerna som bränner bilar . Den oreglerade invandringen kanske också är ett initiativ från USA i det att extrema partier till höger fås att växa. Extrema högerpartier vars agenda också är ryssofobi. Min tes är endast en tes . Men som bekant vill USA styra i alla länder.

  Gillad av 1 person

  • Hohortensia skriver:

   ”… alla dessa bilbränder som högerextremister lägger skulden på invandrare…”(!)

   Polisen får emellanåt tag i de bilbrännande Sverige-sabotörerna. Är våra poliser och åklagare högerextremister, om uppenbart skyldiga utlänningar utpekas, menar du? Anmärkningsvärt.

   Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   Ytterligare en besinningslös flippad konspirationsteori, denna gång om bilbränder.
   Det är araber som bränner bilar. Punkt slut.
   Det var arabiska ungdomar som brände bilar i 1000-tal i Paris och Lyon 2005. Då började det i stor skala då de tar efter varann. Svensk TV beskrev korrekt arabernas bilbrännande i Paris på den tiden innan censur införts. Det var inga andra än araber.
   Intifada i Israel. Samma sak här. Det är invandrarungdomar från mellanöstern som bränner bilar. Ibland får de tag i någon. Enstaka har lyckats ådra sig brännskador och ertappats på så sätt.

   Det är inte Svensson eller Olsson som bränner bilar eller någon annan eller kanske Mossad eller KGB eller CIA eller gubben i månen.
   Det är invandrarungdomar som förstör först och främst sina grannars bilar men nu även nära dig. Det är unga gängmedlemmars sätt att visa makt och mod för att imponera på andra gängmedlemmar bl.a.
   Vill du också påstå att skottlossning med kalashnikovs och dagliga avrättningar och bombsprängningar på gator i Malmö och Göteborg också utförs av borgerliga vanliga svenskar för att kasta skuld på stackars oskyldiga beskedliga knarkgäng från Somalia och arabvärlden kanske?

   Jag har sagt hela tiden att man naturligtvis ska ha skarpt högupplösta kameror överallt., överallt. överallt och starka strålkastare, så att man kan identifiera barbequeentusiasterna. Problemet är att de maskerar sig och är svartklädda.

   All maskering måste också kriminaliseras. Man ska bli insydd av polis så fort man maskerar sig.
   Det måste också finnas massor, massor av vakter och poliser överallt som tar fast dem. Och hårda domare och åklagare som lagför varje mordbrand som en bilbrand är. Någon kan sova i bilen och dö. Om inte annat en hund. Dessutom är det ett enormt miljöbrott att bränna en bil. Bly i batteriet kommer ut i mkt stor mängd.

   Ständigt detta ur-sjuka resonemang, att vända upp och ned på sanningen och kasta skulden på offret.
   Man kan lika gärna säga att unga flickor våldtar sig själva. Eller att Olle och Pelle våldtar sin syster för att kasta skuld på utlänningar eller på Putin eller på Trump kanske.
   -Nippran.
   Konspirationsteorier är skapade för att splittra oss västerlänningar. Konspirationsteorier om västs skuld till allt möjligt sprids av arabmedia i arabiska tidningar och radio och TV. USA sprängde självt Twin Towers. USA bombade sig självt vid Pearl Harbor. All möjlig sinneslö smörja och nonsenslögner sprider de för att utså split och sänka vår självkänsla och vår sammanhållning i väst. Söndra och härska är arabernas och vänsterns metoder när de inte kan vinna i direkt hederligt krig på öppet slagfält.

   Gillad av 8 personer

   • karlgunnareriksson skriver:

    Replik till Stefan Sewall : i mitt inlägg om bilbränder angav jag ingen gruppering som ligger bakom. Endast en antydan om att dessa bränder är planerade och att dessa bränder kan ha ett politiskt syfte. En politisk metodik att splittra opinioner.
    Du hävdar att det är araber som ligger bakom bilbränderna. Kan så vara ! Men de som utför dessa bränder får troligtvis betalt . Att betala människor en rejäl hacka för att utföra sabotage är en metodik som praktiseras av antidemokratiska krafter. Jag finner dock denna tes trolig då många länder drabbats av just bilbränder. Finner det ologiskt att bilbränder skulle vara en typ beteende – kultur . Betalda ungdomar finner jag mer vara logiskt.

    Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Stefan Sewall, du surrar på men utan kunskap.

    Usama bin Laden var CIA-agent! Jag har berättat det för dig förut, men du vill inte lyssna!

    Jag har berättat för dig om PNAC planen som gick ut på regimförändringar i MENA. Du vill inte lyssna på det heller.

    Du måste lära dig att skilja på konspirationsteorier och konspirationsfakta. Du har långt kvar.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Stefan Sewall,

    söndra och härska är klassisk kunskap som utövades särskilt väl under de närmare 1 000 år när romarriket behärkade världen. Araberna kom aldrig längre än till södra Spanien. Det borde du veta.

    Gilla

  • Hans Högqvist skriver:

   ”Men som bekant vill USA styra i alla länder.”
   USA hamnade, motvilligt, i rollen som världspolis efter andra världskriget – ett krig som det protektionistiska USA tvingades in i när Japan anföll. Som den överlägset mest ekonomiskt starka kraft som USA var vid krigets utbrott och också därefter fick landet stor påverkan även i andra länder – uppbyggandet av Europa och Japan till exempel. Den överlägsenheten utnyttjades säkert även för att förstärka den egna ekonomin och inflytandet i andra länder ( även Sverige tvingades betala krigsskadestånd för sitt stöd till Nazisterna! Men det är en annan historia. ).
   Islam är den politiska makt som öppet har världsherravälde som mål. Sverige närmar sig att vara inlemmat bland övriga muslimska länder med rasande fart.
   Välkomnar du Sharialagar eller har du förberett en ”reträtt”?

   Gilla

   • karlgunnareriksson skriver:

    Replik : mitt svar är en kvotering av hur många flyktingar som får komma in i Sverige varje år. Nej , jag är ingen anhängare av mångkultur , framförallt inte den muslimska religionen, eftersom de inte vill låta sig integreras ( muslimska friskolor ? ) . Endast tillfälliga uppehållstillstånd för muslimer. När militanta konflikter upphört ska de återvända till sina hemländer. Deras religion är alltför konfliktfylld och oftast antidemokratisk.

    Gilla

  • Mv skriver:

   Ja ett bevis så gott som något på att vi har att göra med rent vansinne som inte går att resonera med. Jag har lust att ta paus till att detta går upp för folk tillsammans med att de inser att de vill ha det så här.

   Gillad av 3 personer

 3. Elisabeth G skriver:

  Vi svenskar har betydligt värre saker att oroa oss för än Putin. Antagligen är det detta skribenten i New York Times vill medverka till att dölja. Jag tror faktiskt inte att Putin har något större intresse av Sverige. Det är nog vissa svenskars storhetsvansinne som spelar dem ett spratt när de tjatar om ryssen. När såväl de baltiska staterna som Norge och Danmark är med i Nato så varför skulle Putin bry sig om oss.

  Det finns dock en anledning som jag kan tänka mig till att Putin skulle bry sig och det är den destabiliserande politik Sverige för som kan påverka hela området. Men – det går ju att göra något åt om man bara vill. Ibland undrar jag om inte Putin, trots allt, vore bättre för Sverige än Löfven. Och det säger jag inte för att jag gillar Putin, definitivt inte. Det skulle dock nog bli lite mera ordning och reda i landet.

  Gillad av 5 personer

  • Christer L skriver:

   Elisabeth! – När såväl de baltiska staterna som Norge och Danmark är med i Nato så varför skulle Putin bry sig om oss.

   Min uppfattning är att Putin har intresse av att nationalismen i Europa stärks. Vi behöver inte skämmas för Putin eller skrämmas. Sättet som han hävdat ryska intressen på på annat håll är strategiskt defensivt. Han bygger mycket farliga vapen, kan jag tro. Men ändå defensivt. Det är klart att han inte önskar sig ett aggressivt USA drivet av Deep State och Demokrater som Clinton eller Obama. För övrigt är det arrogant att NYT och DN på alla sätt lägger sig i andra länders politik med egna fake news i stor skala, och i samma artikel beskyller andra för just detta! Man känner igen ett psyke bakom hela retoriken – denna galna egenförträfflighet: vi kan göra så för att vi har rätt, och skräp den som tycker annat.

   Om man ser till resultaten på marknivå är globalisternas politik misslyckad, så vad kan man hoppas på för närvarande, annat än starkare nationer?

   Gillad av 2 personer

 4. Fette von Suttner skriver:

  Bitte, du är mycket nära nu. Du måste bara ge upp den allra sista vänstervridna skrattspegeln och se verkligheten direkt med öppna ögon.

  Artikeln började så bra med beskrivningen av konspiraitonsteorierna i New York Times och hur grävande journalistik om verkligheten framställs av konspirationsteoretikerna som just konspirationsteorier. Ett gammalt trick, projicera dina egna fel på din motståndare. Idag hade Günther Wallraff inte klarat sig länge. Det repressiva samhället hade spärrat in honom och förbjudit alla hans alster, gjort husrannsakan hos hans läsare, redaktörer och förläggare. Självklart!

  Men sedan återger du dessa konpirationsteorier. Sedan skiftar du perspektiv till den onda sidans. Varför, Bitte, varför? Varför inte fortsätta på den inslagna vägen och beskriva konspirationsteoretikernas fantasier just som detta? Ge dem inte en tum!

  Gillad av 5 personer

 5. Nysralk skriver:

  Vid göteborgskravallerna 2001 var det vänsterextremt att vara antiglobalist nu är det tydligen högerextremt. Både V och Mp har drivit frågan om EU-utträde. Var det högerextrem politik? Det verkar som att många har svårt att skilja mellan höger och vänster.

  Gillad av 3 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Precis. Extremvänsterdemonstranter som var antiglobalister destruerade delar av Göteborg 2001 på sommaren strax före 9/11 då det var möte i Göteborg och USA:s president var i stan.
   De bar sig åt som fruktansvärda svin. Jag jobbade på Sahlgrenska och såg röntgenbilder på ansiktsskelettet på en polis som hade fått en gatsten kastad som tryckt in ansiktet. Multipla svåra frakturer med förskjutning av alla möjliga strukturer. Livslånga skador åsamkade av ett bortskämt vänsterkräk, någon medelklasslyngel som rest lång väg för att jävlas. Pengar hade uslingarna. Jag minns att de brukade flyga in från alla håll för att demonstrera. De kom från andra sidan haven för att kasta gatstenar och molotovcocktails i någon stad där det var möte.
   De hatade de rika ländernas ledare som ville ha öppen handel mellan länder, vilket var vad som avsågs med globalism.
   Det var fråga om handel med varor och tjänster. Det var inte fråga om flöden av miljontals socialmigranter från Afrika och hit. Ökad handel ger ökat välstånd för alla parter ansåg alla ledare. De maskerade vänsterdemonstranterna kastade gatstenar och brände i stan för att de var mot frihandel och för att de älskade att bråka och gillade att göra polismän och vanligt folk handikappade med livslånga skador. Vänstervärstingarna är mentalt sjuka.
   Sedan inträffade strax 9/11 och vi glömde göteborgskravallernas vansinne för den större galenskapen och den sataniske Bin Laden och hans återkommande videos med löften att destruera USA och väst. Vilket hat som helt i onödan sattes igång hos alla. En ynklig taliban med fula glasögon vägrade lämna ut Bin Laden. Om de hade lämnat ut honom så hade det inte blivit ngn fortsättning i Irak eller Syrien etc etc. Nuvarande kaos i mellanöstern är talibanernas fel.

   Gillad av 2 personer

   • olle reimers skriver:

    Stefan Sewall; hur kan du vara säker på att det var den ”sataniska Bin Laden” om du samtidigt har klart för dig att densamme var CIA-agenten Tim Osman som var den som skulle hjälpa till att organisera motståndstrupperna mot den sovjetiska invasionen?

    Kaoset i mellanöstern var redan insticktat av Pentagon via deras manifest PNAC som kom fram 1999 däri meddelades att man skulle genomföra regimförändringar i sju MENA-länder. Måhända kan kaoset ha sin upphovsman där.

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Kom att tänka på:
    När USA sparkat ut Saddams arme ur Kuwait vid Desert Shield så stoppade de. Varför i all världen, om de så gärna ville byta regim i Bagdad?
    Schwarzkopf ville ju fortsätta till Bagdad och få bort Saddam direkt. Det hade varit lätt då.
    Varför, varför, varför gick de inte in direkt i Bagdad efter Desert Shield om de tänkt byta regim där? Själv tyckte jag de missade en chans att få bort Saddam.

    Efter kriget gjorde kurderna uppror i norr mot Saddam och då behövde de och begärde flygunderstöd av USA, men USA vägrade och ville inte lägga sig i mer och ville då inte riskera mer.
    Jag känner kurder som bor i Erbil och som var jätteglada att få bort Saddam och få chansen att bilda egen stat. Sedan kom dock IS och förstörde för kurderna som inget anat.

    Om USA:s president och regering hade haft allvarliga, cyniska och verkliga planer på samvetslöst regeringsbyte i Irak (äkta kolonialistpolitik) så hade de självklart ångat på när de hade ett gyllene tillfälle. Bush och Colin Powell stoppade dock som bekant vid gränsen och lät Saddam slicka sina sår. Varför? Ingen logik i det om det hade funnits beslutsamhet att ta över mellanöstern med nya marionettregeringar. Nu ville de inte intervenera inne i Irak, utan målet var att bara befria Kuwait och fr.a. skydda Saudi från Saddam.

    Eftersom det mesta av världens olja finns där kunde man inte låta dåren Saddam invadera Saudi och Kuwait och de övriga smårikena och därmed kontrollera all världens olja och sedan idka utpressning på hela världen. Saddam hade ju också visat sig vara galnare än man tidigare insett och använde giftgas på civila som inte ens Hitler gjorde eller ville.
    (Tidigare hade Saddam varit bedömd som minst ond av två onda som motvikt mot Irans Ayatollor.)

    Giftgasen var viktig psykologisk faktor för alla politiker att fundera på och kunde inte cyniskt viftas bort som obetydlig faktor i spelet. Giftgas nere i Londons eller NY tunnelbana av Saddams agenter vore lagom trevligt. Saddam med stor makt och giftgastillverkning och som man trodde a-bomber på gång var inte bra för världen. Psyksjuk son Uday som kunde ta över vid Saddams ev. infarkt eller hjärnblödning.

    Konspirationsteoretiska hopkok är återigen sannolikt emanerande från arabvärlden från början avsett att lura oss och splittra oss.

    Stormakterna har alltid olika scenarior och krigsspelsplaner som finns genomarbetade och ligger som arkiverade övningsexempel eller möjligt utfall att eventuellt tas fram vid oro. Sovjet hade Köpenhamn inritad på en karta över mål för vätebomber vid ett WW 3. Det fanns såklart planer som kunde realiseras med en knapptryckning. Prioritet för Köpenhamn vet jag inte men jag har sett kartan. Därmed inte sagt att någon verkligen ville genomföra dem eller hade mandat att göra det. Det är ju presidentbeslut. CIA har säkert alla möjliga olika scenarior och detaljerade planer nedskrivna för olika möjliga händelsekedjor. Invasionen av Cuba 1962 t.ex. Vissa militärer ville då så klart gå in direkt, men det var inte de som bestämde. De hade säkert kartor färdiga att ta fram med pilar på över framryckningsvägar och bombmål.

    Bin Laden var inte ensam i Al Qaida. Talibanregimen plågade Afghanistan i många år. De tog över efter bittert krig mot norra alliansens ledare. Mujahedin som kämpat mot Sovjetinvasionen hade fått stöd av USA med CIA av Reagan för att kasta ut Sovjet och då var Bin Laden med, men då visste man inte vem han skulle utvecklas till. USA ville stoppa Sovjet och hjälpte Afghanerna långt innan man kunde ana att talibangalningar skulle ta över och att en särdeles ond Bin Laden skulle komma att vända sig mot USA som hjälpt Afghanerna utan att invadera på något sätt. USA var inte i Afghanistan och lade sig i som man kunde tänkt sig, när Sovjet drog sig ur. Det fanns inte ens några talibaner 1980. Det var en ny radikalislamistisk rörelse med koranskolade fanatiker (taliban betyder student) som kom som en modevåg efter Sovjets uttåg. Det fanns inget motiv för talibanerna och Bin Laden att plötsligt terrorisera västerlandet och dess ekonomier utom ren religion.
    Det var efter Desert Shield då USA hade otrogna militärer i baser som besudlade Saudis heliga mark som retade Bin Laden.
    Bin Laden sade då uttryckligen att han ville rasera USA:s ekonomi. Det var en direkt krigsförklaring mot oss alla i väst eftersom alla våra ekonomier hänger ihop via börssystemen. När han ville spränga WTC som även försökts 1991 med en jättebomb i garaget som misslyckades, så var det för att knäcka ekonomierna. Dessutom ville han bomba vita huset och Pentagon. Pentagon brann och gick sönder, så som kan förutses när så mycket fotogen strömmar ut och brinner/exploderar. Men huset är stort och inte så högt och blev bara skadat till mindre del.
    Clinton hade också dessförinnan länge hållit på och skickat kryssningsmissiler mot Al Qaidas träningsläger i Sudan och Afghanistan efter bomberna mot USS Cole i hamnen i Aden och bombningarna av ambassaderna i Kenya och Tanzania.
    Allt tal om att alla dessa Al Qaidas attentat skulle vara iscensatta av USA självt är lika orimligt som att USA skulle bombat sig självt vid Pearl Harbor. Eller att Al Capone var presidentens bror eller vad som helst.

    Gillad av 2 personer

   • olle reimers skriver:

    Tiden var inte mogen. De hade inte det amerikanska folket med sig. De behövde ett ”nytt Pearl Harbor” som PNAC-planen påpekade, för att få det amerikanska folket med sig. Simple as that.

    Gilla

 6. Björn skriver:

  I USA. Rednecks och deploreobles. Acceptera inte valresultatet. Trump måste bort. Olagligförklara valet. Utnyttja rysshotet. Från kalla kriget. Det skrämmer bra. SD är för stort. För folkligt. Gör samma sak i Sverige. Rysskräcken lever. 300 år sedan rysshärjningarna i skärgården. New York Times och DN. Två tidningar. Samarbete är bra. Agendajournalistik. Bingo.

  Gillad av 2 personer

 7. karlgunnareriksson skriver:

  Kommentar till Elisabeth G : Nationen Sverige ska stå fri från både USA , Ryssland och EU. Vår utrikespolitik ska vara neutraliserade ( inget militärt samarbete med någon utländsk makt) i det att bevara freden i Norden. Sverige bör utvecklas till en fredszon gentemot makter som prövar på med imperialistiska ambitioner. // Endast handelsutbyte med USA , Ryssland och EU.

  Gilla

  • Patria Amissa skriver:

   ”Sverige som en fredszon”

   Låter som ett eko från svunnen tid där av Stasi och KGB infiltrerade fredsrörelser mycket styrde debatten om rikets säkerhet. En sak man kan undra över är ifall Putin verkligen kapat alla sina gamla sovjetiska kontaktnät och infiltrationsingångar.

   Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    I England infiltrerade Moskva labourpartiet under slutet av 70-talet och början på 80 talet under Michael Foot och senare Neil Kinnock. Labour ville att UK skulle gå ur NATO. Till min stora skadeglädje vann min skarpa favorittant med handväska valet och labour fick se om sitt hus och rensade nog friskt i leden, och till slut kom så småningom Blair som inte var så galen. Det var mycket anti-atom-tants demonstrationer i England på den tiden, (Greenham Common) svårt uppmuntrade och infiltrerade från Sovjet förstås. Man ville få bort USA:s militärbaser från UK och UK ut ur NATO. Det hade tippat maktbalansen totalt i Europa och gjort sovjetisk invasion möjlig. Paraplyet som skyddat oss mot kommunismen var hotat att fällas ihop. Det blev inget med det och muren föll 1989 och man trodde man skulle slippa galenskap i framtiden. Men nu har vi tyvärr islam i stället för kommunisthotet.

    Gillad av 2 personer

 8. Sören Floderus skriver:

  Men Ryssland _har_ ju sin desinformation körande; det måste man väl sanna, ungefär som man omvänt behöver sanna att högern har mer rätt i en del annat, om klimat t ex.

  Gilla

 9. miketheviking skriver:

  NYT är en tidning vars ägare och vars redaktion i decennier drivit det liberala narrativet som i själva verket förespråkar globala företag som är starkare än enskilda stater, upplösande av nationalstater och nationella känslor (förutsatt att vi inte pratar om USA) samt en enda mångkulturell sörja av människor som ska vara ”fria” individer och ”förverkliga” sig själva med icke-fasta anställningar, slavlöner och en enorm konsumtion av slit-o-släng varor.

  NYT arbetar numera ogenerat öppet och tror att de slår två flugor i en smäll genom att baka ihop russofobi med högerextremism. Samtidigt som USA krälar allt närmare den ryska statsgränsen med nya baser och samtidigt som människor ständigt får höra att de är främlingsfientliga så kan NYT stödja apartheiden i Israel. Den frågan är ”untouchable”.

  Gillad av 2 personer

 10. Stefan Sewall skriver:

  Det är inte Ryssland som styr Sverige.
  Det är däremot Turkiet som vill styra och delvis styr Sverige. Erdogan vill islamisera så stor del av Europa som möjligt. Det har han uttryckligen sagt. Han har uppmanat turkar att översvämma Europa och få många barn. Han har direkt hotat oss. Även andra ledare som Abbas och han med palestinasjalen och vårtorna, Jassir Arafat har sagt att arabernas bästa vapen är kvinnans livmoder. Det gäller att få många barn och översvämma omvärlden med deras folk.
  Förutom MP-ministern Kaplan som avgick, så sitter nu två viktiga samarbetsmän med högt uppsatt ställning i Sverige och hjälper Erdogan och Muslimska brödraskapet att infiltrera Sverige med islam. Ulf Bjäreld och författarens bror Mattias Gardell professor vid Uppsala unviersitet. Bjäreld på Gbg universitet och ledare för socialdemokraternas Tro och solidaritet. Dessa reser till Turkiet och är kompisar med folk i Muslimska brödraskapet och Grå vargarna och agerar för att islamisera Sverige. Läs många artiklar på Ledarsidorna.se av Johan Westerholm om detta.

  Gillad av 5 personer

 11. Aha skriver:

  Artikeln i New York Times är fake news av typen koka soppa på en spik. Ett ”beställningsjobb” som DN, SvD och Ormi har kommenterat välvilligt. Artikelns tes att Rysslands påverkan har medfört ökad nationalism och högerextrem är ett blindskott som byggs upp med några exempel, dementerade av berörda.

  Valmånaden september 2018 sammanställde gruppen Motvikt, nu Föreningen för Medborgarjournalism, lastips.se, alternativ medias inlägg dag för dag (papperstidningarna Fria tider, Nyheter idag, Nya tider ingick inte.)
  I denna bevakning av alternativ media kunde ingen rysspåverkan noteras.

  Remarkabelt nog kunde dock Macron sitta i svensk TV och avråda svenskarna att rösta på SD.

  Gillad av 6 personer

 12. Östrahult skriver:

  Man behöver inte gå över ån efter vatten, det finns gott om fake news i Sverige. Dagens Expressen med artikeln om Hanif Bali är ett bra exempel. https://www.expressen.se/nyheter/trycket-okar-pa-kristersson-satt-stopp-for-hanif-bali/
  Man gör ett stort nummer av att nu måste Bali bort. De man hänvisar till i partiet är med ett undantag anonyma, den enda med namn är en tant i Malmö med sosseåsikter som påstår sig vara moderat. Typiskt nog får Expressen med sig partisekreterare Strömmer på smutskastningen av Bali. Kris i moderaterna sa Bull.

  Gillad av 2 personer

 13. Bo Adolfsson skriver:

  Nu måste Ni tuffa till Er på Det goda samhället!
  Ni är inte nämnda i reportaget i New York Times när det gäller alternativa media.

  Gilla

 14. Stig Palm skriver:

  Varför skulle Ryssland vilja ockupera Sverige? De har nog med sin egna Muslimer. Dessutom, billigare att ‘köpa’ Sverige i likhet med Kina m fl länder. Militären vi har är enbart ‘teater’. Vad vi borde ha istället är ett Hemvärn värt namnet mot den inre fienden. De som importerats av Liberaler, främst.

  Gillad av 2 personer

 15. Magnus Rosensparr skriver:

  Ja, vad vänsterliberalerna på New York Times är ute efter är nog bara att försöka hjälpa det svenska PK-etablissemanget, i kampen om herraväldet över opinionen och den politiska dagordningen i Sverige. Att man valt ut just lilla Sverige som en fallstudie av högerextremistisk nationalism, beror nog snarare på att svenskt PK-etablissemang har börjat få betydande svårigheter att försvara och förklara sin egen hycklande och alltigenom lögnaktiga och monumentala självbild. Mer än tillräckligt för att NYT anser sig – som global megamedia – behöva komma det pressade svenska PK-etablissemanget till undsättning.

  Nu är ju inte NYT ensamt om att ha reportage om den lilla experimentverkstaden upp vid polcirkeln, utan det har också polsk, tjeckisk, ungersk, österrikisk, rysk, italiensk, tysk, fransk och brittisk press haft. Dessa har dock genomgående varit av kritisk karaktär, så frågan är om NYT:s support i längden betyder så mycket.

  I takt med att Sveriges prestationsranking inom skola och vetenskap sjunker, att den svenska valutan fortsätter att skvalpa omkring bland skräpvalutorna och att de socioekonomiska spänningarna ökar liksom kriminalstatistiken ökar, kanske även NYT till slut börjar dra öronen åt sig.

  Gillad av 3 personer

 16. Magnus Rosensparr skriver:

  Reblogga detta på Magni Värld och kommenterade:
  Ja, vad vänsterliberalerna på New York Times är ute efter är nog bara att försöka hjälpa det svenska PK-etablissemanget, i kampen om herraväldet över opinionen och den politiska dagordningen i Sverige. Att man valt ut just lilla Sverige som en fallstudie av högerextremistisk nationalism, beror nog snarare på att svenskt PK-etablissemang har börjat få betydande svårigheter att försvara och förklara sin egen hycklande och alltigenom lögnaktiga och monumentala självbild. Mer än tillräckligt för att NYT anser sig – som global megamedia – behöva komma det pressade svenska PK-etablissemanget till undsättning.

  Nu är ju inte NYT ensamt om att ha reportage om den lilla experimentverkstaden upp vid polcirkeln, utan det har också polsk, tjeckisk, ungersk, österrikisk, rysk, italiensk, tysk, fransk och brittisk press haft. Dessa har dock genomgående varit av kritisk karaktär, så frågan är om NYT:s support i längden betyder så mycket.

  I takt med att Sveriges prestationsranking inom skola och vetenskap sjunker, att den svenska valutan fortsätter att skvalpa omkring bland skräpvalutorna och att de socioekonomiska spänningarna ökar liksom kriminalstatistiken ökar, kanske även NYT till slut börjar dra öronen åt sig.

  Gilla

 17. Leif Nilsson skriver:

  Jag håller helt med ditt (Bitte Assarmo) grundläggande resonemang och slutsatsen ”att det vore avsevärt bättre att höja åldern för rösträtt än att sänka den”. Det är inte bara bättre – det är nog en absolut nödvändighet!
  Det kan också vara viktigt att kriterierna för rösträtten baseras på annat än ålder (t.ex. språkförståelse, grundläggande kunskaper om landets kultur och samhällsskick, etc.)

  Jag håller dock inte med om att centerungdomarnas förslag om cannabis, är en “absurd stollighet”. Få saker är så grundligt utredda och vetenskapligt prövade, som drogernas inverkan, både på individ och på samhälle. Av alla stolliga förslag från CUF, så lär detta dock ha en förnuftsbaserad grund.

  Skadeverkningarna från de legala drogerna, alkohol och cigaretter, är väl dokumenterade, och det finns vetenskapliga studier som visar att alkoholkonsumtionen ger värre skador än cannabis.

  Den avgörande frågan är dock hur samhället hanterar medborgarnas drog- och alkoholkonsumtion. Totalförbud har prövats i många fall. Förbudstiden i USA, visade sig få svåra samhälliga konsekvenser, utan att man lyckades få bort alkoholkonsumtionen. Alkoholhandeln kom bl.a. att bli maffians främsta inkomstkälla och gynna dess tillväxt och inflytande.

  Att sakligt och på vetenskapliga grunder diskutera svensk narkotikapolitik, har i decennier varit mer tabubelagt än att diskutera massinvandringens konsekvenser. Är det något område som helt dominerats av en politiskt korrekt linje, så är det svensk narkotikalagstiftning.

  Nota bene, att narkotikabegreppet inte är medicinskt definierat, utan ett juridiskt begrepp, som genom ett politiskt beslut även kan omfatta alkohol och nikotin. Det är inte heller otänkbart, att vi inom en snar framtid, riskerar få en politisk majoritet, som på sakliga grunder kommer att narkotikaklassa alkoholen. Totalförbud mot alkohol råder ju i många av de kulturer, som nu ”berikar” oss i ett rasande tempo.

  Vuxna myndiga medborgare, bör enligt min mening, själva kunna avgöra sina konsumtionsmönster och bör inte beslutas av politiska församlingar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.