Eurabien håller på att bli verklighet

Mohamed Omar

Våren 2016 varnade, Trevor Phillips, före detta ordföranden i The Equality and Human Rights Commission, för att muslimerna i Storbritannien riskerade att bli en ”nation inom nationen”. Han hade i dokumentären ”What British Muslims really think” redovisat resultaten av en undersökning om vad brittiska muslimer tycker. Det visade sig finnas en stor klyfta i värderingar mellan brittiska muslimer och andra britter.

”Integrationen av brittiska muslimer”, sade Phillips, ”kommer sannolikt att bli den svåraste utmaningen vi någonsin har mött.”

I undersökningen framkom bland annat att 66 procent av de tillfrågade inte skulle rapportera till polisen om de kände någon som var på väg att bli inblandad i terrorism. Det kan bero på att man känner större lojalitet till den egna gruppen än till det icke-muslimska samhälle man lever i. Man är engelsman, eller för all del även fransman, belgare och svensk, men bara på pappret.

Detta kan förklara hur Salah Abdeslam, den belgiske jihadisten av marockanskt ursprung som medverkade vid attacken mot Paris den 13 november 2015, kunde hålla sig undan rättvisan hela fyra månader, innan han greps i stadsdelen Molenbeek i Bryssel. Paris borgmästare Anne Hidalgo menade att hon var säker på Abdeslam skyddades av sina ”bröder” i Molenbeek.

Begreppet Eurabien används ibland för att beskriva föreställningen om att Europa växer samman med arabvärlden, islamvärlden eller Mellanöstern. Begreppet Eurabien ska ha populariserats av författaren Bat Ye’or i boken Eurabia: The Euro-Arab Axis.

Wikipedia står det att Eurabien är ett begrepp ”inom en konspirationsteori”. Det kanske finns orimliga konspirationsteorier kopplade till detta begrepp. Men jag tycker det beskriver något som vi faktiskt upplever. Vi ser hur vår vardag förändras. Moskéerna blir fler. Allt fler kvinnor på stan är täckta i hijab. Nu har vi även fått islamiska böneutrop.

Var går gränsen för denna förvandling? Finns det något slut? För om det fortsätter som det gör nu så kommer vi att hamna där, Europa kommer att förvandlas till Eurabien.

Tusentals unga muslimska män med svenska, tyska, belgiska, brittiska och franska pass reste till Mellanöstern för att slåss för Islamiska Staten. Dessa är de mest fanatiska, de som är redo att döda och dödas. De har uppstått i en islamistisk miljö som är betydligt större – och växer.

Trevor Phillips uttryck ”nation inom nationen” passar bra som beskrivning för stora delar av den turkiska diasporan i Europa, kanske framför allt i Tyskland. Lördagen den 29 september invigdes en jättemoské i staden Köln. Lokalbefolkningen har protesterat, men blev överkörda.

På plats vid invigningen fanns den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan från det islamistiska partiet AKP. Han tackade regeringen för att den låtit bygga moskén, trots protesterna.

Tusentals personer med turkisk bakgrund hade gått ut på gatorna för att visa sitt stöd för Erdogan genom att skandera ”Allahu Akbar” och ”Vi är din armé, du är vår anförare”.

Erdogan tror inte att turkarna i Europa kommer att bli européer. I ett tal i mars 2017 uppmanade han turkar i diasporan att skaffa många barn: “Skaffa fem barn, inte tre. Ni är Europas framtid”.

Han ser alltså inte turkarna i Europa som européer. Inte nu och inte i framtiden. Han förutsätter att de europeiska turkarnas barn kommer att bli turkar, inte svenskar, tyskar eller holländare. Och att de ska ersätta européerna genom att bli Europas framtid.

I flera hundra år drömde turkiska sultaner om att erövra Europa. Två gånger, 1529 och 1683, belägrade turkiska arméer Wien. Den drömmen verkar leva vidare hos Erdogan. Fast nu ska inte erövringen ske genom svärdet, utan genom invandring och mission.

I Europa står kyrkor tomma, övergivna. Kristendomen trängs undan allt mer. Samtidigt blir moskéerna fler. Vissa moskéer är ombyggda kyrkor. Abo Raad, imamen i Gävle som uttryckte stöd för Islamiska Staten, predikar till exempel i en moské som tidigare var en metodistkyrka. Moskén finansierades av en stiftelse i Qatar som också finansierat Al-Qaida.

Jag tycker det ser mera ut som att massinvandringen från Mellanöstern gör Europa mer likt Mellanöstern snarare än att invandrarna blir mer lika européer.

Den 28 juli 2004 publicerade den tyska tidningen Die Welt en intervju med historikern och islamkännaren Bernard Lewis. Han förutspådde då att Europa skulle bli islamiskt under slutet av tjugohundratalet. Kommer han få rätt? Det beror på oss.

Historikern Niall Ferguson menar att det ligger mycket sanning i begreppet Eurabien: “Later historians will one day consider the coinage of the word Eurabia to be prophetic.”

Etablissemanget som förespråkar massinvandring påstår att det står för jämställdhet, demokrati, antirasism, tolerans och andra fina saker. Men vad de faktiskt skapar genom sina handlingar är något annat. Kommer de själva att trivas i Eurabien? Jag tvivlar.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie Råbock).