Invandrare som är invandringskritiker

Mohamed Omar

När sverigedemokraternas valarbetare i början av juni attackerades i Gottsunda blev jag inte förvånad. Jag bodde i denna mångkulturella stadsdel utanför Uppsala i hela tretton år. Liksom alla andra mångkulturella stadsdelar i Sverige utmärks Gottsunda av arbetslöshet, bidragsberoende, utanförskap, kriminalitet och islamisering.

Mångkultur har för många svenskar blivit synonymt med många problem. Och det beror inte fördomar, utan på verkligheten. Det är ju så mångkulturen ser ut.

Under alla år som jag bott i Gottsunda har det bara blivit sämre. Trots politikernas prat om integration och trots alla miljoner skattekronor som pumpas in är riktningen tydlig – det går utför. Mer kriminalitet, mer utanförskap, mer islamism. Och etniska svenskar flyr. De som har råd. Men även skötsamma invandrare gör allt för att komma därifrån. De som har möjlighet skjutsar sina barn till skolor långt borta.

Det var när en grupp sverigedemokrater var i Gottsunda för att dela ut flygblad i början av juni som de blev trakasserade och attackerade av ungdomar med ”mångkulturell bakgrund”. Ungdomarna skrek bland annat, ”Jag ska knulla din mamma”. Flygbladsutdelarna var till slut tvungna att gå. Väktarna sa, ”Ni borde gå, vi kan inte skydda er.”

Ett nederlag för demokratin. Och för civiliserat beteende.

Man ska inte använda ordet no go-zon, tycker vissa. För det är en överdrift. Man kan ju faktiskt gå in i dessa zoner utan att bli dödad. Vad kallar man en zon där väktare inte kan garantera ens säkerhet? Och vad kallar man en zon dit polisen inte kan ta sig, utan att utsättas för stenkastning?

Fredagskvällen den 15 juli 2016 dog en människa i en lägenhetsbrand på min gata därför att brandkåren inte kunde ta sig fram. Insatsledaren hade fattat beslut om att brandkåren inte fick åka in utan poliseskort. När brandmännen kom in till lägenheten hittar de en livlös person på golvet. Det var en äldre, rullatorbunden man. Den direkta orsaken syntes vara rökförgiftning. Han hade kunnat räddas om brandbilen inte blivit fördröjd.

Vad ska man kalla ett område dit brandkåren inte kan ta sig utan poliseskort? No go-zon, kanske?

Men det finns en annan sida av Gottsunda. En sida som inte syns och hörs lika mycket. De skötsamma och hederliga i Gottsunda. De som man kan se stå i fönstren och titta på bilbränderna. Med sorgsna eller skrämda blickar. De som är oroliga för att Sverige börjar likna de dysfunktionella länder de än gång lämnade.

Polisen kommer och går, men gängen består. Det är dem du möter varje dag när du lämnar hemmet på morgonen och på när du kommer hem på kvällen. De står där ute på gatan. Dag och natt. Du vill inte att de ska uppmärksamma dig. Du vill framför allt inte vara deras fiende. För vart ska du då söka asyl? Den humanitära, svenska regeringen kommer inte att ställa upp för dig.

Vi har de som vill återskapa Somalia och Afghanistan i Sverige, men så har vi de kloka som vill att Sverige ska fortsätta vara Sverige. Jag har pratat med sådana också under mina år i Gottsunda. De har invandrarbakgrund, de har utländskt klingande namn, och de tänker rösta på Jimmie Åkesson i september.

En mamma sa till mig: ”Jag tänker leva här. Mina barn ska leva här. Det som är viktigt för mig är Sverige, att landet ska vara tryggt och fungera. Jag har lämnat mitt hemland bakom mig.”

Det är rätt inställning.

Att öppna sitt hjärta för Sverige. Att våga känna: det här är mitt land. Inte bara när det ger en fördelar, utan även när det kommer till att ställa upp och bidra.

En vanlig inställning jag hör i Gottsunda är att det räcker nu. Nu måste vi ta hand om de som är här. Vi kan inte ta in fler, så länge de som är här inte har blivit en del av samhället. Sunt förnuft, helt enkelt.

Jag känner en armenisk familj som bor granne med källarmoskén i Gottsunda. De berättade för mig att de är oroliga över islamiseringen. Deras dotter hade fått sitt halsband med kors bortryckt. Och alla barnen blir kallade grisar i skolan för att de äter fläsk. Så var det inte för tio år sedan, hur kommer det bli om ytterligare tio år? undrar de.

En syriansk kille (de är kristna), sa att han gärna skulle vilja att hans kusiner kunde komma till Sverige. De är duktiga och smarta, sa han, och de kommer att bidra. Han vill att de ska få den chansen. Men, sa han, han vill ändå ha ”stängda gränser”, för det är egoistiskt att tänka på sin släkt före Sverige.

Öppna gränser är inte bra för Sverige, även om det skulle vara bra för honom. Och det skulle inte ens vara bra för honom på lång sikt. Visst, några av hans kusiner skulle komma hit och få det bättre, men det skulle komma desto fler islamister, som skulle skapa problem.

Faktum är att fler med utländsk bakgrund sympatiserar med Sverigedemokraterna än med Miljöpartiet. En ansvarslös invandringspolitik går inte hem hos kloka invandrare. Särskilt inte de som förstår vad islamisering betyder. Det som behövs för att få ordning på områden som Gottsunda är stopp på asylinvandringen. Som ett första steg.

Man kan inte bara släppa in alla som säger ”asyl” för att sedan börja utreda vilka som ska stanna och inte. Särskilt inte som man inte klarar av att skicka hem dem som får avslag. Tänk om man gjorde så på krogen? Släppte in alla, och sen när de väl var inne började man kolla leg på dem. Det hade inte blivit lätt att få ut dem som inte hade leg, var för unga eller för fulla.

Men ett asylstopp räcker inte. Man behöver också lägga ner mångkulturalismen. I stället ska vi ha en assimilationspolitik som främjar svensk kultur.

48 reaktioner på ”Invandrare som är invandringskritiker

   • Jan Bengtsson skriver:

    En dröm vore att få se Eddie som Kulturminister,
    givetvis i en av Jimmie SD-ledd Moderatstödd Regering!

    Kryddad av oberoende Ministrar,
    typ Johan Westerholm/ledarsidorna.se!

    Även Patrik skulle hålla under en mandatperiod!

    Gillad av 2 personer

  • vfbom skriver:

   De ska ut. Lugnt, säkert, effektivt och osentimentalt. Dem har inget hos oss att göra. Vi vill ha et mildt, tolerant land med plats för alla och ändå släpper vi in enorma mängder från några av världens mest primitiva, brutala, hatiska områden. Allt det vi inte villl vara eller ha. Hur fan skulle det gå bra???? De ska ut och inget annat.

   Gillad av 1 person

 1. Petrus skriver:

  Det ideal Omar verkar vilja sträva mot verkar vara något typ Singapore. Där funkar smältdegel-samhället och man har en relativt gemensam kultur.

  Att göra om motsvarande grej i Sverige är antagligen något snäpp svårare av olika orsaker.

  För det första är det inte fråga om att smacka ihop folk från Europa, plus kanske några från Kaukasus, vilket kanske skulle motsvara det man håller på med i Singapore.

  För det andra har man i Singapore i rätt hög grad plockat in elitmänniskor som kanske har mindre problem att inlemmas i en internationell, västerländsk kultur än många andra. Det blir litet som en akademisk institution med gästforskare från hela världen samt utlandsstudenter som rotat sig och gjort akademisk karriär.

  För det tredje är Singapore i mindre grad påverkat av en grupp som i väst alltid utgör en grupp i andra grupper och alltid tenderar att ta kontroll över medier och en del andra företag i värdlandet.

  Jag tror att det vettigaste är att de människor som vill pröva bygga ett Singapore i Sverige får göra det. De bör få en del av Sverige. De som vill fortsätta som nu bör också få en del. Sedan har vi de som är skeptiska till om ett svenskt Singapore kommer att bli så bra för svennar eftersom de som styr i Sverige och övriga västvärlden sannolikt efter att tag kommer att ta över även det svenska Singapore. De bör också få egna avdelningar. En för personer med litet finskt påbrå som jag själv och så en för övriga (som kom att löpa speciellt hög risk att attackeras militärt).

  Gilla

  • min Kalle Anka på en strand skriver:

   I Singapore fungerar det för att de agerar precis motsatt Sverige, hårdhet istället för mjukhet, det symboliseras av förbudet mot att spotta, utan detta så hade kineserna spottat hej vilt. I Singapore så tolererar man varandra pga ett statligt våldsmonopol, men när jag misstog en muslim för en hindu så blev han väldigt arg. Det är samlevnad under batongen.

   Gillad av 5 personer

  • Klas Göran skriver:

   ”En grupp som i väst alltid utgör en grupp i andra grupper och alltid tenderar att ta kontroll över medier och en del andra företag i värdlandet”: Du menar förstås sotarna! Eller cyklister och vegetarianer? Eller dvärgar: ”beware of the dwarfs – they are taking over the world” (Tjejen som visste för mycket, 1978). Så måste det naturligtvis förhålla sig: Singapore är framgångsrikt p g a att det finns så få småväxta, cykelåkande, sotande vegetarianer!

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   Eddie Omar säger att man ska lägga ner multikukturalismen. Den är en dålig idé. Vad får du din Singaporejämförelse ifrån?

   Gilla

 2. Christer L skriver:

  Sossarna måste fatta mod och börja se sitt misslyckande. Stå för vad ni har gjort, ta smällen och hjälp andra att ställa saker tillrätta, andra som kanske är mindre ”humana” i sin ”värdegrund”, men som har mer realism och någon reell värdighet.

  Gillad av 5 personer

 3. Jonas Bohman skriver:

  Tack för bra text. Har pratat med många äldre invandrare från Polen, Tjeckoslovakien, Ungern, tyskar från Ost-/Västpreussen, jugoslaver osv. och dom är så förbannande och trötta på denna negativa utveckling som vi alla ser i detta land. Dom flesta säger, det räcker nu! När dom kom hit på 60-/70-talen så fick dom ingenting, utan fick låna till det nödvändigaste, och sedan jobba sig uppåt. Svenska lärde man sig på arbetsplatsen och på kvällar. Gissa vilket parti dom kommer rösta på 9 september…..?

  Gillad av 14 personer

 4. Petrus skriver:

  Skall bli intressant att se hur många röster SD kommer att få i invandrartäta områden. I valet 2014 verkade man få i princip noll röster i invandrartäta områden. Skall bli intressant att se om det blir någon förändring 2018.

  Själv gissar jag att tillskottet av invandrare till SD:s väljarsiffror kommer att bli så pass marginella att detta tillskott inte kommer att spela någon större roll. Mitt intryck är också att 7-klöverpolitikerna och systemmedia gör en liknande analys av situationen. Genom att i tillräcklig grad förändra väljardemografin knäcker man till slut SD och andra eventuella invandringskritiska alternativ.

  Om man nu vill plocka invandrarröster tycker jag också att det är litet ologiskt att hålla sig med den rätt utpräglade anti-islamiska agitation som SD gör, speciellt när vi talar om personer som Jomshof. Även sekulära muslimer, som har islam mer som en slags kulturell identitet, kan ta illa upp. Kanske speciellt om vi kombinerar detta med uttalad pro-sionism à la Jomshof och Julia Kronlid. Jag ser väl snarare risken för att invandrarna om 20 år säger ”nu är det payback-time” än att de säger ”dags att rösta på SD”.

  Jag tror att det vettigaste för en svenne är att jobba i enlighet med två spår. Det ena spåret bör vara att få så många invandrarröster som möjligt genom att inte provocera dem i onödan. Det andra spåret bör vara att försöka få till en uppdelning av landet i flera delar (kanske 4 st) à la FN:s delningsplan fört Palestina 1947 samt senare delningsplaner.

  Gillad av 2 personer

  • Kjell Rehnström skriver:

   Ett sekulärt samhälle är bra både för ateister och religiösa. I ett sekulärt samhälle blir tron mer äkta, eftersom den inte innehåller något moment av strävan efter världslig makt utan endas av tron på Gud. Religion i maktställning har nära nog alltid bidragit till ett samhälles tillbakagång. Märk att så vitt jag vet den ende nobelpristagaren i naturveternskap från ett arabiskt land näppeligen hade fått sina kunskaper vid Azar-universitetet i Kairo!

   Gilla

   • Petrus skriver:

    Svar till Kjell Rehnström:

    Vad har ditt svar med mitt inlägg att göra?!

    Jag pratar om möjligheten för SD att få röster från invandrare och att en anti-islam-retorik kan skrämma även sekulära personer med muslimsk bakgrund. Till detta skall vi lägga att många använder ordet ”muslim” som kodord för ”svartskalle”. Och det vet invandrarna om.

    Gillad av 1 person

 5. Östrahult skriver:

  Nigeria är väl ett jättebra exempel på hur samhällen påverkas av religionen. Norra delarna, som är muslimskt, lever under fruktansvärda omständigheter medan de södra delarna där man är kristna lever under betydligt bättre omständigheter.

  Orsaken till skillnaden enligt statstelevisionen är att den norra delen har en konflikt med Boko Haram och därför ska vi TV-soffan känna skam och skänka pengar till läkare utan gränser.

  Gillad av 1 person

 6. Eva Danielsson skriver:

  En nation är ett geografiskt territorium med en gräns runt. Ofta finns en historisk och kulturell och språklig gemenskap som grund för nationen. Det underlättar för folket att acceptera att utvalda makthavare, folkvalda i en demokrati, lagstiftar, beskattar o handhar det löpande arbetet med att sköta allt kollektivt inom nationen.
  Det här luckras upp av EU, till viss del av FN och genom nuvarande politikers globalistagenda. Mångkulturlagen som tillkom under sjuttiotalets flumperiod med romantiserandet av allt internationellt, lägger också grund för raserandet av nationen och motverkar integration förstås. Lagens syfte är att förhindra integration.

  Politikerväldet har importerat stora mängder människor, mest ekonomiska migranter, de senaste femton åren. För många för fort. Och från klankulturer med helt annan syn på bl a äganderätt och demokrati. I klankultur gäller att starkast vinner och bestämmer och att man äger det man lägger beslag på liksom den plats man står på. Dessutom tillkommer islam som reglerar både tankar och det sociala livet och som predikar att muslimer är överlägsna alla andra folk och kulturer och religioner.

  Motsättningar, olösliga kulturkrockar och krig om makten i nogozoner. Som svenskar med invandrarbakgrund får lida av direkt genom att de ofta bor i de här områdena. Medan vi pursvenskar bor någon annanstans eller har möjlighet att flytta till lugnare områden.

  Trots det är vi många som är väldigt oroade och arga på den oansvariga politiken, som inte bryr sig om att ens försöka få till lag och ordning längre. Vi oroar oss för en nation i förfall och en otrygg framtid för våra barn och barnbarn.

  Gillad av 3 personer

 7. slaszlos skriver:

  Landsförräderi och flyktingsspionage vilket är grunden på statens människohandeln och blandning av politiska flyktingar enligt Genève Konventionens bedömningar äret 1951 , med lyxsökare , kriminella , agents och spionnätverkets enorma skaror av angivare i främmande makters tjänster att härska , påverka och störta . I den härvan staten har förlorat sitt viktigaste uppdrag att skydda landets och medborgarnas säkerhet mot inre och yttre fiender…

  Vägen till helvetet är kantad av goda avsikter när öppnas Pandoras ask sprids ondskan i samhället resultatet av att Konungariket är ett rasistiskt , antisemit och terrorland orsakat av sig själv vilket drabbar alla utan undantag .

  Gillad av 3 personer

 8. Lars-Olof Svensson skriver:

  Ingen kan ju tycka att detta är bra och ingen har väl velat ha det så här. Ändå är det så det blev. Alltså, Sverige öppnade sin gränser (för det gjorde Sverige) och de som kommer hit får fri skola, bostad&bostadsbidrag, fri sjukvård och etableringsstöd och senare försörjningsstöd om de inte får jobb som de klarar sig på. På samma eller bättre villkor än infödingar. Så varför blev det så här fel?

  Gillad av 1 person

  • Underdog skriver:

   Det finns väl två tänkbara svar på det. De visste inte vad de gjorde=okunskap och vägran att ta in information. Eller de visste vad de gjorde=de vill ha det så här. Personligen tror jag att det är en olycklig kombination av de båda. En del är för dumma för att fatta och en del hatar den svenska nationen.

   Gillad av 6 personer

 9. Jonas Bohman skriver:

  Är själv uppvuxen i Arabyområdet i Växjö på 70-/80-talen. Då inga problem, idag bilbränder, kravaller, social oro, kriminalitet och islamisering. Märkte att i slutet på 90-talet började svenskar flytta ut i större antal. Kvar blev resurssvaga svenskar, socialfall och psykiskt sjuka (grovt uttryckt), och in flyttade ”mångkultur”. Ja, vad har man fått idag? Vi var många som så ifrån då och slog larm, men ingen brydde sig. Verkar som politikerna vill ha det så här. Vem skall förväntas bo i dessa områden i framtiden? Kanske bygga murar med vakttorn kring dessa områden? Har flyttat ifrån detta område sedan länge…..

  Gillad av 5 personer

 10. Jari Norvanto skriver:

  ‘Man kan inte bara släppa in alla som säger ”asyl” för att sedan börja utreda vilka som ska stanna och inte. Särskilt inte som man inte klarar av att skicka hem dem som får avslag. Tänk om man gjorde så på krogen? Släppte in alla, och sen när de väl var inne började man kolla leg på dem. Det hade inte blivit lätt att få ut dem som inte hade leg, var för unga eller för fulla.’

  Det skulle vara mycket enklare att kasta ut krogbesökarna än de *host host* papperslösa. Ty krogbesökarna skulle inte ha rättighetsjurister, organisations- och myndighetsaktivister, politiker och unison uppslutning i mainstreammedierna till stöd.

  Gillad av 2 personer

 11. Folke Lidén skriver:

  Stopp för asylinvandring och anhöriginvandring är ett måste. Tyvärr är det så att vi inte kan ta emot fler människor om de inte är experter i något avseende och har ett av företag garanterat jobb. Det räcker inte längre att människor kan komma hit utan arbete och adekvat utbildning, även om de är skötsamma och kristna och vill anpassa sig till svenska seder och bruk.

  Att genomföra återvandring av 100 000 tals människor är knappast möjligt.
  Det måste ske genom att förmåner och bidrag försämras i väsentlig grad.
  När vi gör det kommer sannolikt ett inbördeskrigsliknande tillstånd att inträffa i Sverige.

  De stridande parterna blir då:
  A Svenskar/Invandrare som vill stoppa massinvandringen och det multikulturella samhällets utbredning.
  mot
  B Svenskar/Invandrare vars mål är massinvandring och avskaffande av nationella gränser.

  Själ står jag på A-sidan. Sannolikt den förlorande sidan! Det har helt enkelt gått för långt.
  B sidan har genomsyrat politiken, journalistiken, facken, organisationerna och förvaltningen ända ner till de lägsta tjänstemännen.

  Gillad av 3 personer

 12. Lena M skriver:

  Skötsamma invandrare gillar inte att Sverige släpper in för många invandrare. Dom vill inte heller att deras barn ska gå i skolor där Svenskar inte vill ha sina barn. Klokt av dom. Då blir dom tvungna att rösta på SD eftersom allt annat blir katastrof för alla.

  Gillad av 2 personer

 13. En tysk betraktelse skriver:

  På väg i bil genom Tyskland stannade jag en natt i en liten by i Pfalz. På kvällen satte jag mig vid torget för att äta en bit. Vid borden runt mig satt europeer, de flesta tyskar förstås, i grupper av män och kvinnor som var somrigt lättklädda och pratade glatt och uppsluppet. Skratten ekade mellan korsvirkeshusen.

  Väl framme i min italienska by gick jag med grannarna på restaurang. Igen blandades män och kvinnor i luftiga kläder vid borden. Igen talades och skrattades, något mer livligt förstås och med mer beröring, men ändå med mycket gemensamt. Skratten ekade ut över Genuabukten.

  Hemma i Göteborg går jag ofta genom Nordstaden. Gatubilden domineras numera av unga män från muslimska länder, bistra i uppsyn, och kvinnor i olika grad av beslöjning. Jag kan inte ens börja föreställa mig hur dessa figurer skulle kunna fås att passa in i något av de middagssällskap som beskrevs ovan. Dessutom vill de inte. Men jag vet vilken kultur som är att föredra. Att det skall vara så svårt att begripa för vissa politiska ledare i Sverige och Europa förstår jag inte. Islam är en glädjelös och människofientlig ideologi som är helt inkompatibel med öppna västerländska samhällen.

  Med vänlig hälsning
  Underdog

  Gillad av 12 personer

  • lookslikeanangel skriver:

   Just så!
   När jag varit i Asien eller USA brukar jag fundera på hur
   vi ska konkurrera i Sverige/Europa.

   Jag har tyckt att vårt öppna samhälle, kreativitet, modernitet
   har varit en “match made in heaven”!

   Men nu;
   Jag märker att jag börjar undvika min “sommarstad”;
   dystert (dystopiskt), sunkigt. Nu börjar enklaviseringen!

   Gillad av 1 person

 14. Syrier skriver:

  Inrikes: Våldtog flera gånger efter mötet med Löfven – slipper utvisning

  Vad är det med Löfven och våldtäktsmän, är någon invandrare han möter inte dömd för våldtäkt? Han var visst syrier.

  Gillad av 1 person

 15. O.T. skriver:

  Det måste vara världsunikt att asylsökande pressar svenska myndigheter och domstolar att ge dem uppehållstillstånd genom hungerstrejk och när det inte lyckas vänder de sig till företrädare för det land de flytt ifrån för att dessa hemlandsrepresentanter ska ta upp deras asylkrav med den svenska riksdagen! Det är ju rent absurt, rent farsartat!

  Nu måste man väl ändå, bland de (o)ansvariga på asylområdet i Sverige, börja inse att något är allvarligt skevt här. Inte ens svenska medier, Migrationsverket, Polisen, riksdagen och den svenska regeringen kan låtsas som det regnar! Det måste det finnas en gräns också i Sverige för vad man kan acceptera.
  http://meritwager.nu/allmant/val-2018-13-maj-2013-varldsunikt-att-asylsokande-pressar-myndigheter-och-domstolar-att-ge-dem-uppehallstillstand-genom-hungerstrejk-och-nar-det-inte-lyckas-vander-de-sig-till-foretradare-for-det-l/

  Gillad av 7 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Finns ENBART ETT sätt att få ankommande,
   att respektera våra grundläggande värderingar,
   VÄRDEGRUND kallad!

   Om man inte gör det, skicka i retur,
   oavsett vilka konsekvenser det kan få för den enskilde!

   Det kan väl ALDRIG anses vara vårt problem…

   Några statuerade exempel, sen upphör företeelsen snabbt!

   För var straff även ”androm till varnagel”…

   Gilla

 16. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Det vi först måste ha är ett knippe nya regler för våra lagstiftare, d.v.s. en konstitution.
  Denna nya författning måste övervakas av höga jurister som politikerna inte kan komma åt med förläningar eller karriärbromsar.
  Alla former av statligt presstöd liksom regimstyrda etermedier måste gå i graven.
  Inga möjligheter för politiska partier att subventioneras via skattsedeln.
  En början.
  Direktbeslutande folkomröstningar i alla viktiga frågor.

  Gillad av 4 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Stopp för MENA, lätt att instämma!

   AfS nja, visst har man vissa gångbara idéer!

   Men lär inte gå att realisera!

   Om inte SD får minst 40 %…

   Gillad av 1 person

   • Göran skriver:

    Kan bara hålla med. Afs är enda partiet som har återvandring som viktigaste punkt. SD nämner det kanske en gång i halvåret och verkar numera bara vara intresserade av att få bli kompisar med de andra partierna.
    Se på Jeff Ahl i riksdagen när han inte hålls i strama tyglar av SD. Tänk då ett helt gäng med folk från Afs som ligger på. Då kanske riksdagen kan leva upp och bli något som är roligt att se/lyssna på.

    Gillad av 1 person

 17. dallaboo skriver:

  Finns mycket lösningar på kaos folk upplever men få vill axla ansvaret.

  Stryp pengarna till moskéer och religiösa förbund och man har löst halva problemet. Att man inte har uppfattat att liknande föreningar bara bidrar till att öka segregation och mer radikala typer av troende är helt sinnessjukt. Samtidigt som man aktivt finansierar extremisterna med statliga/kommun pengar.
  Gör som Österrike, utvisa varenda imam som predikar om islamisering, otrogna etc.

  Gillad av 2 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Behöver vi ens några Imamer?
   Eller tom Moskéer?
   Dessa ”djävulens” påfund…

   Låt Musse tro i hemmets lugna vrå!

   Det blir lugnast så!

   Gillad av 1 person

 18. S Eriksson skriver:

  Det är nog inte så klokt att ta med eventuella konflikter och dåligheter från ett land man har flytt ifrån.

  Gilla

 19. Jaxel skriver:

  Kunde man inte tipsa statstelevisionen om att det inte bara är NMR som saboterar det demokratiska samtalet.

  Varför inte göra ett reportage om Sverigedemokrater, vilka inte kan ”skyddas” när de utövar sina demokratiska rättigheter i Gottsunda. Förmodligen var dessa Sverigedemokrater mer hotade än dem som utsattes för trakasserier från NMR exempelvis i Almedalen.

  Gilla

 20. Emil skriver:

  De sista raderna ”ett asylstopp räcker inte”….nej, det gör det inte på långa vägar. Vi måste skicka hem väldigt många människor. Tyvärr. De som inte kan och vill anpassa sig, de som du skriver om att de vill göra Sverige till ett nytt Somalia eller Afghanistan. Dessa länder finns redan. Varsågoda och åk tillbaka om ni trivs bättre med de normer och värderingar som är gängse i dessa länder. Frågan är, varför har SD och Jimmie ”svängt” i denna viktiga punkt? Varför? Jo, de vill helst av allt bara ha makt och få sitta med i en regering. Eller hur ska man tolka det? Makten har blivit viktigare än vettig politik…visst en röst på SD är långt bättre än en röst på Centern eller MP eller V,S,M och så vidare. Men varför rösta på det näst bästa? https://asiktsministernsedikter.wordpress.com/2018/07/16/bra-med-besked/

  Gilla

 21. MartinA skriver:

  Att vara invandringskritiker var meningsfullt på åttiotalet. Idag? Not so much. Gränsen har fallit. Och vi svenskar har en enda uppgift. Att förbereda oss för klansamhället. Allt vad vi kan. Vi ligger tusen år efter våra nya landsmän. Vad gör man när man ligger sist?

  Gillad av 2 personer

 22. olle reimers skriver:

  Min känsla av Eddies mycket – jag skulle vilja säga finstämda – inlägg var sorg.

  Det hade inte behövt bli så här.

  Jag bodde själv några stenkast från Gottsunda när området påbörjades på 70-talet och har passerat genom det åtskilliga gånger. Det har alltid varit präglat av en viss problematik men på den tiden kunde man ändå känna sig relativt säker; åtminstone dagtid.

  Situationen i Gottsunda visar för mig den inre framtida bilden av Sverige.

  De hårda blickarna. Glädjelösheten. Det allestädes htande våldet. Huukande människor som passerar snabbt.

  Det är anledningen till att jag känner en sådan gränslös iiska mot de politiker som med vett och vilje har skapat en sådan situation.

  De hårda blickarna får mig att associera till de oförsonliga vänsterradikala krafterna som fick rejält fotfäste i Sverige efter -68. Här skulle alla avvikare avrättas och skjutas.

  Nu är det samma krafter som skapat den situation vi befinner oss i. Det är hat och hämndkänslor som dikterar. Nu får de sin revansch på oss eländiga borgarbrackor!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.