Klarar vi integrationen?

Patrik Engellau

Saker och ting brukar bli enklare om man talar sanning och för att förenkla tillvaron ska jag därför inte låtsas att jag med tiden inte blir alltmer bekymrad över den muslimska invandringen. Jag blir det, det är bara att erkänna. Så nu vet du var du har mig.

Mitt bekymmer uppträdde först som en argumentlös känsla. Detta var ett besvärande memento eftersom argumentlösa känslor kan vara uttryck för fördomar och även om fördomar ofta fungerar som praktiska tumregler som i många fall gör det lättare att ta sig fram i tillvaron så är det obehagligt att behöva tillstå att man eventuellt har fördomar mot muslimer.

Så för sinnesfridens och det goda samvetets skull började jag rannsaka mina motiv.

Kan det vara så att jag ogillar muslimer för att de ofta inte vill ta i hand? Miljöpartisten Yasri Khan vägrade ta i hand och tvingades därför ta tillbaka sin kandidatur till partistyrelsen så detta bruk är tydligen ett för svenskt vidkommande godkänt skäl till avståndstagande från muslimer (även om svenska domstolar utdömer skadestånd till muslimer som får lida för att de inte vill ta i hand, exempelvis genom att nekas anställning). Stefan Löfven har i riksdagen grötmyndigt förklarat att det är osvenskt att inte ta i hand: ”I Sverige hälsar man på varandra. Man tar både kvinnor och män i handen”.

Men jag blir inte störd av osvenska hälsningsritualer. Även om det är obekant för Löfven förekommer sådant också i de mest ursvenska sällskap. Jag var nyligen på släktkalas och där hälsade männen på varandra med handslag och på kvinnorna med kindpussar. Ingen verkade misstycka. Kanske hade Löfven tagit avstånd från detta exotiska bruk.

En annan muslimsk grej som många hänger upp sig på är klanröstning. Jag lyckas inte bli upprörd. Tidigare röstade nästan alla LO-medlemmar på socialdemokraterna utan att det ansågs hota demokratin. Pingstvänner röstade på kristdemokraterna och skollärare på dåvarande folkpartiet. Det kanske finns en stor skillnad, men jag har inte upptäckt den.

En kommunpolitiker jag träffade oroade sig för att civilsamhället i ett somaliskt utanförskapsområde självt ville ta hand om sina vanartiga tonåringar i stället för att skicka dem till socialen. Det är enligt min uppfattning ett mellanfall. Det är bra om civilsamhället deltar i folkuppfostran. Så var det tidigare, framför allt på småorter, även i Sverige. Fast om somalierna vill hantera våldtäkter och mord på egen hand i stället för att anlita det svenska rättsväsendet blir det fel. Sharia i förorten är en klar orosanledning.

Så varför är jag då bekymrad över den muslimska invandringen? Jag förstod det när jag före valet läste en artikel av Ulf Kristersson. Så här skrev han:

Sveriges stora utmaning under kommande år kommer att vara hur vi lyckas med integrationen av de hundratusentals människor som kommit hit under det senaste decenniet. Detta är valets ödesfråga.

Denna formulering är, slog det mig när jag läste den, helt bakvänd – i varje fall om ”vi” ska betyda majoritetssamhället och Sveriges offentliga sektor. ”Vi” har ingen svårighet med integrationen av muslimer. Vi vill ju att de anpassar sig, integrerar sig, assimilerar sig och blir så svenska det bara går, ju snabbare desto bättre.

Problemet är, och det är detta som gör mig orolig, att muslimerna, eller i varje fall en oroväckande stor del av dem, inte vill integrera sig och bli svenskar annat än i bemärkelsen att få bidragsberättigande medborgarskap och personnummer. Min vän kommunpolitikern sa att somalierna inte vill skicka sina barn till den kommunala förskolan eftersom de är rädda för att barnen ska hjärntvättas att bli svenskar. Barn i skolåldern tillåts visserligen att gå i skolan, men så fort den svenska skolan är slut åker de hem till den egna koranskolan för att den svenskhet som eventuellt besudlat dem under dagen ska kunna skrubbas bort.

Frågan om ”vi klarar integrationen” är helt enkelt felställd. Den riktiga frågan är ”Vill muslimerna anpassa sig till Sverige och den svenska kulturen?”. Det handlar inte om huruvida ”vi kan” utan om huruvida ”de vill”. Min farhåga är att ett alltför stort antal muslimer inte vill. De kommer från majoritetskulturer och har aldrig behövt träna sig på kulturanpassning. Det har inte heller svenskarna gjort, men till skillnad från svenskarna har muslimer, tror jag, inga som helst problem med att sätta sin egen kultur främst och att kämpa för att den ska få en dominerande roll.

85 reaktioner på ”Klarar vi integrationen?

 1. Tritonen skriver:

  Det finns väl knappast något exempel på att en stor muslimsk befolkning lever i harmoni med andra religiösa/etniska grupper? Muslimskstyrda länder accepterar inte FNs deklaration om mänskliga rättigheter som överordnade Sharialagen (Kairodeklarationen).

  Gillad av 9 personer

  • Tritonen skriver:

   ”Jag tycker det ser mera ut som att massinvandringen från Mellanöstern gör Europa mer likt Mellanöstern snarare än att invandrarna blir mer lika européer.” (Mohammed Omar i DGS idag)

   Gillad av 13 personer

  • Björn Larsson skriver:

   Muslimer lever åtminstone i harmoni med varandra. (Äh, förresten…)

   Problemet med islam, som är ett uttryck för uråldrig klankultur som vägrar lära sig och utvecklas, är inavel. Inavel under många generationer reducerar IQ och empatisk förmåga. Så det förklarar de eviga konflikterna och efterblivenheten. Det har ingenting med raser att göra, men det är ett genetiskt fenomen likafullt.

   Gillad av 1 person

 2. Eva Danielsson skriver:

  Det bör naturligtvis inte vara en fråga om hur vi svenskar ska klara integrationen av en icke-integrerbar kultur. Den islamska religiösa politiska ideologin tillåter inte ifrågasättande, förändring eller att man lämnar islam. Islam skiljer inte på religion och stat och tillåter inte religionsfrihet.
  Alltså har muslimer ingen möjlighet att assimilera sig till svensk kultur utan att då bli dömda till döden och leva med det hotet. Däremot låtsas imamer att man manar till anpassning till de länder där man bosatt sig. När kameran är på.

  Islam är motsatsen till svensk kultur med individuella friheter, att makten ska utgå från folket och där jämställdhet är en självklarhet liksom sekularitet och religionsfrihet.
  Sveriges kultur innebär också att man pratar och förhandlar och kompromissar för att få till ett samarbete. (Tyvärr finns det osvenska undantaget just nu med ohederliga globalistpolitiker som är rädda att nationalisterna SD ska få för stort inflytande). I Sverige undviker vi våld och konflikter, vilket inte alltid är bra på samhällsnivå.
  Så det finns saker att ta itu med i vårt svenska högbeskattade överdrivet givmilda samhällssystem (som gynnar socialisters makt). Men det är VÅRT system. Vårt land. Våra pengar och tillgångar. Vår historia. Vårt landskap och natur. Och VÅR KULTUR med vår syn på hur saker är och hur allt ska gå till. Som vi har rätt att värna om och utveckla utan att påtvingas islam.

  Det är ingen mänsklig rättighet att få bo i Sverige.
  Om man vill bo här måste man assimilera sig, vara lojal med Sverige och svensk kultur och bidra till vårt samhälle. Annars får man flytta till något annat land som har ett system och en kultur som passar bättre. Man får tro på Allah eller på jultomten eller vad man vill men islamsk ideologi/kultur/politik hör inte hemma här och inte i Europa över huvud taget.

  Gillad av 19 personer

  • Linden skriver:

   ”Det är ingen mänsklig rättighet att få bo i Sverige”
   Jo det verkar PKisterna tycka. Dörrarna står på vid gavel. 130000 nya asylanter väller in i år. Trots lögnerna om EUs lägsta nivå. 5000 kvotflyktingar hämtas med flyg från Afrikas mest generöst av alla.
   Ygeman lovade att 80000 skulle utvisas, det bidde inte ens en tumme. Istället har 10500 män, som vi vet, fått stanna och gå gymnasiet.
   Vi blir dragna vid näsan oupphörligen.
   Mördare, mordbrännare och våldtäktsmän alla ska få en fristad i den humanitära stormakten. Inte någon omtanke om människorna som drabbas. Ett sådant pack.

   Gillad av 14 personer

  • Östrahult skriver:

   Det finns tyckare som påstår att Regeringsformen är den bästa avspeglingen av svenska värderingar, t ex ”att makten ska utgå från folket, representativ demokrati…”.

   Hade detta tillämpats hade allt varit frid och fröjd men så är det inte, egentligen borde Regeringsformen skrivas om: ”att makten ska utgå från folket, från den del som röstat rätt, representativ demokrati, såvida man inte tillhör SD…”.

   Gilla

 3. Samhällsvetare skriver:

  AVGÖRANDE för ”integration” är graden av levnadsstandard.

  ATT ÄGA SITT hus eller sin bostadsrätt är avgörande för en stabil utveckling.

  OM JAG också vet att jag bor i ett rättssamhälle – är detta också en viktig faktor för god och lugn utveckling i samhället..

  Gillad av 1 person

  • Svarta fanor skriver:

   Hahah, det var det dummaste jag hört. Så alla svenskar som hyr i Stockholms innerstad är,potentiella terrorhot? Äger man inte sin bostad i Syrien eller Afghanistan? Käre inte så insiktsfulle samhällsvetare, du borde nog studera fler samhällen än det som var ditt eget, alternativt hålla klaffen.

   Gillad av 1 person

 4. MartinA skriver:

  Slutade läsa när det skulle citeras artikel av Kristersson, vill inte smutsa ner mitt sinne med sånt äckel. Och det gör verkligen inte PE heder att sprida sån dynga.
  För övrigt blev jag oroad för muslimsk invandring 2006 eller något sånt. Så vad har vi att lära från någon som släpat fötterna efter sig i evigheters evigheter.

  Gillad av 2 personer

  • MartinA skriver:

   PE må driva en fantastisk webbplats. PE må vara den främste katalysatorn för fri debatt i vår tid. Men hans personliga brist på förutseende, idealism och mod är en skamfläck. Och ingenting att yvas över. Sverige är på väg att bli Swedistan just på grund av den övre medelklassens egoism, närighet och fullständiga brist på pliktkänsla. Den övre medelklassen i sverige är den värsta och lägsta sortens slödder som världen någonsin har skådat.

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Det finns ingen ursäkt. Det finns ingen förlåtelse. I den mörka framtid som är vår så kommer vi då och då kunna ta ferie från svälten, lågheten och nedrigheten. När vi får tag på någon medlem av PEs klass och kan njuta av några dagar av upphöjd och upplust rättvisa.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Ok, för all del. Min bitterhet hade ingenting med PE att göra. Det var ett uttryck för min frustration över att träffa och umgås med gamla vänner förra helgen. Vad är att göra när de bästa bland oss är så dåliga? Jag ser bara eld och brand.

    Gilla

   • Peder P skriver:

    Vill du utveckla din kritik just mot medelklassen? På vilket sätt menar du att de är särskilt klandervärda?

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Kristersson har under hela sitt liv gjort allt han kan för att riva ner sveriges gränser, för att förstöra sverige och utrota den svenska etniciteten. Ända sen MUF tiden. Och nu, under nio månader, för att vinna ett val. Har han mumlat litet grann om striktare gränskontroller. Men är precis lika hatisk mot den svenska etniciteten. Och DÅ hyllas han av PE? Varför? Jag kan inte dra någon annan slutsats än att Kristersson och PE tillhör samma förrädiska samhällsklass.

    Gilla

   • Mangan skriver:

    Så tillhörighet till en viss grupp definierad av yttre attribut såsom inkomst eller liknande är ett rimligt skäl att avfärda sakargument som en individ framför? Bättre borde du kunna.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Övre medelklassen har högre status än andra. Därför att de är tänkta att vara samhällets stöttepelare. Men vad har de gjort? Tvärtom. De har varit samhällets värsta förrädare och samhällets värsta förstörare.

    Gilla

 5. Jan Andersson skriver:

  Man får väl tycka vad som helst om allting, så länge man inte tillgriper våld?

  Broccoli, modern konst, fri poesi, franska bilar, hamburgare, plastmattor, björkmöbler, papptallrikar, managementböcker, yoghurt, fuskverkstäder, hantverkare som kommer och går som de vill, hastighetsbegränsningar, vindkraftverk, parkeringsavgifter, byggnadsnämnder, regniga somrar, slaskiga vintrar, ovårdade helskägg, bagagehanteringen på flygplatserna, direktreklam, miljöpolitik, bensinskatten, väghållningen, rikspressen och så vidare, listan kan göras oändligt lång. Ettåringen tycker inte om morotsjuice. Alla tycker hela tiden någonting om allting.

  I vår egendomliga kultur nu finns bara gillaknappar. Man får inte säga vad man egentligen tycker. Det är rent och skärt hyckleri, kritik driver utvecklingen, inte oärliga sneda leenden.

  Det man har dåliga erfarenheter av undviker man sedan. Är man normalt hygglig så informerar man sin omgivning, så de slipper samma obehagliga upplevelser. Och då är det väldigt klokt att lyssna ordentligt, det finns massor med skit men få guldkorn.

  Gillad av 1 person

 6. Jari Norvanto skriver:

  Rätt (o)lustigt det här med ”integrationen”, ”utmaningen”, som aldrig förklaras innebörden av. En påstådd målsättning vars kriterier aldrig definieras och då heller aldrig kan infrias. Utmärkt för det välfärdsindustriella komplexet och dess mäklare, politikerklassen… Alltid finns det något att lappa och laga på. Givetvis ska ”vi” acceptera att ”de nya svenskarna” får utveckla sina kulturer bäst de vill, och möta dem halvvägs. Kanske ska ”vi” gå längre än så i ansvarsfrågan, medan ”vi” också i mångfaldsspeglingen av samhället förväntas ta ett eller ett par steg tillbaka i representationer, genom skam, kvoter och specialregler.

  FN:s eget Sportpalastrede, för den totala (im)migrationen: ‘Global compact for safe, orderly and regular migration’

  Håll i (folie)hatten, för nu blir det åka av.

  Gillad av 6 personer

 7. Jan Andersson skriver:

  Svar på rubrikfrågan: nej det gör vi naturligtvis inte. Det är därför som Sveriges bäst informerade protesterar så kraftfullt som de gör. I Italien, Tyskland, Danmark och Storbritannien har man nu i elfte timmen insett att katastrofen närmar sig och förändrar migrationslagstiftningen genomgående, EU kan dra dit pepparn växer.

  I Sverige gör vi allt för att vara tvärtom och skyndar istället på folk-tsunamin. Ingen svensk ska hinna undan, alla skall drabbas lika (utom nomenklaturan i Rosenbad, förstås).

  Gillad av 5 personer

  • Johan skriver:

   Nu är frågan om de avtal som nu skrivs under i FN ändå är källan till situationen och kommer att vara nådastöten och innebära gränser på vid gavel.

   Gilla

 8. svenne skriver:

  ”…..därför inte låtsas att jag med tiden inte blir alltmer bekymrad över den muslimska invandringen”.

  Patriks bekymmer kan nog anses vara befogade med tanke på vad som väntar. Sannolikt är huvuddelen av dem som gynnas av FN:s senaste utspel muslimer.

  Utdrag ur gårdagens Samhällsnytt:

  ”BEKRÄFTAT: Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk – och öppna gränserna.
  Ramverket innehåller flera delmål, eller objectives på engelska. Delmål 5 förpliktigar länderna att skapa och underlätta tillgängliga och flexibla migrationsvägar. Av den tillhörande texten framgår att betydligt mer generösa regler än dagens förväntas att införas i länder som skriver under ramverket”.

  Hos Migrationsverket finns en rabiat flyktinglobbyist vid namn Oskar Ekblad som säkerligen gläds åt detta. Googlar man angående honom så hittar man en svårslagen meritlista på godhet.

  Dagens nyheter Inrikes 26. Juni 2014:

  ”Migrationsverkets Oskar Ekblad är flyktinglobbyist. För FN:s räkning reser han från land till land och ber: ta emot fler syriska kvotflyktingar. Hans argument: det krävs en human reaktion när flyktingar drunknar på sin väg till det stängda Europa.I morgon hålls ett möte i Genève där fler länder väntas säga ja till kvotflyktingar. Hittills har 20 länder lovat 34000 kvotplatser – men Ekblad talar redan om 300000 platser”.

  FN:s ramverk kommer alltså att skrivas under utan att detta har diskuterats med medborgarna. Detta kan man säga är en fortsättning av politikernas fullständiga likgiltighet för demokratin som när de körde över oss angående införandet av den invandringspolitik som nu fräter sönder landet.

  Gillad av 9 personer

 9. Rutger skriver:

  I Sverige ska genomgående svenska normer, kultur och regler gälla fullt ut i ALLA sammanhang. Detta kan anses vara intolerant och odemokratiskt. Hypotespröva då hur pass demokratisk och tolerant du egentligen är. Skulle du tex acceptera sharialagar, eller lag om burka, om sådant beslut fattats enligt korrekta demokratiska principer. Svaret är naturligtvis nej, vilket visar att vi t.o.m. förkastar demokratin om dess beslut strider mot vårt värdegrund.

  Det visar det enkom handlar om maktkamp om vilkas värden som ska styra. Först när man inser det handlar om att äta, eller ätas, kan man ta tydlig ställning och sätta klackarna i backen mot de som vill ändra Sverige. Idag verkar flertalet vara velande obeslutsamma i sitt förhållningssätt mot tex islam. Det beror på att vi för första gången får vår värdegrund rejält ifrågasatt och försöker som vanligt tillämpa demokratiskt tänkande på problemet. Då kör det ihop sig tankemässigt för det fungerar inte.

  Gillad av 3 personer

 10. schwedischkochen skriver:

  Det är i o f s mycket intressant att sättet att hälsa har ändrat sig så snabbt att Löfvén inte har hängt med. Förr var det ju bara handslag som gällde, väldigt litet kroppskontakt, såvitt jag minns både bland släktingar och tjejkompisar, jämfört med nuförtiden. (Jag tyckte i min ungdom att det var extremt obehagligt med de franska kindpussarna.) Som utlandssvensk ser man saker på ett annat sätt. Plötsligt var det bara kramar som gällde i Sverige, i alla fall om man känner varandra. Men även i Tyskland har man gått från att hälsa folk med handslag när man känner varandra bättre. För bara några år sedan fanns det ett hånfullt begrepp för fint folk i München, puss-puss-samhället. Nu pussar nästan alla varandra på kinden. Och samtidigt har duandet blivit otroligt mycket vanligare.
  Det är inte alltid så lätt att förstå de nya koderna. En person ville presentera en asylsökare för mig (i Sverige) och jag sträckte fram handen. Men till min stora förvåning kom han med en björnkram. Det hade han lärt sig i frikyrkan. I alla fall försökte han göra som svenskarna. Jag kanske inte har hängt med riktigt, jag heller.

  Gillad av 1 person

 11. uppstigersolen skriver:

  Dessutom, nu importerar vi folk från de allra mest avlägsna delarna av Afrika. Migrationsverket åker ner och hämtar upp dem. I år 5 000, vad blir det nästa år? Dessutom detta är helt utöver de 10 000 i månaden som nu får PUT eller TUT. Detta kommer aldrig att lösas bra för svenskarnas del.

  Gilla

 12. Svarta fanor skriver:

  Det verkar som de som varit vänster från början (som verkar vara den enda sort som finns att tillgå i Sverige, förutom Fredrik Östman och Eva Danielsson, jag själv och en dront jag skymtade på en åker nu i fågelmigrationens årstid) har extremt svårt att se självklarheter. Dessa människor har också alltid, som Patrik, eftersom evolutionen gjort de förlorat flera naturliga egenskaper som Haidt visat en tendens att tro att de har både kunnandet och rätten att försöka skapa himmelriket på jorden, de förstår inte religion, och försöker därför raskt skapa den. Så mycket i det ovan stör mig, Patrik brottas med att finna rena självklarheter med varför han oroas av muslimer, det räcker inte med att betrakta dessa länder? Hur folk lever? Har herrn inte gått i skolan innan pk? Sedan då, eftersom han själv verkar sakna den egenskap som gjorde att man inte blev uppäten av sabeltandade tigrar så drar han slutsatsen att han, och de med honom, vet bäst, och därför skall ändra samhället efter deras lynne och sinne som endast klarar sig just för att alla yttre hot är borta. Med vilken rätt frågar jag mig, med vilken rätt, har det vänsterliberala etablissemanget, från V till M, påfört svenskarna detta utopiska experiment med samlevnad med den kultur som skiljer sig ALLRA MEST från den svenska? Det kan inte ens kallas ett experiment, det är mera som om jag skulla koppla en massa raketer på min cykel och bygga en ramp och hävda att jag skall skjuta mig själv över till Danmark, utveckling och vilja skall få mig över! Gamla fördomar om gravitation och friktion är borta! Eller rättare sagt, det är snarare som om jag tvingar någon annan att försöka flyga över, ta i bara, pinna på, integrera dig!

  Skam den som ger sig, vi SKALL skapa en utopi:

  Gillad av 7 personer

 13. malinkim skriver:

  Citat ur krönikan: ”Vi” har ingen svårighet med integrationen av muslimer. Vi vill ju att de anpassar sig, integrerar sig, assimilerar sig och blir så svenska det bara går, ju snabbare desto bättre.

  Om vi verkligen vill det, så agerar vi knappast logiskt när vi möjliggör en bidragsfinansierad tillvaro med minimal kontakt utanför den egna kretsen. Inga förväntningar ställs på att utlandsfödda ska lära sig svenska. Tolkar erbjuds vitt och brett inom myndigheter och sjukvård, även för personer som levt i Sverige i decennier. Svenska medborgarskap delas ut utan krav på motprestation – mottagarna behöver inte ens ha elementära kunskaper om det svenska samhället. Rundhänta bidrag finansierar ett etnifierat föreningsliv, som gör att gapet till majoritetssamhället växer. Om vi önskar integration borde vi kanske bete oss annorlunda.

  Gillad av 6 personer

  • Svarta fanor skriver:

   Allt kvittar, allt allt, det ör omöjligt, jag fattar inte hur man kan gå och peta i dessa detaljer, ni som skriver så här, kan ni inte i ord beskriva hur detta integrerade eller assimilerade samhälle ser ut? Vad gör folk, vad tycker de, vad är deras seder och bruk? Ingen gör detta, bidragen är en detalj, en rökridå, det enda som spelar roll är att de är HÄR.

   Gillad av 1 person

 14. Flörtkulor skriver:

  Själv ser jag i bilder. Tänker mig Sverige som en rundad glasskål. I den ligger en sfärisk kula. Kulan representerar den svenska kulturen. Och ligger initialt i skålens mitt. I ensam majestät. Så lägger vi i fler kulor. Även några dankar. Tunga sådana. Tror då någon att den lättare svenska kulan kommer att ligga kvar mitt i skålen?

  Nu är saken faktiskt knepigare än så. Olika nativitetsnivåer och migrationsaggregerande processer gör att kulor också växer. Olika fort. Vissa kulors specifika vikt är dessutom mer markant framträdande, i kulturellt hänseende, än andra.

  Den troliga utvecklingen blir nog att svenskkulan får det riktigt knepigt.
  Den lär nog inte ligga kvar i glasskålens mitt. Utan flyttas ut mot periferin.
  Extra mycket eftersom dagens svenska kultur verkar bestå av en flörtkula – en lätt kula bestående av pressad papp. Glad i färgen visserligen, men inte mer än så.

  En del tror att migration, integration och assimilation handlar om en enda stor sammanblandad mixad kula, som blir liggande mitt i skålen. Eller att alla övriga kulor omvandlas till svenska flörtkulor. Andra åter tror att en massa olika kulor och kulstorlekar blir kvar i skålen Sverige. Bredvid varandra.

  Vi kan ju själva leka med dessa tankar ”i kul format”, och fantisera om olika utvecklingsscenarier. I stället för att räkna får när vi har svårt för att somna.

  Gilla

 15. Fredrik Östman skriver:

  Frågan är inte vare sig om vi klarar integrationen eller om muselmanerna ens intresserar sig för integrationen (det gör de inte så länge vi betalar dem frikostigt för att låta bli och tolererar deras grymma och vidriga brottslighet), utan om det blir vi eller muselmanerna som vinner inbördeskriget och om detta blir kallt eller varmt.

  Det stora problemet är att det inte är comme-il-faut att anstränga sig för att vinna ett varmt inbördeskrig, utan bara för att vinna ett kallt. Det är ju det som partier som MED och AfS har på sina program, att vinna ett kallt inbördeskrig och repatriera miljoner utlänningar och återställa Sverige åt svenskarna. Men chansen att vinna ett kallt inbördeskrig är infinitesimala, där har utlänningarna och deras allierade landsförrädare alla trumf på hand. Att ens tänka på ett varmt inbördeskrig är väl närapå brottsligt och tal om sådant leder till censur i denna kommentarspalt, som ändå är Sveriges öppnaste.

  Trots detta är det här som oddsen står bättre för svenskarna.

  Låt oss hoppas för svenskarnas chansers skull i det kalla inbördeskriget, som vi ändå åtminstone får tala om och spekulera i, att Sverige snart drabbas av en mycket, mycket djup och allvarlig finansiell och politisk kollaps. Lealöst liberalt tänkande som det som presenteras i dagens kolumn ovan kommer inte att rädda Sverige.

  Gillad av 8 personer

  • Svarta fanor skriver:

   Jag tycker det hade varit intressant att med gemensamma krafter peta i detta, för som du skriver så vinns inga kalla inbördeskrig, vänstern har vunnit och har bundit sig vid massinvandringsmasten och de kommer inte att vända förrän motsägelserna mellan deras utopi och de koherenta minoriteterna inte går att dölja, sådana vänsterfolk som Patrik och Lamotte och Flam och Arpi och Ganman är undantagen, de flesta skall känna konsekvenserna själva innan de förstår med den lilla reptilhjärna de har kvar.

   Det varma inbördeskriget, det verkar lika osannolikt just för att vi inte har någon sammanhållning, den kan inte manifesteras genetiskt som vissa hoppas, kristendomen är nästan död, och den sammanhållning som Patrik försöker frammana, medelklassen, är dunster. Så utan sammanhållning ingen armé och inget krig, utan vi kommer att se mer av samma, mycket mer. Den enda motståndshandling jag kan se är att betala så litet skatt man någonsin kan, det bästa är att emigrera. Att betala skatt idag är nog det dummaste man kan göra om det inte är för att undvika straff vilket ändå har en viss inneboende logik.

   Gillad av 4 personer

   • A skriver:

    Ähh, oorganiserade människor har inte de egenskaper ni verkar tro. Ni klagar på att svenskarna inte reser sig. Visa på nåt sånt som hänt i historien under dessa omständigheter. Utan ett intresse, utan finansiering i klorna på en enväldig maktelit. Utan grannar som vill komma åt tex vår maktelit. Under massiv propaganda…Hallå??? Vadfan tror ni, är det tebjudning på gång eller?? Hur brukar det gå till med maktelitbyten. Man kommer ingen stans utan stöd utifrån!! Inte ens Mao skulle gått hela vägen utan detta, och det var en virtuos med extra allt.

    Mvh A

    Gilla

 16. Svarta fanor skriver:

  Jag brukar ofta skriva har att ”de vill ha det så här”, detta är svårt att förstå på rätt vis. Det jag menar är att de skyldiga, 7-klövern, media och så vidare, vi känner till listan, har långt mer än nog information för att förstå att detta inte har fungerat, vi har ghettona, vi har våldet, vi har bidragsberoendet, vi har våldtäkterna, vi har Malmö, så även om man, som Patrik, verkar sakna de mest basala insikter och instinkter om människor och kulturer, man bygger sin världsbild axiomatiskt, så har vi nu ett experimentellt utfall som fylls på varenda dag, brann det i en förskola (varför hör man inte mer om det.), blir polisen misshandlad, eller blev någon ny skolflicka våldtagen i grupp. Ingen struts har en hals så lång att de skyldiga inte ser åtminstone en del av detta, därför: de vill ha det så här.

  Men det jag tänkte på igår det var att det verkar som nästan ingen spelar bandet framåt, Patrik gör det lite här, men vi är ju irrelevanta. Men Kristersson, Björklund, Lööf, Busch-Thor, Löfven hur ser deras framtid ut? Vad ser de för sig om 30 år? Att de har velat detta det tror jag och lägger vid deras fötter, men framåt? De kommer ju att bli kända som en politikergeneration som förstörde ett någorlunda fungerande land, många trodde det var det bästa och mest jämställda landet dom fanns, snabbare än någon kunde ana, detta måste de ju nu börja inse? Jag vet inte, men på mig så verkar det enda som kan påverka alla de som har förkrympt reptilhjärna att de själva drabbas, så de två mest politiskt signifikanta händelserna i närtid var när Jörgen Huitfeldts barn blev rånat och han inte fick dit polisen, och när en M-politikers son blev attackerad och politikern själv sedan nedslagen, eller när Lamotte nu utsätts för hot från exakt det han varit med att skapa genom att vara vänster. Endast när etablissemanget, en efter en, drabbas av exakt det de själva skapat så kommer vinden att vända, och det hjälper inte med högerextrema attacker, utan våldet måste komma från exakt det som etablissemanget velat, en efter en blir nerslagen eller rånad eller våldtagen, det blir en lång process eftersom de så klart vet att hålla sig borta från sin egen skapelse.

  Gillad av 7 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Just de figurer/filurer du nämner omger sig med poliser samt åker med välutbildade privatchaufförer så det kommer att dröja ett tag innan de ser verkligheten. Men alla har de släktingar och nära vänner som inte har bepansrat sig. Dessa kommer att drabbas och då kommer även filurerna få veta direkt från källan vad som händer. Men visst, det kommer att ta ett tag innan reptilhjärnorna reagerar.

   Gilla

 17. lenam skriver:

  Sanningen i ett nötskal. Frågan måste ställas och debatteras. Svårt att debattera frågan till muslimska gruppen eftersom de nog skulle svara så som vi förväntar oss. Det händer ibland att journalister intervjuar nykomlingar men de är antagligen selektivt utvalda. En fördel med att komma hit är att man får ett pass som man kan åka på i hela världen. Man får ju också betalt för att återvända. En bra affärsidé helt enkelt.

  Gillad av 1 person

 18. V for Vendetta skriver:

  Nej, många muslimer vill inte anpassa sig till det samhället där de tagit mark. De är inga frihetstörstande kämpar för jämlikhet och liberalism och det räcker inte med att tvätta av fallfelfernissan för att e skall bi det, utan deras syn på samhället och individen sitter djupt rotat i märgen. Det kan helt enkelt inte bli så, då det samhälle de kommer ifrån inte låtit dem tänka fria tankar utan hela tiden haft koranen med i bakgrunden och därmed också dess värderingar samt mer eller mindre suspekta tolkningar av densamma. Att gå i Moskén betyder inte bara religionsutövning, det betyder också påverkan av samhället, det är bara att läsa om de predikningar som hållits runt om i landet. Lägg därtill att vi lever med politiker som frammanar och till och med i vissa fall uppmuntrar att man skall behålla sin etniska särställning så behöver man inte vara så begåvad att för att förstå att integration är ett mycket tomt ord. Muslimer är i första hand muslimer, i andra hand Syrier, Tjetjener, Afghaner mm. Vi är i första hand Svenskar, i andra hand kristna osv. Skillnaden mellan dessa båda utgångspunkter är milsvid och talar dessutom till de sistnämndas nackdel.

  Gillad av 1 person

 19. Jaxel skriver:

  Om man ser det ur politisk synvinkel så undrar man hur politikerna tänker sig att plötsligt lyckas med det man misslyckats med under de senaste 20 åren. Vilka är de radikala grepp som skulle kunna vända på utvecklingen. Jag har i alla fall missat dem. Jag kan bara se ett sätt att åtminstone förhindra att problemen forsätter att växa. Ett sätt som borde vara uppenbart för de flesta.

  Såvitt jag förstått har denna fråga ansetts vara mycket viktig, om inte den viktigaste, av väljarna. Ändå lägger en mycket stor del av dessa sina röster på partier som uppenbarligen saknar idéer om hur man skall hantera problemet. Detta är ägnat att väcka viss förundran.

  Gillad av 3 personer

 20. Elisabeth skriver:

  Ursäkta mig för att jag går utanför ämnet men jag kan bara inte hålla mig. Nåja, det handlar ju på sitt sätt ändå om integration. Som bekant vann SD stort i Hörby ( 35 % ) och inleder nu samarbete med bla Hörbys lokala moderater. Man har stora problem med brottslighet , bristande integration och sviktande ekonomi p g a detta. Precis som de flesta andra svenska kommuner idag. Men i Hörby vill väljarna att det ska tas krafttag och har gett SD detta uppdrag. Men detta gillas icke av partiledningen i Stockholm. Den fördömer Ms samarbete med SD. ”Detta följer inte partiets linje”, förkunnar man grötmyndigt. Detta gör mig, och givetvis det goda folket i Hörby, tvärilsken/na. Det verkar som att det kommunala självstyret upphört i landet. Först kom Robin Hood-skatten, sen kom påtvingade invandrar-kvoter och nu lägger man sig i hur kommuner ska styras. Kristersson-moderaterna är en lealös , opålitlig skock som helt tappat sin konservativa kompass. Om det blir nyval hoppas jag att Åkesson hamrar in hur man beter sig i fallet Hörby. Hur man motarbetar demokrati, lag och ordning, ja, vanligt folk.
  https://nyheteridag.se/sd-samarbetet-i-horby-strider-mot-moderaternas-riktlinjer/

  Gillad av 8 personer

  • Svarta fanor skriver:

   Här däremot finns möjlighet till civil olydnad, inom partierna, men jag har slutat hoppas, att bli politiker är att vara en parasitisk hycklare först och främst, skulle de rädda oss? Tror inte det.

   Gillad av 1 person

 21. Östrahult skriver:

  Ja det här är en fråga som spänner över ett vitt fält. Jag tror fortfarande att eliten innerst inne nog vill behålla avståndet till nyanlända. Det är viktigare än någonsin att välja rätt dagis, skolor etc.

  ”Regeringen införde 2016 en kvot för flyktingbarn för att de skulle kunna få plats på friskolor. Campus Manilla har låtit flera barn till berömda mångmiljonärer få gå före i kön – via just den kvoten. Skolan har också fått bidrag för ett barn, trots att det inte var en flykting. Just nu står 8 000 barn i kö till Campus Manilla.”

  Vad än kungahuset trumpetar ut officiellt så befinner man sig i ovan nämnda verklighet. Ett bevis på motsatsen skulle vara om man väljer in någon värdig representant för invandrarna i Svenska Akademin, varför inte Özz Nuijjen?

  De muslimer som kommer hit tar med sig sina inneboende konflikter mellan Shia och Sunni, kurder och turkar och allt vad det är. Dessa konflikter försvinner inte så länge analfabetism och bokstavstroende har flertalet i sitt grepp. Häromdagen hade statstelevisionen ett snyftreportage om goda mödrar i någon söderförort som genom att vara ute på kvällen säkerställt lugnet. Den ledande damen har bott 30 år i Sverige och talar en ytterst stapplande svenska och duckade för frågor om insatsen hade begränsat knarkhandeln.

  När det gäller vad som händer politiskt så är inte invandring den stora frågan utan den handlar om när vänsterrörelsen och vidhängande förlorar sin starka kontroll över samhällsbygget. Att döma av den alltmera hysteriska ton som breder ut sig så befinner sig vänstern nära sitt sammanbrott. Och det kommer att påverka allting från invandring, kriminalitet, aborter, socialbidrag, skatter etc.

  Gillad av 1 person

  • Svarta fanor skriver:

   Jag frågar mig var alla TV program med arabiska och muslimska teman är? Undrar ingen varför statsmedia undviker detta? Inte ett enda program för och av araber eller afrikaner på SVT.

   Gilla

  • cmmk10 skriver:

   ”Ett bevis på motsatsen skulle vara om man väljer in någon värdig representant för invandrarna i Svenska Akademin, varför inte Özz Nuijjen?”

   ta-daa! Och Akademins två nya medlemmar är …. 😦

   (Man får vara försiktig med vad man önskar sig.)

   Gilla

 22. Den Sista Karolinen skriver:

  Hade fakta och matematik fått gälla istället för känslosås hade vi ”räddat” livet på alla flyktingar, oavsett om de är verkliga flyktingar eller ekonomiska migranter, i de s k flyktingarnas närområde.
  Jag brukar ställa en enda fråga till flyktingvurmare när jag kommer i diskussion med sådana: nämn en enda verifierbar, mätbar fördel för Sverige som land med muslimsk s k flyktinginvandring?
  Hittills har jag aldrig fått ett sakligt svar. Högst märkligt.

  Gillad av 5 personer

 23. Christer Hanefalk skriver:

  Tack Patrik för en bra text!
  Det finns människor i min omedelbara närhet som anser att jag uttrycker ‘rasistiska’ åsikter när vi samtalar om den växande islamiseringen av Sverige. Vilket jag kraftigt vänder mig mot; jag har aldrig under mitt 71-åriga liv haft svårt att umgås med människor med olika hudfärg. Tvärtom – det har varit berikande att träffa människor från olika kulturer och mitt stora intresse för historia har i alla möten varit en tillgång.
  Jag har problem med religioner – egentligen de flesta religioner, men kanske mest med islam. Skälet är att jag – precis som många andra – har funnit att det är en synnerligen destruktiv religion. Frånvaron av stora muslimska landvinningar till mänsklighetens fromma under de senaste 1000 åren är slående. Om någon eventuellt skrivit en bok om sådana, så måste det i så fall vara världens tunnaste bok. Jag har också svårt att hantera att du, jag och de flesta andra som läser artiklar på DGS är ‘kafir’ – alltså lägre stående varelser som en rättrogen muslim kan behandla i princip hur som helst. Allra svårast har jag dock för att muslimer sätter ‘okunskap om verkligheten’ i system. Det man lär ut i koranskolor är inte lärdomar utan dess motsats. Och om dessa skolor steg för steg ska ta över även i vårt samhälle och i övriga Europa, så lär även landvinningar inom kultur, forskning och vetenskap de följande 1.000 åren bli underlag för en väldigt tunn bok.
  Alltför ofta är jag – på riktigt (!) – glad att jag är gammal. Det stora bekymret är att jag har sju barnbarn som jag mer och mer känner oro för.

  Gillad av 10 personer

 24. S Eriksson skriver:

  Just hälsningsmetoden är väl tråkigt nog belysande för problemet att både kunna bli avskedad och i andra fall få skadestånd för samma sak.
  En tanke är väl att politikerna ville ha mångkultur och när den kom med tex hälsningsmetoden så klagar de högljutt, knepigt tycker jag.

  Gilla

 25. Jan Ivarson skriver:

  Det grundläggande problemet i svensk migrationspolitik ligger i att vi inte vågar diskutera varför vissa länder har låg levnadsstandard och många konflikter. Det beror på deras värdegrund. Den ändrar de inte på för att de byter mark under fötterna.

  Människor som med klädsel och moraliska regler utestänger kvinnor från att arbeta utanför hemmet undandrar arbetsmarknaden halva befolkningen. Män som i den mån de studerar, huvudsakligen studerar religion, kan inte åstadkomma högteknologiska produkter och tjänster. De är i behov av bidrag för att kunna leva på västerländsk nivå. Därför söker de sig till länder som Sverige och skapar utanförskapsområden som växter i storlek och antal. Mottagarländer i väst hjälper inte underutvecklade länders folk. Västländer förstör sin egen ekonomi, välstånd och kultur. På sikt riskerar det leda till uppror och inbördeskrig som i Kosovo.

  Gillad av 4 personer

 26. Lars-Erik Eriksson skriver:

  I den stund den statliga svenska bidragsfloran tunnas ut kommer problemen Patrik belyser att friläggas in flagranti.
  Att omvandla en hel liten nation till Ebberöds Bank fungerar bara tills valutan närmar sig nollstrecket och allmänheten uppmärksammas på detta faktum.
  Jag tror att Borg och Magdalena A är uppriktigt bekymrade men av taktiska skäl skyddar de sina forna / nuvarande regeringschefer och får god hjälp med detta av den självmumifierade svenska presskåren.
  Ett vansinnigt och utopiskt experiment går snart in i nästa fas. Spännande!

  Gillad av 1 person

  • Svarta fanor skriver:

   Jo precis, hus och lägenhetspriserna i överklassområdena trycks upp och upp eftersom segregeringstrycket är så stort, Malmö avfolkas på svenska barnfamiljer som har råd att flytta. Men vad händer den dag när också de segregerade områdena med svenskar får problem? Jag tycker mig se en trend där jag bor att de allra allra dyraste fastigheterna läggs ut för försäljning, de rikaste och smartaste ser skriften på väggen och röstar M från Rivieran eller Florida.

   Gillad av 3 personer

 27. Hovs_klipphällar skriver:

  Ja detta är just huvudproblemet, Patrik. Och många av ”oss”, alltså av oss svenskar, har redan länge varnat för att islam är en främmande religion, som på åtskilliga sätt står i total motsättning till Sveriges grundläggande värderingar.

  Dessutom är en stor del av muslimerna aktivt troende, och för dem är deras trosföreställningar då något som präglar hela deras vardag.

  Redan Tage Erlander var emot invandring från muslimska länder, då han helt korrekt förutsåg att sådan invandring skulle leda till motsättningar i samhället.

  Han var inte dum, Erlander.

  Efter hans tid har vårt land däremot drabbats av en destruktiv sekt, ”PK-sekten”, med rötter i 1968 års extremvänster, en sekt vars mål verkar vara att förstöra vårt land.

  Massinflödet av muslimer hotar leda till att Sverige gradvis omvandlas till ett muslimskt land, där vår hävdvunna kulturs grundläggande värderingar inte längre gäller.

  PK-sektens politruker försöker tysta ner oss när vi varnar för den här utvecklingen. Personer som uttrycker sig med starka ord om detta riskerar att åtalas och dömas för ”hets mot folkgrupp”, en gummiparagraf som numera främst används för att slå ner på kritik mot islam.

  Löfvens regering har inte visat någon insikt om problemet, tvärtom har PK-sektens politruker en stark ställning inom (S). Och inflödet av folk från MENA-området, som oftast är muslimer, fortsätter.
  PK-sektens makt måste först och främst brytas om problemet ska kunna diskuteras öppet, och man ska kunna få slut på vanvettet.

  Gilla

 28. Hansson skriver:

  Svar: Det vill de inte. De utser inte Sverige som resmål av anledning att de beundrar vår folk, vår kultur, vår livstil, vårt samhälle etc och vill bli som oss. De kommer för att vi är svaga och för att de därför kan ta över landet och för att vi skall (vill) bli som dem.

  Gilla

 29. Lars-Olof Svensson skriver:

  Nej, de, allt för många de, vill inte och det förhållandet att de lever på bidrag är ju själva bekräftelsen på att det går inte integrera dem, trots tidernas högkonjunktur. Gottsunda, Tjärna Ängar mfl stadsdelar är det nya Sverige. Det kommer kort och gott att gå åt h-e. Eller hur tror ni att det kommer se ut i Gottsunda och Tjärna Ängar om säg 20 år? Och har vi fått flera sådana områden då? Hela vår tids största förändring har till en början sålts in med glada tillrop från msm, myndigheter och politiker (sköna konster, räddad ekonomi och stärkt pension) men nu när Gottsunda och Tjärna Ängar grinar pk rakt in i ögonen och Sanandaji klätt av dem så är det tyst när inte de vanliga utbrotten mot islamofobi kommer. Frågan är hur denna dödsdans kan stoppas.Tror inte Göran Persson hade tillåtit det.

  Gilla

 30. Johan skriver:

  Förutom vem som är villig att integreras och inte är även frågan: integreras i vad? Är det svenska samhället ett enhetligt och definierbart samhälle med självaktning eller är ”integration” ännu ett fluffigt modeord i stil med ”värdegrund” utan egentlig mening?

  Gilla

 31. Vaknauppnu skriver:

  Eva Danielsson Du säger allt som behövs sägas Tack! det är ju hur tydligt som helst !
  Dessa fiender som inte är kompatibla med vårt samhälle har nästlats in överallt i alla myndigheter och organistaioner med hjälp av landsförädare inom politiken De som förråder sitt eget folk ger bort VÅRT LAND till FIENDEN

  Gillad av 6 personer

 32. styggestig skriver:

  Helt korrekt konstaterat av Patrik! Men vad göra? Jo, en modern ”reconquista” (återerövring)!
  Av historien lär vi att Karl Martell stoppade muslimernas europeiska erövringståg vid Poitier i Frankrike år 732. Priset var högt i antalet döda och sårade.
  Galicierna i nordvästra Spanien startade år 711 ”la reconquista”, alltså återerövringen av Spanien från muslimerna. Bit för bit, men långsamt flyttade man fram sina styrkor och befäste den erövrade terrängen. Det återerövrade Spaniens första huvudstad heter Covadonga och ligger i Cantabrien. Återerövrarna korsade Pyrenéerna, och nästa huvudstad blev Burgos, varpå muslimerna wakta men säkert drevs söderut på den stora slätten ”la Mancha”. i spåren på återerövrarna byggdes befästningar, castels – därav namnet Kastillien. Toledo blev ny huvudstad för återerövrarna år 1085 och år 1563 beslöt Filip II flytta hovet till Madrid. ”La reconquista” kunde slutföras först år 1492, när de sista muselmanerna tvingades lämna Granada i Andalusien.
  Låt oss hoppas att en svensk ”reconquista” går snabbare. En ny regering bör starta med att rensa ut ”femtekolonnarna” i de politiska partierna och tjänstemännen i regeringskansliet, främst de på UD.

  Gillad av 9 personer

  • Svarta fanor skriver:

   Och vilka i denna framtida regering kommer att börja rensa ut? Vi måste våga vända oss mot faran, ingen kommer att rensa ut någon, det är en önskedröm.

   Gillad av 1 person

 33. Isabella skriver:

  Du säger som många av oss tänker och resonerar högt om i trängre kretsar. Dock inte på Facebook med risk att bli stämplad som islamofob.

  Jag träffar muslimer, ensamkommande unga män, kvinnor och familjefäder var och varannan vecka. Desto mer vi ses och samtalar, ju tydligare blir skillnaden i synsätt hur ett gott liv ser ut.

  De muslimer som övergivit tron talar med små bokstäver även i Sverige på grund av rädsla. För även i Sverige blir de kallad avfällingar, kuffar och blir utstötta ur den muslimska gemenskapen. Enbart för att de ifrågasätter Mohammed och det som står i Koranen. För en europeisk människa framstår det här som ett medeltida synsätt vilket det också är. De har inte skolats i annat än att rabbla Koranverser i sitt hemland. Få av de som kommit sedan 2015 har lyckats födas i familjer där man fört diskussioner om hur världen ser ut och hur det är att leva i det muslimska samhället i stället för i den västerländska sekulära modellen. De flesta har inte aning om skillnaden och vet heller inte vilket slags samhälle de utvandrat till.

  De jag vill ställa till svars är politiker som så grovt svikit sitt eget folk för vurmandet för allt utomeuropeiskt. Människorna som kommit har bara gjort det de blivit uppmanade till. Ta er till Europa, där får ni jobb, ett bra liv och kan skaffa hus, bil och leva gott.

  Sveriges politiker har utan att erkänna det, samverkat med smugglarorganisationer och gjort det möjligt för dessa att sko sig på utsatta människors situation. Om det är naivitet eller kallt kalkylerande, kan jag inte bedöma.

  Vad politikerna borde ha gjort är att visa att landet är fullt. Fullt för de som vill leva på ett generöst bidragssystem. Ett system som fungerar för att de flesta medborgare är lydiga skattebetalare. Ett system tänkt för de svaga och utsatta i Sverige. Det är inte tänkt och anpassat för att ta in en oändlig mängd utsatta människor från tredje världen och försörja dem.

  Men idag visar sig politiker ofta vara förklädda aktivister precis som tjänstemän som i upprop vill åsidosätta svensk lag.
  Jag, jag jag. Egenintresset framför allt.

  Nyval vore ett alternativ att pröva för den som är nyfiken på annat än samma floskler år ut och år in.

  Gillad av 4 personer

 34. Micael Lidén skriver:

  Tack för en bra text.
  Och även för ett snabbt kommande framtidsscenario. Ingenting är omöjligt i Sverige nuförtiden.
  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

 35. Sven skriver:

  Patrik är en mycket vis, klok och försiktig man. Dessutom med ytterligt fina sociala känselspröt.
  Detta försiktiga gläntande på dörren till vårt lands och folks ödesfråga skall inte behöva ställa till några större problem på de fina middagarna i Stockholm innerstad (jag har provat).
  Skall bli mycket spännande att följa Patriks vidare artiklar i detta ämne och om han är beredd att ta den sociala kostnaden att öppna dörren på riktigt, eller till och med riva ned dörren helt och hållet och exponera Islam för vad det verkligen är.
  Ett tips, bland många är att googla på Islam och innavel och vad det har för effecter på det mänskliga psyket och sedan ta upp detta på en middag (Inte poppis jag kan lova).

  Gillad av 2 personer

  • Svarta fanor skriver:

   Tvivlar på det, jag har provat med nära släktingar, när man väl talar klarspråk så slår alla pk-lås till och genom nyckelhålet så ropas det rasist. Man kan inte bryta ner ett helt liv av indoktrinering med rim och reson över en (förstörd) middag. Endast våld kan orsaka detta, och i detta fall våld inifrån den pk-istiska världsbilden, dåd som Breiviks gör bara indoktrineringen djupare. Så man kan bara vänta och ägna sig åt sina hobbies. Tala om vädret.

   Gillad av 4 personer

 36. Björn Larsson skriver:

  Jag tror att orsaken till islams totala intolerans mot allting är koranen. Arabiska blev inte ett skriftspråk förrän på 500-talet, kanske inte förrän under Muhammeds livstid. Så koranen blev deras första skrivna kulturarv, och påtvingades alla att acceptera. Det har förblivit deras enda skrivna kulturarv. Stenåldern forever. Svenska socialkärringar kommer inte att integrera nånting.

  Gilla

 37. Hosianna skriver:

  Tack, Patrik, men utrustade med tillräckligt många självbevarande fördomar hade vi toleranta och tillitsfulla svenskar sluppit drabbas av dagens outhärdligt bittra lärdomar.

  Omfattande importerad kriminalitet och en nu plågsamt uppenbar kulturell inkompatibilitet mellan troende muhammedaner och sekulära svenskar har förstört Sverige…

  … och jag hoppas innerligt, att den väljarföraktande Sjuklöverns massimmigrationsvurmande företrädare, som Ulf Kristersson och Gustav Fridolin, tvingas avgå inom kort.

  Gillad av 1 person

 38. Sven skriver:

  Kristendomen stod en gång på 3 ben. Mellanöstern, Nordafrika och Europa. Idag återstår bara Europa och de få kristna som finns kvar i Mellanöstern och Nordafrika lever farligt så som de alltid har gjort sedan Islam började breda ut sig. Man räknar med att 290 miljoner människor har mördats i Islams namn sedan Muhammeds tid som dessutom själv var en mördare.
  Se där, en sanning som det behöver talas om.

  Gillad av 3 personer

 39. olle reimers skriver:

  Jag skrev just en kommentar där jag gratulerade Patrik till att ha funnit den förgiftade nålen i höstacken. Jag skrev att det var i den nålen förtrollningen var gömd.

  Jag skrev att det var absurt att vi svenskar är skyldiga att ta hand om allas problem när de inte känner reciprokt.

  Sedan skrev jag om vad som kommer att hända i Amerika inom de närmaste dagarna som bryter förtrollningen, Jag nämnde namnet på en amerikansk president och på en nyutnämnd domare och på de processer som skulle följa.

  ”Sorry this comment could not be posted” fick jag höra från Word Press.

  Kanske dags att bryta med Word Press? De ägnar sig uppenbarligen åt censur!

  Nu kopierar jag innan jag postar!

  Gilla

 40. Jagoda skriver:

  När stablissemangsföreträdare talar om ”lyckad integration” så menar de egentligen att importen av Kalergianska invasionssoldater och deras anhöriga och familjer har blivit lönsam – soldaterna och deras familjer har äntligen blivit skattebelagd boskap och bräker som boskap skall göra i den svenska boskapsranchen.Dessa företrädare för det svenska etablissemanget som väl egentligen om sanningen skall fram ofta föraktar de etniska svenskarna ,eftersom de själva egentligen ej är svenskar.och pga tradition anser sig vara för mer än de simpla svenskarna.Denna egentligen usla och korrupta ”svenska” överhet saknar det nationella perspektivet men ser ”invasionen” endast ur sitt eget trångt ekonomiska perspektiv:1.Den ökande löneprisdumpande tillgången på arbetskraft.Man gläds.Man profiterar.2.Fördelen med de skenande fastighetspriserna som är en följd av den uppkomna relativa bristen på bostadsytan.Man gläds.Man profiterar.3.Om man är involverad i detaljhandeln gläds man också över den ökande omsätningen i detaljhandeln som leder till ökad avkastning och vinst.Man gläds.Man profiterar.4.Man kanske tar del av sitt medlemsskap i den exklusiva AIC( Asylum Industrial Complex) -föreningen för asylprofitörer.Herregud det är ju bara att skruva på kranen så dräller det in pengar.Stora pengar.Man gläds.Man profiterar.5.Man kanske är pervers?Ja.Då kan man glädjas över den ökande tillgången på Supply-sidan ifråga om ungt kött att utnyttja till en alltmer billig peng.Man gläds.Man profiterar.6.Man kanske är etno-supremacist av speciell salomonisk art och föraktar allt ”gojiskt” svenskt?Man ser den svenska kulturens sammanbrott med skadeglädje.Man gläds.Man profiterar.7.Man hatar att betala skatt och betalar därför ingen skatt men gläds över den jättelika transfereringen av skattemedel fråm skattebetalrna till de förmögna och även till de helt asociala som ”invasionen” medför.Man gläds skadeglatt.Man profiterar.8 Etc Etc.Plötsligt en dag emellertid får man när man är ute och ”promenixar” en kniv i ryggen och ett våldsamt släg i ansiktet.Det blöder.Det forsar blod.Och tänderna trillar ut.Där ligger man som en blödande klump på gatan.”Alluhaakbar!” hör man någon ropa innan man förlorar medvetandet.Inte så roligt längre för Direktören Angel.Inte bra alls.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.