De som har barnatron kvar och de som inte har det

Patrik Engellau

Dikotomierna när det gäller att indela svenska folket står som spön i backen. Där finns GAL mot TAN, somewheres mot anywheres, höger mot vänster, globalister mot nationalister, alliansanhängare mot rödgröna väljare, socialister mot borgerliga samt förstås min favorit politikerväldet mot medelklassen. Vilken soppa.

Det finns ytterligare en dimension som jag för varje dag blir alltmer plågsamt medveten om. Skiljelinjen går mellan dem som tror att politikerna relativt smärtfritt och lätt kan lösa Sveriges problem – där begreppet Sveriges problem verkar bli alltmer synonymt med Sveriges migrationsrelaterade problem – och dem som förlorat denna 1900-talsföreställning om politikens krafter, låt mig kalla dem pessimister eller realister. Skiljelinjen går alltså mellan de fortsatt barnatroende och pessimistrealisterna.

Själv hör jag till pessimisterna. För femtio år sedan trodde jag att politiker hade verktyg att lösa nationens problem bara de bestämde sig. Nu tror jag inte längre på det. Det finns inget annat sätt att förklara att misslyckanden tillåts bestå utan motåtgärder. Politikerna anar att de inte kan lösa problemen och därför låter de bli att försöka för att deras tilltagande hjälplöshet inte ska uppenbaras.

Ska jag räkna upp några överlevande misslyckanden som dagens politiker inte törs ta i? Jobb åt migranter. Integration av migranter. Utvisning av illegala migranter. Minskning av de årliga migrantvolymerna. (Nej, vad som än påstås beror de faktiska minskningarna sedan 2015 inte på något som politikerna har gjort utan på att det totala inflödet till Europa har gått ned med omkring 80 procent.) Återtagande av statens våldsmonopol i no go-zonerna. Brottsbekämpning. På vart och ett av dessa områden och fler därtill, påstår jag, går utvecklingen åt fel håll.

Politikerna gör mycket litet som skulle kunna vända de onda trenderna. Och det är ingen skillnad mellan sjuklöverpartierna. Det går däremot att tänka tanken att sverigedemokraterna faktiskt skulle försöka göra något.

Det är samma sak i andra länder. Enligt Svenska Dagbladet sökte 1,4 miljoner människor asyl i Tyskland mellan 2015 och 2017. 56 procent, nästan 0,8 miljoner, fick avslag. Bara 24 000 personer utvisades förra året, troligen de som lämnade frivilligt eller med ett minimum av påtryckningar.

Vad beror denna handlingsförlamning på? Allmän letargi eller flathet? Det tror jag inte. Jag tror inte att de framträdande politikerna gillar sakernas tillstånd. Jag tror att de gärna skulle sätta in motåtgärder. Men de törs inte. Det har gått för långt för att politikerna ska lyckas med de enkla och fridsamma åtgärder som de kan tänka sig att bruka.

Låt mig peka på en nyligen inträffad incident i Tyskland (omnämnd i artikeln ovan). Tjugo poliser kom för att hämta en 23-årig afrikansk man som skulle utvisas. Då självmobiliserades en mobb på omkring 150 aggressiva afrikaner och andra migranter. Mobben gav sig på poliserna och befriade 23-åringen som flydde.

Problemet är att den svenska – och den tyska förstås – statens våldsmonopol inte kan upprätthålla sitt monopol om det väljer att inte bruka våld. Tjugo poliser kan inte sätta sig i respekt hos 150 stridslystna afrikaner om poliserna inte får utöva våld.

Förr i tiden kunde det statliga våldsmonopolet upprätthållas med ett minimum av våld eftersom Sveriges befolkning på det hela taget var så lite våldsbenägen. Nu är det inte längre så.

Jag gillar inte att säga det, men jag tror att vi svenskar inklusive svenska politiker måste vänja oss vid att tänka lite annorlunda än vi har gjort under vår tidigare levnad. Förut räckte det med de snälla konstaplarna Kling och Klang, men så är det inte längre. Det plågar mig att säga det, inte minst för att jag personligen är en fysisk fegis, men jag tror att både polisen och vi medborgare måste vänja oss med mer våld från polisens (och kanske militärens) sida. Folk kommer att dö.

Jag tror att många politiker har fattat detta. Det är därför de inte gör något. De – många av dem – törs inte försöka utvisa de 9 000 afghanerna för om de försökte skulle det flyta blod. För att slippa det vill dessa politiker i stället skicka afghanerna till gymnasiet. Det är nästan omöjligt för mig att föreställa mig att dessa beslutsfattare är i god tro. Det är mycket mer sannolikt att de begriper precis hur obehaglig verkligheten numera ser ut och därför väljer att sticka huvudet i busken.

Dagens Nyheters ledarredaktion har sin barnatro kvar. Så här står det i huvudledaren den 9 maj:

För en majoritet av väljarna är inte emot invandrare. Däremot är många oroliga över hur allt ska gå med alla som kom hit under de månader då vi faktiskt kunde tala om en flyktingström. Inför valet borde partierna – även Socialdemokraterna – lägga mer möda på att lösa integrationen, och på att hitta ett enande projekt, och mindre på att tävla med Sverigedemokraterna om vem som kan vara tuffast mot denna nya grupp svenskar. Det vore om inte annat mer sympatiskt.

Jag tror – tyvärr! – inte att det längre räcker med sorgfria och sympatiska lösningar.

144 reaktioner på ”De som har barnatron kvar och de som inte har det

 1. Björn G skriver:

  ”Dagens Nyheters ledarredaktion har sin barnatro kvar”.

  Nää, det är knappast barnatro.
  Det är en så grov propaganda, att självaste Goebbels skulle bli grön av avund.

  Hos DN är det sällan barnatro som skapar artiklar då dess chefredaktör verkar hylla agendasättande, beräknande och förljugna propagandaartiklar.

  Gillad av 15 people

  • Jan Bengtsson skriver:

   Varken polis- eller militär lär kunna sätta sig i erforderlig respekt…

   Om vi inte vågar tillåta dem att använda våld,
   inte bara vifta chikt med batonger…

   Halalgrillning av kycklingkorv räcker knappast?

   Valår i år, då får man inte oroa valboskapen…

   Gillad av 1 person

 2. Mats skriver:

  Etablissemangs politikerna kan inte lösa problemen det är dom som är problemet.
  Alternativ för Sverige har lösningen, det stavas återvamdrimg.

  Gillad av 5 people

 3. Isabella skriver:

  Jag tror du är inne på ett spår som fler börjat ana. Att det i längden inte går att ta itu med denna kommande konflikt utan våld.
  Med kommande konflikt menar jag islam i ett sekulärt samhälle.

  Vi ser att islam breder ut sig i samhället. Från början hade vi inga moskéer, böneutrop, hijab eller klungor av unga män i obestämd ålder som verkar ha all fri tid i världen. Trots att arbetsgivarna saknar anställningsbara personer.
  Tidigare fanns inga moralpoliser i förorterna, som blir fler och fler, vissa benämns som särskilt utsatta.
  Hur kunde det blir så här?

  Precis som du, tror jag politikerna väl vet att mycket inte längre fungerar i vårt samhälle. Jag väljer att nämna brottsbekämpningen.
  Om inte makten, dvs polisen, förmår att hålla buset stången, vem ska då göra det? Medborgargarden? Det låter inte särskilt lockande i en fungerande demokrati. Ska vi ha ett stamsamhälle där var och ordnar sin egen säkerhet? Nej, naturligtvis inte.

  Men, om inte politikerna tar sitt ansvar och sköter sin uppgift som folkvalda kommer samhället att krackelera. Medborgarna förväntar sig att politiker ska åtgärda problem som gäller hela samhället, detta för att vi inte ska leva i ett dysfunktionellt samhälle, som kan vara ett samhälle med medborgargarden.

  Tyvärr måste vi inse att det inte alltid räcker med fika och samtal för att de ska ske en omvändelse. Det är våldsmonopolet, staten, som ska vara utföraren. Det brådskar om vi ska få ordning på landet så att medborgare kan vara precis så trygga och säkra som politikerna lovar oss.

  I sin tänkvärda bok Våld och Islam, säger Adonis i förordet;
  – Efter profeten Muhammeds död grundades det första kalifatet och i det ögonblicket förvandlades islam till en politisk regim.”
  Det är politik det handlar om och det ska politikerna, som är valda av folket, se till att lösa.

  Gillad av 12 people

 4. Lilla fröken PK skriver:

  Starsministern: ”Sverige har varit naiva”(sic!)
  Denna naivitet, eller brist på konsekvensanalys, har försatt oss i en rejäl klämma.
  Ulf Kristerson erkänner att de, politikerklassen, har skapat nuvarande kaos, och räcker ut en hand till sossarna. Att samarbeta med det parti man bespottat och demoniserat – men som haft rätt hela tiden –
  Nej, nej, nej! FEL VÄRDEGRUND!
  Förhoppningsvis får sjuklövern sin dom i höst, om det sovande folket äntligen har vaknat då.

  Gillad av 12 people

  • Jan Bengtsson skriver:

   Ett nytt största parti får vi med stor sannolikhet,
   liksom att Löfvén når ALL-TIME LOW för Regering(S)partiet!

   TRETTIO PROCENT, ja max FYRTIO,
   vore en synnerligen bra början…

   För S och M tillsammans…

   Snacka om två stöddiga partiledare!
   Före valet…

   Hur kan Kristersson ha mage att föreslå,
   att de som skapat problemen,
   är de som är bäst lämpade att lösa dem?

   Man har ju inte ens haft förmågan att se dem…

   Gillad av 3 people

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  I USA upptäckte man detta tidigt och erfarenheten har visat att handlingskraft fungerar och är nödvändigt. New York är ett bra exempel. När jag var där i början av 1970-talet fick man vara på sin vakt i många områden. Numera skulle jag känna mig säkrare i New York än i svenska storstäder och ännu mer om jag vore en yngre kvinna.
  Självklart skulle jag i detta avseende föredra det svenska 1950-talet. Tyvärr har Inte ens SD förmåga att återskapa denna idyll. Det är helt enkelt nödvändigt att acceptera hur världen ser ut 2018 och anpassa sig därtill. Det orkar och förmår inte våra politiker utan de föredrar att fortsätta sitt liv i Sagolandet . Det är därför som post modernismen har blivit så populär. Det siste jag hörde från dem var hur mycket brottsligheten har minskat i Sverige!

  Gillad av 8 people

  • jvk skriver:

   Vad betyder denna defaitism? Anpassa sig? Varför? Till vad? Vad är målet med livet? Jag håller med om att man måste acceptera att livet inte är som man önskar och att andra styr än de man önskar, jag har gjort det hela mitt medvetna liv. Ibland så måste man dock fråga sig vad meningen med tillvaron är och inse att man lever i en tid när anpassning inte är svaret, för ”anpassning” ses kanske av dig som att bevara de nuvarande situationen, att hoppas att det inte blir värre, men detta förutsätter att de andra slutar å sin sida med att expandera sin agenda. Vad får dig att tro att detta skall ske? Den metod du föreslår är prövad, det kostade många liv.

   Gillad av 6 people

   • 5ven55on skriver:

    Ja, jag håller med. Vi ska inte anpassa oss. Vi ska repatriera tills vi reverserat globalisternas ondskefulla plan att fylla Sverige med en massa utlänningar.

    Vi ska definitivt straffa sådana som Reinfeldt men även sådana som Soros om vi lyckas komma åt dem. Tyvärr kan det bli svårare men vi ska inte vila förrän vi lyckats. Vi kanske tyvärr blir tvungna att förfalla till blodshämnd och straffa globalisternas avkomma även om det bär mig emot. Men extrema handlingar kräver extrema motåtgärder.

    Gillad av 3 people

   • olle reimers skriver:

    Det är just den bristande viljan till anpassning från dennes sida till ett ruttet system som har fått den priviligierade klassen i USA att hata president Donald Trump. Han står för att INTE anpassa sig till diktatorer som hotar med våld om de inte får sina mutor; till politiker som utfärdat orimliga löften med andras pengar eller är rädda att stå upp mot allsköns våldsverkare som inte vill veta av några landsgränser.

    Problemet har uppstått som en följd av pengarnas intåg i en bredare del av samhället. Framför allt har det gett den politiska klassen ett tillfälle att med olika sinnrika metoder tillskansa sig skattepengar.

    Systemet har gjort att det fåtal politiker som tar sitt jobb på allvar blir utmobbade och bortmotade.

    Samhället styrs så småningom av gangsters och olaglydiga medborgare.

    Utvecklingen i Sverige från att ha varit en mönsterstat till roffarstat har gått på några decennier. Det går numera inte att få något som helst politiskt inflytande via de etablerade partierna om man inte anpassar sig.

    Medborgarna måste återställa lag och ordning i Sverige.

    Gillad av 1 person

  • Jan Andersson skriver:

   Det är underligt att man i en av världens tajtaste storstäder, Tokyo, kan vandra runt på bakgatorna hela nätterna och känna sig helt trygg. Man kanske hör ett ”hej” från andra sidan gatan från någon som tömmer sopor, det är allt. Vad gör de rätt i Japan som vi gör fel här? En delorsak är kanske de stenhårt slutna gränserna, där även en västerländsk turist måste skanna fingertopparna och bli fotograferad i tullen.

   Gillad av 11 people

   • Leif Nilsson skriver:

    På diskoten i Sendai var det fullt normalt att plånböcker och handväskor lämnades kvar vid borden när man dansade. Ingenstans i Japan såg jag jag några sönderslagna mat-och dryckesautomater och de fanns i stor mängd även på tämligen öde gator. Inte heller fanns det något skräp på gatorna eller något klotter. Överallt var människor vänliga, artiga och hjälpsamma. Inte heller såg jag någon kvinna klädd i burka eller annan traditionell muslimsk klädedräkt.

    Gillad av 6 people

   • jvk skriver:

    Precis, den enda gång någon trängde sig så visade det sig att det var en korean, de enda småkriminella jag såg var från Iran, man blev kollad ganska ofta av polis som krävde leg, varje kvarter hade en koban med polis som all kände, alltid bemannad, hårda fängelser med kännbara straff. Man kunde se hur folk somnade på tunnelbanan med plånboken synlig. Ett annat samhälle är möjligt om det inte hade varit för våra politiker.

    Gillad av 2 people

  • W skriver:

   MÄN behövs. Vi behöver inte bara ”en vuxen i rummet”, vi behöver vuxna MÄN i Sverige. Vi behöver MÄN som är rättmätigt stolta över sina manliga egenskaper. Sin förmåga att leda, visa vägen, tala om vad som är rätt och vad som är fel. MÄN som sätter gränser. MÄN som sätter ned foten – enough is enough.
   Nu tänker jag inte bara på att säga nej till buset, utan till de kvinnor, och den sociologiska synen på människor som varande offer, som fått alldeles för stort utrymme under allt för lång tid. Som varande kvinna säger jag: Det måste vara färdiglekt i lekstugan Sverige.
   http://www.gertrud1.se/2018/01/20/till-alla-mans-ara-och-hopp-om-landets-forsvarande/

   Gillad av 9 people

 6. En Sorgens tid skriver:

  Visst handlar omgörningen av Sverige om känslor. Om barnatro. Som knäckts. Om mycket starka känslor. Om trygghet som tagit ifrån en. Ett slags sorgearbete. Som när en anhörig gått bort. Kanske en förälder eller ett syskon. Ett eget barn. En käresta. En sorgens upplevelse. I smärta och förtvivlan. Som kramar bröstet. Och inte vill acceptera. Men ändå tvingats till det. Genomgå sorgens alla faser. För en väg tillbaka.

  Liknande känslor föds även när ett land tas ifrån en. Men utan tillåtelse att sörja. Ett fryst sorgearbete. Utan någon rätt till egen uppgörelse. Ingen väg tillbaka. Ty så ser PK-världen ut.

  I en nära anhörigs bortgång kan även dölja sig en anklagelse. Där föräldrar betett sig kränkande. Varit alkoholister. Misskött dig som liten. Fått dig som lintott att må riktigt dåligt.

  Men även ett land kan misskötas. Skapa otrygghet för de många. Och särskilt sköra. Precis som barn kan fara illa inom en familj. Där omtanken fallerar.

  Det är då skuld och anklagelse träder in.
  En uppgörelsens tid. Fast döden själv inte vill summera. Men ändå ryckt något ifrån dig.

  Både ett land och en enskild kan bli utsatta. Och tvingas in i ett sorgearbete. Som kräver brutal ärlighet. Både mot sig själv och andra. En rak sanning. Som inte viker undan.

  Det är många som upplever att Sverige hamnat i en sorgens tid. I en bearbetningens tid. Där något stulits ifrån dem. Ett helt land. En identitet. Samma ledsnad. Samma sorg som när en anhörig gått bort. Samma frågor. Men annorlunda svar. Hur kunde det bli så här? Vems är ansvaret? Varför tilläts det ske? Var gick något ur händerna? Och vems händer? Varför denna förnekelse? Den som varje alkoholistbarn känner så väl. Samma undanflykter. Samma hotfulla beteende gentemot andra. Mot de oskyldiga.

  Skuld och ansvar drar iväg. Nu för ett helt land. Ett hem vi kallar Sverige. Ville några bara experimentera lite? Leka med makten i ett helt land? I mitt land. Bara för att det föll dem in?

  Vi träder nu i uppgörelsens tid. Det är val i år, 2018. Och i det vilar ett personligt ansvar. Både för en själv, men framför allt för barnen. Det är mest deras framtid det gäller. Och Sveriges. Vi är alltfler som vill få vårt land tillbaka. Och vår barnatro.

  Gillad av 14 people

 7. Fredrik Östman skriver:

  Vad är det att vilja? Den som förorsakar en företeelse, stillatigande accepterar en företeelse och vidtager åtgärder som förstärker företeelsen kan inte hävda att han ”egentligen” inte vill ha företeelsen i fråga. Nej, politikerna vill ha det så här.

  De har på något sätt kommit fram till att pedofili är meningen med det svenska samhället. Alla deras handlingar gör att det blir mer pedofili i Sverige. En del av dem är antagligen själva pedofiler och får genom systemet tillgång till barn att våldtaga. Andra tycker att det är okey och acceptabelt att deras pedofila kolleger får det de vill ha, de är så att säga passiva pedofiler, andra åter njuter av det, eftersom detta förhållande ger dem maktens yttersta berusning, de är så att säga andragradspedofiler. De är alla pedofiler. De vill ha det så här. De vill att svenska barn far illa, blir hjärntvättade, handlade med, bortbytta, lemlästade, misshandlade och våldtagna. De vill ha det så här.

  Gillad av 8 people

  • mobelmanen skriver:

   Fredrik du har rätt! Från vad jag har läst finns det en utbredd politisk elit som förespråkar legalisering av just pedofili, speciellt på andra sidan Atlanten. Vet däremot inte hur utbrett det är i lilla Sverige, men att det förekommer även här förvånar mig inte dugg. We live in a sick and perverted world, no doubt!

   Gilla

   • jvk skriver:

    Tror det är liberalerna som har fått ansvaret att i 7-klöver partiet testa om man kan vara öppen med denna ballong, tillsammans med nekrofili och sex med djur. Vem är vi att sätta oss till doms över pedofiler? Man kanske till och med kan skapa en religion där pedofili ingår?

    Gillad av 1 person

   • Lilla fröken PK skriver:

    Till JVK: Det FINNS redan en sådan religion vars profet, frid vare med honom, gifte sig med en nioåring.

    Gilla

 8. S Eriksson skriver:

  Den snällaste och mest sympatiska slutsatsen är nog att Sverige har tagit emot fler nya invånare än vad landet vill eller mäktar med att ta hand om.
  Jag befarar att du har rätt i din analys.
  Tror också att många politiker tror/trodde på Erik Ullenhags kvick fix idé om att på 2 år skulle den asylsökande vara i jobb. Javisst i den bästa av världar.

  Gillad av 1 person

  • Elof H skriver:

   Fler nya invånare än vi mäktar med? Något säger mig att väldigt få hade varit missnöjda om de valt ut på meriter och inte med någon slags Amazing Race-tävling där den som lyckas sätta foten på svensk mark får en guldbiljett.

   Gillad av 1 person

   • S Eriksson skriver:

    Tack . Jag sade inte att det var den mest sanna bilden eller förklaringen.
    Dessutom om man är seriöst intresserad av att hjälpa så många flyktingar som möjligt så är det väl ganska tokigt att ta dem till dyra Sverige? Med samma pengar hjälper man väl alla 65 miljoner flyktingar i hela världen, nästan i alla fall.

    Gilla

   • S Eriksson skriver:

    En annan aspekt är att det är ibland ett resultat av krig, så ett sätt är att skicka räkningen till de som krigar. Eller önska att de länderna tog hand om resultatet. Bra eller omöjligt – ja döm själva.

    Gilla

  • 5ven55on skriver:

   ”Tror också att många politiker tror/trodde på Erik Ullenhags kvick fix idé om att på 2 år skulle den asylsökande vara i jobb”

   Om de faktiskt trodde på det så är de skrämmande korkade och måste genast avsättas. Om de ljög och inte trodde på det så är de onda och ska också genast avsättas. Dessutom måste de straffas androm till varnagel.

   Gillad av 2 people

   • S Eriksson skriver:

    Det ligger väl något i vad du säger . Dock var tjänstemanna-ansvarett borttaget, kanske om politikerna kan klassas som terrorister kanske de kan straffas men ofta bedöms det av osv.
    Jag tror nog allmänt att Trump hade mycket rätt i sin slutsats.

    Gilla

   • S Eriksson skriver:

    Svensson. Sedan var det bara för några år sedan ju en hysteri, allt som SD sa eller föreslog skulle motarbetas . Därför tror jag att även mindre genomtänkta idéer gick igenom, men jag säger inte att du har fel.

    Gilla

   • S Eriksson skriver:

    5VEN55ON För längesen fanns det en centerpartist i Sjöbo. Olle var namnet, det var väl nästan skottpengar på honom och i princip förklarad fredlös. Men hans spådom var intressant. ..

    Gilla

 9. Jari Norvanto skriver:

  Tänk om det är så att Sjuklöverns ingående partier vill ha massinvandring. Om de inte friserat om torgförd politisk inriktning på deras hemsidor nyligen, inför det annalkande valet, så är de alla för så kallad generös flyktingpolitik… De vill ha detta! Icke en yttrad tanke om hur Sverige ska te sig om fem år eller femtio. Endast mer av samma förödande politik och skruvande på stolliga grundantaganden som saknar empiriskt stöd och vars bärkraft stundligen motbevisas.

  ”Folk kommer att dö.” De dör redan. De dog på Drottninggatan i Stockholm i fjor och de dog på IKEA i Västerås 2015. M fl m fl.

  Gillad av 15 people

  • Elof H skriver:

   Folk dör och skadas för livet dagligen pga massinvandringen. Mord, våldtäkter, skjutningar, våldsamma rån, folk dör i vårdköer, pensionärer dör pga av bostadslöshet, osv. osv. Vad jag vill se är att ansvariga ställs inför rätta och döms för dessa brott. Jag vill se tusentals politiker och aktivistiska tjänstemän i fängelse och strippade på alla sina tillgångar, pensioner och positioner. Detta krävs för att förhindra att detta uppstår igen.

   Gillad av 10 people

  • Jan Andersson skriver:

   Det är nog så här:

   Politikerna tror att folket (som de betjänar) vill ha massinvandring eftersom media och många andra PK-yttringsformer hävdar det hela tiden, och politikerna tror att det är folkets röst de hör. Politiker gör ju aldrig ett enda försök att lyssna till folket röst själva.

   Folket tror, av exakt samma orsak, att det är politikerna som vill ha massinvandring eftersom de säger det, men de säger bara det som de tror att folket vill höra.

   Media – den tredje statsmakten – är de som har haft den reella makten länge nu. Det parti som med någon som helst trovärdighet kvar skulle kunna hävda att de representerar folkviljan är SD, just därför att de varit utmobbade av media hela tiden.

   Gilla

   • S Eriksson skriver:

    Klart intressant tycker jag. Det var väldigt dumt att det inte blev folkomröstning i frågan, men tänker man på hur politikerna gjorde i högertrafikomröstningen och om kärnkraften så kan man bli ledsen. För mig är det en stor gåta att politikerna och alla egentligen, inte ställer sig frågan : Varför.

    Gilla

  • Pelle skriver:

   Givetvis vill de nuvarande ansvariga ha det så här. Likt andra narkomaner behöver de sina godhetsfixar hela tiden och massinvandring är den substans de missbrukar. Hela deras tillvaro upptas av hur de ska kunna tillfredsställa behovet av ständigt nya godhetsrus – se på Annie Lööf, se på Bahbuhnke. De kommer aldrig att kunna sluta på egen hand och likt andra narkomaner drar de hela sin omgivning med i fördärvet. Landet kommer att gå under om vi inte gör oss kvitt dessa hårt nedgångna missbrukare i valet den 9 september. Det handlar om överlevnad – antingen den genomruttna etablerade politiska klassen (Löfven, Lööf, Lövin, mfl) eller det hårt prövade svenska folket.

   Gillad av 3 people

  • Jan Molin skriver:

   @Jari: att de flesta inte vet att ”det är så här de vill ha det” är obegripligt utan att förstå att detta är det MÅNGKULTURELLA samhälle som ALLA politiker velat ha ända sedan Palmes proposition 1975:26 och antagen av samtliga dåvarande partier! Reinfeldt förde in den i grundlagen 2010-2011! Dessa politiker är i sanning landsförrädare, de vet om det, och går därför vidare som om inget hänt!
   Detta måste nog svenskarna ta till sig!

   Gillad av 11 people

 10. Alexander Zetterberg skriver:

  Instämmer, Sverige har utomordentligt stora problem att tampas med och bara en ny regering med betydande SD-inslag skulle kunna ge mig hoppet tillbaka.

  Läste precis en utomordentlig analys av Malcom Kyeyune, där han målar upp en likartad bild men även presenterar en förklaringsmodell med utgångspunkt från Friedrich Nietzsches begrepp, ressentiment.

  En viktig artikel för att förstå det nya Sverige som växer fram: https://kvartal.se/essaer/aawylu27vwxxh1zn7mxqgthl832x7z

  Gillad av 6 people

  • jvk skriver:

   Den var bra, Kyeyune får man hoppas gör mer, som att skriva samma artikel, men kortare och enklare, i GP. Kyeyune kan dessutom finna motivation i att om detta inte löses snart med stora mängder våld från statens sida och massutvisningar, så spricker Sverige antagligen efter etniska skiljelinjer.

   Det behövs heller inga långa resonerande förklaringar, det räcker med att vara förälder, om någon gör ens dotter något så är det rätta svaret att skilja personen från livet, jag behöver inte känna till Nietzsche.

   Gillad av 3 people

   • jvk skriver:

    ”Detta våld hör inte hemma i normala samhällen. Det uppstår när det finns etniska, religiösa, eller allvarliga sociala klyvningar som möjliggör framväxten av ressentiment hos delar av befolkningen. Gruppvåldtäkter är inte ett våld som begås inom grupper, det är ett våld som begås huvudsakligen mellan grupper. Satt i system är det ett pålitligt historiskt tecken på att seriösa konflikter är på väg, konflikter som kan klyva enligt etniska eller konfessionella linjer. ”

    Detta är fel om inte Kyeyune avgränsar vad han menar med normala samhällen, detta våld ses inte i vissa samhällen endast för att man tvingar kvinnor att uppträda på ett visst sätt, om kvinnorna inte följer dessa påbud så säger din ideologi till dig att du skall straffa kvinnorna. I vårt samhälle så var detta våld inte norm, i andra samhällen så är detta våld norm, även idag, i synnerhet idag. Kyeyunes artikel är i konkurrensen bättre men nu kom jag ändå fram till att det bara var ovanligt beläst pk och utopism, man finner en psykologisk förklaring som alla kan drabbas av hos Nietzsche, och blandar därmed bort korten så man inte kan göra något åt problemet.

    Gillad av 3 people

   • Hovs_hällar skriver:

    JVK — Visst, Kyeyunes artikel var kort och koncis och egentligen inget nytt. Nietzsche pekade på fenomenet för över 100 år sedan.

    Det kan kallas ”den underlägsnes hämnd”, och innebär att den som är underlägsen i ett samhälle kan hämnas genom att på rent jävulskap förstöra för den som hör till den överlägsna gruppen, eller ge sig på en representant för den gruppen.

    Detta är inget nytt, utan kan studeras överallt — speciellt där man i ett samhälle är korkad nog att släppa in underlägset folk i stor skala.

    För att göra saken ännu värre, så har makthavarna systematiskt släppt in stora mängder folk vars hela religion är ett enda stort förhärligande av just den mentaliteten — ”den underlägsnes hämnd”.

    Och förresten är även hela PK-sektens ideologi ett enda stort förhärligande av samma mentalitet: ”Vi hatar Väst DÄRFÖR ATT de har varit så framgångsrika!”

    Där finner de söta små meningsfränder i en Viss Religions fanatiska företrädare… som även de hatar oss DÄRFÖR att vi är framgångsrika och skapat fungerande samhällen.

    Det handlar om en vansinneskult av förstörelsen — förstörelse därför att det känns så bra att FÖRSTÖRA!

    Och de som i praktiken bestämmer här i landet är i verkligheten, bakom alla fraser, försvurna åt denna dödskult! Därav massinvandringsprojektet.

    Gillad av 7 people

   • Eva Danielsson skriver:

    Kyeyunes artikel bekräftar för mig att läran ifråga fostrar både män och kvinnor till olyckliga människor, utan att de kanske vet om det. Med för männen den inre olösliga konflikten mellan underkastelse (inför sin gud o profeten) och herrefolkskultur ( i förhållande till världen). En ideologi som också spetsar till dilemmat med madonna/hora-temat. Ett svart-vitt infantilt tänkande överlag.

    Det är inte en sund stolthet som odlas, utan att en stolthet över att man är man och tillhörig läran och övertygad om att man därför är mycket förmer än kvinnor och förmer än icke-troende män.

    De kommer hit och upplever ett underläge i samhället. Och intalas av sina ledare att de ändå är förmer, trots att de står lägst på sociala stegen. Och att den mångtusenåriga planen om ett världskalifat lever, bl a genom att man bosätter sig här.

    Män med behov att av hävda sig för att de upplever sig snöpta av västerländska kvinnor och män, kan då tillsammans med lite ordinärt socialt grupptryck begå de mest bestialiska övergrepp mot dessa föraktliga västerländska människor.

    De kan kompensera för egen svaghet och känsla av impotens eller agera av vrede för att de inte erkänns som överlägsna. Och i grupp blir det okej, man ger varandra legitimitet i det man gör. Och offren har ju inget värde, inte i andra situationer heller.

    Så tänker jag. Och visst kan detta nog utvecklas i andra kulturer, under speciella omständigheter, men jag tror det finns lite olika grogrund i olika kulturer. Alltså tyvärr god jordmån inom den här speciella läran.

    Hårdhet, styrka och makt måste till för att underkastelsesidan i konflikten ska få övertaget. Så att vi kan minska och få bort dessa brott. Samhället måste alltså vara obönhörligt straffande. Och naturligtvis se till att folk som inte kan assimileras återvandrar.

    Samhället kan inte komma tillrätta med detta med vänlighet (=svaghet) eller utbildning eller genom att se till att de kommer ut i jobb. Det hjälper bara dem som ändå inte skulle leva ut på det här sättet. Och de skulle nog, om de garanterades skydd, kunna förkasta den politiska delen av läran, bli sekulära, eller lämna tron helt och hållet.

    Om vi själva släpper lite av vår överdrivna respekt för religioner, kan vi börja behandla den här läran som något som kan och ska ifrågasättas. Som kanske inte ens ska klassas som en religion, med medföljande rättigheter, utan som en politisk rörelse. Som liknar nazism fast värre, dvs med tillägg av religion och kvinnoförtryck.

    Gillad av 6 people

   • Jan Bengtsson skriver:

    Snarare ingen kultur värd att bevara,
    enligt våra PK marodörer…

    Dags att sätta ner foten,
    än hellre bakom…

    Då kanske saker snart kan se annorlunda ut…

    Gilla

  • Elof H skriver:

   Missa INTE denna artikel! Tror alla innerst inne förstår att det är precis som Malcolm skriver. Men förstår man inte denna förklaringsmodell förstår man aldrig vad som egentligen händer i Sverige och andra länder som drabbats av massinvandringen.

   Gillad av 2 people

  • olle reimers skriver:

   Mycket intressant artikel som i vart fall för mig klargjorde en aspekt av orsakerna till (det av politikerna förnekade) kraftigt ökande råa våldet i samhället; främst det som riktar sog mot svaga människor.

   Det mest skrämmande är kanske insikten om att politikerna inte har några verkliga incitament till at ens vilja veta något om detta. Sådan kunskap stör den större bilden om välsignelsen av det multikulturella samhället men kan naturligtvis avfärdas med att tillagnng av omelett kräver knäckande av några ägg.

   Gilla

 11. Arne Groningsson skriver:

  …och sen detta med att Polisens lättsinniga agerande skulle ha med lön att göra.
  Dagens Poliser är inte värda mer än dom har, och knappast det, när man ser det svaga intresset för att bevaka de som betalar deras löner, i förhållandet att gulla med ”oroliga” invandrare. Då finns alltid Kravallpolisen till hands, runt hörnet.
  Att bevilja främmande sekter att föra oljud tillhör ju oxå sånt som strider mot sunt beteende och ordningsstadgar, och därefter bevaka för miljoner skattekronor att ingen stör den uppkomna olägenheten.
  Ska man får ordning på Poliskåren, som fö skall vara ett ”kall” och inte ett yrke i vanlig bemärkelse, så ska man anställa NYTT, dugligt, välbetalt folk och Lämpat för en Ordningsmakt, som arbetar efter Reglementet och inte vara lediga när det här ”högsäsong”! Läs sommartid, natt, tex.
  Andra grupper i samhället jobbar vid Reatider, Jultider, Semestertider osv.
  Tänk om Resebranschen skulle bestämma sig för att ta sommarsemester under Juli månad, när flertalet Svenskar har sin årliga ledighet och skapa kaos.
  Men Polisen kan gå hem och lägga sig i hängmattan och jollra utan att bli generad.
  Dagens Poliser kan återuppstå i Kling & Klang skepnad och sköta om den hederliga delen av folket och turister…till fots eller cyklande, som i många andra länder.

  Gillad av 6 people

   • acke5 skriver:

    Vore bättre om de tog 40 veckors semester.

    Den lagstiftande församlingen kunde sammanträffa en månad på våren och en månad på hösten, för att trycka på knappar och debattera motioner och propositioner.

    Övrig tid kunde de vara på sitt ordinarie jobb.

    Gillad av 2 people

 12. Alf skriver:

  En pessimist är en bättre informerad optimist. Eftergiftspolitik är som att mata en krokodil i förhoppningen att han äter dig allra sist.

  Gillad av 9 people

 13. Östrahult skriver:

  Egentligen är läget ännu värre än hur det beskrivs av PE. Sant är att man inte vågar stå för vad som krävs för att hävda civilsamhällets rättigheter. Det som är värre är att nedtrappningen av viljan och förmågan att ingripa skett samtidigt som det skett en enorm upptrappning i hur de som gillar läget medvetet och systematiskt använder MSM och sociala medier för sina syften. Det handlar om att de som idag sitter vid köttgrytorna med alla till buds stående medel agerar för sina intressen. Titta på Uppdrag gransknings program om metoo som sänds ikväll men som redan nu kan ses på SVT Play. Där kan man se hur oerhört medvetet MSM och sociala medier används. Jag var på vippen att skriva ”hur MSM och sociala medier används för politiska syften” och det är vad man vill ge sken av. I verkligheten handlar det om agerande för privata syften. När UG vill rota i detta är det locket på och djungeltelegrafen sätter igång, alla aktörer är omöjliga att nå och de sätter upp sina PR-agenter som skydd.

  Slutsats: Om man inte giller samhällsutvecklingen i Sverige så måste man börja agera kraftfullt och smart, allmänt tyckande räcker inte långt för att bemöta ett kommersialiserat och korrupt medialt system.

  Gillad av 4 people

  • Jan Bengtsson skriver:

   Vågar de som har kunskapen,
   att förmedla den till de fåvitska???

   Därom får nog de lärde tvista länge…

   Gilla

 14. jvk skriver:

  Först, när människor jobbar tillsammans så kan de uppnå otroligt mycket, ta månlandningen, kommer ni ihåg hur telefonen såg ut på den tiden? Atombomben och ipaden i min hand är andra exempel, så nog kan problemen lösas alltid. Det får inte plats här men jag har börjat tro att det finns en annan skiljelinje som skär igenom allt, de som är goda mot de som är onda, och det onda söker alltid vägar att organisera sig, alltmedan det goda kommer från människor själva, det börjar med ens kärlek för ens barn, ens fru och familj och det man har runt sig. Andra fungerar inte så, de saknar en inneboende godhet, och söker sina likar utanför det lokala, som insekter. I ett bra system så uppmuntras de bra sidorna och de dåliga anses icke önskvärda, men onda ideologier vill framförallt sprida sig, som insektskolonier och vi lever nu med en ond ideologi som är mycket försåtlig för den utger sig för att i allt söka rättvisa, vad betyder det ens? Vi har sett det i olika manifestationer åtminstone sedan franska revolutionen, marxism, kommunism, nazism, socialdemokrati och nu pk-ism. En efter en visar dessa ideologier sin ondska men den är envis, men kan till sist inte dölja sin ondska, för bakom en död pojke på en strand som är skynket så döljer sig organiserade våldtäkter mot barn, och ett etablissemang som västvärlden över försöker dölja det, det är detta fängslandet av Tommy Robinson handlar om, ren ondska som tagit sig in överallt, den maskerar sig som rättvisa och allas lika värde men våldtar barn när vanligt folk inte ser. Fokalpunkten för kampen mellan gott och ont i västvärlden nu är Tommy Robinson för etablissemanget bekänner färg, och allt fler inser vad de gör och vem de är. De låtsas att det handlar om fattiga flyktingar, mobbade transpersoner, eller diskriminerade svarta eller vem som helst som de kan gräva fram, men när de väl ha makten, vad använder de den till, pengar till terrorister, skapa IS-mördare och våldtäktsmän. Detta är dagens etablissemangs månlandning, målet för deras projekt är ondska och de kommer inte att sluta för ondska vill ha mer. Sverige har blivit känt världen över för att socialdemokratin kunde dölja denna ondska i sig själv i den mest skötsamma och homogena befolkning i hela världen i stort sett, men nu har de fått vad de velat och vi ser resultatet av denna strävan mot ”rättvisa”. När folk talar om rättvisa och allas lika värde så kan man vara säker på att det är en täckmantel för deras inneboende ondska.

  Gillad av 9 people

  • olle reimers skriver:

   Dn insikt om detta delar jag helt även om jag inte hade kunnat formulera det lika väl.

   En slutsats som jag vill dra är att man med din insikt i bagaget borde ha en annan attityd till förekomster av konspirationer på högsta nivå än vad som anses vara comme-il- faut i våra kretsar.

   Man kan också fråga sig vari ondskan består. För min del skulle jag vilja formulera det så att den manifesterar sig i att man helt kan bortse från ”den andre” när det gäller att förverkliga sina mål. Empati får aldrig bli ett hinder. Helst ska man inte ha någon; överhuvudtaget.

   Ett aktuellt exempel på en genuint ond människa är Hillary Clinton. Hennes min när hon förkunnade : ”vi kom, vi segrade, han dog” efter att Ghadaffi hade dödats och sodomiserats under de mest förnedrande former, avslöjar allt om denna person. Nyligen hörde jag intervjuer med anonyma FBI-agenter som inte vågade berätta om vad de vet av rädsla för repressalier. De bottnar alla i Hillary´s och hennes närmastes totala hänsynslöshet. För hennes del började det med att hennes pappa var en känd maffiaboss i Chicago. Därefter har hon på ett systematiskt sätt röjt alla som på minsta sätt kunnat hota hennes position ur vägen.

   Vi andra, som lyckligen utrustats med empati, kan inte föreställa oss hur onda människor tänker. Därför har vi väldigt svårt att föreställa oss att någon kan planera en föreställning som går ut på att mörda tillräckligt många människor under tillräckligt skrämmande former så att kan få en hel nation att underordna sig kontroll av dittills icke skådat slag, gå ut i barbariska krig, acceptera psykopaternas offentliga lögner o.s.v.

   Men det är precis vad dessa onda människor gör. Innan vi har accepterat detta som ett faktum, kan vi inte få till en förändring.

   Gilla

 15. oppti skriver:

  Vår kulturminister har verkligen kvar sin barnatro.
  Hon har dessutom svårt med att skilja mellan internationellt och nationellt när hon kritiserar finansministern för bristande internationell solidaritet.
  Hur tänker hon ,om?
  Vi visar internationell solidaritet genom att lätta på befolkningstrycket i utlandet?
  Det är barnatro!

  Gillad av 1 person

  • observatör skriver:

   VARNING! Den nya, S-märkta tuffa attityden vad gäller invandring kan vara en bluff, nu före valet.

   S-ledningen positionerar sig medvetet på detta sätt för att avsiktligt skrämma bort en del av ”sina” väljare att i stället rösta på MP – för att detta parti skall komma över 4-procentspärren. Så kan man sedan, efter valet, samarbeta och fortsätta samma politik som förut! Och dessutom med hjälp av Centerpartiet.

   Gilla

 16. Christer L skriver:

  Med det ökande kvinnliga inflytandet i politiken följer en omanlighet gällande våld. Svenska folket har sedan rätt länge en högre acceptans för fysisk feghet än de flesta andra kulturer, tror jag. Våldet som argument är emot förstånd och vett och sans, naturligtvis. Men det är lika starkt för det. Det är klart att våldsamheter föds ur våldsamhet och att det hela är ett trauma, om man vill kalla det så. Naturen är sådan. Den svenska socialvården klarar inte integrera afrikaner, araber och afganer i tiotusental, som kommer ur krigarkulturer och har en föraktfull attityd visavi modern humanitet. Pacifismen enligt Gandhi och King är att blotta strupen mot våldet – ingen god krigare hugger då. I praktiken gäller dock att alla pacifister och fredsivrare, för att inte tala om alla dessa kvinnor, behöver skydd. King och Gandhi mördades. Sverige kommer att gå under om vi följer humanitära ideal längre än hit. Dags att vända om.

  Gillad av 5 people

  • Jan Andersson skriver:

   I Västvärlden är en stark man den som håller sig lugn i en diskussion och är tolerant och överseende, och håller sina händer i huvudsak stilla när han talar. I Menaländerna är det exakt tvärtom, sådana som ovan beskrivet är fega och förtjänar bara förakt. En stark man hos dem är en som hävdar sin rätt, sin åsikt, sin oskuld och sitt ovetande med högsta möjliga aggressiva tonläge och vilda gestikulerande och om allt är lögn spelar ingen roll eftersom han ändå vunnit diskussionen om motparten inte överröstat honom.

   Gillad av 1 person

 17. jvk skriver:

  För att skriva närmre ämnet så visst, detta håller jag med om, jag har skrivit detta mycket länge känns det som, alla föräldrar vet detta, sätter man inte stopp och drar gränser så blir det värre, eller rättare, alla föräldrar vet inte detta längre och skolklasserna nu är fyllda med jävla skitungar som när man säger till dem tittar förvånat som om det är första gången det sker. Etablissemanget vill ha det så här, det är min insikt, det är barnsligt att säga att man exempelvis inte vill att småflickor blir våldtagna av en grupp män på en kyrkogård för detta fenomen är det som tydligast av allt vuxit i Sverige under de senaste 20 åren. Kriminellt beteende har dolts av etablissemanget mycket längre än så, därför är så är det rent barnsligt att säga att de inte vill ha det så här, det är som att vilja ha prinsesstårta men gnälla över marsipanen. Så detta är mycket värre än oförmåga för de har velat detta, det enda de inte vill det är att vi samlat skall tala om det. De vill ha ett system där ondskan kan verka fritt, det är vad som skapas framför våra ögon. För de inommetablissemanget som då nu insett att gängvåldtäkter kan få dem att förlora sina privilegier faktiskt genom ett trollslag vill ta bort just detta fenomen exempelvis kan så klart inte göra det, för då blir våldtäktsmännen arga, och ingen sittande politiker vill se upplopp och terror på sin vakt. Så det är helt självklart att någon ny skall till med hårda nypor som vi aldrig sett, jag hade hellre sett en äldre krigstestad person som ledare för AFS, men just nu så är det AFS som leder den politiska utvecklingen, SD får rösterna men kommer endast att kunna lösa problemen med de åtgärder som AFS talar om så om SD inte levererar så kommer AFS att vara det nya partiet som växer. Bakom AFS så finns det andra partier så det gäller att leverera snabbt. Min röst faller på det parti som mest effektivt kan återta och styra våldsmonopolet.

  Gillad av 10 people

  • Hans Högqvist skriver:

   Ja JVK, så är det!
   Våldsmonopolet måste manifesteras med mycket hårda tag annars går Sverige och svenskar under för Islams invasion. De som inte förstår detta har inte studerat Islam och förstått ideologins övertagande av många länder – med lämpor, lågintensiv krigföring och i slutfasen med öppen krigskonflikt. Svärdet är på flaggorna av den anledningen!

   Det måste till en mycket hårdför ledare för att Sverige ska överleva attacken vi är under nu.

   Gillad av 5 people

   • Ke skriver:

    Martina@
    Myndigheterna är svenskarnas fiende, så sant.
    Här ett exempel.
    Maria Dalemar, Region Gotland, den chef som stod bakom beslutet att avskeda Bernt Herlitz och driva vidare en juridisk process mot honom, uppbär en lön på 105 tusen kronor per månad.
    https://samnytt.se/bernt-fo

    Avskedandet motiverades med sekretessbrott, eftersom Bernt Herlitz rapporterat om åldersfusk/asylfusk. Eftersom asylfusk betraktas som ringa brottslighet går det driva en process mot Bernt. Hade straffet för asylfusk varit högre, hade Bernts agerande varit korrekt. Då hade det inte gått att åtala Bernt för brott mot patientsekretessen.

    Maria Dalemar utgör urtypen för de byråkrater vi inte behöver. Minska fackets makt så att vi kan bli av med dylik parasiter. Maria Dalemar brister i ansvar och driver en politisk agenda med hjälp av skattemedel.
    https://samnytt.se/fler-byrakrater-och-farre-sjukskoterskor-for-vardskattepengarna/

    Gillad av 8 people

 18. svenne skriver:

  ”Själv hör jag till pessimisterna. För femtio år sedan trodde jag att politiker hade verktyg att lösa nationens problem bara de bestämde sig. Nu tror jag inte längre på det”.

  Verktygen finns för myndigheterna att använda i form av olika typer av vapen, inlåsning av upprorsmakare och ett överhuvudtaget mer handfast ingripande inom våldsmonopolets ram. Om det finns några dunkla paragrafer i lagen som förhindrar detta så borde denna text justeras för att anpassas till den akuta situation som nu råder.

  En allvarlig broms för att politikerna skall använda verktygen är ”de goda” aktivisterna och den del av journalistkåren som stöder dessa. Politikerna är livrädda för att hamna i någon ogynnsam dager hos dessa båda kategorier och därför utför dom de piruetter och jämfotahopp som krävs av dem.

  ”…………jag tror att både polisen och vi medborgare måste vänja oss med mer våld från polisens (och kanske militärens) sida. Folk kommer att dö”.

  Inte bara det att ”folk kommer att dö”, utan folk dör redan nu genom våld i en omfattning som var otänkbar innan vi blev ”en humanitär stormakt”. Följer man Joakim Lamottes repotage angående våldsamheter i olika samhällen runt om i landet så blir man minst sagt beklämd då det visar sig att urinvånarna i dessa upplever något som kan liknas vid en ockupation.

  Hur extrema våldsamheter skall kunna bekämpas genom samtal, korvgrillning och oändlig förståelse på grund av ”socioekonomiska faktorer” är mig obegripligt. Det är nog som Patrik skriver att ”folk kommer att dö” och detta ”måste vi vänja oss vid” om medborgarna skall återta makten i samhället.

  Gillad av 4 people

 19. Aha skriver:

  En orsak till politikernas handlingsförlamning är att spektakulära motåtgärder leder till spektakulär mediauppmärksamhet vilket sätter ljuset på massinvandringens och mångkulturens misslyckanden. Politikerna har ju i ett halvt sekel bedyrat att invandringen är bra för Sverige. Massinvandringen är också en fortsättning på Palmes världssamvete, en massinvandring som är substansen i den humanitära stormakten. Med darrande röster har de lyft fram sina humanitära stordåd.

  Ett annat exempel där prestige hindrar från de nödvändiga korrigeringarna är flumskolan där skoletablissemanget och vänsterpolitiker i decennier drivit en skolpolitik som placerat Sverige på plats 27-28 bland 34 OECD-länder, en politik som ändå försvaras med näbbar och klor.

  Prestigeskäl är alltså en av orsakerna till politikerna avstår från nödvändiga korrigeringsinsatser.

  Gillad av 4 people

 20. Leif Nilsson skriver:

  Tack PE! Huvudet på spiken!
  När det statliga våldsmonopolet inte kan upprätthållas kan det snabbt utvecklas till öppet inbördeskrig. För många som har tagit sig till Sverige är det närmast normalt. Varje klan och grupp måste försvara och hävda sina intressen med vapenmakt. Om inte Kling ock Klang klarar sin uppgift (vilket de förmodligen inte kommer att göra), har vi mycket snart kulturberikat oss med inbördeskrigets vardag. Det lilla hoppet står till SD, AfS och MED, men tyvärr lär landsförrädarna vara i majoritet även efter valet.

  Gillad av 7 people

 21. Claes G L Elliot skriver:

  Om man bott och arbetat i Belgien, Brasilien och Frankrike vet man att ett påtagligt utövande av sitt våldsmonopol tappar staten greppet. Och politikerna i dessa länder vet att väljarna är medvetna om detta och vill se staten använda sitt monopol. Därmed inte sagt att det är det allena saliggörande, vilket kanske främst syns i Brasilien. Men utan våldsinsatser skulle det vara mycket värre

  Gillad av 1 person

 22. Sixten Johansson skriver:

  Den centrala skiljelinjen går mellan teoretiker och praktiker, mellan ord och verklighet. Verklighetens folk är realister för att de står på verkstadsgolvet eller markplanet. De besitter ett tyst, ordlöst kunnande format av konkret erfarenhet. De tvingas hantera både problemen och de orealistiska lösningar som barnsligt tänkande och pladdrande med makt och pengar hittar på.

  Teoretikern går som på styltor eller höga klackar, står på nedersta steget i sin medhavda mentala trappa vid mötena med verkligheten eller praktikern. Han abstraherar, sätter ord på verkligheten. Det ger en överblick, som kan vara värdefull för praktikern, så länge allt på trappsteg 1 ständigt testas mot verklighetsnivån 0.

  Men teoretikern gillar inte den smutsiga, bökiga verkligheten, utan vill hålla allt i ögonhöjd, på en ren ord- och abstraktionsnivå 2. Där kan han orda med sina kompisar. Där är ”våld” och annat obehagligt bara ord och siffror. Ordlakejer hjälper honom att utbrodera abstraktionerna på ännu högre nivåer.

  Men allt som bara rör sig på steg 1 och 2 förvandlas till pladder och besvärjelser i känslosörja. Det kan kallas barnatro, utopism, godhet, empati, men det är bara självbedrägeri och svek.

  Bara fyra ord i DN-citatet har en gnutta substans: ”hitta ett enande projekt”. Ja, verklig verklighetskontakt är enda lösningen, men då måste DN-skribenten med kompisar också tåla smutsen, osäkerheten och våldet på markplanet och tåla att få stryk för sitt inbilska, förrädiska, ondskealstrande pladder.

  Gilla

 23. Elisabeth skriver:

  Det ligger mycket i Patrik Engellaus analys. Man är rädd för medias reaktion vid våldsanvändning. Det skadar dem politiskt. Att samhället skadas av att våld inte används när det behövs tycks mindre viktigt för politikerna. Vi är nog återigen där, problemets kärna är medierna och hur de återger, eller inte återger, det som sker i samhället.
  Man skulle säkert få migranter att försvinna härifrån och sluta söka sig hit om man bara hade kurage nog att fatta beslut som rör rätt till bidrag, sjuk- och tandvård, boende och anhöriginvandring. Men även där saknas modet. Av samma skäl som ovan. Men om SD får ta tag i rodret finns det kanske hopp. Tills detta händer kommer fredliga, skötsamma personer fortsätta att fly fältet och överge många platser, tidigare idylliska små byar och stadsdelar, och göra allt för att kunna köpa villa eller bostadsrätt i svenska zoner helst utan hyresrätter. Jag hoppas också att MSM blir skadskjutet så till den grad att tolkningsföreträdet helt glider över till alternativ media som ju är forum för ”vanligt folk” och deras intressen.

  Gillad av 6 people

  • Palle2 skriver:

   Elisabeth: Instämmer – symbiosen MSM med enorm övervikt av Mp och V-åsikter tillsammans med ryggradslösa politiker, som är slavar under hur de kommer att framstå i nämnda medier, detta har fört oss till dagsläget. Det skulle behövas en total rensning och nystart av speciellt SvT och stora delar av SR liksom DN m.fl. tidningar. Idag skyddas MSM från marknadskrafterna av bidrag typ presstöd. Detsamma gäller f.ö. även Merkel och Tyskland, som fört en liknande huvudlös politik, se Robin Alexander: Die Getriebenen.
   Ljusglimtar (tillfälliga?) kan dock skönjas när man beskådar de närmast dagligen förekommande utspelen från särskilt S och M där plötsligt riktigt vettiga förslag till åtgärder framläggs, till förvillelse lika SD-förslag sedan många år. Dessa kommer dock minst tio år för sent, och motivet till att de kommer nu är förstås inte omsorgen om landet utan snarare om det egna valresultatet. När man dessutom betänker att avsändarna till förslagen är de huvudansvariga för nuvarande situation, då inser man att trovärdigheten är skral. Uppvaknande dröjer dock speciellt hos C (Mp och V betraktar jag som hopplösa fall), som verkar fiska röster i mycket grumliga vatten.

   Gillad av 1 person

   • Elisabeth skriver:

    Ja förvisso, Palle2, roten till det onda heter MSM. Men om, trots skattestöd, tittarsiffror sjunker, abonnemang upphör, lösnummerförsäljning minskar, reklampengar försvinner, då måste MSMs inflytande till slut marginaliseras. De ungdomar jag känner tittar nästan aldrig på TV , läser inte dagstidningar osv, de får sin nyhetsförmedling på annat håll. I mån av intresse är några oerhört välinformerade och kritiska medan andra knappt bryr sig. Undrar om det inte är pensionärerna som håller MSM vid liv. Isåfall finns det hopp för framtiden, MSMs makt bryts så småningom. Sverige blir inte ett lika lättstyrt land. Förresten, det där skolvalet på Österängsskolan i Kristianstad var ett uppmuntrande tecken.

    Gilla

 24. Jan Andersson skriver:

  ”Politiker och partier får ändra sig. Men de måste kunna erkänna det och förklara varför.”
  (Ewa Stenberg, DN).

  Nej, de får inte först hävda en hållning i flera år och sedan sno runt ett halvt varv och plötsligt hävda motsatt hållning, om en fråga som varje gräsrot i Sverige begrep från början efter fem minuters funderande. Men gräsrötterna har ju ingen röst i debatten längre!

  Att sedan politikerna inte kan fixa jobb till invandrarna är inget mysterium, eftersom de aldrig fixat ett enda jobb åt en svensk heller (i den närande sektorn) – politiker kan göra det möjligt att driva småföretag (de enda som har nettoanställt sedan fyrtio år) men de kan aldrig tvinga ett företag att anställa någon. Så när de säger att de ska ”fixa jobben” så ljuger de så att näsorna slår i marken, eftersom det första de gör sedan är att lägga ytterligare kontraproduktiva pålagor på småföretagarna.

  Gillad av 4 people

 25. En vattentunna i en kruttorr skog skriver:

  Kramar man ett rått ägg, allt hårdare, går det inte långsamt sönder. Det spricker plötsligt i en krasch. En stubin kan även den brinna länge. Ofarligt länge, innan den når en laddning. Nu har det blivit allt för många stubiner och råa ägg i Sverige för att upplevas som trevligt.

  Knäckta ägg går inte att laga. En redan utbränd stubin har gjort sitt. Sverige närmar sig alltför många tipping points för att man skall känna sig trygg och säker.

  Skriften om kriget kommer handlade om yttre hot.
  Nu lever vi med fler inre. Torkan kramar Sverige. Minsta gnista kan tända eldar. Som kan växa och bli rasande. Och bli mer än svårsläckta.

  I farornas tid saknar Sverige tillräckligt med vatten och en effektiv brandkår. Och den vi har liknar mest en trädgårdsslang dragen till en vattentunna. Där ingen vill öppna kranen. Dessutom består vattnet av gammalt gediget PK. Som inte lämpar sig särskilt väl för släckningsarbete.

  Så har Sverige blivit. Kruttorrt på politisk handlingskraft. Kvävt i politisk korrekthet. Och med en växande brandrisk. Man bävar och börjar leta efter ett eget gömsle. Och undrar – var finns hjälpen? Finns det någon att få? Över huvud taget?

  Gillad av 5 people

 26. Peder P skriver:

  Varför gör ingen något i Sverige? Varför accepterar vi bara politikernas förstörelse av vårt land? Är vi för trötta efter våra 8h samt övertid på jobbet? Eller är vi rädda för vilddjuret inuti oss, som vill vår familj och våra grannar väl? Rädd för hån från de två extremrika släkter som äger all privat media i sverige, och dessutom utövar stort inflytande på statliga svt och sr?

  Gillad av 2 people

 27. MartinA skriver:

  PE har redan förklarat det omöjliga för staten att återetablera sittt våldsmonopol. Genom sydamerikanska exempel.
  Istället tror jag på ett förslag från Alexander Dugin. Att centralmakten endast interagerar med medborgarna genom deras etnoreligiösakulturella organisationer. Idag är det redan i praktiken så för muslimer och andra kulturellt starka grupper. Den här rättigeheten bör utsträckas till svenskar av olika shatteringar istället för att kräva att alla svenskar underkastar sig PKnormen. Enhetssamhället som SD med flera fantiserar om att återupprätta med fruktansvärda metoder kommer aldrig tillbaka. Sjuklövern verkar för övrigt låtsas att de upprätthåller ett PKenhetssamhälle, även om de är tvungna att använda sinnessjuka nivåer av dubbellänkad i deras mellanhavanden med våra nya landsmän.

  Är det inte dags att sluta med den här charaden? Är det inte dags att börja förhålla sig till den demografiska verkligheten såsom den faktiskt är här i Sverige? Är det inte dags för det mångkulturella splittringspartiet snarare än det enhetliga låtsaspartiet?

  Gilla

   • MartinA skriver:

    Nej. Men däremot bahövs officiella regler och överenskommelser mellan olika grupper i Sverige. Det fungerar ju redan så. Barnaga är förbjudet för svenskar men tillåtet för våra nya landsmän. Barnäktenskap är tillåtet för vissa grupper, totalförbjudet för andra. Jag tycker att det är rimligt att exempelvis muslimer eller ortodoxa judar eller laestadianer eller starkt hbtq troende får etablera sina egna samvarosregler och får långtgående möjligheter att genomdriva dem gentemot medlemmar. Jag tycker också att det bör finnas möjligheter att skapa nya såna sammanslutningar i syfte att få genomdriva sina egna umgängesregler. Om en kristen grupp vill ha könssegregering, vad stör det ickekristna? Enhetssamhället finns inte mer. Dags att sluta leva i fantasin?
    Jimmie Åkesson är en bondfångare. Hans hittepåenhet är bara ett nytt illvilligt sätt att köra över oss svenskar en gång till. För vi är de enda som är enfaldiga nog att tro på hans dumheter och bjuda till, en gång till. Alla andra kommer agera klokt och utnyttja situationen, till vårt förfång.

    Gilla

   • Mangan skriver:

    Se JVK:s svar som berör även mina farhågor av ditt förslag.
    En fredlig segregation förutsätter att grupperna bidrar ungefär lika mycket, respekterar varandras gränser osv. Inget av det är rimligt att förvänta sig av grupperna som tagit sig hit i större antal senare år.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    En fredlig segregation kräver maktbalans och anpassning efter styrkeförhållanden.
    Sen är det intellektuellt ohederligt att kräva att någon skall presentera en lösning som är bullerbyfredligt. Eftersom ingen kan det, den situation som råder i Sverige leder ofrånkomligen till massiva mängder våld och förtryck. Det mångkulturella splittringspartiet är ett av de mindre våldsamma förslagen. Och att visa respekt för gruppers särart. Mitt enda intresse är iofs bara svenskarnas särart men eftersom vi inte är så mäktiga måste de av oss som vill se svenskar i framtiden kompromissa med andra grupper.

    Gilla

   • Jvk skriver:

    @MartinA, om effekten hade blivit av det du förslår att jag och de mina slapp mångkulturens effekter så fint, men det visar inte erfarenheten att så blir fallet. I England så har man delvis infört det du säger och där finns exempelvis många shariadomstolar. Problemet är att segregeringen inte kan upprätthållas, så den importerade religiösa gruppen tar ändå för sig över den inre ”gränsen”, lever på bidrag och ligger bakom våld och våldtäkter i stor skala, terrorbrott osv. Problemet kvarstår, att upprätta ett våldsmonopol som skyddar den egna gruppen, jag håller med om att våldsmonopolet idag inte arbetar för oss, men detta måste ändras.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    jVK problemet är alltså att brittiska grupper ej har samma rättigheter att skydda saknar särart som sjariagrupper. Du identifierar dig helt med staten. Men vet du vad? Staten identifierar sig inte med dig. Den vill inte ens att du ska få ha någon grupp alls. Den tänker låta andra grupper äta upp dig och de dina, en efter en.

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Martin A ; du borde läsa på lite av vad som händer om Sverige blir ett klansamhälle som du föreslår. Minst en tiodubbling av det dödliga våldet. Är det din lösning? Öppnar inte det i själva verket för att globalisterna kommer in vid lämpligt tillfälle och talar om för oss vad vi får göra?

   Gillad av 2 people

   • MartinA skriver:

    Globalisterna har redan total makt i sverige. Framtiden är våld, oavsett vad.
    Det mångkulturella splittringspartiet är till för att vitt skilda folk kompromissar med varandra. Just för att besegra globalisternas söndra och härska.
    DU har ingen lösning, allt du kan komma på spelar globalisterna i händerna.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Det FINNS, i vart fall i teorin, en möjlighet till en fredlig lösning. Den förutsätter emellertid att Sverige får en Trump som är beredd att genomföra alla de åtgärder som krävs för att återställa lag ovh ordning i Sverige.

    Jag håller med om att det är långsökt och kanske lite naivt.

    Jag ser allvaret i situationen men är inte beredd att ge upp ännu.

    Men du har rätt så tillvida att någon annan lösning än din dystopi inte har uppenbarat sig på horisonten. Om svensken inte vill fortsätta att finnas till är det kört; givetvis.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Ge upp? Bejaka! Dystopi? Existens!
    Svensken i gemen förtjänar inte att finnas till. Därför att svensken i gemen inte ens är beredd att stå ut med litet pinsamhet för att skydda sig själv och de sina ihop med andra svenskar. Det är NIMBY hela vägen men inte mer än det.
    Framtiden är inte ”alla ska med”, den är inte ”nationalstaten”. Framtiden är opt-in grupper.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Ett sätt som svenska identitärer kan delta i Det Mångkulturella Splittringspratiet. Är genom att ge upp svenskarnas anspråk på ensamrätt till sverige. Ett sätt som muslimer kan delta är genom att ge upp kravet på att besegra alla andra i sverige och införa sharialag, vilket kommer kräva extrema nivåer av ordmagi från muslimer. Ett sätt som asatroende kan delta i Det Mångkulturella Splittringspartiet är genom att kalla sig katoliker och mappa sina gudar till helgon som förekommit i sverige.
    För att överleva jämte andra människor måste man kompromissa. Man måste hota andra människogrupper med utrotning. Och man måste gå andra människogrupper till mötes. Det finns många stora hjältar i den här traditionen. Till exempel stormuftin i Syrien. Eller de som snickrat ihop Libanons politiska system.

    Gilla

 28. Alf skriver:

  Jag fick en broschyr i brevlådan idag. Om krisen eller kriget kommer. Vad är syftet med den? Är det en varning? Så staten vet vad som komma skall?

  Om krisen eller kriget kommer, ta hand om er själva! Ja det vet jag mycket väl. Staten är ju totalt oduglig. Det den är skapad och tillsatt för att ta hand om och förvalta, men vad sysslar de med?

  Staten gör inte det den skall. Så vad ska vi med den till? Ta hand om er själva säger staten, japp jag vet det sedan många år tillbaka.

  Gillad av 2 people

  • jvk skriver:

   Såg du inte mittuppslaget, försvaret är ju nedlagt och polisen också men man kan visst vika foldern till en hjälm enligt instruktionen. Sista sidan kan rivas ut och användas att skriva ett brev om hjälp och stoppa i flaskpost.

   Gillad av 3 people

   • Alf skriver:

    Ja JVK, jag har mittuppslaget framme.

    Betala världens högsta skattetryck!

    Ta hand om er själva!

    Tack staten, vad hade vi gjort utan er?

    Gillad av 2 people

  • Jan Andersson skriver:

   OM kriget kommer? Tack, det är redan här. Men det är inte invandringen de menar i broschyren utan Putin. Genom att flytta fokus från det aktuella verkliga kriget till Rysslandsfobi så tror de att folk ska sluta gnälla på invandringen och framför att, sluta rösta på SD.

   Om Ryssland verkligen skulle vilja ockupera Sverige så är det för att Nato (läs USA) öppet börjar bygga upp nya baser på svensk mark, vilket de är mycket intresserade av.

   Men det enda en fiende behöver göra är att stänga av strömmen för oss. Tänk på SJ så förstår ni vad konsekvensen blir och hur lätt det är. I USA köper många ett ett eget elverk för att slippa sitta i mörkret utan att veta vad som händer. DET är beredskap, inte att ha några vattenflaskor extra i mörkret.

   https://www.homedepot.com/s/kohler%2520generator?NCNI-5

   Gillad av 1 person

 29. Jaxel skriver:

  ”Problemet är att den svenska – och den tyska förstås – statens våldsmonopol inte kan upprätthålla sitt monopol om det väljer att inte bruka våld. Tjugo poliser kan inte sättas sig i respekt hos 150 stridslystna afrikaner om poliserna inte får utöva våld.

  Förr i tiden kunde det statliga våldsmonopolet upprätthållas med ett minimum av våld eftersom Sveriges befolkning på det hela taget var så lite våldsbenägen. Nu är det inte längre så.”

  Undertecknad som också är pessimistiskt vill gärna instämma i ovanstående centrala stycken.

  Man kan kanske tillägga att bara det faktum att potentiella missdådare vet att polisen är beredd att använda det (allt) våld som behövs för att vinna en konfrontation rimligen är starkt avhållande. (Utan att känna till några detaljer så framstår det ändå som
  relativt.självklart att den tyska polisen hade kunnat vinna bataljen om den hade varit beredd att använda hela sin våldskapacitet.)

  En sådan beredskape finns inte heller i Sverige idag. Det är mycket möjligt att den kommer att infinna sig. Ju längre tid detta tar desto otrevligare kommer det att te sig. Fast det kommer självklart inga av de som drivit fram utvecklingen att ta något ansvar för. Jag tänker förstås på alla självgoda godhetsivrare i massmedia och fega politiker som inte törs stå upp mot de förra.

  Gillad av 2 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Observera dock att den tyska polisen faktiskt återvände till det är flyktingboendet ett par dagar senare i full styrka och gjorde räfst och rättarting. Sverige är vansinnigt mycket mesigare och mer illa ute.

   Gillad av 2 people

   • Jaxel skriver:

    Har svårt att tro annat än att du har, d v s svårt att tro att svensk polis skulle agera lika resolut,

    Gilla

   • Jaxel skriver:

    För övrigt gjorde tysk polis det bra. (Baserat på mycket knapphändig information.) Man gjorde en taktisk (!) reträtt.

    Hade.det varit svensk polis är det svårt att inte dra slutsatsen att denna i samma situation gjort en reträtt. Punkt.

    Svensk polis törs ju knappt ens leta efter människor som uppehåller sig olagligt i landet. (Tänk exempelvis REVA.)

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Tyvärr kommer ingen svens politiker att fatta beslut om våldsanvändning mot medborgare.De har inga krigssituationer att tänka på utan har bara Ådalen 1933 i huvudet.

    Gilla

 30. jvk skriver:

  Jag passar på att länka till Thomas Sowell som jag tycker har rätt perspektiv på så mycket, och han vet vad han pratar om, det är inte bara teori för honom. Han frågar sig, de som går på socialhjälp och inte jobbar, blir de bättre människor? Hans perspektiv är att han verkligen vill att det ska bli bättre för specifika människor, inte någon akademisk fördelningsteori. Han vet att mer ”hjälp” producerar mer brottslighet och mer knarkare. All vänsterforskning bortser från den mänskliga naturen, han täcker stora delar av vad vi diskuterar här i sina böcker:

  Gillad av 6 people

  • olle reimers skriver:

   Kärnan i hans kommentarer här tycks vara att beslutsfattarna är mer benägna att agera för att förverkliga utopiska drömmmar än att utgå från verkligheten.

   Detta är givetvis en av förklaringarna till den utförslöpa Sverige befinner sig i.

   Om utopin går ut på att vi ska ha en världsregeringen med evig fred så är vi verkligt illa ute. När drömmarna går hand i hand med rövarna är det kört. Återigen framkallas hos mig scenen från Walt Disney´s Pinnocchio, där han sjungande vandrar med räven tll helvetet. Det är ingen uppmunntrande syn.

   Gilla

 31. Mangan skriver:

  Våra välavlönade politiker står bakom detta kaos. Om de nu envisas med att alla som tar sig till Sverige ska kunna söka asyl så måste det givetvis balanseras med ett rigoröst system för återvändandet av de som får avslag. Det har inte gjorts, så nu väntar att med tvång leta upp och skicka hem tiotusentals som gått under jorden. Självklart kommer det inte ske utan motstånd.

  Gillad av 2 people

  • acke5 skriver:

   Sedan återstår det enorma problemet, att deras hemländer inte vill kännas vid dem och vägrar låta oss återlämna dem.

   De har i allmänhet slängt alla ID-handlingar och det är först när de har fått svenskt PUT/Medborgarskap som de vet varifrån de kommer och då gärna vill ha ID-handlingar från hemlandet.

   Gilla

 32. Folke Lidén skriver:

  Helt rätt. Vad som återstår är att starka grupper, invandrargrupper och svenskar, var för sig ser till sitt eget bästa. Det var inte så vi ville ha det men efter decennier av misskötsel och massinvandring måste man se verkligheten i ögonen.
  Intressant nog skulle ”hårdare tag” resultera i blodiga strider även mellan svenska grupperingar.

  Ironi. Den enda någorlunda fungerande lösningen är och kommer att bli just det som man säger sig vilja motverka – Segregation!

  Gillad av 4 people

 33. Gösta Walin skriver:

  Förmodligen har du rätt i att vissa uppgifter är mycket mycket svåra och kommer att innebära blodspillan. Att bli av med de 9000 ”barnen” blir inte lätt. Men det borde vara relativt enkelt att stoppa inflödet. Där är det väl mest ideologiska hinder i vägen snarare än risk för våld. Asyl-sökande avvisas helt enkelt direkt vid gränsen. Man kan ju börja med ”tillsvidare” så blir det inte så upprörande.

  Gilla

  • jvk skriver:

   Jag förstår inte detta, allt som krävs är att VILJA bli av med dem, det är ju inte så att det är en armé alá romare i formation 9000 stark som är uppställd. Vi har ju fortfarande ett försvar exempelvis även om det är skuret intill benet för att pengarna gått till invandring, men om man gett ÖB uppgiften att kontrollera 1-200 eller till och med 1000 stycken i ett upplopp så nog hade han klarat det, för inte planerar han för att en invasionstyrka skulle bestå av 10-20 arga obeväpnade ryssar? Jag delar en video i ämnet (varning för känsliga tittare):

   Gilla

   • Pelle skriver:

    Faktum är att jag är övertygad om att en hugad entreprenör, t.ex. Bert Karlsson, till rätt ersättningsnivå skulle kunna få ut de 9000 ur landet på tre dagar. På en månad skulle antagligen också de övriga 100 000 som uppehåller sig illegalt i Sverige kunna förpassas till de ställen de kom ifrån. Att politikerna och staten inte förmår hänger helt på att de inte ens orkar försöka. Därför ska vi välja nya politiker att styra landet så att det som behöver göras blir gjort. De som försöker byta ut oss ska själva bli utbytta.

    Gillad av 1 person

   • jvk skriver:

    Jag tror att de flesta som inte jobbar i ett våldsutövande, eller praktiskt yrke kanske är så påverkad av pk-andan att man tror att alla män är som Fridolin och Ullenhag eller Reinfeldt eller Borg. Så är det ju inte alls, de sprids vandringssägner om låga testosteron-nivåer osv men ett besök på närmsta gym tyder inte på detta. Jag tror problemen är mera lättlösta än man tror, pk-ismen har inte ändrat på evolutionen, när man håller en knölpåk eller pilbåge så känns det som man gjort det förr. Nu skall visst Sverige lägga 10 miljarder på patriot-robotar mot ryssen, pengar som hade kommit bättre till nytta inom upploppskontroll, men kan man få fram 10 miljarder till robotar som skall peka mot Putin så kan man väl få fram 10 miljarder till inrikes försvar och utvisningar tänker jag.

    Gillad av 5 people

  • Jan Bengtsson skriver:

   Lapp på luckan,
   för lycksökare från TREDJE VÄRLDEN…

   Under TIO ÅR, inledningsvis…
   Men kan förlängas!

   Rimligen fem eller tio år i taget!

   Allah gånger,
   en helt livsnödvändig medicin!

   Annars är vi nog rökta!

   Gilla

  • MartinA skriver:

   Att stoppa gränsöverträdelser av privata ekonomiskt motiverade initiativ är omöjligt. Trumps mur är helt symbolisk. Istället får man gå tillbaka till medborgarskapets och lagens fundament. Det är orimligt att en icke medborgare utan visum kan söka sin rätt i en svensk domstol mot en medborgare. Lagen är till för att skydda medborgarnas liv och egendom. Och fredlöshet, att inte längre få lagens skydd, brukade vara lagens strängaste straff. Ett straff som gjorde det omöjligt att fortsätta att befinna sig inom lagsagan. Också på grund av privata alternativ.

   Gillad av 3 people

 34. Samuel af Ugglas skriver:

  ”För en majoritet av väljarna är inte emot invandrare”.
  Varför spottar journalisterna svenska folket rakt i ansiktet?
  Vi svenska folket, är överhuvudtaget inte tillfrågade!!!
  Och så tror ”dom” att folket skall rösta på en gruppering med Löfven/Kristersson när vi inte ens får lov att sparka politiker som missbrukar och kränker befolkningen?

  Gillad av 1 person

 35. Alf skriver:

  Politik för mig är teater, det är statens teater.

  Alla de olika partierna är teatergrupper som har blivit tilldelade ”sina frågor”.

  En teatergrupp ska prata om de stackars förtrycka svenska kvinnorna, en annan grupp ska prata om arbetarens kamp i den fruktansvärda marknadsekonomin. Någon teatergrupp ska prata om den lilla spillra kristendom som trots allt finns kvar, och en annan grupp ska prata om allt till alla och någon annan betalar någon annan gång. Med flera.

  Alla dessa teatergrupper samlas sedan i statens teaterlokal, riksdagen, där de pratar om sina frågor dagarna i ända. Tro-tycka-känna.

  Det som teatergrupperna sedan har pratat om läggs i en förslagslåda, och denna förslagslåda öppnas sällan, och det är bara förslag.

  Demokrati har vi blivit lärda att detta kallas, för det är så här vi kontrollerar och styr landet. Rök och dimridåer, och svensken går till valurnorna likt julgrisar som självmant går till slakt.

  Gillad av 3 people

 36. S Eriksson skriver:

  En undran till er kunniga : Jag har länge funderat på hur det kan komma sig dels att folk kastar sten och angriper räddningspersonal på vissa platser? Och hur kan samhället tolerera detta?
  Det blir väl en ännu sämre utveckling där det händer?

  Gilla

  • Grisramadan, en Svensk tradition skriver:

   En annans undring; varför låter man inte skiten brinna ner, varför rädda redan dömda, låt dom ta konsekvenserna….Hjärtattack hos bidragstagare sedan 20 år…Sorry, oproblem hos oss just nu, om era ungar bränner ner allt dom ser får ni försöka hitta nytt boende….Vadsadu.. Svenne ska fixa det här bums, annars alah brinner…

   Gilla

 37. O.T. skriver:

  Vi är nog många som inte tror på att maktpartierna har ändrat sig. De är i själ och hjärta, från S till M, fortsatt för öppna gränser och för att ge bort svenska skattebetalares tillgångar till alla andra i världen.

  Människor från utlandet är fortfarande så mycket mer spännande än buttra gubbar och kärringar från Skåne till Lappland. Bryssel har så mycket mer givande cocktailpartyn än vad besvärliga väljare i Folkets hus och slitna föreningslokaler kan erbjuda.

  https://samtiden.nu/2018/05/varfor-viker-s-ner-sig-for-identitetsvanstern/
  Kärnfrågan som diskuteras här på DGS. Kan förklaringen vara så enkel?

  Gillad av 2 people

 38. rolfholmen skriver:

  Vad jag har så förtvivlat svårt att förstå är att alla dessa människor som lyckas ta sig hit skall betraktas som nya svenskar. Att vi skall ha en generös flyktingpolitik är jag med på. Att dessa flyktingar sedan skall få hjälp att återvända hem ser jag som självklart. När saker och ting har normaliserats i deras hemländer. Allt inom ramen för SIDA:s stöd till andra länder.
  De andra, de som inte har flyktingskäl, skall omedelbart avvisas.
  De som har lyckats ta sig hit och fått del av det svenska välfärdssystemet är bara att gratulera.
  De som skall klandras är de politiker, aktivister och tjänstemän som tillåtit detta att ske.

  Gillad av 3 people

 39. csaba43 skriver:

  Efter att ha läst alla excellenta kommentarer till dagens text har jag en stilla undran; när skall vi storma alt riva Riksdagshuset?????

  Gillad av 1 person

  • Jvk skriver:

   Du har rätt i detta, jag tror inte Åkesson är tillräckligt arg. Vi har levt med detta och SD har levt med detta så länge att man vant sig. Det är som i England, 30 moskeér i Luton, Londons borgmästare är muslim, och organiserade ligor bestående av i huvudsak muslimer ligger bakom tusentals våldtäkter och tortyr av minderåriga, och polis, media och politiker känner till det, inte förrän nu så börjar folk i stor skala lyckas opponera sig men staten vänder sig mot visselblåsarna med full kraft. Så det måste blir mycket värre innan folk på eget bevåg stormar riksdagshuset utan en kraftfull, och arg, ledare. Min stora fruktan är att SD faller för planen, de bjuds in, får fina uppdrag och all udd de möjligen har skalas bort, kompromissas bort, så allt kan fortsätta, tills vi också har organiserade våldtäktsligor där flickor samlas upp och förs bort.

   Gilla

   • Mangan skriver:

    Att storma riksdagshuset (bildligt eller bokstavligt) är revolutionärt och odemokratiskt, dvs ingenting som ett demokratiskt parti som SD bör förväntas leda. De har valt vägen att försöka uppnå förändringar genom de demokratiska spelreglerna.

    Med det sagt hävdar jag inte att en stormning i alla lägen är något orättfärdigt.

    Gilla

 40. Bengt Lönnberg skriver:

  Jag tror att.PE missat en viktig detalj. Enligt de politiker i ansvarig position finns inga problem. Endast utmaningar inom alla nämnda områden. Då behöver man inte göra så mycket

  Gilla

 41. Glen Lester skriver:

  Patrick, du vet att det du sa är snarast allmängods idag om man inte bara läser mainstremmedia.

  Din viktigaste fras i hela artikeln var:

  ”Folk kommer att dö.”

  Och ja, vi har kommit därhän, att tiilochmed en gammal gråsosse som jag, och kanske du, inser att den socialdemokratisende staten (inbegiper hela sjukövern) är så långt ifrån verkligheten att de inte inser att deras egna traditionella väljare inte känner sig hemma ens i Sverige.

  Tanken att polisen inte får använda våld överhuvudtaget mot en invandrad mördare men kan skjuta en infödd svensk som begått ett mord utan vidare påföljd är inte längre långsökt.

  Alla i Sverige är inte längre lika värda inför lagen. Hur i helvete tror de att de ska kinna upprätthålla ordningen när de som ska skydda befolkningen mot övergrepp, skyddar bara dem som inte kommer härifrån.

  Massansökningarna till den nyinrättade polishögskolan är närmast oroande för den nationella säkerheten. Malmö är inte befiat från klaner och det har visat sig i flera länder i Europa att polisens massrekrytering från invandrarmiljöer bara förvärrar problemen. Klanmedlemmar är alltid, förstochfrämst, lojala mot klanen, och lojala mot samhällssystemet, även om det försörjer dem, vid hot om förlust av de previligier i samhällssustyemet som ger dem en ställning i klanen.

  I Holland har de visst haft problem med poliser från olika klaner som skjutit på varandra. Det dröjer nog inte länge förrän vi får se sånt här också.

  Gillad av 1 person

 42. Glen Lester skriver:

  Som en gammal (vid det här laget typ nationllibertarian) så förefaller menighetens barnatro bara vara ren resignation. De traditionella ledarna manar dem till att underkasta sig sin egen undergång (1976:25 eller vad den heter) utan att de ens blivit tillfrågade. I övrigt är riktningen än åt det ena hållet, än åt det andra, men adrig rätt håll. Det kallas triangulering.

  Skattebetalarnas del av det sociala kontraktet är ju helt beroende på om den skatteindrivande staten uppföljer de löften som skattebetalarnas gett dem befogenhet till att fullfölja. Om det blir sämre för skattebetalarnas att följa detta sociala kontrakt, än att inte föja det, så har statsmakten brutit kontraktet.

  Vad politikerna hittar på idag sätter ett hundraårigt demokratiprojekt i absolut fara. Då är det bara samhällskontraktets fiender som jublar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.