Efter integrationspolitiken

Patrik Engellau

Nyligen träffade jag en lärare som just sagt upp sig från en skola en bit norr om Stockholm. ”Det gick inte att jobba där”, sa han. ”Åttio procent av eleverna var invandrare. I min klass på tjugotvå barn slutade sex elever för att gå till andra skolor.” Jag frågade vilka barn det var som sagt upp sig. ”Gissa”, sa han med ett snett leende. ”Svenska barn med hyggligt utbildade föräldrar, förstås.”

Jag har hört flera likartade historier. Ofta handlar det om folk som flyttar till ”svenska” stadsdelar till exempel för att de bor i ett område där det hänger invandrarkillar på tunnelbanestationen så att de inte törs ta tunnelbanan hem på kvällarna. Dessa historier är nog sanna. Men representerar de ett nytt normalt eller är de undantag och överdrifter? Det går inte att veta eftersom politiker, media och staten i allmänhet, alltså de krafter som sätter agendan i det offentliga samtalet, inte vill fördjupa sig i folks levnadsförhållanden. Vi lever i ett land där man måste gissa hur det ligger till eftersom man troligen inte kan lita på överheten. Eller rättare sagt: man vet inte när och om man kan lita på överheten.

Då får man tänka själv på basis av de skärvor av kunskap som man hittar här och där. Till exempel läste jag följande märkliga två meningar i Expressen:

En lärare hade plötsligt upptäckt att en ny, okänd elev gick i en av högstadieklasserna. Han hade följt med på flera lektioner utan att någon visste vem han var.

Det är alltså möjligt att en okänd person ansluter sig till en högstadieklass utan att någon reagerar. Lärarna märket inget. ”Klasskamraterna hade redan accepterat honom som en i gänget”, står det sedan. Det känns på mig som total upplösning av ordning och reda. Sedan visar det sig att killen är rånare, bedragare, kidnappare plus en del annat. Men det svenska samhället, en gång ett under av ordning och personkontroll, står handfallet och kliar sig i huvudet. Man vet inte en gång vilka personer som går i en viss klass. Skolan blir som en biograf. Det kommer olika personer till olika föreställningar och han som river biljetterna, alltså läraren, är lika vänlig mot alla.

Sådant får mig att tro att de lösryckta historierna nog kan vara sanna och att situationen gradvis förvärras eftersom myndigheterna inte kan hantera den.
Det finns en allmän föreställning i den svenska samhällsdebatten som jag tror gäller för alla politiska partier och det är att de förespråkar ”integration” eller kanske till och med ”assimilation” av migranter. (Assimilation är som integration fast med ännu större inslag av anpassning.) Motsatsen till integration är segregation. Om man nämner detta s-ord ryser alla rättänkande människor av fasa eftersom segregation är ett system av åtskillnad mellan människor som exempelvis i Sydafrika innan ANC tog över år 1994 och den lagstadgade segregationen – i varje fall i teorin – ersattas av ett mer demokratiskt system.

I vårt land går vi åt andra hållet verkar det. När välartade elever flyttas från stökskolor till ordentliga skolor i välartade medelklassområden så ökar graden av segregation. Om jag tolkar situationen korrekt är denna utveckling oundviklig så länge myndigheterna inte kan göra något åt stöket i vissa områden och vissa skolor. Politikerna kan säga vad de vill, men medborgarna väljer att bete sig så att segregationen ökar. Eller för att uttrycka det mer brutalt: människorna vill segregera sig. Med tanke på alternativen så tycker de att segregation är bra.

Man behöver inte fundera så särskilt mycket längre för att inse att även den svenska politiken arbetar för segregering. Mångkulturlagarnas syfte är ju att ge migranter möjlighet att slippa integrera sig. Med öppna ögon och väl vetandes vad den gör finansierar svenska staten etniska organisationer som inte har något annat syfte än att stärka vissa etniska gruppers kultur och relationer med det gamla hemlandet. Jag kan inte förstå annat än att detta måste bidra till segregation. Svensk politik syftar alltså till segregation.

Å andra sidan syftar svensk politik, eller åtminstone påstår den det, till motsatsen, nämligen integration. Fast eftersom staten inte lyckas upprätthålla ordningen på ett tillräckligt trovärdigt sätt bedrivs i verkligheten ingen integrationspolitik.

Så därför har jag kommit fram till att staten inte vet vad den gör. Den kanske tror att den verkar för integration medan den i praktiken – genom åtgärder och genom avsaknad av åtgärder – verkar för segregation. Dessutom finns en stark drift bland medborgarna att skydda sig mot stöket genom att dra sig undan och segregera sig.

Om staten verkligen ville ha integration i stället för segregation skulle den upphäva mångkulturspolitiken och ta i med hårdhandskarna mot stöket. Kanske finns det ännu tid att rädda situationen, men med tanke på det kaos och därmed den fortsatta handlingsförlamning som troligen uppstår efter valet så ser det inte ljust ut.

92 reaktioner på ”Efter integrationspolitiken

 1. Jan Bengtsson skriver:

  Även Ulf K ordinerar (M)er av samma misslyckade politik,
  fler Miljarder ösas ner i det bottenlösa svarta hålet,
  som dessutom loär bli större när taxiresorna över Medelhavet ökar.

  Sverige lär vara slutmålet för ett oräkneligt antal…

  Gillad av 12 personer

  • Linden skriver:

   Kristersson ville/vågade inte ta debatt med Åkesson i riksdagens slutomgång inför sommaren.

   Troligen taktik, Åkesson har vind i seglen och är en verbal mästare,
   Kanske bättre då att plagiera SDs politik light och i praktiken lite på låtsas, och hoppas på att folkflertalet tycker att det låter väl bra.

   Varje gång Jimmie Åkesson får tillfälle att debattera invandringspolitik ökar deras väljareandel.
   Kristersson har fattat det.

   Gillad av 11 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Varken Uffe o Stefan vill bli avklädda i en debatt med Jimmie!
    Där man då står med rumpan bar, utan skylande argument!

    De 7-ka vill värna ASYLRÄTTEN, säger man…

    Ingen har väl egentligen laglig rätt att söka asyl i Sverige,
    FN-konventionen säger inget om rätt till ”asylshopping”…

    Första säkra land kan väl sällan/aldrig vara Sverige?

    Därför lär SVT skicka fram småpartierna i en pseudodebatt…

    Gällande andra politikområden…
    Även om flyktinginvandringen påverkar varenda politikområde…

    Skola vården bostadsbristen rättsväsende/polisbrist socialförvaltning
    Nog lättare att försöka hitta ett område, som INTE berörs…

    Men detta innebär INTE att man är/måste vara emot all invandring,
    kunskapsrelaterad, kulturellt kompatibel, under ordnade former!!!

    Den som vi verkligen BEHÖVER!

    Gillad av 2 personer

  • Björn G skriver:

   I detta land får inte människan bestämma själv. Huvudregeln är att det kan hon inte.
   Hon måste få hjälp av de kunniga politikerna.
   Av vem dessa i sin tur får hjälp av har aldrig framgått.

   Gillad av 4 personer

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Hur jag än vrider och vänder på situationen så är segregation i ett multikulturellt samhälle med ett fritt skolval oundvikligt. Alternativet är att förstatliga skolan och tvinga föräldrarna att sätta barnen i de skolor som myndigheterna bestämmer.
  Detta är politiskt omöjligt därför att föräldrarna kommer att vägra.

  Allt är ett resultat av en postmodernistisk och feministisk politik som helt saknar substans och ordning. Vad vi bevittnar är jag rädd är inget annat än det politiska sönderfallet som kommer att sprida sig från område till område. Emellertid, om man ser det filosofiskt det är ju inte första gånget ett samhälle faller samman och de som kan bör ju se om skatt hus.

  Gillad av 11 personer

  • Björn G skriver:

   Det finns de som fortfarande inte förstår varför det i sju riksdagspartier ryms en så stark ovilja att arbeta för det Svenska folket.

   Det beror på att dessa partier inte vill det svenska folkets VÄL.

   Trots att Sverigedemokraterna är ett av landets större partier, vill de inte samarbeta utan bara smutskasta.

   Gillad av 9 personer

   • Asta skriver:

    Den 26-årige Benjamin Tagoe, ursprungligen från Ghana, var en känd och omhuldad danslärare som bland annat medverkat i Melodifestivalen.

    Fredagen den 15 juni dömdes han av Solna tingsrätt till fyra års fängelse för flera våldtäkter mot unga flickor. Hans yngsta offer var bara 12 år gammal.
    https://www.nyatider.nu/kand-danslarare-fran-ghana-valdtog-barn/

    Trots de grova gärningarna är förövaren ute på våra gator inom tre åro ch åklagaren yrkade inte på utvisning i vanlig ordning.

    Vad är det för domstolar vi har som inte utvisar en man som skändat barn vid upprepade tillfällen?
    Det måste till en ändring!

    Gillad av 7 personer

   • olle reimers skriver:

    Asta, det finns ingenstans att skicka honom, inget man kan skicka med och ingen som orkar genomföra processen.

    Det var på samma grunder som de 9 000 afghanska männen får stanna. En division vädlrillade soldater blir man inte av med så lätt!

    Gilla

  • Mikael Steinwall skriver:

   Det är många som ser om sitt hus, det vill säga att vårdnadshavare flyttar sina barn till ”lugna” skolor. Men i vissa städer är det fullt i de ”lugna” skolorna. Det fria skolvalet tenderar till att i praktiken förlora sin funktion.
   Och som konsekvens växer vårdnadshavarnas frustration.

   Gillad av 1 person

 3. Lilla fröken PK skriver:

  Muslimska böneutrop i Växjö är ett exempel på oförmågan från politiken att inse vart den förda mångkultursdoktrinen oundvikligen leder, nämligen till segregation och etniska enklaver/ghetton. Den lokala politiken skyggade för att ta ställning till problematiken, och lät i stället polisen (sic) avgöra om böneutropets frekvens och decibeltal var acceptabelt. Ingen tog ställning till utropets intoleranta innehåll eller hörde grannarnas åsikt. Ett bra exenpel på de små stegens tyranni och de styrandes handfallenhet, som fö delas av biskopen i Växjö. Han går i sin naivitet ett steg längre: Han välkomnar företeelsen!

  Gillad av 23 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   När man saknar ryggrad, överlåts beslut/ansvar till lägre nivå,
   som inte heller vågar utmana gällande ”ordning”…

   Om man kan undgå att se,
   den tilltagande Islamiseringen av Sverige,
   är man minst sagt bra naiv…

   När det dessutom är det ett för Sveriges framtid avgörande valår,
   där Partiet behöver varenda röst från den köpta ”boskapen”,
   då vågar man heller inte ifrågasätta…

   Gillad av 3 personer

  • Björn G skriver:

   Sverigedemokraterna har vuxit i misstroendet mot 7-klöverns politik, som skapat ett degenererat Sverige.
   Sverigedemokraterna har i synnerhet vuxit i spåren av en socialdemokrati som under alldeles för många år struntat i urbefolkningens väl och ve, en socialdemokrati som hellre pratar om butler i tunnelbanan än om potthålen efter vägarna, hellre om digital vård snarare än allmänläkarbristen, hellre om Sveriges fantastiska ekonomiska utveckling, istället för kriminaliteten i bruksorter och förorter och de växande antalet rån, dödsskjutningar och bilbränder.

   Gillad av 8 personer

 4. Bo Svensson skriver:

  Situationens räddande förutsätter ett maktskifte, – även i media.

  Slopat presstöd och utfasning av papperstidningar som alltför resurskrävande nu när det finns alternativ.

  De migrationsrelaterade ekonomiska styrmedlen skall styra det kriminella och parasiterande klientelet tillbaka söderut, så att det blir plats istället för folk som uppfattas som en tillgång för dem som hör hemma här.

  För att kunna trappa ner bidragsflödet mot noll, krävs internering av det brottsbenägna riskklientelet och den ordnade metoden för detta heter krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet utanför bevakade kvarter och konsekvenser på rätt nivå på att avvika och på att underlätta för illegala.

  Med direkt makt för skattebetalaren över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål, kan man då underlätta för dem man känner gemenskap med via ett generellt belopp som hjälp med brottsförsäkringskostnaden. – För garanten blir ju i regel ett försäkringsbolag.

  Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   De godtyckligt utpytsade medborgarskap som beviljats av landsförrädarna skall omprövas, alternativt får alla ansöka på nytt om folktillhörighet till valfri gemenskap som godkänner ens medlemskap. – Den multietniska ordningen har ju sin egen logik och en etnisk grupp kan inte belastas med att förse alla de andra med deras ”mänskliga rättigheter”. – Vilka också måste nedgraderas till rimlig nivå liksom en massa andra förpliktelser man opåkallat lastat på landets skattebetalare.

   Gillad av 14 personer

 5. Aurora skriver:

  Vi har segregation inskrivet i grundlagsändringen om att sverige ska vara mångkulturellt och att olika grupper ska få välja efter vilken kultur de vill leva. Och det gör många. De vänder det svenska samhället och kulruen ryggen. De lever i egna enklaver och parallellsamhällen. Religiösa friskolor lär barnen att inte umgås med otrogna. Böneutrop kommer att leda till att ytterligare svenskar flyr dessa områden. Segregationen ökar bara. Svenska pojkar och flickor ska tåla att utstå glåpord och trakasserier. Vilka är rasterna? Istället är det den ständiga offerkoftan. Ja, allt detta s.k. Integrationsarbete med olika grupper som (i rak motsats) främjar den egna aparta kulturen leder ju baklänges. Men svaret varför politikerna gör såhär är ju att det är svensken som ska integreras.

  Gillad av 9 personer

 6. malmobon skriver:

  Patrik satte fingret på problemet. ”Integrationslagarna motverkar integrationen”.
  Är som att vattna konstgjort gräs, och tror det blir finare.
  Som tur är har rullgardinen gått upp för Svensson och röstar på SD. Gomorron Sverige!

  Gillad av 3 personer

 7. Björn G skriver:

  Segregation är människans normaltillstånd. I varje ‘friskt’ land väljer personer/familjer vilka de vill umgås med.
  Det är bara i kommunistiska/socialistiska stater som partiet/överheten väljer för undersåtarnas räkning.

  Så om staten vill ha integration – skall vi säga NEJ, NEJ,Nej (om vi önskar trygghet/glädje/välstånd)!

  Gillad av 5 personer

 8. Steven Jörsäter skriver:

  Stockholm är närmast fullständigt segregerat. Säg mig vem du är och jag ska säga var du inte bor, brukar jag säga.

  En segregation har funnits länge, långt längre än den moderna storimmigrationen.Men den har naturligtvis förstärkts och är numera absolut. Den drivande kraften är skolan. Praktiskt taget ingen medelklassförälder sätter sina barn i en dålig skola, om det kan undvikas. Människor må ha sina behov av uppvisad godhet. När det gäller skolval är minst 90% Sverigedemokrater. Verkligheten vinner över dikten.

  När jag debatterar med journalister och politiker som förhärligar mångkulturen och som entusiastiskt välkomnar integrationsutmaningar så frågar jag alltid om vilken stadsdel de bor i och var deras barn går i skolan. Eller barnbarn eller kusinbarn eller framtida barn. Detta för att jag är nyfiken på att höra om deras framgångar i praktiskt handling. Denna fråga bemöts oftast av en kompakt tystnad. [Men tack vare Internet har jag redan kunnat kolla facit innan jag ställer frågan och jag blir ytterst sällan överraskad.] Får jag någon gång ett ärligt svar så undrar jag vilka svenska föräldrars barn de tycker ska gå i skolor i de områden de ratar. Den frågan besvaras aldrig.

  Intressant nog borde friskolor innebära en möjlighet för minskad segregering. Man kan ju då i ett område av praktiska skäl, exempelvis nära till jobbet, utan att ungarna måste gå i skola där om man tycker det är dåligt. Men i praktiken tycks det sällan hända. Få tycks beredda att ta risken.

  Tänk om vi kunde få alla att bekänna hur de verkligen tänker i denna fråga och handla därefter den 9 september!

  Gillad av 9 personer

 9. A skriver:

  Jag menar att kontraproduktivitet nästan alltid har sin grund i lögnen PE. Förövrigt så väntar jag bara på hårdare försök att ”integrera” och därmed slå sönder samhället ännu mer. Ett värre gift än ”mångkultur” är svårt att föreställa sig tycker jag.

  Mvh A

  Gillad av 8 personer

 10. Hosianna skriver:

  Tack, Patrik. Staten verkar för ett folkutbyte. Om vi inte lyckas byta ut den nuvarande pajasregeringen och så många sjuklövermärkta riksdagspolitiker som möjligt i ödesvalet den 9 september…

  … kommer svenska staten obönhörligen förvandlas till islamiska staten; islamiskt dysfunktionell, våldsam och kvinnofientlig istället för svenskt duglig, fredlig och förment feministiskt regerad.

  Gillad av 6 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Är makten och platsen vid köttgrytorna så åtråvärd,
   så man säljer ut folkets (S)jäl…

   Ja utan minsta tvekan måste svaret bli!

   Gillad av 1 person

 11. Östrahult skriver:

  Visst är det så att staten agerar motstridigt, egentligen är det ett enda virrvarr som rimligen inte kan överleva utan kommer att kollapsa. Hur illa det är ställt börjar nu långsamt gå upp för urbefolkningen i Sverige. Det är inget man pratar högt om men de som har möjlighet ser till att undvika att drabbas, t ex genom val av bostadsort med följdkonsekvenser när det gäller skola, vård etc.

  Ett exempel på en i längden ohållbar lagstiftning är Lag (2009:724) om nationella minoriteter och minoritetsspråk.

  Lagen ger omfattande stöd till bibehållande av minoritetsspråk och skyldigheter inom förvaltning, skola, domstolar mm att erbjuda service på minoritetsspråken finska, jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska. Berörda minoriteter ska ha rätt till barnomsorg och äldreomsorg på sitt språk.

  En kommentar på det senare är att svenskar inte tycks ha samma rätt till äldreomsorg på sitt språk eftersom ett växande antal anställda i äldreomsorgen inte behärskar svenska fullt ut.

  Den fråga som infinner sig är vad som händer i förlängningen när det görs anspråk på samma rättigheter för andra minoriteter i landet som somalier, syrier, eritreaner, sunnimuslimer, shiamuslimer, etc. Prognosen blir att det politiska systemet kommer att trassla in sig ytterligare ända fram till att systemet kraschar.

  Gillad av 5 personer

  • Simon skriver:

   Om du är nyfiken så kan du ta en titt i den nya förvaltningslag som träder i kraft om några dagar. Där åläggs alla myndigheter att ordna tolk och översättning åt de personer som behöver eller önskar detta i sin kontakt med myndigheten. Utan avgränsning till minoritetsspråk.

   Gillad av 1 person

 12. Nu gnuggar vi sömnen ur ögonen skriver:

  Vi är alla uppväxta med de fina orden. Som pekar mot mänsklig samhörighet. Ord som solidaritet, tolerans och gemenskap. Hur mänskliga kontakter över gränser berikar.

  Samtidigt har historiska erfarenheter, på svensk jord, av etniska och religiösa motsättningar legat nära noll.

  På avstånd har vi kunnat betrakta hur forna Jugoslavien fallit sönder i religiösa och etniska konflikter. Och hur folkliga mellanhavanden i mellanöstern aldrig vill ta slut.

  I vår egen brist på erfarenhet av etniska och religiösa motsättningar har vi kunnat odlat myten om oss själva – att svensken består av en annan andas barn. Att vår egen klokskap och stora tolerans gjort oss immuna mot mer destruktiva konflikter, som vi betraktat på avstånd, i andra delar av världen.

  I Sverige togs beslut om att aktivt bygga det mångkulturella samhället. Man anar en underliggande vision – att övriga världen skulle få se vad människan faktiskt är kapabel till. Att det går att bygga det goda samhället utan några motsättningar. Att endräkt i olikhet är fullt möjligt. Man var så säker på denna ”det godas vision” att man inte ens tvekade.

  Tvärtom de som motsatte sig den måste med milt tvång fås att kliva åt sidan. Utan att de förstod det själva, stod de nu i vägen för en god mänsklig utveckling, en utveckling som världen dittills ännu inte skådat.

  Nu säger verkligheten att människor faktiskt är lika. Och att de vill gruppera sig där de känner samhörighet och tillit till varandra. Där de upplever en naturlig samhörighet. Just det som legat under ytan i konflikter, som den i forna Jugoslavien. Att folkgrupper söker sig till varandra. Vill bo med varandra. Känna en naturlig gemenskap.

  Enbart i en svensk politisk kontext trodde man något annat och mer gränsöverskridande visionärt.
  Nu knackar inte längre verkligheten på dörren – den är redan insläppt. Och de visionära politikerna gnuggar nu sömnen ur ögonen.

  Gillad av 6 personer

 13. Björn G skriver:

  ”Så därför har jag kommit fram till att staten inte vet vad den gör.”

  Staten vet mycket väl vad den gör.
  Det är bara de stackars undersåtarna som tror att staten verkar för dem.

  Avtalet (om det fanns något) mellan Staten/Offentligheten/Det allmänna och folket sas upp redan 1976, i samband med att sossarna förordade mångkultur!

  Gillad av 8 personer

   • Björn G skriver:

    I samband med minoritetsregeringen 1/1 1975 – 8/10 1976, insåg Palme och den socialdemokratiska ledningen att arbetarna hade fått det för bra och inte längre röstade på sossarna.
    Därför skulle makten säkerställas genom massimport av offer. Dessa skulle sedan säkerställa S-makt.
    Vi vet nu mer än 40 år senare hur det gick!

    Gillad av 2 personer

 14. Aha skriver:

  Vänsterns- och miljöpartietsväljare, ca 15%, 5% av centens väljare och 15% av sossarnas kvarvarande väljare röstar starkt för mångkulturen. Det ger 35%, en tredjedel, av befolkningen.
  Skolsegregationen och i stort sett bostadssegregationen är dock två områden som även dessa väljare tar till som verktyg för att ge sina barn en bättre tillvaro.
  Man kan säga att de ohämmat i praktiken underkänner mångkulturpolitiken men ändå röstar för den.

  Man kan säga att de är riktiga korkskallar.

  Gillad av 2 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   De som flyter ovanpå, pga den förda politiken?
   De högavlönade…

   DO är väl en sådan inrättning?
   Som snarast behöver läggas ner, eller reformeras!

   Dags att inse att även svenskar kan bli diskriminerade!
   Bli utsatta för hatbrott…

   Gillad av 1 person

 15. Iakttagare skriver:

  Folk ingår i grupper. En grupp kan ha värderingar som påminner om medeltiden. Individer i gruppen vill ha västligt välstånd. De söker sig därför till ett västland där de vill leva som i landet de lämnade.

  Västländernas regeringar behandlar inte invandrarna som individer det är synd om. Regeringar öser pengar över dem och underlättar för dem att behålla sina värderingar. Då införs konflikter i väst som i länderna folk lämnat och västländernas urbefolkning protesterar.

  Gillad av 1 person

  • Björn G skriver:

   Människan är av naturen lat. Så sagan om den syriske mannen med sina tre fruar och 16 barn kan nog bara vara sann i Sverige.

   För i Sverige regnar de ju ett ymnigt Bidragsregn (större än västligt välstånd).
   Detta bidragsregn utfaller till den syriske mannen och hans tre fruar. Familjen har automatiskt rätt till dessa stora summor skattefritt:

   Barnbidrag för 16 barn x 1050 kr blir 16 800 kr per månad.
   De två fruar som inte bor med mannen har rätt till underhållsbidrag, 1573 kr/månad och barn. Om mannen bor med sju barn betalas underhållsbidrag ut till övriga nio barn: 14 157 kr /månad.
   Bara genom dessa bidrag får familjen 371 484 kronor per år.

   Dessutom tillkommer flerbarnstillägg för två eller fler barn samt bostadsersättning, etableringstillägg och etableringsersättning.
   Alla dessa bidrag är skattefria.
   Enligt ett räkneexempel som Försäkringskassan just nu tittar på kan familjen få över en miljon kronor i skattefria bidrag, utöver att få bo i en attraktiv bostadsrätt och att få sin försörjning betald av skattebetalarna.

   Detta samtidigt som många svenska medborgare lider av bostadsbristen och fattigpensionärer och vissa andra medborgare lever under EUs fattigdomsstreck.

   Gillad av 6 personer

 16. Min Strand skriver:

  Det har alltid varit försent eller blir Patrik japan i Japan? Nihonjin desu ka? A Soo ..

  Segregation är vad folk kommer att göra och den enda politiska åtgärd som betyder något är en för återvandring, så SD, AFS, eller så hoppas jag att det kommer något ändå mera handfast alternativ för Sverige. För alltid.

  Gillad av 6 personer

 17. Elisabeth skriver:

  Jag läser vanligtvis aldrig kvällstidningar men klickade på din Expressen-länk, Patrik Engellau. Det finns bara en sak att säga, Herregud ! Vilket förfärande förfall som råder i samhället ! Och visst är det så som du skriver, vi svenskar som kan segregerar oss för glatta livet. Det har förresten varit härligt att fira svensk midsommar i min underbart segregerade hemort bland en massa likasinnade, vänliga, glada människor. Detta blir modellen vad än politikerna tycker och säger om saken, svenska enklaver åt de svenske ! Och åt mycket assimilerade väl-fungerande icke-svenskar.

  Gillad av 2 personer

 18. Min Strand skriver:

  Befinner mig på semesterort utomlands, det känns långt tryggare att släppa barnen än hemma. Jag hade aldrig låtit dem springa själva på den korta gågatan i Malmö på kvällen och ej heller knappt på dagen. De få senegaleser som syns springer som sig bör när polisen kommer förbi och självklart ser man långt fler poliser än hemma. Ta dig samman Patrik, vi är utsatta för landsförräderi och borde diskutera med detta som utgångspunkt.

  Gillad av 10 personer

  • 5ven55on skriver:

   Ja, det handlar onekligen om landsförräderi och bör hanteras som sådant. Jag tror att Patrik förstår detta men väljer att kommunicera på ett sätt som gör att de som ännu inte insett läget inte avskräcks utan fortsätter läsa här. De flesta är fortfarande i varierad grad svårartat hjärntvättade.

   Gillad av 2 personer

 19. Lars Strömberg skriver:

  Patrik skriver:
  ”…Om staten verkligen ville ha integration i stället för segregation skulle den upphäva mångkulturspolitiken och ta i med hårdhandskarna mot stöket. ..”

  Jag kommer lite långsökt att tänka på min iakttagelse av, hur ofta det – av journalister, krönikörer, debattörer i tidningar samt vanligt löst folk – sägs att ”…vi MÅSTE komma till rätta med…”; ”…detta MÅSTE få ett slut…”; ”…det MÅSTE ske stora förändringar inom…” och diverse annat, med ordet måste – i betonad position.
  Min kanske småsvajiga, men dock slutsats, av den stora förekomsten av allt sådant, är att det finns alltför många som vinnlägger sig om att klättra upp i debatt-klätterställningen i syfte att marknadsföra sig själva snarare än i syfte att marknadsföra konkreta åtgärdsförslag.
  Eller, ännu hellre: Ge fan i att marknadsföra, och istället disponera den energin på att VERKSTÄLLA saker.
  Viljan att säga ”rätt” saker – i syfte att vårda sin egen (jävla) sociala position – är sannolikt väldigt central hos (onödigt) många.
  Jag avslutar med ett mossigt ”Vet skäms!”.

  Gillad av 5 personer

 20. Min Strand skriver:

  Eftersom det verkar som EUs ledare till sist blivit rädda nog för att deras antidemokratiska globalistiska projekt skall kosta dem jobbet och förmånerna har börjat tänka på åtgärder som fungerar, nämligen att folk aldrig sätter sin fot i Europa, hur svårt kan det vara, också tänker skapa läger i Afrika, så verkar det nu högst realistiskt att utvisa alla som inte har rätt att vistas i Sverige och deras barn även om de är födda i Sverige till dessa läger.

  Gillad av 5 personer

 21. Gösta Johnsson skriver:

  En sak står tämligen klar: Sveriges riksdag måste korrigera beslutet från 1975 (prop. 1975:26 antagen 27/2 1975) att Sverige skall vara mångkulturellt. Detta eftersom det är och var ett mycket oklokt beslut som inte kommer att fungera utan i stället splittrat och fortsätter att splittra det svenska samhället. Dessutom raseras undan för undan Sveriges en gång så stabila och starka ekonomi.
  Detta hoppas jag blir en process som startar efter valet 9/9 2018 med de kloka och verklighetsförankrade partier som då har fått förtroendet av svenska folket att styra landet nästa 4 – årsperiod…till att börja med….men bara om de styr i rätt riktning….i annat fall kommer hårdare styrning i rätt riktning att ske vid valet 2022 eller tidigarelagt extraval om inget konkret beslutas. När inte EUs yttre gränsskydd fungerar måste snarast ett eget gränsskydd upprättas så att vi har kontroll på de som skall släppas in i vårt land. Detta är en prio 1 uppgift medan juridikens kvarnar mal för att rätta till det dåliga beslutet som antogs 27/2 1975.

  Gillad av 2 personer

 22. Min Strand skriver:

  Ett argument att rösta SD är att de fan förtjänar det, när svenskarna okritiskt deltog i smädandet som de värsta quislingar så har SD hållt ut, alla fega svenskar som nu börjar vända som ett sillstim, imponerande är det inte, jag har en vän, en vänlig man, politiskt naiv men smart, han kommer att rösta SD nu men har inte vågat tidigare pga de där järnrören, ja men säger jag vad är ett oanvänt järnrör mot 7000 anmälda våldtäkter om året ????

  Så även de indoktrinerade vänder nu då stimmet vänder, storfiskars främsta egenskap är att reagera då stimmet vänder, hur går det till? Och ingen vill simma längst ut.

  Gillad av 7 personer

  • Min Strand skriver:

   Dessutom , det talas mycket om kaos nu, till sillarna måste man säga att de måste stå ut med kaos, hellre oordnad reträtt än massaker.

   Gillad av 1 person

  • Lars* skriver:

   Det är propagandamaskineriet och propagandamydigheter som ska läggas ned eller ..kalla det demokratiseras. Det finns många tunga röda aktörer eller ett rött arv inom Sveriges myndigheter. Stöd saneringen och demokratiseringen av detta och mycket förändras. Jag har funderat över Svt o Sr..kommer bara fram till, lägg ner och gör något nytt, något som speglar oss svenskar och sund realism om vi nu ska ha skattemedia.

   Gilla

 23. Bromma1214 skriver:

  Jag, som skötsam svensk blir kontrollerad hela tiden. Skatt/moms, bilkörning, bankbesök
  Etc. Gud nåde mig om jag missar skatt/moms inbetalning med en dag. Men när
  Gäller det nya folket gäller helt andra regler , som här : en person bara börjar i en skolklass
  Undan att ngn reagerar! Olika folk-olika lagar-. Jag kallar det förföljelse -av svenskar,
  De som betalar notan! Arma land

  Gillad av 5 personer

 24. Björn skriver:

  Som jag skrivit tidigare; ur askan av det nedbrunna välfärdssamhället, kommer ett ”klassamhälle” som ingen sett maken till att resa sig! Ett samhälle där sånt som ”fackliga rättigheter”, ”sociala trygghetssystem”, ”fri sjukvård”, ”allmän pension” m.m bara existerar i historieböckerna….

  Gillad av 1 person

 25. Magnus Rosensparr skriver:

  Nja, det är för tidigt att måla någon på väggen. Hur det kommer att se ut efter valet vet vi ju ännu inte. Vilka partier som faller ur riksdagen och vilka som kommer in är för närvarande okänt. Ponera att Mp och Kd faller ur och MED och AfS kommer in. Antag därefter att S, V, C och L tillsammans får 44% (S 18 %, V 10% C 10% L 6 %) och M, MED, Sd, och AfS tillsammans får 56% (M 18 %, MED 4 %, Sd 30% AfS 4 %). Då borde det inte uppstå kaos efter valet. Ja, om inte M gör bort sig totalt. Storkoalition är det ju inte tal om. 36 % (S 18, M 18) kommer man ju ingenvart med. En teoretisk möjlighet finns ju i form av en blocköverskridande regering med S+M+C+L = 56 %, men då vill man nog helst inte veta vad folket kan sig till. En mer praktisk och för M betydligt mindre farlig lösning är, att man ger passivt stöd till en regering ledd av Jimmie Åkesson (Sd 30, MED 4, AfS 4 = 38), som då med M:s stöd får 38 + 18 = 56 %. Denna lösning skulle i ett enda släggslag krossa hela den politiska delen av PK-etablissemanget. Övriga delar av det totala PK-etablissemanget – NGO och MSM – skulle sedan på sikt tyna bort.

  Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Konstigt att dubbletter slinker igenom moderaterns nålsöga…

   Jag ser hellre att NWO-förespråkarna MP o Liberalerna åker ur!
   Man bedriver ingen politik som gagnar Sverige!

   Bara agerar ”nyttiga idioter” åt girigt storkapital…
   Som vill kunna röva fritt, utan nationalstater som obstruerar!

   Mp:s partiprogram är närmast en kopia av Agenda 2030,
   man är väl sponsrade av Soros…

   ”Folkpartiet” springer NATO/krigsivrares och globala girigbukars ärenden!
   Dags att rensa ut ogräset i rabatten, Maskros o Blåklint…

   Gillad av 2 personer

   • olle reimers skriver:

    MartinA; jag håller med dig. Efter att ha följt debatten och sett utvecklingen i Sverige sedan det förra valet, kan man konstatera att det var kört redan i och med det sistnämnda.

    Politikerna hade vi det laget redan givit upp. I stället för att försöka lösa problemen byggde man en badtunna som man döpte -symboliskt nog – till DÖ.

    Det finnns, precis som du antyder, en avgörande faktor som visar att de inte har någon som helst vilja eller förmåga att lösa invandringens problem. De har helt enkelt insett att de inte klarar av det.

    Jag tror precis som du, att det inte blir någon lösning även om Jimmie skulle få egen majoritet i riksdagen. De åtgärder som krävs är helt enkelt för långtgående med alltför vidriga konsekvenser för hela samhället.Dessutom saknas fysiska resurser i form av polis och militär.

    Löfven och Christersson är medvetna om detta. Snacket inför valet handlar bara om att låtsas så länge det går. De är desperata helt enkelt. Fredrik Reinfeldt sitter i sin lya på Manhattan och småmyser.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Så vi får vänta på att ekonomin löser situationen 🙂 Det är en process med positiv återkoppling. I USSR behövdes militär på gatorna för att behålla lugnet. I gamla väst behövdes löftet om högre levnadsstandard genom marknadsekonomi. I sverige idag behövs löftet om välfärdsbidrag.

    När välfärdsbidragen ej längre kan betalas ut upphör lugnet på gatorna och respekten för andras egendom. Det här är en process med positiv återkoppling, en exponentiell kurva. Eftersom oordning minskar möjligheten att driva in skatt ytterligare. Vilket minskar statens förmåga att betala ”lugn-pengar”. Vilket minskar lugnet på gatorna. Och så vidare.

    Gilla

   • Lev Barkland skriver:

    Tror jag ocskå. Mitt tro är att Uffe kommer gå till historien som den som möjliggjorde 4 år till av vanstyre i DÖ-anda. I stället för att ta chansen att bygga en ny koallition och störta sosseväldet. Men jag blir gärna överraskad.

    Gillad av 1 person

 26. Magnus Rosensparr skriver:

  Reblogga detta på Magni Värld och kommenterade:
  Nja, det är för tidigt att måla någon på väggen. Hur det kommer att se ut efter valet vet vi ju ännu inte. Vilka partier som faller ur riksdagen och vilka som kommer in är för närvarande okänt. Ponera att Mp och Kd faller ur och MED och AfS kommer in. Antag därefter att S, V, C och L tillsammans får 44% (S 18 %, V 10% C 10% L 6 %) och M, MED, Sd, och AfS tillsammans får 56% (M 18 %, MED 4 %, Sd 30% AfS 4 %). Då borde det inte uppstå kaos efter valet. Ja, om inte M gör bort sig totalt. Storkoalition är det ju inte tal om. 36 % (S 18, M 18) kommer man ju ingenvart med. En teoretisk möjlighet finns ju i form av en blocköverskridande regering med S+M+C+L = 56 %, men då vill man nog helst inte veta vad folket kan sig till. En mer praktisk och för M betydligt mindre farlig lösning är, att man ger passivt stöd till en regering ledd av Jimmie Åkesson (Sd 30, MED 4, AfS 4 = 38), som då med M:s stöd får 38 + 18 = 56 %. Denna lösning skulle i ett enda släggslag krossa hela den politiska delen av PK-etablissemanget. Övriga delar av det totala PK-etablissemanget – NGO och MSM – skulle sedan på sikt tyna bort.

  Gilla

 27. Lennart Bengtsson skriver:

  till Magnus Rosensparr. Jimmy Åkesson som verkar vara en klok karl skulle nog tycka att Ditt senaste förslag skulle vara litet för mycket av det goda. Bättre då att låt DÖ-partierna fortsätta till nästa val ( eller extraval) vilket jag räknar med att de ändå kommer att göra. Om de då inte förstår att reda ut det elände de ställt till med borde ju Åkesson med hjälppartier till och med klara det utan stöd av M. SD måste ju också få tid på sig att rekrytera kunnigt folk. En lågkonjunktur från nästa år eller från 2020 kommer säkert att tjäna som en lämplig skärseld. En annan möjlighet är att EU sätter ned foten för massinvandringen vilket kanske är den räddning som DÖ-partierna hoppas på. För mig är det obegripligt att M och S inte tog chansen vid förra valet och bildade en stor koalition vilket tyvärr visar att de är mer inriktade på sina egna intressen än av landets!

  Gillad av 2 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Vad har S och M gemensamt,
   förutom antipatin mot SD…

   Förutom att man ställt till röran…

   Aningen naivt att tro att dessa har lösningen,
   när man inte ens haft förmåga att se problemen?

   (M)er av (S)amma förödande politik…
   Klart som korvspad, att där finns lösningen)

   A second opinion is not enough,
   we desperately need a third…

   Gillad av 2 personer

   • Karl Oskar skriver:

    Vad har S och M gemensamt?

    Svar: Båda partierna innehåller en betydande vänsterliberal invandringsaktivistisk falang.

    För S klart större än 50%.
    För M strax under 50 %.

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Lennart; de har gett upp.

   De vet att de aldrig kommer att kunna lösa problemet. Sprängladdningen är redan apterad och den blodspillan som blir följden av en defusring är oöverskådlig och ogenomförbar.

   Gilla

 28. Sixten Johansson skriver:

  Integration på riksnivå är omöjligt, därför att alla starka krafter nu alstrar desintegration. Under upplösningsprocessen uppstår olika slags öar, enklaver, t ex skolor och bostadsområden. På sikt större områden, ministater med eget försvar och näringsliv. De föregås sannolikt av skatteuppror. Även ett rätt litet uppror ger nationalstaten dödsstöten, då våldsapparaten inte räcker för indrivning och straff.

  De desintegrerande krafterna verkar inom alla tre komplexen Ekonomi (inkl infrastruktur o behövliga institutioner), Psykologi och Ideologi, för alla tre är sjuka. Ekonomin blir allt mer parasitär, låneberoende, uppumpad, rättsosäker. I härskarskiktet är Psykologins kropp och många armar kroniskt sjuka, PK-ideologin är hydrahuvuden och svammel.

  Men de segregerade öarna kommer dessvärre att innehålla upplösande krafter. I invandrarenklaverna betyder det etniska, religiösa och kriminella konflikter och terrorisering av oskyddade invånare, tills den starkaste gruppen har vunnit och rensat ut konkurrenterna.

  ”Medelklass”-enklaverna måste lösa en massa praktiska problem, men dessutom finns desintegrerande krafter kvar i form av medlemmar som bär den sjuka psykologin och pk-ismen inom sig. Även tidigare ”rikssvenska” mallar bär sjukdomsfröna inom sig. Bortskämda individualister konfronteras med starka sociala krav och måste i liten skala lösa mänsklighetens grundproblem: hur ska man använda resurser, komma överens, etablera och lyda normer, uthålligt arbeta för det gemensamma bästa?

  Gilla

 29. Kronblom skriver:

  En aktuell upplaga av Ridåöverhalningen i direktsänd TV skulle var och en av de ansvariga utsättas för. Vi skulle få lite relevant underhållning på köpet.

  Gilla

 30. Lars skriver:

  ”Så därför har jag kommit fram till att staten inte vet vad den gör.” Det är nog en riktig slutsats och som så ofta är det brist på kompetens och på kunskap som förklarar så mycket av vad som händer i världen även av det som liknar konspirationer om man tittar på konsekvenser och söker ett medvetet syfte bakom agerandet.

  Gilla

 31. Jari Norvanto skriver:

  Segregation är naturligt. Gränslöshet är jordmån för kaos och kriminalitet. Ju fler främlingar nära inpå, desto mindre tillit. Inhägnader byggs, lås sätts, kameror riggas, väktare och andra säkerhetstjänster beställs. Platser och hela städer undviks. En förutsebar följd i den mångkulturella demokraturen. Stäng av MSM:s pumpande giftspruta och det går hjälpligt att andas.

  Gillad av 3 personer

 32. Petrus skriver:

  Engellau skulle kunna göra en väldigt bra insats genom att sätta rättigheten att få studera hemifrån via distansundervisnings-systemet för utlandselever på dagordningen. Denna undervisningsmetod kan knappast vara någon katastrof att använda i större skala eftersom ingen, mig veterligen, sagt att den är någon katastrof för utlandselever.

  Genom rättigheten att få använda distansundervisnings-systemet för utlandselever skulle man kunna lösa ett stort problem för elever och föräldrar som vill slippa skolor med mycket stök. Notera också att det i vissa fall inte finns några alternativ att byta till.

  Jag vet inte vilka tekniker och metoder man använder för utlandselever. Men potentiellt borde det finnas väldigt stora pengar att spara genom att använda samma lektion till tusentals elever i stället för 25 st i flera år. Lokal- och skolskjutskostnader skulle också krympa. Studieresultaten borde kunna bli bättre om eleverna får ladda ner powerpointar med bild, ljud och rörliga bilder eller vanliga lektioner. Då kan de backa eller stoppa bandet om de inte hänger med.

  Frågan om privata utbildningsföretag skall få tjäna pengar via skolpengen skulle bli nästan obsolet om man ersatte traditionell skolgång med audiovisuellt undervisningsmaterial. Den principiella skillnaden mot att förse elever med vanliga skolböcker och audiovisuellt material torde vara minimal.

  Inte bara jag verkar tro på digital hemskolning:

  https://newsvoice.se/2018/06/23/framtidens-skola-digital-hemskolning/

  Gilla

  • Margareta skriver:

   Jag har sedan länge bestämt mig FÖR ATT INTE INTEGRERA MIG! En riktlinje i mitt liv som jag håller till punkt och pricka. Men det kan bli sällskapliga diskussioner med folk omkring mig som tycker jag är dum och envis men jag fortsätter ihärdigt min markering mot statens idioti

   Gillad av 4 personer

 33. Staffan W skriver:

  Danskarna är mera realister och kräver assimilation, d v s accepterande av landets språk, lagar, regler etc. Och Uppehållstillstånd är tillfälliga – tanken är att när ett eventuellt krigstillstånd upphör så ska man återvända till sitt ursprungsland. Löfven sa att ”vi har varit naiva” – men den som ansvarar för ett lands säkerhet och framtid har som första plikt att inte vara naiv!

  Gillad av 1 person

  • Björn G skriver:

   Löfven ansvarar EJ för landets säkerhet (och framtiden är bara fram till valet) – ansvarar gör Åkesson (och han är inte naiv) och framtiden är efter valet.

   Gillad av 1 person

 34. Lena M skriver:

  Nu har våra politiker valt mångkultur. Med mångkultur följer Strängare lagar och hårdare samhälle. Annars blir det sönderfall. Vi har tyvärr inte riktigt hängt med. Vi måste ha strängare lagar och hårdare kontroller. I skolan och överallt. Mot fusket av välfärdstjänster, sjukskrivning. mm. Den som blir förvånad är sällsynt naiv. Grattis till mångkulturen Sverige.

  Gillad av 1 person

 35. Werner von Winkelbaum skriver:

  Tack for ett mycket tankevackande inlagg. Men att doma av kommentarerna — hur nar ett sadant inlagg manniskor utanfor kretsen av de normala lasarna av DGS?

  Werner

  Gillad av 1 person

  • Björn G skriver:

   Likt en klar källa når källvattnet det stora havet därute.
   På vilket sätt är svårt att säga, men att det kommer dit det vet vi – det kallas kretsloppet.

   Gilla

   • Lars* skriver:

    Nedläggandet och förintandet av det röda arvet i myndigheterna o liknande organisationer är viktigt. Lägg ned Svt, Sr bl a och stäng av pengakranen ( skattepengarna ) till allt som när den röda religionen.

    Gilla

 36. wildwest63 skriver:

  Jag var inte så gammal vid valet 1976, hade precis engagerat mig i Moderat Skolungdom och kommer fortfarande ihåg att Moderaterna fick 15,6% av rösterna. Jag vet att jag hoppades på en regering som skulle skärpa till kriminalpolitiken så att man verkligen burade in allt slödder som rörde sig i centrala Stockholm. Tänk, det cyklade folk på trottoaren vid Konserthuset och polisen som patrullerade sa inte ens till! Ack, vilka tider…

  Tyvärr tyckte jag inte att det hände nånting efter valet trots att det blev en borgerlig regering. Allt fortsatte som vanligt och min barnsliga tilltro att partikonstellationer av annan art än den som styrt Sverige i decennier skulle förändra politiken på ett märkbart sätt kom på skam.

  Jag måste säga att just nu är jag lika negativ. Inte ens med SD på över 30%, vad kommer ändra sig? Vad kommer radikalt bli bättre? Här och på andra bloggar verkar folk tro att paradiset slår upp sina portar efter riksdagsvalet. Jag tror att det inte händer någonting alls som går att registrera som en större förändring. Och kan inte SD göra skillnad så kommer man inte ens upp i samma röstetal till nästa val.

  Gilla

 37. olle reimers skriver:

  Man integreras med individer inte med grupper.

  Särskilt svårt blir det att integreras med grupper som tar avstånd från allt du står för.

  Patrik har rätt. Ju högre kraven på integration blir, desto större blir den därpå följande segregeringen.

  Gilla

 38. olle reimers skriver:

  Integrering is da shit.

  Vem vill sitta bredvid killen som säger att han vill slå ihjäl dig när det blir rast?

  Gilla

 39. S Eriksson skriver:

  En sak som jag tänkte på. Flera politiker säger i alla fall att allt är väl och att tex sjukvården fungerar, men dom har väl både grymma förmåner och tillgång till privat sjukvård. Jag vet flera fall där folk har hamnat snett/ haft otur i vårdapparaten. Det borde väl inte vara så svårt att ta fram hur det egentligen ligger till. Typ notarius publicus eller motsvarande om det finns någon med ryggrad och förtroende.

  Gilla

 40. Tobbe skriver:

  En hel del tyder på att hatstormsmailen och inläggen var en organiserad och automatassisterad påverkansgreja.Kan tänka mig att en del vänstersmedjor ligger i startgroparna och bara väntar på rätta tillfällen. Nedan föler en bit ur ett intressant facebookinlägg. Katerinas blogg visar också på hur det kan ha gått till.

  ”Mycket av den skit som hällts över Jimmy Durmaz i helgen är skapad av bottar; programvara som löpande skapar fejkade konton på sociala medier, följer ett fåtal riktiga konton (och varandra, för att skapa en bild av enighet och mängd) och som löpande matas med en serie färdigskrivna kommentarer att pytsa ut på sociala medier, med blixtens hastighet när tillfälle uppstår. Som i fallet Jimmy Durmaz”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.