Antirasismen inifrån

Mohamed Omar

Nima Gholam Ali Pour gick från den så kallade antirasistiska rörelsen till den sverigevänliga rörelsen. Han berättar om sin resa i boken Allah bestämmer inte i Sverige, som kom ut 2017. Det är hans andra antologi, den första hette Därför är mångkultur förtryck och kom ut 2015. Titlarna är typiska för Pours sätt att skriva. Han skriver ledigt och enkelt om svåra ämnen och lyckas ofta sammanfatta problemen i korta och vassa formuleringar.

Och som antologins titel visar, så handlar flera av artiklarna om islamisk fundamentalism och islamiseringen av Sverige. Att Allah inte bestämmer i Sverige betyder att anpassningen till islamisk fundamentalism måste upphöra. Andra saker som diskuteras i boken är mångkulturen, vänstern och den så kallade antirasistiska rörelsen.

I essän ”Mitt liv som antirasist” berättar Pour om sin tid inom den så kallade antirasistiska rörelsen och hur det kom sig att han lämnade den. I flera år verkade Pour som antirasistisk aktivist. Han förstod då att antirasismen egentligen är en fasad för rödgrön politik. Han förstod också att det i stort sett bara är svenskarnas rasism, i ett av världens minst rasistiska länder, som ska bekämpas:

”Man lever i ett fantastiskt land där det knappt finns rasism och man ska anamma en surrealistisk bild av att detta land är rasistiskt och att det finns rasister bakom varje buske. Nej, man tröttnar på att ta reda på vilken glass eller bakelse som är rasistiskt. Varför är vanilj vit? Är det inte rasistiskt att vanilj inte är svart? Varför har man bruna kakor i ett paket och vita kakor i ett annat paket? Är inte bruna kakor värda nog att paketeras med vita kakor? Jo, det är på den nivån den antirasistiska debatten i Sverige befinner sig på.”

Pour kommer från Iran och vid besök i landet fick han uppleva verklig rasism:

”Dessutom reste jag ofta till Iran på den tiden och såg riktig rasism. Jag såg iranier prata om svarta på ett sätt som var grovt rasistiskt. Jag hörde vanlig iranier berätta om att de inte kan tänka sig att ha svarta människor i sina hus.”

Denna rasism gjorde att han såg den svenska så kallade antirasistiska rörelsen i ett nytt ljus:

”Att se sådan rasism i Iran och sedan komma tillbaka till Sverige och höra antirasister med höga löner finansierade av skattebetalarna, prata om glass, bakelser och partipolitik kändes inte så motiverande.”

Vad driver den så kallade antirasistiska rörelsen i ett av världens minst rasistiska länder? En viktig sak är skattebetalarnas pengar, som aktivisterna lever på:

”Antirasism är först och främst stora pengar. Människor som aldrig skulle få ett riktigt jobb kan jobba för den antirasistiska rörelsen. Ja, det gäller mig också. I fyra år var jag för lat för att skaffa ett riktigt jobb, så jag skrämde människor med att Sverige var rasistiskt. Förlåt mig, men det var så enkelt. Antirasism i Sverige handlar om pengar och att försörja lata människor. Vad skulle hända om Sverige inte var rasistiskt? Då skulle alla som tjänar pengar på antirasism förlora sina jobb. Även en lat och obildad människa måste ha bröd på bordet. Så man skapar en falsk bild av att Sverige är rasistiskt. Och vad händer då? Människor tjänar pengar. För om vi skapar en lögn om att svenska arbetare är rasister och håller på att bli mer rasistiska, så måste Expo eller någon annan antirasistisk organisation dyka upp och hålla utbildningar som kostar pengar.”

De så kallade antirasistiska organisationerna får skattepengar för att hitta rasism. När de hittar rasism kräver de mer skattepengar. Mer rasism, mer skattepengar, mer rasism.

Det är starkt av Pour är att erkänna tidigare misstag. Över huvud taget väjer han inte för självkritiken i sina böcker. Jag känner igen mycket i min egen historia. Han var tidigare aktiv i den så kallade antirasistiska rörelsen. Jag var tidigare muslim och aktiv i kampen mot den så kallade islamofobin. Han upplevde rasismen i Iran. Jag upplevde rasismen i mitt umgänge med invandrade muslimer i moskéerna i Sverige. Jag såg hur rasismen mot svenskar är utbredd, en rasism som den så kallade antirasistiska rörelsen struntar i.

Det verklige problemet, menar Pour, är kanske inte att svenskar är intoleranta och hatiska, utan snarare tvärtom – de är för toleranta. Denna överdrivna tolerans har tillåtit den islamistiska intoleransen och det rasistiska hatet mot svenskar att spridas i vårt land.

Pours styrka är hans sunda förnuft. När man läser honom tänker man: ”Det där är ju självklart!” och politiskt korrekta politiker och journalister framstår som just så korkade som de faktiskt är. Han stödjer sig på det som han ser och hör i verkligheten, inte på verklighetsfrämmande teorier:

”Ta en promenad i Malmö. Hur många gånger under denna promenad ser du exempel på rasism? Var förekommer denna rasism som kräver en antirasism som kostar så mycket pengar? Fler och fler invandrare kommer till Sverige på grund av att Sverige är känt i världen som ett land som inte är rasistiskt. Tror ni invandrare väljer att komma till Sverige för att de diskrimineras i Sverige? Låter det logiskt? Jag hade några gäster från Iran hos mig. De behandlades bättre i svenska affärer än vad de behandlades i iranska affärer, av sina egna landsmän.”

Han tar också upp det som säkert många tänker, men få vågar yttra:

”Förresten, om man nu är så besatt av att hata Sverige och svenskar, så kan man alltid köpa en enkelbiljett tillbaka till den mardröm som man kallar hemland. Ingen har tvingat någon att stanna i Sverige. Antingen lever du i Sverige för att du anser att det här är ditt land och det land du vill leva i eller så är du en förvirrad människa. Om det verkligen är så att det finns något annat land som är ’bättre’ än Sverige så är det väl bara att åka dit. Vem hindrar dig?”

Pour visar hur svenska politiker och journalister underblåser rasismen mot svenskar genom att ständigt hylla främmande kulturer och nedvärdera svensk kultur. Vänsterpartiet har “Ramadan Mubarak” på sin officiella Facebook-sida medan man inte nämner den svenska nationaldagen överhuvudtaget. Pour är modig som vågar stå upp för det svenska i denna tid. Jag hoppas på en framtid där svenska skattepengar används för att främja svensk kultur i stället för mångkultur och där man sätter ner foten mot svenskhatet.

27 reaktioner på ”Antirasismen inifrån

 1. Lars-Olof Svensson skriver:

  Ja, vad skriver nyanlända i sina ”amerikabrev” i form av mail och sms till sina släktingar. Att Sverige är rasistiskt? Skulle inte tro det. Men det anser Paulina de los Reyes, Massoud Kamal, Mattias Gardell, Irene Molina mfl professorer och så har vi ju förstås Nationella Sekretariatet för Genusforskning. Eftersom ingen av dem kan peka på något konkret stöd för rasism så hittar man på begrepp som strukturell rasism eller vardagsrasism. Och får forskningspengar och tjänster för det, precis som Pour skriver. Och då ska vi inte tala om alla projekt som det regnar pengar över från Forum Syd, och andra civilsamhällesorganisationer, som står helt utanför insyn och kontroll fastän de finansieras av det allmänna, tex SIDA. I budgetproppen för 2017 nämns inte Forum Syd i anslaget till SIDA, men i SIDAs anslagsframställning finns en post stöd till civilsamhället på 1,7 miljarder. Däri ligger ca 350 mkr som gick till Forum Syd, som i sin tur ger gåvor till typ Lyssnare utan gränser, Islamic Relief, Friends of Kabondo mfl. I vad mån gåvorna bidragit till en bättre och rättvisare värld (som är Forum Syds mål med sin verksamhet) kan i varje fall SIDA inte veta, för återrapporteringen till SIDA görs endast på sk aggregerad nivå, inte på nivån vad nyttan eller resultatet var med en halv miljon till Lyssnare utan gränser i Malmö. Och våra politiker i riksdag och regering vet heller inget. Så inte undra på att pengarna rullar på. – Helt rätt Pour. Antirasism är business och en födkrok som dessutom ger dess förmånstagare känslan av att göra det rätta.

  Gillad av 5 personer

 2. MartinA skriver:

  Invandringen kommer leda till att vi svenskar utrotas som folk. Retoriken från etablissemangets angriper svenskar på alla sätt som tänkas kan. Etablissemanget har dessutom lagt ner enorma resurser på att angripa alla som försöker hävda vår rätt att existera som folk. Eller ens säga att vi är ett folk.

  Så jag tror inte den här politiken drivs av girighet. Den drivs av hat mot oss. Den drivs av en önskan att utrota oss. Det finns ingen annan möjlig slutsats eftersom retorik och praktik båda målmedvetet strävar efter detta.

  Gillad av 12 personer

  • Jaxel skriver:

   Visst drivs anti-rasisterna av hat och aggressivitet. Däremot tror jag inte att de själva ens vet vad de hatar. Och visst är det elegant att förklä sitt hat och sina aggressiva impulser till godhet. Och till på köpet bli hyllad för det av betydande delar av PK-sverige.

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Jag har ingen aning om vad som driver detta. Jag bara konstaterar hur det ser ut.
    Jag tror att de svenskar som blir kvar är sådana som har litet mer normala nivåer av naturlig etnocentrism än andra svenskar. Men generellt när europeer blir minoritet och förlorar makten på en plats så börjar våldet och massakrerna. Som Legion del Infierno, Zimbabwe, Haiti etcetera. Så vår inställning är inte nödvändigtvis relevant.

    Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Obama talade om den nya världsordningen på Bilderbergmötet häromdagen. Han framhöll att det är fåfängt av människorna att tro att de klarar av sina liv utan en världsregering. Han bekräftar att denna plan har funnits länge och att den Nya Världsordningen inte är en konspirationsteori. Intressant att höra vad våra svenska politiker som var med på mötet har att säga till detta.

    Gillad av 2 personer

 3. Aurora skriver:

  Nima är en av de klokaste i debatten i Sverige. Ja, varför ska man absolut vara tolerant mot intoleransen? Naturligtvis ligger det i de antirasistiska/antiislamofobiska organisationerna intresse att ständigt finna rasism/islamofobi för att kunna fortsätta sina skattefinansierade jobb..Därför måste de samtidigt som de säger sig arbeta för att bekämpa rasism/islamofobi ständigt finna sådan. Om deras arbete lyckas blir de ju arbetslösa. Finner man inget måste man uppfinna. Därför uppfann man ’strukturell rasism’. Alltså rasismen är inbyggd i hela vårt samhälle och alla samhällsfunktioner. Det är t.ex (strukturellt) rasistiskt att kräva en viss kompetensnivå om det visar sig att vissa grupper nysvenskar inte klarar att uppnå denna. Eller att en hyresvärd kräver att en hyresgäst ska klara att betala sin hyra (om det är en nysvensk hyresgäst). Ett gammalt talesätt säger att om du inte kan få något jobb så gå in i politiken. Mycket sanning i det. Och vår svenska föreningskultur, som leder som en räkmacka rakt in i politiken, utnyttjas ju aktivt av dessa grupper och andra med krav på religiösa/kulturella särintressen.

  Gillad av 6 personer

 4. Jvk skriver:

  Ja det verkar som det höstack kan hoppas på, någon enstaka perser som erkänner att han blåst oss, själv hade jag gärna sett honom utvisad med resten av folket från MENA

  Gillad av 2 personer

  • Jvk skriver:

   Ahhh diskvalificerad av vem? Herr domare? Förklara för mig hit du skall skilja dina Sanadaji från Özz eller valfri terrorist vid gränsen? Det går inte, ingen av dem skulle någonsin fått komma till Sverige men ni sitter och tror att ni kan plocka guldkornen. Jag har aldrig utnyttjat systemet och om man är funtad så att man utnyttjar ett lands välvilja som Nima tydligen gjort så är man i bästa fall ett opportunistiskt svin.

   Det är mycket talande att man vill ”diskvalificera”, ett klart pk tecken. Jag ser det istället som att varje argument får stå på egna ben, jag letar inte kompisar här, allra minst av pk-ister.

   Gillad av 2 personer

   • Hanna skriver:

    Det är väl bra att invandrare som kommit till insikt berättar hur antirasistiska och muslimska organisationer fungerar inifrån, och hur de ser på svenskar och verklig yttrandefrihet. Det försvårar för pk att kalla invandrare rasister ” för det kan ju bara vita vara. Läste idag att SD nu var största parti bland iranier i Sverige.

    Gillad av 1 person

 5. Hans Henriksson skriver:

  Sverige lider av ett godhetstänkande som sakta men säkert tar livet av hela vår nation! Det har tagit oss flera hundra år att försöka bygga ett land med jämlikhet, tillit och tolerans. Nu har politikerna och medievänstern på bara ett par tre årtionden förflyttat oss tillbaka till medeltiden!
  Annie Lööv vill att vi tar in minst 30 miljoner analfabeter och när Fredrik Reinfeldt flög upp till Umeå så upptäcke han ”titta så mycket obebyggd mark vi har i vårt fina land”! Då myntades uttrycket ” öppna upp era hjärtan”!
  Var är Reinfeldt idag? Jo han sitter naturligtvis någonstans och kvitterar ut miljoner per år av våra skattepengar!
  Han och flera med honom borde ställas inför rätta!!!!

  Gillad av 8 personer

 6. Petrus skriver:

  Det är ädelt när personer av helt eller delvis utrikisk härstamning pekar på att det även finns en rasism mot personer med äldre rötter i Sverige och Nordeuropa. Det är inte precis något man uppmuntras till att komma fram till i dagens samhälle.

  Palestiniern Bechir Rabani, som väl stod för litet mindre rumsrena åsikter i mellanöstern-frågor och liknande jämfört med Omar, pekade på att det gradvis byggdes upp ett slags subtilt hat mot svennarna via mediers, skolors och andra opinionsledares förkunnelse och att det nog fanns tråkigheter i pipeline för svennarna. Drivkraften för att göra så här mot svennarna verkar vilja vara att man vill bestraffa nazisternas favoritgrupp (människor från Sydsverige, Syd- och Mellan-Norge samt Danmark samt även naturligtvis t ex tyskar och holländare). Påminner litet om antisemitism när folk retar sig på judar fast omvänt.

  Vet inte om man skulle kunna lösa det här genom att satsa på en gemensam plattform typ den amerikanska där en gammal konstitution som värnar den enskilde individens frihet och rätt att försvara sig själva skulle kunna lösa svennarnas problem. Det skulle vara vettigt på så vis att ingen skulle vara mer ursprunglig än någon annan så att säga. Jag tror dock ändå att det finns risker för svennarna som minoritet. Att stycka av en bit av storskogen och/eller den skånska myllan åt svennarna vore minst riskabelt. Övriga, som inte vill leva i ett AFA-samhälle, borde också få en egen landplätt.

  Gilla

 7. vlennstrand skriver:

  >”Dessutom reste jag ofta till Iran på den tiden och såg riktig rasism. Jag såg iranier prata om svarta på ett sätt som var grovt rasistiskt. Jag hörde vanlig iranier berätta om att de inte kan tänka sig att ha svarta människor i sina hus.”

  Den bilden stämmer med vad jag läst i sju år på reddit/r/exmuslim och reddit/r/islam. I MENA länderna finns den riktiga rasismen. Lika med trakasserier av kvinnor. Muslimer tom klagar hur illa det är i MENA jämfört med väst.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.