Sverige är inte längre en Airbus

Patrik Engellau

Livet i Sverige har, bortsett från eventuella privata berg- och dalbanor, varit en lugn och behaglig resa för oss som fötts efter andra världskriget. De största hoten, till exempel löntagarfonderna, har det inte blivit något av. Svenskarna har bekvämt färdats genom tiden som i business class i en Airbus A350-900.

Det kanske främsta skälet till att man kan färdas med sådant välbehag och trygghet i en Airbus A350-900 eller något annat modernt flygplan är att piloterna knappt får pilla på knapparna och reglagen. Jo, om vädret är vackert och även alla andra omständigheter är optimala kan piloterna få landa manuellt. I osäkrare förhållanden är regeln att maskinerna tar över. År 2009 kraschade Air France Flight 447, en Airbus A330, i Atlanten vilket berodde på att jourhavande pilot inte litade på instrumenten utan fick för sig att han kunde bättre själv.

Biggles tid är alltså över inom flygindustrin. Varför håller sig då flygbolagen med högavlönade flygare i eleganta uniformer om planen kan flyga sig själva? Jag har frågat folk i branschen och inte hört något mer övertygande svar än att passagerarna tycker att det känns bättre med en stilig pilot som utstrålar auktoritet och säkerhet. Förresten påstås det vara likadant inom skeppsfarten. När passagerarfartyget Costa Concordia år 2012 förliste utanför den italienska ön Giglio och 32 personer dog så lär det ha berott på att kapten Francesco Schettino lagt sig i datorernas jobb och ville köra farligt nära Giglio för att glassa för sina polare på ön (eller, som det lite motsägelsefullt också påstås, ägnade sig mer åt sin älskarinna än åt att styra fartyget).

Det finns påtagliga likheter mellan flygindustrin och svensk politik. Politikens piloter – de ledande politikerna – har sedan decennier tillbaka på ett föredömligt sätt uppfört sig som moderna piloter. De har låtsats sköta landet för att ingjuta trygghet i befolkningen men i verkligen låtit allt gå som det velat. De ha låtit påskina att de haft program och planer, sjökort och kompasser, och ständigt händerna på ratten för att föra farkosten Sverige till dess rätta mål.

Men i verkligheten har de bara låtit det offentliga maskineriet gå av sig själv och nöjt sig med att betala räkningarna. Till exempel slutade politikerna bry sig om att besluta i ärenden avseende uppehållstillstånd utan delegerade detta till Migrationsverket för att fortsättningsvis begränsa sig till att attestera fakturorna från verket. När politikerna någonsin gav sig in och pillade i maskineriet gick det för det mesta alldeles snett som till exempel när försvaret plötsligt försvann.

Men det finns en avgörande skillnad mellan ett flygplan och Sverige. I Sveriges fall finns inga pålitliga datorer som kan sköta landet till det bästa medan politikerna sprätter runt och försöker se betydelsefulla ut. Att Sverige blev ett så framgångsrikt land berodde att vi var ett strävsamt och driftigt folk som dragit åt samma håll och på det viset kunnat bygga landet. Vad politikerna anbelangar fungerade Sverige automatiskt. De kunde behandla Sverige som en Airbus. De behövde inte lägga sig i. Det blev bäst när de inte heller gjorde det.

Numera är det annorlunda. Med tilltagande problem behöver Sverige dugliga och erfarna piloter. Till skillnad från Airbus A350-900 flyger landet inte längre av sig själv. Landet behöver styras. Att styra betyder i det här fallet att göra något annat än man gjort på rutin i alla år. Man måste tänka, dra slutsatser, formulera strategier och dessutom verkställa en ny politik.

Detta är, vad jag kan begripa, helt främmande för dagens politikervälde. Det har blivit så uppenbart sedan den så kallade flyktingkrisen år 2015. De låtsas att de vidtagit åtgärder som gett resultat. Se bara hur volymerna asylsökande gått ned med 80 procent mellan 2015 och 2017! säger de stolt. Jag vet inte om de själva tror på sin retorik, men orsaken är att det totala migrantflödet till Europa under denna period minskade med 80 procent och att migrantrutterna blivit mindre farbara på grund av ungerska stängsel och andra hinder. I princip ligger Sverige lika öppet som tidigare.

Medan Sverige alltså behöver ledarskap fortsätter politikerna sina låtsaslekar. De låtsas ha genomtänkta planer och de låtsas att de skulle kunna rädda nationen om de bara inte vore tvungna att ägna sig åt något ännu viktigare som är att hålla sverigedemokraterna bortom allt inflytande.

Det finns en utbredd känsla i Sverige idag att saker och ting ändrar sig med rasande fart. Att saker idag är möjliga och tillåtna som var strängt förbjudna för bara ett par år sedan. Jag vill påstå att förändringen visserligen finns, men ännu bara på den retoriska nivån. Det kanske låter bra och ser fint ut, men ännu har det inget med verkligheten att göra. Våra politiker beter sig fortfarande som Airbus-piloter. Vi behöver Bigglespolitiker.

45 reaktioner på ”Sverige är inte längre en Airbus

 1. ericr45 skriver:

  Skulle man få komma med en önskan?
  Hur tror du att Sverige idag skulle sett ut om löntagarfonderna, detta totala socialistiska vansine, hade genomförts?
  Jag förstår att det ÄR längesen och både nya och gamla påverkande faktorer på vägen är många, vad kunde ha hänt, hur kunde landet blivit?

  Gilla

 2. steffoth skriver:

  Det kanske vore en spännande forskningsuppgift för Sverige att försöka sig på att skapa ett AI-system för att automatisera politiska beslut? Rätt hanterat skulle kunna bli en paradgren för Sverige. Pengarna kunde man ta från de 3.9 miljarder som de afghanska sk. barnen initialt kommer att kosta det allmänna.

  Gillad av 1 person

   • Edward Ulfertz skriver:

    När man låter ett stort antal människor gissa på hur många ärtor det finns i en burk, eller hur mycket en gris väger hamnar en del svar långt uppåt väggarna.
    Alldeles för mycket eller alldeles för lite.
    Men medelvärdet brukar hamna förvånansvärt nära det riktiga värdet.

    Låt varje medborgare skriva ihop en ”statsbudget” där man anger hur många miljarder som ska satsas på olika kostnadsområden, t.ex. skola, vård, omsorg, polis, försvar, integration m.m.
    Räkna sen ut medelvärdena. Där har du statsbudgeten.
    Eftersom de flesta inte är ekonomer kanske det är svårt att göra en statsbudget.
    Alternativt kan man ange de olika områdenas prioritet.

    Sedan låter man valbara, meriterade tjänstemän under tjänstemannaansvar se till att folkets vilja genomförs.
    Hepp, där har vi riktig demokrati.

    Gillad av 1 person

   • Elof H skriver:

    Jovisst, men i genomsnitt så kraschar den betydligt mindre när datorn får bestämma. Självkörande bilar kommer också krocka ibland men olyckorna kommer bli betydligt färre och lindrigare.

    Gilla

 3. Jvk skriver:

  Jo precis, och argumentet att SD saknar erfarenhet är helt utan relevans, för din analogi med ett flygplan skall inte tas för långt, jag är av uppfattningen att det är ganska mycket som politikerna pillat i, det är ju inte av en slump att vi alltid, alltid, får flest migranter hit, ett land långt upp i Norden. Så jag är av den bestämda uppfattningen att en inte oväsentlig grupp extremister i 7-klöver partiet vill ha det så här, det är inte av en slump att man exempelvis smutsar ner vår historia på våra museér, Sverige har nu rena landsförrädare i regeringsställning och i administrationen. Så även om man kan vaska fram dugligare politiker så måste de också ha en egenskap som inte behövts på mycket länge på ett ärligt sätt, nämligen hårdhet. I många år nu så har vi haft en vänsterhårdhet, en pk-hårdhet, dvs att man aldrig erkänner att folk drabbas av ens politik, man erkänner inte att våldtäkterna på skoltoaletterna, skjutningar och terror eller att folk får föda hemma har något med ens egen politik att göra. Detta privilegie kommer inte den som skall rensa upp ha, utan man måste ärligt ta ansvar för många krossade drömmar när man börjar sparka ut vänsterfolk och repatriera en miljon människor. Det kommer att krävas hårda nypor, och det gör fältet ganska litet av potentiella kandidater.

  Min analogi är inte flygplanet, utan att politikerväldet har förskansat sig i en enorm borg med tjocka bröstvärn och de dugliga politikerna som kanske kan hittas, eller inte, aldrig ens kommer att kunna börja innan det blir ett hål i muren, och stenen i kastmaskiner är SD och kanske AFS. MED gissar jag försöker glida in på scenen när hålet redan är klart, för de vill inte ha kokande olja i huvudet från etablissemangens grytor. Så hålet måste slås upp, jag tror att efter detta så är det troligaste scenariot en period med kaos i kanske 10 år, där förstörelse av de pk-strukturer som byggts upp är viktigast, stryp pengaflödet till all pk-verksamhet, då kommer mycket att självdö. Vissa tror nog att SD kommer att misslyckas när de får makten, men jag gissar att vissa invandrargrupper kommer att bekänna färg och bli så våldsamma när vinden vänder att SD får över 50% av rösterna direkt och svenskarna samlar sig runt ett gemensamt intresse och ett lättidentifierbart hot. Alla de som idag är indoktrinerade kommer att ställas inför ett tydligt val: för eller emot, och valet kommer inte att glömmas, Sverige kommer att splittras av hat. Gläd er, Sverige blir det land som tar död på pk-ismen och visar världen en annan väg!

  Gillad av 11 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Målande beskrivning av vår framtid. Även om jag helst sett en fredlig omsvängning så inser jag att PK-isterna har infiltrerat Sverige på alla plan och de måste bort. Med våld om så behövs. Om det inte räcker med våld så får man ta till mer våld. Precis så.

   Gillad av 3 personer

  • Karl Oskar skriver:

   Precis JVK.
   Sjuklövern ser ut i stort så här tror jag:
   MP, C och V……….100 % flyktingaktivister.
   S och L ………………50-80 % flyktingaktivister
   M och KD……………..40-60 % flyktingaktivister

   En skräcksammansättning.
   Visar förd politik är logisk.
   Helt i linje med riksdagens vilja.
   Föklarar t.ex det s.k. ”tvärstoppet”. Som innebär fortsatt inflöde av120-130 000 av ”nya svenskar” per år!

   Gilla

 4. Eva Danielsson skriver:

  Fast under tiden som socialdemokratin har suttit i cockpit och druckit kaffe, så har hela offentligsverige och lite till har fått chefer och styrelser med röd partibok. Som smörjer systemet till att flyga åt deras håll. Den långa marschen genom institutionerna.
  Man flyger mot högre och högre skatter och mer o mer ”gratis” samhällsservice dvs allt i politikernas händer i form av bidrag. Mera makt.

  När välståndet blev utbrett på åttiotalet och arbetarrörelsen inte hade så många arbetare längre, började man importera ett nytt proletariat. Med säkra väljare. Av folk från mer dysfunktionella samhällen som sökte ett bättre liv. Från regioner där det alltid finns några krig och mycket förföljelse, så man kunde motivera detta med humanitet och asylrätt.
  Och de med röd partibok fick ännu mer att göra och höjda löner. Makten säkras.

  Kärnverksamheterna som ska skydda nationen och dess medborgare förutsattes fungera av sig självt. Men nu när folk kan skaffa sig information och yttra sig med hjälp av sociala media, så blir det mer och mer uppenbart att politikerna styr mot egna mål. Mål som handlar om påtvingad globalism i slutänden. De är inte smarta nog att ha räknat ut detta och konspirerat om det sedan åttiotalet, men likt mobbare/översittare, är de skickliga på att utnyttja läget, situationen.
  Palestinakonflikten tar ju aldrig slut och Syrien gav ju gyllene tillfälle att begära vad som helst av svenska skattebetalare.

  Enda lösningen är att vi skattebetalare byter ut piloterna och cheferna/styrelseledamöterna med partibok. Och vågar kritisera de medeltida läror med aggressiva företrädare, som har ockuperat stora områden i vårt land. Det handlar om återerövring, att säkra vår existens.
  Vi har under tio år importerat nästan en miljon människor från olika länder som har en gemensam herrefolkskultur med ambitioner att erövra världen. Som styr med hjälp av folks behov av religion. Förutom med indoktrinering och förtryck och våld.
  Den ideologin/kulturen hör inte hemma i Sverige om vi vill försöka återupprätta oss som en nation med demokrati och individuella friheter.
  Och om vi över huvud taget vill fortsätta vara en nation.

  Gillad av 14 personer

  • Pelle skriver:

   Bra skrivet, Eva! Vi måste återerövra makten i vårt eget land. De som har orsakat förfallet ska straffas. Vi måste också träffa avtal med tredjeland om förvaring respektive permanent avhysning, förslagsvis Ryssland för det förra och Saudiarabien eller Nigeria för det senare. Bara det att avtalen finns på plats kommer att få många att självmant göra det som behövs för landet då de kommer att ställas inför konkreta alternativ.

   Gillad av 1 person

 5. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Tur att man befinner sig på marken, när kaptenen ansvarig för visionen gällande den humanitära stormakten meddelar att vi har varit naiva, men samtidigt tillägger att vi inte ska vara oroliga.

  Gilla

 6. A skriver:

  Jo PE men se hur människorna löser problem. Ta andra världskrigets utbrott tex. när började man göra nåt? De hoppades på ett mirakel in i det sista. Jag har en kroatisk frissa, hon berättar om exakt samma sak innan jugoslavienkriget. Vi såg det komma och hoppades på mirakel, säger hon. Hon är orolig för Sverige påstår hon, ”jag har redan sett detta en gång”. Det är bara en liten del av befolkningen som tycks förstå vad som står på spel, utan att först se med egna ögon. Vi borde undvika långsiktig risk, men den kortsiktiga risken vinner tills ögonen säger annat. Det som motsäger denna slutsats är ”miljöhotet”. Där är det tvärt om. Detta måste betyda något som vi borde förstå tror jag.

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

 7. Jan Andersson skriver:

  Sverige nu är mer som en dyr champagneflaska. Det finns kvaliteter innanför glaset som kan anas men som inte ha fått frigöras ännu. Men trycket ökar hela tiden och snart sabreras flaskan av SD. Ack, vad svenskarna ytterligare kunnat åstadkomma om de sluppit det kvävande socialistiska förmynderiet!

  Gilla

 8. Bo Svensson skriver:

  Jag använder en skuta som metafor för samhället. – Rodret är lagarna och tänker man på skattelagstftningen, är rodret surrat på tvären och fungerar istället som broms medan man försöker sätta kurs genom att peka dit man vill komma medan skutan driver redlöst.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Fördubblad arbetsglädje, – i den mån den beror på inkomsten, – får man om skatten räknas som en multipel av timlönen istället för som procentsats på årsinkomsten.

   För enkelt för att begripa?

   Gilla

 9. Hovs_hällar skriver:

  Liknelsen haltar tyvärr. Sverige är inget datorstyrt flygplan, utan måste styras manuellt. Problemen uppstår dock faktiskt när denna manuella styrning går helt bort i tok.

  När politikerna plötsligt får för sig att Sverige ska bli ”mångkulturellt”, och ställer upp ett regelverk för att se till att detta genomförs, då blir resultatet ungefär som när Costa Concordia förliste, bara mer i slow motion.

  Gillad av 3 personer

 10. Erling skriver:

  ”Medan Sverige alltså behöver ledarskap fortsätter politikerna sina låtsaslekar. De låtsas ha genomtänkta planer och de låtsas att de skulle kunna rädda nationen om de bara inte vore tvungna att ägna sig åt något ännu viktigare som är att hålla sverigedemokraterna bortom allt inflytande.”

  Det är möjligt att det är så. Men befarar att de tror sig själva. De tar sig på skrattretande stort allvar
  och behandlar sina väljare som förskolebarn. Eventuellt inbillar de sig också att vi är totalt intelligensbefriade idioter som beundrande och med tacksamhet noterar deras heroiska insatser.

  Men vete katten om det de gör inte är en subtil variant av 9/11, i slow-motion visserligen men betydligt mer förödande och dödsbringande över en hel nation!

  Gilla

 11. MartinA skriver:

  Det är inte bara politikerna. Det här är tiotusentals människor som befolkar de högre nivåerna i byråkratin och media och påverkansbranchen. Ta AFS förslag att lägga ner de flesta myndigheterna i sverige. Det skulle ställa till kaos för etablissemanget. Och de storföretag som av nödvändighet har lagt ner åratal av påverkan för att få representanter och språkrör i systemet. Enorma ”värden” skulle gå förlorade.

  Kraften i att fortsätta som tidigare är enorm. Därför är jag övertygad om att det här fortsätter till pengarna tar slut. Och sedan fortsätter det att fortsätta i Potemkinkulissens form. Och någonstans i bakgrunden börjar nya strukturer ta form. När Odoacer gjorde sig själv till Kung över Italien 476 var det redan länge sedan som de gamla nätverken i Rom hade styrt. Istället var det klaner och nätverk inom och mellan germanstammar som varit styrande. Talande är att Romulus Augustus inte ens avrättades när han avsattes utan fick en statlig pension. Så maktlösa hade de gamla strukturerna blivit då. Senaten fortsatte att sammanträda åtminstone fram till 603 efter kristus trots att den förlorat det mesta av sin makt 650 år tidigare.

  Gillad av 4 personer

  • Jvk skriver:

   Jo, men det kanske kan påskyndas av att nyckelpersoners pengar försvinner, dvs de blir utröstade och det där jobbet som ambassadör eller på landstinget uteblir. Jag vet att du inte gillar SD men detta blir nog en huvudmekanism.

   Gillad av 2 personer

   • MartinA skriver:

    Fast SDs grundidé är ju fortsatt jättestat? Incitamenten blir ju likadana och byråkratlegionerna sitter ju kvar? Storföretagens behov av att påverka finns kvar? Alla kontaktpersoner och intresseagenter och klientnätverk finns kvar? Se på Trump, ”the svamp” har stoppat vad han än tagit sig för.

    Gilla

 12. Politiska besvärjelse skriver:

  Det som slår mig när jag hör politiker tala är deras vurm för luftiga visioner, gärna framförda som besvärjelser. Ungefär som hos en duktig säljare eller en bättre präst. Hur de uppbärs av ett inre patos, och har stora framtidshopp, till tider bra mycket bättre än nuvarande. Om de bara fick bestämma själva, och slapp alla krångliga kompromisser och kunde runda en växande opinion.

  För det är alltid via den specifikt egen politiken vi kan nå in i framtidslandet. Genom att förlösa, och inte förslösa, människors inneboende kraft och förmåga. Vägen framåt går alltid via allokerade resurser. Alltid penningflöden, som skall sås som frön, det Såningsmannen en gång i tiden gjorde. Därefter väntans tider med förlitan på en god jordmåns växtkraft, alltid en mänsklig sådan.

  Man har i så hög grad trott på människan att man börjat allokera hit fler av dem, från avlägsna hörn av världen. Man har inte haft ro nog att förlitat sig på naturlig nativitet, hos en inhemsk befolkning. Från millennieskiftet fram till år 2017 har man därför försett Sverige med 1,3 miljoner utomsvenskar. Det är deras växtkraft man huvudsakligen satt sina förhoppningar till, trots en uppkommen stor könsobalans, inom fertilitetsspannet unga människor. Med bra mycket färre kvinnor än män. Under motsvarande tid har de med ren svensk bakgrund minskat med 22 000 personer. Så kan också prioriteringar se ut inom politiken, när man inte frågar svenska folket om saken, trots att vi lever i en demokrati. Ett egenmäktigt förfarande kan man tycka.

  Särskilt som de mer nya problemen växer upp ur en annorlunda jordmånen. Den kan i detalj studeras i malmöregionen och på andra mer uttalade hot spots. En ny jordmån som politiker skapat via tagna beslut, väl förankrat i en omskriven grundlag, som befrämjar all multikultur. Där politikerna endast tycks identifiera tistlar och brännässlor av populism och rasism som varande ett problem. Ett gissel vuxet ur goda politiska ansatser, får man förmoda. Och som därför politikerna själva naturligtvis är helt oskyldiga till.

  Och nu vill, i stort sett samma politiker, få oss att tro på samma politik än en gång. Själv vet jag inte om jag tycker att de varit särskilt framgångsrika i sitt värv som samhällets trädgårdsmästare eller jordbrukare. Kanske är de bra som cykelreparatörer, kirurger eller blomsterarrangörer, inte vet jag. Men i min egen trädgård vill jag inte se dem.

  Gillad av 2 personer

 13. Jaxel skriver:

  När jag kom ut i arbetslivet, för ganska länge sedan, så hade jag ett intryck som jag minns. Det var flera gånger jag tyckte mig notera att verksamheten fungerade trots att de som skötte den inte tycktes ha mycket begrepp om hur och varför det egentligen fungerade.

  Detta gällde mest påtagligt i början av min tid i arbetslivet. Antingen var det en felbedömning eller så blir man avtrubbad efter en tid.

  Gilla

 14. Arne Groningsson skriver:

  Jag tror att det är som i Idrotten. Sune, Kalle, Berra och Media blir upprörda när Sverige inte tar 17 guldmedaljer i de Olympiska Spelen, kanske bara 2..
  Sverige är ett litet land, inte bara till ytan utan oxå till folkmängden. Det finns för få av ”råvaran” för att få många medaljer, än länder med många fler medborgare.
  Samma sak är det naturligtvis på andra områden. Politiker, läkare, ingenjörer, jurister, lärare, poliser, osv.
  De flesta av yrken kan man skaffa sig genom att studera, men det är ju ingen garanti för att man blir en bra yrkesman. Jo på pappret kanske, men inte i verkligheten….
  Regeringen tycks ha anat detta, och av den anledningen importerar man från Eritrea, Arabien, Uganda mm…

  Gilla

 15. Aha skriver:

  Med anledning av krönikan tog jag mig tid att lyssna till Annie Lööfs tal till nationen.

  Det var ett tal fullt med floskler där hon ogenererat lyfte fram alla problem i massinvandringens spår och hur hon med medmänskliga, naturligtvis till skillnad från främlingsfientliga, metoder skulle rätta till problemen. Ogenerat eftersom hon trots omfattande kritik ändå ihärdat med att genom massinvandringen skapa alla problem som hon nu av någon outgrundlig anledning såg sig skickad att rätta till.

  Problemen skulle åtgärdas under samma mantra som uttalats de sista decennierna; tillit, integration och jobb.

  Hon är ingen Biggles som flyger på egen hand utifrån en obeveklig verklighet; ett misstag och man hamnar i backen. Hon är en floskelmaskin.

  Gillad av 1 person

  • Jvk skriver:

   Hon lever på den stora lögnen, hennes dagar är räknade för den stora effekten av att SD blir största parti är att sanningen börjar komma ut, och den är antagligen värre än någon tror. Det kommer att krävas skyldiga.

   Gillad av 5 personer

   • Magnus Rosensparr skriver:

    Jens Ganman har beskrivit det kommande valresultatet som ”en episk kalldusch för etablissemanget”. Själv tror jag att det kommer bli värre än så. För vissa kommer värre bli värre än värst. Jag tror Annie Lööf kommer att bli autistisk för resten av livet när hon väl har tagit in och insett det slutliga valresultatet.

    Gilla

 16. Anders F skriver:

  Tyvärr är det nog så att de massiva problem som vi idag står inför är en följd av en medveten och uttalad politik. Om vi som ett exempel tar rättsväsendet har både polisorganisationen och domstolarna under de tio senaste åren varit utsatta för flera omorganisationer och en centraliseringsiver som saknar motstycke. Det har kostat ofantliga belopp och tyvärr har det inte blivit bättre och det är väl känt. Sjukvården står inför mycket stora problem med en personalbrist som på sikt kommer att bli ohanterlig. Centraliseringsivern är även här en grundläggande idé. Situationen inom skolan är tyvärr densamma. Den förväntade lärarbristen är minst sagt en kommande katastrof. Givetvis är dessa problem en följd av en medveten politik. Politikerna måste ju veta vad de gör. Det värsta exemplet är emellertid nedrustningen av vårt försvar. Här har såväl borgerliga som socialdemokratiska politiker varit rörande överens om att vi lever i en tidsålder präglad av en universell fred. Nu har sanningens kranka blekhet äntligen skakat om etablissemanget. Hur försvarets problem skall lösas förstår jag inte, men kostnaderna blir minst sagt kännbara. Bostadsmarknaden är ytterligare ett exempel. Den har kollapsat och bostadsbristen är akut. Till detta kommer invandringen. Utan att vara fördomsfull kan man nog konstatera att det inte är en välutbildad elit som har sökt sig till vårt land. Det kommer att krävas utbildningsinsatser av stora mått för att få den gruppen anställningsbar. Det är nog politiskt omöjligt att lösa situationen genom att förtidspensioner alla. Allt detta sammantaget och även andra problem leder nog till att vi inte går en alltför ljus framtid till mötes. Givetvis måste våra politiker vara väl medvetna om vad de beslutat. Det måste bli ett slut på aktivistpolitiken och den kvasireligiösa godheten som är så utbredd och katastrofal för vårt land.

  Gillad av 3 personer

 17. Elvin skriver:

  Kvinnan föreslår att chefer skall anamma lite kvinnliga egenskaper, vilket är exakt vad som skett i vår regering. Man har inte bara anammat de kvinnliga egenskaperna, man har också avsagt sig de manliga egenskaperna, vilket gör att polisen är en dialogpolis, och skolan har blivit den ö William Golding beskriver i Flugornas herre. Ygeman, Johansson och Eliasson sympatiserar med buset. Man tillåter därför inte polisen att ta ett steg framåt. Inte ens för att försvara sig själva. I skolan får lärarna inte kränka eleverna. De skall älskas ovillkorligt på ett kvinnligt vis. Manligt gränssättande anses kränka eleverna. Sverige är ett matriarkat där män kastrerats för att kvinnor skall vara i kontroll.

  De politiska ledarna visar inte manlig assertiveness, de visar inte handlingskraft. Man sätter inte ned foten och man säger inte ifrån. Istället velar man och inväntar konsensus. På kvinnors vis måste alla vara överens innan man möjligen går försiktigt framåt. Den här inställningen har genomsyrat politiken i årtionden. Man ser kriminella som socioekonomiska offer. Politikerna är som soctanter istället för handlingskraftiga ledare.

  http://www.gertrud1.se/2018/01/20/till-alla-mans-ara-och-hopp-om-landets-forsvarande/
  Många kvinnor tror på fullt allvar att världen blir en bättre plats om kvinnor styr eftersom de ser sig som de goda. Men som han säger, det finns ingen empirisk evidens som tyder på det. Tvärtom.

  Gilla

  • Jvk skriver:

   Precis så, jag tror det är så arr vi i Sverige nu upptäcker varför män alltid har styrt. Varför, för att om kvinnorna styr på ett område så kommer försvaret att nedprioriteras och mera aggressiva män från ett annat område kommer att ta över.

   Gilla

 18. Håkan skriver:

  Just det som skrivs i det näst sista stycket om att det viktigaste för övriga partier och politiker är att hålla SD borta från allt inflytande är så sant som det är sagt. Hellre ser de landet gå under än att låta det hända. Allt i globalismens namn förstås…

  Gilla

 19. Gösta Johnsson skriver:

  En av de största floskermaskinerna just nu i svensk politik är Annie Lööv. Hon kommer att köra detta ärovördiga parti ned mot 4%-spärren. Ju mer man lyssnar på henne förstår man att hon inte är att lita på utan vänder kappan efter vinden. Det största misstag hon och C-partiet nu senast gjort är att acceptera ( och rösta för ) S- och MP´s förslag om de 9000 afhganungdomar som skall ges ytterligare möjlighet att stanna här trots att de inte har giltiga skäl att var kvar i vårt land.

  Gilla

 20. Ulf Hörberg skriver:

  En detaljkommentar, orsaken till haveriet var att hastighetsmätarnas prober isade igen och gav fel värden till autopiloten som gjorde nos upp. Piloterna var uselt utbildade i manuell flygning forstod troligen inte vad som hände och förvärrade problemet med mer nos upp med totalhaveri som resultat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.