Jan-Olof Sandgren: Entropilagen och nya järnridån

Jan-Olof Sandgren

För sådär 30 år sen öppnades järnridån. Alla vi som växt upp på den rätta sidan kunde för en billig penning köpa ett interrailkort och åka genom ett tiotal tidigare förbjudna länder. Under en månad 1993 passerade jag ett stort antal gränser och bara två gånger stötte jag på patrull. Ena gången när jag av misstag hamnade i Vitryssland och andra gången när jag försökte ta genvägen över Serbien, som enligt några vänliga men mycket bestämda gränsvakter just då befann sig i krig med Sverige (Sveriges statsminister hette vid tillfället Carl Bildt).

Smuggeltrafiken var livlig. Vid någon gräns (jag minns inte vilken) bar mina medpassagerare kappsäckar med kulspetspennor. Vissa så fullastade att de måste hjälpas ombord på tåget. Väl inne i kupén lyfte man resolut på sätena och de kulspetspennor som inte rymdes därunder täcktes med filtar och jackor, så konduktören fick kryssa mellan högar av smuggelgods när han kom för att klippa biljetter.

Jag gissar att priset på kulspetspennor på andra sidan gränsen rasade i ungefär samma takt som valutakursen på Bitcoins, så det gällde att skynda sig. Vid en annan gräns gick påfallande många omkring med varsin TV-apparat. Man nickade åt varandra när man möttes i de smala korridorerna, på väg mot sin kupé. På ett slaviskt språk som jag inte förstod, tror jag man kommenterade det faktum att jag inte bar någon TV-apparat och undrade vad jag kunde ha för ärende i landet.

En vetenskaplig term för det här fenomenet är ”entropilagen”. Om man separerar två olika saltlösningar med en semipermeabel hinna (en membran som tillåter passage av joner från den ena sidan till den andra) kommer saltlösningarna mycket snart att vara identiska. På samma sätt kommer en TV-apparat i Ungern att kosta ungefär lika mycket som en TV-apparat i Rumänien, så snart systemet stabiliserats. Entropi är naturens strävan efter maximal ”oordning”.

Många skulle nog säga att entropilagen inte gäller människor, och att migranter inte ska jämföras med kulspetspennor eller joner i en saltlösning. Det faktum att miljontals människor söker sig från ena sidan av jordklotet till den andra, brukar förklaras med att det råder exceptionella omständigheter, orsakade av krig, kolonialism, klimat eller något annat som västvärlden bär ansvar för.

Men det är lika svårt att bortse från entropilagen som att bortse från tyngdlagen. Även om man lyckas eliminera alla former av repression och alla typer av fördomar, blotta faktum att det finns skillnader i levnadsvillkor gör att migrationsströmmarna fortsätter. Precis som kulspetspennor och TV-apparater fortsätter flöda över gränserna, oberoende av om någon känner sig förtryckt eller inte, tills jämvikt har uppnåtts.

Detta ”jämviktsläge” – som liberaler och globalister verkar se som ett ideal, utan att gå närmare in på vad det betyder – har säkert någon koppling till det kryptiska modeordet ”hållbarhet”.

Svenskar utgör mindre än 0,15 procent av jordens befolkning så i en situation där alla gränser är öppna kommer vår påverkan på länder som Afghanistan, Somalia eller Irak att vara försumbar. Så gott som all ekonomisk utjämning (och förmodligen även kulturell och social) kommer att ske på vår bekostnad.

I Sverige har omställningen till mångkultur hittills skett med folkmajoritetens tysta godkännande, men i exempelvis Östeuropa har befolkningen protesterat. Det är svårt att tänka sig en fråga där medlemsstaterna i EU står längre ifrån varandra. Med kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen kommer problemen säkert inte att minska. Låt oss leka med tanken att Europeiska unionen inte överlever migrationskrisen, utan havererar – precis som tidigare försök att omvandla Europa till en supermakt har havererat, från Romarriket till Tredje riket.

Det första som kommer att hända (om det inte blir världskrig) är att en ny järnridå skapas tvärs genom Europa. Precis som förra gången kommer den nya järnridån att klyva kontinenten i två delar för att separera två oförenliga system. En traditionellt europeisk del, som med näbbar och klor försvarar sina gränser, sin kultur och sina dyrt förvärvade demokratiska rättigheter. Och en öppen ”mångkulturell” del, som när det gäller befolkning, kultur och allmänna livsvillkor mera påminner om länder i Nordafrika, Mellanöstern eller Centralasien. Många som lever i Sverige idag, kommer nog att uppleva att de denna gången hamnat på ”fel” sida om muren.

52 reaktioner på ”Jan-Olof Sandgren: Entropilagen och nya järnridån

 1. Aha skriver:

  De forna öststatsländerna har inget annat alternativ än att stå emot massinvandring och mångkultur. Viljan till detta kommer att öka allteftersom de ser hur problemen i Västeuropa ökar. Det kan bli det som Sandgren skriver, får EU att spricka. De forna öststaterna borde klargöra sin inställning att inte vilja gå i Västeuropas fotspår.
  Alternativet skulle kunna vara att PK-ismen får fotfäste i de forna öststaterna, att media börjar rapportera PK-istiskt. Med PK-istiskt menas att media inte granskar och ifrågasätter mångkulturen som sådan (som ingenstans är en framgångsfaktor), att olika gruppers vandel sopas under mattan, att ursprungsbefolkningens uppoffringar inte särskådas etc.
  Risken är stor att PK-media skulle lyckas dupera befolkningarna till att acceptera mångkultur och massinvandringar.

  Om befolkningarna står emot kan de forna öststaterna bli räddningen för många européer framöver.

  Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   Om Sverige försöker dra sig ur EU – inte i sikte, staten Sverige ser sig som guldstjärna i klassen – så kommer EU strypa livsmedelstransporterna till Sverige som endast har en försörjningsgrad av ca 50%. Varför inte? De goda socialisterna, federalisterna och globalisterna kan kalla det något snyggare än blockad och utpressning.

   Gillad av 2 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Jag är helt frälst för fri rörlighet överallt för egen del. – För att förmå mig till att unna alla andra detta goda, kräver jag bara bevis på ekonomisk garant och ett sådant kan i framtiden fungera som globalt visum.

  Detta är en ingrediens i den extrema liberalismen som de extrema liberalerna har missat. – De tänker sig kanske skyddade enklaver för välbeställda medan alla andra får klara sig bäst de kan men med krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet, blir de bevakade enklaverna för det kriminella riskklientelet medan fred och ordning råder utanför.

  Det finns ingen annan lösning. – Som all extrem liberalism är den grym och metoden för att civilisera den består i skattefinansierad hjälp med brottsförsäkringskostnaden som man skall tillåtas kanalisera åt dem man känner solidaritet med.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Garanten, – normalt ett försäkringsbolag, – svarar då för att legala resenärer och migranter aldrig skall orsaka några kostnader eller obehag som inte blir kompenserade fullt ut och konsekvenserna av att påträffas utan garant och på att underlätta för illegalas boende och försörjning får avstämmas på rätt nivå.

   Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   TV-programmen om Australiens gränskontroller visar menar jag, att de tillämpade i Europa skulle ge helt orimliga konsekvenser. – Deras bekymmer med att försöka utröna om den resande är legal turist eller har andra planer. – Och inkompatibelt med det fria flöde som handel och produktion här vant sig vid.

   Bättre att satsa resurserna på enbart konsekvenserna av att påträffas på förbjuden mark. – T ex förpassning till enklav intill flygplats varifrån man är fri att ta sig hemåt eller till något flyktingläger om man behöver asyl.

   Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Är liberalismen grym, eller är den snarare likgiltig för gemenskapen? Kanske är ”extrem liberalism” vägen att gå, för att locka fram människan och individen som en del i gemenskapen och inte ett bidragshjon i statens (läs: regimens) tjänst? Vägen till ”extrem liberalism” är som nu – att gemenskapen luxerats över till, eller gladeligen övertagits av, institutioner (läs: politiker och deras tillsatta inom myndigheterna), som lovar runt men håller tunt. Omättlig politikerklass och medelklassens missnöje stimulerar en mer förbehållslös totalitarism, med censur, övervakning, åtal och skådeprocesser. En ”extrem liberalism” kan då antas gå via socialistisk totalitarism och kollapsad stat och ur detta anarki eller en räddande globalistängel som NATO, om det finns kvar, återställa systemet av socialister / liberaler… Börja om på ruta ett. Jag fabulerar fritt. Islam kom inte med i ekvationen denna gången, det gör att den brister.

   Gilla

   • Bo Svensson skriver:

    Jag har inget emot extrem liberalism som bas i systemet men visst kan man då den människovänligare med lite påbyggnad av skattefinansierade förmåner. – Vi är flockvarelser och skall tillåtas gynna dem vi känner gemenskap med och en reträtt tillbaka till släkt och vänner känns inte som vägen framåt.

    Gilla

 3. Ben-Hur skriver:

  Högst troligt har du rätt. Men det värsta är att när väst då är så fylld av människor som verkligen vill invadera även öst, som saknar samma människor, så kommer det att handla om väpnade konflikter och så småningom fullskaligt krig.

  Och med tanke på att väst har välutvecklade krigsmakter så kommer det mindre antalet östländer att vända sig till Ryssland för militär hjälp och säkerhet, och vips så har vi ett nytt Sovjet även om det kommer att vara lite mer självständighet i ”delrepublikerna”. Historien går igen. Även den här gången tack vare korkade, fega och giriga politiker som låter egenintresset gå före allt annat.

  Gillad av 2 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Bättre då att leva i nya Sovjet (utan kommunsim och gulag och nattliga hämtningar och nackskott) än att leva i Mauretanien, Somalia eller Jemen.

   Gillad av 3 personer

  • Liam skriver:

   http://www.fristad.eu/2019/07/den-sociala-exporten/

   ”En ny trend, menar vissa, är att storstadskommuner skyfflar ansvaret för nyanlända till mindre kommuner”
   Det är verkligen ingen ny trend! Danderyd tog emot 51 ”ensamkommande” under perioden 2007 till 2014. Men samtliga placerades direkt i andra kommuner:
   https://mitti.se/nyheter/ingen-vill-ta-emot-barnen/?omrade=danderyd
   Det var liknande i många andra rika kommuner.
   ”Problemet i storstadsregionerna, och långt ifrån enbart där, är svårigheten att hitta en bostad.”
   Många av kommunerna har aktivt skapat ”bostadsbrist” just för att slippa inflyttning av migranter. Metoden har varit att först sälja ut alla hyresrätter och sen se till att det inte byggs några nya. Då har man kunnat hävda att det inte finns några bostäder. Danderyd och Lidingö började med detta redan på 80-talet.
   Dessa metoder för att slippa berikning påminner en hel del om hur det fungerar i USA. Välmående förorter där gör oftast också allt de kan för att förhindra att det byggs hyreslägenheter. T.ex kan man ha direkta förbud mot flerfamiljshus.
   Den här mekaniken är också orsaken till att det finns så många grindsamhällen i USA.
   För Danderyd eller Täby är det självklart en fantastisk affär om man kan få migranter att lämna om man ger dem ”några månadshyror”. Det går rimligen att motivera MYCKET större mutor. Men till skillnad från USA är centralmakten i Sverige väldigt stark i relation till kommunerna och det förefaller osannolikt att detta kommer att tillåtas. Istället kan vi nog räkna med mer och hårdare tvångslagstiftning för att säkerställa att alla orter blir berikade. Resultatet av detta kommer helt säkert att bli vit flykt ut ur de rika kommunerna till andra länder. Troligen har detta redan börjat och processen kommer snabbt att bli självförstärkande.
   Det är viktigt att förstå att detta kommer att leda till sammanbrott inom flera områden på ganska kort tid. T.ex är läkare en grupp som främst bor i ”fina” områden och som samtidigt har lätt att få jobb i andra länder. Om en del av dessa lämnar, blir det direkt jobbigare för de som är kvar, dvs. de får ännu större anledning att själva flytta. Vidare blir det ofta även lättare. Om man har en kollega som redan har fått jobb i t.ex USA, är det mycket lättare att själv flytta dit.

   Gillad av 3 personer

 4. Björn Donobauer skriver:

  Uppfriskande läsning. Ord sätts på rörelser i mediadimman. Det kan ju vara så att det moraliska skälet till invandringen inte är allt det goda ”vi i väst” har kämpat oss till utan snarare universiell avund. Den som står på en stol dras alltid ner av den som står på golvet. Omvänt är i kategorin mirakel.

  Gilla

  • Göran Holmström skriver:

   Jan-olof , din tågresa med smuglare av kulspetspennor duger knappast som underlag för en analys av det som nu sker i Europa och Sverige.
   Om man återrkopplar till balkan, så rånade och smuglade Balkan gangsters Sverige i bitar, den polis som skulle hålla ordning backade och hände sig. Detta hände från 70-90 tal, sedan tog latino och arab gängen över. Skräpar man lite i fernissan, så här Sverige gullat med riktigt kriminella, sedan tidigt 1980 tal, vanliga Svenson har man jävlats med godtyckligt och straffskattat.
   Jag får tyvärr känslan att du ser Sverige som ett toppen land, där små justeringar skulle lyfta det till en utopi.
   Jag kan ha del där, men gillar inte alls känslan.

   Gillad av 4 personer

  • Sven skriver:

   Det är säkert i Ryssland och förhoppningsvis även i Östeuropa som den Europeiska ursprungs kulturen har sin framtid.
   Med Rysslands enorma naturtillgångar, landområde och ännu outvecklade jordbruksmarker går den Europeiska kulturen mot en ljus framtid där.

   Gillad av 3 personer

 5. Leif Nilsson skriver:

  Sverige har redan säkrat sin plats i den ”del, som när det gäller befolkning, kultur och allmänna livsvillkor mera påminner om länder i Nordafrika, Mellanöstern eller Centralasien.”
  Lilla 10-åriga Wilma har därför skrivit till statsministern och föreslagit att ”Sverige” borde döpas om till till det mer inkluderande namnet ”Blandland”.

  Statsministern svarar lilla Wilma!!!
  Han tycker att hennes förslag är påhittigt och med en fin tanke bakom, även om det inte går att genomföra. (Åtminstone inte under denna mandatperioden)

  Gillad av 2 personer

 6. Östrahult skriver:

  Det Du beskriver är helt enkelt marknadsmekanismer som inte är lätta att slå ihjäl. Ditt scenario, håller med, två kommentarer:
  Forna östländer kan bli vår räddning
  I en del länder kan linjen gå i länderna, t ex Frankrike med risk för inbördeskrig

  Gillad av 1 person

  • Stefan Sewall skriver:

   ”I en del länder kan linjen gå i länderna, t ex Frankrike med risk för inbördeskrig”

   Eller fragmentering till massor av små fustendömen. -Tillbaka till medeltiden.

   Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Forna östländer kan bli vår räddning”

   Hur? De kanske stänger gränsen, på riktigt – för oss. Skulle de kravla till vårt försvar, om de har fullt upp att försvara sig själva? Moraliskt stöd? Möjligen kan de hitta bundsförvanter och stöda rebeller i EU-federationens diktatur.

   Gilla

 7. Anna skriver:

  Tydligt är att det aldrig slagit godhetsnissarna att hållbarhet även gäller för en nation. I sin iver att vara osjälviska kommer de helt naturligt själva bli drabbade av mångkulturens härjningar. Att lilla Sverige med mindre än 0,15% av jordens befolkning alltid måste vara bäst i klassen är i själva verket tecken på det motsatta, är vi inte bäst duger vi inte.

  Gillad av 1 person

 8. Nappe skriver:

  Sveriges enda lösning är ett sönderfall av fd Jugoslavien – om nu mångkulturen och Sverigevännerna tillåter detta.

  Gilla

 9. Tiden stannade skriver:

  Hm, hoppas jag inte blir censurerad för den senaste tidens kritik mot DGS och mitt tjat om självklarheter. Nå tiden får utvisa. Efter jag skrev självklarheter, självklarheter, självklarheter igår så har inget kommit med. Donerat 3500kr i år.

  Gillad av 3 personer

 10. Jari Norvanto skriver:

  ”Många som lever i Sverige idag, kommer nog att uppleva att de denna gången hamnat på ”fel” sida om muren.”

  En mur mot det kvarvarande, egentliga Europa, men vidöppet mot resten av världen? Ungefär som nu, fast med tanken fullgången och materialiserad. Stalltipset är att det parallellt sker att uppsving av gated communities, om inte dessa förbjuds; de enda tillåtna murarna i EU-federationen är Den Antifascistiska Skyddsvallen och fängelsemurarna.

  Gilla

 11. Anders F1 skriver:

  Tänk att man måste be om att få flytta till Polen. Det trodde man aldrig.
  Polska är intressant. Jag kan lite.
  Svärjestan är en dynghög, ett stinkande sörja, ett sorgligt lik.

  Gillad av 4 personer

 12. Rikard skriver:

  Hej.

  För att liknelsen skall fungera måste jonerna vara olika, där den ena sorten på något sätt ersätter den andra.

  Använd blomsterträdgård kontra åker kontra köksträdgård kontra ängar kontra skogsmark. Vad ser du då, om alla dessa intill varandra liggande odlingar ges öppna gränser med fri rörlighet?

  Törs du se det?

  Att ha modet att se det förpliktigar till att erkänna hur man gör för att ha kvar sin trädgård.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 4 personer

 13. Magnus Rosensparr skriver:

  Än så länge är det nog vanskligt att förutsäga var i Europa gränslinjen mellan det nya Västeuropa och det nya Östeuropa kommer att gå när Europeiska Unionen rämnar. Den kan i och för sig rämna av helt andra orsaker än massmigrationen, t.ex. ekonomiska skäl, men det är en annan historia.

  Att Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern (Visegrádgruppen) skulle komma att utgöra stommen i nya Östeuropa är lätt att antaga. Fastare förbindelser mellan den gruppen och Österrike, Italien och Grekland kommer nog att utvecklas och stärkas innan en brytning inom EU sker. Efter ett sammanbrott med en delning av EU i en väst- och östhalva, skulle värdet av medlemskap i unionen drastiskt minska för alla medlemmar, särskilt som Storbritannien sedan en tid då inte längre är medlem. I det läget skulle det nog framstå som attraktivt att ansluta sig till det växande nya Östeuropa även för länder som Rumänien, Bulgarien, Moldavien och kanske på sikt även Ukraina.

  Den dag Aleksandr Lukasjenko i Vitryssland dör kanske regimen inte heller överlever. Vilken väg landet då tar och vad det betyder för det nya Östeuropa blir ju väldigt svårt att sia om, och Ryssland kan ju också ha en uppfattning i frågan. De tre baltiska staterna kommer nog att ha svårt att välja väg i det nya landskapet, men om utvecklingen i grannlandet Vitryssland slutar gott kan det nog underlätta baltstaternas vägval.

  Det nya Västeuropa (iberiska halvön, Frankrike, Beneluxländerna, Tyskland och Norden) har inga expansionsmöjligheter alls.

  Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   En utvikning, likt när man visar sin klubbnål som sitter under kavajslaget:

   Bilden börjar med soluppgång och panorerar över en sandstrand vid ett grönblått hav. På redden syns mängder med fartyg; allt från toppmoderna radar/sonarosynliga bärplansbåtar med acceleratorkanoner till återskapade klassiska latinriggade dhows. Kameran följer bränningarna upp på stranden och vår reporter kommer i bild:

   ”Jag står här och blickar ut över Medelhavet från Afrikas nordkust, inte långt från Gibraltarsundet, på hundraårsdagen av då franska befrielsestyrkor landsteg år 2065. Som vi alla vet var det efter det som kallas Sönderfallskriget som Frankrike åter enades till en enhetlig stark statsbildning. Eftersom många länder från vilka människor emigrerat för att kolonisera Frankrike vägrade ta emot sina egna medborgare när dessa beordrades lämna Frankrike efter secessionsstriderna i samband med EU:s kollaps, fann den franska frihetsregimen inget annat val än att med kraft återbörda dem.

   Då dessa stater svarade med terror och piratdåd utgående från det som fordom kallades ”Barbarkusten” fann frihetsregimen ingen annan råd än att besätta området år 2065, efter minst tio års fruktlösa förhandlingar. Dödssiffran för hur många fransmän som mördats eller indirekt omkommit och förolyckats tack vare kolonisationen och splittringen är fortfarande omstritt bland historiker, men mellan 100 000 och en miljon brukar anges som standard.

   Nu ser jag marskalk Le Pen, som tagit som sitt nom de guerre efter ett namnet på en av de få nittonhundratalspolitiker som såg katastrofen komma, och hennes rikstyska kollega nalkas längs med landstigningszonen. De strör gemensamt röda nejlikor runt sig, en för varje tapper soldat som gett sitt liv för att trygga ett fritt Frankrike och ett fritt Europa. Axel mot axel med våra tyska bröder och systrar skall vi se till att aldrig mer upprepa historiens misstag.”

   Marseljäsen börjar sakta spela i bakgrunden medan kamerans fokus lyfts mot himlen och får följa fåglarnas flykt; sakta stegras musiken och övergår till Le Boudin medan dokumentära bilder från landstigningen och stormningen av Marrakech visas, för att till slut tona över i sorgsna men segervissa fanfarer medan vi i med bilden sveper in mot medaljceremonin där europeiska frivilliga utnämns till ”Français par le sang versé”.

   Året är 2165. Vem förutspådde 1845 hur Europa skulle se ut idag?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 2 personer

 14. Sand i tand och algblomning skriver:

  Ja mitt längre inlägg föll bort, jag tycker mig se ett mönster på DGS nu som om man kan läsa som pace and lead, medvetet eller ej, antagligen inte, kanske på individnivå. Det man ser är dels artiklar om hur jävligt det är, Bitte är här ett exempel, andra artiklar handlar om någon mittpunkt, kanske drivs det inte av ondska, kanske vill de inte ha det så här, kanske inte ens koranen är så illa som i dagens Omar. Sandgrens artikel ovan leder oss till vad? Jag får känslan av att DGS söker moderera annars skarpa klara åsikter och slutsatsen, eftersom inga lösningar presenteras, måste ju bli att vi skall ge upp? För vad vill DGS, de mest vansinniga PK-tilltagen måste ändå ursäktas i artikel efter artikel, kanske är det inte så illa, eller illa ment, men de ENDA åsikter som avfärdas med lätt självklarhet nästan genomgående det är de som bygger på att det som gjorts kan göras ogjort och eftersom det som gjorts är förräderi så finns det få gränser som man moraliskt inte kan överskrida för att ställa detta tillrätta men denna lösning är inte ens uppe till diskussion. Så min slutsats blir att antingen så har DGS skribenter inte tänkt efter, alternativt gör pace and lead och hur som helst så betyder det då att de också vill ha det så här. Presenterar man inga lösningar och avfärdar den som många bland kommentarerna förordar, återvandring, som självklart OREALISTISK så tycker jag det ankommer på DGS skribenter att sätta ord på varför. För utan återvandring så ÄR slaget förlorat. Återvandring är ju i sig själv ett helt paket över decennier, en helt ny politik krävs på nästan alla områden, men först måste man ju vilja detta! Kunde man förstöra Sverige på några årtionden så kan man så klart göra motsatsen.

  Gillad av 1 person

 15. Christer L skriver:

  Julius Caesar till Antonius enligt Shakespeare: Jag vill se feta människor omkring mig, slätkammat folk som sover gott om natten. Denne Cassius har en mager hungrig uppsyn, han tänker mycket. Sådant folk är farligt.

  Jag tror att Caesars problem delvis kan gälla Globalisterna. Antonius varnar Caesar för att sukta alltför mycket efter makt. Globalisterna är ute för att köpa makt, och eftersom de har så fenomenalt mycket pengar så… Och vilka är det som säljer makt? Jo, de feta bossarna, som behöver mer och mer pengar för sina allt dyrare matvanor.

  Men tillslut gjorde Caesar misstaget att lita på sin omgivning, när den blivit fet nog. Globalisterna borde inse att de inte vill ha vårt Europa, sådant som detta nu håller på att bli. Inte detta monumentala schabbel från början till slut, från norr till söder, som riskerar att ställa till världskrig. Man har satsat fel, betalt den sjuka makt som låter sig säljas, men utan att syna den närmare i sömmarna. Man har trott på tesen om att lösa upp den demografiska homogeniteten, men utan att riktigt ta reda på vad detta abstrakta begrepp egentligen betyder. Demografisk homogenitet betyder att en kultur överlever, och att upplösa den betyder folkmord. När folkmordet blir uppenbart kommer detta att väcka berättigat motstånd, är lika med enormt motstånd. Den som inte har något emot folkmord har ändå all anledning att frukta detta berättigade motstånd. Det är inför detta som globalisterna nu står. Ska de gå vidare med att köpa feta klantar som inte kan sköta varken affärer eller politik på hög nivå, kortsynta numera feministiska bossar som ger sig in på galenskaper och endast är duktiga på att lura sig själva? Eller ska de backa ner och omgruppera?

  Gillad av 1 person

 16. lookslikeanangel skriver:

  En prissättningsfråga

  Jag hade sett en glaslampa som jag tyckte var så vacker.
  Lite av nordisk ljus sommarnatt. Men väldigt dyr!

  Men, så råkade jag se den på REA – 50% rabatt tror jag det var.
  Köpläge….

  Något senare hörde jag affärscheferna (ägarna?) animerat
  diskutera hur dumt det var att sänka priset på DEN lampan.
  Smålänningar var det minsann.

  Hur prissätter vi då Sverige? Är det REA? Ska man slumpa
  bort vårt Nordic Light? (Inte så ”bright”)

  Gilla

 17. arriemoller skriver:

  Bitcoin heter bitcoin även i plural, precis som dollar heter dollar och inte dollars. Och det stavas med liten begynnelsebokstav. Bitcoin med stor bokstav står för protokollet, inte valutan.
  Denna valuta har gått upp med 184% det det senaste halvåret, 250% de senaste två åren och 200822% sen man började mäta i begynnelsen, så den analogin var märklig minst sagt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.