När jihadismen möter gangsterismen

Mohamed Omar

Det mesta kända (egentligen ökända) mångkulturella området i Uppsala är Gottsunda. Området har alla de vanliga kännetecknen som vi förknippar med ordet mångkultur, det vill säga arbetslöshet, kriminalitet och islamisering.

Men eftersom massinvandringen fortsätter och etablissemanget verkar sakna både idéer och handlingskraft, så blir allt fler områden mer lika Gottsunda. Området Eriksberg i Uppsala, landets fjärde största stad, var tidigare lugnt och trevligt. Inga upplopp och bilbränder. Ingen skottlossning. Men det håller på att förändras.

När jag och några vänner hade samlats på en gård i Eriksberg för att grilla denna sommar (det var då inte förbjudit att grilla med kol), så blev vi störda av ett ungdomsgäng med mångkulturell bakgrund. Det första jag noterade var att de mångkulturella totalt dominerade gården. Barn och ungdomar med typiskt, ”gammelsvenskt” utseende, var frånvarande.

Ungdomarna började cirkulera omkring oss och fälla kommentarer. Man märkte att de inte var nöjda med vår närvaro på ”deras territorium”. En grupp välklädda, bleka ”gammelsvenskar” och en ganska mörk som jag, som satt och grillade och drack vin, tycktes provocera dem. Så plötsligt hörde jag dem skrika ”Allahu akbar!” och ett föremål kastades mot oss. Jag tittade i gräset och där låg en leksakshandgranat.

Det var inte längre trevligt att grilla, så efter ett tag bröt vi upp. Men varför skrek man ”Allahu akbar!” och varför kastade man en handgranat av plast? Det är inte alls säkert att de var muslimer. Vissa av dem hade helt säkert muslimsk bakgrund – familjer från Somalia eller arabvärlden – medan andra sannolikt kom från Sydamerika eller icke-islamiska afrikanska kulturer.

Saken är den att de av dem som faktiskt var muslimer inte behövde vara religiösa för att skrika ”Allahu akbar!” Jihadismen har blivit en del av kulturen bland mångkulturella ungdomar. Denna handling – att skrika ett jihadistisk slagord och kasta en handgranat – förenar två kulturer: gangsterkulturen och jihadkulturen.

Jag tänker på ett videoklipp som spreds som en löpeld på Internet i mars i år. Klippet är hämtat från en ordväxling som en man med invandrarbakgrund haft med en kvinna på Snapchat. Mannan säger så här till kvinnan:

”Lyssna din svenska hora! Vi araber är här för att ta över ditt fucking land, så gå ner på dina fucking knän och sug min kuk din svenska lilla hora. Allahu Akbar!”

Vad kan ha föranlett denna yttring? Jag vet inte, kanske hade han blivit avvisad? I slutet av videon håller han, och en annan man, upp sina pekfingrar och ropar ”Allahu akbar”. Det är ett vanligt islamiskt tecken som betyder att ”Gud är en”. Den stränga monoteismen är ju islams signum.

Men tecknet har nog blivit mest känt för den västerländska allmänheten som ett ”Islamiska Staten-tecken”. Det visade sig senare att mannen i klippet inte ens var muslim, men utropet och tecknet i detta sammanhang säger ändå något om hur islamistisk extremism kan uppfattas i vissa grupper: som något både skrämmande och coolt. Oavsett hans egen tro, så verkar det vara den effekten han söker.

I boken Jihadi Cool (2016) beskriver journalisten Magnus Sandelin bland annat hur jihadismen blivit något coolt för vissa värstingar i ”orten”. Jihadisten är den nye gangstern.

”Jihadister från Sverige som strider för Islamiska staten kan få en form av rockstjärnestatus bland ungdomar, och det anses häftigt att ha extrema jihadistsymboler i mobilen eller på sociala medier.”

På skolgårdar i Göteborg leker pojkarna jihadistlekar. De skryter om pappor som slåss för IS. En undersökning, genomförd av föreningen Varken hora eller kuvad, visade att en av tio elever mellan 12 och 18 år i Göteborgs nordöstra förorter, bland annat Angered och Bergsjön, sympatiserar med IS och liknande jihadistgrupper.

Detta är alltså en av tio elever. Räknar vi bara de muslimska eleverna så är siffran självklart mycket högre! Elva procent svarade ”ja, jag har sympati” och tretton procent svarade att de kände någon annan med sådana sympatier. ”Älska islamiska staten!” skrev en elev.

”Vissa ungdomar vi mött använder ord som ’kafir’ för icke-troende människor, och de säger att sådana kan ’dra åt helvete’ och att ’IS gör egentligen rätt’ och så vidare. I en tidigare undersökning från Stockholm kunde vi även se att unga angav att de var mer religiösa än sina föräldrar”, berättade Guluzar Tarhan Selvi på Varken hora eller kuvad.

I en ny svensk rapport från Försvarshögskolan om jihadismens utbredning kunde man läsa att barn har ”lekt IS” på förskolor och även uttryckt att de inte vill leka med barn av annan trosuppfattning då de anses ”orena”. Det har också förekommit att ett gäng killar kommit in i en matbutik. Har kassörskan inte slöja på sig kallar de henne ”svennehora”, spottar på henne och tar de vad de vill ha utan att betala.

De unga killarnas fascination vid gangster- och jihadistkulturerna tycks visa på ett tomrum. Den svenska kulturen med sina sunda ideal retirerar. Det var vad vi fick uppleva i det tidigare lugna Eriksberg i Uppsala.

55 reaktioner på ”När jihadismen möter gangsterismen

 1. Lars Bernhoff skriver:

  Åter en skrämmande inblick i hur det har blivit när våra invandrare utan styrsel blir egna grupperingar utan respekt och uppskattning för det land deras föräldrar kämpat för att komma till.
  Någonstans har det förstås gått snett när vi gammelsvenskar låter det urarta så långt att vi segregerar invandrare och sedan inte lyckas prioritera svenskundervisning utan lägger stora resurser på tex hemspråksundervisning långt innan de kan svenska. Det känns som vi satsar på att de ska återvända medan verkligheten är att de flesta blir kvar. Då är hemspråksundervisning helt galet. Även föräldrarna måste lägga sitt fokus på att lära sig svenska.
  Gammelsvenskar borde sedan stötta genom att delta tex i deras språkpraktik. Då kan vi förmedla de värderingar och samhällskunnand som landet är uppbyggt av. Vi betalar för deras närvaro, då ska både vi och de göra sitt bästa för att det lyckas. Misslyckandets kostnad är livslångt och skapar istället misstro och undergräver den inbyggda sociala förtroende som har funnits i Sverige och som nu bryts ner framför våra ögon.
  Krav ett är att Sverige är sekulariserat och vi följer landets lagar. Alla som sätter tex sharialagar över svensk lag är tecken på ett misslyckande. Hemspråksundervisning på bekostnad av assimilerande åtgärder är felprioriteringar för de av oss som betalar för ett socialt experiment vars brister måste avhjälpas så att vårt land kan fortsätta vara ett land där vi kan respektera varandra och inte agera kontraproduktivt.

  Gillad av 1 person

  • Kea skriver:

   Jag tycker du skall grilla lite så du vaknar ut dina löjliga drömmar. Vad har hemspråk eller inte att göra med att kasta granater? Vakna upp ur dina vänsterdrömmar och återkom till verkligheten.

   Gillad av 2 personer

   • Lars Bernhoff skriver:

    Det finns många olika invandrare. De som går omkring i någon av Uppsalas förorter och skriker Allahu akbar och kastar plastgranater och missköter sig är en skam för oss alla. Om de är här lagligt eller på väg att visas ut framgår inte av historien.
    Oavsett så har det sätt som vårt samhälle försöker slussa in dessa negativa exempel i Omars beskrivning misslyckats. Vi kan inte ”slänga” ut alla som är muslimer, men vi kan sätta hårt åt den del som agerar enligt jihad. De har i så fall inte accepterat att leva enligt svenska regler och lagar. Då måste vi visa ut dem snabbt/snabbare när de inte ska vara här. Övriga är det bättre att vi hjälper att så snabbt som möjligt bli egenförsörjare dvs som nästan alla andra i Sverige. Varje fördröjning kostar oss pengar. Hemspråksundervisning är exempel på något som inte hjälper att bli egenförsörjare om därför är det inte något vi ska betala med skattemedel.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    ”Vi kan inte ‘slänga’ ut alla som är muslimer, men vi kan sätta hårt åt den del som agerar enligt jihad.” — Vilken avsevärd skillnad avser du här att göra? Islam och jihad är samma sak.

    Gilla

  • Jan Molin skriver:

   @Lars Bernhof: förlåt att jag säger det rent ut, men vakna upp Lars! Detta ingår i sjupartiernas hela avsikt med invandringen som planlades och startade redan efter kriget av Socialdemokraterna med Alva och Gunnar Myrdal i spetsen. Detta byggande blev mer och mer verkligt under 60-talet med bla den kristna assyriska kulturen som kom och är mycket synlig i bla Södertälje och Sigtuna med mycket negativa följder.
   Sedan lanserade Palme med alla de övriga dåvarande partier mångkulturen 1975, i och med propositionen 1975: 26. Läs och begrunda.
   Alliansen med Reinfeldt, som hatade SD som börjat göra motstånd redan 1988, förde in detta i grundlage 2010-2011.
   Samtliga partier och mediet, utom de alternativa som förföljs, stödjer mångkulturen oavsett dess följder. De sitter, pga ovanstående historia, fast i sitt tänkande och därmed motstånd mot att Sverige tillhör svenskarna! De hyllar alla globalismen som om den blir verklighet kommer att bli det ultimata socialistiska samhället styrt av en global överhet. Detta låter överdrivet men så är det!

   Gilla

   • Elvin skriver:

    Per Ödling är framtidsforskare och professor vid Lunds universitet. Han slår nu larm om att demokratin håller på att försvinna från Sverige. Det mest synliga tecknet på det är Sverigedemokraternas opinions- och valframgångar. I en intervju med Sydsvenskan (betalartikel 18-07-30) berättar han om sina farhågor.

    https://samnytt.se/professor-i-lund-trump-en-odemokratiskt-tillsatt-fascist-och-svensk-demokrati-forsvinner-med-sd/
    Enligt Ödling ska varken resultatet av Brexit-folkomröstningen eller det amerikanska presidentvalet ses som demokratiska. I stället vittnar de enligt professorn om demokratins försvinnande. Skulden för detta lägger Ödling dels på sociala medier dominerade av nättroll och datorbotar och dels på att väljarna är dumma och okunniga.
    I Sverige är det enligt Ödling SD-väljarna som är allra dummast och okunnigast och som därför i störst utsträckning blivit offer för politisk manipulation av aktörer som vill störta den svenska demokratin genom att underblåsa motsättningar och sänka folks förtroende för vårt demokratiska samhällsskick.”

    Han skrev fel där i slutet det skulle varit demokratur.

    Gillad av 1 person

   • Kea skriver:

    Precis, i pk-istiska framkantskretsar som exempelvis Arpi och sådana så är det populärt att vurma för arabiska kristna, i Södertälje finns beviset på att det blir (nästan) lika illa det.

    Gillad av 1 person

 2. KristinaF. skriver:

  Rapporter från verkligheten är värdefulla. Så vi får veta vad som händer med vårt samhälle.
  Dessa jihadistiska slagord borde vara lika förbjudna som de nazistiska.

  Gillad av 6 personer

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Det naturliga vore att de förorättade satta hårt mot hårt. Det var vad man gjorde förr i världen när man blev utsatt av mobben. Det fanns faktiskt också innan vi hade någon invandring. När jag själv blev mobbad som trettonåring började jag med styrketräning och boxningsövningar. Det gjorde susen. Att slå tillbaka mot förövare är faktiskt nödvändigt.

  Gillad av 11 personer

  • Elisabeth skriver:

   Håller med dig, Lennart Bengtsson.När förhållandena är de rätta ska man sätta hårt mot hårt även som privatperson, att slå tillbaka är nödvändigt. Invektiv kan bemötas med en rejäl örfil till exempel.Vi svenskar vill gärna gå undan men vi får nog ändra oss där, fram för ett mera irländskt temperament, smockan ska hänga i luften.

   Gillad av 4 personer

   • Kea skriver:

    Det kan du glömma, vakna ur dina drömmar, kvinnor som sätter hårt mot hårt i Sverige idag får i bästa fall knytnävsslag i ansiktet eller en krossad flaska, i värsta fall så sällar de sig till statistiken över ihjälslagna. Det är en vänstermyt att kvinnor kan slå aggressiva män, evolutionen har ordnat det så att män inte går sönder lika lätt som kvinnor. Springa och fäkta och skrika, det skall kvinnor göra, inte tro att de kan slå tillbaka.

    Gillad av 4 personer

   • Elisabeth skriver:

    Ånej KEA, nu överdriver du allt. Jag skrev dessutom ”när förhållandena är de rätta”, alltså inte när du möter ett gäng. För inte ska man stå och ta emot invektiv utan att ge igen, verbalt eller med en rejäl snyting.

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Men KEA, feminismen lär oss att ”kvinnor kan”, vilket i allmänhet uttolkas så att de skall försöka vara män så mycket de bara kan, och rentav låtsas vara män. Det är tjockt med polisllajvare, brandmanslajvare och karriäristlajvare. En och annan soy boy finns också, som lajvar som kvinna, men föder inga barn, trots all soja.

    Allt utlevt i Berlin strax innan Hitler kom. Allt beskrivet i Bibeln, strax innan ryttarna kommer. Det är transet före stormen.

    Gillad av 2 personer

   • Kea skriver:

    Överdriver? Är du gift? I så fall föreslår jag ett experiment i utbildningssyfte. Först slår du din man allt vad du kan i ansiktet i bästa samförstånd. Sedan så slår han dig allt vad han kan. När detta experiment är utfört så kan vi diskutera igen, efter du kommer hem från sjukhuset. Jag häpnar ofta över hur lite kvinnor vet om män nuförtiden.

    En mindre våldsam metod kan vara att studera kvinnors och mäns skallben och muskelstyrka, eller hur pojkar slåss och brottas jämfört med flickor, eller notera att i alla kampsporter så är könen separerade.

    Gillad av 3 personer

   • olle reimers skriver:

    Allt behöver inte vara fysiskt våld. En kvinna som går rakt upp mot våldsamma män blir skrämmande som vilken beslutsam morsa som helst. Det är en fråga om attityd. Ingen kille vill vara den som måttar det första slaget. Men det krävs onekligen mod!

    Gilla

  • Jan Ivarson skriver:

   Det går inte i praktiken att sätta hårt mot hårt.

   Invandrare har inget att förlora som arbete eller socialt anseende. Inget arbete eller förening att uteslutas från. Ingen lokal att blir utestängd från, ingen bokmässa att bli portad från.
   En svensk som gör motstånd blir anmäld och fälld för våld och hets mot folkgrupp. En sådan får inte behålla fackligt uppdrag och utestängs från finrummen.
   Kort sagt – farväl till karriären.
   Därför kommer invandrare ta över och osäkerheten bereder ut sig.

   Gillad av 5 personer

   • Kea skriver:

    Precis, hårt mot hårt idag betyder bara en sak, en röst på AFS. Lagar måste ändras, organisationer lämnas, legosoldater betalas, mycket att göra.

    Gillad av 3 personer

   • Anonym skriver:

    I dessa konflikter är som konstaterat inte heller rättssystemet och polisen på din sida. Att rättsvårdande myndigheterna är emot folket är inte ovanligt i många länder, men viktigaste anledningen till att fysiskt motstånd av svennar är lönlöst i Sverige är civilsamhällets inställning till och acceptans av invandrarvåld. Den vita flykten vi ser är ett säkert symptom på att kamp i praktiken inte är ett alternativ till flykt.

    Gillad av 1 person

   • Kea skriver:

    Jo, idag sade min son, ”är det därför du vill lämna Sverige”, jag fick tillfälle att förklara, jag hade precis råkat ut för en incident där en man pga en gnutta kritik mot socialism i matkön (man behöver ju inte ge upp, någon gång kanske svenskarna öppnar käften på ett konstruktivt sätt) kallade mig fascist, sedan gick i vägen och ville slåss, sedan när jag sade att jag inte såg skillnaden på fascism och nazism och socialism så ville han att jag skulle ge mig iväg. En barnslig men instruktiv, och tror jag representativ, händelse. Vi är inte alls vänner mer, och några, ganska många, vill att vi som inte håller med helt enkelt skall försvinna.

    Gillad av 2 personer

   • Linden skriver:

    Precis Glöm inte Afs de har repatriering överst på agendan.
    Och är i full färd på väg att passera 4 % spärren.
    Lyssna på en välutbildad karl med sunt förnuft!

    Gillad av 1 person

  • Mangan skriver:

   Visst, men du får räkna med att ett gäng multikulturella ungdomar kommer använda knivar och kanske t o m bär eller snabbt kan ringa dit någon med skjutvapen. En grillning är inte värt risken. Det får nog stå ganska mycket på spel innan man bedömer att risken är värd att ta.

   Gillad av 1 person

 4. Eva Danielsson skriver:

  Det största felet våra politiker gjort i mirgationsfrågan är att släppa in för många. För stora volymer. Då blir det en självklar och naturlig segregering i st f tvärtom. För många i för snabb takt alltså.

  Och från Mellanöstern och Afrika med avgrundsdjupa skillnader mot vår svenska kultur. Från dysfunktionella samhällen med klankultur och islam. (En miljon européer under det senaste decenniet, hade vi nog kunnat integrera.)

  Nästa steg i misslyckandet är bemötandet. Curlingen med pengar, bostad, välfärdsförmåner, m m. Och allmän kravlöshet. I detta ingår också vänligheten som ses som svaghet och flathet av folk från klankulturer. Och den naiva toleransen mot islam.

  Islam slukar allt i sin väg.
  Det är inte en religion, fast muslimer ofta är fanatiskt troende, utan islam är politik. Religiös politik som ska motas på alla sätt som går. Med tydlig hårdhet.

  Islam och nazism är liknande våldsamma ideologier fast islam är värre. Mer intolerant, mer sektliknande och med hårt detaljerat förtryck av kvinnor och barn och homosexuella osv. Och som binder upp människors hela världsbild i föråldrade vidskepliga religiösa idéer. Islam innebär också stagnation av all samhällsutveckling. Fattigdom i alla bemärkelser.

  Man måste slå tillbaka mot mobbning, våld, kriminalitet och ondska. Med de medel som krävs.

  Gillad av 6 personer

  • brrr skriver:

   Detta med ”några få i taget” är en frestande tanke för många.
   David Wood är fullständigt briljant när det handlar om att plocka isär islam, men i frågan om migration ansluter jag mig HELT till vad Gad Saad lägger fram (som hypotes visserligen), att ALLA ska stanna i närområdet. Välbärgade länder kan bistå med dräglig levnadsstandard i ”lägren” men dels måste dessa flyktingar själva delta i uppbyggnad och underhåll, inte bara sitta overksamma och serveras. Dels måste man vara klar över att så länge de expanderar befolkningarna, så kommer konflikter och krig om utrymme och resurser aldrig att ta slut.

   Gillad av 7 personer

 5. Lars-Olof Svensson skriver:

  Jag tror att det beteende MO beskriver bottnar i en fullt berättigad insikt att de (som uppvaktade MOs sällslkap) inte platsar i det svenska samhället. De varken kan eller vill bidra. Försvarsmekansimen blir då att intala sig att de står över allt och alla (utom Allah) och svennarna kan man se ned och spotta på.

  Gillad av 1 person

  • Kea skriver:

   Precis exakt så, det finns ingen fredlig samexistens, all seriös analys måste börja från denna utgångspunkt. Sedan kan man landa i separatistiskt inbördeskrig, eller ett utdraget lågintensivt krig mot svenskarna som inte kan samla sig, apartheid, repatriering, eller våldsam repression av gästerna eller möjligen något annat, men analysen måste börja där den slutar för de flesta.

   Gillad av 3 personer

 6. NETTANN skriver:

  En nära anhörig körde bil i tät trafik i Stockholm häromdagen. Annan bil slängde sig plötsligt, utan någon som helst förvarning, över två heldragna spärrlinjer, trängde sig in framför – och blev tvungen att tvärbromsa.

  Trots snabb fot på bromsen av den anhöriga så blev det en gnutta lackgnidning.

  Ut från den andra bilen stiger aggressiv herre och börjar gorma. Han blir aningen tystare när anhörigs sambo kliver ur men bara aningen.

  Annan bilist stannar och kommer fram och undrar var i h-e den andra föraren håller på med genom att kasta sig över två spärrlinjer.

  Den andra föraren blir förevisad bild (till försäkringsbolag och kanske polis) där hans bil tydligt står på tvären över två (jo, faktiskt) spärrlinjer.

  Den andra föraren är fortfarande ytterst aggressiv och anser högljutt att den anhöriga orsakat allt.

  Den anhöriga beskriver detta i telefon och tillägger att hade hon varit ensam (utan muskelkraft) så hade hon inte vågat gå ur bilen.

  Redan i inledningen av hennes berättelse tänkte jag att den aggressive herren heter nog inte Lasse men bet mig i tungan. Man skall inte hålla på och tuta i andra sina egna erfarenheter och slutsatser. Kan betraktas som fördomsfullt och är inte så vackert.

  Fast det där med att någon annan precis alltid äger skulden påminner om bestämda kulturer.

  Hon avslutade sin händelsebeskrivning med att den andra föraren var – invandrare.

  (Muslim? Ingen som frågade.)

  De är överallt. De tar plats. De stökar till det. Och de späder på erfarenheterna.

  Gillad av 5 personer

  • Kronblom skriver:

   Köp större, högre och tyngre bil. Funkar mycket bra i förebyggande syfte. Glöm inte att låsa dörrarna vid varje resa i urbana områden. Min låser dörrarna automatiskt om inte växelväljaren är i P-läge.

   Gilla

 7. Werner von Winkelbaum skriver:

  Utmarkt och avslojande artikel om en verklighet som allt fler vanliga svenskar moter den.

  Men varfor tiger Lofven, Hilding Hagberg, Kristoffersson, etc.? Inser de att det ar for sent att vanda utvecklingen?

  Bodde i Eriksberg under 60-talet. Fredligt, rent, sakert omrade. Hotades aldrig av nagon.
  VAD HAR HANT? VARFOR?

  Werner

  Gillad av 1 person

 8. Göran skriver:

  Trist när en trevlig grillkväll blir förstörd, även om det bara var en leksaks handgranat.
  Tyvärr så tar ju våra myndigheter inte detta hot på allvar utan negligerar det som barns lekar.
  Som tolerant medborgare så infinner sig tanken hur många mer offer behövs det innan beslutsfattarna förstår allvaret och upprättar någon form av fungerande handlingsplan.
  Risken är tyvärr stor att dom utsatta kommer slå tillbaka o form av medborgargarden till slut .
  Och då är vårt land riktigt trasigt,

  Gillad av 2 personer

 9. Leif VE skriver:

  Det är inte särskilt svårt att se att detta är ett symtom på feminseringen av mannen och föraktet mot den påstått farliga ”maskuliniteten” som det officiella med sina genuspiloter och ständigt pågående mediala hamrandet längs dessa linjer. Reaktionen från många unga män blir att de istället dras mot marginalerna/extremerna och tar idoler därifrån. Extremismen växer sig därmed starkare. Det hela liknar tillståndet i alla civilisationers fall där mannens feminisering och kraftlöshet till slut bjuder in ett övertagande från de icke genusskolade horder som samlar sig vid gränserna.

  Gillad av 3 personer

 10. Kea skriver:

  Och de flesta svenskar, i synnerhet Stockholmare och alla de som är goda pk-ister som röstar på 7-klövern, från fina moderater till centerpartister och liberaler, undviker att ens komma i närheten av dessa områden. Det är också bara en grupp som är hotfulla, jag stötte på en större grupp colombianer i Danmark och vår grupp kom i samspråk med dem på spanska, inget är hotfullt, men så plötsligt så kommer en karavan av muslimer rullande in, stämningen förändras, man känner inget samförstånd, de signaler som sänds från denna grupp är endast avvisande och hotfulla. Samexistens är omöjlig, dessa pk-istiska vänsterideal om inte allas lika värde, utan att alla är lika, egentligen, har försatt oss i en rävsax där den enda vägen framåt innehåller våld, antingen mot oss som sker nu och beskrivs ovan (Omars grupp verkar inte ens ringt polis, utan det var inte ”trevligt” mer, föreställ er istället att en svensk slängt en falsk granat in bland grillande muslimer) eller våld för att då tillbaks vårt territorium. Jag börjar bli ointresserad av debatten för det är bara våldet nu som är relevant att diskutera, innan de som kastade granaten fruktar konsekvenserna av sådan handlingar så kommer detta att bli värre. Den enskilda åtgärd som ger minst våld är massiva repatrieringsprogram och storskaliga utvisningar.

  Gillad av 7 personer

 11. Aurora skriver:

  Problemet är att vi tillåter mångkulturen. Man är svensk när det passar och något annat när det passar. Man talar språk som vi inte förstår och anser sig kunna säga vad som helst om majoriteten som inte förstår. Man kan alltså välja lojalitet som det passar bäst. Det kan inte svensken. Dubbla lojaliteter uppmuntras också genom rasifierings,-och identitetspolitiken. Svenne ät toletant men uppfattas som svag och mesig av dessa grupper. Han uppfattas helt enkelt inte som man utan som ’pussies’ (som heller inte försvara sina kvinnor) Det helt oprovocerade nyliga mordet på en norsk 18-årig kille visar det.

  Gillad av 3 personer

 12. Björn skriver:

  Det är märkligt vad snabbt små mörkhyade, ofta storögda och söta barn, växer upp och blir till obehagliga, kaxiga ungtuppar! Som i stora flockar härjar omkring och terroriserar oss andra i det offentliga rummet! Det bråkas, väsnas och skräpas ner, och ingen respekt visas för varken vuxna med civilkurage eller poliser! Värst utsatta är våra egna svenska ungdomar, som ensamma eller i små grupper måste passera dessa ”babianberg” i stadsmiljön, och alla våra försvarslösa pensionärer! På min lilla kommuns hemsida, anges att totalt 36 personer har ”kommunplacerats” i år! Detta måste vara ren lögn, då antalet man ser ”på stan” tyder på minst det tiodubbla! Varje natt smyger det omkring otrevliga mörkhyade gäng runt bland husknutarna, och gör tillvaron obehagligt osäker och skrämmande! Jag önskar att såna som Reinfeldt, Löfven och Annie Lööf m.fl, själva fick känna på den otrygghet de skapat för oss vanliga medborgare, genom sin vansinniga invandringspolitik! Vi vanliga som inte har någon möjlighet att värja oss eller fly! Vårt ENDA hopp står numera till en rejäl valframgång för SD i höst!

  Gillad av 4 personer

   • Björn skriver:

    Lustig ”invändning”! Nu menar inte jag att de ÄR söta, utan att de ofta SER söta UT! Men som du säjer, man VET ju redan i det ”stadiet” vartåt de är på väg…..

    Gilla

 13. Hawwa skriver:

  Tack för förmedlande av dessa trista fakta.
  Halvgalen kan man bli av att höra oss förnedras av islamister, och utlämnad till känslor av vanmakt som man lätt kan förfalla till. Man önskar man hade en aning om i vilken ände man bäst skulle börja hantera situationen, eller alls börja hantera den, för att kunna göra något framsteg. Lamslagenheten riskerar att slå rot.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.