Googleanställda avlyssnar inspelningar via Google Assistent

Googleanställda avlyssnar systematiskt ljudfiler som spelats in via appen Google Assistant. Lyssnandet ingår i strävan efter att förbättra Googles sökmotor, och många av inspelningarna har skett medvetet. Men bland de ljudfiler som avlyssnas finns också konversationer som spelats in av misstag och som innehåller känslig information, berättar den belgiska tidningen Flandersnews.be

Enligt Google är lyssnandet helt avgörande för utvecklingen av sökmotorn, men cybersäkerhetsexperten Bavo Van den Huevel säger att det är chockerande och utgör en stor säkerhetsrisk.

Även Apple arbetar på samma sätt med sin Siri, enligt tidningen.

6 reaktioner på ”Googleanställda avlyssnar inspelningar via Google Assistent

 1. Jari Norvanto skriver:

  IoT är den användarvänliga aspekten av övervakningssamhället. Den gode konsumenten med stora skor, bör ej frukta Storebror.

  Gilla

 2. miketheviking skriver:

  Att Siri, Alexa och Google lyssnar på vad du gör i hemmet, på jobbet, i bilen och i sängen har väl alla upplevt. Och de är påslagna fast än du ”slagit av” tjänsten.
  De är vinstdrivande företag och drar sig inte för olagligheter – trots GDPR och annan låtsaslagstiftning. De snyltar på vår infrastruktur och skattar inte ens för sina vinster.

  Att vi har politiker, lagar och förordningar som inte skyddar oss är väl mer anmärkningsvärt.
  Men där har nog de flesta sunt tänkande människor gett upp – vi har de politiker vi förtjänar – annars hade vi gått man ur huse för länge sedan.

  Att vi därtill har medmänniskor som är så ignoranta och självupptagna att de inte märker strypkopplet som dras åt är det mest sorgliga.
  De stirrar i sin mobil, chattar om det senaste sminket (med palmolja) som de ska köpa tillsammans med 5-dubbel uppsättning festkläder (sydda av slavar i Asien) och där de returnerar 4 av paketen (utan tanke på transportkostnader).

  Gilla

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Vatten är vått, ifall någon inte visste det.

  Information är kunskap och kunskap är makt; den som tror att någon med makt släpper något fritt kan få köpa en fin enhörningskompass…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 4. Roland Salomonsson skriver:

  Det är främst de 17 amerikanska und.tjänsterna som avlyssnar resp mottar alla insamlad detaljdata. Google (Yaahoo m fl) samlar in och säljer datat.

  ANVÄND INTE GOOGLE, YAAHOO, YouTube, Twitter, Instagram etc. Använd INTE Google sökmotor. Det finns många andra som inte censurera vad du skall få för svar på sökningar. Själv använder jag f n DuckDuckGo.
  Tag 2 datorer, ställ dem via FPN mot var sin utpunkt, samt sök med samma söktext. Det blir stor skillnad på svaren i de främsta sidorna (vilka orkar kolla längre ned). I ”bästa” fall hittar man vad man söker på typ 10000:e plats i Google sökmotor, eftersom vänsterextremister bestämt att dessa svar skall gömmas. i väldigt många fall blockeras alla svar. T ex pröva och sök på ”Tommy Robinson”

  Gillad av 1 person

 5. Kumrif skriver:

  Det behövs en kickstarterkampanj för att skapa ett öppet och säkert operativsystem för telefoner. Linux är väl i vad android baseras på i grunden? Låt oss bygga ett icke spionerade OS.

  Gilla

 6. Törnrosa skriver:

  Konstigt att intresset verkar så litet för den här tråden. Men så anser mina kompisar att jag är extremt nojjig. Erkänner att jag ändå använder Google då och då.
  Märker ”irritation” från deras sida att jag vägrar tala om var jag sitter och konstaterar att de pekar fel i alla fall. mvh

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.