En möjligen paranoid betraktelse

Patrik Engellau

Låt mig börja med tre observationer.

Den första observation är att Pridefestivalen gillar alla riksdagspartier utom sverigedemokraterna. Det märkte man på festivalens partiledardebatt på Kulturhuset i Stockholm där alla riksdagens partiledare – plus ledaren för Fi – fick vara med men inte Jimmie Åkesson. SD-ledaren representerades i stället av en uppblåsbar plastelefant. Här hymlar inte Pride. Ordföranden Sandra Ehne i festivalstiftelsen (som också är ordförande i RFSL; organisationerna verkar hänga mycket nära ihop) säger att ”de enda vi inte samarbetar med eller pratar med i vårt påverkansarbete är Sverigedemokraterna”.

Den andra observationen, som är min egen privata och kanske inte delas av andra, är att själva Prideparaden var en osmaklig föreställning. Där fanns hel- eller halvnakna, ofta feta och motbjudande kroppar, som skamlöst bjöd ut sina skavanker till beskådande, ofta med obehagliga attribut som kedjor. (Alla var inte sådana. Det fanns också människor man kunde betrakta med behag.)

Jag tror att det i allmänhet finns mer mening i saker än vad som framträder på ytan. Att jag blev äcklad beror, tror jag, på att syftet var att sådana medelklassare som jag skulle bli äcklade. Företeelsen är känd från slutet på 1800-talet under beteckningen ”épater les bourgeois” – chockera medelklassen – och var mottot för de självutnämnt ”dekadenta” poeter som gjort det till sin livsuppgift att väcka anstöt hos vanliga människor, exempelvis Charles Baudelaire och Oscar Wilde. Tricket fungerade den här gången också.

Den tredje observationen är att kalaset, som det verkar, helfinansieras av skattebetalarna som till stor del består av medelklassare och gråsossar som jag.

Där finns det lite att bita i. Hur hänger detta ihop?

Låt mig börja med finansieringen och då särskilt betrakta RFSL. Detta är lite knepigt eftersom organisationen lyckas få ihop en årsrapport för 2017 utan att lämna en siffra om varifrån pengarna kommer och hur de har använts. Däremot har det framkommit att RFSL tjänar stora pengar på hbtq-certifiering. Svenska Dagbladet rapporterade nyligen så här:

RFSL:s utbildningsverksamhet tog fart 2015 då antalet anställda ökade från en till tio personer. I dagsläget görs över 70 certifieringar årligen… verksamhetsåret 2016 hade det tagit fart och resultatet steg till drygt 2,7 miljoner kronor och detta på en omsättning av 10,3 miljoner kronor. Vinstmarginalen på 26,9 procent kan jämföras med rikssnittet på fem-sju procent. Redovisningen för 2017 är ännu inte offentlig men enligt RFSL har siffrorna ”ökat lite grann”.

sin hemsida redovisar RFSL stolt vilka 400 organisationer och företag som genomgått certifiering (vilket kostar 125 000 kronor för ”grupper om c:a 25 personer”). Av de 400 är ungefär 380 klart statliga eller kommunala). Det kan vara medicinmottagningen på lasarettet i Enköping eller familjerådgivningen i Eskilstuna eller skolhälsovården i Falun. Av tjugotalet återstående verksamheter – till exempel ett tiotal Attendo-enheter och fem Capio – lever nästan alla på skattepengar. De enda som kanske inte försörjer sig på offentliga medel är Gillis Edman Begravning och Familjejuridik samt Dunkers Kulturhus.

Nu ska jag koppla ihop observationerna. Varför försörjer politikerna Pride och RFSL?
Det första och enklaste svaret – sedan man förkastat alla funderingar om att politikerna anser att det är medborgarnas skyldighet att hålla bögarnas och flatornas organisationer under armarna – är att politikerna tycker det är ett bra sätt att finansiera kampen mot utmanaren sverigedemokraterna. På den punkten kommer RFSL aldrig att sväva på målet. Politikerna kan lugnt ta av skattebetalarnas pengar för att betala för sin gemensamma valkamp mot detta oppositionsparti. RFSLs aktivister kommer att ta alla chanser att framföra sina djupt kända uppfattningar på den punkten.

Det andra svaret hänger ihop med hbtq-rörelsens vilja att chockera medelklassen. Sådant som Prideparaden gör medelklassen osäker och illa till mods. Ska man verkligen spöka ut sig sådär? Medelklassen skulle skämmas av att själv medverka, men hur ska den förhålla sig till fakta? När samhällets stöttepelare som polisen och försvarsmakten deltar med sådan entusiasm så kanske det är socialt acceptabelt, till och med påbjudet, att uppföra sig på det där pinsamma sättet?

På det sättet kan Pride alienera den normala nettoskattebetalaren från samhället. Han känner sig inte längre som en del av samhället. Några har stulit samhället ifrån honom och han tappar kraften att protestera. Han blir kuschad och reducerad till en tyst och skrämd skattebetalare, precis som makthavarna vill ha honom.

99 reaktioner på ”En möjligen paranoid betraktelse

 1. Bo Svensson skriver:

  Här kunde Sverige bli ett mönster för efterföljd globalt, – en roll som vi trivs med, – genom att vi tog makten att som individuella skattebetalare fördela pengarna över skattefinansierade ändamål.

  Hela nöjet med spenderandet av skattemedel som nu är samlat hos de folkvalda skulle då bli skattebetalarnas och det blev äntligen roligt att betala skatt.

  I denna reform finns också nyckeln till upplösningen av det otäcka med nationalismen: Att gränserna som etablerats med makt, oftast skär rakt genom folk och buntar hop folk som hellre var för sig skulle vilja vara herre över sitt öde.

  Rättsordningen måste rimligtvis fortsätta begränsas av statsgränserna men sina skattemedel kunde man utan problem tillåtas fördela på ändamål som gynnade dem och de ändamål man kände för oberoende av hur gränserna dragits.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Denna direkta metod för den relevanta folkviljans förverkligande beträffande skattemedlens användning öppnar dessutom för de skattefinansierade verksamheternas utsläppande i den normala ekonomin. – Det behövs inte längre några myndigheter och ämbetsverk, när vi själva fördelar pengarna efter vår bedömning av kvalitén på tjänsterna som produceras.

   Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    Tänk så många arbetslösa Du skapar…

    Välbetalda byråkrater får gå från hus o hem,
    i de monokulturella besuttna kvarteren)
    Där de egna barnen går i ”segregrerade” skolor!

    Där man själv slapp att se problemen…
    Då skulle gloriorna snabbt hamna på sned!

    Gillad av 1 person

 2. Jan Andersson skriver:

  Det sista stycket beskriver väl nästan perfekt det som jag och många andra känner inför det mesta som våra makthavare ända upp i EU-toppen sysslar med. Jag kan i skrivande stund inte komma på något som händer och rapporteras i MSM som vi inte betraktar just på det viset.

  Vi känner uppgivenhet och kan inte se någon utväg för att återfå vårt Sverige som det var när det var som bäst.

  Gillad av 1 person

  • I. Laying plans skriver:

   Jag diskuterade valet med min fru, vi talar aldrig om politik i stort sett, men vi håller med varandra att vi måste få stopp på det här, mer behöver inte sägas. Hon röstar SD idag.

   Gillad av 4 people

  • mobelmanen skriver:

   Våra politiker och journalister har lyckats rasera nästan allt som varit bra med vårt land. Dem har gett sig fan på att inför en kulturmarxistisk totalitär ideologi, oavsett folket vilja. Senaste valet var en röst på alliansen en röst på kulturmarxism ( MP, S, ) och den risken finns även vid detta val. Enda rätta är en röst på sverigedemokraterna, även om dem inte är vårt förstahandsval. Vi måste få stop på vansinnet innan landet raserats totalt, och det enda parti som man kan missnöjes rösta på som ändå är ett riksdagsparti!

   Gillad av 2 people

   • Vax skriver:

    Just nu pågår konkreta planer för att Sverige efter valet ska få en regering bestående av Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet. Det uppger en källa med insyn i Miljöpartiet till tidningen Expressen.
    Den som hoppades på en grundlig politisk förändring efter valet kommer bli riktigt besviken.
    I stället kan Sverige få en helt ny form av regering, med de mest Invandringsliberala partierna.
    Att en majoritet av svenskarna eller 70 % tycker att invandringen är för stor lär de inte ta hänsyn till.

    Gilla

 3. Aha skriver:

  Det som RFSL och politikerna saknar i mobbningen av SD är, förutom att de inte är inkluderande, öppna och inte ”allas lika värda”-inställda vad betr. SD, så är det samhällsmoral. Om en sak som Pride finansieras av offentliga medel ska naturligtvis alla politiker vara välkomna.
  Skattemedel som ges till en organisation som Pride ska därför alltid villkoras med detta, att politiker alltid är välkomna, om inte annat för att kunna se hur skattemedel förbrukas.

  Att så inte är fallet visar PK-ismens fula tryne. De tar sig friheter.

  Gillad av 4 people

 4. Björn G skriver:

  ”På det sättet kan Pride alienera den normala nettoskattebetalaren från samhället. ”.

  Detta gäller även SVT och SR, vi normala människor blir äcklade av det vi ser och hör.
  Också dessa verksamheter är helt skattefinansierade.

  Gillad av 2 people

  • Anne-Hedvig skriver:

   Vær klar over at det fins homofile som reagerer på ytre venstre-aktivister innen bevegelsen! Jeg har en nær slektning som deltar i (den norske) Prideparaden – neppe avkledd, dog. Fjaser seg litt ut én dag i året, de øvrige 364/365 dager i året arbeider han i forsikring, skadeavdelingen, og tar seg av sin gamle mor på en kjærlig og omsorgsfull måte. Han er en hedersmann og god samfunnsborger – kall ham gjerne ansvarlig middelklasse.

   Dette sertifiseringsopplegget som drives i Sverige, høres lugubert ut. Får meg til å tenke på halalsertifisering og andre måter å sno til seg penger på en litt for fiks måte.
   Mobbingen av SD (og dermed en stor prosent av landets skattebetalere) hører ikke noe steds hjemme.

   Gillad av 1 person

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Det finns säkert många i likhet med mig som tycker att Pride-spektaklet inte skall finansieras vare sig direkt eller indirekt av samhället. Att dessutom utesluta och mobba ett parti som representeras av kanske en femtedel av Sveriges skattebetalare är naturligtvis helt groteskt. På detta sätt legitimeras ett apartheidbeteende som strukturellt inte skiljer sig från andra apartheidstater. Övriga politiska partier samt officiella representater för samhället bör nogsamt göra klart för sig vad de egentligen håller på med. En vacker dag kommer de att ställas till svars på samma sätt som hänt i andra stater när apartheiden en dag upphör. Detta kan även hända i Sverige.

  Gillad av 6 people

   • Linden skriver:

    Afs som har repatriering på sitt partiprogram är på frammarsch, yougov redovisar 4,7% på övriga.
    FI 2,1%
    Det kan bli en röst på hälleberget eller inte.
    SD kommer inte i närheten av 51% och 25 eller 30% lär väl inte ha större betydelse än en markering för väljarnas missnöje med den förda politiken

    Gillad av 1 person

 6. svenne skriver:

  ”……….SD-ledaren representerades i stället av en uppblåsbar plastelefant”.

  Lars Heikensten – verkställande direktör för Nobelstiftelsen – är ju i minst samma division som Sandra Ehne då det gäller att mobba Jimmie Åkesson eftersom han har varit pådrivande då det har handlat om att stoppa denne från att delta i Nobelbanketten.

  Detta evenemang kommer nu att ske den 10 december i Blå hallen och Lars Heikensten funderar nog just nu var den bästa platsen är i lokalen för att placera ut hans plastelefant. Platsen blir nog så utvald att leksaken kommer att synas ordentligt i TV-sändningen från middagen vilket tydligt markerar avståndstagandet från Riksdagens eventuellt största parti.

  Gillad av 2 people

  • Jan Bengtsson skriver:

   Blir partiledaren för Sveriges största parti inbjuden i år?
   Då borde han egentligen säga TACK, MEN NEJ TACK…

   Men han är nog inte så OUPPFOSTRAD…

   Ett moraliskt dilemma, om han blev Statsminister)
   Hur skulle då Sverigebilden se ut?

   Gilla

  • Anders L. skriver:

   Förslagsvis kan elefanten ha kulturministern Alah Bah! Klunk som bordsdam. Men han måste träna på att hålla silverbesticken och kristallglasen med snabeln. Konversera kan han ju inte så hon får stå ut med trumpetandet. Hon bör också skor med stålhätta vid dansen.

   Gillad av 1 person

 7. I. Laying plans skriver:

  Precis, kisar man lite så är det kommunismens framväxt i Sovjet man bevittnar, VIK är kommunism, allt som betyder något är att vara nära den ideologiska kärnan, en sovjetisk femårsplan för gurkor eller Pride kvittar, kanske de kan kombineras? Jag upprepar mig men jag lärde mig av att lyssna (youtube) på en serie föreläsningar vid Kungliga Fysiografiska Sällskapet i Lund att Forum för Levande Historia hade till uppgift att göra förintelsen central i vår självförståelse, men när forskarna var olydiga och ville se likheter med Gulag så drogs mattan undan. Så förintelsen har högst medvetet placerats centralt för det Europeiska projektet, men nazismens egentliga kärna, totalitarismen, var inte det intressanta, utan raselementet. Rasblandning skulle vara ledstjärnan för EU, för att bryta ner lojaliteter mellan folk. EUs grundare och Västeuropas etablissemang hade inget emot totalitarismen i nazismen, därför ogillades att man skulle studera och jämställa kommunism och nazism, och islam var inte ens påtänkt då som en faktor, men nu ser vi två totalitära system växa fram igen, kommunismliberalism och islam som försöker dansa hand i hand, och därmed väcker en tredje igen, nazismen som det enda alternativet folk lämnas med, för själva totalitarismen vill man inte göra sig av med.

  Gillad av 3 people

  • Jan Bengtsson skriver:

   Det fjärde Riket är på stark frammarsch!
   Stöveltrampen ekar redan åtminstone symboliskt…

   En ny totalitär företeelse, med sina rötter i Nazismens effektivitet,
   som förtrycker oss alla, men denna gång utan etniskt ursprung?

   I USA var det förberett för Marschal Law, infört FN-styre…

   Omprogrameringsläger står redan byggda o klara,
   bara en modernare variant av koncentrationsläger…

   Reprogramming camps!
   Mind control…

   Men det kom lyckligtvis en Trump i hjulet)

   Gillad av 1 person

  • mobelmanen skriver:

   The victor write history!
   He who controls the past controls the future, he who controls the present controls the past (G. Orwell). Mycket sanning i dessa quotes!

   Gilla

 8. larslindblog skriver:

  Förra året försökte några ungdomar fredligt motdemonstrera med en banderoll ; VÄRNA KÄRNFAMILJEN ,,det räckte för att dessa kärleksfulla HBTQL skulle ” gå bananas ” . , Även poliserna blev helt vilda och en polis slog besinningslöst med batong på den lilla skaran motdemonstranter .

  När SD eller liknande föreningar har en offentlig verksamhet är polisen väldigt noga med att vänsterhuliganer har rätt att motdemonstrera med nyckelknippor , grytlock , vevzuelor , talkörer mm.

  ( På senare tid har polisen med tanke på SD:s opinionssiffror hållit borta dom värsta bråkmakarna när Åkesson talar )

  Gillad av 4 people

 9. Sverige är världens dyraste CV (Margot Wallströms och Carl Bildts) skriver:

  Det är väl också helt följdriktigt att man skapar system där man kan berika sig ytterligare hos RFSL, vad tjänar de egentligen där? Återigen nämner jag det Kungliga Fysiografiska Sällskapet på youtube där en kvinnlig föreläsare nämnde omoral och korruption inom företag (hon gick vilse med Trump, men det är Trump derangement syndrome, en sjuka) och det var illa i Enron (jag sökte själv jobb där en gång, väldigt flott, lustigt nog var det nog en homosexuell man i Enron som gjorde att jag inte fick jobbet..) men det är ändå en skillnad mot den omoral vi ser växa fram i myndigheter, för staten styr ju över lagar och kontroller, så den största korruptionen i Sverige kallas ju inte ens korruption. Detta kommer uppenbarligen bara att bli värre och värre inom 7-klövern kastas ur sadeln, sen kanske SD vill stå runt köttgrytorna, så är vi inne i samma politiska cykler som normala nationer som Brasilien och bananrepubliker och demokratins storhetstid är över.

  Gillad av 1 person

 10. slaszlos skriver:

  Vi är unika , lika olika .

  Denna sanning accepteras eller inte av den stora allmänheten med gudstro eller inte i samband med existentiella villkor vid födelse som olikhet andra med påföljden av skam, hat , hot och fördomar , men mycket individuellt livsöde och man väljer öppet tillsammans med andra likasinanden eller gömmer sig i sitt lilla värld …

  Sexuella läggningen är mycket privat angelägenhet vilket Pride rörelsen kämpar för sitt överlevanden . Ur förebyggandet medicinska bedömningar av samhällets utsattheten liksom mot olika könssjukdomar är samhällets ansvar och RFSL gör ett samhällsinsats i sitt arbete med rätt riktning.

  Asylprocessen bör vara individualiserat liksom i alla folkgrupper med rätten eller icke rätten till skyddsbehovet mot utsattheten till förföljelsen vore varifrån man kommer eller infödd här och förblir landets egna flyktingar – hbtq-certifiering är viktigt verktyg .

  Tack Patrik Engellau för infon om de svåra samhällsfrågor vilket ställs vi att förstå vår värld.

  Gilla

   • slaszlos skriver:

    I så fall om bedöms som politisk flykting och begär skydd eftersom sitt liv är i fara ….Är sexualitets läggningen kan vara skäll för asylskyddet ?

    En man med iransk ursprung för några år sen har smittat med HIV och AIDS 125 kvinnor i Stockholm , men flydde ifrån Sverige och fängslades i Iran – kanske fick asyl i sitt eget land eller utvisades igen till Sverige ?! Såna info knappt får läsas …Bakom människohandeln är individen med dolda egenskaper som söker skydd någonstans för sin handling…

    Gilla

  • BTS skriver:

   ”Att se ÖB larva med i paraden sjungande en Elvislåt var ingen uppbygglig syn.”

   Det är den nya försvarsdoktrinen; när invationsstyrkorna landstiger skickar vi fram ÖB med en pride-
   flagga sjungandes en Elvislåt.

   Jag försäkrar, fienden kommer fly hals över huvud i ren förskräckelse.
   Det blir mycket billigare än konventionella vapen.

   Och vem vet, vi kanske kan försvara oss längre än en vecka.

   🤔

   Gillad av 4 people

   • Jan Andersson skriver:

    Min gamle kompanichef skulle vrida sig i sin grav om han hade sett ÖB i en Prideparad.
    Han var en hedersman och en militär av den gamla stammen.

    Gilla

 11. fairdinkum2017 skriver:

  Du har så rätt Patrick! Bort med hela smörjan! Människor må ha rättighet att leva som de vill och göra vad de vill in sitt eget sovrum men inte rakt framför andra. Vilken tanke får de små barnen som stod vid paradvägen ? Inte ett skatteöre till sådant här – avskaffa det skattefinansierade organisations Sverige! Sic transit gloria mundi!

  Gillad av 4 people

 12. Hosianna skriver:

  Skarpsinnig analys, Patrik. Hoppas du kan hjälpa Jimmie Åkesson att ta tag i både detta och diverse dylika, dyrbara misshushållanden med svenska skattemedel när ni blir ministrar. 😉

  Gillad av 2 people

 13. Elisabeth skriver:

  Jag håller med, Pridefestivalen är anstötlig. Det bästa man kan göra är att ignorera Pride. Men det är svårare att ignorera RFSL som numera är en politisk organisation som vill infiltrera det mesta. Ska bli intressant att studera slaget emellan muslimer och HBTQ-rörelsen. Vilken offergrupp smäller högst ? Senast vann muslimerna då Pride fick stryka flagg inför den arabiska sångerskan på Götaplatsen i Göteborg. Hörde inte så mycket mummel om detta i MSM.

  Gilla

  • I. Laying plans skriver:

   Det är tur att ni är gamla, ni hade tagit kål på era karriärer om ni inte hyllat Pride, det räcker inte med att inte vara mot det, vill man uppåt så är det närmast ett krav att dela bilder på Pride och uttrycka sitt explicita stöd. Det är en sketen totalitär tid vi lever i, det har det väl varit hela mitt liv men det var roligare när jag inte hade fattat det.

   Gillad av 2 people

   • Elisabeth skriver:

    Laying plans, jag antar att du är en arg yngre man.Och du är i din fulla rätt att vara arg över tillståndet i landet. Men våga vägra FaceBook ( och andra sociala medier ) ! Trycket att anpassa sig minskar nog då.
    Jag är inte så säker på att det hjälper karriären att ställa upp på allt hyllande och alla fjanterier runt Pride. Det kan snarare vara tvärtom. Det finns en tyst majoritet som hör och ser. Jag har en känsla av att detta kan visa sig vara lite av Kejsarens nya kläder.

    Gilla

   • I. Laying plans skriver:

    Oj, nej arg och halvgammal kommer väl närmre sanningen med det är inte Facebook jag talar om, utan det som sker på arbetstid, alla storföretag har ju nu interna ”Facebooks” där HR och ledningen kan utöva sin indoktrinering.

    Gillad av 2 people

  • Jan Bengtsson skriver:

   Då gällde bara Allahs Lika Värde!

   Även om HON själv inte var Muslim…
   Hennes normala publik kunde ju ta anstöt)

   Hennes karriär kunde gå upp i rök,
   likt en Sverigedemokrat…

   Gilla

 14. H-e skriver:

  Sverigedemokraterna är fortfarande Sveriges största parti enligt Metro/Yougovs augustimätning.

  Men partiet minskar från 25,7 till 24,2 procent. Det är dock betydligt högre än vad Socialdemokraterna får, som landar på 21,9 procent.

  – De är på väg mot ett historiskt bottenrekord. De har inte varit så här dåliga sedan vi fick allmän rösträtt och än så länge ser vi inga tecken på någon återhämtning, säger Sören Holmberg, professor emeritus i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, till Metro.

  Moderaterna under Ulf Kristerssons ledarskap får bara 15,8 procent.

  Övriga partier ökar marginellt från 4,7 procent till 4,8 procent. Det innefattar inte Feministiskt initiativ, som själv får 2,1 procent.

  Exakt hur rösterna fördelar sig bland övriga partier är osäkert eftersom Yougove inte vill redovisa detta.

  Man funderar varför de spm ingår i ”övriga” hux flux måste mörkas? Har Morgan Johansson ett finger med i spelet här också?

  Gilla

 15. Kenneth Tinglöf skriver:

  Att Pride och Hbtq har invaderat människor sinne till den milda grad, att man inte längre vågar ifrågasätta, det spektakel som kallas pridetåget, vissa företeelser i tåget faller under allmänt åtal, förargelse väckande beteende. Att polis och försvar deltar i tåget, är ett uttryck för en förvirring av stora mått, som polis ska du gripa och lagföra lagbrytare. Försvaret ska inte skutta omkring på Stockholms gator, dom ska skydda landet Sverige!

  Jag är Kristdemokrat Hederlighet. Omtanke. Fasthet.

  Gillad av 3 people

  • Hosianna skriver:

   Själv har jag förvisso röstat på KD vid enstaka tillfällen där de varit ”minst sämsta” alternativ, men jag blev definitivt förargad, för att inte säga fly förbannad, över att få se annars så kaxiga Ebba Busch Thor lydigt instämma i mobbningskörens hån mot ständigt lika vänlige och envise sanningssägaren Jimmie Åkesson.

   Ett sådant beteende är varken hederligt eller omtänksamt även om det förefaller fast förankrat i stora delar av den, pösande av vämjelig självgodhet, Pride-paraderande 7-klövermaffian.

   Gillad av 5 people

 16. Göran Holmström skriver:

  Den korta tanken på detta är Panem Et Cirsenses. Bröd och skådespel åt folket.
  Yes We Can för att citera Prides gamla slagdänga, och i det lite större perspektivet
  så billig grupp psykologi av sämsta klass. Låt en grupp vars påverkan i det hela är ringa, vars förmåga att väsnas och störa är större. Detta skapar en illusion av möjligheten att påverka sitt egna liv för dom som känner sig utanför. Den stora betalande skattemassan får en grupp att, tja reta sig på eller smått förakta.
  Som den styrande gruppen kan använda för att både verka goda samt dra nytta av i form av nyttiga idioter. Tyvärr fungerar detta billiga knep, då vårt folk lider av total oförmåga att organisera oss mot fienden som enligt min ringa åsikt är dom flesta av våra styrande samt PK-media.
  Min önskan är att vårt folk vaknar och inser det absurda i att jobba och betala extremt stor del av ens liv, i form av skatt och för denna prestation belönas med kass samhällsservice samt sedan kasseras med en dålig pension i slutet av livet.

  Gilla

 17. Östrahult skriver:

  Man kan ju undra av vilket skäl sponsorer, förutom offentlig sektor, som Claes Olsson, Nordea och Telia, betalar för ett arrangemang som innehåller programpunkter som:

  • Prova på Smisk med Club Sade
  • Animalistic subcultures & sexuality (bl a tidelag)
  • Fuckförbundet. Sex workers organizing for their rights. (Legalisera prostitution)

  Samma fråga kan ställas till partiledarna, varför stöttar de detta?

  Gilla

 18. Anna Emdenborg skriver:

  Med kritisk blick på detta fenomen, som du tror är en form att väcka anstöt, anser jag på helt andra, välgrundade grunder, att dina slutsatser är felaktiga. Inte bara på grund av att denna rörelse är internationell – utan främst för att syftet inte är det som du tror.
  Så min analys av din betraktelse är att du på felaktiga ”antaganden” drar en slutsats och därmed också är felaktig. Att det skulle kunna finnas paranoida drag i den betraktelse du föreslår – ser jag inte heller – då den internationella rörelsen som du talar om har en uttalad agenda/syfte som lätt går att läsa av och förstå.

  Gilla

   • Anna Emdenborg skriver:

    Syftet är helt enkelt inte att väcka anstöt. (Den slags tolkningen är felaktig) Om man vill veta vad Pride står för kan man läsa sig till detta tex på Wiki där det står: Pridefestivalen, är en årligen återkommande festival i Stockholm som främst riktar sig till HBTQ+-personer (homo- och bisexuella, transpersoner och queera m.m.). Därmed handlar det om att man visar upp hur och vad de gör, lever och är samt deras version av sexualitet – publikt. Men syftet är inte att väcka anstöt – utan snarare bjuda in de som inte har denna slags sexualitet att vara med och vilja delta.

    Gilla

   • Anna Emdenborg skriver:

    Dels är inte själva syftet med Pride att det ska vara demokratiskt, dels är det direkt anstötligt att staten som representerar hela befolkningen särbehandlar PRIVATA organisationer – såsom RFSU och även Pride som vore de statliga verk. Denna särbehandling både i form av skattemedel samt utrymme i samhällsdebatten samt möjligheter att driva sin privata agenda där man påverkar barn och ungdomar att bli avnämare till dem – hade dragits inför Konkurrensverket i otillbörlig konkurrens om det hade varit en organisation ur näringslivet.

    Gilla

   • Mjölner skriver:

    Så fort man ifrågasätter en ung människas åsikter halar vederbörande upp mobilen och konsulterar Wiki, där tror man alla sanningar finns. Vem skriver på Wiki egentligen? Jo, vem som helst !

    Gilla

  • I. Laying plans skriver:

   Ah jo, och jag ser att man inte dömer våldtäktsmän och inte ens försöker fånga dem som varande i linje med detta, att man döljer gruppvåldtäkter och grooming och pedofili, tusentals unga och barn i England utsatta för i huvudsak muslimska groomingligor, och ett helt etablissemang som tittat bort, det är Sodom och Gomorra i antågande, det tog inte lång tid för de förment förtryckta att ta makten. Var slutar det! Det slutar med att man tvingas ge sina barn till pedofiler, i den värsta perversionen så möts de liberala och en så kallad religion.

   Gillad av 2 people

 19. Östanskog skriver:

  Eftersom herr Engellau nämnde Dunkers, vill jag lyfta Helsingborg som ett gott exempel. Lokala arrangörer tillät inga organisationer, partier eller företag använda Prideparaden som reklamplats för sin egen godhet. – Inget skam, herr Engellau, att vara paranoid. Den paranoida John Lennon var rädd för att en galning skulle skjuta honom på en öppen gata.

  Gilla

 20. Lena M skriver:

  En bra analys. Tråkigt nog skämmer vi också ut oss inför våra muslimer som sänker oss och kanske drar alla över en kamm och tycker vi är underlägsna. Vi förstärker deras värdegrund som inte är lika utan där vi hamnar såsom underlägsna i förhållande till dom själva.

  Gilla

 21. Björn skriver:

  Finns det över huvud taget nån enda förening, skola, myndighet, kyrkoförbund, företag, whatsoever, i Sverige idag, som vi skattebetalare INTE tvingas betala till, för att motarbeta SD? ÄNDÅ väljer c:a en tredjedel av befolkningen att rösta på detta ”rasistnazist”-parti med sin ”avskyvärda värdegrund”! Hade förmodligen handlat om minst två tredjedelar, om inte så många ynkryggar hade vikit ner sig under den massiva hot och hatkampanjen som PK-sekten rullat ut via alla tänkbara ”kanaler”! DDR 2.0?!

  Gillad av 4 people

 22. Underdog skriver:

  Pride-festivalen passar mycket bra i Sverige. En genomorganiserad, tillgjord glädjeyttring som låtsas vara spontan och där det bestäms uppifrån att alla skall vara med, utom de som inte tycker rätt saker. Var klara över att relativiseringen av pedofili börjat. Snart i ett pridetåg nära dig.

  Grundfrågan är varför jag och du alls skall tvingas betala för detta, för kulturföreningar, religiösa samfund och idrottsföreningar mm. Hur blev det statens uppgift att med hot om våld ta mina pengar för att ge dem till bögideologer, pingstvänner och konståkare?

  Gillad av 1 person

 23. Sixten Johansson skriver:

  Skarptänkt, Patrik! Det stämmer med min teori om hur de kollektiva psykologiska mekanismerna verkar. Notera hur omfattande och ganska opersonligt pridekomplexet och samhällets mobilisering och tänkande kring det är. Om Patriks beskrivning bara hade gällt en liten krets aktörer skulle vi se att agerandet motsvarar det vi vet om hur individers psyke medvetet kan brytas ner för att fyllas med annat innehåll, t ex av en psykopat, officer, sektledare. Grupptryck i det syftet är ännu effektivare. Just så går det till i olika organisationer, partier, företag, minoriteter. Nu även mot och inom den svenska majoriteten.

  Jag tror att det självdestruktiva beteendet och tänkandet i väst i huvudsak skapas genom självförstärkande processer i befolkningens kollektiva medvetande och att det t ex i Sverige knappast längre existerar några egentliga ledare och egentligt ansvarstagande, däremot djupt egoistiska och asociala profitörer på alla nivåer. Därför finns heller inget egentligt mål, utan resultatet blir att samhället kollektivt, ledarlöst, begår ett civilisatoriskt självmord.

  Tidigare har liknande kollektiva processer också skapat förutsättningarna för vår civilisation. Vi kan tänka oss en sakta snurrande social medvetanderotor, som alltså också kan producera ett gott samhälle. Men i vår tid har den psykiskt sjuka kärnan i alla rotorbladen blottats och giftet sprids och förstärker varandras effekt. För att vända rotorns verkan måste mycket gift skrapas bort och läkande motkrafter tillföras.

  Gilla

 24. educaremm skriver:

  Begreppet – yttrandefriheter – skulle kunna översättas med begreppet – yttranderättigheter -…?

  En s.k. rättighet att yttra sig, eller en s.k. yttrandefrihet, gäller överallt främst, först och mest, olika massmedieinstituts, med sina olika s.k. – ansvariga utgivare – , rättigheter…?

  Olika partiformationer och deras medlemmars rättighet, eller frihet, att föra fram sina politiska budskap, eller åsikter, är nog i en praktik relativt begränsade?..
  Partier har ju oftast inom sig själva inte så stora förmågor att bland medlemmar utöver partistyrelse, kunna tillåta alltför vidlyftig s.k. yttranderättighet?…Eller att kunna praktisera alltför störande, oroande, upprivande eller söndrande s.k. yttrandefrihet?…
  Sådan s.k. yttrandefrihet skulle ju per automatik kunna riskera förmågor hos partier att kunna hålla samman som just partiformationer?..
  Eller sådan eventuell otyglad, eller ocensurerad, s.k. yttranderättighet, skulle kunna riskera partiers förmågor att kunna stå eniga kring just en partilinje eller ett antaget partiprogram?..

  Alltså, antingen ansluter man sig som medlem till ett parti, och just till det partiets partilinje, eller också söker man sig till ett alternativt parti med ett annat, mer tilltalande partiprogram?…

  ….

  Yttrandefriheter, eller yttranderättigheter, är nog begränsade i en praktisk praktik, och är nog egentligen ganska så missbrukade, för att inte säga även missuppfattade, ord?….

  (Läs mer…https://educaremm.wordpress.com/ Är yttrandefriheter till för alla och envar, eller inte?…)

  Gilla

 25. Ställ in valet 2018 - den rödgröna regeringen kommer ändå att få förnyat förtroende skriver:

  Jag måste bara konstatera att jag HATAR årets valrörelse mer än nånting annat.

  Gillad av 1 person

 26. Jonas Nilsson skriver:

  Smarta Pride business men!
  Ingången var mello – nu mjölkas inte bara vanliga kossor utan alla som har något man kan dra i.
  Åkte inte till stan idag. Fem Pride stänger på rad mellan Jordbruksdepartementet och stans Polishus. Man undrade om det gällde att chocka/reta Jönköpingsbon i allmänhet eller bara försäkra att hen har allt i sin hand?

  Gillad av 1 person

 27. Hovs_hällar skriver:

  Tja, det cyniska Romarriket hade gladiatorspel. Här gällde det för rika sponsorer att bjuda på häftiga upplevelser för att vinna folkets popularitet.

  Dock finns det en viktig skillnad här: Att makthavarna klår OSS på skattemedel för att pracka på oss saker med syftet att påverka oss politiskt!

  Hela ruljansen är dominerad av vänsterkrafter, och används för att främja deras politiska syften.

  Gillad av 4 people

 28. Stig Palm skriver:

  Varför har Sveriges övriga funktionshindrade inte en egen Parad?
  Enbart de sexuellt avvikande?
  Eftersom Staten nu inte förbjuder sexuellt avvikande, då inte dessa Parader behövs. Det blir att slå in öppna dörrar. Enbart ett effektsökeri av de som deltager utan hänsyn till små ovetande barn omdömeslösa föräldrar tar med att betrakta spektaklet.

  Gillad av 3 people

 29. Lars skriver:

  Pride paraderna är allmänt osmakliga och jag har stor förståelse för Rysslands lagar om att man inte tillåts propagera för homosexualitet och andra liknande avarter (i mening följer inte den normala familjebildningen). Förövrigt tycker jag att vuxna människor får bete sig och leva precis som de vill. Pride kan jag ju undvika, har inte sett en enda parad, men jag vill inte heller betala för det och det för mig in på statligt stöd till olika föreningar, som politiker anser att man ska främja. Det anser jag inte vara samhällets ansvar, tvärtom, kan människor själva organisera sig så är det bra och befordrar det civila samhället och demokratin och är en motvikt mot politikervälde. Barnadoption då? Oacceptabelt, men kvinnor kan man ju inte förbjuda möjligheten om man inte vill vara drastisk och ta ifrån dem barnen, vilket är onödigt och dessutom så hävdar jag att banden mellan amma och barn är biologiskt starkare och mer betydelsefullt än mellan pappa och barn. Det finns massor med olämpliga föräldrar. Om man på ett meningsfullt sätt kunde selektera bort de olämpliga så vore det bra, men det kan man inte och livet är allmänt osäkert och framtiden osäker och barns uppväxt påverkas slumpmässigt av förändringar i omgivande samhälle via föräldrar som påverkas. Det går alltså inte. Är det ett själ acceptera homoadoption? Rimligen inte. Två fel gör inte ett rätt. Barn borde i den mån det går, livet är som sagt ett osäkert projekt, åtminstone i görligaste mån få börja livet i en ”normal” familj med kvinna och man. Varför det? Därför att könsroller och relationer mellan man och kvinna ger den miljö och de förhållningssätt barn tar till sig och introjicerar som en del av sig själva. Det är ett hån mot alla former av psykologi att förneka betydelsen av barndom och uppväxt. Naturligtvis kan det gå alldeles utmärkt med homo adoptioner, men adoptivbarn har ofta problem oavsett föräldrarnas könstillhörighet och nu spär man på ytterligare med komplikationer. Viktigast är att jag anser att dessa adopterande föräldrars rättighet att ha barn är noll kontra barnens rättighet att åtminstone få en bra start i livet.

  Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   Det är naturligtvis inte en helig princip att föreningsliv ska kunna stå på egna ben utand et finns gradskillnader som avser hur viktig verksamheten är för samhället och individerna och om deras betalningsförmåga om de vill erhålla tjänsterna är adekvat.

   Exempelvis idrottsrörelsen och stöd till idrotten borde omedelbart avvecklas. Samtidigt kan man säga göra gällande att landets alla skolor kunde upplåtas för kvällsverksamhet hos föreningar utan hyra, det skulle vara en möjlighet för t.ex. konstföreningar, båtklubbar od. Psykiatriska problem, psykologiska är ett stor område i samhället och stöd i olika former och en kringverksamhet av föreningar är naturligtvis väsentligt i ett klientel som saknar betalningsförmåga och med ett mervärde som kommer samhället till del på olika sätt t.ex. genom mindre belastning av sjukvård färre sjukskrivningar. Det blir ändå så att ekonomiska,. samhällsekonomiska, inte privatekonomiska avväganden måste göras.

   Här ett exempel:
   https://rsmh.se/

   Gilla

   • Lars skriver:

    Tillägg om ekonomi: https://larspsyll.wordpress.com/2018/08/23/reformulating-the-economics-curriculum/

    ”For almost forty years mainstream economics itself has lived with a theorem that shows the impossibility of extending the microanalysis of consumer behaviour to the macro level (unless making patently and admittedly insane assumptions). Still after all these years pretending in their textbooks that this theorem does not exist — none of the textbooks I investigated even mention the existence of the Sonnenschein-Mantel-Debreu theorem — is really outrageous.”

    Känner ni igen det från samhällsdebatten? Eller MSMs försök att individualisera problemen kring invandring och dess påverkan på systemen till en fråga om individuella rasism och ”främlingsfientlighet”? Eller moderaterna om individuella drivkrafter – utförsäkra så minskar sjukdom…

    Gillad av 1 person

 30. phnordin skriver:

  HBTQ personer lever numera ett friare liv och har högre acceptans i samhället tack vare PRIDE, vilket är positivt. Däremot finns inget som styrker att denna rörelse skulle ta politiska ståndtaganden, tillåta sig att exkludera vissa politiska strömningar och agera folkrörelse. Att alla partier deltar med sådan intensitet i paraderna är snarast ett tecken på svagsinthet från elitens sida.

  Gilla

 31. Moa skriver:

  För några månader sedan hade Moderatledaren Ulf Kristersson ingen aning om varför sexbrotten i Sverige ökar. Men efter Uppdrag gransknings reportage om utländska våldtäktsmän, ska han plötsligt ”ta tag” i problemet.
  http://www.friatider.se/kri

  Nu står den fjanten plötsligt på barrikaden och låtsas upprörd, han måste varit både döv och blind om han inte sett utvecklingen. Och den mannen utger sig för att vara statsministerkandidat,

  Gillad av 1 person

 32. olle reimers skriver:

  En verksamhet kan drivas med vinstsyfte i form av ett aktiebolag eller ekonomisk förening. I det senare fallet är det uteslutande till för medlemmarnas ekonomiska fromma. (Handelsbolag är också möjligt men i praktiken uteslutet med så många intressenter.)

  Verksanmheten kan också drivas som en ideell förening om det inte finns något vinstsyfte utan bara ett verksamhetssyfte; t.ex. att väcka opinion.

  Finns inget vinstsyfte finns inget annat alternativ än ideell förening. En ideell förening får i princip inte drivas med överskott; annat än tillfälligt.

  Ideella föreningar är skattebefriade av just den anledningen att de inte förväntas ge vinst. De övriga är skattepliktiga.

  RFSL borde givetvis vara en ideell förening. Då rimmar det illa med skrytet om överskott.

  Gillad av 1 person

  • Per Arheim skriver:

   Hej Olle, det tycks mig som att RFSL är en ideell förening som gick +2,45 miljoner i vinst 2017, medan Svenskt Näringsliv, även det en ideell förening, 2015 – 2016 förefaller ha backat till +293 miljoner 2016 jämfört med +525 miljoner 2015.

   https://www.allabolag.se/8020001858/ideella-foreningen-svenskt-naringsliv-med-firma-svenskt-naringsliv
   https://www.allabolag.se/8020119353/rfsl
   https://www.rfsl.se/om-oss/arsrapport-2017-vi-gor-skillnad/

   Gilla

   • olle reimers skriver:

    Det heter inte ”vinst” i en idell förening; det heter ”överskott”, eftersom det inte får finnas ett vinstsyfte.

    Gilla

   • Stig Palm skriver:

    Företag redovisar Vinst vilket är felaktigt uttryckt då förtag inte är lotterier. Där ska det heta Bidrag före och efter Skatt.

    Gilla

  • Per Arheim skriver:

   Låter rimligt. Gissar att RFSLs presentationsteam har klantat sig i ordvalet. Om den uppvisade verksamheten är en täckmantel för att fixa skatteparadiscondos åt korrupta FI-backare eller annat lurt, tror jag att de skulle se till att inte dra till sig nyfikenhet i onödan med att basunera ut att de missbrukar bolagsformen.

   Hittar inte heller resultaträkningar för hela RFSL i snabbaste laget (en, men för Stockholm isolerat). Får ge mig i sak när det gäller jämförelsen, för vad SNL än kallar sin förening, så betalar deras bolag skatt på sina stora överskott och jag hittar som väntat inga indikationer på att detsamma gäller RFSL.

   Jag sätter ändå som arbetshypotes att RFSL trots allt för över sin mesta ”vinst” tillbaka till sin ideella verksamhet, som de säger att de gör (som man sen kan vara för eller mot efter preferens). Jag är öppen för att bli motbevisad. Det är inga direkt hisnande belopp heller såvitt man kan se, men jag håller med om att vinst-retoriken från rapporten knappast passar dit.

   Beklagar om svaret tekniskt bryter tråden, det fanns ingen svarsknapp på nedersta inlägget.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.