För halalhippiesarna är islamofobin ett större problem än jihadismen

Mohamed Omar

Brittiska medier varnar för att det numera är så många våldsbejakande islamister i Storbritannien att man inte kan ha koll på dem. Läs till exempel ”How British prisons became a breeding ground for Islamist extremism” i The Independent (25/9 2018). Fängelserna har blivit en rekryteringsplats. Där kan islamisterna möta varandra, be och studera Koranen tillsammans. I stället för att komma ut som pånyttfödda, hederliga medborgare, riskerar islamisterna att komma ut ur fängelset ännu mer hjärntvättade och ännu farligare. Khalid Masood blev till exempel omvänd till fanatisk islamism när han satt i fängelse. Det var han som den 22 mars förra året gick till attack nära parlamentet i London. Sex människor dog, omkring femtio skadades.

Vad ska man göra? Man borde förstås haft en restriktiv invandringspolitik från början, så att vi inte haft någon islamisering med medföljande radikalisering. Men nu måste vi utgå från nuet. Att gråta över spilld mjölk hjälper ingen. Det britterna ska göra, och alla andra västländer också, är att stänga sina gränser för asylsökare från andra sidan jorden. Vi hjälper fler riktiga flyktingar för mindre pengar i närområdet. Vi måste också sluta tycka synd om kriminella. Alla icke-medborgare som begår brott i Sverige ska utvisas. Utan undantag. Finns ingen anledning att vi ska ta hand om andra länders brottslingar. Men där finns alltid någon vänstersinnad ”expertkommentator” som helst av allt pratar om terroristers och kriminellas mänskliga rättigheter.

Vänstern vill alltid hitta ursäkter för islamistiska terrorister. De är arga på grund av USA och Israels politik. De är i själva verket mer offer än förövare. För de har växt upp i en orättvis, rasistisk och så kallad islamofobisk värld. Men Khalid Masood visste vad han gjorde. Han hette från början Adrian Russell Elms innan han konverterade till islam i fängelset. Han var så hängiven att han vallfärdade till Mecka. Han blev också missionär och ansträngde sig för att omvända andra till islam.

Innan sin attack skickade Khalid Masood ett meddelande på WhatsApp där han förklarade att han utkämpade jihad, helig krig, mot västvärlden. Han hade ett dokument med titeln ”Jihad in the Quran and Sunnah”, det vill säga ”Jihad i Koranen och i sunnan”. Sunna betyder profeten Muhammeds ord och gärningar, vad man tror att han sagt och gjort. Dokumentet försökte alltså, med exempel ur Muhammeds egen undervisning, rättfärdiga terrorhandlingar. Khalid Masood skickade detta dokument till ett antal vänner strax innan han gick till attack.

Den islamistiske terroristen visste alltså exakt vad han gjorde. Han hade läst sin Koran. Men ändå påstår vissa att islam inte har ”någonting” med terrorism att göra. Detta samtidigt som Islamiska Staten kallar sig ISLAMISKA staten och uttalar den islamiska trosbekännelsen. Detta samtidigt som IS och talibanerna och allt vad de heter alltid noggrant citerar ur Koranen och sunnan för att rättfärdiga sina hemska handlingar. Jag påstår inte att IS är ”det sanna islam”, jag påstår bara att det har något med islam att göra.

När jag hör den islamistkramande vänstern komma med sina ursäkter kommer jag att tänka på en scen ur Frank Millers Batman-berättelse The Dark Knight Returns. (Ja, jag gillar Batman). Den utspelar sig tio år efter att Bruce Wayne gått i pension. Han är 55 år gammal och vill inte längre vara Batman. Men staden Gotham (New York…) sjunker allt djupare ner i laglöshet och kaos, och han tvingas tillbaka till sitt kall.

Mentalsjukhuset Arkham för ”the criminaly insane” har här bytt namn till ”Home for the Emotionally Troubled”. Det låter snällare och mer pk-aktigt. Men även om namnet har ändrats, så har inte verkligheten gjort det. Galningarna är lika galna och farliga som de var förut. På detta Arkham hittar man psykiatrikern dr Bartholomew Wolper, en typisk hippie-akademiker som aldrig kan hitta fel på sina patienter, skurkarna alltså, utan bara i samhället och framför allt på de som bekämpar skurkarna. Batman är i dr Wolpers ögon den riktige skurken på samma sätt som ”islamofoberna” i islamistkramarvänsterns ögon är värre skurkar än de islamistiska terroristerna. De kanske inte skulle formulera sig så, men om man tittar på vad de faktiskt gör, ser man att de ägnar mer tid åt att varna för ”islamofoberna” än för islamisterna.

Dr Wolper är övertygad om att Jokern, en fullständigt vansinnig massmördare, egentligen är ett offer för den ”fascistiske” medborgargardisten Batman. Han tröttnar aldrig på att påpeka att även de kriminella har rättigheter. Och han ser till att Jokern får lämna Arkham. Efter frisläppandet uppträder båda, psykiatrikern och hans patient, på en talkshow. Den reformerade Jokern ska få chansen att berätta sin version. Vad händer? Jokern ler sitt ondskefulla leende och säger att han ska mörda alla som befinner sig i rummet. Talkshowvärden blir chockad och vet inte riktigt hur han ska reagera. Då rycker psykiatrikern in och förklarar att Jokern inte menar vad han säger. Men Jokern menar visst vad han säger och strax är alla döda. Psykiatrikern också.

Hur mycket islamisterna än anstränger sig att förklara sina motiv så spelar det ingen roll för våra islamistkramande dr Wolpers. Halalhippiesarna har alltid en ursäkt. Ja, islamisterna menar inte vad de säger. De är i själva verket offer för västvärldens kolonialism, imperialism och rasism. I dr Wolpers värld är inte Jokern den farlige galningen som måste hanteras – det är Batman som lider av en psykos, som är ”besatt”. På samma sätt påstår islamistkramarna att islamismens kritiker är sjuka, ja, de lider av ”fobi”. När man pratar om islamisterna måste man använda snälla ord och vara försiktig, men när man pratar om ”islamofoberna” kan man ta av silkesvantarna.

Här är scenen i tecknade film-versionen av The Dark Knight Returns från 2012:

I The Dark Knight Returns får vi också möta den nye polischefen i Gotham, Ellen Yindel, som tycker att prio ett är att jaga medborgargardister, framför allt Batman. Hm… varför inte fundera över varför medborgargarden uppstår? Kanske för att staten inte gör sitt jobb ordentligt. Det är ett stort tema i Millers Batman-berättelse: statens vanmakt. The Dark Nights Returns kom ut i fyra delar 1986. När Miller skrev den bodde han i New York, hade blivit rånad flera gånger, och var arg. Han fann tröst i att titta på actionrullar om medborgargardister som rensar gatorna – som Dirty Harry och Death Wish.

16 reaktioner på ”För halalhippiesarna är islamofobin ett större problem än jihadismen

 1. Bo Svensson skriver:

  Ständigt hör man om behovet att återupprätta ”våldsmonopolet”, vad nu det skall betyda men från ett läge där myndigheterna tappat greppet och trovärdigheten, handlar det istället om att formulera regler för hur vi alla skall kunna hantera situationen.

  I redskapslådan hittar jag då: Kriterier för vilka beteenden som skall motivera bortfall av lagens skydd och en regel med innebörden att våldsam död som drabbar någon som uppfyller dessa kriterier, skall rubriceras naturlig död och inte motivera fortsatt utredning eller rättslig åtgärd.

  Gillad av 1 person

 2. Eva Danielsson skriver:

  När man själv aldrig har varit vänstersinnad och ända sedan historielektionerna i skolan för ett halvt århundrade sedan, har varit rädd för islam, så är det svårt att acceptera att man skulle få de politiker och den politik man förtjänar. Fast det förstås borde vara en riktig tanke i en demokrati. Man får ju finna sig i att den vänsterindoktrinerade delen av befolkningen oftast har varit aningen större och alltid mycket mer aktiv och älskat kampen.

  Det är svårare att förstå de vänstersinnades nutida naiva brist på rädsla för en importerad lära som inte sticker under stol med vad den vill göra. Och med historien dessutom full av bevis för dess bestialiska metoder. De vänstersinnade som styr och bestämmer just nu, bjuder in sina egna framtida bödlar till festandet på våra tillgångar. Som vi vanliga medelklassare tvingas tillhandahålla genom flit och slit. Vi som inte har något att säga till om, trots att vi sägs leva i en demokrati.

  Den största besvikelsen, vreden och sorgen känner jag över dem som inte har varit helt och hållet vänstersinnade från början och som nu, när det är som mest kritiskt och fanatiskt och det borde vara extra viktigt att mota vänstern, i stället är beredda att hoppa över till den sidan. För vadå? För att mota nationalismen hos SD?
  Kan någon förklara dessa självmordstendenser, att de som har makten nu inom landet är beredda att skänka bort makten (och ev sina liv) till en importerad totalitär intolerant kultur och också beredda att skänka bort vårt lands suveränitet och våra tillgångar till någon global icke-demokratisk sammanslutning, som t ex en skurkorganisation som FN. ?!?

  Gillad av 9 personer

  • Aha skriver:

   Lite off topic; Ständigt denna vänster. Hälften av de som röstade på S 2014 jobbade inte. I en annan skärning så var hälften invandrare som röstade på S. MP och V torde också uppvisa stor andel som inte jobbar. Stor andel invandrare har de med säkerhet. Sammantaget indikerar detta att skatteförmågan bland vänstermänniskor kanske är så dålig som 1/3 av vad borgarmänniskorna betalar in i skatt. Ändå ska de höras och skrikas i tid och otid på gatorna, i TV och i tidningar.

   Vänsterns monopol på kanaler varvid de kan framföra sina åsikter måste brytas.

   Gillad av 6 personer

  • Christer L skriver:

   Eva Danielsson: ”Det är svårare att förstå de vänstersinnades nutida naiva brist på rädsla för en importerad lära som inte sticker under stol med vad den vill göra.”

   Att ana och misstänka och föreställa sig saker i eget självbevarande intresse och utifrån egen konkret erfarenhet är fobier enligt ”de vänstersinnade” och måste läras bort hos barn och bekämpas hos vuxna. Att vänstersinnade inte räds denna ”importerade lära” är nog fel, men de förnekar rädslan genom psykologisk omorientering till sådant som ”högerpopulistiska brunråttor”: endast nationalistisk politik är farlig, omänsklig, och är förklaring till alla problem mänskligheten haft i alla tider, ty utan konservativa vita män som är insmetade med något brunt vore världen en underbar fredlig paradisisk tillvaro för alla i alla tider.

   Denna massgalenskap kallad ”vänstersinnad” som breder ut sig över världen och blir alltmer galen är en vetenskapligt upplagd psykologisk masskontroll på mycket bred front med enorma resurser att tillgå. Genomförd av tusentals journalister, politiker, byråkrater, artister, reklamfolk etc. som belönas med karriär och hedersbetygelser om de visar förmåga till effektiv sådan masskontroll. I vilket intresse och hur finansieras det? Ett intuitivt svar: globalismen.

   Förlora inte modet, hoppet finns ännu, det visar Brasilien.

   Gillad av 4 personer

  • Anne-Hedvig skriver:

   Ja, det er virkelig bisarrt. Sigmund Freud hadde mot slutten av sitt liv noen teorier om ‘dødsdrift’ – jeg vet ikke om det ligger noe der…

   Gilla

   • Asta skriver:

    Kvinna i Deje utsatt för våldtäktsförsök, knivskuren och blödande kom inte fram till polisen på två dygn.
    Larmcentralen vägrade ta saken på Alvar.
    Expressen mörkade signalement.
    Kvinnan lokaliserade mannen till ett hem för invandrare, ingen åtgärd.
    Lokalbefolkningen ordnade en demonstration mot våld.
    Då fanns de polisiära resurserna, med fyra polisbilar i samhället.
    Hur många våldtäkter mörkar polisen i Sverige?
    https://toklandet.wordpress.com/2018/10/29/deje-vu/

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   De vänstersinnade ser i första hand till det som de kallar ”bekämpa orättvisor” och först i andra hand att medverka till att skapa nyttigheter för samhället.

   För vänstern är grupptänket det överordnade. Utveckling sker genom individers initiativ. Dessa två fakta kan inte förenas. För vänstern blir indivden den farligaste. Individen hotar gruppen och gruppen är vänstermänniskans garanti för överlevnad.

   För vänstermänniskan är det logiskt att följa gruppen även om den leder till undergången. Det känns ändå säkrare än alternativet att agera eller tänka på egen hand.

   Vänstermänniskan är rädd. Du ser aldrig ett optimistiskt och varmt leende i hans mungipor.

   Vänstermänniskan är en frukt av hat mot dem som lyckats. Det är orättvisa. Han ser inte möjligheten bara hoten.

   Eftersom vänstermänniskan grundar sin världsbild på känslor så räcker inte rationella argument. Han kan smila med om så behövs men inom sig vet han att han hatar dem alla.

   Vänstermännsikan älskar dystopierna och gör film i den andansom föda för sina gelikar (och för att skrämma andra).

   Det är den eviga kampen mellan ont och gott. Bägge sidor vill dela med sig. Jag vet vilkenjag väljer och varför.

   Gilla

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Det är ju ett problem med inbyggd lösning.

  Inga muslimer – inget problem.

  Islam ut ur Europa!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS För den som ännu använder snuttefilten ‘moderat islam’ eller ‘inte alla muslimer’ kan det vara nyttigt att byta ut ‘muslim’ i fraserna till ‘nationalsocialism’ eller ‘folkmord’; kan du argumentera för ‘moderat islam kan du lika gärna argumentera för ‘moderat nationalsocialism’. DS

  Gillad av 9 personer

 4. uppstigersolen skriver:

  Mycket bra artikel herr Omar. Dock tappar du bort några inte som borde placeras in på lämpliga ställen. Jag lägger ju till dem själv när jag läser men lite korrläsning skulle inte skada.

  Gilla

 5. Karl Oskar skriver:

  Tack Mohamed Omar,
  En lisa för själen ta del av dina lugna och stadiga framställningar.
  Mycket bra jämförelse med historien i The Dark Knight Returns.
  I de bra sagorna berättas ju de djupa sanningarna.

  Gillad av 2 personer

 6. Hovs_klipphällar skriver:

  Lysande parallell, herr Råbock!

  PK-sektens ondska blir bara begriplig om den ses ärligt och uppriktigt — nämligen att den faktiskt ÄR ondska!

  ”Joker” i berättelsen är närmast jämförbar med en viss Tobias Hübinette:

  Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!

  https://sv.wikiquote.org/wiki/Tobias_H%C3%BCbinette

  — I vanliga fall är PK-sekten bara mindre uppriktig med sina syften — och därför lyckas den lura med sig så många…!

  Gillad av 2 personer

  • Anne-Hedvig skriver:

   Ikke glem Kalergi og hans motbydelige og syklige rase-tanker. Les om boken ‘Praktischer Idealismus’ på dansk Wikipedia. Husk også at EU har sin egen Kalergi-pris som de deler ut (ligger på nett, med oversikt over hvem som har fått prisen).
   Pussig nok er Kalergiprisens logo eksakt lik Quislings og Nasjonal Samlings (NS’) ”solkors” i rødt og gult – bare at fargene er ombyttet. Noe underbevisst totalitært slektskap her??

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.