Protestera!

Patrik Engellau

Den 20 – 21 juni ska Europaparlamentets utskott för juridiska frågor votera om EU:s nya direktiv om upphovsrätt. Precis hur ärendet vindlat sig fram i EU fram till denna votering och vilka beslutsprocesser som förväntas komma härnäst på vägen till ett färdigimplementerat direktiv vet jag inte riktigt. Men det spelar ingen roll. Det går att protestera redan nu och – om jag fattat rätt – så har vi alla starka skäl att göra det.

Det är särskilt två nya regler som kommer stöka till det för oss internetanvändare och – faktiskt! – göra hela internet till en sämre produkt.

Först fattade jag inte vad det handlade om men Henrik Alexandersson, med bloggen med samma namn, hjälpte mig att reda ut det. Om jag missförstått är det i varje fall inte hans fel.
Den första galenskapen i det tilltänkta direktivet är att artiklar på vilken internetsida som helst, till exempel en artikel av mig på detgodasamhallet.com, inte får innehålla länkar till upphovsrättsskyddat material, till exempel en artikel i Dagens Nyheter. Om jag alltså skriver om något som stått i Dagens Nyheter eller vilken annan tidning eller vad som helst annat som har upphovsrättsskydd så får jag inte länka så att du, som läsare, kan gå dit och kolla. Vad jag förstår så innebär detta en förflyttning bakåt i tiden till en era då referenser enbart förekom som icke klickbara fotnoter i tryckta böcker. En stor del av landvinningen med internet vore förintad.

(Liten korrigering: det kommer inte att råda totalförbud mot länkning men det skulle krävas att jag hade tillåtelse från Dagens Nyheter och kanske ett avtal med tidningen, men i praktiken betyder det samma sak som förbud. Jag tänker inte försöka ingå avtal med varenda möjlig aktör som kan ha något intressant att säga.)

Ett mysterium, som inte ens Henrik Alexandersson kunde förklara, är vad Google och Wikipedia ska göra. När man googlar får man ju upp en massa länkar varav en del gäller upphovsrättsskyddat material. Kommer Google att låta sig censureras på detta vis?

Den andra galenskapen är en fortsättning av den första. Om jag inte får publicera länkar till upphovsrättsskyddat material så kan ju du, som kanske lägger in en kommentar till en artikel på detgodasamhallet.com, inte heller får göra det. Så det gäller att stoppa dig. Hur ska det gå till? Jo, nätplattformen, i det här fallet detgodasamhallet.com, ska installera någon sorts program som filtrerar dina inlägg så att de inte innehåller något förbjudet. Den enda praktiska lösningen i vårt fall vore att ta bort kommentarsfunktionen.

Det kan hända att jag missförstått någon detalj men om förslaget kommer i närheten av vad jag fruktar är det ett klubbslag i huvudet på oss internetanvändare. Varför gör EU detta? Det verkar som om de etablerade nyhetsförmedlarna, de så kallade Main Stream Media, ligger bakom, men där är jag inte säker.

Om du vill forska själv så har Henrik Alexandersson skrivit en hel del, kolla här. Det finns även en kvinna vid namn Julia Reda som har en redig sida.

Var nu med och protestera! Maila till en eller flera EU-politiker i ärendet. Här är ett praktiskt verktyg.

Vill du veta hur partigrupperna i EU avser att rösta? När jag skriver detta avser 13 ledamöter i utskottet att rösta för förslaget medan 12 tänker rösta emot. Julia Reda utreder.

56 reaktioner på ”Protestera!

  • R.Nilsson skriver:

   Verkar konstigt? Vill man verkligen isolera dessa europeiska nyhetssidor från läsare och tittare? Vad säger europeiska medier och annonsörer om det?

   Gilla

  • brrr skriver:

   Tommy Robinson har flyttats till muslimskt fängelse, och en av hans videos har tagits bort från Youtube.
   Brittiska etablissemanget låter muslimerna mörda honom nu.
   Jag skulle inte lita ett ögonblick på britterna.

   Gillad av 9 personer

   • Jvk skriver:

    Nej, i England så har det främmande maktövertagandet gått långt, man missade vilken kraft det låg i ett decentraliserat våldmonopol där staten inte kan begränsa det för det finns ingen som erkänner sig som avsändare, staten har därför försökt med alla möjliga blidkande åtgärder där den mest flagranta är att dölja de organiserade massvåldtäkterna, tortyren och morden av brittiska flickor. Kampen för Tommy Robinson är hjärtat i kampen för vår civilisation. Appeasement misslyckades vid andra världskriget och har misslyckats nu, nya ledare måste till som vågar använda våld även mot en decentraliserad krigsmakt, det är ytterst det den politiska processen handlar om nu i hela Europa, att finna ledare som kan mobilisera försvaret och som förstår att våld är nödvändigt.

    Gillad av 8 personer

   • brrr skriver:

    Det är den nyligen tillsatte inrikesministern -en muslim- som gett order om förflyttningen.
    Det ”brott” Robinson begått borde placera honom i kategori D-fängelse. Det han först sattes i var ett kategori C som är någorlunda säkert för honom.
    Det han nu flyttats till är kategori B, ett högsäkerhetsfängelse med mördare och andra grova våldsbrottslingar som har långa straff och inget att förlora på att mörda Robinson.
    Dessutom lär det finnas ett pris på hans huvud.

    Gillad av 8 personer

   • Jvk skriver:

    Kan någon tvivla på att det är ett maktövertagande av Europa som pågår,

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sajid_Javid

    Det konservativa partiet står bakom detta, jag hade gärna sett att DGSs ägnade sig åt Tommy Robinson för precis samma sak skulle kunna utspela sig i Sverige, det gäller att välja sida, när det gäller så väljer sk ”moderata” muslimer som Javid att använda sin makt till att förflytta dissidenter till fängelser fulla med muslimer (72% enligt uppgift), vill skall inte hoppas på samma öde som Nelson Mandela som trots allt överlevde fängelsevistelsen, en decentraliserat våldsmonopol, utanför fängelser, innanför fängelser, överallt är enormt kraftfullt och precis i linje med den nya hycklarpolitiken, man utdömer dödsstraff utan att ens behöva stå för det. De ”moderata” är de farligaste för de tar sig hela vägen till makten, som Kaplan. Houellebecqs Soumission är ingen dystopi, det är bara en verklighetsbeskrivning av en verklighet som vi vägrar se.

    Gillad av 7 personer

   • brrr skriver:

    Det kan vara så att de vill göra två flugor på smällen:
    1. Bli kvitt Tommy Robinson
    2. Skapa upplopp så att de kan passa på att slakta så många oppositionella som möjligt

    Det här börjar bli riktigt läskigt

    Gillad av 4 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Hur kan man sätta en Muslim som Minister…

    Vi vet vilken Agenda Kaplan hade…

    Införande av SHARIA LAG!

    Ge dem ingen makt!

    Gillad av 4 personer

   • brrr skriver:

    Det lär inte spela någon roll vilket politiskt parti eller vilka politiker folket väljer om de alla är köpta så som t.ex. Reinfeldt m.fl.
    De kan alla göra som Reinfeldt: Flina åt oss och förnedra oss lite till.

    Kanske är det dehär som betalar politikerna för att göra smutsjobbet?
    The Sqare Mile

    Gillad av 2 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Fredrik Östman

    Så mycket värre!
    Ansvarig för Statens maktutövning…

    Den sista Taburetten en Muslim/Islamofil borde sitta på,
    förutom som Kulturminister, typ ABK här i Sverige!

    Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   Bara att inse att EU är på väg att bli ”The FOURTH REICH”
   Tyskland breder ut sin makt över hela kontinenten…
   Islamismen är den nya adeln…

   Det Tredje Rikets logiska arvtagare…

   Nazisterna, numera förklädda till NWO-Globalister, har samlat kraft sen WW2!

   Finns närmast skottpengar på alla Judar, genom Islamimporten,
   hur vågar man stanna kvar och riskera livet?

   Samla alla Judar i Israel, underlättar väl den slutliga lösningen…

   Gillad av 1 person

 1. Björn G skriver:

  ”Den andra galenskapen är en fortsättning av den första.”

  Sverige har blivit en av västvärldens värsta diktaturer – PK-diktaturen är totalt skoningslös.

  Här förekommer dagliga avrättningar, mord och våldtäkter, det kan vi läsa om i pressen.
  Men det förekommer också åtal av politiska dissidenter, etniskt förtryck av urbefolkningen och könsmässiga tillsättningar av tjänster.

  De lagar och regler som gäller för medborgarna i Sverige, har nog som enda syfte att stärka PK-ismens ställning som enda tillåtna ‘religion’.

  Allt detta tvingas folket i Sverige att leva med, varje dag. Även om det kommande ‘riggade’ valet visar på medborgarnas missnöje, så ömsar inte en diktatur skinn över en natt.

  Så i väntan på seger mot PK-diktaturen kan vi erinra oss Churchills ord efter segern (då krigslyckan vände), vid el-Alamein i november 1942.

  (fritt översatt)

  ”Detta är inte slutet. Detta är inte ens början till slutet. Detta är kanske bara slutet för en början”.

  Gillad av 5 personer

 2. Astrid skriver:

  Omtuggat är att Sverige står inför ett ÖDESVAL: globalism mot nationalism, såsom Lars Bern så pedagogiskt redogjort för i oräkneliga bloggtexter. Han träffar rätt i sina analyser. Det är marschen mot alltmer diktatur och ofrihet för massorna kampen gäller.
  Vad som borde belysas mer, förutom ökande censur och överstatlighet där demokratin sätts ur spel, är visionen en enda religion där ”andens kraft” blir vingklippt. Ambitionen, vad jag förstår, är främst att få bort kristendomen, den esoteriska kristendomen med oanad (”farlig”) potential stick i stäv med angloamerikanska oligarkernas intressen.
  Globaliseringsagendan tycks handla om lurendrejeri i megaformat. De vackra orden i FN:s Agenda 2030 är att likna vid sol-och-vårande: förförelse, det psykopaten är så skicklig på.
  Svenska politiker har svikit sitt folk, sitt land; svenska kyrkor Kristus, för att tjäna den Onde, den sanslöst giriga Oligarkin med resurser att köpa allt och alla i hunger efter kontroll och makt. Mer och mer, aldrig nog.

  Gillad av 11 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Bara att inse att SD behöver EGEN MAJORITET,
   man är nog det enda parti med ryggrad nog,
   för att kunna stoppa den utbrytande galenskapen!

   Värre än ”Galna KO/DO-sjukan”!

   Desto större anledning att rösta RÄTT,
   inte som hittills RÖTT…

   I dagens inlägg på ledarsidorna.se kan vi se,
   hur ”Råttorna” lämnar det sjunkande skeppet Svea!

   Förstaklass passagerarna går FÖRST,
   ner i de fåtaliga lyxutrustade livbåtarna!

   Var och en må rädda sig (S)jälv!

   (S)läpp dem inte i land, här i Sverige…
   Låt dem söka a(S)yl i valfritt land,
   Palestina bör dock vara ett givet val)

   Margot Wallström lär/BÖR omplaceras som Ambassadör till N-K!
   Ullenhag till Ulan Bator!

   Så blir skadan minst!
   Naturligtvis fråntagna rätten att utfärda visum!!!

   Lägg ner SIDA, då får Jämtin söka A-kassa)
   Klimatsmart åtminstone!

   Gillad av 1 person

 3. Vaknauppnu skriver:

  Vi skall bakbindas och truten täppas till. Dom får inte avslöjas så där enkelt som nu att vi kan snabbt se vad de skriver och tycker granska och klä av dem, tänk på alla slöa som inte bryr sig att ta reda på saker o ting de kan fortfarande vaggas in i att ”de tar ansvar för Sverige”, vad som helst men inte SD, verkar vara något som grönrödröran och alliansen kan enas kring.
  Sen att vi får ett totalitärt diktatorssamhälle tycks de inte bry sig det minsta om. Makten, Makten makten

  Gillad av 3 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Medborgarna betalar ju MSM, genom Presstöd/Distributionsstöd.
   Desperationen är fullständig!

   De får väl sina KLICK genom länkarna,
   men vill tvinga fram digital prenumeration…

   Gillad av 1 person

 4. Jvk skriver:

  Vi är i krig med våra egna ledare

  Det hela är enkelt, Europas etablissemang har följt utopiska ideér som misslyckats, och för att skydda sin utopi och fortsatta maktinnehav så måste de införa en totalitär stat, så självklart så blir det snart förbjudet att skriva om verkligheten också, klockan är kvart i 12.

  Gillad av 13 personer

  • Elof H skriver:

   Det konstiga är att de utopiska idéerna inte ens är speciellt tilltalande. Har väldigt svårt att förstå vad det är som lockar med dessa idéer. Enkla svaret är troligen (som vanligt) makt och pengar. Dessa ondskefulla varelser anammar vad som helst som kan användas för att trycka ner folket. Helt sinnessjukt att folket i Europa tillåter helt meningslösa lagar som GDPR som irriterar och slösar tid för varenda internetanvändare i Europa dagligen. Förlåt, meningslös för det uttalade syftet, inte meningslöst när makten vill trycka dit oliktänkande och misshagliga.

   Gillad av 3 personer

 5. uppstigersolen skriver:

  Hur har makten tänkt sig att få folk att efterleva detta? Om alla internetanvändare i Europa fortsätter som idag så kommer mångmiljontals lagbrott att bedrivas. Rättssystemet kommer att drunkna. Eller kommer något övervakande program att installeras i hela Internet som raderar länkar? Faktiskt, jag fattar inte hur allt ska gå till.

  Gilla

  • Underdog skriver:

   Det kommer att läggas på internetleverantörerna att blockera användare som bryter mot regelverket. Det är så de brukar göra. Höga böter och skadestånd. Förbudstalan. Avstängning. Och de flesta internetleverantörer kommer att medverka frivilligt. Hur tror du Telia kommer att se på saken efter att de köpt TV4?

   Gilla

 6. K.A. Hedin skriver:

  Olika maktkonglomerat hittar i kraft av egna muskler alltid vägar att bevaka sina egenintressen. Inte minst globala företag kan i det perspektivet sitta på mer makt än enskilda länder. Den mest svage är alltid den enskilde medborgaren, han eller hon utan egentliga muskler. Demokrati handlar i hög grad om att även ge dessa makt, som en balans mot mer starka ekonomiska intressen.

  När det kommer till den enskildes röst och inflytande har internet inneburit en smärre revolution. Ett nytt demokratiskt redskap har satts i den vanlige medborgarens händer. Varje man och kvinnas röst kan nu nå fram.

  I en demokrati måste alltid mer hudnära kopplingar till enskilda medborgare bejakas. Framför allt från valda politikers sida. Sviker de här riskerar de att agerar som demokratins dödgrävare.

  Tyvärr ser vi fler tecken på den typen av verksamhet. Decemberöverenskommelsen utgör här ett avskräckande exempel. Där utpekas demokratin själv till ett problem.

  Även Public Service skapades en gång för att ge oberoendet en röst. Men även där förekommer numera tveksamheter.

  Migrationspolitiken är nog det bästa exemplet på ett samfällt haveri. Där både riksdag och media länge valde att gå förbi medborgarintresset och samhällsekonomin. De förvandlade all migration till enbart ett moraliskt spörsmål.

  Därmed har media svikit sin oberoende granskande roll. Man valde helt enkelt att understödja politikernas agerande. Och politikerna agerade ytterst egenmäktigt. Vi har i och med det fått ett samhälle där tilliten snabbt rusar utför.

  Det som nu sker inom EU är att olika maktkonstellationer vingklipper den mer folkliga demokratiska makten. Man gräver i demokratins rotsystem, i avsikt att försvaga det, för egen vinnings skull. Det bådar inte gott för vår gemensamma framtid. Demokratin själv är satt under attack.

  Gillad av 3 personer

 7. Kent Forssgren skriver:

  ”Var nu med och protestera! Maila till en eller flera EU-politiker i ärendet”
  Meningslöst.
  Merparten tillhör den globalistiska sekten.

  Skriv till företrädare för det blivande största partiet i Sverige, Sverigedemokraterna,
  och kräv att Sverige snarast möjligt lämnar det globalistiska nationsslukande monstret EU.
  Skriv direkt till Jimmy Åkesson!
  Ju tydligare SD gör klart för det svenska folket att SD kommer att arbeta för ett Swexit,
  desto fler röster kommer SD få, och Jimmy Åkesson blir folkets nästa statsminister.

  Gillad av 5 personer

 8. Elisabeth skriver:

  Javisst är det så, man vill förinta den stora landvinningen med Internet. Det ska inte få vara så enkelt att bli välinformerad. Överheten håller på med sådant överallt. Som t ex i Tyskland.
  I Tyskland finns tydligen något som absolut inte finns i Sverige nämligen TV-program som fokuserar på ett ämne och där man rätt fritt diskuterar det som är aktuellt, ofta blir det då problemen med Islam , integration, brottslighet, våld. Detta är ju verkligen hela tiden brännande aktuella ämnen som medborgarna vill höra luftas. Nu vill German Cultural Council ( Deutscher Kulturrat ) , att TV-bolagen ska upphöra med detta eftersom man menar att det bidrar till en dyster stämning och negativ inställning till muslimer. Denna organisation är en mäktig paraplyorganisation för tyskt kulturliv som påstås vara oberoende. Men den tycks vara lika ”obeoende” som svensk TV eftersom jag gång på gång sett företrädare varna för och tala negativt om AfD. Om detta utspel blir verklighet kommer det bara att innebära att tyskarna stänger av TVn. Tror man verkligen att verkligheten försvinner om man likt strutsen sticker huvudet i sanden ?
  https://www.theguardian.com/world/2018/jun/13/populist-talkshows-fuel-rise-of-far-right-german-tv-bosses-told

  Gillad av 5 personer

 9. Bengt Yourstone skriver:

  Någon som vet hur riksdagens partier ställer sig i denna fråga?
  Beträffande utskottet i EU är det ju vänstersidan som är emot förslaget om artikel 13 medan högersidan är emot. Det går inte riktigt ihop för mig.

  Gilla

   • Jaxel skriver:

    Sverige och Europa behöver EU. EU behövs för den kraft som en samlad europeisk union innebär när det gäller att hävda europeiska intressen i det allt hårdare internationella umgänget. Det finns en hel dumheter som kan sväljas som pris för den positiva betydelsen av EU. Fast om detta går igenom på det sätt som jag nu uppfattat det så blir det svårt att fortsätta vara för EU.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    @Jaxel — Vilken positiva betydelse av EU har du här i åtanke? Kan du ge ett kvantifierbart konkret exempel, bara ett enda?

    Vi européer måste förstås samarbeta som vi alltid har gjort för att skydda oss mot omvärlden. Vi måste samla oss för att slänga ut islam, t.ex., och återuppbygga Europa efter socialismens härjningar.

    Gillad av 5 personer

   • Jaxel skriver:

    @Fredrik Ö
    Har svårt att riktigt förstå din fråga. Jag ger ju just ett exempel på en positiv betydelse av EU i kommentaren ovan. Skillnaden i styrka, i olika avseenden, mellan unionen och enskilda länder. Denna skillnaden går givetvis att både konkretisera och kvantifiera.

    Låter du inte lite som vänstern, vilken tycker samarbete bra är bara inte just det samarbete som vi faktiskt har?

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Jag bad dig om exempel på konkreta åtgärder. Inte till intet förpliktigande avsiktsdeklarationen i högtravande söndagstal. Vilket ”samarbete” har du här i åtanke, t.ex.? På vilket sätt är EU ett organ för samarbete? Jag har hittills inte märkt av något.

    Gillad av 1 person

   • Jaxel skriver:

    @Fredrik Ö
    Men, herregud, behöver det exemplifieras att det i någon sorts konflikt med omvärlden är bättre att vara del av en stor och stark sammanslutning än att vara liten, ensam och svag.

    Jag skulle kunna ge ett i allra högsta grad konkret och aktuellt exempel, men jag tror att du måste besitta tillräckligt med fantasi för att se detta själv.

    I alla former av beslutsfattande blir man alltsom oftast tvungen att väga fördelar mot nackdelar. Fast om jag förstår dig rätt så finns alltså inte en enda positiv sak med EU.

    Gilla

 10. Östrahult skriver:

  Har jag fattat detta rätt, att det är liberaler och konservativa som är för dessa begränsningar och som i så fall är köpta av starka medieintressen? Och att gröna och vänster är emot? I så fall ska man nog inte se detta som ett sätt att begränsa yttrandefriheten, något som dessa i alla fall driver i Sverige. Nej det handlar bara om pengar där MSM försöker skydda sig mot digitaliseringen och Internet.

  Vad troligen inte de som är för detta begriper är vilka följdkonsekvenser som skulle uppstå om förslaget införs. Om detta skulle gå rättsligt korrekt till måste det finnas en instans som avgör vem som har rätt till vilket material, detta kommer att bli en gigantisk för att inte säga ogenomförbar uppgift. Det kommer dessutom uppstå svåra gränsdragningsproblem, får jag kopiera en DN-artikel på papper och skicka i brev, i epost, på?

  Skulle direktivet bli lag är jag inte säker på att MSM blir vinnare, de kan ha skjutit sig själva i foten. Det kan bli så att det fria Internet helt enkelt struntar i MSM.

  Avslutningsvis tycker jag att hela konceptet är feltänkt. Om jag länkar till DN så möts jag av ett meddelande att jag måste bli prenumerant. Det naturliga är att den som har skyddat material svarar för skyddet med de fullt acceptabla mekanismer som finns.

  Gilla

 11. Christer L skriver:

  Man kan blockera en väg och skydda upphovsmannen på det här sättet, genom att kontrollera och censurera länkning. Men korta citat kan man inte förbjuda, och inte längre sammanfattningar och betraktelser – hur ska man kunna kontrollera att alla de möjliga former av återgivande som skulle ersätta länkandet inte är vinklade och missvisande – blir det nästa steg? Vill man i övrigt driva igenom ett torrt datorspråk, utan uttryck, bilder, symbolik, metaforer, liknelser, som ska talas överallt på nätet? Det hela kunde tas för att vara en storvulen klåfingrighet av kärriärbyråkrater. Genomförandet kommer att stärka oppositionen och sprida övertygelsen att EU är ett europafientligt globalistiskt projekt och att globalismen är en politisk Hybris. Så om detta är en politisk maktakt från EU är det inte glädjande för EU-entusiasterna. Det här gör det bara värre, för EU.

  Gillad av 2 personer

 12. Lilla fröken PK skriver:

  Mycket illavarslande! Man har svårt att tro annat än att det är de stora mediehusen som har lobbat för att täppa till truten på alternativmedia, som hotar PK-hegonomin och dess ekonomi. Mycket bra att genom PE:s behändiga verktyg protestera hos våra EU-politiker, till den verkan det hava kan. Gör det!!

  Gillad av 4 personer

 13. PerH skriver:

  Det handlar om att hjälps MSM vrida dess ursprungliga tolkningsföreträde åter till tiden före internet.
  Vill minnas att HAX nämnde bland annat Spanien som tillämpat detta med länkningsförbud/kräva ekonomisk ersättning för sina upphovsskyddade artiklar.
  Hur det gick?
  Reklamintäkterna sjönk, dess texter förblev okända, MSM slutade avkräva länkande sajter ersättning.

  Gillad av 2 personer

 14. Underdog skriver:

  Katolska kyrkan gillade inte Gutenbergs tryckpress för hur skulle det gå om vem som helst hade tillgång till bibeltexterna och själv kunde se vad det stod Då bleve ju kyrkan onödig. Och katolska kyrkan hade rätt. Först kom reformationen och sedan väckelserörelserna som kastade ut uppifrånperspektivet helt och hållet. Katolska kyrkans grepp om de europeiska folken minskade radikalt.

  Det är samma resonemang nu som då. Överheten gillar inte att allmänheten blir upplyst och kan utbyta å- och insikter för då blir det svårare att lura allmänheten. Och dagens överhet består av politiker, högre offentliga tjänstemän, de stora mediehusen och ”storfinansen”. Det är ingen konspiration, men ett resultat av att alla dessa agerar i sitt eget intresse.

  Gillad av 7 personer

  • Björn G skriver:

   Katolska kyrkan gillade italienska maffian ( som nu även har dotterbolag i USA).
   Återsåg just filmen Gudfadern och insåg att det är ingen tillfällighet att de flesta av ‘flyktingarna’ kommer via Italien.

   Gillad av 2 personer

 15. Jvk skriver:

  Off-topic men en sak som jag lärt mig efter ett relativt långt yrkesliv är att de kloka och bästa allt som oftast inte styr, inte ens de mest intelligenta, utan det är mera en tillfällighet nör det sker, utan istället så är det de med politiska talanger och mest aggressiva och näriga och utan skrupler, helt enkelt de som vill ha mest som styr. Detta kanske kan ses som självklart men jag känner att så mycket i debatten utgår från att det finns en naturlig process för att för fram bra och korrekta beslut som är optimala efter några givna mätpunkter, på något sätt så utgår man från att de ”korrekta” ideérna kommer att styra, men detta är också i företag enormt sällsynt. Istället så är det mesta maktspel och jag kan märka på mig själv att jag bara haft en begränsad aptit på det, därmed så lämnar man walkover. Start-ups kan lyckas för de startar med att bygga på de bästa ideérna, men så fort ett företag når en viss storlek så blir HR-chefen lika viktig som personen som uppfinner en flygande bil eller hur man kan utvinna ström ur trycket i vattenkranen.

  Gillad av 6 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Då om någonsin borde alla EU-kritiker samlas i SD!

   Som en rungande högljudd protest!

   Mantrat/valslogan bör bli,
   skicka aldrig mer en Liberal från Sverige till EU!!!

   Gillad av 1 person

 16. Steen R skriver:

  EU’s artikel 13 – et hidtil uset censurredskab

  EU lægger nu universel censur ud i entreprise. Computerfiltre skal overvåge “copyrightbrud, ekstremisme” eller “hatespeech.” Hvis EU havde haft dette redskab inden Brexit, var afstemningen aldrig endt som den gjorde. Sverigedemokraterna var aldrig kommet i Riksdagen, de italienske og østrigske valg var ikke endt, som de gjorde. EU Kommissionen er jo ikke dummere end alle andre, de ved godt, at information er magt, og de vil have magten over nettet tilbage. Den 20.6 stemmer Parlamentet om loven. Om ti dage (!). Den danske regering har allerede godkendt artikel 13. Den svenske har naturligvis også: Nu indkasserer Sverige et jordskredsvalg alene på grund af frie ytringer online. Det skulle nødig gentage sig.

  http://snaphanen.dk/2018/06/10/artikel-13-et-hidtil-uset-censurredskab/

  Gillad av 3 personer

 17. Steen R skriver:

  Artikel 11 och 13 er et genialt udført bagholdsangreb på ytringsfriheden. MSM har stort set INTET fortalt om afstemningen om kun seks dage. BBC har haft en neklt bagatelliserende artikel, og GP har haft en god, men alt for sent

  http://www.gp.se/nyheter/karlsten-en-av-v%C3%A5r-generations-st%C3%B6rsta-politiska-%C3%B6desfr%C3%A5gor-1.6466700
  https://www.bbc.com/news/technology-44412025

  Det bedste sted at blive oplyst, er at søge ”article 11” på You Tube. F.eks. Black Pigeons:

  Gilla

 18. En annan skriver:

  Blir omöjligt att länka till biblioteket i kommunen då eller har jag missförstått?
  Bra där om Gutenberg, då får man kalla den det ; Gutenbergslagen!

  Gilla

 19. Ca skriver:

  I sommar ska komikern Özz Nûjen göra ett ståupp-framträdande i Almedalen till stöd för asylinvandringen till Sverige.

  Det är Akademikerförbundet SSR som står bakom evenemanget som kommer att äga rum under Almedalsveckan den 4 juli. Özz Nûjen och föreläsaren ”SaraClaes” ska då göra ”Stå upp för Öppet Sverige”.

  ”Nu mer än någonsin är det viktigt att stå upp för ett öppet och inkluderande samhälle. Våra attityder och vårt förhållningssätt till varandra är avgörande för det demokratiska samtalet”, skriver fackförbundet.

  Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   Vad han egentligen menar…

   Totalitärt kunna inskränka yttrandefriheten!

   För att medborgarna inte skall kunna genomskåda Agendan!
   Fjärde Riket är snart här…

   Bara Trump kan rädda oss,
   därav hetsjakten på honom!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.